nelinka19 13.11.08, 12:41 hej dziewczyny dzis robilam test wyszedl pozytywnie mam juz 1 dziecko coreczke urodzila sie rzez cc byla w stosunku do mamy za duza i tak sie zastanawiam jak bedzie z drugim porodem tez cc? jak to wygladalo u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poranna_zorza Re: do mam 2 dzieci po cc 13.11.08, 13:29 U mnie drugie też było cc z powodu cienkiej i nierównej blizny, teraz czekam na trzecie w kwietniu, ale to nie jest zasadą moja kuzynka po 1 cc drugie dziecko urodziła sn. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: do mam 2 dzieci po cc 13.11.08, 13:34 I ja urodziłam drugi raz przez cc ale tak jak koleżanka wyżej pisze to żadna reguła (choć prawdopodobieństwo porodu sn jest mniejsze), znam co najmniej kilka osób które rodziły pierwszy raz cc a drugi sn. Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: do mam 2 dzieci po cc 13.11.08, 14:17 HI, pierwsze posladki i cc (nie zgodzilam sie na sn), drugie cc na zyczenie, wyblagane. Jak bedzie trezcie to juz cc z klucza, hura! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dagm80 Re: do mam 2 dzieci po cc 13.11.08, 16:52 witam ja drugie cc miałam również ze względu na dużą wagę dziecka, tak samo jak pierwsze cc (tylko u mnie dodatkowym wskazaniem była wada kręgosłupa). Teraz w maju czeka mnie trzecie cc, choc marzy mi się poród sn, ale niestety nie mam szans, nawet jeśli trzecie dziecko okazało by się mniejsze od dwóch poprzednich pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropka4x4 Re: do mam 2 dzieci po cc 13.11.08, 16:58 u mnie pierwsze cc. teraz wiela niewiadoma. Ginekolog prowadzący twierdzi że na poród sn mam nie wielkie szanse natomiast lekarze w szpitalu w którym będę rodzic nie widzą na dzień dzisiejszy wskazań do cc ( w pierwszej ciązy wskazania zobaczyli dopiero 4 dni przed porodem ) Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: do mam 2 dzieci po cc 13.11.08, 17:10 Jesli Twoja miednica jest nieprawidlowej budowy (zwezona,uniemlozliwiajaca psn)-bedziesz miec cc. Odpowiedz Link Zgłoś
nika1310 Re: do mam 2 dzieci po cc 13.11.08, 18:56 u mnie 2 razy cc. Nie mogłam urodzić bo pomimo skurczy szyjka się nie otwierała, jakaś wada szyjki Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczka Re: do mam 2 dzieci po cc 13.11.08, 21:50 Ja tak rodziła, syn cc po próbie porodu naturalnego (był za duzy), ale córke pół kilo mniejszą urodziłam juz naturalnie, 3,5 roku później w 2,5 godziny Tak ze nie ma reguły ... Odpowiedz Link Zgłoś
nelinka19 Re: do mam 2 dzieci po cc 16.11.08, 19:40 no nic we wtorek ide do lekarza zobaczymy jeszcze nawet nie wiem dokladnie ktory to tydzien a juz sie stresuje po 1 ciazy trafilam na patologie bo mi sie zebrala ropa i musieli dren zakladac wiec juz sie boje nastepnego cc i sama juz nie wiem co lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczka Re: do mam 2 dzieci po cc 17.11.08, 08:39 Jesli masz szanse na poród naturalny to nawet sie nie zastanawiaj, a jesli sa wskazania do cesarki to tez nie, tylko wybierz co jest lepsza. Na pewno po naturalnym (normalnym) porodzie, szybciej dochodzi się do siebie i nie pojawia sie tak wiele komplikacji, ale pod warunkim, ze nie jest to poród 'na siłę' Odpowiedz Link Zgłoś