wuika 12.03.11, 07:11 Nie, nie trojaczki Byłam wczoraj na USG i widziałam dwa serducha Dziko rosnąca beta się sprawdziła. Na razie wszystko ok, mam tonę badań do zrobienia i wizyta za 2-3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kahakasurdo Re: Bliźniaki! 12.03.11, 08:25 O Boże! Cudnie! Ale masz nagrodę za to długie czekanie Odpowiedz Link Zgłoś
pokusa84 [...] 12.03.11, 09:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakuby0 [...] 12.03.11, 09:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Bliźniaki! 12.03.11, 09:42 Na razie wszystko jest ok Ja tylko śpię i tylko trochę mnie mdli Trochę jeszcze nie umiem uwierzyć. Dzisiaj premiera - impreza rodzinna i ogłoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy [...] 12.03.11, 09:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 pokusa,mamakuby i takajakwy 12.03.11, 18:21 prosze zapoznac sie z watkiem na szpilce u gory forum i dostosowac swoje sygnaturki do wymogow regulaminowych czyli 4 linijek tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakuby0 do kasiak37 12.03.11, 22:29 Śmieszy mnie usuwanie postów tylko dlatego,że moja sygnaturka ma "aż" 5 linijek tekstu - straszne przewinienie ........... wuika - jeszcze raz serdecznie Ci gratuluję !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: do kasiak37 13.03.11, 13:08 teraz byc moze i tak ,bo podciagnelas maksymalnie napis pod suwaczkami.Teraz ma 5 linijek. Odpowiedz Link Zgłoś
zabkaa24 Re: Bliźniaki! 12.03.11, 19:04 Super!! Za długie starania podwójna nagroda GRATULACJE raz jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: wuika 12.03.11, 19:35 Tak bardzo Ci gratuluje i tak mocno Cię ściskam.To jest wspaniała wiadomość i aż coś mi sie robi w serduchu jak to usłyszałam Pisz na bieżąco co i jak bo wszystkie z nas są ciekawe.WSPANIALE Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Bliźniaki! 13.03.11, 16:22 No wuika! Fantastyczna wiadomość!!!!! Pozostaje życzyć udanej parki! Trzymajcie się zdrowo i jak najdłużej w trójpaku Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: Bliźniaki! 13.03.11, 19:10 Pięknie. Niech nam rosną zdrowo "nasze" forumowe bliźniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 06:59 w zasadzie juz nie wchodze na to forum, tylko jakoś dzisiaj tak wpadłam, a tu taaaka niespodzianka. Wuika gratuluję z całego serducha i spokojnej ciąży życzę Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 07:51 Wuika, super wiadomość! Gratuluję ci i życzę spokojnej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
papaja_12 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 08:51 super wiadomość! ja mam usg w czwartek i wtedy sie okaże czy ciąża jest pojedyńcza czy mnoga U mnie w rodzinie są dwie pary bliżniaków wiec myslimy z mężem czy nam też nie spotka nas taka niespodzinka ))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorka793 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 09:22 Wuika Ale super wiadomośćjeszcze super by było jak by była parkaja muszę Ci pwiedziec ze jestem z bliżniakówmam brata bliżniaka starszego o 3 minutkispokojniutkiej i zdrowej ciążulkibuziaki,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek jako mam bliźniaczek... 14.03.11, 09:40 Gratuluję Czeka Cię ogromny wysiłek, wiele pracy, ale za to podwójne uśmiechy i całusy Odpowiedz Link Zgłoś
neska.79 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 11:30 No jak pięknie! Serdecznie Wam gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
martusik78 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 16:13 bardzo Ci gratuluję spokojnej ciąży życzę Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: Bliźniaki! 14.03.11, 19:36 Bardzo gratuluje! U nas tez bliźniaki ale ja na poczatku az tak sie nie cieszylam. Poza tym ciąża blizniacza nasilila wszystkie objawy ciążowe. Życzę Ci wszystkiego dobrego i żadnych przykrych dolegliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: Bliźniaki! 15.03.11, 11:37 GRATULACJE!! Na taką nagrodę to i troszkę poczekać pewnie warto Spokojnych 9 m-cy życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
hanula12 Re: Bliźniaki! 15.03.11, 11:53 wielkie gratulacje, szczęściara z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Bliźniaki! 15.03.11, 13:33 No to na dzień dobry wylądowałam w szpitalu, a teraz na L4. Już jest wszystko dobrze, ale miałam megastresujący dzień w niedzielę, skutkiem czego pojawiła się krew Ale USG zaraz zrobione, ciśnienie zmierzone (zamiast normalnych 110 - było 160), pękło małe naczynie, zarodki normalne, odpowiednio duże, biją serducha. Wyszłam dzisiaj ze zwolnieniem na dwa tygodnie. Będę się zanudzać w domu Co do objawów - na razie lekkie mdłości popołudniowe. Ale wystarczy coś tam skubać do jedzenia i nie męczą. No i schudłam (dieta szpitalna jest porażająca). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Bliźniaki! 15.03.11, 14:03 No to najważniejsze, że już sytuacja opanowana Ale na przyszłość, kochana, to musisz poćwiczyć " mi-to-wisi-zm" i "olewizm" - Bardzo ważne w ciąży! Z czasem same powinny się pojawić - wszystko przestanie być ważne poza rosnącym brzuchem, czego Tobie z całego serca życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
zabkaa24 Re: Bliźniaki! 15.03.11, 14:23 Ważne, że sytuacja opanowana A który to tydzień tak dokładnie, bom ciekawa? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Bliźniaki! 15.03.11, 14:47 W piątek zaczął się siódmy Co do olewactwa - generalnie ostatnio (no dobra, w przeciągu roku ostatniego) nauczyłam się olewać większość rzeczy, które mogłyby mnie doprowadzić do ciężkiej nerwicy. Ale tu chodziło o mojego psa, który miał groźne wyglądający wypadek i zanim go doprowadziliśmy do porządki i się okazało, że to nic groźnego, to trochę czasu to zajęło, a mi skoczyło ciśnienie i się porobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
msmargot Re: Bliźniaki! 15.03.11, 23:48 Wuika, ale Ci zazdroszczę!! U mnie dzisiaj też pojawiło się trochę krwi, ale w szpitalu jedynie zwiększono mi dawkę Duphy (bo ciągle plamię) i odesłano do domu. No i mam lekkiego doła, bo dziś zaczął mi się 7tc, a na USG dalej nie widać nawet pęcherzyka... PS. Przepraszam ze zaśmiecanie Twojego radosnego wątku swoimi problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Bliźniaki! 16.03.11, 07:45 Może mają kijowe USG po prostu? Nie martw się, niedługo będzie widać Co do szpitala: mnie zatrzymali na dwa dni bo bliźniaki, tak bym poszła od razu do domu, ale powiem Ci, patrząc po tych dniach, wolałabym być w domu. Ilość tragedii, na jakie człowiek tam natrafia, potrafi przerosnąć. Po prostu szkoda gadać, chciałam stamtąd zwiewać jak najszybciej, żeby się nie dołować, aż głupio o tym pisać. I tyle, co wiem, że za nic w świecie nie chcę wrócić do tego szpitala, bo obsługa taka sobie, traktowanie rodzących też chwilami z innego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
romashka Re: Bliźniaki! 16.03.11, 15:20 Wuika, pamiętam Cię, bo Ty też z PCO I widzisz? Udało się! Serdecznie Ci gratuluję i trzymam kciuki aby to była jedyna stresująca sytuacja w tej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Bliźniaki! 16.03.11, 19:12 Tak będzie Teraz się odstresuję na L4, potem mam urlop na cieplutkich wyspach, potem zobaczę, co powie lekarz. Nie dam sobie wejść na głowę żadnym nerwom Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: Bliźniaki! 16.03.11, 21:09 Serdecznie i z całego serca gratuluję Osobiście jak zobaczyłam na pierwszym usg jedno serduszko, mało co ze szczęścia nie wyskoczyłam ze skóry No, ale ja mam już dwoje dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: Bliźniaki! 17.03.11, 21:08 wuika nie zaglądałam tutaj jakiś czas a tu taka wiadomość, cały czas myślałam o TobiE,mam nadzieje że ta dwójeczka wynagrodzi Ci to czekanie Odpowiedz Link Zgłoś
1.mouse Re: Bliźniaki! 18.03.11, 09:38 WUika!!Gratuluje!Nie zaglądam tu za często prawde mówiąc myślałam,że już nie będe musiała!A dziś patrze,czytam i niesamowita moja radość!!!!!!GRATULUJE I ŻYCZE SPOKOJNEJ CIĄŻY!Niech te dwa serduszka które się rozwijają rosną zdrowo!!!!a TY DBAJ O SIEBIE I DUUUUUŻO ODPOCZYWIAJ!ale sie ciesze pozdr.!!! Odpowiedz Link Zgłoś