Gość: Basia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 11:12 Czy przyrost stezenia BHCG we krwi w 2 kolejnych badaniach daje pewność że ciąża rozwija się prawidłowo? Jeśli tak to w jakim odstepie czasu najlepiej powtorzyć badanie krwi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justmaga Re: Badanie BHCG 05.08.09, 12:22 Nie ,nie daje.. w ciazy ektopowej na przyklad beta moze rosnac bardzo pieknie.. W ogole lepiej niz powtarzac bete jest zrobic usg i sprawdzic czy jest pecherzyk w jamie macicy moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Badanie BHCG 05.08.09, 12:32 tylko to usg nie wczesniej niz w 7tc jeśli miałaś np póżna owulację to wcześniejsze usg może nie pokazac bijacego serduszka i stedy dopiero jest stres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Badanie BHCG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 13:02 USG robilam w 8 tyg i wszystko bylo ok ale ze wzgledu na przykre doswiadczenie z przeszlosci boje sie podwojnie o dzieciatko. Teraz jestem w 9 tc. i zastanawiam sie jak moge sie uspokoic, czy badanie krwi co kilka dni do kolejnego USG w 13 tyg. pozwoli mi spac spokojniej? Wsluchiwanie sie w swoje ciało jest stresujace, raz mdlosci niewielkie sa raz ich nie ma..... Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Badanie BHCG 05.08.09, 13:08 no rozumiem Twój strach, ale chyba możesz tyko czekać Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: Badanie BHCG 05.08.09, 13:09 beta tylko początkowo rośnie lawinowo, potem już wzrost jest mniejszy. rozumiem Twój lęk, sama się z nim zmagałam, ale myślę, że latanie na betę co 2 dni nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś