Dodaj do ulubionych

mykoplazma i ciaza

21.07.09, 19:54
Dzien dobry,

Wczoraj odebralam wyniki i okazalo sie ze mam mykoplazme i ureoplazme a dzis
zrobilam test - pozytywny! Czy ciaza sie utrzyma? Slyszalam ze te bakterie
wywoluja poronienie. Jakie sa szanse na utrzymanie jej?
Prosze o odpowiedz - dziekuje
Obserwuj wątek
    • aneta-17 Re: mykoplazma i ciaza 21.07.09, 21:42
      Witam!
      Nie wiem nic na temat mykoplazmy,natomiast ureaplazma jest faktycznie
      niebezpieczna dla ciazy.Tez mialam,albo nawet jeszcze mam to cholerstwo i jestem
      w ciazy.Konieczny jest antybiotyk,zglos sie jak najszybciej do ginekologa,czym
      wczesniej wemiesz leki tym lepiej.Ja juz przeszlam kuracje,bralam erytromycyne i
      duphaston.Bedzie dobrze!!
      Nie czytaj za duzo w internecie,bo mozna sie wystraszyc,a w efekcie nie jest tak
      zle!!powodzenia!!!!
      • viola1891 Re: mykoplazma i ciaza 21.07.09, 21:57
        Dzięki za odpowiedź. Mam obie bakterie, mykoplazme i ureaplzme. Czytam teraz na
        ten temat w Internecie i jestem przerazona! Moj ginekolog jest na urlopie, wiec
        bede musiala pojsc do innego! Okropnosc
        • aneta-17 Re: mykoplazma i ciaza 21.07.09, 22:11
          Ja tez czytalam duzo zanim poszlam do ginekologa,niepotrzebnie,bo bardzo sie
          wystaszylam,a okazalo sie ze to wcale nie jest takie straszne.Najwazniejsze ze
          wiesz ze to masz bo dzieki temu mozesz szybko zaczac leczenie.ja potwornie sie
          balam antybiotyku(jestem w 9 tyg ciazy)ale podobno te z grupy A nie sa szkodliwe
          dla plodu,ale tego na 100% sie teraz nie dowiem.Musze byc dobrej mysli i Ty tez
          badz!Powodzenia.
          • viola1891 Re: mykoplazma i ciaza 22.07.09, 17:22
            Dzieki, ja wlasnie wrocilam od lekarza. POwiedzial ze na tym etapie ciazy nie
            mam sie tym martwic. Dopiero pozniej po ponownym wykonaniu badan w kierunku myko
            i urea, wlaczy antybiotyk dopochwowo. Oczywiscie jest ryzyko poronienia ale na
            razie kazal zrobic powtorna bete i odpoczywac smile Ufff.....
    • Gość: elka Re: mykoplazma i ciaza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 22:36
      Cześc dziewczyny doradzcie jak mozna zrobic te badania?Czy to gin zlecił i on robi?czy nozna jakos prywatnie?
      • viola1891 Re: mykoplazma i ciaza 22.07.09, 17:19
        Hej,

Mnie zlecil je ginekolog, ale w celu wykrycia niemoznosci zajscia w ciaze. Wiec
        zrobilam je zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Nie wiem czy w ciazy
        ginekolog je tez zleca. Zrobilam je prywatnie w specjalnym laboratorium badan
        mikrobiologicznych.
        • aneta-17 Re: mykoplazma i ciaza 23.07.09, 15:39
          Ja przeszlam szereg badan w centrum nieplodnosci i wykryto u mnie ureaplazme,to
          byl wymaz z szyjki macicy.
          Zycze powodzenia!!
    • agnieszka.lojek Re: mykoplazma i ciaza 23.07.09, 15:13
      Flora pochwy kobiety jest tworzona przez liczne bakterie. Mycoplazmy
      i ureaplazmy mogą nie dawać objawów. Mogą byś szczegulnie ważne u
      kobiet starających się o ciąże. Nie należy wpadać w panikę. Ciąża ma
      szansę sie utrzymać. Wpływa na to wiele innych czynników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka