dorotatop 15.09.10, 17:39 mam takie pytanie czy przed okresem jest podwyższona temperatura około 37 +, bo w ciąży to wiem że może być i trwać aż do 3 miesiąca ciąży mowa o mierzonej temperaturze pod pachą a nie w pochwie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotatop Re: temperatura 15.09.10, 17:56 poczekam poczekam ale jakoś ciężko mi to idzie do 20 jeszcze pewnie kilka wątków będzie ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: temperatura 16.09.10, 16:27 musilabys mierzyc caly cykl i nie pod pacha tylko w pochwie o stalej porze przed wstaniem z lozka. wtedy tempka w drugiej fazie cyklu sie podnosi nieznacznie i w ciazy tez. ale bez porownania z pierwsza faza nic nie da sie powiedziec, nie ma reguly, ze przekracza 37 czy cos. to o niczym nie swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: temperatura 16.09.10, 17:50 Zgoda, ze powinnas mierzyć cały cykl by coś wiedzieć. Zawsze w II fazie cyklu temperatura jest wyższa. Poza tym pod pachą jest niemiarodajna (zbyt duży margines błędu). Jedna tylko poprawka do wypowiedzi powyżej- nie trzeba mierzyć w pochwie- można też w ustach lub w odbycie. Odpowiedz Link Zgłoś