Dodaj do ulubionych

Sny ciążowe ??? Macie ?

17.10.03, 11:10
Śniło mi się dziś, że urodziłam synka w szpitalnej Izbie przyjęć, a zajął się
mną dok. Pazio hi hi To nie jest mój lekarz, byłam u niego tylko raz, ale
sprawiał super wrażenie, może dlatego mi się śnił smile Poród był długi, ale
lekki. Zdziwiłam się tylko bo jak wyszłam z tego szpitala i chciałam nakarmić
moje dzecko to przy piersi zobaczyłam buziaczek mojego starszego syna i
byłam "nieco zdziwiona". Podobno takie sytuacje w snach ciążowych się
zdarzają, że urodzone dziecko widzimy już jako starsze, ale to i tak dziwne
uczucie...smile
Miałam już też parę koszmarków, ale o nich nie chcę pisać.
Czy Wy również macie takie zakręcone sny ciążowe? czy wynikają z obawy o
dziecko? Poród? Ciekawe jak to jest...?

Maja i Groszek /27 tyg./
Obserwuj wątek
    • jaga2003 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 17.10.03, 11:43
      Oj, mamy, mamy. I to bardzo intensywne! Ostatnio wyraźnie mi się śniło, że
      urodziałam 16 lutego (mam termin na 14), synka i miał zęby! Mleczaki, ale chyba
      z 6 na górze i na dole! I uśmiechał się. A parę tygodni wczesniej śniło mi się,
      że urodziałam dziewczynkę. Trochę się boję tych snów, bo raz z kolei śniło mi
      się, że umieram na raka smile) więc na wszelki wypadek w nie nie wierzę smile)
      • tjoanna Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 17.10.03, 12:48
        Mój najdziwniejszy sen był taki: Nagle się okazało, że mam dziewczynkę. Patrzę
        na nią, biorę na ręce i nie mogę sobie przypomnieć porodu. NIC NIE PAMIĘTAM.
        Widzę jakieś dziecko, wiem, że jest moje, ale tego w ogóle nie czuję! Okazuje
        się, że nie mogłam urodzić normalnie i dano mi jakiś środek odurzający.
        Obudziłam się dopiero po kilku dniach od urodzenia i miałam ogromny żal, że
        ograbiono mnie z czegoś niezwykle ważnego. Z doswiadczenia może i bolesnego,
        ale w pewnym sensie koniecznego.
        Joanna
    • malika5 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 17.10.03, 12:46
      A ja znowu to albo mam koszmary- nie będę opisywała, ale są tak "krwiste" i
      absurdalne, że nawet przez sen się nie boję bo wiem że to nie jest prawda, albo
      mam bardzo wybujałe i realistyczne sny erotyczne. Pojawiają się w nich różne
      osoby, nawet z racy czy sąsiedzi. Nigdy nie miałam wcześniej takich snów!
      (12 tydz.)
      • jaga2003 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 17.10.03, 13:02
        Uff, ja też mam sny erotyczne - też pierwszy raz w życiu - i także bardzo
        barokowe smile) Zrzucam to na lekarski zakaz wspólżycia (który również przechodzę
        pierwszy raz w życiu smile))
        • ania30poz Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 17.10.03, 14:13
          Hej!

To chyba normalne...bo ja tez mam takie rozne sny. Dość często sni mi
          się, że urodzilam synka ( jeszcze nie znamy płci,a bardziej obstawiamy
          dziewczynke), zawsze przy mnie w tych snach jest mój mąz i moja mama.
          Synek jest maleńki i zawsze nagi a ja go mocno tule do siebie, w
          pewnym momencie on sika na mnie i się śmiejewink))a co do
          erotycznych...to bardzo często, ale wtedy to nie tylko z moim mężem
          ( ups..mam nadzieję, ze on tego nie przeczytasmile))

Pozdrawiam

Ania i 20tyg maleństwo
    • anet22 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 17.10.03, 14:34
      Hej!
      Mnie też się ciągle jakieś głupoty śnią... a to, że dziecko potrafi juz mówić:
      mama, tata, innym razem, że chodzi juz samo zaraz po urodzeniu, albo że ma już
      dwa ząbki. Wczoraj śniło mi się, że obudziłam się po porodzie, z którego nic
      nie pamiętałam (widocznie go przespałam, hihi) i miałam przy sobie syneczka -
      bardzo łanego, tylko, że strasznie dużego - na oko 5-6 kg. I pytałam w tym
      śnie męża, ile waży dziecko, a on nie chciał mi powiedzieć, zeby mnie nie
      martwić. Ten sen akurat potrafię zrozumieć, bo ciągle się martwię, że będę mieć
      duże dziecko - mimo, ze mało przytyłam, na USG wychodzi, ze ponad 4 gkg będzie
      miało...
      Czasem śnią mi się koszmary, strasznie się wtedy męczę... np, że zapominam
      karmić dziecko i ono płacze, bo jest głodne, a ja wciąż nie mogę go nakarmić...
      A dzisiaj to już w ogóle koszmar mi się przyśnił - że mam raka i muszę umrzeć,
      że dziecko uratują - dzięki cesarce, ale, że po cesarce nawet nie będą mnie
      wybudzać, bo już się nie opłaca... buuuuuu

Widać jednak, że podobne miewamy te sny... ciekawe czy to sprawa hormonów w
      ciązy, czy może czegoś innego...
      Pozdrawiam
      Anet z prawie 40-tygodniowym Pawełkiem w brzuszku
      • jaga2003 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 17.10.03, 14:42
        pewnie oglądamy te same seriale wink)
      • kasik8 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 17.10.03, 17:39
        Anet..mialalm identyczne sny jak Ty...tzn.ze moje dziecko (dziewczynka)
        mowila..bylam strasznie dumna ..to bylo zaraz po porodzie..Nastepny sen..ze
        juz umie chodzic (tez dziewczynka)....a ostatnio ze nie pamietam
        porodu...nic!..najgorsze bylo to ze musialam chyba spor przelezec..bo dziecko
        juz calkiem duzo (chlopiec)..niemowlak-w okularach!! (smiesznie to
        wygladalo)....ale moj maz ktory mial isc ze mna na porod..w tym snie wogle sie
        do mnie nie odzywal..jakby kryl jakas prawde..nie chcial na mnie patrzec, nie
        chcial powiedziec o co chodzi...
        Mysle ze sny to tylko obawy..zatroskanych mam...kazda chce by wszystko bylo
        dobrze, by dziecko bylo zdrowe, zdolne i ladne...i wychowywanie szlo idealnie
        a one okazaly sie super matkami. Mysle ze nie nalezy tego podciagac pod jeden
        sen..i konkretny problem w tym snie.
        Jaga..Ty to masz niezle z tymi snami erotycznymi...hehehe..barokowo?? Mnie sie
        kurcze nic nie sni - takiego..a szkoda..poszalalabym w koncu..tak bardzo za
        tym tesknie..a moj maz tylko kiwa glowa i mowi ze MATKA bede i powinnam sie
        wstydzic ze takie fantazje mi po glowie chodza hehe
        pozdrawiam Kasik
        • jaga2003 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 20.10.03, 12:34
          E tam, ja bym wolała ich nie mieć, bo czasami się zastanawiam, czy nie jestem
          zboczona ( a homo to już na pewno smile). Lekarz mi złośliwie wykrakał, że orgazm,
          owszem, ale przez sen...
    • izabela72 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 17.10.03, 14:56
      Poniewaz mi sie przed ciaza raczej nic nie snilo (ewentualnie raz na rok
      praca), to pojawienie sie wzmozonych snow bylo pierwszym "psychicznym" objawem
      ciazy wink)) Ale to trwalo krotko - teraz juz mi sie nic wlasciwie nie sni i nic
      maciezynsko. Za to mojemu mezowi snilo sie 3 razy, ze bedzie coreczka...
      Przyznal sie dopiero po 3 nocy smile))) W styczniu sie okaze czy wysnil...
      Pozdrawiam
      Iza i dzidzia
    • majcia74 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 17.10.03, 15:56
      Wiecie co?... Co do snów erotycznych w ciąży, to najbardziej ubawił mnie ten,
      że mam romans ze swoim ginekologiem smile)) Zawsze imponowali mi faceci z dużą
      wiedzą i w kitlach, ale on raz że jest obleśny, dwa - nie raz tak mnie wkurzał
      że miałam ochotę się z nim pokłócić, albo zmienić na innego smile) Coś w tym musi
      być! On na pewno celowo zabronił mi seksu z moim Miśkiem żebym teraz śniła o
      innych i w tym o nim! smile)))))

Maja i Groszek /27 tyg./
      • ainer1 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 17.10.03, 16:56
        Maja, Twoj romans senny to jest hit! :>>>>>>
        Naprawde!
        Moj mi sie nie snil mimo celibatu :>>>>
        Natomiast sni mi sie tak duzo roznych rzeczy w technikolorze, ze mimo ze
        wczesniej mialam kolorowe sny, i czulam zapachy i dzwuieki slyszlam (przed
        ciaza) to teraz jest interesujaco bardziej:
        - a to horrory (i to tak straszne ze nie bede pisac..)
        - a to erotyki (polowy glownych postaci nie znam - daje slowo!)
        - a to moj dzidzius, ktory wg mnie chyba jest dziewczynka a tu siusiak, i siusia
        tyle, ze az wstyd bo zalewa cala lazienke w miejcu publicznym i ja mysle, no
        ladnie stary, teraz nas stad wyrzuca :>>>
        - a to podroze dalekie
        - a to byle sympatie
        - a to jestem w innym czasie i wymiarze

Pelen odlot!
        Staram sie nie jest na noc, bo jest jeszcze bardziej dziko :>>>
        Renia
        PS: mam nadzieje, ze nie mowie za duzo przez sen bo sie bede musiala niezle
        tlumaczyc...
        • dzidzia_78 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 20.10.03, 12:07
          Mi sie rzadko cokolwiek śniło a tu odkąd jestem w ciąży to co noc sny. To
          erotyczne, to jakieś koszmary. Ogólnie w nocy budzę się kilka razy i później
          nie mogę zasnąć. Mam nadzieję, że się wkońcu skończą i tylko nocne suisianie
          wyrwie mnie ze snu.
          Pozdrawiam Mamy. Buziaki papa
          • kasik8 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 21.10.03, 11:58
            HEHE a propo siusiania..przypomialo mi sie, ze tyle razy uczeszczam do toalety
            i to od poczatku ciazy (w poprzedniej biegalam co chwile ale w ostatnim
            miesiacu).a teraz potrafie kilka razy na noc a moj maz za mna a tez nigdy nie
            wstawal.No ale nie jestem do tego przyzwyczajona bo przed ciaza nigdy tego nie
            robilam..niezly za to ze mnie spioch ..wiec z lenistwa sni mi sie ze ide do
            toalety, siadam i.....sikam!!! przysiegam tak sie strasznie przestraszylam..bo
            od razu sie obudzilam..az balam sie dotknac reka pod koldra hehe ze bedzie
            mokro. Na szczescie bylo ok, ale sen sie powtarzal, wiec powiedzialam mezowi,
            ze jesli kiedys sie zleje to zeby sie nie dziwil...hehehe smial sie ze
            mnie...ciekawe co sobie chlop mysli o tej silnej i zawsze pedantycznej pani,
            ktora bylam wczesniej...?
            KAsik
            • jaga2003 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 21.10.03, 12:11
              smile))))
              proponuję profilaktycznie ceratkę pod prześcieradło smile))
              jaga
              ps. też mi się kiedyś śniło, że sikam, ale to niestety okazało się na
              prawdę smile) Miałam wtedy chory pęcherz i nie było mi do śmiechu.
              • kasik8 Re: Sny ciążowe ??? Macie ? 23.10.03, 23:34
                Kochana a co ja mam powiedziec.. kiedy ten sen wiaze mi sie z dziecinstwem,
                kiedy to jako dziewczynka faktycznie przy takim snie posikalam sie..strasznie
                zawstydzona i spanikowana zaczelam wszystko ratowac..strasznie to wspominam..i
                sie zastanawiam czy te obawy teraz czegos nie oznaczaja hihih jakis uraz z
                dziecinstwa??
                Kasik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka