madzieja_g 23.09.08, 12:05 dziewczyny z tego co wiem to do pieluszek nie stasuje sie zadnych kremow do pieluszki tracą chlonnosc, a czy tak samo jest w przypadku samej tetry i na to otulacza?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stokrotka.a Re: krem na odparzenia 23.09.08, 12:56 Ja jak mam do czynienia z odparzeniem to nie przejmuję się chłonnością pieluszek...A na co dzień jeśli się nic nie dzieje to niczym nie paćkam.Moja położna tak mi doradziła i tak się tego trzymam.Pozdrawiam! Co do pieluszek tetra to wydaje mi się że nie tracą na chłonności.Jeśli chodzi o pieluszki typu PUL to te tłuste smarowidło zatyka polarek(tworzy taka maskę i wtedy blokuje przepływ moczu do wkładki)... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: krem na odparzenia 23.09.08, 15:31 aby odtłuścić pieluszki można je zaprać płynem do mycia naczyń Odpowiedz Link Zgłoś
pilka87 Re: krem na odparzenia 23.09.08, 19:23 czyli jeśli używałam kremów na odparzenia do pieluszek typu PUL to one już na stałe będą mniej chłonne, chyba ,że je czyms odtłuszczę? Czy ta warstwa nie schodzi w praniu?! (przepraszam, w tym jestem zielona) ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
agnen Re: krem na odparzenia 23.09.08, 19:34 PUL (czyli warstwa nieprzemakalna) nie ma znaczenia przy chłonności. Zatłuszczenie szkodzi pieluszkom z polarkiem i mikrofibrą. I to nie tylko kremy: ranie w orzechach i wielu środkach eko też zatłuszcza. jeśli pieluszki zaczynają dość szybko przeciekać i być mokre przy skórze to warto je przeprać w płynie do naczyń Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a No tak... 23.09.08, 20:38 Ale ze mnie ciemna masa chodziło mi o Polarek nie PUL...Nie wiem czemu one mi się ciągle mylą.Przejęzyczenie. No a z tymi orzeszkami to też słyszałam Niestety mogę tylko niektóre rzeczy prać w orzechach a resztę w proszku. Odpowiedz Link Zgłoś