Dodaj do ulubionych

Pani Doktor-Kłykciny!

07.06.09, 12:51
Pani dr od ok 2 m-cy zauwazyłam te zmiany,ostatnio na wizycie pokazałam to
mojemu ginekologowi i stwierdził że to kłykciny,zakażenie wirusowe i ze
będziemy leczyc po porodzie,na razie przepisał tylko clotrimazolum,czym to
grozi?czy mogę rodzic naturalnie i nie zaraże dziecka??Obecnie jestem w 34
tc,proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • wiktorynka60 Re: Pani Doktor-Kłykciny! 07.06.09, 18:06
      I jeszcze pytanie czy pojawienie się tych kłykcin oznacza że zaraziłam się
      wirusem HPV???Jak to mogę zbadać?
      • helenka_22 Re: Pani Doktor-Kłykciny! 07.06.09, 19:00
        Witaj
        Też mialam kłykciny, ale tylko na zewnętrznych organach, tj. na pachwinach, wargach sromowych. Moja Pani Doktor zaleciła wymrażanie i od tamtej pory nie wracają. Ale to bylo po porodzie, a co do porodu to nie wiem bo mialam cesarke.
    • agnieszka.kurczuk-powolny Re: Pani Doktor-Kłykciny! 08.06.09, 00:22
      jaki clotrimazol? toż to lek na grzybicę!
      Jeśli to rzeczywiście kłykciny kończyste wywołane przez wirus HPV,
      to jak najszybciej wymrozić, a jak się nie zdąży, to cesarskie
      cięcie, bo się dziecko przy porodzie zarazi
      • wiktorynka60 Re: Pani Doktor-Kłykciny! 08.06.09, 07:32
        A czy w 34/35 tc można jeszcze wymrozić???I czy te kłykciny powoduje tylko wirus
        HPV?Lekarz nic nie mówił o CC...
        • jade1 Re: Pani Doktor-Kłykciny! 08.06.09, 14:02
          Jeśli są kłykciny-to na pewno zarziłaś się wirusem hpv.Jest ich wiele rodzaji.Jeśli są tylko na narządach zewn.wargi sromowe,łechtaczka-dobry lek.ginekolog-najlepiej,który specjalizuje
          się w tym temacie i leczeniu-zaproponuje Ci elektrokoagulację-czyli wypalenie zmian w znieczuleniu,lub krioterapię-czyli wymrożenie zmian.Bardzo ładnie się goi po wymrożeniu.Polecam tą metodę z doświadczenia mojej znajomej.Dziwię się,że gin.,przepisał Ci lek na grzybicę.Możesz sobie odpuścić.Zmień lekarza.Nie wiem,czy w tak zaawansowanej ciąży leczy się kłykciny,może po rozwiązaniu dopiero.Wiem jedno w 100% zmiany na narządach rodnych aktualnie które masz,dyskwalifikują poród siłami natury!!! Masz wskaznie do cięcia cesarskiego! W trakcie porodu naturalnego mogłoby dojść do
          zakażenia Twojego dziecka-a to poważny problem.Taki maluszek nie poradzi sobie tak łatwo z wirusem hpv.U dzieci zakażonych od matek
          wirus może umiejscowić kłykciny,które rosną np.w krtani dziecka!
          Między innymi.I wtedy maluszek m je wycinane co 3 m-ce.Powołuję się na materiał medyczny-który czytałem w książce o ginekologii-choroby wirusowe.Jeszcze jedno-wirus hpv przenosi się przez złuszczony naskórek,nie przez krew-musisz bardzo dbać o higienę-szczególnie rąk.
          Myć je nie tylko po,ale i przed skorzystaniem z toalety.Wirus hpv i kłykciny należa do grupy chorób wenerycznych-przenoszonych drogą płciową.Ale nie tylko.Po zakażeniu może być długo w uśpieniu-ale jeśli się uaktywni-daje postać kłykcin.U jednych leczą się lepiej u innych gorzej.Polecam szczepionkę Silgard 3 dawki.Polec się ją u młodych dziewczat-ale mojej koleżance wspomogła leczenie.Teraz od wielu m-cy nie ma żadnych zmian-i jest w upragnionej ciąży.
          Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia jak i lepszego ginekologa.
          Czasem kobiety płacą wysoką cenę za niedouczonych"specjalistów"
          Najlepiej jest iść do innego-nawet kilku.Polecam w Warszawie dr Roberta Kulika-on specjalizuje się w leczeniu kłykcin.Podam stronę internetową-tam reszta danych-adres,tel.,itd.Zadzwoń do niego jeśli chcesz i się skonsultuj. (www.zdrOva.pl )Życzę powodzenia-będzie dobrze!
          • wiktorynka60 Re: Pani Doktor-Kłykciny! 08.06.09, 16:45
            Nie wiem,może to nie kłykciny,są to takie małe białe ziarenka ryżu,niektóre
            płaskie a niektóre wystające,jest ich nie dużo,ale są też umiejscowione przy
            wejściu do pochwy,i skąd ja się mogłaqm tym zarazic???Mam jednego stałego
            partnera,męża.Czyli nie mam szans na poród sn???A ja się panicznie boję
            CC,załamanasad((((
            • niskaaa Re: Pani Doktor-Kłykciny! 09.06.09, 12:10
              Ja miałam kłykciny. Zamrazane w 38 tc.
              Miałam cesarke ale z innego powodu.
              Było to 2 i pół roku temu i tfu tfu nie wraca.
              • wiktorynka60 Niskaaa 09.06.09, 12:38
                Napisałam do Ciebie na priv,możesz zerknąc,please!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka