kaprys3 26.04.04, 11:26 Kiedy zauwazyłyście u siebie pierwsze objawy w ciąży? W którym dniu cyklu zaczęły się pojawiać, jeśli w ogóle się pojawiły?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aprze Re: Objawy ciąży 26.04.04, 11:40 U mnie prawie ero objawów. Pierwsza ciąża brak okresu i ni po za tym Druga ciąża przeszkadzał mi smak pasty miętowej i mndliło mnie od duszonego mięsa Trzecia ciąża nie mogę myć zębów miętową pastą ( wymiotuję po niej). Na samym początku bolałmnie strasznie brzuch i myślałam, że dostanę okres. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: Objawy ciąży 26.04.04, 12:03 u mnie pierwszym objawem cizy byl brak okresu,myslalam ze to spowodowane tym ze bralam antybiotyki( o zgrozo!!!) wiec bylam spokojna a nastepnym objawem byly dwie kreseczki...nie wiem co to wymioty,opuchlizna itp.oprocz duzego brzucha i dziwnej checi na paczki nie mialam zadnych objawow. Odpowiedz Link Zgłoś
masza76 Re: Objawy ciąży 26.04.04, 12:14 Hej, a powiedz wszystko w porządku po tych lekach? trzy tygodnie temu też bylam na antybiotykach, a teraz @ mi się spóźnia (mam nadzieję, że na dłuuugo) i trochę się martwię. Tak bym chciała, żeby brak @ i bóle brzucha znaczyły to o czym aż się boję myśleć, żeby nie zapeszyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Objawy ciąży 26.04.04, 18:19 planowana @ mialam dostac pon-sroda ale juz w sobote wiedzialam ze jestem w ciazy (bez robienia testu) mialam napuchniete piersi jakos inaczej niz przed okresem i niebieskie linie , w pon bolam mnie dol brzucha jak na @ ale poszlam do apteki i... dwie kreski ps pozniej mialam tez ochote na paczki Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: Objawy ciąży 26.04.04, 18:33 Pare dni przed terminem @ zauwazylam w lustrze ze piersi za opuchniete a brodawki powiekszone. To pierwszy objaw i pomyslalam sobie-moze sie udalo. Pozniej brak okresu (glowe bym dala ze to przez stres)i czeste bieganie siusiu. Zrobilam test....... Teraz piersi sa bardzo bolace (poczatek 8 tyg) , tak ze nie moge spac na brzuchu no i M jak Mdlosci nie pozwalaja mi zapomniec ze jestem w ciazy. Wlasciwie wiedzialam ze jestem w ciazy ale jakos to do mnie nie docieralo. Az do dzis gdy zobaczylam malenki pulsujacy punkcik na USG-serduszko! Odpowiedz Link Zgłoś
charciara Re: Objawy ciąży 28.04.04, 09:09 My z mężem zaczęliśmy starać się o dzidzię od tego miesiąca. Mam nieregularne cykle, więc trudno mi trafić w dni płodne. Ostatnie dwa cykle miałam 28-dniowe, gdyby ten miał być taki sam to w poniedziałek musiałabym dostać @ - ale nie dostałam )) Nie mam żadnych objawów, prócz opóźnionej @ ale mam nadzieję, że jestem w ciąży. Dziś kupuję test i jutro rano badam co w trawie piszczy... Jedyne co czuję to przewlekły i nie az tak mocny ból brzucha, koleżanka mi mówiła, że to podobno macica mnie boli, bo delikatnie się rozszerza, oby... Mam nadzieję, że ten pierwszy raz okaże się trafiony. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Objawy ciąży 28.04.04, 11:27 Ja teraz myślałam, że nie jestem w ciąży bo bolał mnie brzuch tak jak przed okresem a tu niespodzianka. Jestem w 13 tygodniu ciąży. Życzę powodzenia Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Objawy ciąży 28.04.04, 23:23 Wiecie co? Spojrzcie czy macie powiekszone zrenice! Moja mama mi powiedziala, ze w ciazy zrenice sie powiekszaja (ale nie tak non-stop). U mnie najczesciej to sie dzialo rano i zawsze pod wieczor. Faktycznie byly POWIEKSZONE! Zamiast zielonych mialam czarne oczy Nie wiem czy tak jest u wszystkich dziewczyn w ciazy... Obecnie jestem rowniez w 13TC. I to z drugim A wczoraj slyszalam serduszko Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
planer Re: Objawy ciąży 28.04.04, 23:53 Póki co prawie żadnych, ale to dopiero trzeci tydzień od OWU. Może troche bolały mnie brodawki przez chwilę, no i brzuch. Raz w noc miałam taki ból że się obudziłam, ale szybko ustąpił. Od kilku dni zupełnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
asialub1 Re: Objawy ciąży 29.04.04, 18:31 Kończę juz piaty miesiąc i nie miałam i nie mam zadnych dolegliwości jak dotąd. Gdyby nie brzuszek i dzidzius widziany na usg to bym nawet nie czuła że jestem w ciązy. Tak wiec objawy nie zawsze musza towarzyszyc Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek Re: Objawy ciąży 01.05.04, 12:58 w półtorej tygodnia od zapłodnienia zaczęły mnie boleć i jakby swędzieć piersi, moja mama miała dokładnie takie same objawy. poza tym niezamowite zmęczenie (spałam po 12 godzin), w kilka dni potem (jakieś 3 tygodnie) nie byłam w stanie wyjść z domu do pracy, tak mnie szarpało i przez cały tydzień jeździłam taksówką. teraz juz 10 tydzień, jestem szczęśliwie na zwolnieniu i dalej mam meganudności od rana do wieczora, na szczęście bez wymiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
kozka76 Re: Objawy ciąży 04.05.04, 15:30 Pierwsze objawy ciązy pojawiły się u mnie jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki. Bayłam osłabiona i trochę mnie mdliło, piersi bolały jak cholera. Objawy nasilały się z dnia na dzień aż do 10 tygodnia. Potem nagle zaczęły słabnąć. W każdym razie tak mnie męczyło, że siedziałam w domu na zwolnieniu lekarskim przez 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka74 Re: Objawy ciąży 05.05.04, 09:07 to moja druga ciąża i za każdym razem pierwszy objaw był taki sam - okropny ból piersi. Dosłownie "zaraz " po zapłodnieniu. Normalnie przed okresem pobolewają mnie piwersi i robią się ciut większe, pulchniejsze, ale tym razem było to raz szybciej, dwa mocniej. Ból taki, że facet po łapach dostał) Co do innych objawów to teraz inaczej, przedtem inaczej. Przy pierwszej tylko te piersi, a pierwszy raz zwymiotowałam, gdy zrobiłam sobie test ciążowy i wyszedł pozytywny. I wtedy poza wymiotami i bólem piersi nie bylo nic. Teraz piersi też bola , ale nie wymiotuję. Mdli mnie za to od rana do wieczora niemal, jestem senna, otępiała, nie mogę się skoncentrować. No i jestem kłótliwa i płaczliwa)) Może facet mi wybaczy heheh Odpowiedz Link Zgłoś
kaprys3 Re: Objawy ciąży 05.05.04, 10:37 Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi. Widzę że każda z was przechodzi to indywidualnie i tak jest że nie ma reguły w tych sprawach. ja nie mam żadnych objawów a na jutro termin @. Jednak zawsze przed @ miałam dwa dni lekkiego plamienia a teraz nic. I też brzuch nie boli jak przed @. Sama już nie wiem, jak się jutro @ nie pojawi to pewnie zrobię test, chociaż wolałabym go nie robić aby się nie rozczarowywać. A może poczekam jeszcze z 2 dni, bo mam krótkie 25 dniowe cykle i test może jeszcze nie wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaleczka Re: Objawy ciąży 06.05.04, 10:53 u mnie niesamowity ból piersi, mega zmęczenie i ból kości ogonowej Odpowiedz Link Zgłoś