insyniol 13.11.08, 18:26 wynioty? czy ogólne poczucie rozbitości i że ejst "niedobrze"?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbuziaczekk Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 18:29 A ty z choinki sie urwałas???? mdłosci to są mdłosci uczucie ze jest ci niedobrze a wymioty to sa wymioty lecisz do wc i oddajesz to co wczesniej zjadłas Odpowiedz Link Zgłoś
insyniol Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 18:36 ok, ale co to sa te mldosci? skoro to nei wymioty? nigdy nie mialam.... chce wiedziec, ze to to jak juz beda Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 18:40 nigdy nie miałaś zatrucia pokarmowego? kaca? uczucia, że śniadanko stoi Ci w gardle? Odpowiedz Link Zgłoś
insyniol Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 18:42 miałam kaca - bolała mnie głowa. zatrucie pokarmowe nie, ale grype zoladkowa - wymiotowalam po szklance wody... ale co to mdłości??? z jedzeniem nigdy nie mialam problemow nawet podczas grypy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 19:02 mam nadzieję, że nie jesteś trollem i pytasz całkiem serio. czuję się absurdalnie. nie wyobrażam sobie po prostu, jak można nie wiedzieć co to są mdłości i nie bardzo wiem, jak Ci to wytłumaczyć. to jest ten stan, który czujesz, zanim zwymiotujesz... czyli wtedy, gdy jedzenie podchodzi Ci do gardła. Odpowiedz Link Zgłoś
insyniol Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 19:04 nie zartuje - nie jestem trolem. NA PRAWDĘ nie wiem. Ale mialam nie raz tak istan, ze troche mi sie... "ulalo"? "lekko zwymiotowalo" p owiekszym obrzarstwie - to to? nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 19:15 hm, zaczyna mi się to podobać. dobra, ostatnie podejście - jak się długo kręcisz na karuzeli albo wokół własnej osi to błędnik świruje i wtedy też odczuwa się mdłości. nie mam więcej pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
annapa7 Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 20:25 Nie, nie mieszaj pojęć. Jak Ci się ulało, to jest bełcik A mdłości to są wtedy, jak decydujesz, że lecisz rzygać, ale jeszcze nie rzygasz Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk3 Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 19:15 Dzięki dziewczyny! Już dawno nie popłakałam się ze śmiechu a już zdecydowanie nigdy na tym właśnie forum))))) Naprawdę świetnie się ubawiłam Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 19:18 no widzisz, teraz rozumiesz, dlaczego absurdalnie się czuję. chociaż można to traktować jako swoistą rozrywkę intelektualną ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ty_nia Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 20:04 ja to odczuwałam jako mozna powiedziec lekki ból ciagnący sie od żołądka do gardła. Jest ci poprostu niedobrze, jakbys miała ochote zwymiotowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 20:08 Mdlosci to uczucie kiedy myslisz ,ze zaraz bedziesz rzygac ,ale nie rzygasz. Paskudny stan. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 20:07 Mdłości to jest to, co zazwyczaj poprzedza wymioty - uczucie, ze jest ci "niedobrze" ze strony ukladu pokarmowego. Ze jest ci niedobrze na widok jakiegos jedzenia, na zapach, na jakis widok. Mdłości mogą prowadzic do wymiotow, ale nie musza. Ja w ciazy mialam przez jakies 3 tygodnie mdlosci, ale ani razu nie wymiotowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
hedonistka Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 20:34 Mdłości to paw w połowie drogi, który nie może sie zdecydować, czy wchodzi czy wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
korrra Re: co to są mdłości?? 13.11.08, 20:54 Naprawdę czytanie tych postów poprawiło mi humor. Dzięki ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
insyniol Re: co to są mdłości?? 14.11.08, 07:04 ok, dzieki wiec ja na serio nei wiem co to jest. ostatni raz wymiotowalam bedac w podstawowce - jakos w 5 klasie, jak mialam grype zoladkowa. do tej pory zero zyganka PRZYSIEGAM! Odpowiedz Link Zgłoś
madnessa Re: co to są mdłości?? 14.11.08, 11:18 To się po prostu ciesz, że nie wiesz co to są mdłości... Mnie męczą już od 8 tygodni koszmarne mdłości i wymioty. Wszystko mi śmierdzi, ograniczam wchodzenie do kuchni i otwieranie lodówki... wymiotuje 2 razy dziennie, jestem rozbita psychicznie i nie wiem ile jeszcze zdołam wytrzymać.. Niech to się już skończy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś