Dodaj do ulubionych

normalne? nienormalne?

03.12.03, 11:38
Dziewczyny, jestem w pełni II trymestru (14 tydz.) i co? Klapa. Czuję się
paskudnie. zamiast obiecywanego super samopoczucia u mnie jest gorzej niż na
początku. Dopiero teraz jestem senna jak diabli, oddawanie moczu też
zwiększyło się ostatnimi czasy. No a o samopoczuciu to już w ogóle szkoda
gadać. Beczę, marudzę i mam wszystkiego dość. Martwię się czy z dzidzią
wszystko gra chociaż na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, ze wszystko jest
idealnie.
Poza tym mam zgagę, odbijanie itp.itd. Przepraszam za tą smutną litanię, ale
martwię się czy aby to normalne. Poratujcie mnie dzieczyny pliiiiiis!!!
Obserwuj wątek
    • jaga2003 Re: normalne? nienormalne? 03.12.03, 11:49
      Normalne, normalne smile))))
      Zapowiadane lepsze samopoczucie w II trymestrze przychodzi nie zawsze zgodnie z
      kalendarzem, niestety. A w ciąży już tak jest, że raz czujesz się gorzej, a raz
      lepiej - to moje motto. Jeszcze trochę wytrzymaj - za parę tygodni na pewno
      poczujesz się lepiej, a jak już Cię pierwszy raz kopnie (może już za 3-4
      tygodnie???) to będzie pełnia szczęścia smile)) II trymestr jest naprawdę fajny -
      już niedługo, zobaczysz smile)
      Trzymaj się ,jaga
      • sznoberka Re: normalne? nienormalne? 03.12.03, 13:02
        Jaga mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz, a na kopnięcie nie mogę się
        doczekać, wydaje mi się że po nim będzie lepiej smile))))).
        Pozdrawiam Cię gorąco i dziękuję za wsparcie - Magda
    • kasia9641 Re: normalne? nienormalne? 03.12.03, 13:33
      Hej!
      U mnie 18 tydzień, zasadniczo mam się lepiej... Pierwsze dwa małe kopniaczki
      dostałam 30.11. wieczorem i na razie cisza... Czekam na kolejne, bo trochę mnie
      martwi brak kopniaczków... Nie przejmuj się, dobry nastrój na pewno wkrótce Ci
      wróci!
    • sawa11 Re: normalne? nienormalne? 03.12.03, 13:34
      Ja po I trymestrze też zastanawiałam sie dlaczego mi nie przechodzi. Byłam
      słaba i ciagle mi sie odbijało. Okazało się, ze wpadłam w anemię.
      Dopiero po 1-2 tygodniach łykania żelaza przepisanego przez p.doktor, poczułam
      przypływ energii. Choć nie jest rewelacyjnie, w porównaniu z tamtym okresem
      czuję sie o niebo lepiej.

Pozdrawiamy,
      Sawa i 21-tyg. Maleństwo
    • iwonka50 Re: normalne? nienormalne? 03.12.03, 16:40
      Z tą pełnią drugiego trymestru to chyba przesadziłaś. Przecież liczy się on od
      13 tygodnia a objawy zwykle mijają stopniowo.
      • sznoberka Re: normalne? nienormalne? 03.12.03, 16:50
        Oczywiście, że przesadziłam z pełnią II trymestru, ale w tym sęk, ze mój
        nastrój skłania mnie jedynie do przesadzania. Pytanie zadalam dlatego, że złe
        samopoczucie pojawiło się dopiero teraz, w 14 tyg. Dzięki opiniom na forum
        dowiaduję się jak inne dziewczyny to przechodzą, a to pomaga bardzo, tym
        bardziej jeśli jest się rozbitym, mąż pracvuje i pracuje a z kumpelami zbyt
        często się nie widuję.
        dziękuję za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieję, ze mi szybko przejdzie.
        • iwonka50 Re: normalne? nienormalne? 03.12.03, 17:41
          Złe samopoczucie i zmienny nastrój często towarzyszą ciąży. W 2 trymestrze
          przeważnie czujemy się najlepiej ale jak widać nie zawsze. Mi na przykład
          nastrój psują nie dolegliwości(20 tydz.)tylko sytuacja w pracy, napięta z wielu
          względów. W 1 ciąży siedziałam w domu i wymyślałam najróżniejsze komplikacje,
          które mogą się zdarzyć. Teraz pracuję ale nastrój też mam pod psem, czuję się
          wyobcowana i odsunięta na boczny tor. Pozdrawiam i życzę Tobie i sobie lepszego
          samopoczucia.
    • aktaga Re: normalne? nienormalne? 04.12.03, 22:24
      Ja cala ciaze czulam sie dobrze i prace zakonczylam tydzein przed porodem (gdyby
      nie upaly pracowalabym do konca). Ale i mi zdarzaly sie dni, kiedy nic tylko
      usiasc i plakac. Tak to juz jest, czasem dopada Cie taki nastroj. Powiedz sobie,
      ze to hormony, to bardzo pomaga smile Drugi trymest to nie czas na kupowanie, ale
      doprawdy milo isc poogladac ciuszki itp. dla maluszka. To duza przyjemnosc i
      poza Twoje dziecko wyda Ci sie bardzo rzeczywiste i tym uswiadomisz sobie, co w
      tym wszystkim jest najwazniejsze.
      Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka