Dodaj do ulubionych

bol w lewym boku

03.12.03, 19:32
dziewczyny!!! jestem w polowie 21 tyg i od kilku dni nie moge wytrzymac, nie
boli caly czas, ale te chwile typu od pol godziny do godziny, sa okropne nie
moge wstac i chodzic normalnie, bo mnie az skreca, buuusad( moze to watroba
jest naciskana?? wczesniej mial problemy z krwawieniem, przyczyn nie
stwierdzono, lozysko itd wszystko oki, mialam infekcje w moczu, bralam
antybiotyki skonczylam je brac w poniedzialek, juz nie wiem co myslec asiksad(
Obserwuj wątek
    • asik_w Re: bol w prawym boku 03.12.03, 20:56
      • asik_w Re: bol w prawym boku 03.12.03, 20:58
        kurcze ale pomylka dopiero to sobie uswiadomilam, buuu chyb ajzu wogole nie
        mysle, boli mnie nie w lewym a w prawym boku, wlasnie trwa to juz z godzine,
        plakac mi sie chcesad( boli okrutnie, tak jak przy wyrostku i nawet w tych
        samych miejscach, tylko ze wyrostek mialam wyciety 6 lat temu, co to moze byc
        • meca11 Re: bol w prawym boku 05.12.03, 08:21
          Ja też czasami mam bule w prawym boku i wiem że to nerka , mam kamicę nerkową,.
          Najlepsza rada Nospa i dużo, duzo płynów.
    • joannya Re: bol w lewym boku 05.12.03, 12:02
      Witm.Jestem w 20-tym tyg.ciazy i od kilku dni mam podobne dolegliwosci.Po
      wizycie u lekarza,kilku badaniach i usg okazalo sie ze przyczyna bolu jest
      najprawdopodobniej kolka nerkowa. Dodam tylko, ze nigdy wczesniej nie mialam z
      tym problemu, ani tez nikt z rodziny nie mial problemow z nerkami.
      Prawdopodobnie wiec mam kamienie lub piasek w nerkach.Czeka mnie usg nerek i
      badania ogolne moczu.
      Lekarz zalecil mi no-spe,scopolan i doraznie Panadol a takze polecil picie
      duzej ilosci wody lub sokow.
      Z moim malenstwem oczywiscie wszystko jest dobrze.
    • wandak2 Re: bol w lewym boku 05.12.03, 12:27
      cześć Asik,
      ja tydzień temu wróciłam ze szpitala, właśnie z powodu nerki... wcześniej
      trochę bolał mnie prawy bok ale myślałam, że to może od komputera i myszki...
      bo dużo czasu przy nim spędzam. Aż pewnego wieczora dostałam gorączki...
      najpierw 38,5 czułam się fatalnie, bolały mnie mięśnie, krzyże i dół przucha,
      więc zadzwoniłam do lekarza i po konsultacji z nim (myśleliśmy, ze to grypa)
      próbowałam zbić gorączkę sama panadolem i pyralginą. Ale na drugi dzień po
      południu miałam już 39,6 i nie pomagało nic więc wylądowałam w szpitalu, w
      którym pracuje mój lekarz i po zbadaniu moczu okazało się, ze mam zapalenie
      układu moczowego i stąd ta gorączka. Okazało się, że powiększająca się macica
      (jestem w 34 tyg.) uciska na nerkę. Przeleżałam tam dwa tygodnie, przeszłam
      leczenie antybiotykiem, dostawałam nospę i kilka innych leków i na razie
      przeszło... Boję się teraz jak ten antybiotyk wpłynie na dzidziusia ale podobno
      bakteria, która była w moczu mogła być dużo groźniejsza dla maluszka niż
      antybiotyk, więc jestem dobrej myśli. Niestety to wszystko może jeszcze wrócić
      zanim urodzimy, więc radzę Ci, żebyś spała jednak tylko na lewym boku, po co
      ryzykować... mój maluszek sobie i tak upodobał kopanie mnie po wszystkom co mam
      z prawej strony smile)
      Trzymaj się i uważaj na siebie
      Kasia
      • mami73 Re: bol w lewym boku 05.12.03, 12:45
        Asiu,
        mam do Ciebie pytanie i prosbe. Mam takze bole z tylu w okolicach krzyza,
        dzisiaj mialam badzo silny bol podbrzusza. Moj lekarz jest w Urugwaju, a mnie
        bardzo boli, chce isc do lekarza moze na Karowa. Jakie badania wykonuje sie
        przy zagrozeniu zapalenia nerek i co niepokojacego wychodzi w moczu i jakie
        badania jeszcze robili Ci w szpitalu?. Ja od 6 tygodnia lecze infekcje bakterie
        e.coli . Teraz jestem w 20 tygodniu i biore Furagin.
        Jaka Ty mialas bakterie i jaki dostalas antybiotyk.
        Iwona i malenstwo
        • wandak2 Re: bol w lewym boku 05.12.03, 13:46
          Nie jestem co prawda Asia, ale jeśli moge pomóc, to też chetnie odpowiem.
          Robiłam najzwyklejsze badanie moczu, tam od razu wyszła infekcja (chyba
          najbardziej typowymi objawami sa bardzo liczne nabłonki, i duzo leukocytów...
          no i bakterie) W szpitalu zrobili mi też od razu USG nerek i okazało się, ze
          mam bardzo poszerzone kanaliki nerkowe. W trakcie pobytu w szpitalu robili mi
          jeszcze kontrolnie kilka razy ogólne badanie moczu i posiew (na szczęscie
          okazało się, że antybiotyk działa) Jeśli chodzi o antybiotyk to dostałam
          Augmentin, poza tym oczywiście nospa, furagin i globulki.
          Radzę Ci jak najszybciej pójść do innego lekarza, bo czekanie aż Twój wróci z
          Urugwaju może się nieciekawie skończyć... nie doradzę Ci żadnego, bo jestem z
          Krakowa smile ale pozdrawiam serdecznie
          Kasia
          • asik_w Re: bol w prawym boku 05.12.03, 16:12
            Hej!! ja tez wyladowalam u lekarza, bo bol byl nieznosny, badania itd. i wynik
            prawdopodonbie nerka, moze nawet kamica i te same zalecenia jak u dziewczyn,
            no-spa, spac na lewym boku, duzo plynow i dbac o siebie, pozdrawiam
            serdecznie, Asik
    • cardamomo Re: bol w lewym boku 05.12.03, 23:01
      Ja jestem w 18 tyg i dziś wylądowałam u lekarza z identycznymi objawami. Ten
      ból przypominał skurcz łydki w środku nocy.
      Podobne objawy miałam na samym początku ciąży i wtedy zrobiono mi wszystkie
      badania, ponieważ lekarz podejrzewał, że to zapalenie wyrostka.

Dziś, ginio, u którego byłam zbadał mnie, zrobił usg i okazało się, że dziecko
      umiejscowiło się dokładnie w prawym boku i najprawdopodobniej macica naciska
      na jakieś narządy wewnętrzne. Powiedział, że jeśli chcę, dla świętego spokoju
      mogę zrobić badanie na poziom leukocytów i ogólne moczu, które pokaże, czy w
      organizmie jest stan zapalny. Ale ja postanowiłam sobie dać spokój.

u mnie ten ból łączy się z pukaniem Ludka i zaczął się, kiedy 1,5 godz.
      leżałam na plecach. Ja po wizycie jestem spokojna. Aha, kazał jeszcze brać No
      Spę i odpoczywać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka