Dodaj do ulubionych

Lek na mdłości?

27.05.04, 08:56
Dziewczyny, w jakimś wątku Ktoś pisał o leku na mdłości... Proszę podajcie
nazwę bo umrę. Nie mogę wejść do kuchni, nie mogę się ruszać, przewinięcie
synowi pieluchy graniczy z cudem. Żadne "ludowe" sposoby nie działają...
Błagam o pomoc smile

Pozdrawiam,
Aśka (6tc)
Obserwuj wątek
    • alaska80 Re: Lek na mdłości? 27.05.04, 12:42
      Niewiem czy dokładnie o to ci chodzi ,ale ja brałam TORECAN w tabletkach( są
      też czopki). Niestety jest on jedynie na recepte. O ile wiem to własnie ten lek
      lekarze przepisują najczęsciej kobietom w ciąży na mdłości.
      P.S. Mi pomogła (co prawda w małym stopniu) miętow guma do żucia. Chociaż
      chwile miałam sokoju.
      Pozdrawiam i powodzenia.
      • opieniek1 Re: Lek na mdłości? 27.05.04, 13:38
        Torecan nie jest wskazany w ciąży, podaje się go naprawdę w ostateczności, moja
        lekarka powiedziała, że jakby co, po pół czopka brać. Poza tym byłam u
        homeopatki i zapisała mi leki homeopatyczne. Jest jeszcze taki plaster na
        mdłości, który nakleja się na przegub ręki, zaraz idę odebrać do apteki, bo
        musiałam zamówić i powiem co i jak.Działa na zasadzie akupresury i podobno
        działa.
        Pozdrawiam
        • alexa30 Re: Lek na mdłości? 27.05.04, 14:05
          Opieniek, a jaki lek homeopatyczny brałaś?I czy pomógł?
          Pozdr. A.
          • myszka_80 Re: Lek na mdłości? 27.05.04, 21:27
            Moja lekarka poleciła mi homeopatyczny lek o nazwie Cocculine, na opakowaniu
            napisane jest,że jest to lek na chorobę lokomocyjną, ale działa rewelacyjnie na
            ciążowe mdłości. Ulotka mówi,że można podawać w ciąży.
            Pozdrawiam Basia i 16 tyg Brzusio
            • glamorgan Re: Lek na mdłości? 28.05.04, 10:42
              Cocculine? ja po nim ledwo zdazylam do lazienki...
              glamorgan i malentas 26tc
          • opieniek1 Re: Lek na mdłości? 28.05.04, 07:16
            sepia i ipeca- leki jednoskładnikowe. Kiedyś je brałam, teraz znowu zaczynam,
            bo czeka mnie b. długa podróż samochodem i nawet bez ciąży ledwo ją znoszę.
            Oprócz tego zakupiłam plastry na chorobę lokomocyjną. Zobaczymy, będę mogła się
            wypowiedzieć dopiero jak wrócę - 16 czerwca, ale wtedy już pewnie nie będziesz
            zainteresowana.
        • glamorgan Re: Lek na mdłości? 28.05.04, 10:46
          Torecan podawali mi w szpitalu (niepowsciagliwe wymioty ciezarnych) i potem
          dostalam recepty, by brac w domu. Zadnych ostrzezen typu "brac w
          ostatecznosci" - nie, "brac codziennie, zaleznie od stopnia mdlosci raz lub dwa
          razy dziennie".
          Mam nadzieje, ze wiedzieli co robia; Twoj post mnie cokolwiek wytracil z
          rownowagi.
          glamorgan i malentas 26tc
          • opieniek1 Re: Lek na mdłości? 28.05.04, 13:08
            przepraszam, nie było moim celem wytrącać Cię z równowagi. Skoro dostałaś go w
            szpitalu, to chyba wszystko ok! TAk jest napisane na ulotce i tak powiedziała
            moja pani dr.
    • dycia.mama Re: Lek na mdłości? 27.05.04, 22:47
      Polecam homeopatyczny VOMITUSHEEL. Jest b. dobry sama dzięki niemu przetrwalam.
      POZDRAWIAM
      • aska_f Re: Lek na mdłości? 28.05.04, 08:11
        Dziewczyny, dziękuję bardzo! Spisałam wszystkie leki i wybieram się w podróż do
        apteki smile) A we wtorek mam i tak wizytę u gina, to jeszcze z nim skonsultuję.
        Przerażają mnie trochę te mdłości, w pierwszej ciąży zaczęły mi się z miesiąc
        później i trzymały do połowy 4-go, więc teraz nie wiem jak dam radę skoro już
        wcześniej mnie męczy...
        SWoją drogą zastanawiam się czy się kurczę nie zatrułam czymś bo do mdłości
        dochodzi mi koszmarny ból żołądka i nie wiem czy to normalne...

Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję za rady!
        • echoo Re: Lek na mdłości? 28.05.04, 12:06
          Pokladam wielka nadzieje w istnieniu skutecznego srodka na mdlosci. W pierwszej
          ciazy tez mialam, ale wydaje mi sie, ze mniejsze i to duzo mniejsze, albo moze
          mialam wiecej czasu na odpoczynek i latwiej mi bylo je zniesc. W kazdym razie
          trwaly do 13 tyg ciazy, czyli jeszcze duzo meczarni mnie czeka. Takze boli mnie
          zoladek, nie codziennie ale dosc czesto - tez myslalam o zatruciu, pozdrawiam
          Ewa
          • aska_f Re: Lek na mdłości? 28.05.04, 12:26
            Ewa, właśnie wróciłam od lekarza. Do mdłości i bólu brzucha doszła mi
            temperatura 38 st i biegunka. No i okazuje się że mam jakiegoś wirusa, możliwe
            że rotawirus, bo siostry synek właśnie leży z tym w szpitalu... Jestem
            załamana, nie wiem jak takie świństwa wływają na początek ciąży, a do tego mam
            zalecenie leżeć i nie wiem jak to wykonać przy 14-miesięcznym rozrabiace w
            domu... Koszmar. Jedyne co mnie pociesza to że może mi to minie szybciej niż
            ciążowe mdłości smile)

Pozdrawiam
            • echoo Re: Lek na mdłości? 28.05.04, 16:54
              Pytalas lekarza jaki to moze miec wplyw na ciaze? Pytam, bo wlasnie
              dowiedzialam sie, ze w sasiednim pokoju (mieszkam w akademiku) jest rotawirus,
              wiec bardzo prawdopodobne, ze ja to tez zlapie/zlapalam sad((
              • aska_f Re: Lek na mdłości? 28.05.04, 22:04
                No nie pytałam niestety. Jakoś nie skojarzyłam, pytałam czy leki mogę w
                ciąży wink) We wtorek będę u gina to się na pewno zapytam. Ale z leków to
                dostałam Smectę i Enterol, więc raczej nic groźnego. APap mam brać na obniżenie
                gorączki, ale się trochę boję, więc na razie nie biorę...
                Może weź sobie na wszelki wypadek 2x dziennie Enterol? To w ciąży nie
                zaszkodzi, a może uchroni Cię przed wirusem?

Pozdrawiam i życzę zdrówka, oby żadne paskudztwo Cię nie złapało!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka