ona_8 21.12.08, 04:24 Mialam seks 5 dni przed owulacja, potem dzien przed i w dzien owulacji. Jakiej plci nosze dziecko, bo okazalo sie ze jestem w ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majeczka262 Re: Jaka plec? 21.12.08, 09:42 Nie jestem wróżką,niesetety,dowiesz się na usg>nie wiadomo,kiedy zaszło do zapłodnienia,bo jak chyba wiesz można się pomylić od kilku godzin,nawet do kilku dni.Myślę,że usg rozwieje Twoje wątpliwości,pod warunkiem,że dzidzia da sobie zajrzeć tu i tam i lekarz wykonujący usg nie jest konowałem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: Jaka plec? 21.12.08, 10:33 zapewna chłopca lub dziewczynkę, każda płeć 50% szans Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: Jaka plec? 21.12.08, 11:01 Albo chłopca albo dziewczynkę Ponoć plemniki "dziewczynkowe" są trwalsze, ale wolniejsze, a "chłopcowe" szybsze, ale szybko padają. Więc albo jeden z tych sprzed owu poczekał sobie spokojnie na Twoje jajeczko (dziewucha), albo dopadł je ten z dnia owu (chłopiec). Przynajmniej tak czytałam. U mnie by się zgadzało - seks przed owu i czekamy na dziewczynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: Jaka plec? 21.12.08, 11:08 a ja mam bliźniaki, więc nie do końca szanse 50/50 Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: Jaka plec? 21.12.08, 11:16 u mnie jak u Anick - seks przed owu i też ponoć dziewczynka. U Ciebie to na dwoje babka wróżyła... Musisz nieco poczekać Odpowiedz Link Zgłoś
adula2 Re: Jaka plec? 21.12.08, 12:04 Na to chyba jeszcze za wcześnie,płeć sie kształci chyba do 9 tc,a widoczna może być najwcześniej ok. 18 tc brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: Jaka plec? 21.12.08, 12:35 wrozka Stefania prawde ci powie, zadzwon na numer: 07006767189 o rany, niektorzy to jeszcze by pewnie Rozalke do pieca na szufli wsuwali, by wyleczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
ona_8 Re: Jaka plec? 21.12.08, 15:33 green_naranja napisała: > wrozka Stefania prawde ci powie, zadzwon na numer: 07006767189 > o rany, niektorzy to jeszcze by pewnie Rozalke do pieca na szufli wsuwali, by > wyleczyc... Kobieto, spokojnie... Jak masz tak odpowiadac to wcale nie zasmiecaj forum swoim spamem. Kazdy wie, ze chodzi o wieksza szanse na dana plec i nikt sie na tym w 100% nie opiera. Swoj jad zostaw w domu - to jest forum dla oczekujacych matek a nie miejsce na drwienie sobie z innych. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Jaka plec? 21.12.08, 21:57 Kazdy wie, ze chodzi o wieksza szanse na dana > plec i nikt sie na tym w 100% nie opiera. No to już wiesz- 50% na chłopca, 50% na dziewczynkę. Może nie pamiętasz, ale zapytałaś "jakiej płci noszę dziecko"- a skąd my mamy to wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
ona_8 Re: Jaka plec? 21.12.08, 15:29 thorgalla napisała: > Głupie pytanie Jakbys troche poczytala na ten temat, to dowiedzialabys sie, ze czas wspolzycia w stosunku do owulacji ma wplyw na plec dziecka, nie na 100% ale jest to sprawa wiekszego prawdopodobienstwa. Wiec glupia odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: Jaka plec? 21.12.08, 15:38 ona_8 napisała: > Jakbys troche poczytala na ten temat, to dowiedzialabys sie, ze czas > wspolzycia w stosunku do owulacji ma wplyw na plec dziecka, nie na > 100% ale jest to sprawa wiekszego prawdopodobienstwa. Wiec glupia > odpowiedz. Skoro jestes taka obczytana w temacie - to po co zadajesz takie glupie pytania, a nie sama sobie na nie odpowiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: Jaka plec? 21.12.08, 15:38 Napisz, z którego ejakulatu pochodzi owy szczęśliwy plemnik, albo zapytaj swojego mena, on powinien pamiętać, czy ten plemnik miał dominujący chromosom X, czy Y. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: Jaka plec? 21.12.08, 13:21 Ale trzeba docenic, ze dziewczyna "miala seks", a nie "przytulała sie". Jakby jeszcze opisała pozycje, w ktorych miala ten seks - to bysmy okresliły płeć Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: Jaka plec? 21.12.08, 14:33 "miala seks", czyli anglicyzm w czystej postaci, i jesli nie jest to skutkiem analizowania tekstow hitow na MTV, to swiadczy o pewnym wyrafinowaniu) racja, optuje za opisaniem tych pozycji, byc moze wowczas latwiej bedzie ustalic plec. no bo wiadomo, ze jesli "na jezdzca", to chlopiec ("przybyli ulani pod okieeeeenko....!"), a jesli po misjonarsku to raczej dziewczynka..... Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Jaka plec? 21.12.08, 16:30 Ja jeszcze czytałam,że jak z orgazmem to chlopiec a jak bez to dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: ginowi tez zadasz takie pytanie na wstepie? 21.12.08, 13:57 od razu Cie wysmieje Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Jaka plec? 21.12.08, 16:28 Zadałaś pytanie >>Jakiej plci nosze dziecko?<< Jest głupie bo my skąd niby mamy to wiedzieć,ja materacem nie byłam i pewnia żadna inna forumka też nie. Forum wróżbiarskie to nie ten adres. Odpowiedz Link Zgłoś
ona_8 Re: Jaka plec? 21.12.08, 18:33 thorgalla napisała: > Zadałaś pytanie >>Jakiej plci nosze dziecko?<< > Jest głupie bo my skąd niby mamy to wiedzieć,ja materacem nie byłam > i pewnia żadna inna forumka też nie. > Forum wróżbiarskie to nie ten adres. Thorgalla, Po to jest forum zeby pytac. To nie sa wrozby tylko prawdopodobienstwo i ja to traktuje z przymruzeniem oka a ty sie burzysz. A skad materiac mialby to niby wiedziec? Nie chcesz nie odpowiadaj, jak jestes w ciazy to sie nia ciesz, bo frustracja szkodzi dziecku. A jak nie jestes w ciazy to nie przesiaduj na forum dla ciezarnych i im nie psuj humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: Jaka plec? 21.12.08, 19:21 ...ale sie kolezanka zdenerwowala...;D A sprawa jest prosta: glupie pytania prowokuja glupie odpowiedzi. Albo raczej-jesli przyjac, ze nie ma glupich pytan-glupio sformulowane pytania...ja przynajmniej swietnie sie ubawilam czytajac odpowiedziDD Odpowiedz Link Zgłoś
hanulllka Re: Jaka plec? 21.12.08, 22:04 Gdybyś napisała jeszcze w jakiej pozycji sie kochaliście za każdym razem i co jadłaś akurat tego dnia, to łatwiej byłoby nam zdiagnozować ci płeć. A tak, możemy ci powróżyć z fusów... co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 ona_8 22.12.08, 02:52 dziewczyno, nie widzisz że wszystkie jaja sobie z Ciebie robią?? ;P Twoje pytanie jest naprawdę na maxa głupie - i już któraś z kolei Ci to powiem.. Nie ośmieszaś się bardziej ... Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Jaka plec? 22.12.08, 07:45 Słonko,ja nigdzie buźki nie widziałam,że pytanie trzeba brać z przymrużeniem oka. >>To nie sa wrozby tylko prawdopodobienstwo No więc dziewczyny napisały wyraźnie 50% na 50% a Ty dalej się rzucasz bo Cię odpowiedź nie zadowala. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Polaryzacja komórki jajowej 22.12.08, 01:07 I wszystkie teorie o kant tyłka, jak miałaś polaryzację dodatnią albo ujemną. Wtedy tylko plemnik wybranej płci dostanie się do jaja i nic nie da "celowanie". "Francuscy naukowcy poszli dalej i sprawdzili, że receptory błony komórki jajowej wytwarzają różne i zmienne pole elektryczne, które pojawia się zgodnie z zegarem biologicznym matki, nazwanym cyklem polaryzacji. W taki oto sposób natura różnicuje płeć ludzi i wszystkich ssaków. Przewidywanie polaryzacji matki Ale czy możemy poznać dokładny okres każdej polaryzacji na tyle, abyśmy mogli wybrać czy zapłodnić komórkę jajową spermą zawierającą chromosomy męskie (Y) albo żeńskie (X)? Po 14 latach badań naukowych, ponad 10 000 zbadanych ciąż i przy użyciu najnowszych programów komputerowych, stało się możliwe stworzenie dokładnej formuły definiującej zmienne cykle polaryzacji matki. Oprócz badań biologicznych, historyczne doświadczenia pozwoliły na skonstruowanie schematu cyklu polaryzacji na tej samej zasadzie (choć zupełnie różnej w tematyce) jak przewiduje się roczne prognozy pogody. Metoda uwzględnia to, co zwane jest czynnikiem jonowym w komunikacji komórkowej, gdzie energia z 2 komórek jest w stanie stworzyć nową lub odnowić komórkę. W ten sam sposób naukowcy byli w stanie po wielu latach zaszczepić DNA (taka sama charakterystyka jak chromosomu), kiedy to użyli ładunku energetycznego, aby zastąpić energię spermy. Jak ta metoda działa dla Ciebie Odkrycie to zostało poddane oficjalnym testom z 97% sukcesem i pod koniec roku 1997 rozpoczęto dystrubucję metody na rynkach całego świata. Metoda zwana obecnie BabyChoice jest definiowana jako: metoda identyfikacji dni, w których receptory błony komórki jajowej matki przyciągają spermę z chromosomem X (dziewczynka) albo Y (chłopiec), odrzucając przeciwną. W rezultacie indywidualnej analizy laboratoryjnej danych matki, Materna SA dostarcza Kalendarz BabyChoice, który określa dokładnie czas, w którym pary powinny podjąć współżycie, aby począć dziecko wybranej przez siebie płci. Metoda BabyChoice działa w momencie naturalnego współżycia dlatego jest dozwolona przez wszystkie władze, które kontrolują i często zabraniają klonowania, selekcji genetycznej czy separacji ludzkiego płodu. " źródło: www.babychoice.com/Poland/body_you_can_choose.html Odpowiedz Link Zgłoś
agau06 Re: chłopca lub dziewczynkę 22.12.08, 08:52 Od konca maja postanowilsmy z mezem nie uzywac zabezpieczen,chcielismy poczac dziecko za pare miesiecy,konkretnie po wakacjach . Sadzilismy,ze szybko to nie nastapi,bo teraz kobiecie co raz trudniej zajsc w ciaze/w dodatku mam 38 lat/.Uprawialismy seks przez ten czas 3 razy do owulacji,bo niestety okazalo sie ze zlapalo mnie silne zapalanie jajnikow i koniec na razie z planowaniem Jakie bylo nasze zdziwienie,gdy w czerwcu nie przyszedl okres a ja zaczelam sie dziwnie czuc .Test pokazal dwie kreski,a po paru mieasiacach USG i amniopunkcja wykazaly dziewczynke Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: Jaka plec? 22.12.08, 23:19 Nie wiem po co niektórym chce się wylewać tyle jadu. Dzieckiem by się zajęły (obojętnie czy tym w brzuchu jeszcze czy już w łóżeczku). Niektórzy wchodzą na to forum tylko po to, żeby komuś dowalić. Ale do rzeczy. Pierwsza ciąża - współżycie w dzień owulacji i 2 dni po - córka, druga ciąża - wpółżycie tylko w dzień owulacji - syn (już w łóżeczku). Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: Jaka plec? 22.12.08, 23:40 nie, niektorzy wchodza tu sobie na przyklad po to, by poczytac smieszne posty. to zly powod?moim zdaniem rownie dobry, jak kazdy inny, nie rozumiem po co wylewasz tyle jadu;D a to, ze w twoim przypadku sprawdzily sie wokolowulacyjne tendencje nie oznacza, ze jest to jakas miarodajna regula. bo nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś