Dodaj do ulubionych

Bliźniaki!

12.03.11, 07:11
Nie, nie trojaczki smile
Byłam wczoraj na USG i widziałam dwa serducha smile Dziko rosnąca beta się sprawdziła. Na razie wszystko ok, mam tonę badań do zrobienia i wizyta za 2-3 tygodnie.
Obserwuj wątek
    • kahakasurdo Re: Bliźniaki! 12.03.11, 08:25
      O Boże! Cudnie! Ale masz nagrodę za to długie czekanie smile
    • aneta79_1979 Re: Bliźniaki! 12.03.11, 09:08
      ale super wiadomość!!! Gratulujębig_grin
    • mama_vinca Re: Bliźniaki! 12.03.11, 09:32
      Gratulacje i duuuuzo zdrowia!!!!
      • pokusa84 [...] 12.03.11, 09:38
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • mamakuby0 [...] 12.03.11, 09:40
          • wuika Re: Bliźniaki! 12.03.11, 09:42
            Na razie wszystko jest ok smile Ja tylko śpię i tylko trochę mnie mdli big_grin Trochę jeszcze nie umiem uwierzyć. Dzisiaj premiera - impreza rodzinna i ogłoszenia.
    • takajakwy [...] 12.03.11, 09:42
      • kasiak37 pokusa,mamakuby i takajakwy 12.03.11, 18:21
        prosze zapoznac sie z watkiem na szpilce u gory forum i dostosowac swoje sygnaturki do wymogow regulaminowych czyli 4 linijek tekstu.
        • mamakuby0 do kasiak37 12.03.11, 22:29
          Śmieszy mnie usuwanie postów tylko dlatego,że moja sygnaturka ma "aż" 5 linijek tekstu - straszne przewinienie ...........

wuika - jeszcze raz serdecznie Ci gratuluję !!!
          • kasiak37 Re: do kasiak37 13.03.11, 13:08
            teraz byc moze i tak ,bo podciagnelas maksymalnie napis pod suwaczkami.Teraz ma 5 linijek.
    • kinga_iskierka Re: Bliźniaki! 12.03.11, 10:34
      super!!! Gratulacje!!!!!!!
    • musso4 Re: Bliźniaki! 12.03.11, 12:08
      gratulacje!!!
    • palka.pralka Re: Bliźniaki! 12.03.11, 17:16
      Gratulacje !!! Nudnej ciąży życzę
    • zabkaa24 Re: Bliźniaki! 12.03.11, 19:04
      Super!! Za długie starania podwójna nagroda big_grin GRATULACJE raz jeszcze! smile
      • dzieciusie3 Re: wuika 12.03.11, 19:35
        Tak bardzo Ci gratuluje i tak mocno Cię ściskam.To jest wspaniała wiadomość i aż coś mi sie robi w serduchu jak to usłyszałam smile
        Pisz na bieżąco co i jak bo wszystkie z nas są ciekawe.WSPANIALE
        • 88monia Re: wuika 12.03.11, 22:38
          tak bardzo sie cieszebig_grin gratuluje z calej duszy
          • misiontko999 Re: wuika 13.03.11, 09:30

Gratuluję podwójnego szczęścia. big_grinbig_grinbig_grin
    • krzysiowa_mama Re: Bliźniaki! 13.03.11, 16:22
      No wuika!
      Fantastyczna wiadomość!!!!! Pozostaje życzyć udanej parki! Trzymajcie się zdrowo i jak najdłużej w trójpaku smile
    • leesha Re: Bliźniaki! 13.03.11, 19:10
      Piękniewink.
      Niech nam rosną zdrowo "nasze" forumowe bliźniaki.
      • chiyo28 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 06:59
        w zasadzie juz nie wchodze na to forum, tylko jakoś dzisiaj tak wpadłam, a tu taaaka niespodzianka. Wuika gratuluję z całego serducha i spokojnej ciąży życzę smile
        • az-82 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 07:51
          Wuika,
          super wiadomość!
          Gratuluję ci i życzę spokojnej ciąży smile
          • papaja_12 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 08:51
            super wiadomość! ja mam usg w czwartek i wtedy sie okaże czy ciąża jest pojedyńcza czy mnoga wink
            U mnie w rodzinie są dwie pary bliżniaków wiec myslimy z mężem czy nam też nie spotka nas taka niespodzinka smile)))
            • dorka793 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 09:22
              Wuikasmile
              Ale super wiadomośćsmilejeszcze super by było jak by była parkasmileja muszę Ci pwiedziec ze jestem z bliżniakówsmilemam brata bliżniaka starszego o 3 minutkismilespokojniutkiej i zdrowej ciążulkismilebuziaki,pozdrawiam
            • kasiak37 papaya_12 odbierz poczte n/t 14.03.11, 09:46
    • agnrek jako mam bliźniaczek... 14.03.11, 09:40
      Gratuluję smile Czeka Cię ogromny wysiłek, wiele pracy, ale za to podwójne uśmiechy i całusy smile
    • neska.79 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 11:30
      No jak pięknie! Serdecznie Wam gratuluję!
      • martusik78 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 16:13
        bardzo Ci gratulujęsmile spokojnej ciąży życzęsmile
        • iskierka4 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 19:36
          Bardzo gratuluje!
          U nas tez bliźniaki ale ja na poczatku az tak sie nie cieszylam. Poza tym ciąża blizniacza nasilila wszystkie objawy ciążowe. Życzę Ci wszystkiego dobrego i żadnych przykrych dolegliwosci.
    • nowi-jka Re: Bliźniaki! 15.03.11, 11:05
      Gartulacje
      Ale niespodzianka
    • msmargot Re: Bliźniaki! 15.03.11, 11:37
      GRATULACJE!! Na taką nagrodę to i troszkę poczekać pewnie warto big_grin Spokojnych 9 m-cy życzę!
      • hanula12 Re: Bliźniaki! 15.03.11, 11:53
        wielkie gratulacje, szczęściara z Ciebiesmile
    • wuika Re: Bliźniaki! 15.03.11, 13:33
      No to na dzień dobry wylądowałam w szpitalu, a teraz na L4. Już jest wszystko dobrze, ale miałam megastresujący dzień w niedzielę, skutkiem czego pojawiła się krew uncertain Ale USG zaraz zrobione, ciśnienie zmierzone (zamiast normalnych 110 - było 160), pękło małe naczynie, zarodki normalne, odpowiednio duże, biją serducha. Wyszłam dzisiaj ze zwolnieniem na dwa tygodnie. Będę się zanudzać w domu wink
      Co do objawów - na razie lekkie mdłości popołudniowe. Ale wystarczy coś tam skubać do jedzenia i nie męczą. No i schudłam (dieta szpitalna jest porażająca).
      • krzysiowa_mama Re: Bliźniaki! 15.03.11, 14:03
        No to najważniejsze, że już sytuacja opanowana smile
        Ale na przyszłość, kochana, to musisz poćwiczyć " mi-to-wisi-zm" i "olewizm" - Bardzo ważne w ciąży! big_grin Z czasem same powinny się pojawić - wszystko przestanie być ważne poza rosnącym brzuchem, czego Tobie z całego serca życzę! smile
        • zabkaa24 Re: Bliźniaki! 15.03.11, 14:23
          Ważne, że sytuacja opanowana smile A który to tydzień tak dokładnie, bom ciekawa? smile
          • wuika Re: Bliźniaki! 15.03.11, 14:47
            W piątek zaczął się siódmy smile
            Co do olewactwa - generalnie ostatnio (no dobra, w przeciągu roku ostatniego) nauczyłam się olewać większość rzeczy, które mogłyby mnie doprowadzić do ciężkiej nerwicy. Ale tu chodziło o mojego psa, który miał groźne wyglądający wypadek i zanim go doprowadziliśmy do porządki i się okazało, że to nic groźnego, to trochę czasu to zajęło, a mi skoczyło ciśnienie i się porobiło.
      • msmargot Re: Bliźniaki! 15.03.11, 23:48
        Wuika, ale Ci zazdroszczę!! U mnie dzisiaj też pojawiło się trochę krwi, ale w szpitalu jedynie zwiększono mi dawkę Duphy (bo ciągle plamię) i odesłano do domu. No i mam lekkiego doła, bo dziś zaczął mi się 7tc, a na USG dalej nie widać nawet pęcherzyka... sadsad
        PS. Przepraszam ze zaśmiecanie Twojego radosnego wątku swoimi problemami.
        • wuika Re: Bliźniaki! 16.03.11, 07:45
          Może mają kijowe USG po prostu? Nie martw się, niedługo będzie widać smile
          Co do szpitala: mnie zatrzymali na dwa dni bo bliźniaki, tak bym poszła od razu do domu, ale powiem Ci, patrząc po tych dniach, wolałabym być w domu. Ilość tragedii, na jakie człowiek tam natrafia, potrafi przerosnąć. Po prostu szkoda gadać, chciałam stamtąd zwiewać jak najszybciej, żeby się nie dołować, aż głupio o tym pisać. I tyle, co wiem, że za nic w świecie nie chcę wrócić do tego szpitala, bo obsługa taka sobie, traktowanie rodzących też chwilami z innego wieku.
          • romashka Re: Bliźniaki! 16.03.11, 15:20
            Wuika,
            pamiętam Cię, bo Ty też z PCO wink I widzisz? Udało się! Serdecznie Ci gratuluję i trzymam kciuki aby to była jedyna stresująca sytuacja w tej ciąży smile
            • wuika Re: Bliźniaki! 16.03.11, 19:12
              Tak będzie smile Teraz się odstresuję na L4, potem mam urlop na cieplutkich wyspach, potem zobaczę, co powie lekarz. Nie dam sobie wejść na głowę żadnym nerwom smile
    • iwonagos Re: Bliźniaki! 16.03.11, 21:09
      Serdecznie i z całego serca gratulujęsmile
      Osobiście jak zobaczyłam na pierwszym usg jedno serduszko, mało co ze szczęścia nie wyskoczyłam ze skórywink No, ale ja mam już dwoje dziecismile
      • necia27 Re: Bliźniaki! 17.03.11, 21:08
        wuika nie zaglądałam tutaj jakiś czas a tu taka wiadomość, cały czas myślałam o TobiE,mam nadzieje że ta dwójeczka wynagrodzi Ci to czekanie smile
        • 1.mouse Re: Bliźniaki! 18.03.11, 09:38
          WUika!!Gratuluje!Nie zaglądam tu za często prawde mówiąc myślałam,że już nie będe musiała!A dziś patrze,czytam i niesamowita moja radość!!!!!!GRATULUJE I ŻYCZE SPOKOJNEJ CIĄŻY!Niech te dwa serduszka które się rozwijają rosną zdrowo!!!!a TY DBAJ O SIEBIE I DUUUUUŻO ODPOCZYWIAJ!ale sie ciesze pozdr.!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka