marzenawl 13.11.03, 22:54 hej, domyślam się, że jakiś czas temu była dyskusja na temat trójwymiarowego USG. Mam pytanie o adresy w Warszawie, koszty i wrażenia. Byłabym wdzięczna. Pozdrawiam, pierwszy raz na Forum. Marzena (23 tydz.) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lula11 Re: usg 3D w Warszawie 15.11.03, 16:21 Mam te same pytania, napiszcie coś... Odpowiedz Link Zgłoś
marzenawl Re: usg 3D w Warszawie 15.11.03, 19:32 mam tylko namiary na klinikę gdzie robią takie usg, widziałam prezentację dzisiaj w Wola Park i byłam pod mocnym wrażeniem. Koszt 280 zł( oczywiście zdjęcia i azapis na CD) --pani na miejscu oferuje zniżkę 10%, ale nadal nie znam nikogo kto wykonał takie badanie. czy jest ktoś kto był na tym badaniu? pozdrawiam. marzena Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: usg 3D w Warszawie 15.11.03, 20:56 Marzenko, Ja w 25 tygodniu robiłam USG u dr Roszkowskiego na Finlandzkiej. Dysponuje on aparatem 3D. Na takim aparacie robi się też normalne USG. Moje odczucie są takie: do diagnozy płodu doktor używa normalnego obrazu i jest raczej niechętny do obrazu 3D. Wydaje mi się, że on go głównie używa kiedy podejrzewa jakiś problem i chce przeprowadzić dokładniejszą diagnozę. Robi to również wtedy, kiedy rodzice marudzą mu o zdjęciach 3D swojego maluszka ale on się chyba trochę wtedy złości. U nas użył funkcji 3D. W zasadzie nieprzymuszony (choć pytaliśmy o to). Chciał właśnie zrobić zdjęcie maluszka, choć nie prosiliśmy o nie. Marzenko, w tak zaawansowanej ciąży na takim obrazie niewiele widać. Dzidziuś jest tak duży, że i tak się cały nie mieści na ekranie. Każdą część jego ciałka widac przestrzennie, głowica jest malutka i widzisz tylko splot różnych brył. U nas dzidziuś się nakrył rączkami, widać było tylko kawałek noska a ja odmówiłam dalszego "pukania" w brzuszek aby dzidziuś się odsłonił do zdjęcia. Nie chciałam męczyć dziecka dla zabawy. Ogólnie moje zdanie jest takie. Warto się wybrać na takie USG bo z pewnością pozwoli na dokładniejsze zdjagnozowanie podejrzanych nieprawidłowości o ile wystąpią, natomiast i tak najważniejsze jest, żeby aparat obsługiwał bardzo dobry ultrasonolog z certyfikatami i doświadczeniem. Nie liczcie, że na tym etapie ciąży zobaczycie jakiś super obraz choć jeśli maluszek pokaże buzię, to na pewno będzie ją widać ślicznie. Ja jestem z wizyty u dr Roszkowskiego bardzo zadowolona. Zapłaciłam 200 zł. Nie jest to mało ale wiele się dowiedziałam o zdrowiu swoim i dzidziusia. U nas doktor nie wykrył żadnych sygnałów nieprawidłowości, nagrał to wszystko na kasetę VHS (również z fragmentami 3D)a zależało mi głównie na bardzo dobrej diagnozie dziecka, niezależnie od funkcji 3D. W magazynie "Zdrowie" znalazłam też namiary na nową przychodnię na Domaniewskiej. Chyba Supernowa. Chyba adres jest www.supernovaonline.pl. Oni też mają aparat 3D. Ale nie wiem kto go obsługuje. Ja bym przede wszystkim szukała dobrego specjalisty. Pozdrawiam, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
marzenawl Re: usg 3D w Warszawie 16.11.03, 17:50 dzięki wielkie za informacje, trochę emocje ,i opadły no i dobrze pozdrawiam, marzena Odpowiedz Link Zgłoś