Dodaj do ulubionych

marcowe mamusie

08.10.03, 19:33
Szukam dziewczyn, które tak jak ja mają termin na marzec ... Myślę, że fajnie
byłoby pogadać, porównać "wymiary" swoje i maleństwa.
To moje drugie dziecko, jestem w 17.tygodniu (termin na 25 marca). Czekam na
wszystkich, którzy chcą się dołączyć
pozdrawiam
aga i malutki KTOŚ
Obserwuj wątek
    • joan78 Re: marcowe mamusie 08.10.03, 21:09
      Mam termin na 21 marca smileCzuje się bardzo dobrze. Jedyny problem to dietka
      którą muszę stosować- dowiedziałam się że mam cukrzycę ciążową. Jestem w ciąży
      po raz pierwszy więc wszystko jest dla mnie nowe. Czytam co tylko wpadnie mi w
      ręce na temat ciąży. I zastanawiam się jaki by szpital wybrać, czy dobrze
      wybrałam lekarza itp.....
      Pozdrawiam
      Asia
      • agaa100 Re: marcowe mamusie 08.10.03, 22:07
        Witaj Asiu
        Jak też nie narzekam na samopoczucie - no, może poza olbrzymią sennością - mogę
        spać wszędzie, o każdej porze, a i tak chodzę i ziewam ... smile
        Przykro mi z powodu Twojej cukrzycy - ale jak to możliwe, że się już
        pojawiła ??? Tak szybko ? A może wcześniej też chorowałaś ?
        Ja też przy pierwszym dziecku (córeczka ma teraz 2,5 roku) dużo czytałam,
        kupowałam mnóstwo czasopism dot. ciąży i dzieci... Teraz nie mam na to za wiele
        czasu...
        Ja mieszkam w Krakowie, a Ty ?
        pa pa pa
        dobrej nocy
        Aga
    • oposs Re: marcowe mamusie 09.10.03, 08:32
      Zapraszamy na wątek "Marzec" na forum "W oczekiwaniu". Jest na całem mnóstwo
      (: (: (:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=6648998
      • oposs Re: marcowe mamusie 09.10.03, 08:34
        chciałam napisać, że JEST NAS CAŁE MNÓSTWO (tzw. "marcówek") - chyba jeszcze
        śpię...
        • ainer1 Re: marcowe mamusie 09.10.03, 10:38
          Marcowa mamusia - jak to slodko brzmi :>
          Mój termin to ALBO 15 ALBO 18 - W ZALEZNOSCI OD GINEKOLOGA :>>>
          Niektorzy w rodzinie chca miec baranka, wiec wola date 18.08 bo jest szansa na
          dociagniecie do tego znaku zodiaku (zreszta tez mojego - ur sie 1 kwietnia)
          Mnie to juz tak bardzo nie interesuje :> Teraz jestem przed (najprawdopodobniej
          - wyrok 27.10) powrotem do pracy od listopada po 3 miesiacach L4. Obiecuje sobie
          ze: (jak to spisze to bedzie dowod, ze postanowilam :>)
          1. bede przychodzic na 8:15 i wychodzic o 17.00
          2. nie bede sie stresowac glupimi ludzmi
          3. bede sie skupiac na najwazniejszym
          4. nie dam sie wyslac w delegacje jak lekarz mi odradzi lub bede sie zle czula
          5. nie zaczne pic kawy
          6. bede robila przerwy w pracy z komputerem
          7. bede jesc w skupieniu i spokojnie
          Najtrudniej to moze byc z 2...
          Ale - trzymajcie za mnie kciuki!
          W koncu ciaza to nie choroba!
          Renia
    • vanik Re: marcowe mamusie 09.10.03, 15:14
      Witam marcowe mamy !!!
      Ja mam termin na 8 marca, fajnie że tyle nas jest!! smile
      Czuję się dobrze, chociaż też mam całe mnóstwo niepokojów , co do lekarza, co
      do tego czego unikać a czego nie..jak wszystkie mamusie ( zwłaszcza debiutantki
      jak ja ). W dodatku jeszcze studiuję zaocznie na IV roku w Lublinie a mieszkam
      w Warszawie, kolejne zmartwienie jak to będziemy razem z dzidzią znosić...a;e
      jestem dobrej myśli.
      Nie mogę się doczekać tylko, kiedy poczuję mojego lokatora, bo na razie siedzi
      cichutko i nie chce nam jakoś dać żadnego kopniaka sad
      Powiedzcie " marcóweczki" kiedy się z wami przywitały wasze maluchy ?
      Lekarz mówi że to różnie bywa , teraz jeszcze mogę nie czuć ..ale tak bym
      chciała !! Buziaczki
      • tissu Re: marcowe mamusie 09.10.03, 16:10
        Witam,rownież jestem mamą marcową,a dokładniej-dopiero nią będę,po raz pierwszy.
        Vanik w pewnym sensie pocieszył mnie Twój postsmile)mam termin na 11.03,dzidziuś
        wciąż udaje,że go nie ma w moim brzuchu,siedzi cichutko,a podczytując forum
        zaczynałam już pesymistycznie podejrzewać,że jako ostatnia z marcówek nie
        poczułam jeszcze jego ruchów...Niby wiem,że wszystko jest ok,że jeszcze ma na
        to czas,ale chciałabym już,żeby od czasu do czasu pokopał mnie troszeczkę dając
        znak,że wszystko u niego jest w porządkusmile
        A widziałam go przecież na ekranie usg zaledwie tydzień temu i SAM dr
        Roszkowskiwinkpowiedział,że dzidzia bardzo mu się podoba,tzn.rozwija się
        prawidłowo,więc wniosek,ze nie powinnam się martwić,że jeszcze nie kopie,ale ja
        mimo to...

Pozdrawiamsmile
        • ainer1 do Tissu 09.10.03, 16:17
          Witaj Tissu!

Ja tez jeszcze nie czulam zadnego kopania i tez czeka mnie wizyta u dr R. - 4.11
          (22 tyd od OM).
          Mam pytanie - co mozna zobaczyc podczas badania trojwyiarowego i czego sie
          dowiedziec?
          Czy znasz juz plec?

Renia

tissu napisała:

> Witam,rownież jestem mamą marcową,a dokładniej-dopiero nią będę,po raz pierwszy
          > .
          > Vanik w pewnym sensie pocieszył mnie Twój postsmile)mam termin na 11.03,dzidziuś
          > wciąż udaje,że go nie ma w moim brzuchu,siedzi cichutko,a podczytując forum
          > zaczynałam już pesymistycznie podejrzewać,że jako ostatnia z marcówek nie
          > poczułam jeszcze jego ruchów...Niby wiem,że wszystko jest ok,że jeszcze ma na
          > to czas,ale chciałabym już,żeby od czasu do czasu pokopał mnie troszeczkę dając
          >
          > znak,że wszystko u niego jest w porządkusmile
          > A widziałam go przecież na ekranie usg zaledwie tydzień temu i SAM dr
          > Roszkowskiwinkpowiedział,że dzidzia bardzo mu się podoba,tzn.rozwija się
          > prawidłowo,więc wniosek,ze nie powinnam się martwić,że jeszcze nie kopie,ale ja
          >
          > mimo to...
          >
          > Pozdrawiamsmile
          • tissu Re: do Tissu 09.10.03, 16:34
            Reniu chyba wiele Ci nie pomogęsadponieważ byłam na badaniu w ok.17 tyg.więc
            doktor stwierdził,że na 3D jest za wcześnie,nie będzie miało sensu,na
            trójwymiarowe zaprosił mnie w 22 tyg.właśnie.To ważne badanie bo będzie wtedy
            można dostrzec już jak rozwija się serduszko,czy,odpukuję!,nie ma jakichś
            poważnych wad....Natomiast na"normalnym"usg u dr również znakomicie było widać
            dzidziusia,a na nasze pytanie o płeć dr odrzekł,że wprawdzie nie
            obiecuje,...ale coś jakby wystaje spomiędzy nóżeksmile)zresztą zrobił nam
            na"to"zbliżenie,faktyczniesmile
            Pozdrawiam
            • vanik Re: do Tissu 09.10.03, 17:07
              Mam gorącą prośbę !! Możecie mi podać namiary na dr.R.?? no i powiedzcie ile to
              kosztuje i czy ciężko się dostać..no i gdzie przyjmuje ..smile
              Ja miałam ostatnie USG w 11 tyg. no a teraz mi lekarka mówi że nie ma
              potrzeby...ale ja słyszę że wszystkie mamusie sobie robią.. więc też bym
              chciała podejrzeć bobaska...
              Będę bardzo wdzięczna ..jeśli nie możecie na ogólnym to proszę skrobnijcie coś
              na priv..
              Ściskam Was" marcóweczki"
              • tissu Re: do Tissu 09.10.03, 17:35
                Dla mnie też perspektywa czekania na następne usg aż do 22 tyg.była nie do
                zniesienia,dlatego przekonałam swoją panią ginekolog,żeby"pozwoliła"mi zrobić
                dodatkowe badanie w 17 tyg.smile)
                namiary do dr R.były wielokrotnie podawane na forum,więc bez skrupułów
                przytoczę je tutaj-przyjmuje na ul.Finlandzkiej 9(Saska Kępa),tel.616-13-87
                (dzwonić po 12-tej),czeka się ok.tydzień na wizytę,badanie kosztuje 200
                zł.Aha,istnieje możliwość nagrania sobie dzidziusia na kasetę video-trzeba ją
                przynieść ze sobą no i jest jakaś dodatkowa opłata za to.
                MOja ginekolog okresliła doktora jako najlepszego w Polsce specjalistę od
                wczesnego wykrywania wad płodu,więc-chyba warto się wybrać,prawda?...Pzdrsmile
                • vanik Re: do Tissu 10.10.03, 09:49
                  Dzięki serdeczne za namiary na pana Dr. smile
                  Kiedy najlepiej udać się na takie USG ?
                  Czy jest jakis etap ciąży w którym najlepiej sprawdzać czy nie ma żadnych wad ?
                  Ja jestem w 18 tyg. słyszałam coś o 20 tyg..ale nie jestem pewna
                  Buziaczki
                  • tissu Re: do Tissu 10.10.03, 13:46
                    Vaniku
                    jeśli jesteś już w 18 tyg.i wystarczy Ci cierpliwości to radziłabym do dr
                    R.udać się nie wcześniej niż przed 22 tyg.To według słów dr najlepszy czas,aby
                    można było dostrzec czy serduszko dziecka jest zdrowe,oraz czy prawidłowo
                    rozwijają się inne narządy.Ja poszłam wcześniej,bo straszną panikarą
                    jestem,bardzo uspokoiłam się,gdy doktor oglądał razem z nami
                    rączki,nóżki,glówkę,mózg i mówił,że wszystko jest w porządkusmileTo było zresztą
                    bardzo szczegołowe badanie,a sam dr,choć krążą o jego sposobie bycia różne
                    opinie,zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie i z wielką chęcią wybiorę się do
                    niego za kilka tygodni znowu!smile
                    Nie dość,że wspaniale było słyszeć,że dzidziuś rozwija się prawidłowo to
                    jeszcze udało nam się "przyłapać"go na próbach ssania paluszka,piękny widoksmile)
                    pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka