habibi-feno 02.04.08, 19:24 Mam pytanko, Niechcący przez sen uderzyłam się lekko w brzuch i martwię się,że dzidzia to odczuła i może cos mogło się stać niedobrego.Jest to 18 tydzien ciąży.Miałyscie taką sytuację?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: uderzenie w brzuch 02.04.08, 19:30 Z pewnością nie odczuła nic strasznego. Po 1.dziecko jest jeszcze maleńkie,po 2.amortyzują je wody płodowe. Więc lekkie uderzenie nie spowoduje tragicznych skutków ani dla Ciebie ani dla dziecka Pzdr.Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: uderzenie w brzuch 02.04.08, 20:17 ja bedac pod koniec ciazy wogole nie mialam wyczucia jak"daleko" jest ten brzuch). no wiec raz weszlam w szafke,raz nadzialam sie na drzwiczki(wtedy bylo dosc mocno,bo o rog) piekarnika,no a raz przyczaslam drzwiami od lodowki(to bylo lekko,ale smieje sie do dzis z tego)) malemu NIC nie jest!!!! nie masz sie czym martwic pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwcia77 Re: uderzenie w brzuch 02.04.08, 20:59 Dokładnie tak jak pisała małgosiek - dziecko jest dobrze chronione i takie uderzenia są amortyzowane. Ja mam 5-leniego synka, który często przychodzi w nocy do naszego łóżka i nieraz oberwałam od niego kopniaka w brzuch (jestem obecnie w 22 tc.). Z Maleńką w brzuszku nic się złego nie dzieje, co potrwierdziło usg i aktywnośc dziudziolka Myślę, że nie masz się czym martwic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: uderzenie w brzuch 02.04.08, 20:59 A skąd wiesz, że się uderzyłaś skoro spałaś ? Nic maluchowi nie będzie, jeśli uderzenie było lekkie - spokojna głowa Odpowiedz Link Zgłoś
annasi23 Re: uderzenie w brzuch 02.04.08, 21:11 Ja ciągle dostaję od mojej prawie dwuletniej córeczki. Z młodszą, jeszcze w brzuchu, wszystko ok. Zresztą, niedługo już będzie z nami - 39 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
rajsca Re: uderzenie w brzuch 02.04.08, 23:33 Ja w 30 tc upadłam na brzuch. W prawdzie byłam w szpitalu ale nic z dzidzią się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
habibi-feno Re: uderzenie w brzuch 03.04.08, 16:59 Jestem spokojniejsza ,dziki Mamuski A poczułam bo się obudziłam Odpowiedz Link Zgłoś