korniz 19.09.08, 15:44 bedąc w ciązy z synem nie miałam żadnych objawów.Teraz jestem w 7 tyg i mam od tygodnia mdłości calodniowe.Może to na córkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: mdłości -bedzie corka? 19.09.08, 15:46 naprawdę wierzysz w takie rzeczy? W żadnej ciąży mdłości nie miałam. Mam córkę, teraz będzie synek. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: mdłości -bedzie corka? 19.09.08, 15:48 Naprawdę wierzysz w takie głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 bedzie córka albo synek, innej możliwosci nie ma 19.09.08, 15:52 dziwie sie, że w XXIw. ludzie jeszcze w takie glupoty wierzą Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: mdłości -bedzie corka? 19.09.08, 15:58 Często kobieta kolejną ciążę przechodzi diametralnie inaczej niż poprzednią i nie ma to wpływu na płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: mdłości -bedzie corka? 19.09.08, 16:11 XXI wiek i ludzie jescze w przesądy wierzą... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna.6 Re: mdłości -bedzie corka? 19.09.08, 21:27 mialam mdlosci i mam synka Odpowiedz Link Zgłoś
niunia8982.2 zabobony 19.09.08, 16:37 Nie prawdą jest,że kobiety spodziewające się synów nie zwracają ,a mamy spodziewające się córek tak. Otóż ja jestem w 29tc i spodziewam się synka i do 14tc zwracałam jak cholerka.Pozdrawiam -- 29tc Będzie synuś Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: zabobony 19.09.08, 17:03 a propos zabobonow, mnie rozsmieszaja np. teksty w stylu - nosisz brzuch 'z przodu' to bedzie chlopak. A gdzie mialabym go, przepraszam nosic, na plecach ?? Tesciowa mowila to z takim przekonaniem...a tu masz, cora sie szykuje! Mdlilo mnie strrrasznie na poczatku, na szczesnie nie dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia8982.2 embeel 19.09.08, 20:28 Bo wiesz,my tak naprawde nie wiemy jak to było za czasów......naszych mam,babć itd czyli za czasów komuny ,może kiedyś się brzuch na plecach nosiło....nie wiem może wygodniej im tak było Ale te gadki babć to naprawde rozbrajają,ostatnio głaskałam kotka a babcia do mnie "nie dotykaj go,bo kota urodzisz" zaboboniara z niej Dobrze ,że odwiedzam ją nie za często,bo jeszcze bym w to uwierzyła Pozdrawiam -- 29tc Będzie synuś Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: niunia8982 20.09.08, 09:53 niunia8982.napisala " Bo wiesz,my tak naprawde nie wiemy jak to było za czasów......naszych mam,babć itd czyli za czasów komuny " hmmm, ja pamietam czasy komuny,a ani swoja matka, ani tym bardziej swoja babcia nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia8982.2 Re: niunia8982 20.09.08, 10:54 Koleżanka wyżej embeel napisała,że bodajże teściowa jej powiedziała "nosisz brzuch z przodu,to będzie chłopak-a gdzie go mam nosić,na plecach?" A ten tekst o komunie,to taka przenośnia...można się trochę pośmiać z babcinych przesądów itd Prosze sobie nie brać do serca wszystkiego Pozdrawiam -- 29tc Będzie synuś Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: niunia8982 20.09.08, 12:12 ale wiesz co niuniu, moja tesciowa jest z krwi i kosci w 100% francuska, wiec z nasza stara komuna, kora ja tez pamietam ma niewiele wspolnego, przynajmniej teoretycznie, bo Francja to baaaardzo socjalistyczny, wbrew pozorom kraj...wiec to kwestia pokolen, przekraczajaca granice. Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: zabobony 19.09.08, 21:33 nie na plecach tylko zauwaz,ze jedne panie w ciazy maja typowe pileczki,ze z tylu nawet nie widac,ze sa w ciazy a inne maja ten brzuch tak bardziej po bokach czyli nie wystaje tak bardzo do przodu...pomijam interpretacje czy to na chlopca czy na dziewczynke bo to wiadomo 50/50 Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: zabobony 20.09.08, 12:13 wiem, wiem, tylko, ze po francusku mowi sie 'devant toi', czyli z przodu, przed soba wlasnie...a niby gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: mdłości -bedzie corka? 19.09.08, 19:44 W pierwszej i drugiej ciazy mdlosci i megawymioty - kazdorazowo chlopak. Nie wierz w takie bzdury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neti181 Re: mdłości -bedzie corka? 19.09.08, 19:52 jestem w pierwszej ciazy i bedzie chlopak tez nie mialam zadnych ''dolegliwosci'' , a skoro to dwie rozne plcie to moze masz racje, ponoc babcie i prababki mowily wlasnie tak ze by wskazywalo na dziewczynke , to jest chodzi o wrozby , ale co bedzie dowiesz sie w dniu porodu zreszta jak kazda z nas Odpowiedz Link Zgłoś
zaba772 Re: mdłości -bedzie corka? 19.09.08, 19:58 ja pierwsze 3 miesiace czulam sie fatalnie... urodzilam synka Odpowiedz Link Zgłoś
gusia80 Re: mdłości -bedzie corka? 19.09.08, 20:42 W pierwszej ciąży wymiotowałam przez całe 9 miesięcy, najpierw 24h na dobę, a od połowy już tylko 5-6 razy na dzień i jest synuś... W drugiej tylko na początku, ale to przez hormony, które brałam na podtrzymanie ciąży-odstawiłam i mdłości się skończyły... będzie córeczka... Z tymi mdłościami, to jednak widać, że nie zawsze się sprawdza, ale to, że sie myśli, że jak są mdłości to będzie córka, nie wynika tylko z wierzeń babć... Naukowo stwierdzono, ze wysoki poziom hormonów ciążowych wskazuje na córeczkę (np. robiąc ilościowe badanie HCG, szybciej narasta jego poziom przy córce, niż chłopczyku; testy ciążowe, też wcześniej pokażą 2 kreseczki przy kobicie niż chłopcu), a wiadomo im większy poziom hormonów, tym większe mdłości, choć widać, że są wyjątki... Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: mdłości -bedzie corka? 19.09.08, 21:32 w pierwszej ciazy w ogole mdlosci nie mialam w drugiej paskudne az do wymiotow i to bardzo dlugo mam dwoch synkow Odpowiedz Link Zgłoś
wioluc75 Re: mdłości -bedzie corka? 19.09.08, 23:37 Witam, w pierszej ciąązy mega wymioty i nudnosci aż do porodu urodził się chłopczyk, teraz troszkę lepiej ale też są wymioty i nudności ma być dziewczynka, ni ma reguły pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: mdłości -bedzie corka? 20.09.08, 09:56 W obu ciążach nie miałam żadnych mdłości i będzie druga córka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulinka78 Re: mdłości -bedzie corka? 20.09.08, 10:18 a ja w obu miałam straszne mdłości i drugi syn się szykuje Odpowiedz Link Zgłoś
tika.1980 Re: mdłości -bedzie corka? 20.09.08, 17:08 Dwa razy byłam w ciąży. Za pierwszym razem urodziłam dziewczynkę, za drugim chłopca. W obu ciążach nie miałam żadnych typowych objawów. Nie wymiotowałam, nie mdliło mnie, nie puchłam, czułam się super do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: mdłości -bedzie corka? 20.09.08, 18:46 Ja miałam na odwrót - przy córce prawie żadnych mdłości, przy synu ledwo żyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
agawar Re: mdłości -bedzie corka? 21.09.08, 05:58 Na poczatku ciąży straszne mdłości, a będzie synuś. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wklejone przez moderatora 21.09.08, 10:30 35 t.i ciąłe mdłości macie tak/będzie dziewczynka kasica1980 21.09.08, 07:40 Odpowiedz teraz częściej niż wcześniej, pewnie dzidzia naciska na układ pokarmowy:/. czy wy też tak miałyście? a może to na dziewczynkę takie atrakcje się dzieją. Re: 35 t.i ciąłe mdłości macie tak/będzie dziewc absit 21.09.08, 07:47 Odpowiedz W tej chwili dokładnie trzy wątki niżej masz podobny wątek - przeglądnij forum zanim załozysz kolejny bzdurny temat... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=84882146 Odpowiedz Link Zgłoś
pingwinek13 Re: mdłości -bedzie corka? 21.09.08, 13:56 Pierwsza ciąża żadnych mdłości - był chłopak 2 ciąża mdłości straszne i ma być znowu chłopak) Także różnie to bywa a spodziewać się możesz wszystkiego nawet ja mogę urodzić dziewczynę - mało było takich przypadków Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korrra Re: mdłości -bedzie corka? 22.09.08, 10:18 Miałam okropne mdłości, ale bez wymiotów - będzie synek!!!. ZA to wierzę w to, że jak się ładnie wygląda w czasie ciąży to na synka ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pierzynek Re: mdłości -bedzie corka? 22.09.08, 16:21 Dziewczyny naprawdę nie ma żadnej reguły ale nie krytykujcie swoje babcie, mamy. One kiedy były w ciąży nawet nie śniły o Usg o badaniach prenatalnych i o reszcie z której my teraz mozemy się cieszyć i wnioskować pewne rzeczy albo poprostu być pewnym wcześniej. Ja słucham czasami też opinie ale wcale się nie przejmuję i nie krytukuję ich tylko mówię zobaczymy nie mamy dużego wyboru albo chłopiec albo dziewczynka...można trafić....... Pozdrawiam . Przyszła mama w 18 tyg. Ja na usg nie chciałam wiedzieć co będzie a tu dzidzi chcąc nie chcąc pokazało że...zobaczcie raczej jestem chlopcem...... Odpowiedz Link Zgłoś
magda0807 Re: mdłości -bedzie corka? 25.09.08, 22:16 nie mialam mdlosci a bede miec corke, wiec darowalabym sobie takie poglady Odpowiedz Link Zgłoś
olanowak24 Re: mdłości -bedzie corka? 27.09.08, 06:06 Mdlosci meczyly mnie niemilosiernie do 15tc i w I i w II ciazy, w domu mam synka a od wczoraj wiem ze nosze w brzuchu drugiego synusia, wiec... Odpowiedz Link Zgłoś
nusta1982 Re: mdłości -bedzie corka? 01.10.08, 21:34 W pierwszej ciazy mialam straszne mdlosci i wymioty do 8-ego miesiaca (czulam sie okropnie),a mam synka.Teraz nie wiem co bedzie,ale nie mam mdlosci,czuje sie dobrze i nawet ladnie wygladam.Takze co do wygladu to ja na chlopca wygladalam strasznie,a moja kolezanka na dziewczynke wygladala super.Wiec nie ma sie co sugerowac. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe noo 50% szans ;) 01.10.08, 22:28 drugie 50 na chlopa moja bratowa nie miala nudnosci przy 1szym dziecku, urodzila sie corka teraz ma, USG pokazalo ze bedzie syn nie ma co wierzyc w takie bzdury kazdy organizm reaguje inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
szada1982 Re: mdłości -bedzie corka? 02.10.08, 16:06 A ja miałam odwrotnie- w ciąży z synkiem chorowałam przez pierwsze 3 miesiące, a teraz czekam na córeczkę i nie miałam żadnych objawów! Z kolei koleżanka też nie miała mdłości, a będzie miała syna.Z tymi mdłościami to bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: mdłości -bedzie corka? 02.10.08, 18:12 To nie ma znaczenia.....znajoma nie miala zadnhch mdłosci, ano wymiotów, czula sie idealnie, zadnych dolegliwosci i ma syna Odpowiedz Link Zgłoś
kajasz1 Re: mdłości -bedzie corka? 02.10.08, 21:36 Moja 1-sza ciąża to praktycznie brak mdłości=synek ,druga to samo- wynik taki ,że jeszcze nie wiadomo. Moja przyjaciółka: 1-sza ciąża- zero mdłości= córka, w drugiej non stop mdłości ,aż do tego stopnia ,że wymiotowała krwią=córka.Wyniki same mówią za siebie. Pozdrawiam i życzę przede wszystkim zdrowego dzidziusia )). Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczka Re: mdłości -bedzie corka? 02.10.08, 23:22 Może to na córke a może nie, tak jak i kształt brzucha, mdłosci nijak sie nie mają do płci dziecka, kolejny zabobon. Jedyne co udowodniono to to, ze ponoc w każdej kolejnej ciąży kobieta MOŻE, ale nie MUSI, odczuwac wieksze mdłości. U mnie to tak: pierwsza i druga minimalne mdłosci przez tydzień, odpowiednio syn i córka, teraz makabra, mdłosci przez 5 bitych tygodni, 24 godziny na dobe i ponoć też córka... Odpowiedz Link Zgłoś
leysa Re: mdłości -bedzie corka? 03.10.08, 00:47 Wyśmiewacie dziewczynę, że zadała takie pytanie, argumentując, że to zabobony. A ja niedawno czytałam srócony raport z badań na ten temat, z którego wynika, że coś jest na rzeczy i faktycznie większy procent matek noszących w sobie płody płci żeńskiej częściej odczuwało mdłości w ciąży niż te, które miały synów. szkoda, że sobie tego nie wyciełam, żeby dokładnie zacytować i podać źródło. W każdym razie wytłumaczono ten fakt zdaje się wpływem danych hormonów w przypadku jednej i drugiej płci. Oczywiście nie dotyczy to 100% czy nawet 80% matek, więc nie kierowałabym się akurat mdłościami, żeby przewidzieć płeć dziecka. Aha, dodam, że w moim przypadku ciąża z chłopcem przebiegała bezproblemowo. Z dziewczynką natomiast pierwsze kilka miesięce przysiedziałam w toalecie. Odpowiedz Link Zgłoś