dariam32 03.08.08, 13:53 Witam,mam pytanie,czy moze wie ktos co zrobic zeby urodzic??? W poniedzialek minie 2tyg kiedy odstawiłam Fenotrol,termin mam na 08.08 ale juz po prostu jest mi tak ciezko,czy sa jakies sposoby na to by przyśpieszyć poród?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
devona25 Re: Chce urodzić 03.08.08, 14:04 ja próbowałam wszystkiego ( długie spacery, chodzenie po schodach itp) i nic. mój dzidziuś urodził się 16 dni po terminie z pomoca oksytocyny Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Chce urodzić 03.08.08, 15:55 Wiele zależy od stopnia przygotowania Twojego organizmu do porodu, ale to może ocenić tylko Twój lekarz ginekolog. Ja pierwszą córkę urodziłam 14 dni po terminie, córka była przenoszona, poród wywoływany oksytocyną. Domowe sposoby nie pomagały. W drugiej ciąży na tydzień przed terminem również nie miałam żadnych oznak nadchodzącego porodu, szyjka twarda, długa zamknięta, główka dziecka wysoko. Mój lekarz zafundował mi masaż szyjki macicy. Tydzień później miałam rozwarcie na 1,5 cm i znowu lekarz zrobił mi masaż szyjki. Tej samej nocy odszedł mi czop śluzowy a następnego dnia miałam już bolesne skurcze, wieczorem byłam w szpitalu a w nocy urodziła się moja druga córa (dokładnie w dniu terminu). Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: Chce urodzić 03.08.08, 16:11 Seks - u mnie zadzialal piorunujaco. Zaczal odchodzic czop i urodzilam Sperma zawiera substancje przyspieszajace dojrzewanie szyjki macicy. Do tego masaz brodawek. Powoduje skurcze. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Chce urodzić 03.08.08, 17:25 u mnie nic ni9e pomoglo ,urodzilam 6 dni po terminie. sprzatanie, przeprowadzka ,kilometrowe spacery...na nic sie zdaly pomogla oksytocyna Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Chce urodzić 04.08.08, 09:36 seks, seks i jeszcze raz seks ewentualnie wizyta u ginekologa, oni potrafią... Odpowiedz Link Zgłoś