a02091980 18.02.08, 13:03 czy któraś chodzi na masaże, zabiegi kosmetyczne ujędrniające nogi? będę wdzięczna za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nika-2 Re: zabiegi, masaże 18.02.08, 15:47 W ciąży większośc zabiegów kosmetycznych jest niestety nie wskazana z bardzo róznych przyczyn jak np: Właśnie masaż, ciepło wydzielane przy zabiegu czy też używane prądy, drenaże limfatyczne jak i również preparaty kosmetyczne. Istnieją gabinety gdzie wykonuję się jakieś zabiegi dla kobiet ciężarnych i personel jest przeszkolony bardzo dokładnie i wie co wolno a czego nie. Więc jak udasz się do gabinetu to zawsze ale to zawsze musisz powiedzieć, że jesteś w ciąży i wtedy to już kosmetyczka zdecyduje czy można taki zabieg wykonać czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok3 Re: zabiegi, masaże 18.02.08, 16:15 ...a moze mozecie polecic jakiegos masazyste w Warszawie? Ja niestety nie plywam, wiec basen odpada na dolegliwosci plecow, wic zostal mi masaz. Zaczelam sie orientowac ale nie moge odszukac takiego specjalistycznego masazu... Bede wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mfaab Re: zabiegi, masaże 20.02.08, 06:19 Ja chodziłam w czasie ciąży do przychodni Babka Medica (koło Arkadii). To jest przychodnia głównie dla kobiet w ciąży i jest tez tam możliwość zapisania się na specjalne masaże pleców, nóg, rąk itp wlaśnie dla ciężarnych. Bardzo mi pomogły, zwłaszcza pod sam koniec ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
yoo-yoo Re: zabiegi, masaże 18.02.08, 21:32 ja od dłuższego czasu chodzę na masaże limfatyczne nóg + tzw. powięziówka (masażyści wiedzą o co chodzi). Gdyby nie te zabiegi to miałabym nogi jak banie, a tak wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
a02091980 Re: zabiegi, masaże 19.02.08, 14:43 yoo-yoo a możesz coś więcej napisać o tych masażach? Odpowiedz Link Zgłoś
yoo-yoo Re: zabiegi, masaże 19.02.08, 21:51 Nie jestem specjalistką, ale z mojego punktu widzenia wygląda to mniej więcej tak: kładę się na kozetkę (pozycja półleżąca), masażystka uciska delikatnie nogi od kostek do kolan i dalej do pachwin (jakby wyciskanie pasty z tubki, która płasko leży na stole), wielokrotnie to powtarza, do tego unosi mi kolejno nogi, kładzie sobie taką nogę na ramieniu i robi ruchy jakby wyżymała pranie (na odcinku i w kierunku kostka-kolano). Nogi mam jak przed ciążą, a gdy się zgłaszałam na zabiegi kostka mi już zanikła, bo była taka opuchnięta. Masażystka stwierdziła obrazowo, że mam nogi jak ciasto. Odpowiedz Link Zgłoś
a02091980 Re: zabiegi, masaże 20.02.08, 08:07 no właśnie. jak nie będę w ciąży chodzić na zabiegi to moje nogi będą jak 2 ciasowe kołki... a gdzie chodzisz na masaże? (ja jestem z warszawy) i jak często. Odpowiedz Link Zgłoś
yoo-yoo Re: zabiegi, masaże 20.02.08, 09:55 Zabiegi robię w Poznaniu. Na początku raz w tygodniu, ale potem, gdy sytuację opanowałam starcza już raz na 2 tygodnie. Ja jestem w każdym bądź razie zadowolona i polecam to innym. Myślę, że w Warszawie na pewno kogoś z takimi umiejętnościami znajdziesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a02091980 Re: zabiegi, masaże 20.02.08, 09:57 bardzo ci dziękuję. zamierzam pouczęszczać Odpowiedz Link Zgłoś