Dodaj do ulubionych

Test ciążowy

10.12.10, 13:39
Witam,wczoraj wieczorem zrobiłam test i pokazała się tylko jedna kreska. A dzisiaj rano jak chciałam go wyrzucić okazało się ze są dwie! No i teraz nie wiem co myśleć?
Obserwuj wątek
    • jego-kurka Re: Test ciążowy 10.12.10, 13:48
      Mysle ze mozna Ci pogratulowac szczescia,ale test bym powtorzyla.
      Trzymam kciuki , a ktory to byl dzien cyklu?
      • gygus12-16 Re: Test ciążowy 10.12.10, 13:54
        Okres mam niestety nie regularny dziś jest 32 dzień cyklu. Tak zrobie powtórze test- oby tylko to była prawda
        • jego-kurka Re: Test ciążowy 10.12.10, 13:57
          Tego Ci życzę i daj znac to podniesiesz grudniowe testowanie i troche rozświetlisz nasza listę
          • gygus12-16 Re: Test ciążowy 10.12.10, 13:58
            Ok,dzięki wielkiesmile Pozdrawiam
    • nancy_callahan Re: Test ciążowy 10.12.10, 14:05
      A ja myślę, że lepiej się na nic nie nastawiać...
      23 dc to bardzo wcześnie, chyba, że masz bardzo krótkie cykle.
      Wynik pozytywny po całej nocy leżenia testu nie oznacza nic, bo testy maja ściśle określony czas, w którym pokazują wiarygodne wyniki.
      Zaczekaj do dnia planowanej @, ew. ok. 7-10 po owu, jeśli wiesz kiedy była.
      bardziej pewny będzie wynik badania beta HCG z krwi, ale nie wiem czy nie jest na niego u Ciebie za wcześnie.
      • nancy_callahan Re: Test ciążowy 10.12.10, 14:07
        a sorry, źle przeczytalam, że to 23 zamiast 32 dc.
        Jak 32 to albo powtórz test z porannego moczu i wybierz czuły test, albo zrób badanie bety.
      • 88monia Re: Test ciążowy 10.12.10, 16:19
        nancy_callahan ale dziewczyna napisala ze jest w 32dcsmile ja mialam taka sytuacje i bardzo sie napaliłam niestety wtedy niebylam w ciazy...ale czytalam wiele opinni ze to była ciąża tylko bardzo wczesnasmilenajlepiej zrob test z porannego moczu. Powodzenia zycze Ci aby to bylo tosmile

https://www.suwaczki.com/tickers/c55fpc0zdv0mrwc7.png
        • 88monia Re: Test ciążowy 10.12.10, 16:20
          sory nie zauwazylam ze sie poprawilassmile
    • annajustyna Re: Test ciążowy 11.12.10, 13:37
      Po godzinie to test dodatni nawet chlopu wyjdzie.
      • krzysiowa_mama Re: Test ciążowy 11.12.10, 14:40
        oj już bez przesady, ze nawet chłopu wyjdzie ....ale ładnie to ujęłaś smile Mi negatywne testy nigdy nie dał drugiej kreski - ani po 15 minutach ani po godzinie ani po 12. Jak byla jedna krecha - to juz zostawala jedna. A jak test miałam pozytywny to druga kreska pokazala się natychmiast smile Korzystałam z różnych testów, ale zawsze po terminie spodziewanej miesiączki.
        Do autorki wątku - powtórz test tak jak Ci radzą dziewczyny: z porannego moczu i odczytaj wynik w czasie wskazanym w instrukcji.
        Aha - koniecznie daj znać co i jak! Trzymamy kciuki za II big_grin
        • gygus12-16 Re: Test ciążowy 13.12.10, 11:30
          Hm... dziś 35 dzień i dalej nic. Nie zrobiłam jeszcze tego powtórnego testu. Może to śmieszne ale chyba boję się rozczarować. Pozdrawiam
          • krzysiowa_mama Re: Test ciążowy 13.12.10, 12:50
            Co ma być to i tak będzie, bez względu na to, czy zrobisz test, czy nie... smile
            Trzymam kciuki, żeby to jednak była ciąża!!! smile
            • gygus12-16 Re: Test ciążowy 13.12.10, 12:57
              Wiem,wiem! Dziekismile
              • ladyann77 Re: Test ciążowy 13.12.10, 14:57
                Miałam tak samo, przez 5 minut na teście nic, po godzinie coś zaczęło się pojawiać. Ja widziałam kreskę, mąż nie. Na drugi dzień była wyraźniejsza, mąż nadal twierdził, że to wytwór mojej wyobraźni.

Dziś wytwór mojej wyobraźni kopie mnie w brzuch - termin mam na 18 stycznia wink.

Jeszcze jedno - pierwszy test robiłam dzień po spodziewanym terminie @, potem test powtórzyłam tydzień później i kreska była nadal dość słaba. Dopiero beta HCG a później USG dało nam pełne potwierdzenie.

Trzymam kciuki i daj znać koniecznie, kiedy w końcu powtórzysz test.
    • gygus12-16 Re: Test ciążowy 14.12.10, 06:38
      Dzisiaj z samego rana zrobiłam test. No i ...................................................
      Pojawiła sie najpierw jedna kreseczka a za chwilke druga. No i JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!
      Tak się strasznie cieszę!!
      Pozdrawiam serdecznie smile
      • ladyann77 Re: Test ciążowy 14.12.10, 08:30
        Serdeczne gratulacje!!! Bardzo się cieszę i życzę Ci spokojnych 9 miesięcy!

• jego-kurka Re: Test ciążowy 14.12.10, 09:13
          Ale fajnie no to serdeczne Gratulacje na taka odpowiedz chyba wszystkie podczytujące czekały..
          Dużo zdrówka i dobrego samopoczucia oraz pomyślnego rozwiązania.
          Super smilesmile
      • krzysiowa_mama Re: Test ciążowy 14.12.10, 09:57
        Nooooooo..... to jest fantastyczna wiadomość! big_grin Gratuluje Ci z całego serca!!!! smile Sprawdzałaś już na kiedy masz termin?
        • gygus12-16 Re: Test ciążowy 14.12.10, 10:16
          Dzięki wielkiesmile Jeszcze nie sprawdzałam ale pewno termin będe mieć na sierpieńsmile
          • 88monia Re: Test ciążowy 14.12.10, 10:24
            zapraszamy forum.gazeta.pl/forum/f,100238,Mamy_Sierpien_2011.html
            • oregano29 Re: Test ciążowy 20.12.10, 18:08
              Hej dziewczyny, ja mialam podobnie. Zrobiłam 2 testy przed data spodziewanej @ i wyszły po 1 kresce...cos mnie podkusilo, aleby wygrzebac je z laziekowego kosza...(normalnie nie grzebie w smieciach tongue_out ) i jeszcze raz na nie spojrzec...i okazalo sie, ze pojawily sie drugie kreski, ale baaardzo slabe.. olalam to, jako, ze jetem farmaceuta, wiem, ze zdarzaja sie takie sytuacje, i nie nalezy oczytywac wynikow po okeslnonym czasie...ale wiecie co? powtórzylam test (AMIL ) dokladnie dzien przed @ i wyszły 2 kreseczkismile o malo co nie spadłam z kibelka z radosci. Takze Kochane, życze Wam szczesscia i żeby ta druga kreseczka po czasie, jak ja to mowie - z powietrza , okazala sie potwierdzeniem, ze macie pod sedruszkami fasolke smile) ale zeby nie bylo rozczarowan, i tu mowie jako mgr farm. (wiem, wiem, ze ciezko o cierpliwosc) postarajcie sie poczekac jak najblizej daty spodziewanej miesiaczki. Pozytywne zaskoczenie jest lepsze niz bolesne rozczarowanie smile) pozdrawiam
            • samirka.1 Re: Test ciążowy 25.01.11, 17:41
              cześć dziewczynkismile
              mam do was pytanko czy któraś miała taka sytuację :
              8,12,2010 była@ cykl 30 dni przytulanko 22,24smile26 ,12,2010 i wiedziałam ,że jestem w ciąży zrobilam bhcg 3,01,11 i wynik negatywny(zgłupialam) wiec 4,01 poszłam do lekarza bo bylam chora i oczywiscie antybiotyk w niedziele 9 ,01 odstawiłam bo sie zle czułam ,następna @ miała być 7,01 - tylko lekkie plamienie 8,01 to samo wiec 10,01 zrobilam test z apteki i moje zdziwienie 2 kreski. moje pytanie dlaczego nie wyszla beta
              • wuika Re: Test ciążowy 25.01.11, 18:46
                Bo była wykonana za szybko.
                • samirka.1 Re: Test ciążowy 25.01.11, 20:23
                  ale był to 27 dc przecież nawet w tym czasie wychodzą domowe , albo labolatorium cos nie tak.
                  dodam że jeszcze jedną bete zrobilam 14,01 i bylo 1397 .
                  • wuika Re: Test ciążowy 26.01.11, 08:22
                    Wystarczy, że owulacja przesunęła Ci się o 2-3 dni i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka