Dodaj do ulubionych

polecam / odradzam

08.10.03, 08:26
Znalazłam podobny wątek na innym forum i stwierdziłam, że to bardzo fajny
pomysł. Podzielcie się z innymi Waszymi odkryciami na czas ciąży (ciuchy,
kosmetyki, jedzonko, itp) lub przestrzeżcie przed niewypałami.
Ja zacznę: kupiłam sobie wczoraj fajne spodenki dresowe czarne z
białym "lampaskiem" z boku, cieplutkie i milutkie od wewnętrznej strony.
Firma się nazywa "agi". Mają w pasie gumke (nie za mocną - nieźle się
rozciągają) i dodatkowo sznurek. Są w miarę dopasowane w udach (nie za
wąskie jak legginsy, nie za szerokie - nie wyglądam jak typowa "dresiara" (:
(: (: ) rozmiary S do XL (różnią się długością i szerokością. Kupiłam sobie
jako domowe - ale wyglądają na tyle ładnie, że z powodzeniem do miasta można
wyjść. I teraz największa rewelacja - cena: 35 zł. wiadomość dla
poznanianek: kupione na bazarku na Placu Wielkopolskim.

Aaaaale się rozpisałam - czekam teraz na Wasze propozycje
Obserwuj wątek
    • eliza582 Re: polecam / odradzam 08.10.03, 09:33
      Odradzam gąbkę jako podkładkę antypoślizgową. Za dużo z nią zachodu jeśli
      chodzi o jej higieniczne przechowywanie po kąpieli, zlewanie gorącą wodą.
      Polecam natomiast foczkę. Plastikowy wyprofilowany "fotelik" w pozycji pół
      leżącej, który idealnie okala ciałko noworodka. No i na pewno nie
      zgnije.Kosztuje 25 zł.
      • quryj Re: polecam / odradzam 09.10.03, 09:58
        Gdzie można kupić taką "foczkę"? Jak to się "profesjonalnie" nazywa? Co do
        gąbki to masz rację - miałam przy 1 dziecku i wyrzuciłam po 2 myciu. KASIA
        (14.12)
        • eliza582 Re: polecam / odradzam 13.10.03, 10:10
          Cześć, przepraszam za długą przerwę i tak późną odpowiedź. Swoją foczkę
          kupiłam w Radzyminie, bo to był mój teren pracy na ul. Konstytucji 3 Maja 24.
          taką sama, ale za 35 zł. widziałam w Wołominie na róg Legionów i Ogrodowej.
          Ale niestety nie widziałam takich w Warszawie, nawet w ph. Tomi. pozdrawiam
      • tobatka Re: polecam / odradzam 09.10.03, 10:09
        eliza582 napisała:

> Odradzam gąbkę jako podkładkę antypoślizgową. Za dużo z nią zachodu jeśli
        > chodzi o jej higieniczne przechowywanie po kąpieli, zlewanie gorącą wodą.
        > Polecam natomiast foczkę. Plastikowy wyprofilowany "fotelik" w pozycji pół
        > leżącej, który idealnie okala ciałko noworodka. No i na pewno nie
        > zgnije.Kosztuje 25 zł.

O jeden dzień za późno! Wczoraj kupiłam - gąbkę... sad A Foczkę też miałam na
        oku, ale stwierdziliśmy z mężem, że poczekamy, aż Maluszek sie urodzi i
        zobaczymy, jak dajemy sobie radę z kapielami.... Cóż...

A innych nietrafionych bądź trafionych nie mam - jak juz będę w praktyce
        wypróbowywać, to wtedy dam znać smile

Pozdrawiam
      • agusiah Re: polecam / odradzam 09.10.03, 11:49
        A ja sobie chwalę gąbkę - już drugie dziecko myję w ten sposób. Fakt, że
        wybieram takie gąbki, które można prać w pralce, i po prostu wrzucam je do
        prania przy każdym dzidziowym praniu, potem susze na grzejniku do ręczników.
        Negatywnych wrażeń węchowych nie zanotowałam smile.
      • beatriki Re: ciuchy ciążowe 03.01.04, 14:19
        witam!!! Nadszedł czas zakupu spodni ciążowych, gdyż w żadne swoje się nie
        mieszczę. Skorzystałam z poleconego sklepu przez którąś z Was i jestem bardzo
        zadowolona!!!! Można kupić jeansy i sztruksy i sukienki i ogrodniczki. Pani
        obsługująca klientów bardzo miła, gratis skracanie i nawet nie drogo 99zł.
        Polecam KRAKÓW, Kalwaryjska, sklep "Winchester" na przeciwko "Prenatalu" -
        sklepu z odzieżą dla ciężarnych.
        Jednocześnie dziękuję dziewczynie, która ten sklep poleciła. W Krakowie jest
        dość mały wybór i bardzo drogo.
        Pozdrawiam Beata i 15tyg. Groszek
        • tristi Re: ciuchy ciążowe 04.01.04, 10:13
          Możesz jeszcze spróbować w sklepach internetowych. Wczoraj koleżanka dała mi
          parę adresów, ale nie miałam jeszcze okazji nic w nich kupować, natomiast wybór
          na prawdę większy niż w tradycyjnych sklepach z odzieżą ciążową.
          www.bebefield.pl ; www.happymum.pl ; www.miloha.pl ; www.bellamama.pl ;
          Pozdrawiam i życzę udanych łowów.
    • oposs Re: polecam / odradzam 09.10.03, 08:59
      co nikt nie robi udanych / nieudanych zakupów ???
      • majcia74 Re: polecam / odradzam 09.10.03, 09:45
        oposs napisała:

> co nikt nie robi udanych / nieudanych zakupów ???

Ja jestem chyba mistrzynią nietrafionych zakupów...sad
        Miesiąc temu kupiłam sobie firmowe spodnie ciążowe. Pomyślałam że skoro nie
        będę wydawać na inne rzeczy tj. ciuchy i najbliższe miesiące przechodzić mam w
        jednym spadochronie to niech będzie firmowy. I chyba kiepsko wybrałam bo jeansy
        ciążowe, takie do pasa, kosztowały aż 260,- zł, a regulacją jest gumka tylko
        bez sensu jakoś wszyta bo nie z tyłu tylko z przodu na brzuchu sad Ktoś nie
        pomyślał i wyglądam teraz dość śmiesznie bo ściagnięta na brzuchu gumka mi
        przeszkadza, a nad tyłkiem spodnie odstają jakby były za duże. No i ta kasa...
        szkoda, ale zrobić...? Jeszcze tylko parę miesięcy...smile

Maja i Groszek /26 tyg./

Ps. Rodzę teoretycznie 20 stycznia 2004, jak myślicie czy powinnam kupować już
        coś dla dziecka? Od czego zacząć? Czego unikać? Polećcie mi jakiś niedrogi
        sklep w W-wie.
        • asiulek11 Re: polecam / odradzam 09.10.03, 10:45
          Hej Majcia 74
          Wlasnie tez nosze sie z zamiarem zakupu spodni, tez nietanich. Czy mozesz
          napisac jakiej marki sa te spodnie?? Ja planuje kupic spodnie Mothercare.
          Pozdrawiam
          Asia z Fasolką
          • majcia74 Re: polecam / odradzam 09.10.03, 12:54
            No hej Asiu,

Właśnie wysłałam Ci @. To właśnie Mothercare, ale mają tam różne fasony więc na
            pewno coś sobie wybierzesz smile

Maja i Groszek /26 tyg./
        • soni Re: polecam / odradzam 09.10.03, 12:28
          > Ps. Rodzę teoretycznie 20 stycznia 2004, jak myślicie czy powinnam kupować
          już
          > coś dla dziecka? Od czego zacząć? Czego unikać? Polećcie mi jakiś niedrogi
          > sklep w W-wie.

hej
          ja tez mam taki termin! dokladnie 20 stycznia

i jeszcze nic kompletnie dziecku nie kupilam, na razie robie poglebiony wywiad
          wsrod doswiadczonych kolezanek co warto, czego nie warto kupowac
          wychodze z zalozenia, ze jeszcze mnostwo czasu przed nami, a w sklepach
          wszystko jest dostepne, tylko wystarczy miec przy sobie pieniadze, wiec jesli
          bedzie sie wiedzialo co dokladnie chcemy kupic to tylko kwestia pojechania w
          kilka miejsc

z tego co sie zorientowalam to chyba tanio jest w Smyku, a tez masz pelen
          przeglad rzeczy ze wszystkich mozliwych kaegorii
          • mcten Re: polecam / odradzam 03.01.04, 23:08
            czesc,
            jezeli moge cos polecic toz doswiadczenia mojej bratowej wiem, ze oplaca
            kupowac sie ubranka dla maluszkow w marketach Auchan lub Carrefour na
            stoiskach dzieciecych (czy jakos tak sie piszesmile)) z tego wzgledu, ze sa dosc
            tanie i ladne, oraz dobre jakosciowo (bo francuskie). Dla takiego maluszka te
            ciuszki wsytarcza na kilka razy, a na prawde mozna znalezc cos fajnego.
            pozdr,
        • kwasia0 Re: polecam / odradzam 13.10.03, 00:43
          A ja kupilam sobie b. fajne spodnie ciazowe i tylko szkoda, ze tak pozno
          wpadlam na to, ze mi jednak potrzeba. Kosztowaly 120zl/para (kupilam dzinsy i
          sztruksy - oba super, w koncu wygladam jak baba z brzuchem a nie jak wielki
          grubas smile))
          A gdzie - Warszawa, DT Wola, generalnie kiepskie miejsce, ale jest tam wlasnie
          ciazowy sklepik, w ktorym maja i spodnie i rajstopki i majtki..

pozdrawiam
          K.
          • majcia74 Re: polecam / odradzam 13.10.03, 10:32
            Hejka Kwasia smile

Mieszkam na Woli, ale tam nie zaglądałam..., a powiedz mi czy są tam duże
            rozmiary rajstop ciążowych np.IV? I czy można tam kupić jakieś zwykłe dresy czy
            leginsy, takie do latania po domku? No i ciekawam jakie tam są ceny??? smile

Pozdrawiamy
            Maja i Groszek /27 tyg./
          • martyx Re: polecam / odradzam 04.01.04, 13:04
            ja kupiłam super spodnie w Gdanskim Młynie, kosztowały 135, ale sa na prawde
            swietne, tam jest cale stoisko dla kobiet w ciazy - Kathma
    • elizjum Re: polecam / odradzam 09.10.03, 10:37
      Też bardzo podoba mi się ten wątek, zwłaszcze, że w ciąży łatwo można wpaść w
      szał kupowania...
      Mnie dopadł szał książek na temat ciąży. I odradzam zakup:
      "W oczekiwaniu na dziecko" (można tam poczytać o wszystkich najgorszych
      choróbskach i patologiach. Jest to naukowy odpowiednik "dobrych rad"
      udzielanych przez panie na ławce w parku.
      Odradzam:
      "Dziennik twojej ciąży" itp, itd. Kosztuje ponad 20 zł, a tak naprawdę można
      kupić sobie piękny zeszyt w twardej oprawie i wpisywać i wklejać do niego
      wszystko, co się chce, zamiast wypełniać czarno-białe rubryki pt. "podczas
      ostatniego badania lekarz powiedział..."

Polecam:
      "Cudowna droga ku życiu" - pieknie wydana książka ze zdjęciami dziecka
      począwszy od zapłodnienia. Nie wiem jak Wy, ale ja mnóstwo czasu spędziłam na
      poszukiwaniach w internecie zdjęć przedstawiających dzidziusia np. w 4 tyg
      ciąży i kolejnych. Ta książka opisuje cały rozwój dziecka i jest napisana w b.
      optymistyczny i miły sposób. Polecam!
      • silije.amj Re: polecam / odradzam 09.10.03, 11:05
        Ja tam na dno wanienki kładłam zwykłą pieluszkę tetrową żeby nie było poślizgu
        i też się dobrze sprawdzało, bez innych bajerów smile. Na forum eZakupy
        odradzałam już krem na rozstępy Penaten - uczucie jakby się smarowało klejem
        biurowym, wkurza mnie, natomiast polecam Vichy, cena wprawdzie inna ale i
        jakość też. Z witamin polecam Falvit, powłoczka drażetki ma miły smak, dobrze
        się łyka i za przeproszeniem nie odbija się potem nim. W wyprawce odradzam
        oliwkę Johnsons Baby, z moich obserwacji wynika, że żadna inna nie ma na
        koncie takiego procentu uczuleń jak ta. No i staniki do karmienia - nie
        bierzcie pierwszych lepszych, szukajcie naprawdę dobrej jakości, bo słabsze
        rozciągają się jak szmaty. Nie róbcie dużych zapasów najmniejszego rozmiaru
        pieluszek 3-6 kg, bo niemowlaki rosną w oczach, niektóre po zaledwie miesiącu
        przeskakują w kolejny rozmiar, bo nie można ich podopinać, mimo że waga 6 kg
        jeszcze nie pokazuje, ale ten przedział 3-6 jest tylko orientacyjny. I nie
        miejcie złudzeń: użycie laktatora ręcznego naprawdę wymaga pracy fizycznej,
        kto planuje dużo wychodzić i odciągać, a nie ma silnych rąk, niech może
        pomyśli o elektrycznym. Polecam najserdeczniej książkę M. Krupy "Jesteś całym
        moim światem" głównie o psychice dziecka w ciązy, w czasie porodu i w
        pierwszym okresie życia, czyta się rewelacyjnie (Tobatko pożyczałam ci już
        ją?), oprócz niej polecam książkę S. Kitzinger "Szkoła rodzenia", wiele
        ciekawostek i do tego można przestać bać się porodu.
      • magdalena_76 Re: polecam / odradzam 09.10.03, 11:10
        A ja sobie kupiłam sztruksowe ogrodniczki firmy ma.ma, kosztowały 120 zł, mają
        mnóstwo usprawnień tzn. gumki (regulowane na dziurki i guziczki), podwójny
        rząd guzików itp. Ja mam jeszcze nieduży brzuszek a już są ok i można je
        fajnie dopasować. Tej firmy są też sukienki- ogrodniczki.
        A czy ktos sprawdzał krem na rozstepy i może polecić?
        • 12345 Re: polecam / odradzam 09.10.03, 11:55
          Ja sprawdzała w poprzedniej ciąży dwa kremy Visan i Vichy - tak na zmianę.
          Smarowałam się rano i wieczorem. Niestety efekty nie były zadawalające.
          Smarowałam piersi, uda, pośladki.Rozstępy pojawiły się na udach, na piersiach
          juz miałam (pojawiły sie w okresie dojrzewania)tylko trochę pociemniały i o
          dziwo na plecach w odcinku kręgosłupa lędźwiowego.Po porodzie znajoma położna
          powiedziała mi, że niezależnie ile wydam i jakie kosmetyki używać będe to nie
          spowoduję, że rozstępy się pojawią albo nie. Są to skłonności genetyczne.
          Rozstępy tworzą się w głębszych warstwach skóry, a kremy działają jedynie
          powierzchownie (pierwsze warstwy). Dlatego teraz kupiłam sobie zwykły krem
          Gerbera na rozstępy (ujędrniający)i zwykłą oliwkę Bobini - i po pierwsze nie
          uczulaja mnie i nie drażnią mojego powonienia. A co ma być, to i tak będzie -
          będą się miały pojawić to się pojawią. Najwazniejsze, że po około pół roku są
          już mało widoczne.
          Pozdrawiam Dorota i Dzidzia.
        • flimoni Re: polecam / odradzam 14.10.03, 15:19
          Magdalenia_76, czy mozesz podac gdzie owe spodnie kupilas? Szukalam tej firmy w
          internecie, ale bez wiekszych sukcesow.
      • joanka75 Re: polecam / odradzam 15.10.03, 13:23
        Jezeli chodzi o ksiazki to plecam "Ciąza- tydzień po tygodniu" - krotko i
        tresciwie napisana.
      • a-z Re: polecam / odradzam 17.10.03, 08:40
        elizjum napisała:

I odradzam zakup:
        > "W oczekiwaniu na dziecko" (można tam poczytać o wszystkich najgorszych
        > choróbskach i patologiach. Jest to naukowy odpowiednik "dobrych rad"
        > udzielanych przez panie na ławce w parku.

Tez wpadlam w szal zakupow ksiazkowych i ta ksiazke wlasnie najbardziej
        polecam. jedyna ksiazka, w ktorej nie slizgaja sie po tematach tylko rzetelnie
        je przedstawiaja. W innych, ktore kupilam mozna znalezc ladne zdjecia
        usmiechnietych mam i durne rady typu - pij mleko jak pali cie zgaga.
        Przeczytalam ta ksiazke od deski do deski, teraz juz wiem co moze niepokoic a
        co jest normalnym objawem ciazy.
        POLECAM ta ksiazke wszystkim ciezarnym kobietom!!! i ich mezom tez!!!

Ani
        • banitka1 Re: polecam / odradzam 13.12.03, 23:42
          zgadzam się , to świetna ksiązka i znalazłam w niej wiele odpowiedzi na moje
          pytania. Pamiętam jak w pierwszej ciązy miałam jakieś wątpliwości i wstydziłam
          się rozmawiać o nich z lekarzem, nie miałam wówczas netu ani takiej mądrej
          książki i gryzłam się z problemami. Teraz jest inaczej, jak nie jestem pewna
          czegoś to sięgam po tą książkę lub siadam do netu.
          Anita i dzidziuś lutowy
    • rapsodia4 Re: polecam / odradzam 09.10.03, 11:28
      A ja polecam specjalną "poduszkę do karmienia", którą wykorzystuję obecnie do
      spania (od 8 miesiąca ciąży, kiedy zaczełam miec kłopoty ze spaniem bo nie
      mogłam sobie znaleźć wygodnej pozycji). To jest taki "wąż" w kształcie
      rogala, wypełniopny jakimś grysikiem (jako poduszka do karmienia
      zaprezentowany jest na stronie: rdgdynia.com/katalog/page13.html). W
      nocy układam go wzdłuz ciała (dostałam do tego specjalną ulotkę z
      możliwościami zastosowania) i po kilku "dostosowawczych" nocach zaczęłam
      wreszcie wygodnie spać. Poza spaniem uzywam jej często kiedy ogladam TV
      (bolace plecy!). Potem można używać jej do karmienia zakładając jeden koniec
      za plecy a drugi kładąc na kolanach (niestety na zdjęciu pokazali pozycję,
      która mnie jakoś nie przekonuje) albo do "owinięcia" nią niemowlaka, żeby z
      boku nie przekreciło się na brzuszek albo jak będzie juz siadać do podpierania
      pleców. Ale to później. Na razie dla osób, które nie moga w nocy znaleźć
      wygodnej pozycji dla brzucha to polecam tą poduszke.
      • nena5 Re: polecam / odradzam 09.10.03, 12:50
        jesli chodzi o bielizne dla przyszlej i karmiacej mamy, to kupujcie Anite.
        Jest droga(chyba duzo drozsza np. od triupha)ale rewelacyjna. W ciazy stanik
        swietnie podtrzymywal mi biust a teraz jak karmie kupilam sobie bawelniany
        stanik z odpinanymi miseczkami- rewelacja.
        A co do majtek, to stringi nosilam w ciazy i bardzo sobie chwale.

Rowniez zachecam Was do kupowania poduszki do karmienia. Kiedys probowalam
        karmic bez niej ale nie dalo rady bo po 15 min. kregoslup odmawial
        posluszenstwa.

Jesli zas chodzi o kosmetyki to uzywalam bardzo fajny krem do biustu chyba z
        kolastyny(w takiej rozowej tubce).Swietny i niedrogi. Potem wyjechalam i nie
        mialam mozliwosci go nabyc i przerzucilam sie na Mustele. Cena zawrotna ale
        zadnej rewelacji. Co prawda rozstepow nie mam ale mam po prostu szczescie bo
        to rodzinne.

pozdrawiam
        • tekla03 Re: polecam / odradzam 10.10.03, 13:50
          Nena5 mozesz zdradzic gdzie kupujesz te rewalacyjne staniczki Anite??? I ile
          one kosztuja??
          Pozdrawiam i czekam na odp.
          Kasia
          • nena5 Re: polecam / odradzam 12.10.03, 12:30
            Droga Kasiu,
            kupuje je w Niemczech ale wiem, ze w Polsce tez mozna je dostac bo ostatnio w
            gazecie 'Twoje dziecko' natknelam sie na reklame ich bielizny. Mysle, ze
            trzeba troche pobuszowac po sklepach z bielizna.

Pozdrawiam goraco
          • nena5 Re: polecam / odradzam 12.10.03, 12:36
            zapomnialam dodac cene. Ja za stanik dla kobiet ciezarnych placilam 40 euro, a
            dla karmiacych 25 euro. Duzo, co? Ceny jak za sexowna bielizne. Ale naprawde
            warto. Choc polecam Ci rowniez duzo tanszy stanik z Triumpha(za 60 zl) z
            takiéj serii -stanikow z elastycznymi miseczkami dla kobiet ciezarnych. Mozesz
            go dostac chyba w kazdym sklepie Triumpha. Tez go mialam i sobie chwale. Ale
            ten do karmienia z Anity bardzo goraco polecam.
            • tekla03 Re: polecam / odradzam 13.10.03, 22:22
              No to mnie dobilas moja drogasad(((( przy tej cenie to chyba sobie odpuszcze!!
              Ale fajnie ze chwalisz Triumpha, bo to jedyna firma ktora ma staniki dla mam,
              nie przypominajace namiotowsmile))), ciekawe czy sprawdza sie przy karmieniu??
              POzdrawiam i dzieki za odp.
              Kasia
              • nena5 Re: polecam / odradzam 14.10.03, 23:21
                Kasiu, z Triumpha dla karmiacych powinnas byc zadowolona. Ja tez go chcialam
                kupic bo jeszcze jak bylam w ciazy to widzialam je w sklepach w Polsce ale o
                dziwo tu nie trafilam na niego w zadnym sklepie, choc to przeciez niemiecka
                firma. A jesli zdecydujesz sie na ten dla ciezarnych to nie kupuj za duzego
                bron Boze. Ja bylam w 4 miesiacu ciazy i kupilam z troche wiekszymi
                miseczkami 'tak na zapas'. I ten 'zapas' mi odstawal do konca ciazy. Ale
                stanik bardzo wygodny.
    • oposs Re: polecam / odradzam 09.10.03, 14:30
      no! to mi się podoba!
      Do "majcia": współczuję tych spodni... ja własnie dlatego tak się ucieszyłam z
      tych moich dresików bo były tanie (nawet gdyby kiepsko jednak lezały to nie
      żal...)
    • leigh4 Re: polecam / odradzam 09.10.03, 19:46
      Fantastyczny wątek.Co do kremów na rostępy polecam Gerbera, łatwo się
      rozsmarowuje, szybko wchłania i bardzo ładna jest po nim skóra. Ja go używam do
      całego ciała jako balsamu. Wypróbowałam Mustele i Fissan. Ten ostatni-tragedia:
      jest to maść, która właściwie wcale się nie wchłania, brudzi ubranie, bardzo
      trudno rozsmarowuje i dlatego wystarcza na bardzo krótko (skończył mi się po
      niecałym tygodniu). Mustella choć ładnie pachnie i dość łatwo aplikuje, to
      niestety pozostawia lepiący się filtr na skórze.
      Z rewelacji, tych prawdziwych, zakupowych: spodnie ciążowe Mathercare, z nowej
      jesiennej kolekcji, szare, z kantem, lekko rozszerzane nogawki (!!!Nie wiem,
      jak Wy, ale do rozpaczy doprowadzał mnie widok zwężanych nogawek w spodniach
      dla ciężarówek, w których wygląda się jak czołg, a takie właśnie królują w
      niemal wszystkich sklepach "ciążowych"), z tyłu gumka z guzikiem do regulacji
      szerokości, materaił lekko elestyczny. Super się układają, wygląda się w nich
      naprawdę zgrabnie i elegancko, a są bardzo wygodne.
      Z porażek: "W oczekiwaniu na dziecko" - przyłączam się do opinii: poradnik-
      tragednik.
      I raz jeszcze z miłych niespodzianek: herbatka Hipp dla kobiet w ciąży -
      naprawdę pomaga usuwać obrzęki.
      Ale się rozpisałam, nie ma co. Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamy
      • gochagocha Re: polecam / odradzam 09.10.03, 19:59
        Nie zgadzam sie z Wami co do tego, ze zakup poradnika "W oczekiwaniu na
        dziecko" byl porazka.
        Ta ksiazka jest ze mna juz druga ciaze i lepszej nie znalazlam. W przypadku
        mojej ciazy (ciaza zagrozona) podawane tam informacje bardzo mnie uspokoily. A
        ksiazka dla ciezarnych nie moze obfitowac tylko w mile rzeczy bo niestety
        przykrych "zdarzen" i komplikacji w ciazach tez nie brakuje. Ksiazka ta w
        sposob rzetelny i przystepny dla kazdego wyjasnia szereg problemow nurtujacych
        kobiety w ciazy. A jesli nie ma sie w ciazy problemow to po prostu pewnych jej
        fragmentow nie nalezy czytac o czym zreszta autorzy tej ksiazki informuja.
        Gosia
        • ainer1 do Gochygochy :> 10.10.03, 11:21
          W zupelnosci sie z Toba zgadzam!
          Przyznaje, ze zanim zaszlam w ciaze, opisy ciecia krocza doprowadzaly mnie do
          omdlenia, ale teraz sie z nia nie rozstaje, podobnie jak 5 moich przyjaciolek.
          Nie zawiodlam sie na zadnej poradzie czy informacji tam umieszczonej - po prostu
          bezposrednia, szczera do bolu ksiazka amerykanska.
          Przeciez ciaza to nie tylko slodki anioleczek, na ktorego z utesknieniem czekamy :>

pozdrawiam,
          Renia
          PS: Gosia mam fajna ksiazke dla Ciebie :>
          gochagocha napisała:

> Nie zgadzam sie z Wami co do tego, ze zakup poradnika "W oczekiwaniu na
          > dziecko" byl porazka.
          > Ta ksiazka jest ze mna juz druga ciaze i lepszej nie znalazlam. W przypadku
          > mojej ciazy (ciaza zagrozona) podawane tam informacje bardzo mnie uspokoily. A
          > ksiazka dla ciezarnych nie moze obfitowac tylko w mile rzeczy bo niestety
          > przykrych "zdarzen" i komplikacji w ciazach tez nie brakuje. Ksiazka ta w
          > sposob rzetelny i przystepny dla kazdego wyjasnia szereg problemow nurtujacych
          > kobiety w ciazy. A jesli nie ma sie w ciazy problemow to po prostu pewnych jej
          > fragmentow nie nalezy czytac o czym zreszta autorzy tej ksiazki informuja.
          > Gosia
          • gochagocha Re: do ainer1 10.10.03, 11:49
            Reniu !
            Probowalam do Ciebie napisac na adres e-mail, ktory mi podalas ale poczta
            wrocila do mnie. Cos z tym adresem niby nie tak.
            Jaka masz dla mnie ksiazke?
            Gosia
            • ainer1 Re: do ainer1 10.10.03, 18:23
              Gosiu,
              moze nie wykreslilas slowa NOSPAM po malpce?
              Renia
          • ainer1 wyprzedaże - GM SMYK 01.01.04, 22:43
            czesc !

reaktywuje wątek żeby zapytać, czy włąśnie rozpoczynające się wyprzedaże w
            Galerii Mokotów w Warszawie też obejmują ciuszki i inne rzeczy dziecięce, np w
            Smyku?
            A może jest inny ciekawy finansowo/jakościowo sklep tam?

Renia
      • gochagocha Re: polecam / odradzam 09.10.03, 20:03
        leigh4 napisała:

> Z rewelacji, tych prawdziwych, zakupowych: spodnie ciążowe Mathercare, z
        nowej
        > jesiennej kolekcji, szare, z kantem, lekko rozszerzane nogawki (!!!Nie wiem,
        > jak Wy, ale do rozpaczy doprowadzał mnie widok zwężanych nogawek w spodniach
        > dla ciężarówek, w których wygląda się jak czołg, a takie właśnie królują w
        > niemal wszystkich sklepach "ciążowych"), z tyłu gumka z guzikiem do
        regulacji
        > szerokości, materaił lekko elestyczny. Super się układają, wygląda się w
        nich
        > naprawdę zgrabnie i elegancko, a są bardzo wygodne.

Gdzie mozna kupic spodnie Mathercare, ktore chwalisz? W sklepach z odzieza
        ciazowa czy tez w innych? Jesli w innych napisz prosze w jakich. Gosia
        • asiulek11 Re: polecam / odradzam 10.10.03, 09:08
          Spodnie Mothercare mozna kupic w sklepach firmowych, raczej nie mozna ich
          znalezc w butikach. W Trójmiescie jedynym miejscem gdzie mozna je kupic jest
          Centrum Handlowe KLIF w Gdyni. Mozesz wejs na strone www.mothercare.com i tam
          byc moze znajdziesz liste sklepów.
          Pozdrawiam
          Asia z Juniorem /16 tyg./
        • emiklusz Re: polecam / odradzam 16.10.03, 15:39
          Swoje szarusie Mothercare kupilam w Warszawie w Galerii Mokotow
      • emiklusz Re: polecam / odradzam 16.10.03, 15:37
        Od dluzszego czasu probuje kupic Gerbera, ale najwyrazniej mam pecha do aptek.
        Moze ktos poda adres apteki, najchetniej Ochota lub Mokotow, gdzie mozna go
        dostac?

Podpisuje sie pod:
        - Fissanem - tragos sad
        - szarymi spodniami Mothercase - super, eleganckie, wygodne i na wyrost
    • malilka Re: polecam / odradzam 09.10.03, 20:15
      No proszę, jednak co osoba to inna opinia smile
      Wg mnie na rozstępy najlepsze są właśnie Penaten i Fissan, czyli te wcześniej
      zganione. Rzeczywiście są tłuste i trudno się wmasowywują, dlatego używam ich
      tylko na noc, ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o poprawienie elastyczności,
      to są bezkonkurencyjne. Smaruję się nimi tylko na noc i jeszcze rano moja skóra
      jest mięciutka. Rano się smaruję milutkim w użyciu Gerberem i po paru godzinach
      moja skóra jest znowu sucha i nawet nie pamięta, że byla smarowana sad

Książka "W oczekiwaniu na dziecko"- beznadziejna i w dodatku oderwana od
      polskiej rzeczywistości.

Pozdrawiam.
      • majcia74 Re: polecam / odradzam 10.10.03, 10:33
        Ad. książki " W oczekiwaniu..." dobrze ktoś określił poradnik tragednik.
        Zwłaszcza jak ma się na koncie kilka "nieudanych" ciąż sad Straszy i napędza
        wyobraźnię, a do tego uważam, że jest mocno przestarzała. Mój lekarz zabronił
        mi ją czytać.

Maja i Groszek /26 tyg./
    • opolanka1 Re: polecam / odradzam 10.10.03, 10:34
      Faktycznie, co osoba to inna opinia...no ale przesież każda z nas jest inna,
      więc nie ma się czemu dziwić.
      Ja no cóż, należę do tego grona kobiet, które chwalą sobie książkę " W
      oczekiwaniu na dziecko "
      Co do kremów to jak narazie stosuję Gerbera i jestem bardzo zadowolona. Zapach,
      konsystencja, wchłanianie...wszystko mi odpowiada.
      Herbatka Hipp dla kobiet w ciąży, także ja popijam z miłą chęcią.
      Co do ubrań ciążowych, to nic jeszcze nie kupiłam, więc narazie milcze w tej
      kwestii.
      Zgadzam sie z opinią, że dobry stanik , to ważna rzecz. Przy tak powiększonym
      biuście, ważne jest aby pomóc naszemu ciału utrzymać duże piersi. Więc napewno
      staniki z szerokimi ramiączkami, to najlepsze rozwiązanie. Czytaąłm także , że
      bez fiżbin ( kurcze nie wiem jak to sie pisze ), ponieważ hamują one przepływ
      krwi.....

Z pozdrowieniami
      Opolanka i 14 tyg Maluszek
    • taszaa Re: polecam / odradzam 10.10.03, 11:28
      Pytanie do Silije, ale może ktoś jeszczecoś wie? Od wczoraj bezskutecznie
      poszukuję wspomnianych przez Ciebie książek S. Kitzinger "Szkoła rodzenia" i
      Krupy "Jesteś moim światem", nie ma ich ani w internetowych katalogach, ani w
      normalnych ksiegarniach. Pytanie gdzie je można kupić, jakiego sa wydawnictwa?
      Bardzo mi zalezy na jakiejś informacji. taszaa
      • bratka30 "Jesteś całym moim światem" 17.10.03, 13:50
        tutaje jest książka "Jesteś całym moim światem" : www.wysyłkowo.pl
    • gochagocha Re: polecam / odradzam 10.10.03, 12:05
      Dziewczyny a co sadzicie o kremie przeciw rozstepom Vichy?
      W pierwszej ciazy uzywalam Penatenu i niestety - rozstepy sie pojawily.
      Czy Vichy jest wart tego co kosztuje?
      Gosia
      • opolanka1 Re: polecam / odradzam 10.10.03, 12:45
        Wiesz ja sama nie mam tego kremu, ale moge powiedzieć Ci co o nim
        słyszałam...zachwalany, bardzo, jednakże jest droższy i mniej wydajny niż
        Mustela..którą każda kobieta zachwyca się jeśli ją nabyje. Jest tańsza..bo
        kosztuje 88 zł, za 200ml..a Vichy więcej ale za 125 ml.
        O Musteli nie słyszałam, zadnej nagannej opini...wszystkie mamy sa nią
        zachwycone. Sa dwa preparaty, dla kobiet w ciąży..oraz na rozstęóy inne blizny,
        które sie ma po ciąży, operacjach.....

A co do rostępów..zależne sa od ilości kolagenu w naszej skórze. jeśłi masz je
        mieć, to i tak ich nie unikniesz...ale może ich być owiele, wiele mniej i będą
        bledsze, jeśli będziesz używać kremów.

Domowy sposób to oliwa z oliwek, lub oliwka dla dzieci...jeśłi nagle kremu
        zabraknie. Chocdiz o to, aby skóra była cały czas natłuszczona....
    • oposs Re: polecam / odradzam 10.10.03, 13:14
      Krem vichy: mam i rzeczywiscie jest fajny (tylko szyyybko sie konczy a drogi
      jak piorun dlatego kupilam sobie jeszcze fissan i stosuje na zmiane...)
      ciuchy mothercare: wg strony www sa tylko 4 sklepy w Polsce z czego 3 w W-wie
      (a Poznan to co???) moze ktos wie gdzie jeszcze mozna dostac te ciuszki???
    • kj74 Re: polecam / odradzam 10.10.03, 13:34
      A ja kupiłam sobie fajne dżinsiki firmy Orkan Jeans. 100% bawełna, gumka z
      tyłu, dopasowane w udach i rozszerzane w dole. Można je zacząć nosić już przy
      małym brzuszku i skończyć na wielgachnym. Super, no i cena 75 zł.
      Ogridniczki mi się jakoś nie podobają, wygląda się w nich jak czołg.
      Buziaki
      • amania Re: polecam / odradzam 10.10.03, 13:51
        Co do kremu Fissan, to mnie poleciła go w pierwszej ciąży bardzo zaufana i
        kompetentna moim zdaniem, pani dermatolog. Rozstępu nie mam ani jednego (nie
        wiem, moze to geny).
        Co do spodni ciążowych, to jest dział ubrań ciązowych w sklepie GEMO obok
        Auchana w Komornikach (to dla Poznanianek). Ciążowe spodnie nie bardzo mi sie
        tam podobały, ale kupiłam sobie inne, w rozm.46. Dzięki poszerzanej gumce w
        pasie mozna je nosić w ciąży (jestem w 27 tyg. i jeszcze mam zapas, tylko
        brzuszek mam raczej niewielki)W każdy razie warto sprawdzić.
      • ewetka Re: polecam / odradzam 12.10.03, 10:15
        Popieram. Kupiłam sobie komplet Orkana: spodnie i tunikę z jeansu.
        Zapłaciłam 149 zł, ale w takim komplecie wygląda się normalnie, w spodniach -
        ogrodniczkach i sukienkach w tym stylu wyglądałam jak w worku na ziemniaki-
        koszmar!!!
        Oprócz tego, że wspomniane wcześniej spodnie mają regulację na gumkę,
        dodatkowo same się rozciągają. Moje mają jeszcze wysoki stan z przodu, tak, że
        zakrywają mi cały mój brzuszek. Zimą nie zmarznie.
        A co do kremów-używam Gerbera i nie zgodzę się z opinią, że skóra po nim
        szybko robi się sucha. Ja się smaruję rano i wieczorem i skórę mam
        natłuszczoną i nawilżoną przez cały czas. Trzeba poprostu więcej go
        wsmarowywać i wystarczy wtedy od rana do wieczora i odwrotnie.
        Pozdrawiam
        Ewa
      • italia100 Re: polecam / odradzam 12.10.03, 17:19
        A gdzie mozna kupić ciuchy Orkan Jeans (najchetniej w Warszawie)?
        Anika
        • ewetka Re: polecam / odradzam 12.10.03, 19:50
          Niestety jestem z Łodzi, w Łodzi można kupić je w sklepie "9 miesięcy" i w
          Rzgowie w starej hali braci Gałkiewicz. Nietsety nie orientuję sie również czy
          łódzkie "9 miesięcy" to ta sama firma co w Warszawie, czy tylko zbieg
          okoliczności.
          pozdrawiam
          Ewa
      • flimoni Re: polecam / odradzam 14.10.03, 15:23
        kj74,Czy mozesz podac gdzie owe spodnie kupilas? Szukalam tej firmy w
        internecie, ale bez wiekszych sukcesow.
      • jaty103 Re: polecam / odradzam 16.01.04, 13:14
        Witam!! Ja tez kupiłam dzinsy i sztruksy orkan. Są świetne, noszę już od 8 tyg.
        ciąży, a teraz jestem w 25 tyg. Polecam! fajnie się wygląda,nosi, choc
        przytyłam już 9 kg. Na rozstępy - jeśli macie skłonności to nawet najdroższe i
        najbardziej zachwalane smarowidła nie pomogą. Najlepiej mało przytyć i smarować
        wszystkim co dobrze natłuszcza. W poprzedniej ciąż od 6 mc tyłam po 4 kg.,
        razem 16 kg i rozstępy pojawiły się tylko na piersiach, a te urosły mi do
        wilkości głowy noworodka,a przed ciążą musiałam ich szukać. Teraz tyję cały
        czas, a piersi jeszcze większe, zozstępy te co były są nowych brak. Narazie
    • agaf5 Re: polecam / odradzam 10.10.03, 14:10
      Z rozstępami to prawda, że jak maja być to będą, ja jeszcze nie mam (28
      tydzień) choć przytyłam już 11 kg. Stosowałam Penaten ale ciężko się
      rozprowadza, oprócz tego codziennie po kąpieli oliwka dla dzieci w żelu jest
      naprawdę rewelacyjna, rozprowadza sie w momencie, nie zostawia śladów na
      ubraniu, a skóra jest natłuszczona przez całą dobę. Smaruje piersi, brzuch,
      pośladki i nogi skóra zrobiła się gładziutka jak u dziecka.
      Co do spodni, niestety mam brzuch na samym dole co powoduje, że rzeczy ciążowe
      są za ciasne na dole a za szerokie w górze (pomimo regulacji), w związku z tym
      kupiłam kilka par w róznych kolorach spodni bawełnianych z lykrą na szerokiej
      nieuciskającej gumce w pasie, są raczej dopasowane górą i dzwonowate dołem, są
      grubsze więc nie musze zakładać rajstop, których nie znosze nie wiem co będzie
      jak zrobi się zimniej.
      Pozdrawiam
      AGAF
    • asiulek11 Re: polecam / odradzam 10.10.03, 20:38
      Hej Mamusiesmile
      Wlasnie wrócilam z zakupów, kupilam spodnie dzinsowe Mothercare (model T0327).
      Są FANTASTYCZNE!!! Wygladają SUPER!!! Naprawde polecam. Sa troche drobie, ale
      naprawdo warto. Znów czuje sie jak Kobieta przez wielkie Ksmile
      Przesyłamy wszystkim Buziaczki
      Asia i Fasolka /16 tyg./
      • marta.szramka Re: polecam / odradzam 12.10.03, 14:02
        A ja się przyłączam do tych, którym "W oczekiwaniu na dziecko" się podoba, mam
        ciążę zagrożoną i tam znajduję praktycznie wszystkie odpowiedzi na moje
        pytania, choć rzeczywiście tłumacz i konsultant medyczny może powininni nie
        tylko tłumaczyć, ale i częściej wyrzucać fragmenty ściśle amerykańskie,
        zastępując je realiami polskimi (vide: trąbienie o tym, jak powinno się
        wypełniać kartę porodu, czy zgadzasz się na lewatywę, etc, w Polsce coś takiego
        nie funkcjonuje przecież.)
    • kj74 Re: polecam / odradzam 12.10.03, 22:11
      Co do spodni Orkan to moje też mają bardzo zabudowany brzuch, fajnie, bo można
      ubrać krótszą bluzeczkę i nie będzie widać gołego ciałka. Ten komplet też
      widziałam chyba nawet w podobnej cenie (albo 125???). Nie wiem gdzie w W-wie
      można dostać Orkana, bo jestem z Rybnika.
      • quryj Re: polecam / odradzam 14.10.03, 11:48
        Gdzie na Śląsku można kupić spodnie Orkan? Widzę, że kupiłaś najprawdopodobniej
        w Rybniku - ja jestem z Katowic więc mam blisko. KASIA (14.12)
        • kj74 do quryj 15.10.03, 08:22
          na rynku w DT "Merkury"
        • kj74 pępek świata - wysokie ceny 15.10.03, 08:30
        • kj74 ORKAN 15.10.03, 08:32
          Ja kupiłam w Rybniku na rynku w td "Merkury"
    • magdalena_76 Re: polecam / odradzam 14.10.03, 09:51
      w "normalnym" sklepie Winchestera znalazłam dział "dżinsowa odzież ciążowa" -
      wczoraj tam zmierzyłam spodenki (takie od pasa, z gumeczką regulowaną z
      przodu, wysokie), dziś biegnę nabyć - 99 zł. Mają też różne inne rzeczy a na
      życzenie - przeróbki krawiecke, skracanie nogawek itp.
      Dla Krakowianek - ten sklep jest na Kalwaryjskiej, dokładnie
      naprzeciw "Prenatalu", sklepu z odzieżą ciążową.
      • ainer1 Mustela - polecam 14.10.03, 12:24
        Witam wszystkie Mamy:>

Mam propozycje - dodawajny w tytule maszych postów informację czego będzie on
        dotyczył i ocene (jak no wyżej). W tej sposób prościej będzie osobom szukającym
        konkretnej tematyki znależć coś dla siebie bez czytania kilkudziesieciu postów.
        A ja ze swojej strony chciałabym zarekomendować mustelę - stosuje ją od kilku
        tygodni - krem na rozstepy i na biust - przynosi mi ulgę, biust mniej jest
        napięty, a brzuszek nawilżony nawet po 12 godzinach. Najaktrakcyjniejsza cena
        jaka znalazlam w Warszawie na ul. Soczi (w budynku przychodni)to za zestaw
        promocyjny ( 125 ml krem na rozstaepy, 10 ml na biust i 10 ml na zmeczone nogi)
        - 53 zl, albo 200 ml samego kremu - 75 zl.

pozdrawiam,
        Renia
    • flimoni Re: odzież ciążowa 14.10.03, 14:16
      Kochane, co do ubioru podczas ciazy to pewnie mam te same problemy co wy. Ja
      dosyc szybko zaczelam nie miescic sie w swoich dawnych ciuchach. Odziez z
      metka "ciazowa" kosztyje w sklapach zwykle nie malo. Ja zaczelam pomocy szukac
      w internecie i moge wam polecic kilka adresow. ciuchy sa dobrej jakosci i co
      jakwazniejsze nie drogie.
      Na stonach mozecie przeczytac jak zamawiac i co robic w przypadku gdy okaze sie
      ze zakup byl nietrafiony. Wiem, ze wiele osob na opory i watpliwosci co do
      zapupow przez inernet, ale ja jestem przykladem na to ze mozna zrobic tam
      naprawde niezle zakupy smile
      www.bebefield.pl- moja ulubiona
      www.happymum.pl
      www.miloha.pl
      www.bellamama.pl
    • leigh4 Re: polecam / odradzam 14.10.03, 14:18
      Moje kolejne pozytywne odkrycie, świeżutkie, bo wczorajsze: spodnie ciążowe z
      maknietem i kantem, z tyłu dwie kieszonki z przodu też dwie, materiał w prążki
      szaro-czarne, kupiłam w H&M w dziale UWAGA UWAGA! z odzieżą ciążową - dział
      nowy, na razie jest tylko w Woli Parku, nie oznakowany, zaraz przed ubrankami
      dla niemowląt. Linia nazywa się H&M mama i ubrania mają naprawdę super. Super w
      porównaniu z innymi sklepami. Są spódniczki w szkodzką kratę, krótkie,
      mierzyłam i wygląda się fantastycznie. Chyba złamię swoje postanowienie,
      zaszaleję i na nią też się skuszę. I spódnica i spodnie są naprawdę super
      dopasowane, wygląda się w nich po prostu jak kobieta w ciąży z dużym
      brzuszkiem, a nie jak gruba baba-taran. Są fajnie dopasowane w udach i biodrach
      (ale nie jak legginsy, nie mają żadnych wstawek z ohydnego materiału na
      brzuchu, co uniemożliwia noszenie krótszego sweterka (też Was to wkurza?),
      tylko z tyłu dwie gumki regulujące szerokość w pasie i trochę wyższy przód,
      żeby było ciepło i nie odznaczały się pod ubraniem. Jedyna rzecz, która mnie
      wkurzyła to to, że w dziale obok, "normalnym", wisi sobie spódniczka z
      identycznego materiału, tej samej długości...o równo połowę tańsza. Ale cóż
      robić...
      I jest też ciążowa bielizna na tym samym dziale: biustonosze nasze tam wory,
      tylko w różnych kolorach (ja widziałam bordowy), są też modele z koronką, a
      nawet gorsety. Wszystkie z odpinaniem do karmienia, ale mają też miejsce na
      fiszbiny, które można sobie dodatkowo włożyć. Ceny 39-49 zł.
      Acha! I są też fajne dresy do biegania po domu, ale na dziale z bielizną:
      spodnie z gumką i dodatkowo z troczkami w pasie, bluza rozpinana na suwak, z
      kapturem albo bez-jest spory wybór.
      Dziewczyny, czy któraś z Was była może w sklepie Pępek Świata w Galerii Mokotów?
      Jakie wrażenia?
      • ainer1 Pepek Świata - niekoniecznie 14.10.03, 15:52
        leigh4 napisała:

> Moje kolejne pozytywne odkrycie, świeżutkie, bo wczorajsze: spodnie ciążowe z
        > maknietem i kantem, z tyłu dwie kieszonki z przodu też dwie, materiał w prążki
        > szaro-czarne, kupiłam w H&M w dziale UWAGA UWAGA! z odzieżą ciążową - dział
        > nowy, na razie jest tylko w Woli Parku, nie oznakowany, zaraz przed ubrankami
        > dla niemowląt. Linia nazywa się H&M mama i ubrania mają naprawdę super. Super w
        >
        > porównaniu z innymi sklepami. Są spódniczki w szkodzką kratę, krótkie,
        > mierzyłam i wygląda się fantastycznie. Chyba złamię swoje postanowienie,
        > zaszaleję i na nią też się skuszę. I spódnica i spodnie są naprawdę super
        > dopasowane, wygląda się w nich po prostu jak kobieta w ciąży z dużym
        > brzuszkiem, a nie jak gruba baba-taran. Są fajnie dopasowane w udach i biodrach
        >
        > (ale nie jak legginsy, nie mają żadnych wstawek z ohydnego materiału na
        > brzuchu, co uniemożliwia noszenie krótszego sweterka (też Was to wkurza?),
        > tylko z tyłu dwie gumki regulujące szerokość w pasie i trochę wyższy przód,
        > żeby było ciepło i nie odznaczały się pod ubraniem. Jedyna rzecz, która mnie
        > wkurzyła to to, że w dziale obok, "normalnym", wisi sobie spódniczka z
        > identycznego materiału, tej samej długości...o równo połowę tańsza. Ale cóż
        > robić...
        > I jest też ciążowa bielizna na tym samym dziale: biustonosze nasze tam wory,
        > tylko w różnych kolorach (ja widziałam bordowy), są też modele z koronką, a
        > nawet gorsety. Wszystkie z odpinaniem do karmienia, ale mają też miejsce na
        > fiszbiny, które można sobie dodatkowo włożyć. Ceny 39-49 zł.
        > Acha! I są też fajne dresy do biegania po domu, ale na dziale z bielizną:
        > spodnie z gumką i dodatkowo z troczkami w pasie, bluza rozpinana na suwak, z
        > kapturem albo bez-jest spory wybór.
        > Dziewczyny, czy któraś z Was była może w sklepie Pępek Świata w Galerii Mokotów
        > ?
        > Jakie wrażenia?

Miałam możliwośc być już tam dwa razy - za pierwszym tylko rozmiary od 42 w górę
        (ja noszę mniejsze), a za drugim przyjrzałam się dokładnej.
        Wrażenia:
        1. ceny za wysokie - spodniczka 370 zł (pracowa, ale bez przesady)
        2. sukienka dzianinowa - ponownie cena na poziomie 370 zl, a jakosc srednia i
        niczym sie nie wyrozniala od innych dzianinowych ktore teraz nosze (eleganckich
        do pracy) ale za mniejsza znacznie cene
        3. asortyment mnie nie olsnil - np eleganckich spodni nie znalazlam

Renia
        • leigh4 Re: Pepek Świata - niekoniecznie 15.10.03, 17:35
          cześć renia,
          chyba nie miałaś szczęścia, ja noszę rozmiar S albo M i w takim rozmiarze
          kupiłam spodnie, a wczoraj spódniczkę krótką, w kratę, o której pisałam(99zł).
          W spodniach w prążki byłam wczoraj w teatrze, nie są z dzianiny, ale
          z "normalnego" materiału, kosztowały 150zł. Są też oczywiście "wory" sukienki
          wiszą wyeksponowane i rzeczywiście są wstrętne. Ale widziałam też spódniczki
          mini czarne, z zakładkami i niezłe żakiety tweedowe. Spódniczka ok100zł, żakiet
          chyba 250zł, albo 290, nie pamiętam. O ile spódniczka do pracy trochę za
          krótka, to cała reszta nadaje się super. Tam chyba trzeba poszperać, bo
          rzeczywiście jak sobie przypomnę, to najbardziej widoczne są ohydne namioty.
          Ale za to codziennie są dostawy towaru, tak przynajmniej poinformowała mnie
          pani ze sklepu.
          A byłaś może w tym "Pępku Świata" w Galerii Mokotów? Ja nie byłam, ale bardzo
          jestem ciekawa opinii.
          Pozdrawiam

• leigh4 Re: Pepek Świata - niekoniecznie 15.10.03, 17:45
          Renia!!!
          Ale gapa jestem! Przepraszam, myślałam, że piszesz O H&M, a dopiero teraz
          zerknęłam, że chodzi właśnie o ten nieszczęsny Pępek Świata. W takim razie
          wstąp do H&M, ale tego w Woli Parku. Naprawdę fajne ciuszki i w porówaniu z tym
          Pępkiem, bardzo tanie.No, a przynajmniej normalne. I rozmiary mają normalne:
          jak eSka czy eMka, to normalne S albo M, tylko poszerzone na brzuchu, a nie
          pantalony w rozmiarze 44 tylko różniące się długością. Myślę, że coś wybierzesz
          fajnego. Powodzenia. raz jeszcze przepraszam za nieporozumienie.
          • cysia.b H& M 17.10.03, 10:30
            Potwierdzam w całej rozciągłości to, co napisała Leigh4. Z kolekcji Mama w H&M
            (wola park)można spokojnie wybrać coś fajnego, a ceny też nie zabijają. Ja
            kupiłam sobie spodnie ciążowe za 149 zł, i dwie pary majtek za 19.90.
            Pozdrawiam
            Cysia
    • cardamomo gdzie kupić dzianinową sukienkę "nie worek"? 14.10.03, 19:57
      Dziewczyny, ponieważ widzę, że świetnie sie orientujecie w asortymencie ubrań
      ciążowych, czy mogłybyście mi polecić jakiś sklep z ładnymi, najchętniej
      gładkimi sukienkami? Jestem dopiero w 10 tyg. ciąży i chciałabym coś, co
      posłuży mi w zimnych miesiącach. z góry serdeczne dzięki.
      • jaga2003 Re: gdzie kupić dzianinową sukienkę "nie worek"? 15.10.03, 08:31
        jak nie wiadomo, o jakie miasto chodzi, to na pewno chodzi o Warszawę wink)))
        Ale jeżeli się mylę, i szukasz w Krakowie - gdzie jest generalnie kiepsko z
        takimi ciuchami - to polecam Kalwaryjską i sklep prenatal (ale założę się, że
        się nie mylę smile))
        • utka Re: gdzie kupić dzianinową sukienkę "nie worek"? 15.10.03, 08:40
          sorry ze sie wtracam - ale chcialam cos dodac odnosnie sklepow z ubraniami
          ciazowymi w Krakowie - codziennie mijam taki jeden malutki na Stradomskiej
          (idac od Wawelu po prawej stronie, gdzies vis a vis kosciola misjonarzy
          • jaga2003 Re: gdzie kupić dzianinową sukienkę "nie worek"? 15.10.03, 08:46
            CZesc, byłam tam sad Najładniejsze mają francuskie staniki ciążowe - cudo - za
            150 zł, więc nie dla mnie. A co do ciuchów - wiszą smętnie jakieś kraciaste
            namioty lub sztuczne gołąbkowe bluzki. Generalnie dramat sad(( (chyba że coś się
            od 2 miesięcy zmieniło). Póki co chodzę w pożyczonych, a sukienkę do pracy
            zamierzam sobie uszyć. Cienko w krakówku, cienko. Nawet nie ma gdzie pooglądać
            sobie ciuchów ciązowych za 370 zł sad(
            • majcia74 Re: gdzie kupić dzianinową sukienkę 'nie worek'? 15.10.03, 12:26
              Jaga, przyjedź do mnie, do Warszawki. Tu sobie pooglądasz! smile))
              Mi już szczęka opada od tych cen! Dlatego łażę w jednych spodniach, trochę
              śmiesznych, a po domku w leginsach ciążowych. Czasem chciałabym sobie sprawić
              coś więcej, ale jak pomyślę, że zaraz przyjdzie kupowac wózek, łóżeczko i całą
              tę wyprawkę to trochę mi żal tej kasy na ciuch,który ponoszeylko parę chwil i
              to pod płaszczem; zwłaszcza, że ja pracuję w domku i nie muszę być co
              dziennie "pod krawatem".

Pozdrawiamy
              Maja i Groszek /27 tyg./
              • ainer1 Maja - a ja wlasnie do pracy 15.10.03, 13:06
                Maja,
                to zazdroszcze, ja tez poki co jestem w domu (18 tydzien od OM) brzuszek na tyle
                maly ze w 2 spodniczki wchodze, ale spodnie to juz tylko ciazowe (mam az jedna
                pare :>>>)
                Tylko, ze do pracy mam wrocic za ok 2 tygodnie i tak na 4 miesiace - czyli nie
                ma mocnych - trzeba bedzie cos dokupic - zakup jednego ciucha to na razie
                niewiele, ale i nie bylo wiekszej "rozsadnej" potrzeby a pieniadze wydaje na
                leki i badania :>>>
                Wybieram sie za 2 tygonie do rodzinnych Katowic - i jak zwykle rusze na
                polowanie za ladnymi ciuchami i butami (wlasnie - czy komus tez stopa rosnie w
                ciazy?) do chorzowa.
                Tam zawsze cos znajde bez biegania kilometrami (co jest teraz dla mnie porblemem
                - dysze jak maly wieloryb po wejsciu na 4te pietro juz) jak w warszawie.
                Zycz mi udanego polowania!
                Bo inaczej to sama nie wiem, nic mi sie nie podoba (albo brzydkie, albo bardzo
                drogie)
                Renia

majcia74 napisała:

> Jaga, przyjedź do mnie, do Warszawki. Tu sobie pooglądasz! smile))
                > Mi już szczęka opada od tych cen! Dlatego łażę w jednych spodniach, trochę
                > śmiesznych, a po domku w leginsach ciążowych. Czasem chciałabym sobie sprawić
                > coś więcej, ale jak pomyślę, że zaraz przyjdzie kupowac wózek, łóżeczko i całą
                > tę wyprawkę to trochę mi żal tej kasy na ciuch,który ponoszeylko parę chwil i
                > to pod płaszczem; zwłaszcza, że ja pracuję w domku i nie muszę być co
                > dziennie "pod krawatem".
                >
                > Pozdrawiamy
                > Maja i Groszek /27 tyg./
                • jaga2003 Re: Maja - a ja wlasnie do pracy 15.10.03, 13:24
                  Czesc. Na pociechę: ja chodzę do pracy (22 t, ale brzuch jak w 28) i nie trzeba
                  mieć tak wiele ubrań (chyba że pracujesz w TVsmile). Mam jedną sztruksową krótką
                  spódniczkę na szelkach, pod którą wkładam np. elastyczne golfy z czasów
                  przedciążowych, (ach, ten biust!) bluzki i podkoszulki. Na to sweter "sprzed" i
                  jest ok. Najważniejsze to rajstopy ciążowe - ja mam 1 parę grubych ciemnych,
                  uwielbiam je bo są cieple, naciągają się elegancko i przede wszystkim nie
                  gniotą (a mój mały nienawidzi, jak go coś ciśnie i zaraz mnie kopie w gumkę) W
                  tym naprawdę dobrze się wygląda. Mam 2 pary spodni: jedne elastyczne, strasznie
                  niemodne i trochę mi spadają, ale da się przeżyć, a drugie takie bardziej
                  weekendowe (chociaż cienkie, to już chyba niedługo w nich pochodzę). Acha, no i
                  jeszcze mam ogrodniczki jeansowe (u mnie w piątki można być bez krawata), ale
                  wygladam w nich jak wieloryb, więc chodzę raczej po domu. No proszę, ale się
                  zebrało, aż mi głupio pisać tyle o ciuchach... Najbardziej polecam spódniczkę -
                  ale koniecznie krótką - dzięki niej czuję się choć trochę jak kobieta a nie
                  inkubator smile)) jaga
                • walizkaplus1 Re: Maja - a ja wlasnie do pracy 22.12.03, 12:21
                  hehe, to jednak brzuchol brzucholowi nierownysmile) ja -17 tydz- spokojnie sie
                  jeszcze mieszcze w swoje spodnie a na takie bardziej dopasowane goraco polecam
                  wam sposob na gumke.pod paskiem nic nie widac i jest bardzo wygodnie.no
                  i "stare" spodnie mozna znacznie dluzej ponosic.w przypadku tych zapinanych na
                  guzik-zawiazac petelke na dziurce i wkladac w nia guzik, w przypadku suwakowych-
                  haftka z gumka.wyrzucic ten mechanizm mozna jednym ruchem wiec spodnie sie nie
                  niszcza.polecam tez tweedowki z promodu-sa bardzo wygodne i rozciagliwe-te to
                  chyba dlugo ponosze.pozdrawiamsmile
            • joanka75 Re: gdzie kupić dzianinową sukienkę "nie worek"? 15.10.03, 14:19
              smile) Wolisz ogladac i wychodzic z wytrzeszczem oczu ze sklepu ?smile)) Na forum
              doczytuje ktore sklepu mam omijac, to moja metodasmile
              • jaga2003 Re: gdzie kupić dzianinową sukienkę "nie worek"? 15.10.03, 14:29
                he,he, masz rację. Dopiero by mnie chandra tłukła! W zimie będę chodzić w
                śpiworze smile)
            • joanka75 do jaga2003 15.10.03, 14:25
              jaga2003 napisała:

> CZesc, byłam tam sad Najładniejsze mają francuskie staniki ciążowe - cudo - za
              > 150 zł, więc nie dla mnie. A co do ciuchów - wiszą smętnie jakieś kraciaste
              > namioty lub sztuczne gołąbkowe bluzki. Generalnie dramat sad(( (chyba że coś
              się
              >
              > od 2 miesięcy zmieniło). Póki co chodzę w pożyczonych, a sukienkę do pracy
              > zamierzam sobie uszyć. Cienko w krakówku, cienko. Nawet nie ma gdzie
              pooglądać
              > sobie ciuchów ciązowych za 370 zł sad(

smile) Wolisz ogladac i wychodzic z wytrzeszczem oczu ze sklepu ?smile)) Na forum
              doczytuje ktore sklepu mam omijac, to moja metodasmile
    • joanka75 Krem Mustela - polecam 15.10.03, 15:11
      Polecam krem do pielegnacji biustu Mustela, ceny kolo 60 zlotych ale bardzo
      wydajne i dzialajace chlodzaco. Co do rozstepow to nie wiem, czas pokaze czy sa
      skuteczne, ale kupilam to kierujac sie druzgocaca przewaga w rankingachsmile
      • ellek BALSAM do ciala OLIWKOWY ziaja 15.10.03, 19:53
        Polecam - tani (poniżej 10 zł)
        tłusty balsam - super ! lepszy od oliwki dla dzieci
        ktora jest strasznie tlusta...
      • ainer1 Re: Krem Mustela - polecam 16.10.03, 12:16
        Joanna,

Ja tez go polecam, ale powiez prosze o jakich rankingach piszesz?

Renia

joanka75 napisała:

> Polecam krem do pielegnacji biustu Mustela, ceny kolo 60 zlotych ale bardzo
        > wydajne i dzialajace chlodzaco. Co do rozstepow to nie wiem, czas pokaze czy sa
        >
        > skuteczne, ale kupilam to kierujac sie druzgocaca przewaga w rankingachsmile
        • joanka75 Re: Krem Mustela - polecam 16.10.03, 14:02
          Hejsmile
          Internetowych kochana, internetowychsmile od lipca wyszukiwalam rozne informacje
          na temat kosmetykow ciazowych i opinie bylych ciazowek,w ktorych najlepiej
          oceniona zostala ta seria. Chwalono rowniez vichy ale niektore kobitki sa
          uczulone te preparaty, poza tym mustela jest tansza.

ainer1 napisała:

> Joanna,
          >
          > Ja tez go polecam, ale powiez prosze o jakich rankingach piszesz?
          >
          > Renia
          >
          > joanka75 napisała:
          >
          > > Polecam krem do pielegnacji biustu Mustela, ceny kolo 60 zlotych ale bardz
          > o
          > > wydajne i dzialajace chlodzaco. Co do rozstepow to nie wiem, czas pokaze c
          > zy sa
          > >
          > > skuteczne, ale kupilam to kierujac sie druzgocaca przewaga w rankingachsmile
          • martyx Re: Krem Mustela - polecam 04.01.04, 13:58
            ja kupiłam krem na cellulit i rozstepy z ATW, poleciła mi go koleżanka, jest
            tani - 19,90 i to slówko cellulit mnie zacheciłosmile
            na razie jestem zadowolona ale to dopiero 20 tc i brzuch pewnie dopiero teraz
            zacznie szybko rosnąć, na razie jest dość mały
            może ktoś używał też tego kremu w późniejszej ciąży? jeśli wam odpowiadał to
            napiszcie bo wolałabym zostać przy ATW 19,90 niż np Vichy
            dodam że sklep firmowy ATW jest w Gdańsku na Grunwaldzkiej przy pubie Scruffy
            Murphys
    • elizjum sukienka "nie worek" i krem do ciała Body Shop 15.10.03, 19:58
      Dziewczyny, widzę, że wątek przerodził się w wątek "Odzieżowy"smile Ja
      oczywiście jestem z Warszawy i sukienki "nie worka" szukam w Warszawie.

Chciałabym natomiast podzielić się z Wami nowym odkryciem, masłem do
      ciała "Butter cream SOJA" firmy Body Shop, której NIESTETY nie ma w Polsce,
      ale można kupić chyba we wszystkich krajach poza nią (Niemcy, Anglia, Włochy,
      itd). Cudownie się rozsmarowuje na ciele, dosyć szybko wchłania i skóra jest
      nawilżona i mięciutka ok. 12-14 godz od posmarowania. Kosztuje 15 Euro i jest
      w dużym pudełku (mi starcza na kilka miesięcy). To cudowny specyfik na
      jesienne pluchy - pachnie lekko karmelowo i mam nadzieję, że zapobiegnie
      rozstępom - od Fissana dostałam dziwnej wysypki.
      Pozdrawiam Was bardzo ciepło i czekam niecierpliwie na info o sklepach z
      ładnymi sukienkami (najchętniej dzianina w kolorze czekoladowym)smile))
      • ainer1 H& M w Galerii Mokotów 17.10.03, 15:57
        Uwaga!

nie ma w nim działu z odzieżą dla kobiet ciężarnych, jest tylko na ul,
        Ostrobramskiej (promenada) w H&M, o czym donosi Wasz korespondent Zakupowy.

RAP
    • magma77 Re: polecam / odradzam 17.10.03, 16:41
      Hej!
      Hala pod pałacem:stoisko C31.Wybór może nie największy, ale ja sprawiłam sobie
      tam świetne spodnie: cieplutkie sztruksy( idzie zima),z rozszerzanymi
      nogawkami, dopasowane w biodrach i pupie( w razie czego są z dod. lycry) i z
      płynną regulacją na mniejszy i całkiem wielki brzuszek.Wygląda się w nich
      naprawdę sexy.
      Pozdrawiamy. Magda i Pysiątko
      • ainer1 ciuszki dla dziecka 13.12.03, 15:22
        odświeżam wątek smile
        i mam pytanie - dobra cena za kombinezon na marzec dla niemowlaka?
        Ile i gdzie najlepiej w Warszawie?

Renia (15.03.2004)
        • mopek1 Re: ciuszki dla dziecka 13.12.03, 23:07
          W krakówku w Zarze jest prześliczny kombinezonek za 145 PLN, ale bardzo
          uprzejma pani poinformowała mnie, że jak zwykle w styczniu będzie posezonowa
          obniżka i że będzie sporo tańszy smile Poza tym najtańszy jaki widziałam kosztował
          80 PLN i był brzydki sad Najdroższy 295 PLN i też był brzydki smile
          Na razie nastawiam się na koczowanie od 01.01.04 pod Zarą smile
          • ainer1 ha! 13.12.03, 23:30
            czyli prawa rynku dotycza tez dzici rzeczy smile
            a ceny - jak zawsze - spadna zaraz w styczniu!
            bedziemy polowac - oj bedziemy...
            musze zorbic sobie liste - ile tych komplecikow kupic na poczatek ?

Renia
      • maminka1 ciuchy ciązowe (i nie tylko) 02.01.04, 00:01
        W sklepie Lahalle - chyba w Centrum Targówek - jest stoisko z ciuchami
        dla przyszłych mamuś - spory wybór spodni, bluzek, sukienek (chyba
        raczej "wyjściowych") a ceny nie zwalają z nóg. Kącik nie jest w żaden sposób
        oznakowany, ja trafilam tam przypadkiem (gdzieś na końcu sklepu). Naprawdę
        można coś wybrać.
        Polećcie mi proszę jakieś staniki - takie już do karmienia, bo choć
        przede mną jeszcze parę miesięcy, to myślę, że mogę je nosić także
        pod koniec ciązy. Dla ciężarówek polecam Triumpha - specjalny z "rosnącymi"
        miseczkami. Superwygodny.

Aha, i jeszcze jedno: koszyk wiklinowy. Nie wiecie, czy zakup takiego wczesnego
        "łózeczka" ma sens? Wiem, że szybko się z tego wyrasta (chyba do 3 miesięcy)
        ale ostatnio strasznie się nastawiłam na taki koszyczek dla maluszka... może mi
        wybijecie to z głowy?...
        • haribo Re: ciuchy ciązowe (i nie tylko) 02.01.04, 01:11
          Ja polecam książkę "Ciąza. Przewodnik po 9 najważniejszych miesiącach w zyciu
          kobiety", a na później "Dziecko - zdrowie i rozwój. Od poczęcia do 5 roku
          życia" (aż 700 stron). Z tym, że w tej drugiej o samej ciązy jest niewiele
          napisane. Co do staniczków - ja zakupiłam sobie takie rozpinane z przodu,
          usztywniane i polskich producentów - cena 40-50zł (nie znoszę tzw. "miękkich"
          staników, bo po pierwsze są cienkie, przez co bardzo obcierają się brodawki, a
          po drugie spłaszczają biust,a to wygląda bardzo nie ładnie (pomimo mojego dośc
          dużego rozmiaru, przy małym to chyba biust gdzieś w ogóle "zanika").
          Nie polecam zakupów dla noworodków poprzez internet. Ja miałam takie założenia
          w planach,ale pierw postanowiłam przejść się po kilku sklepach w moim mieście.
          I bardzo dobrze, że tak zrobiłam, w ten sposób zaoszczędziałm kilka setek. W
          sklepach internetowych jest dużo dużo drożej.
          Co do rozstępów - żaden krem mi nie pomógł (a używałam kilku), ale na
          szczęscie moja skóra ma tendencję do tego, że rozstępy dość szybko mi znikają.
          Polecam również koszulki nocne dla mam karmiących. Mają takie dwa rozcięcia na
          wysokości biustu, oczywiście dokładnie zakryte za zakładkami (świetnie nadają
          się do szpitala).
          To chyba wszystko, ale się rozpisałam.
          Pozdrawiam.

Kasia - 8 dni przed porodem.
        • ainer1 do maminka1 03.01.04, 23:34
          a gdzie kupilas ten rosnacy stanik Triumpha? bo ja nie moge znalezc.

Renia
          • maminka1 do ainer1-triumph 04.01.04, 20:22
            Trafiłam na niego przypadkiem w sklepie z bielizna
            w Centrum H. (Carrefour) na Bemowie (jestem z Wawy)
            - musisz po prostu popytać w takich sklepach
            • jaga2003 Re: triumph jak dla mnie nie bardzo 05.01.04, 13:57
              Ja mam średnie doświadczenia z tym triumphem (chyba, że chodzi Wam o jakiś inny
              model, ja piszę o ciążowym) Fakt, że nic nie obciska, ale słabo trzyma biust i
              teraz (8M) trochę się boję, że sobie nim "załatwiłam" piersi. Nie ma fiszbin
              ani usztywnionego dołu i wszystko jakoś tak smętnie zwisa sad( Niby piszą, żeby
              nie nosić fiszbin, ale ja kupiłam (normalny stanik, tylko 4 rozmiary większy),
              chodzę i biust zdecydowanie lepiej wygląda.
              W każdym razie do karmienia planuję kupić stanik jak dla 60-latki - z wysokim i
              sztywnym pasem na dole (bo chyba fiszbiny już nie przejdą smile))
              pozdrawiam,jaga
              • sanna99 Re: triumph - dla mnie ok 13.01.04, 11:43
                ja kupiłam mamabel mikro triumpha - to stanik do karmienia, ale juz teraz, w 8
                miesiacu go nosze, raz, zeby wyprobowac, a dwa - okazał sie bardzo wygodny.
                Mam teraz spory biust - normalnie B a teraz duże C. Ten stanik - w rozmiarze
                75 C - czyli taki w sam raz, nie za duży - trzyma bardzo fajnie. Nic nie
                zwisa, wrecz przeciwnie. No i stanik jest obszyty nie gumkami tylko , nie wiem
                jak to nazwać, lamówkami? i nic sie nie wpija dzieki temu. Polecam (ja kupiłam
                w internecie w sklepie www.biust.pl - sa tam tez inne modele triumpha do
                karmienia oraz staniki naturany do karmienia, ale o nich nic nie wiem, no i sa
                tam tez koszule nocne do karmienia - słyszałam, ze to dobry zakup, chociaz
                sama jeszcze sie nie zdecydowałam).
        • meg241 Re: ciuchy ciązowe (i nie tylko) 04.01.04, 20:47
          witaj!!!!!!!
          Ja wprawdzie do porodu mam jeszcze sporo czasu - termin z OM na 11 maja - ale
          tez powoli myślę o łóżeczku i też do głowy wpadł mi pomysł z koszem
          wiklinowym. Głównie dlatego iż myslałam by na pierwsze 3 miesiące wstawić
          łóżeczko do sypialni żeby nie ganiac w nocy po całym mieszkaniu ale byłoby
          wtedy trochę ciasno. Pomyslałam więc o tym koszu. Rozglądałam się trochę za
          koszami ale w sklepach z mebelkami dla dzieci osiagaj jak dla mnie ogromne
          ceny ok. 800zł.Zaczęłam wiec buszowac po internecie i tam udało się znależć
          jeden w rozsadniejszej cenie a wczoraj zaczęłam szukac stron z wyrobami z
          wikliny i na niektórych są takie kosze w cenach 70 - 80 zł tylko nie wiem
          jeszcze czy mozna je kupić za pomoca netu czy tylko w siedzibie firmy itp.
          A Ty już się rozglądałaś za koszami????
          Dodam ze jestem z Torunia i u nas wybór jest naprawdę niewielki. Zreszta z
          odzieżą ciążową też mam problemy.
          Pozdrawiam
          Magda i Dzidziuś ( 22 tydzien)
          • martyx krem na rozsępy ATW 05.01.04, 09:04
            powtarzam mój liścik bo tych początkowych to chyba już nikt nie czytasmile

ja kupiłam krem na cellulit i rozstepy z ATW, poleciła mi go koleżanka, jest
            tani - 19,90 i to slówko cellulit mnie zacheciłosmile

na razie jestem zadowolona ale to dopiero 20 tc i brzuch pewnie dopiero teraz
            zacznie szybko rosnąć, na razie jest dość mały

może ktoś używał też tego kremu w późniejszej ciąży? jeśli wam odpowiadał to
            napiszcie bo wolałabym zostać przy ATW 19,90 niż np Vichy
            dodam że sklep firmowy ATW jest w Gdańsku na Grunwaldzkiej przy pubie Scruffy
            Murphys
            dzieki za pomoc
            • lemona1 Re: krem na rozsępy ATW 05.01.04, 12:04
              Cześć, ja jestem już w 31 t, od miesiąca używam ten kremik ATW, on jest
              homeopatyczny. Wcześniej mazałam się Fissanem. Ten się super wchłania. Nie mam
              rozstępów i chyba będę go używała do końca ciązy. Można go też kupić na ich
              stronie w internecie. Mi poleciła go osba prowadząca szkołę rodzenia, moja
              siostra uzywała go przez całą ciążę i nie miała rozstępów, nie wiem jednak czy
              to zasługa tylko tego kremu.
              Pozdrawiam,
              lemona1
    • ainer1 jaka hurtownia na jednorazowe/duze zakupy 04.01.04, 20:45
      typu wozek, lozeczko, materacyk laktator i inne z wyprawki?
      jaka w Warszawie polecacie?

Renia
      • beatriki Re: jaka hurtownia na jednorazowe/duze zakupy 05.01.04, 09:43
        Renia poddała bardzo dobry pomysł. Myślę, że może on dotyczyć również innych
        miast. Ja szukam takiej hurtowni w Krakowie.
        Pozdrawiam i życzę miłego dnia Beata i 15tyg. Groszek
    • ainer1 hurt w WARSZAWIE 05.01.04, 12:19
      Mamy!

to ktora hurtownia ma najatrakcyjniejsza oferte i ceny?

Renia

PS W TOMI mozna kupowac jako klient indywidualny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka