nikol021 02.12.08, 16:58 Witam!Jestem w 6 miesiacu i juz kilka razy miala straszny bol w klatce piersiowej jakby mi ktos stanal na nia a przy tym wystepowaly poty dusznosci i starsznie mi walilo serce czy to cos groznego ??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.osa Re: straszne bóle :(:( 02.12.08, 17:58 przywitaj się z nerwicą. mam to samoniestety... Odpowiedz Link Zgłoś
puellapulchra Re: straszne bóle :(:( 02.12.08, 21:51 To może być refluks żołądka (chyba tak się to nazywa)zdarza się w ciąży, kiedy rosnąca macica uciska żołądek i właśnie objawia się bólem za mostkiem. Opowiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka262 Re: straszne bóle :(:( 02.12.08, 22:21 U mnie tak sie objawiły nerwicowe ataki serca,jeszcze mam przy tym arytmię. Może pokaż się u kardiologa,bo nie wiem jakie laki możesz brać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: straszne bóle :(:( 02.12.08, 22:59 Idz do kardiologa i na wszelki wypadek sprawdz wszystko. Nawet jezeli to zwykla nerwica i reakcjea psychosomatycznea, to dziwne, ze w ciazy Ci pojawily. Podobno wtedy hormony chronia kobiete przed takimi jazdami - tak mowia kolezanki psycholozki. W kazdym razie doraznie mozesz brac validol i ssac go pod jezykiem. Moze on byc stosowany w czasie ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
nikol021 Re: straszne bóle :(:( 03.12.08, 09:59 Zawsze mam to w nocy nigdy w dzień mi sie nie zdarzylo .Wizyte mam 17 grudnia wiec powiem doktorkowi Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: straszne bóle :(:( 03.12.08, 11:04 Tym bardziej sprawdz najpierw od strony kardiologicznej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka262 Re: straszne bóle :(:( 03.12.08, 12:36 U mnie się ujawniły te ataki pod koniec drugiej ciąży,brałam relanium (wypisane przez kardiologa)aspargin.Jak karmiłam validol. Miałam kilka epizodów i teraz mam krople nasercowe,czego CI oczywiście nie życzę,ale zanim pójdziesz na wizytę do gina warto by było pokazać sie u kardiologa. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesiag2wiki Re: straszne bóle :(:( 03.12.08, 12:56 witam ja miałam takie objawy przy zatruciu ciążowym z tym że w 36 tygodniu ciąży w tej chwili biorę leki i na razie nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś