Dodaj do ulubionych

usg 3D w Warszawie

13.11.03, 22:54
hej,
domyślam się, że jakiś czas temu była dyskusja na temat trójwymiarowego USG.
Mam pytanie o adresy w Warszawie, koszty i wrażenia. Byłabym wdzięczna.

Pozdrawiam, pierwszy raz na Forum.
Marzena (23 tydz.)
Obserwuj wątek
    • lula11 Re: usg 3D w Warszawie 15.11.03, 16:21
      Mam te same pytania, napiszcie coś...
    • marzenawl Re: usg 3D w Warszawie 15.11.03, 19:32
      mam tylko namiary na klinikę gdzie robią takie usg, widziałam prezentację
      dzisiaj w Wola Park i byłam pod mocnym wrażeniem. Koszt 280 zł( oczywiście
      zdjęcia i azapis na CD) --pani na miejscu oferuje zniżkę 10%, ale nadal nie
      znam nikogo kto wykonał takie badanie.
      czy jest ktoś kto był na tym badaniu?
      pozdrawiam. marzena
      • malwes Re: usg 3D w Warszawie 15.11.03, 20:56
        Marzenko,
        Ja w 25 tygodniu robiłam USG u dr Roszkowskiego na Finlandzkiej. Dysponuje on
        aparatem 3D. Na takim aparacie robi się też normalne USG. Moje odczucie są
        takie: do diagnozy płodu doktor używa normalnego obrazu i jest raczej niechętny
        do obrazu 3D. Wydaje mi się, że on go głównie używa kiedy podejrzewa jakiś
        problem i chce przeprowadzić dokładniejszą diagnozę. Robi to również wtedy,
        kiedy rodzice marudzą mu o zdjęciach 3D swojego maluszka ale on się chyba
        trochę wtedy złości. U nas użył funkcji 3D. W zasadzie nieprzymuszony (choć
        pytaliśmy o to). Chciał właśnie zrobić zdjęcie maluszka, choć nie prosiliśmy o
        nie. Marzenko, w tak zaawansowanej ciąży na takim obrazie niewiele widać.
        Dzidziuś jest tak duży, że i tak się cały nie mieści na ekranie. Każdą część
        jego ciałka widac przestrzennie, głowica jest malutka i widzisz tylko splot
        różnych brył. U nas dzidziuś się nakrył rączkami, widać było tylko kawałek
        noska a ja odmówiłam dalszego "pukania" w brzuszek aby dzidziuś się odsłonił do
        zdjęcia. Nie chciałam męczyć dziecka dla zabawy.
        Ogólnie moje zdanie jest takie. Warto się wybrać na takie USG bo z pewnością
        pozwoli na dokładniejsze zdjagnozowanie podejrzanych nieprawidłowości o ile
        wystąpią, natomiast i tak najważniejsze jest, żeby aparat obsługiwał bardzo
        dobry ultrasonolog z certyfikatami i doświadczeniem. Nie liczcie, że na tym
        etapie ciąży zobaczycie jakiś super obraz choć jeśli maluszek pokaże buzię, to
        na pewno będzie ją widać ślicznie. Ja jestem z wizyty u dr Roszkowskiego bardzo
        zadowolona. Zapłaciłam 200 zł. Nie jest to mało ale wiele się dowiedziałam o
        zdrowiu swoim i dzidziusia. U nas doktor nie wykrył żadnych sygnałów
        nieprawidłowości, nagrał to wszystko na kasetę VHS (również z fragmentami 3D)a
        zależało mi głównie na bardzo dobrej diagnozie dziecka, niezależnie od funkcji
        3D.
        W magazynie "Zdrowie" znalazłam też namiary na nową przychodnię na
        Domaniewskiej. Chyba Supernowa. Chyba adres jest www.supernovaonline.pl. Oni
        też mają aparat 3D. Ale nie wiem kto go obsługuje. Ja bym przede wszystkim
        szukała dobrego specjalisty.
        Pozdrawiam,
        Gosia
    • marzenawl Re: usg 3D w Warszawie 16.11.03, 17:50
      dzięki wielkie za informacje, trochę emocje ,i opadły no i dobrze

pozdrawiam, marzena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka