Dodaj do ulubionych

Listopad 2010

28.02.10, 10:29
Witam Was,

mam termin na 3 listopada, zamierzam się cieszyć moją pierwszą ciążą,choć mam wiele obaw i lęków...ale która z nas ich nie ma?
razem będzie nam raźniej więc piszcie smile
Obserwuj wątek
    • iwonkocia Re: Listopad 2010 28.02.10, 10:46
      9 listopadsmile
      to moja trzecia ciaza. mam chlopca 5lat.druga ciaza poroniona prawie
      2mies temu. teraz jestem dobrej mysli!!!
      • echoo Re: Listopad 2010 28.02.10, 16:15
        hej

ja tez termin na poczatek listopada 2 albo 3 zalezy który
        kalkulator. Pozdrawiam
      • ewelinka250280 Re: Listopad 2010 23.03.10, 07:18

Witam

Równiż termin na 9 listopada.

Jest to moja druga ciążą,pierwszą poroniłam 3 miesiące temu, ale
        teraz jestem dobrej myśli.smile
    • vefa Re: Listopad 2010 28.02.10, 17:14
      No to dziewczyny już zaczęły smile FAJNIE smile
      Ja testuję 8 marca i jak dobrze pójdzie to też będę... listopadowa.
      POZDROWIENIA!
      • lastyna Re: Listopad 2010 28.02.10, 19:43
        to życzę powodzenia vefa, i czekamy tu na Ciebie smile
        • jagodka81 Re: Listopad 2010 03.03.10, 16:26
          To ja już też mogę się dopisaćsmile termin na ok. 10 listopada. Mąż mi
          mówi, żebym nie zapeszała, ale w pierwszej ciąży nikomu nic nie
          powiedzieliśmy, nawet rodzinie, żeby nie zapeszać, a i tak ciąża się
          skończyła w 8 tyg. Tym razem mam zamiar cieszyć się nią od początku:-
          )
          • iwonkocia Re: Listopad 2010 03.03.10, 18:24
            jagodka,ja na odwrot- milcze jak grob, bo ostatnim razem od razu
            dzielilam sie radoscia,a potem musialam sluchac pytan, gdy juz bylo
            po wszytskim i ogladac zaklopotane twarze
            • mmaalaa Re: Listopad 2010 03.03.10, 22:42
              Witam smile

Jestem tu nowa i chcialam sie przywitac. Staralismy sie z mezem ponad 2 lata o
              dzidzie i w koncu sie udalo. Na tescie byl wielki wyrazny plus. Ciagle nie
              potrafie w to uwierzyc. smile Dziewczyny - jak tak piszecie o waszych problemach,
              to az sie boje ze cos pojdzie nie tak.
              Moj termin to poczatek listopada ( rowniez zalezy jaki kalendarz )- to zabawne
              bo maz i ja jestesmy rowniez z listopada smile
              • kamenka Re: Listopad 2010 04.03.10, 08:34
                To i ja się dopiszę- z kalkulatora w necie wynika, że mam termin na
                2.listopada. Byłyście już u lekarza? ja byłam na początku tego
                tygodnia, potwierdził ciąże, ale mam przyjść jeszcze za dwa tygodnie
                i dopiero wtedy skieruje mnie na dalsze badania, bo jak mówi to
                jeszcze za wcześnie.
                • lastyna [...] 04.03.10, 10:27
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • jagodka81 Re: Listopad 2010 04.03.10, 19:12
                Witaj mmaalaa!
                Gratuluję! No i nie martw się na zapas! Niestety takie rzeczy się
                zadarzają, ale na to nie ma reguły, zawsze trzeba myśleć
                pozytywnie smile Ja myślęsmile i nie mogę doczekać się dużego brzuszkasmile

https://www.suwaczek.pl/cache/6d5b2317d2.png
                • jagodka81 Re: Listopad 2010 04.03.10, 19:14
                  A do lekarza wybieram się dopiero za tydzień, mam nadzieję, że już
                  będzie widać serduszkosmile teraz nie ma sensu, bo i tak nic nie
                  zobaczę.
                  • iwonkocia Re: Listopad 2010 04.03.10, 19:37
                    koncze 5 tydzien! usg 18marca dopiero!
                    dzismam takie bole jak przed okresem. tez tak macie?
                    • jagodka81 Re: Listopad 2010 04.03.10, 19:49
                      mnie też dzisiaj brzuch rano pobolewał, ale to ponoć normalne, bo
                      się macica powiększa
                      • mmaalaa Re: Listopad 2010 04.03.10, 20:43
                        Ja do lekarza w poniedzialek. Tyle sie staralismy, ze nie moge uwierzyc ze w
                        koncu sie udalo, wiec jak lekarz potwierdzi chociazby z badania krwi to moze
                        jakos bardziej do mnie to dojdzie. Jestem taka szczesliwa! smile
                        Co do brzuszka to mnie tez pobolewa, chociaz jakos od dwoch dni spokoj. Zaraz po
                        zaplodnieniu zaczely mnie strasznie piersi bolec i sa jakby "pol rozmiaru
                        wieksze". No i mialam jeszcze skurcze macicy, po ktorych chyba jakos czulam ze
                        sie udalo. Mama mowi, ze bole brzucha to normalne i jak jej powiedzialam o tych
                        skurczach to tez czula, ze sie udalo, bo tak miala z moim bratem.
                        I rowniez czekam na wiekszy brzuszek, chodz mam wrazenie ze jakby troszke sie
                        powiekszyl i podniosl do gory. Na wadze stracilam 1,5kg. A jak u was jest z tym
                        brzuszkiem i waga? Moze to tylko mi sie tak wydaje, bo nareszcie jestem w
                        upragnionej ciazy?
                        • iwonkocia Re: Listopad 2010 04.03.10, 21:59
                          mnie sie udalo od razu. miesiac po poronieniu. wtedy staralam sie
                          kilka miesiecy,a teraz za pierwszym razem. z pierwszym dzieckiem(ma
                          teraz 5lat) tez bylo od razu. mam nadzieje,ze bedzie wszystko
                          dobrze. piersi mam caly czas male,tylko twarde ibolesne.
                          • mmaalaa Re: Listopad 2010 04.03.10, 23:48
                            Bedzie dobrze iwonkocia smile
                            Fajnie, ze udalo Ci sie odrazu. Ja sobie tak czasem mysle, ze moze tak musialo
                            byc - ze musialam troszke poczekac. A teraz juz bedzie dobrze - bo musi byc
                            dobrze smile I jeszcze moja kochana mamcia mnie tak na duchu podnosi. Po rozmowie z
                            nia nie da sie myslec inaczej smile
                            Juz sie nie moge doczekac poniedzialkowej wizyty u lekarza. I jestem ciekawa jak
                            ona bedzie wygladac, poniewaz mieszkam za granica i tu jest troszke inaczej niz
                            w Polsce. Ale z tego co slyszalam to kobiety bardzo sobie chwala tutejszych
                            lekarzy. Ja trafilam na naprawde dobrego. ( A tutaj jest moim drugim lekarzem ).
                            Juz po pierwszej wizycie u niego czulam, ze sie uda i teraz bedzie dobrze. No i
                            sie udalo smile
                            • lastyna [...] 05.03.10, 07:51
                              • mmaalaa Re: Listopad 2010 05.03.10, 12:09
                                Trzymamy kciuki lastyna. Daj znac jak poszlo.
                                • iwonkocia Re: Listopad 2010 05.03.10, 13:02
                                  u mnie zaraz zacznie sie 6tydzien i brzuszek wychodzi! by;ledo usg
                                  18marca! gdy juz zobacze,ze wszytsko ejst ok1
                                  • mmaalaa Re: Listopad 2010 05.03.10, 13:27
                                    No wlasnie ja tez mam takie wrazenie jakby zaczal sie powiekszac, chodz za
                                    chwile mi sie wydaje ze cos sobie ubzduralam. To dopiero 5 tydzien i 1 dzien.
                                    Czy to mozliwe?
                                    A jak u Was dziewczyny z jedzeniem? Bardzo mnie to Ciekawi, bo chodz mnie sciska
                                    w zoladku az sie slabo robi, to na jedzenie nie moge patrzec.
                                    • kamenka Re: Listopad 2010 05.03.10, 14:11

Też mam takie wrażeniesmile ale to przecież chyba niemożliwe. Jak już
                                      to dlatego, że więcej jem. Apetyt bardzo mi dopisuje.
                                      • lastyna Re: Listopad 2010 05.03.10, 18:24
                                        Cześć dziewczyny, do tej pory mnie usuwali, bo chyba miałam za duzy
                                        suwaczek...zobaczymy jak teraz będzie smile
                                        byłam dziś na USG, ponieważ miałam brązowy śluz, jednak okazało się, że wszystko
                                        jest w porządku i dzidzia jest w macicy (i dobrze bo martwiłam się, że jest
                                        gdzie indziej)teraz mam mieć USG za 7 tygodni, czyli w 12 tygodniu....to
                                        czekanie nauczy mnie w końcu cierpliwości smile
                                        ja jem mało a często, teraz byłam tydzień na zwolnieniu i obowiązkowo miałam
                                        godzinkę drzemki w dzień smile od poniedziałku wracam do pracy i chyba będę spała w
                                        powrotnym autobusie smile
                                        • iwonkocia Re: Listopad 2010 05.03.10, 19:07
                                          a ja nie umiem zrobic tego suwaczka, bo nie wiem, gdzie mam wkleic
                                          ten caly kod, zreszta nie wiem nawet ktore to ten kod jest!
    • elmowa Re: Listopad 2010 05.03.10, 21:56
      Witam Was,
      mam termina na 4-5 listopada, zależy od kalkulatora, to moja druga
      ciąża, mam juz synka-3 latka. We wrzesniu idzie do przedszkola,
      zobaczymy jak mały przyjmnie rodzeństwo.
    • iwonkocia [...] 06.03.10, 08:38
      • iwonkocia [...] 06.03.10, 08:40
        • lastyna Re: Listopad 2010 06.03.10, 08:44
          ale masz piękny suwaczek smile....teraz niech tylko śmiga do listopada
          • iwonkocia [...] 06.03.10, 08:50
    • ann.k Re: Listopad 2010 06.03.10, 10:09
      Na Rówieśnikach jest już forum dla mam z listopada 2010. Zapraszam :-
      )

forum.gazeta.pl/forum/f,94556,_8727_LISTOPAD_2010_8727_.html
      • edzia16051983 Re: Listopad 2010 06.03.10, 13:19
        witam zapewne do was sie przyłacze robiłam test i wychodzi mi leka druga kreska
        wiec to bendzie 4ciąza a 2 dziecko moj maluszek ma 4 miesiace urodziłam go
        3.11.2009 wiec bendzie miendzy nimi rok ruznicy
        • juszkapietruszka Re: Listopad 2010 08.03.10, 00:51
          Witam,
          dopisuję się do Waszej listy. Przewidywany termin to 7 listopada. To
          moja druga ciąża, pierwsza niestety okazałą się pozamaciczną. Teraz
          WIEM, ze wszystko będzie dobrze, bo długo na to czekałam!
          • iwonkocia Re: Listopad 2010 08.03.10, 08:11
            widze,ze moje posty wykasowano. moze chodzi o sygnaturke,wiec ja
            wykasowalam.
            • kasiak37 Iwonkocia 08.03.10, 09:33
              dzieki za zrozumienie.Tak,chodzilo o suwaczek a ze nie masz poczty na gazecie to
              mail z informacjami wrocil do mnie.
    • malgosiek2 Re: Wklejone przez moderatora 08.03.10, 09:14
      czy jest już Forum Listopad 2010?
      bugsia1 08.03.10, 08:40 Odpowiedz
      • bogna_78 Re: Listopad 2010 08.03.10, 10:35
        witam dziewczyny. Patrzę że jeszcze tu się nie zameldowałam smile. Dwie
        krechy zobaczyłam w sobotę, a jutro pójdę na betę dla potwierdzenia
        (miałam iść dzisiaj, ale jakoś stchórzyłam). Z kalkulatora wychodzi
        mi termin 13 listopada, a więc jak narazie jestem "najmłodsza" smile
        • bumer21 Re: Listopad 2010 08.03.10, 18:03
          hejsmile Bogna bardzo tobie gratulujesmile podczytuje nadal marcowe testowaniesmile ja
          mam termin na 1 listopadasmile w sumie z takim terminem to powinnam sie na
          październik wpisaćsmile bardzo się martwiłam z racji na 1 puste jajo płodowe i
          zreszta o ciązy dowiedziałam sie 2 tygodnie temu ale na razie wie tylko
          najbliższa rodzina. Znajomym za miesiąc powiem jak już seruszko będzie biło. Na
          USG już byłam choć uważam iż najlepiej iśc około 9 tygodnia bo po co się
          denerwować. Ale miałam chyba jakąs infekcję a gin przy okazji mi usg chciała
          zrobić . No i w sumie juz był mały zarodek Boże jaka ulga i spotykam się z nią
          teraz 18 marca. Mam pakiet i badania opłacane przez <edice z pracy więc też mogę
          troszkę szalećsmilebo normalnie to wiztyta 120 zł smile miałam juz cytomegalie,
          toxoplazmowe i rózżyczke i cytologię robiona. Teraz mam skierowanie na jakies 7
          badań i bete hcg kolejna 2 razy by zobaczyć jak przyrasta. Oby z Bożą pomocą
          wszystko się dobrze skończyło. pozdrawiam
          • jagodka81 Re: Listopad 2010 08.03.10, 21:10
            Gratulacje Bogna! Ja też poczytuje sobie "marcowe testowanie"smile
            Właśnie umówiłam się na pierwszą wizytę u gina w sobotę 13.03. Mam
            nadzieję, że będzie już widać serduszko i wszystko będzie oki, a
            wtedy troszkę odetchnę. Pozdrawiam mamy przyszłych skorpionówsmile
            • mmaalaa Re: Listopad 2010 09.03.10, 01:26
              Witam listopadowe mamusie smile

Dzisiaj bylam u lekarza. Zero badan, zadnego usg - tylko gratulacje smile Lekarz
              zalozyl mi karte ciazy i powiedzial, ze widzimy sie za 6 tygodni. Wtedy badania
              z krwi i chyba dostane skierowanie na usg. Wiedzialam, ze to nie Polska i jest
              inaczej, ale wy chyba mialyscie jakies badania potwierdzajace ciaze czy
              jakiekolwiek inne? Test robilam jeszcze raz wczoraj, bo taki ze mnie niedowiarek
              - oczywiscie dwie kreseczki smile Lekarz powiedzial, ze usg robi sie tutaj baaardzo
              zadko ze wzgledu na szkodliwosc dla dziecka, chyba ze wystepuja jakies problemy.
              Ja sie czuje dobrze, tylko cos bym spala calymi dniami smile Mysle tylko i
              wylacznie pozytywnie i czekam na kolejna wizyte u lekarza smile
              • iwonkocia Re: Listopad 2010 09.03.10, 08:03
                mmaala, robia usg po poronieniu w nastepnej ciazy,jesli sie poprosi
                . mam zaplanowane na 18marca w7tyg. mowie o UK oczywiscie.
                • mmaalaa Re: Listopad 2010 09.03.10, 15:33
                  Ja mieszkam w Norwegii smile Pierwsze usg tutaj jest miedzy 17 - 19 tygodniem. To
                  moja pierwsza ciaza, ale mimo wszystko wydaje mi sie, ze to troszke pozno.
                  • iwonkocia Re: Listopad 2010 09.03.10, 16:09
                    pierwsze usg powinno byc najpozniej w 12tyg.jestem zdziwiona,ze
                    gdzies robi sie dopierow 17tyg!
                    • dorismam Re: Listopad 2010 11.03.10, 10:14
                      Witajcie
                      W dniu wczorajszym dowiedziałam się, że jestem w ciąży -
                      przeczuwałam już od kilku dni. Chociaż bałam się myśleć, aby nie
                      zapeszyć. Termin wychodzi mi między 15 a 20 listopada. Badzo się
                      cieszymy. To będzie nasze 3 dziecko. W jakim jesteście wieku. Jak
                      samopoczucie. Buziaki
                      • lastyna Re: Listopad 2010 11.03.10, 11:08
                        Zatem gratuluje trzeciego potomka smile u nas będzie pierwszy, co za tym idzie
                        bardzo wyczekiwany. Jeżeli pytasz o samopoczucie to u mnie dziś jest fatalne,
                        boli mnie głowa, jak pomyślę o jedzeniu to mnie mdli...coż takie uroki ciązowe.
                        • dorismam Re: Listopad 2010 11.03.10, 12:57
                          Nie wiem czy ten trzeci dzieciaczek nie był najbardziej wyczekiwany.
                          Poprzednie dwa razy zachodziłam bez problemu, a teraz trochę dłużej
                          to trwało. Ja na razie czuję się rewelacyjne. Trochę gniecie mnie
                          dół brzucha i wieczorem już bardzo jestem śpiąca. Wczoraj wieczorem
                          padłam pierwsza. Dzieci tylko "na chwilę" przyszły się poprzytulać i
                          tak zostaliśmy do rana, oczywiście dołączył do nas Tatuśsmile W czwórkę
                          na jednym łóżku i wszyscy wyspani.
                          • mmaalaa Re: Listopad 2010 12.03.10, 01:34
                            Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie. Zauwazylam u siebie brazowy sluz. Czasem
                            mialam taki jak zaczynal mi sie okres, czasem byl on z domieszka krwi. Teraz
                            tylko ten brazowy kolor. Niewiem czemu, moze to przez to, ze to pierwsza ciaza i
                            tak dluuugo wyczekiwana, ale troche mnie to niepokoi. Czy moze ktoras z was
                            miala tak? Niewiem czy z takim czyms idzie sie do lekarza, nie chcialabym
                            rowniez biegac z byle pierdolka, ktora wyda mi sie dziwna...

PS - dorismam - gratuluje smile
                            • mmaalaa Re: Listopad 2010 12.03.10, 01:51
                              mmaalaa napisała:

> Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie. Zauwazylam u siebie brazowy sluz. Czasem
                              > mialam taki jak zaczynal mi sie okres, czasem byl on z domieszka krwi. Teraz
                              > tylko ten brazowy kolor. Niewiem czemu, moze to przez to, ze to pierwsza ciaza
                              > i
                              > tak dluuugo wyczekiwana, ale troche mnie to niepokoi. Czy moze ktoras z was
                              > miala tak? Niewiem czy z takim czyms idzie sie do lekarza, nie chcialabym
                              > rowniez biegac z byle pierdolka, ktora wyda mi sie dziwna...
                              >
                              > PS - dorismam - gratuluje smile

Chcialam tylko dodac do tego, ze brzuszek mnie juz nie boli wogole od
                              jakiegos tygodnia - co jest chyba plusem
                              smile
                            • iwonkocia Re: Listopad 2010 12.03.10, 08:10
                              mmaalaa,idz do lekarza.takie plamienie moze nie wrozyc nic
                              zlego,czesto sie zdarza i wszytsko ejst ok, ale u mnie tak wlasnie
                              zaczelo sie poronienie- plamieniem
                              • dorismam Re: Listopad 2010 12.03.10, 09:26
                                Idź koniecznie do lekarza. Ja miałam podobnie w 1 ciąży w 7 tyg. i
                                okazało się - poronienie zagrażające. Dostałam Duphaston i 2 tyg
                                leżenia plackiem. Mogłam wstawać tylko do toalety. I zakończyło się
                                pomyślnie. Także nie czekaj i bardzo się oszczędzaj.
                                • lastyna Re: Listopad 2010 12.03.10, 13:00
                                  Ja miałam takie plamienie, zaczęło się dwa tygodnie temu, tydzień temu zrobiłam
                                  USG i było wszystko w porządku, plamienie samo ustąpiło na szczęście ale ja
                                  jestem od owulacji na luteinie, więc może dlatego. Idź do lekarza, nie ma się co
                                  martwić tylko działać smile
                                  • bogna_78 Re: Listopad 2010 12.03.10, 13:15
                                    dziewczyny, mam wreszcie wyniki bety - 1672! (o ile mąż mi dobrze
                                    przekazał, bo on odbierałsmile. na drugą bete idę w poniedziałek.
                                    kurcze, i tez mam od wczoraj plamienia, co prawda minimalne
                                    (tylko "wewnątrz") i nie wiem czy to się nazywa plameniem, po prostu
                                    śluz wewnątrz podbarwiony na beżowo. nie wiem czy z tym lecieć do
                                    lekarza, czy przesadzam (już tyle sie naczytałam że zgłupałam chyba )
                                    • lastyna Re: Listopad 2010 12.03.10, 13:18
                                      Gratuluje serdecznie. Ja na Twoim miejscu zapisałabym się do lekarza, warto
                                      sprawdzić czy wszystko jest w porządku.
                                      • dorismam Re: Listopad 2010 12.03.10, 14:32
                                        mamaalaa - dzięki za gratulacje wink dopiero teraz dojrzałam.
                                        Byłaś u lekarza?

bogna - czy to wskazuje na ciąże mnogą, czy już masz tak
                                        zaawansowaną? Ja nie za bardzo w temacie. Zrobiłam tylko zwykły
                                        test.
                                        Jutro wybieram się do lekarza i może coś więcej się dowiem i dostanę
                                        skierowania na jakieś badania. Chociaż wszystkie wymagane robiłam 3
                                        m-ce temu.
                                        Termin wyliczany z netu wychodzi mi bardzo różnie - nawet 5 dni
                                        różnicy. Czy lekarz potwierdził Wam już termin i zgadza się z tym
                                        wyliczonym min. przez suwaczki. Dajcie znać.
                                        • mmaalaa Re: Listopad 2010 12.03.10, 15:26
                                          U lekarza bylam w poniedzialek, zeby zalozyc karte ciazy. Teraz chyba sie
                                          zarejestruje do lekarza na wtorek - w poniedzialek niestety nie moge. Teraz jest
                                          weekend, wiec tez te 2 dni mam w plecy uncertain To nie jest jakies wielkie plamienie -
                                          na majteczkach tego nie widac, jedynie na papierze. Sladu krwi nie ma. Brzuszek
                                          tez nie boli. ( przepraszam za taki opis ) Moze to nic zlego, mama mowi, ze tak
                                          czasem bywa ( a przezyla juz 3 ciaze ), ale pojde to skontrolowac.

Co do terminu to wg kalendarzykow wyszlo mi na 4 listopad, lekarz wyliczyl 5
                                          listopad. Zobaczymy jeszcze co powiedza wg usg, na ktore czekam z
                                          niecierpliwoscia smile
    • jagodka81 Re: Listopad 2010 13.03.10, 22:21
      Ja dzisiaj miałam pierwszą wizytę i usg. W sumie jest jeszcze
      wcześnie, więc dużo nie udało się zobaczyć, ale pęcherzyk jest i
      ciałko żółte też, więc póki co jest wszystko w porządku. Ponieważ
      jestem po jednym poronieniu, to oczywiście gin powiedział, że
      powinnam brać dodatkowo progesteron, tak profilaktycznie. Zresztą
      inny gin tez już mi to powiedział. Przyznam szczerze, że nie jestem
      do końca przekonana, wolałabym nic nie brać, ale boję się jednak
      zaryzykować i chyba jutro zacznę brać duphaston. Oczywiście gin mnie
      przekonywał, że to na pewno nie zaszkodzi, ale decyzja należy do
      mnie...
      Następne usg mam za 2 tyg. i mam nadzieję, że już wtedy ujrzę
      serduszko i usłyszę, że wszystko jest oki smile
      • mmaalaa Re: Listopad 2010 13.03.10, 23:06
        Tutaj gdzie mieszkam ( w Norwegii ) wszystko przebiega inaczej. Nie ma zadnych
        tabletek, jedyne co lekarz zaleca juz przy pierwszej wizycie to witaminy. Chyba
        lekarze tu uwazaja, ze wszystko powinno przebiegac naturalnie. Oczywiscie nie
        mowie tutaj o ciazach zagrozonych. Z jednej strony troche sie martwie, ze jakos
        tak "na luzie" do tego podchodza, z drugiej strony po co pakowac w siebie
        niepotrzebnie tabletki. Przeciez to sama chemia - nic naturalnego. Lepiej kupic
        sobie jakies owoce, warzywa... Tutaj nawet jesli idzie sie do lekarza, bo jest
        sie "chorym" to robia badania z krwi czy faktycznie potrzebny jest antybiotyk.
        Jezeli nie, to kuracje domowe. Oczywiscie nie ma problemu ze zwolnieniem
        lekarskim z pracy w czasie zwyklego przeziebienia, poniewaz organizm jest
        oslabiony. W Polsce jak szlam do lekarza, to doktor bez zadnych badan wiedzial
        co to jest za choroba i przepisywal antybiotyk. Ale czy potrzebnie? Przeciez po
        jakims czasie organizm sie uodparnia na leki, tabletki... No i tak jak w Polsce
        przynajmniej raz w zimie bylam chora ( to byla regula ), tak tutaj zdrowa jak
        rydz! Kiedy czuje, ze chyba mnie cos bierze to witaminki i po sprawie!
        Chce tylko powiedziec, ze warto sie zastanowic czy naprawde warto sie faszerowac
        tabletkami, kiedy wszystko jest wporzadku? Moze warto poprostu kilka razy wiecej
        pojsc na kontrole? Ale wiadomo, kazdy ma swoje zdanie i warto je uszanowac smile
        • jagodka81 Re: Listopad 2010 13.03.10, 23:44
          Też nie mieszkam obecnie w Polsce tylko w Anglii, ale tabletki mam
          załatwione z Polski. Poza tym jak pójdziesz do polskiego gina w
          Anglii to też da Ci co trzeba (jest zaopatrzonysmile Po części zgadzam
          się z tym co piszesz. Nawet statystyki pokazują, że Polska jest w
          czołówce jeśli chodzi o nadużywanie leków. Natomiast uważam, że z
          kolei Anglia to druga skrajność. Dopóki nie poronisz przynajmniej 3
          razy, to nikt nawet palcem nie kiwnie, żeby Ci pomóc, powiedzą Ci
          tylko, że bardzo im przykro... Także uważam, że żadna skrajność nie
          jest dobra. Dlatego też mam taki dylemat, zawsze byłam przeciwna
          nadużywaniu leków, ale z drugiej strony nie chcę znowu stracić
          dziecka, nie chcę mieć później wyrzutów sumienia. Same warzywa i
          owoce mogą nie wystarczyć. I weź tu podejmij decyzję! Chyba muszę
          jeszcze się z tym przespać...
          No to życzę dobrej nockismile
          • iwonkocia Re: Listopad 2010 14.03.10, 08:39
            jagodka,u mnie podobne dylematy-nie chce powtorki. w dodatku lot
            samolotemmnie czeka w obie strony smile
            • jagodka81 Re: Listopad 2010 14.03.10, 12:31
              iwonkocia, wiadomo co Ci powiedzą w Polsce, oczwiście brać tabletki!
              bo taka jest procedura, jeśli masz w wywiadzie poronienie. Ja
              przespałam się z Tą decyzją i ... nadal nie wiem co mam robić sad W
              ulotce piszą, że rzeczywiście duphaston dwukrotnie zwiększa ryzyko
              wystąpienia spodziectwa u chłopców, chciaż nie wiedzą czemu, bo
              progesteron stosuje się również żeby temu zapobiegać, więc producent
              sam nie wie o co chodzi! to kto ma wiedzieć???
              Ja za 2 tyg. też lecę do Polski, ale lotu samolotem się nie boję,
              mój ginekolog w Polsce zapewniał mnie, że to jest bezpieczne.
              pozdro smile
              • iwonkocia Re: Listopad 2010 14.03.10, 15:58
                ja jednak coraz bardziej sklaniamsie do tego,zeby nie brac zadnych
                tabletek,bo nigdy niewiadomo, czym mniej chemii,tym lepiej
                • jagodka81 Re: Listopad 2010 14.03.10, 16:36
                  wiesz, my z mężem właśnie podjęlismy decyzje, ze nie będę brać tych
                  tabletek. z jednej strony może to i ryzyko, ale z drugiej tabletki i
                  tak nie daja gwarancji, że do poronienia nie dojdzie. po prostu mam
                  nadzieje, że wszystko bedzie u mnie i u Ciebie dobrze i fasolki
                  będą zdrowe smile
              • juszkapietruszka [...] 15.03.10, 15:35
        • iwonkocia Re: Listopad 2010 14.03.10, 08:37
          maalaa, tak samo jest w anglii.tu duphaston zostal wycofany ze
          sprzedazy.zobaczymy comipowiedza w polsce,lece za tydzien!
          • dorismam Re: Listopad 2010 15.03.10, 10:47
            Hej. W sobotę byłam u lekarki. Mam powtórzyć wszystkie badania,
            łacznie z rózyczkami itp, krew. mocz,cukier, progesteron i jeszcze
            kilka. Ja biorę progesteron, bo brałam (aż 1 m-c przed zajściem w
            ciążę smile)i muszę kontynuować. Przy pierwszym dziecku tez brałam -
            chłopak i wszystko ok, bez problemów wskazanych w ulotce. Co do
            witamin - ZAKAZ. Nie wolno brać przez pierwsze 3 m-ce jak wszystko
            się kształtuje, za to obowiązkowo Mumomega 1xdziennie i oczywiście
            kwas foliowy. Mam umówione USG na 1 kwietnia ;0 - super termin.
            Kazała mi także zrobić bete - dzisiaj rano poszłam. A po ilu dniach
            robimy powtórkę bety. Bo mam skier. na 2 x, a tak byłam zakręcona,
            że nie zakodowałam.
            • dorismam Re: Listopad 2010 15.03.10, 11:03
              Jak wstawia się suwaczek. Czy trzeba skopiować adres do każdej
              wiadomości,czy mozna ustawić tak, że dodaje automatycznie.
              • iwonkocia Re: Listopad 2010 15.03.10, 11:07
                kod z suwaczka musisz skopiowac w ustawieniach(po prawej stronie
                sa "ustawienia")
            • iwonkocia Re: Listopad 2010 15.03.10, 11:09
              ja rowniez nie biore zadnych witamin- w Anglii sie ich nie
              przepisuje przez pierwsze 3mies,podobnie jak nie daje sie zadnyhc
              lekow hormonalnych
              biore tylko kwas foliowy-jedna tabletka dziennie
              • alunia.87 połowa listopada 15.03.10, 19:35
                Witajcie, dołączam do Was smile

Dziś zobaczyłam na teście pięknie dwie grube kreski. Do lekarza wybieram się za
                około 2 tyg. żeby być może móc już zobaczyć bijące serduszko.

Teraz wg daty @ jest 4 tydzień i 4 dni.
                • guska24 Re: Witam i ja:-) 18.03.10, 11:03
                  Hej, wczoraj wieczorem zobaczyłam dwie kreseczki, termin wg OM mam
                  na 20 listopada, do lekarza idę we wtorek, pozdrawiam, Guska
                • kawiarka.ekspresowa Re: połowa listopada 19.03.10, 13:30
                  No to i ja się dopiszę. Dwie krechy zobaczyłam 15.03, a dokładniej 6 krech, bo
                  zrobiłam od razu 3 testy...
                  Wczoraj byłam u lekarza, i jestem strasznie rozczarowana, bo tylko zbadała mnie
                  pobieżnie i kazała przyjść za 2 tygodnie.
                  Jak zapytałam, czy jestem w ciąży czy nie, to powiedziała, że na 90% tak, ale
                  nie powie, że na 100%, żeby sobie zostawić margines błędu. Potem powiedziała, że
                  jak 3 testy wyszły pozytywne, to znaczy, że jestem w ciąży. Nie zaleciła żadnych
                  badań, żadnej krwi, nic. Jestem kompletnie skołowana, i sama już nie wiem, co
                  mam myśleć. Jestem w tej ciąży czy nie jestem? Chyba jestem, ale...Zwariuję,
                  ryczeć mi się chce sad
                  W każdym razie, jeśli się okaże, że jednak jestem(za te dwa cholerne tygodnie),
                  to pewnie termin będę miała na połowę listopada.

Trochę frustracja ze mnie wypłynęła, za co serdecznie przepraszam...
                  • jagodka81 Re: połowa listopada 19.03.10, 19:12
                    spokojnie, cierpliwosci! jesli niedawno zrobilas test, to pewnie
                    jest jeszcze za wczesnie na badania. ja zrobilam usg w 5t 3d i
                    zobaczylam tylko malutki pecherzyk 7mm, wiec tez sie pospieszylam o
                    jakis tydzien, powinnam dopiero teraz zrobic, zeby zobaczyc plod i
                    serduszko. umow sie na wizyte na za 2 tyg., wtedy zrobi Ci usg,
                    bedzie miala pewnosc, ze jestes w ciazy i dopiero zleci wszystkie
                    badania. zycze cierpliwosci i powodzenia!
                    • kawiarka.ekspresowa Re: połowa listopada 20.03.10, 14:20
                      Jagodka, dzieki za miłe słowa. Już się uspokoiłam i przestaję tak świrować.
                      Chyba po prostu za dużo chciałam i za dużo się spodziewałam po tej pierwszej
                      wizycie. Teraz dałam sobie na luz i czekam do 1-go kwietnia. Wtedy idę na
                      kolejne badanie. Dam znać jak poszło smile
                      • jagodka81 Re: połowa listopada 20.03.10, 16:44
                        Ja mam następne badanie za tydzień 29 marca i niestety też muszę
                        cierpliwie czekać smile ale jestem dobrej myślismile
                        • marmysia Re: połowa listopada 20.03.10, 18:08
                          Hej ! Wszystkim mamusiom życzę spokojnego i bezproblemowego okresu oczekiwania na narodziny dzieci. Weszłam tu z sentymentu, jestem mamusią listopadową 2009, mały Franuś śpi obok mnie i jest cudowny !
                  • ewelinka250280 Re: połowa listopada 23.03.10, 07:29
                    Witam

Nic się nie martw mi też lekarz na pierwszej wizycie nie dał
                    skierowania na badania bo na usg nic nie było widać, dopiero 2 tyg
                    później kiedy zobaczył zarodek i usłyszał serduszko dał mi
                    skierowanie na badania. Głowa do góry pozdrawiamsmile
    • anetus1981 Re: Listopad 2010 21.03.10, 11:07
      Witam wszystkie listopadowe mamuśki. To moja pierwsza ciąża i jestem
      przerażona. Test zrobiłam 3 marca - 2 krechy, a już 4 marca
      wylądowałam u gina na wizycie. W sumie to sama nie wiem co myśleć, bo
      lekarz zrobił USG i powiedział, że jest jeszcze za wcześnie, ale jest
      pęcherzyk i ciałko żółte, ale zarodka jeszcze nie widać. A jak się
      spytałam czy mogę powiedzieć mężowi, to stwierdził, że jest to
      prawidłowa ciąża wewnątrzmaciczna. Już sama nie wiem co myśleć, pełno
      obaw i strachu. 29 marca idę na kolejną wizytę ale już do innego
      lekarza. W ogóle to nie wymiotuję, jem prawie wszystko, tylko biust
      się powiększył i jeansy trochę ciasne w talii. I mogłabym spać na
      okrągło. Ale okropnie boję się poronienia i wszystkich komplikacji.
      Chociaż z drugiej strony myślę, że będzie ok, bo właśnie 4 marca
      zmarł mój ukochany Tatuś, który tak bardzo czekał na wnuka, i dlatego
      będzie czuwał nad naszą dzidzią... A termin wg kalkulatora mam na 2
      listopada. A teraz z niecierpliwością czekam na wizytę i
      potwierdzenie, że wszystko OK.
      Pozdrawiam
      • mmaalaa Re: Listopad 2010 22.03.10, 20:28
        Czesc dziewczyny smile
        Troszke mnie nie bylo, bo mialam problemy z internetem. Musialam czekac na nowy
        ruter, a tu w Norwegii ( co mnie strasznie denerwuje ) maja wszyscy na wszystko
        czas wink
        No wiec iwonkocia ja mieszkam nie w Anglii lecz w Norwegii. Tutaj lekarz na
        pierwszym spotkaniu przepisuje witaminki. Ja mam je z polski, biore "Favit".
        Zadnej innej chemii nie przepisuja. Czekam na druga wizyte u lekarza, ktore
        bedzie w 12 tc. No jeszcze troszke. smile

anetus1981 nie martw sie. Chyba wszystkie przechodzimy przez to samo - kazda z
        nas sie martwi czy bedzie wszystko wporzadku. Ale chyba po to tu jestesmy - zeby
        wzajemnie sie podniesc na duchu, porozmawiac o swoich watpliwosciach. smile no i
        oczywiscie GRATULUJE CI smile

A jak sie czujecie dziewczyny? Bo ja to wogole nie czuje, ze jestem w ciazy.
        Nooo... prawie smile Po za bolesnymi piersiami i tym, ze ciasno w dzinsach oraz
        tym, ze co chwilke ( 1 godz. )jestem glodna ( musze cos przegryzc - nie objadac
        sie smile ) to wszystko jest ok smile Zadnych boli brzucha, mdlosci, smakow... A jak
        u Was?
        • kaem222 Re: Listopad 2010 22.03.10, 22:25
          witam dziewczynysmile zobaczylam 2 kreski 21 marca w 1 dniu wiosny-na
          dworzae kwitna kwiatki a nam calkiem niespodziewanie zakiełkowało
          małe ziarenko w moim brzuszkusmilejesteśmy z mężem zaskoczeni bo
          właściwie się nie staraliśmy za bardzo,po prostu trafiliśmy w tzw.
          rosyjską ruletkę ale bardzo się cieszymy bo to moja pierwsza ciąża
          termin z kalkulatora
          mam na 28 listopada więc chyba jestem najmłodza listopadowa. w
          srodę idę do lekarza ale z tego co mówicie to pewnie niewiele się
          dowiem.
          na razie odczuwam tylko ból brzucha jak przed okresem i w ogóle
          niczym się nie martwię jakośczuję że będzie wszystko w porządku i
          Wy też się dziewczyny nie martwcie-za 9 miesiecy powklejamy zdjęcia
          naszych cudownych zdrowych dzieciaczków-pozdrawiam
        • kawiarka.ekspresowa Re: Listopad 2010 23.03.10, 08:32
          Ja się czuję zupełnie dobrze. Czasem nieco mnie mdli, ale na prawdę minimalnie.
          Czasem pobolewa bodbrzusze, ale ostatnio przestaje i to dokuczać. Jedyne, co tak
          na prawdę czuję jest boł piersi - okropny!
          A poza tym, gdybym nie zrobiła 4 testów, to chyba bym nie poczuła, że jestem w
          ciąży. Senność zwaliłabym na nadmiar obowiązków, albo jeszcze co innego. Smaków
          nie mam, spodnie cały czas dobre, zapachy jakoś szczególnie mi nie
          przeszkadzają. Zupełnie normalnie. No, może do WC biegam trochę częściej smile
          • sandiczek Re: Listopad 2010 23.03.10, 13:55
            a ja dowiedziałam się o swojej dzidzi 14 mara- termin mam z kalendarza na 13 listopadasmile już nie mogę doczekać się dużego brzuszkasmileteraz od lekarza mam całą listę badań do zrobienia...mam wiele obaw, ale wierze że jest dobrze i będzie z Bożą pomocąsmilepozdrawiam wszystkie listopadóweczkiwink
            • jagodka81 Re: Listopad 2010 25.03.10, 23:00
              ja juz jestem zapisana na usg w poniedziałek w Polsce, ale dostałam
              lekkiego plamienia i wpadłam trochę w panikę. parę miesięcy temu
              straciłam dzidzie w 8 tyg. i bardzo się boję, żeby to się nie
              powtórzyło. także pojechałam dzisiaj do polskiej przychodni w
              Londynie i okazało się, że wszystko jest w porządku smile wymiary w
              normie, serduszko ładnie bije, nawet je słyszałam! ogromny ciężar
              spadł mi z serca... tak strasznie się cieszę smile
              A z objawów to mam bardzo bolące piersi i coraz większą zgagę i
              nichęć do jedzenia, już schudłam ok. 1,5 kg. W poniedziałek mam już
              umówioną wizytę w Polsce i chyba na nia pójdę, tylko zastanawiam się
              czy robić znowu usg (to super spacjalista)??? Myślicie, że to może
              zaszkodzić?
              pozdrawiam i życzę samych dobrych wieści na badaniach
    • cameltravel Re: Listopad 2010 26.03.10, 20:59
      helo
      moja 4 ciąża
      włąsnie sie zaczyna...
      jak zawsze masa obaw i wątpliwośći
      termin 10 listopad.
      Liczę, że będę miała dziewczynkę brak mi do kompletu hahaha
      mam już 13 latka, 11 latkę, 4 latka big_grin

Ewa
      • cameltravel [...] 26.03.10, 21:03
        • uk242 do iwonkocia 29.03.10, 10:48
          skąd jestes? ja tez mieszkam w UK, w poblizu londynu a Ty?

pozdrawiam
          • iwonkocia do uk242 04.04.10, 11:59
            ja mieszkam w polnocnej anglii
      • platynka.iw Re: Listopad 2010 09.04.10, 23:40
        cameltravel napisał:
        > helo
        > moja 4 ciąża
        > włąsnie sie zaczyna...
        > jak zawsze masa obaw i wątpliwośći
        > termin 10 listopad.
        > Liczę, że będę miała dziewczynkę brak mi do kompletu hahaha
        > mam już 13 latka, 11 latkę, 4 latka big_grin
        > Ewa
        Witaj...
        Nie napisze gratuluje (znasz moje zdanie na temat ciaz i dzieci)
        napisze natomiast - obys sie odnalazla w tym wszystkim. Znalazla
        sile, cierpliwosc, radosc, spokoj... Nie bedzie latwo. Ale sobie
        poradzisz. Musisz. Badz dzielna.
        Iwi
    • kwacorek1983 Re: Listopad 2010 31.03.10, 16:31
      Witam.Mam 26,niebawem 27 lat.To moja druga ciaza.Niestety, nie za
      dlugo cieszylam sie ciaza.2.09 .2009wyszly mi pozytywnie 2 testy.Ze
      szczescia sie poplakalam.Jednak po 4 dniach zaczely sie brunatne
      plamienia.8.09 mialam wizyte u lekarza.Zrobil mi usg i stwierdzil 6
      tydzien ciazy,niestety zagrozonej.Przepisal mi duphaston i kazal sie
      zglosic za 2 tygodnie..Od piatku mialam silne bole w sobote po pracy
      poszlam do szpitala ,bo z ledwoscia potrafilam sie wyprostowac.Gdy
      rozbieralam sie do usg juz sie powaznie zaniepokoilam,bo moja
      wkladka nie byla brunatna jak do tej pory tylko czerwona.Lekarz
      zrobil usg i co sie okazalo????Ze to ciaza
      pozamaciczna.Powiedzial,ze trzeba natychmiast zrobic laparoskopie.Ja
      jeszcze nie bardzo swiadoma co to oznacza ,a zarazem pelna nadzie
      spytalam go czy bedziemy ratowac dzidzie.Odpowiedzial,ze tam juz nie
      ma co ratowac i teraz ratujemy moje zycie!Powiedzial,ze w brzuchu
      mam juz pelno krwi i ,ze niewykluczone,ze trzeba bedzie usunac
      jajowod.Od razu poszlam na sale operacyjna.Rano podczas obchodu
      dowiedzialam sie,ze mialam duzo szczescia,ze otrzymalam drugie
      zycie ,bo jeszcze troche i....W brzuchu mialam szklanke krwi i
      ogolnie sporo jej stracilam.Niestety, lewego jajowodu nie szlo juz
      uratowac....Lekarz powiedzial,zebym sie nie martwila,bo mam sprawny
      1 jajowod i 2 jajnki....czulam sie paskudnie,Czulam pustke ,ale
      przede wszystkim zal do lekarza,ktory potwierdzil moja ciaze....Czy
      on wtedy nie widzial,ze pecherzyk jest w jajowodzie,a nie macicy?W
      marcu miala miec hsg,poniewaz nasze przytulanka nadal byly
      bezowocne...Mialam juz termin zabiego-2 marca.Niestety(teraz za
      toBogu dziekuje) okazalo sie ,ze nie moge isc do zabiegu,bo moje
      wyniki z bakteriologii sa zle.W kazdy razie 22 marca wykonalam
      popoludniu test,bo czulam sie podejrzanie i co sie okazalo????? Dwie
      mocne kreski,ktore pojawily sie niemalze natychmiast!!!!!Drugi test
      pokazal to samo.Robilam krew,betka rosnie 23 wynosila 361,8mIU/ml a
      6 dni pozniej juz 2353smile Do lekarza ide za tydzien ,bo bylam tydzien
      temu,ale poza powiekszonym endometrium nic nie bylo jeszcze
      widac.Ale wyczytalam,ze pecherzyk widac dopiero przy becie od
      1000mIU/ml smile Mam nadzieje,ze teraz bedzie dobrze i urodze zdrowego
      bobaska smile
    • trinte Re: Listopad 2010 31.03.10, 19:14
      No to ja też się melduję - 18 listopada
      • lastyna Re: Listopad 2010 01.04.10, 11:41
        gratuluje Wam dziewczyny, szczególnie Tobie Kwacorku, po tych wszystkich
        przeżyciach jakie niedawno miałas. teraz już musi byc tylko dobrze smile
        ja czekam z utęsknieniem na usg w 12 tygodniu (mam 15 kwietnia) smile
        • kwacorek1983 Re: Listopad 2010 01.04.10, 12:08
          Dzieki Lastyna .Ja dzis mam 42dc,wiec jutro zaczynam 7 tc.Nie
          wiadomo kiedy doszlo do zaplodnienia,bo ja mam cykle 28-35,ale 6 mam
          wizyte wiec mysle,ze juz bede widziala cos na USG smile A Ty masz usg
          w moje urodzinki smile
          • jahodaczarna Re: Listopad 2010 01.04.10, 12:15
            Witajcie!
            to jasię dopisujęsmile termin mam na 19 listopad, równo rok starań i
            się udało! jutro idę na drugą wizytę i pierwsze USG, zobaczymy co
            tam widać smile, aha, to moja pierwsza ciąża, wiec jestem zielona
            całkowicie i się trochę boję. czuję się rewelacyjnie - zadnych
            mdlosci, czy bolacych piersi - czasem tylko pobolewa brzuch ale to
            ponoc norma smile
          • lastyna Re: Listopad 2010 02.04.10, 10:57
            Powodzenia na USG Kwacorku, życzę Ci by wszystko było idealnie po Twojej myśli,
            czyli dobrze. Napisz jak wyszło badanie smile
            Ja wczoraj niestety przełozyłam swoje USG na 20 kwietnia, bo 15.04 byłabym w
            11t1d, a wtedy dzidziuś mógłby byc za mały, wiec dam mu jeszcze urosnąć te 5 dni wink
            Wesołych Świat

https://www.suwaczki.com/tickers/do153e3kk7l3wn7v.png
    • beata2502 Re: Listopad 2010 01.04.10, 12:59
      No to i ja się dopisuję smile mam już synka 2l. z listopada a teraz termin też na
      listopad ale dokładnie nie wiem który, dowiem się po wizycie ze względu na
      nieregularne @( karmię jeszcze piersią) 13.04 idę do lekarza to dam znać.
      przypuszczalnie termin na 30 list. pozdrawiam smile
    • kawiarka.ekspresowa Re: Listopad 2010 02.04.10, 15:10
      Uwaga, teraz będę się chwalić!
      Byłam dziś na pierwszym USG, widziałam Juniora i jak bije serce.
      Przefajne uczucie!
      • kwacorek1983 Re: Listopad 2010 06.04.10, 11:17
        No to gratuluje Ci Kawiarka.Ja dzis ide do lekarza,mam nadzieje,ze
        bede widziala moja Fasolke,bo ostatnio bylo tylko widac powiekszone
        endometrium.Tak bardzo sie boje,ze cos bedzie nie tak.Nie potrafie
        uwierzyc w swoja ciaze,COprawda chodze senna,bola mnie piersi a w
        nocy budze sie na sikanie(wczesniej mi sie to nie zdarzalo,a teraz
        codziennie),ale poza tym czuje sie rewelacyjnie i to mnie ..martwi!
        Potrzebuje,zeby lekarz mnie uspokoil i powiedzial,ze wszystko jest w
        porzadku.
      • ewelinka250280 Re: Listopad 2010 06.04.10, 18:36
        Hej dziewczyny,

Robiłyście już badania, bo mam dylemat.
        Jestem w 9 tygodniu i beta hcg wyszło mi 123157,42,czy to dobrze
        W piątek mam wizyte a troche kiepsko się czuje - boląmnie jajniki
        jak podczas okresu.
        Bardzo proszę o odpowiedź.

• lastyna Re: Listopad 2010 07.04.10, 13:10
          jaka jest norma dla 9 tygodnia bety? skoro jesteś w normie to dobrze smiletak na
          marginesie....ja robiłam tylko bete w 4 tygodniu ciązy, więc nie jestem od niej
          specjalistką smile
          a bóle to mogą być bóle więzadeł macicy, bo ona się rozrasta smile spokojnie do
          piątku masz tylko 2 dni. wszystkiego się dowiesz na wizycie smile
          daj znać co powiedział Ci lekarz
          • bogna_78 Re: Listopad 2010 07.04.10, 14:39
            mie tez strasznie bolał jajnik, ale już przeszło i jest ok, więc nie
            martw się, to chyba norma u niektórychsmile
            dziewczyny, zapisujcie się do listopadówek na forum Równiesnicy
            2010, tam więcej nas jest smile
          • ewelinka250280 Re: Listopad 2010 10.04.10, 07:57
            Hej

U lekarza byłam w środe bo zaczęłam lekko plamić tzn. tak dziewnie
            bo miałam lekko brudną wkładkę, no ale odrazu poszłam do lekarza.

Lekarz powiedział że wszystko ok musiałam się przemęczyć (a musząna
            siebie uważać bo jestem po poronieniu).

Wyniki są ok, a bóle są związane z tym że ciąża idzie do górysmile
            Pozdrawiam
    • agdas Re: Listopad 2010 06.04.10, 22:11
      witajciesmilesmile

ja mam termin na 28 listopada smilesmile to moja pierwsza ciąża ale postanowiłam
      cieszyć się nią tak bardzo jak tylko potrafię i wierze z całych sił że wszystko
      bedzie cudowne.
      sciskam Was
      • kwacorek1983 Re: Listopad 2010 07.04.10, 18:56
        Witajcie Dziewczyny.Bedac Staraczkom bylam aktywna na forum
        POLKI.Teraz przenioslam sie tu,poniewaz,pomimo iz tam zalozylam juz
        laczony watek lisopad-grudzien 2010 ,to tam nie ma jeszcze chetnych
        mamusiek.Jednak pomimo iz tu jest nas wiecej,to tam panuje lepsza
        atmosfera,bardziej taka rodzinna (mam na mysli watek pt.Jakie
        mialyscie objawy".Tu tak tanprawde nikt nikim sie nie
        interesuje.Jesli chcecie naprawde porozmawiac o
        najblizszych,najpiekniejszych dziewieciu miesiacach,to zapraszam na
        tamte forum ,jestem tam pod inny nickiem ,ale mysle ,ze sie
        znajdziemy.Zapraszam serdecznie i pozdrawiam.
        • ataga82 Re: Listopad 2010 08.04.10, 20:12
          witam!ja jestem w 3 m-cu ciazy,a termin mam na 16 listpadasmileto moja 2
          ciaza,pierwsza niestety poronilam 4 m-ce temu-pusty pecherzyk ciazowy...Teraz
          juz widzielismy z mezem bijace serduszko,a nasze malenstwo ma juz 2 cm!!!
          • agrafka_7 Re: Listopad 2010 10.04.10, 22:56
            ataga82 napisała:

> witam!ja jestem w 3 m-cu ciazy,a termin mam na 16 listpadasmileto
            moja 2
            > ciaza,pierwsza niestety poronilam 4 m-ce temu-pusty pecherzyk
            ciazowy...Teraz
            > juz widzielismy z mezem bijace serduszko,a nasze malenstwo ma juz
            2 cm!!!

Ja mam tą samą historię, pusty pęcherz, teraz widzę bijące serduszko
            i jestem pełna nadzieji smile
      • mamusia333 Re: Listopad 2010 04.07.10, 15:31
        Witam smile
        Ja mam termin na 19 listopada 2010 smile
        Jest to moja pierwsza ciąża. Boje się strasznie ale jednocześnie i bardzo sie z
        tego ciesze smile
    • rudzieleccc [...] 08.04.10, 19:29
    • beata_i_fasolka [...] 08.04.10, 19:43
    • rudzieleccc Re: Listopad 2010 08.04.10, 19:52
      hej dziewczynki smile tez sie chcialam przywitac mam termin na 9 listopada, tez nie
      mieszkam w Polsce ale w Hiszpanii juz tu raz urodzilam 10 miesiecy temu mala
      Tosie ale ciaze prowadzilam tutaj dopiero od polowy wiec teraz tez wszytsko tu
      dla mnie nowe zwlaszcza ze przeprowadzilam sie w inny rejon Hiszpanii.
      Serdecznie witam Was wszytstkie
      • rudzieleccc [...] 08.04.10, 20:02
      • rudzieleccc [...] 08.04.10, 23:57
        • malgosiek2 Rudzieleccc tutaj NIE tesyujemy suwaczków!!!!! 09.04.10, 06:57
          Testujemy je na specjalnie przeznaczonego do tego forum czyli
          tutaj

forum.gazeta.pl/forum/f,1,Testowe.html
          Podpowiedzi jak zrobic suwaczek jest tutaj
          forum.gazeta.pl/forum/w,585,90717728,101851535,Re_Suwaczki_sygnaturki.html
          Aha 4 linijki w sygnaturce w funkcji"Moje forum"nie oznacza w
          rzeczywistości 4 linijek już po zalogowaniu przy pisaniu postów,bo
          jest to wówczas więcej niż przepisowe 4 linijki!!

Także testować proszę na tamtym forum.
          • rudzieleccc Re: Rudzieleccc tutaj NIE tesyujemy suwaczków!!!! 09.04.10, 08:51
            dziekuje smile
    • szymciamamcia Re: Listopad 2010 08.04.10, 21:12
      Witam wszystkich. Ja jestem w 7t4d z usg a z OM mam termin na 3 listopada!
      Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie nie tylko listopadowe smile i czekam z
      niecierpliwością aż minie u mnie magiczna granica 12 tyg bo strasznie boję się
      niepowodzenia. Jedna ciąża niestety nieudana a z drugiej mam cudownego synka.
      Pozdrawiam
    • agulag76 Re: Listopad 2010 09.04.10, 14:06
      Witam - termin mojej kinder niespodzianki 2-4 listopada smile w lipcu
      ubiegłego roku zostałam pierwszy raz mamą energicznej dziewczynki,
      no i w dzień kobiet dowiedziałam się o kolejnej niespodziance.
      Mam troche obaw - bo miałam cesarkę no i ta mała różnica wieku, ale
      jakoś to będzie smile
      • rudzieleccc Re: Listopad 2010 09.04.10, 17:37
        nie martw sie agulag76 dobrze bedzie ja tez w zeszlym roku (w maju) pierwszy raz
        zostalam mama i tez mam corcie damy rade spoko bez obaw ;]
        • iwonkocia Re: Listopad 2010 10.04.10, 09:41
          dziewczyny, na rowiesnikach jest juz forum listopad. niektorych z
          Was tam jeszcze nie masmile
    • malgosiek2 Re: Wklejone przez moderatora 15.04.10, 19:07
      termin na listopad 2010r.?
      white_martini 13.04.10, 20:22 Odpowiedz

hej dziewczyny, czy są tu może jakieś ciężarówki z terminem na
      listopad???

Re: kto ma termin na listopad 2010r.?
      conena 13.04.10, 20:31 Odpowiedz

już trochę nas jest, zapraszamysmile
    • rudzieleccc [...] 28.04.10, 20:09
      • iwona-grodzia Re: Listopad 2010 20.05.10, 11:51
        Witam przyszłe mamusiesmile
        ja mam termin na 1 listopadasmile tak wychodzi z usgsmile z obliczeń lekarza na 3 listopada ale chyba usg bardziej wiarygodnesmile
        pozdrawiam wszystkie listopadówkismile)
      • yasti27 Re: Listopad 2010 21.05.10, 09:05
        Witam,
        właśnie przed chwilą odkryłam to forum. Ja też mam termin porodu
        ustalony na listopad 2010. Ale są dwie sprzeczne wersje , co do
        konkretnej daty. Według mnie to będzie 28 listopada, a według
        lekarza 16-gosmileTo moje pierwsza ciąża. Strasznie się denerwuje i
        martwię, czy sobe poradzę. I czuję się samotna. Wszysycy moi znajomi
        i rodzina mieszkają daleko ode mnie. A mój mąż właśnie zaczął pracę
        i ma inne sprawy na głowie. Mam nadzieję, że na tym forum znajdę
        osoby, z którymi będe mogła porozmawiać o ciąży i nie będe się czuła
        tak cholernie samotna w swoim strachusadCzy Wy tez macie pdoobną
        sytuację?

Yasti
    • aranika Re: Listopad 2010 25.05.10, 12:41
      Witaj, Mam bardzo zbliżony termin do CiebiesmileMój jest na 9 listopada
      i tez jest to moja pierwsza ciąża. Jeżeli chciałabyś czasem pogadać
      to jest mój nr gg: 1360389.
    • jaga987 [...] 01.06.10, 15:41
      • lastyna Re: Listopad 2010 02.06.10, 10:58
        Gratuluje.
        Miło, że nas znalazłaś, ale ten wątek chyba upadł sad. Znajdź nas na rówieśnikach - LISTOPAD 2010, forum jest zamknięte od wczoraj, ale na pewno bedziesz mogła do nas dołaczyc.
        pozdrawiam
        • net.lenka Re: Listopad 2010 06.07.10, 12:02
          Witam,

Czy mogę prosić o bezpośredni link do listopadowych rówieśników?
          Nie mogę znaleźć. z góry dziękuje smile

lastyna napisała:

> Gratuluje.
          > Miło, że nas znalazłaś, ale ten wątek chyba upadł sad. Znajdź nas na
          rówieśnikac
          > h - LISTOPAD 2010, forum jest zamknięte od wczoraj, ale na pewno
          bedziesz mogła
          > do nas dołaczyc.
          > pozdrawiam
          • limuzine Re: Listopad 2010 06.07.10, 22:37
            Zapraszamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka