joann14 08.05.08, 22:00 Jestem w 8 msc ciazy strasznie boli mnie kregoslup,mam momenty ze zagryzam zęby i chce mi sie wyc z bólu.Czy macie takie dolegliwosci i co bierzecie jak Was boli? POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pillow-book Re: Straszny bol kregoslupa 8msc? 08.05.08, 22:11 Bardzo polecam masaż shiatsu na przykład, który nie dość, że zniósł bóle kręgosłupa to ogólnie jakoś dodaje mi sił i energii. Oczywiście powinien być wykonywany przez osobę, która ma doświadczenie w pracy z kobietami w ciąży. Jeśli jesteś z Warszawy, zajrzyj na stronę Domu Narodzin. Dobry jest też basen i niektóre ćwiczenia z jogi dla ciężarnych. Ale sama musisz sprawdzić co Tobie będzie najbardziej odpowiadało. Odpowiedz Link Zgłoś
cheri-bibi Re: Straszny bol kregoslupa 8msc? 09.05.08, 17:38 pillow-book napisała: > Bardzo polecam masaż shiatsu na przykład, który nie dość, że zniósł bóle > kręgosłupa to ogólnie jakoś dodaje mi sił i energii. > > Oczywiście powinien być wykonywany przez osobę, która ma doświadczenie w pracy > z > kobietami w ciąży. Jeśli jesteś z Warszawy, zajrzyj na stronę Domu Narodzin. > > Dobry jest też basen i niektóre ćwiczenia z jogi dla ciężarnych. Ale sama musis > z > sprawdzić co Tobie będzie najbardziej odpowiadało. w osmym miesiacu odradzalabym jednak basen bo latwo o jakas infekcje Odpowiedz Link Zgłoś
gombek Re: Straszny bol kregoslupa 8msc? 10.05.08, 23:59 Pewnie zależy jaki basen Odpowiedz Link Zgłoś
majka02.29 Re: Straszny bol kregoslupa 8msc? 09.05.08, 09:46 Moja lekarka poleciła mi SPASCUPREEL- tabletki podjęzykowe do ssania, (homeopatyczne), 50sztuk ok. 20 zł, a muszę przyznać, że mi pomogły. Pomagają też na twardy brzuch (wiele z nas ma tę dolegliwość), brałam te tab. na zmianę z nospą Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
usia-1984 Aromatol lub Amol 09.05.08, 13:07 Witaj ja miałam okropne bóle pewno tak jak ty i smarowałam sie Aromatolem to samo co Amol tylko o połowe tańszy ale skuteczny i można bez obaw stosowac mnie tak bolały plecki i nogi że miałam butelke na 2-3 dni ciągle sie smarowałam Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
caro_lina78 Re: Straszny bol kregoslupa 8msc? 09.05.08, 17:20 Wiem o czym mówisz czasem tak boli, że miejsca znaleźć sobie ie moge a o tego brzuch coraz cięższy i trudno się przerzucać. Mi najlepiej pomaga ciepły prysznic na plecy i masaż męża. Gdy ból jest nie do wytrzymania to lekarz pozwolił brać mi paracetamol ponoć jest zupełnie bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
lalinka11 Re: Straszny bol kregoslupa 8msc? 09.05.08, 17:28 Jestem w szóstym miesiącu i mam to samo, żadna pozycja nie jest wygodna. Jeszcze jak chodzę to jako tako, ale jak usiądę lub się położę to tragedia. Lekarz powiedział, że to od silnego napięcia mięśni miednicy i kręgosłupa. Jak zaczyna boleć biorę No-spe i AsMag. Działa na kilka godzin, a potem od początku to samo. Zaciskam zęby i chodzę. Ciężko, zwłaszcza że mam 4 letniego synka, który raczej nie daje mi chwili wytchnienia. Zobaczymy co doradzi lekarz przy następnej wizycie Odpowiedz Link Zgłoś
anula_wak Re: Straszny bol kregoslupa 8msc? 09.05.08, 17:44 Mnie lekarz zalecał smarowanie Amolem i leżenie na boku z podkurczonymi nóżkami a pleckami wygiętymi w pałączek. Odpowiedz Link Zgłoś