kasiu.l.inka 07.07.09, 14:25 Nie mamy eksperta ale moze ktoras z was wie. Odebralam wyniki sekcji mojej coreczki ale nie dostalam wynikow badania lozyska. Bylam przekonana, ze i sekcjie i lozysko robia razem: Jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: wyniki sekcji 07.07.09, 14:44 ja dostałam jako oddzielny dokument. Na wyniku sekcji powinno być napisane, że wynik badanie łożyska w oddzielnym dokumencie. U mnie jakoś tak to było napisane. Dla córeczki (*) Odpowiedz Link Zgłoś
magda010 Re: wyniki sekcji 14.07.09, 10:14 a kiedy robia sekcje? dzieci urodzily sie martwe, czy zmarly po porodzie? zawsze robi sie sekcje? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: wyniki sekcji 14.07.09, 15:22 Mój synek zmarł po 22 godz i 15 minutach życia. lekarki powiedziały że w tym szpitalu standardowo robi się sekcję, ale jeśli bardzo jej nie chcemy to możemy napisać podanie do ordynatora oddziału oiomu noworodkowego. My chcieliśmy tej sekcji dlatego nie protestowaliśmy przed nią... A sekcja była robiona w innym szpitalu 4 dni po śmierci mojego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
magda010 Re: wyniki sekcji 15.07.09, 13:10 rany wspolczucia, ciezkie to zycie czasem dobrze, ze robia sekcje, to wazne dlaczego tak sie stalo, rowniez na przyszlosc. zastanawialam sie tylko, czy robia tez sekcje, jesli dziecko urodzi sie juz martwe, jakies dokladne badania stwierdzajace przyczyne smierci jeszcze w lonie matki. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: wyniki sekcji 15.07.09, 13:35 wydaje mi się, że w takich przypadkach też robią sekcję. Właśnie tak jak mówisz - żeby ustalić przyczynę śmierci w łonie mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: wyniki sekcji 16.07.09, 18:35 Sekcję robią dzieciom urodzonym w 22 tc i później. Tak przynajmniej powiedziano mi w szpitalu. Moje dziecko urodziło się w 20 tc i "TAKIM dzieciom sekcji się nie robi" (odpowiedź lekarki na pytanie czy moje dziecko urodziło się żywe). Odpowiedz Link Zgłoś
kasiu.l.inka Monika 3411 18.07.09, 16:04 Moja bratowa 5 lat do tylu stracila dziecko w 14 tyg a sekcje zrobiono. Nie wiem dlaczego tak Ci powiedziala lekarka Odpowiedz Link Zgłoś
mojmikuniu Re: wyniki sekcji 15.07.09, 21:27 Bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojego synka Ja też straciłam synka, zmarł w styczniu tego roku Z tego co dowiedzieliśmy się w szpitalu to u dzieci zawsze robi się sekcję zwłok chyba, że rodzice stanowczo tego nie chcą to mogą wystąpić z pismem do ordynatora i on przeważnie zgadza się na odstąpienie. My nie występowaliśmy z pismem o odstąpienie bo wiedzielismy, że będziemy kierować sprawę do sądu a bez sekcji nie mielibyśmy żadnych podstaw do wszczynania postępowania. Co do łożyska to prawdopodobnie jest to opisywane na osobnym papierze. Jeszcze raz bardzo współczuję tragedii(( Pozdrawiam serdecznie a dla Twojego synka światełko (*) Iwona mama Mikołaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mojmikuniu Re: wyniki sekcji 15.07.09, 21:32 !!!! Bardzo Cię przepraszam!!! Oczywiście o Twoją córeczkę mi chodziło, ja cały czas myślę o moim synku, minęło pół roku a nie ma chwili żebym o nim nie rozmyślała i stąd to "przekręcenie"(( Mam nadzieję, że się nie pogniewałaś za to. Jeszcze raz przepraszam! Dla córeczki (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: wyniki sekcji 16.07.09, 18:39 Łożysko na pewno jest badane. Oraz wody. Powinnaś otrzymać wyniki w szpitalu ok. 3 tygodni po porodzie. Powinnaś mieć to napisane w wypisie ze szpitala. Jeśli nie masz - proponuję, żebyś zadzwoniła do szpitala i zapytała o wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaror Re: wyniki sekcji IP: 193.26.131.* 09.08.09, 21:56 cześć. ja urodziłam 3 tyg. temu martwego synka. Robią sekcję zwłok dzieci które urodzą się martwe. Na wyniki czeka się ok 4 tyg. A na wyniki łożyska ok 3 tyg. i jest to na osobnym papierze i robione przez innego lekarza. Sekcję wykonuje patolog. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: wyniki sekcji 11.08.09, 16:14 Sekcja dotyczy dziecka. Badanie łożyska jest drugim badaniem. Sekcje nie są wykonywane we wszystkich pracowniach histopatologicznych. Powinna Pani otrzymać 2 wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś