Dodaj do ulubionych

Nie mogę spać !

09.05.09, 03:35
Nie mogę spać już 5 noc. Ból brzucha dopada mnie wtedy najbardziej,
albo bardziej czuje z powodu zmeczenia. Wziełam godzinę temu no-spe
i nic nie pomogła, coraz częsniej nie pomaga lub słabo. TEraz
wziełam apap i wypiłam melise. Brzuch ciągnie, boli jak na okres
stale, nieskórczowo, wiem że to z powodu skracającej się szyjki.
Chyba zapytam w aptece o coć lepszego niż melisa. Czy któraś też nie
może spać ? Ja już leżeć nie mogę bo gnaty bolą crying
Obserwuj wątek
    • nemesis5 Re: Nie mogę spać ! 09.05.09, 08:12
      ja nie moge i chodze jak widmo, czekam do wizyty i mam nadzieje ze gin pozwoli mi cos pobierac na sen... sad
      • iwonagos Re: Nie mogę spać ! 09.05.09, 09:05
        Ja już mam dość. Tragicznie sypiam, a to dopiero 21 tc.... co to będzie dalej, aż się boję. Mnie ciągnie blizna po cc, sikam ciągle, kręcę się, wiercę się, bolą krzyże, kręgosłup, wszystko co tylko możliwe.
    • nikaa818 Re: Nie mogę spać ! 09.05.09, 09:27
      ech ja też źle sypiam! nie mam żadnych fizycznych dolegliwości jak
      skracająca się szyjka czy cos w tym rodzaju a nie śpię i tak! Potem
      chodzę jak śnięta ryba cały dzien i wszystko mnie wkurza!
      Słyszałam , że to częsta dolegliwość u ciężarówek.Szkoda,bo po
      porodzie to już na pewno nie pośpimy.
      • figa33 Re: Nie mogę spać ! 09.05.09, 09:43
        A ja wręcz przeciwnie. 35 tc już od środy z głowy a każdej nocy śpię jak dziecko . Nawet do niedawna w ogóle nie wstawałam w nocy do toalety, teraz od jakichś 2-3 tygodni zdarza mi sie najczęściej już z samego rana, kiedy robi sie szaro, ale nigdy częściej niż ten jeden raz. Na upartego mogłabym nawet doczekać wstawania, ale czuję się bardziej komfortowo jak "zrobię się lżejsza".
        Mała w nocy śpi chyba jak zabita, nie czułam jeszcze ani razu aby w nocy się kręciła, nigdy mnie nie obudziła. Przesypia całe noce ? Wiele dziewczyn budzi się w nocy czując ruchy, moja córa wzorowo odzywa się dopiero w momencie, kiedy ja sie budzę czyli koło 8:00 - 9:00 (wreszcie od tygodnia na zwolnieniu). Mam wielką nadzieję że tak jej zostanie po porodzie, tzn oczywiście nie oczekuję że będzie spała całą noc aż do 9:00, ale że jednak taki tryb jakoś zapadnie jej w pamięci wink
    • etela8 Re: Nie mogę spać ! 09.05.09, 09:42
      hej!ja też męczę sie w nocy...tak jestem wyczulona ,że budze sie noc
      w noc ok 3...najpiewr siku a pozniej nie moge zasnać...kiedy sie
      nawierce w ta i spowrotem..jakos przysnę..dodam,że calymi dniami
      nawet nocą mam mdłosci..dopiero dzis mi troszceczke lepiej....z tym
      snem to chyba tak jest i tyle...
    • anikleo86 Re: Nie mogę spać ! 09.05.09, 09:54
      Współczuje bo doskonale Cie rozumiem niestety sad Dziś prawie wogule nie spałam,
      męczyły mnie skurcze co jakis czas. Ledwo zaczynałam zasypiac a tu nastepny. A
      potem po 5 rano synek zaczął sie tłuc w brzuszku...Pociesza mnie tylko fakt że
      to już końcówka ciaży (38tc) smile

Pozdrawiamy, już niedługo smile
    • pagaa Re: Nie mogę spać ! 09.05.09, 10:48

hej, ja też tak miałam przez pewien czas, ale na szczęście się już skończyło i
      teraz zasypiam sobie spokojnie, w nocy wstaje kilka razy do kibelka, ale bez
      problemów zaraz zasypiam, tylko budzę się tak ok6, ale juz wyspana i w ogóle,
      także głowy do góry, przemęczyłam się i już oksmile teraz tylko strasznie się nudzę
      tak rano, bo w tv nic nie ma, codziennym porannym czytaniem juz się nieco
      znudziłam, a facet chce pospać;P
    • windel09 Re: Nie mogę spać ! 09.05.09, 11:18
      Ja też mam kłopoty nocne. Brzuch mam jak piłka do koszykówki - wszystko z przodu
      nic na bokach. Mały nie pozwala mi spać na boku - od razu kopie jak szalony,
      wierci się może go przygniatam? Do spania układam fortecę jak księżniczka, śpię
      na kołdrze i kocu, kupiłam poduszke do spania Motherhood i bardzo ją polecam.
      Jest mi szczególnie przydatna w ciągu dnia bo tez musze leżeć (szyjka krótka).
      Także z Młodym spędzamy w łożku co najmniej 20h. Trochę podreptamy, czasami na
      jakiś spacer, a czasami w piżamce cały dzień. A to dopiero 33tc.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka