Dodaj do ulubionych

Marcowe testowanie

• skrytapiromanka Re: Marcowe testowanie 07.03.12, 10:01
      skrytapiromanka 1cs...............03.03---
      janinakrk 3cs.........................03.03 smilesmilesmile
      mamakartofelka.....................05.03---
      adynka..................................05.03 ---
      jolajolly.................................05.03 smilesmilesmile
      natikow.................................06.03
      takajakwy24cs........................06.03---
      meihna 15cs...........................08.03--
      paulid 2cs...............................08.03
      emes.k..................................09.03
      fantazzja 7cs..........................15.03
      kiecha3 .................................15.03
      cpt1 18cs ..............................15.03
      hanna79 8cs...........................15.03
      straggly 3cs............................15.03
      nuluska..................................16.03
      kasi_ab 8cs............................18.03
      mia_mendoza.........................24.03
      kolejna-staraczka 9cs..............25.03
      1aleks1 ................................ 26.03 ---
      kotkowa 6cs...........................26.03
      mania2008 2cs.......................28.03
      7karola9 ...............................29.03
      wicherka81 1cs......................30.03
      takajakwy25cs.......................31.03

no niestety, nie udało się zajść za pierwszym razem:] niby wiem, że to nic strasznego, ale jestem bardzo, bardzo zawiedziona... kilka dni temu wprowadziliśmy się do własnego mieszkania, mam nadzieję, że tu starania przyniosą oczekiwane skutki... życzę wszystkim powodzenia i wracam za jakiś czaswink
      • mamakartofelka Re: Marcowe testowanie 07.03.12, 11:08
        Wczoraj @ się zaczęłasad My próbujemy dopiero w kwietniu. Mam nadzieję, że Was tam nie spotkam!!! Powodzenia
      • wicherka81 Re: Marcowe testowanie 07.03.12, 11:20
        Piromanka, pewnie, że nic strasznego. Przecież przeciętna, zdrowa para ma tylko 25% szans na poczęcie w jednym cyklu, także nie ma się co martwić, tylko próbować smile A staranka są miłe przecież smile Powodzenia w kolejnym cyklu!!
    • kam-a26 Re: Marcowe testowanie 07.03.12, 11:09
      11.03smile
    • wicherka81 Lista 7.03 07.03.12, 11:24
      To ja dodam kam-a26:

skrytapiromanka 1cs...............03.03---
      mamakartofelka.....................05.03---
      adynka..................................05.03 ---
      natikow.................................06.03
      takajakwy24cs........................06.03---
      meihna 15cs...........................08.03--
      paulid 2cs...............................08.03
      kam-a26................................11.03
      wicherka81 1cs......................30.03
      • emes.k Re: Lista 7.03 07.03.12, 12:26
        słabe statystyki na 9 - tylko 2 szczęśliwe wink no to zaczynamy nowa 9 tkę od jutra , począwszy od paulid do 16 marca ciekawe ile z nas zobaczy II kreseczki, ja czuję nadchodzącą @ , jutro powinna być
        mamakartofelka, czemu dopiero w kwietniu? nie opuszczaj nas wink
        • jolajolly Re: Lista 7.03 07.03.12, 14:05
          Dziewczyny dziękuje za gratulacje i oczywiście nadal wpadam i trzymam mocno za Was kciuki smile

Straglgy wybacz nie zauważyłam Twojego postu. Gapa ze mnie. Dziękuję jeszcze raz za wykrakanie smile To był mój 6 cs. Wcześniej staraliśmy się 8 m-cy niestety na usg w 11 tc wyszło że serduszko nie bije. Skrycie mieliśmy nadzieje, że drugi raz pójdzie szybciej (no i w sumie 2 m-ce jest). Jako ciekawostkę podam, że wtedy tez udało się w lutym - walentynki wyjątkowo owocne wink

!,5 mca temu zmieniłam ginekolog. Dała mi jakieś tabletki ziołowe Castagnus na regulacje cyklu (bodajże bez recepty) i ja uparcie wierzę, że one nas wspomogły. No i zastosowaliśmy metodę poleconą przez ginkę - zero seksu do dni płodnych, mężczyzna musi magazynować smile Polecam bo myślę, że warto spróbować smile

W piątek pierwsza wizyta ciążowa trzymajcie kciuki aby wszystko było ok. Nudności i ból piersi męczyły mnie na kilka dni przed terminem @ - czyżby bliżniaki? wink
        • paulid Re: Lista 7.03 07.03.12, 14:17
          Emes.k, ja chyba też nie podniosę statystyksmile Sama już nie wiem, kiedy testować. Dziś 25. dzień cyklu, ale mam krótkie, trwają 24 - 27 dni. Ostatni był 24-dniowy. Poczekam do jutra.
          Co do samopoczucia... Jest dziwnie. Jakbym miała dostać miesiączkę, ale... No właśnie. Brzuch boli mnie bardzo, ale już od piątku, czyli szósty dzień (zawsze boli góra dwa dni i o wiele łagodniej). Coś mnie w dole rozpycha, czuję wilgoć i jakąś wydzielinę mam białą. Piersi nie bolą, ale nigdy mnie nie bolały. Nawet w pierwszej ciąży.
          Aha, w weekend czułam się okropnie. Brzuch bolał niebotycznie, zawroty głowy i mdłości. Miałam temperaturę ciała 37,3. Od poniedziałku mam 36,8 - 37,1. To mnie dziwi, bo z reguły moja temperatura nie przekracza 36,4 st.
          Trochę się łudzę, a pewnie i tak nic z tego nie będzie...
          Trzymam kciuki za resztę z Was smile Podnieście pięknie statystyki!
          • hanna79 Re: Lista 7.03 07.03.12, 16:27
            paulid Twoje objawy sa bardzo objecujące... smile Ja pamiętam też mnie bardzo brzuch okresowo bolał kilka dni, a @ jednak nie przyszła. Temperatura tez niezła smile Oj czekamy na dobre wieści wink
            fantazzja ten wykresik wyglada całkiem fajnie! Faza wyższych tempek od 15dc, czyli w 14 granica i tylko kciuki trzymać pozostaje smile
            Pozdrowienia dla wszystkich smile
        • emes.k Re: Lista 7.03 07.03.12, 19:10
          paulid ja tak samo się czuję ból w dole brzucha , biała wydzielina, ale to pewnie przed @, bo jak już wspomniałam, u mnie góruję to przeczucie, że jednak się nie udało , jutro @ powinna być , jeśli nie to 9 najpóźniej smile , a jeśli i to nie to 9 - 10 testuję smile do usłyszenia!! smile
        • mamakartofelka Re: Lista 7.03 09.03.12, 11:38
          Ja w kwietniu ponieważ mogę atakować tylko prawą stronę , a w przyszłym miesiącu będzie znowu z lewego jajnika owu ...sad
          • wicherka81 Re: Lista 7.03 09.03.12, 11:49
            A skąd wiesz, z którego jajnika będzie owu??
      • hanna79 Re: Lista 7.03 07.03.12, 17:21
        Aaaa i zmieniam swoją date testowania, dopiero teraz doczekałam się trzech wyższych temperatur i mogę się w miare dokładnie określić. enpr.pl/1274

skrytapiromanka 1cs...............03.03-
        • straggly Re: Lista 7.03 07.03.12, 18:22
          Jolajolly - jeszcze raz gratuluję, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, daj znać po wizycie. Ja też w tym cyklu zmieniłam lekarza, na razie jestem zadowolona, uspokoił mnie, kazał przyjść w ciąży w najbliższych 3 miesiącach, czyli dał nam 6 cykli spokojnych starań, po tym czasie jak się nie uda będziemy działać.
          Co do castagnusa słyszałam same dobre opinie, sama go brałam jak jeszcze się nie staraliśmy, wyregulował mi cykle. Niestety potem prolaktyna mi zaczęła skakać i teraz jestem na Norprolacu. Jak wybiorę całe opakowanie i prolaktyna spadnie to myślę że znów wrócę do Castagnusa, bo czytałam że wiele dziewczyn po nim zaciążyło. No a może do tego czasu będę już miała inne zmartwienia - ten cykl wygląda obiecująco: www.voila.pl/128/x8f6b/index.php?get=1&f=1
          • agang Re: Lista 7.03 07.03.12, 18:24
            nie wpisywałam się
            u mnie kucha
          • jolajolly Re: Lista 7.03 07.03.12, 18:43
            Pięknie ten Twój cykl wygląda - oby tak dalej smile
            • straggly Re: Lista 7.03 07.03.12, 19:56
              Mam nadzieję, chociaż jutro to już chyba musi mi ta temperatura spaść, bo skala się powoli kończysmile A ten skok 1.03, to zaburzona temperatura była praktycznie całodniowym bólem głowy.
              Powiedzcie mi dziewczyny, czy przy staraniach całkowicie rezygnujecie z alkoholu? Czy pozwalacie sobie czasem na kieliszek wina albo drinka? Do tej pory robiłam tak, ze w pierwszej fazie się nie ograniczałam, oczywiście w ramach rozsądku, a w 2 fazie już nie piłam. Teraz się zastanawiam, czy może dla zdrowia ogólnego nie lepiej w ogóle się powstrzymać. A z drugiej strony ew zarodek i tak jest chroniony przez pierwszy tydzień, więc może lepiej się nie stresować dopóki nie wyjdą 2 kreski i żyć normalnie, nie odmawiając sobie niczego na co ma się w danej chwili ochotę?
              • jolajolly Re: Lista 7.03 07.03.12, 20:34
                Ja tak jak ty w pierwszej fazie do owulacji troszkę (lampka wina-bardziej pół bo ja mieszam pól na pół z pepsi, szklanka piwka). Po owulacji już staram się nie pić, ewentualnie łyk czy dwa piwka od męża. Moja znajoma piła piwka w ciąży oczywiście nie za często i tylko po pół szklaneczki - myślę, że to nie zaszkodzi maleństwu. Ja stawiam teraz na rozsadek i umiarkowanie smile
              • emes.k Re: Lista 7.03 07.03.12, 20:42
                ja tam nie piję w ogóle ani kropelki , ani mój M też nie, jak postanowiliśmy , że się staramy wszelkie używki na bok smile , znaczy ja ogólnie nie lubię heh więc ciężko mi z tym nie jest :] ale myślę, że jak masz ochotę na troszkę winka smile to bez przesady nic się nie stanie , pamiętam jak moja koleżanka w już zaawansowanej ciąży miała zachciankę na wino smile nie mogła sobie poradzić bo tak za nią to chodziło , i jej gin powiedział, jeśli odczuwa Pani ochotę proszę sobie nie odmawiać i chyba przez tydzień piła pół lampki wina - i dziecko jest ok smile oczywiście to jest każdego indywidualna sprawa ja np mimo zachcianki nie piłabym nawet łyka - bo już tak mam smile

p.s. dziewczynyyyy najgorsza ta niepewność jak zbliża się dzień testowania ... boję się , że jutro @ będzie sad to mój 1 cs i nie wiem jak sobie poradzę z ewentualnym rozczarowaniem
                • paulid Re: Lista 7.03 07.03.12, 22:03
                  Boję się tego samego, co Ty smile
                  To mój drugi cykl starań. Przy pierwszym byłam mocno rozczarowana, bo córkę poczęliśmy właśnie w 1 cyklu, więc coś mi się ubzdurało, że teraz też tak szybko pójdzie wink
                  No cóż. Cierpliwie czekam... Sama nie wiem na co wink Będzie mi przykro, jak przyjdzie okres, ale z drugiej strony, jeśli ma być, to niech już się zacznie. Ile człowieka może męczyć ból brzucha? wink
                  Poza tym wtedy zacznie się nowy cykl, a z nim nowa nadzieja!
                  • emes.k Re: Lista 7.03 07.03.12, 22:58
                    No dokładnie tak samo myślę i takie mam odczucia smile , ale został nam dzień lub dwa i sprawa się rozwiążę smile ja też sobie ubzdurałam , że to tak po prostu hop i będzie bo tak było z synkiem smile ale odkąd podczytuję tu forum i widzę np 25 - ty cs to zaczynam trochę panikować , mnie jakoś brzuch przestał boleć ,teraz bolą piersi - pewnie rano wstanę powitana przez @ , jakby nie było trzymam paulid kciukacze no i czekam na wieści od Ciebie smile)) którejś z nas musi się udać smile CAŁEJ RESZCIE Z LISTY OCZYWIŚCIE TEŻ ŻYCZĘ POWODZENIA - ale póki co ja i paulid pierwsze w kolejce wink No to do jutra! big_grin
              • wicherka81 Re: Lista 7.03 08.03.12, 09:08
                Ja też raczej mało "alkoholowa" jestem, bo mój organizm ma taką cudowną właściwość, że nawet mała ilość alkoholu (1 piwo!) mnie totalnie usypia wink Także jeżeli chcę jako tako funkcjonować, to nie powinnam pić wink Ale myślę, że w pierwszej fazie cyklu trochę alkoholu nie zaszkodzi, jednak już w drugiej bym zrezygnowała. Zresztą ja też raczej z tych jak emes.k - jak coś szkodzi, to nie ma zachcianek, dziecko ważniejsze wink

Dziewczyny, czekam z niecierpliwością na Wasze testy smile
          • wicherka81 Re: Lista 7.03 08.03.12, 08:55
            Straggly, wykresik rzeczywiście wygląda fajnie smile ciekawe, czy "coś" z tego wyjdzie wink Ja też mam nadzieję, że Norprolac mi pomoże w problemach z prolaktyną. Na razie tyle się dowiedziałam od gina, że mam go nie odstawiać jak zobaczę dwie kreski, tylko przyjść do niego jakiś tydzień po terminie @ i wtedy mi powie co dalej. A jakie Ty dostałaś wskazówki co do Norprolacu?
            • emes.k Re: Lista 7.03 08.03.12, 12:00
              paulid i co i co?? testowałaś?? big_grin Kobitki przy okazji wszystkiego dobrego w Dniu Kobiet!!! Przede wszystkim jak najwięcej 2 kreseczek!! smile)
              • paulid Re: Lista 7.03 08.03.12, 12:27
                Emes.k, nie testowałam! Okresu nie ma, choć czuję jakby lada moment miał nadejść (swoją drogą czuję się tak już 7. dzień!). Doszedł ból głowy. U mnie dziś 26. dc. Poprzednia miesiączka była w 24. dniu, przedostatnia w 27. dc. Coś mnie kusi, żeby zrobić dziś test, ale też mam przeczucie (tak jak Ty smile, że w tym cyklu się nie udało. Głos wewnętrzny wink To co robimy? Czekamy do jutra? wink
                Trzymam za Ciebie kciuki! I za resztę oczywiście!
              • gg_niunia Re: Lista 7.03 08.03.12, 12:29
                Witajcie dziewczyny.
                Od lutego czytuję forum dośc regularnie, jednak nie maiłam się czym chwalić sad
                Staram się o malucha 5c. Zawsze wydawało mi się, ze jest to banalnie prosta sprawa a kiedy się zdecydowałam na maleństwo to okazało się, ze wcale nie jest tak różowo.
                W tym miesiącu pojawił się jednak cień nadzieji. Okres spóźnia mi się już 6 dni. Pierwszy test negatywny 3 dni po @. Dzis zrobiłam drugi i jest bardzo blada druga kreseczka - wydaje mi się wręcz ze tylko ja ją dostrzegam. Chyba zwariuje sad
                Jeśli miałaby to być ciąża to w tym tygodniu test powinien wyjśc pozytywny bez żadnych domysłów prawda?
                Pomóżcie sad
                • paulid Re: Lista 7.03 08.03.12, 12:59
                  Najlepiej zrób test z krwi. Jak nie, to powtórz za dzień, dwa ciążowy. Ale moim zdaniem jesteś w ciąży wink U mnie też kilka dni po terminie była bladziutka kreseczka na jednym teście, a drugi test nic nie wykazywał. Nawet cienia cienia smile I z tej bladej krechy i braku cienia cienia mam ponad 2-letnią córeczkę! smile
                  Gratuluję!
                • jolajolly Re: Lista 7.03 08.03.12, 13:13
                  Też uważam ze się udało.
                  Nie zawsze testy pokazują w 100%.
                  Poczekaj i zrób ponownie i szybko daj nam znać co i jak smile
                  • emes.k Re: Lista 7.03 08.03.12, 14:16
                    paulid ja też czuję , że już @ się zbliża i co chwila to uczucie , że już jest lecę do łazienki sprawdzam i nie ma heheh , eee ja to czekam jak nie bedzie jutro , pojutrze to dopiero robię test - jakoś nie chce sie rozczarować :] , u mnie dziś 30 dc - zawsze cykle 29 - 30 od lat :] a jestem dziś jakas taka podniecona , rozkojarzona heheh - niby chciałabym już dostać @ , bo te przeczucia mówią ze nie wyszło, ale ogolenie gdzieś w środku jest NADZIEJA!!! A Ty jak robisz dziś, czy czekasz na mnie? tongue_outtongue_out
                    • paulid Re: Lista 7.03 08.03.12, 15:21
                      Oj, Emes.k, ja już nie czekam sad Dzień kobiet, dzień kobiet, niech każdy się dowie, że... się nie udało... sad
                      Moja intuicja jest jednak niezawodna! Przykro mi. I tyle.
                      Ale trzymam kciuki moooocno za Ciebie. Niech chociaż jedna z nas będzie zwycięzcą smile
                      Dziewczyny, poproszę o "piękne" minusy!
                      Mam nadzieję, że reszcie z was się uda.
                      Pozdrawiam!
                      • wicherka81 Re: Lista 7.03 08.03.12, 15:40
                        paulid przykro mi, że tym razem się nie udało sad ale głowa do góry, przed Tobą kolejny cykl, kolejne staranka, może kwiecień będzie tym szczęśliwym miesiącem? tego Ci serdecznie życzę! smile
                        • straggly Re: Lista 7.03 08.03.12, 18:09
                          Paulid - nie smuć się, głowa do góry! Wiem, że rozczarowanie brakiem choćby "cienia cienia" nie jest przyjemne, ale po okresie znów wraca nadzieja i mamy następną szansę.
                          Wicherka - ja jak się spytałam gina co robić z tym Norprolac'iem jak uda się zajść, to stwierdził że mam do niego wtedy przyjść i zobaczymy co i jak. Szczerze to wolałabym go brać choćby po 1/4tabl do końca trzeciego miesiąca, za dużo się naczytałam o poronieniach przy odstawieniu Bromergonu. A przy Norprolacu chyba jest analogicznie. Jak się uda, to się będę martwić. A dobrze się czujesz po nim? Ile bierzesz? Ja zaczynałam od 1/4 tabl, teraz biorę połówkę. Na początku miałam lekkie mdłości teraz jest ok, nie wiem czy na całą tabletkę przechodzić czy nie. Zaczęłam brać 25 stycznia, ale niestety nie wiem jakie to dało efekty, bo na początku tego cyklu, kiedy miałam zbadać prolaktynę cały czas pracowałam na rano i nie miałam kiedy tego zrobić.
                          A dziś od rana strasznie bolą mnie jajniki, myślicie że to dobry znak, czy nie bardzo? To mój 6 dzień wyższych temperatur.
                        • emes.k Re: Lista 7.03 08.03.12, 18:11
                          ooo sad to szkoda myślałam , że Ty zobaczysz te dwie kreski - takie miałam przeczucie smile jak widać słaba ze meni wróżka- ja też czekam jednak na @ myślę , że dziś albo jutro na 100 %, ale nic się nie martw smile całuję wszystkie oczekujące a także te podwójne i te pojedyncze smile))
                          • emes.k LISTA 8.03.12 08.03.12, 18:26
                            Pora na mnie i kam-e 26 ... no kto przerwie złą passę - janinakrk i jolajolly dajcie tu fluidków trochę smile))

skrytapiromanka 1cs...............03.03 ----
                            janinakrk 3cs.........................03.03 smile smile smile
                            mamakartofelka.....................05.03 ----
                            adynka..................................05.03 ----
                            jolajolly.................................05.03 smile smile smile
                            natikow.................................06.03 ----
                            takajakwy24cs........................06.03 ----
                            meihna 15cs...........................08.03 ----
                            paulid 2cs...............................08.03 ----
                            1aleks1 ................................ 26.03 -
                            • janinkakrk Re: LISTA 8.03.12 08.03.12, 22:47
                              emes.k mocno trzymam za Ciebie kciuki i oczywiście za resztę listy też !!!
                              Wiosna idzie, więc pora żeby coś ruszyło smile

https://tickers.baby-gaga.com/p/dev315prs__.png
                      • fantazzja Re: Lista 7.03 08.03.12, 18:31
                        Paulina, uszy do góry smile Mówi Ci to Fantazzja, która co miesiąc ryczy smile
                        • paulid Re: Lista 7.03 08.03.12, 18:46
                          Dzięki, Dziewczyny! Jutro będzie nowy dzień. A za miesiąc to już w ogóle wink
                          • natikow Re: Lista 7.03 08.03.12, 19:15
                            Paulid - uszy do góry, zaczyna się nowy cykl, a wiesz, że dzieci z grudnia są wspaniałe? Mądre, zdolne, urocze smile Sama jestem grudniowa wink tongue_out

A tak serio, to naprawdę się zastanawiam, czy chcę w TYM cyklu zaskoczyć - dzieci z końca roku, przy obecnych zawirowaniach z reformami oświaty - co te dzieci czeka? tongue_out
                            Poza tym w drugiej połowie listopada mamy wysyp urodzin, ciężko się będzie wstrzelić w wolny termin wink A jak zajdę teraz, to termin na 9 grudnia, a że to będzie cesarka (już 3), to akurat ze 2 tyg przed terminem, hmmmm....

No i nie wiem, nie wiem... Waham się chyba wink I pewnie tylko dla samej przyjemności starań będziemy je kontynuować z cichą nadzieją, że zaskoczymy w kwietniu tongue_out

I wcale temu nie zaszkodzi to, że już kupiłam testy owulacyjne i będę sobie za 5-6 dni testować moją owu wink
                            • kasi_ab Re: Lista 7.03 08.03.12, 19:55
                              Hej Natikow,
                              czy mogę Cię coś podpytać na temat cesarki? Oczywiście jeśli nie chcesz o tym pisać nie ma sprawy smile Tak, jak już pisałam wcześniej, mój pierwszy poród (naturalny, bez znieczulenia i pod kroplówką regulującą skurcze) nie należał do najprzyjemniejszych. Po porodzie mój stan psychiczny nie należał do najlepszych, nie chciałam nawet Małej wziąć na ręce (wstydzę się tego, ale wierzę, że to była jedynie reakcja po tym wszystkim). Teraz, jak mi się uda zajść w ciążę, najchętniej zdecydowałabym się na cesarkę. Nie miałabym żadnych wątpliwości co do cesarki, ale tak myślę, że jeśli kiedyś zdecydujemy się na kolejne i może kolejne dziecko...haha czwórka dzieci to chyba szalentwo, no ale dlaczego nie smile No więc moje pytanie wygląda tak...słyszałam, że lepiej nie mieć więcej niż 2 cesarki. Jak Ty to widzisz, czy mam się czegoś obawiać na przyszłość. Choć nie jestem jeszcze w ciąży i nie wiem kiedy / czy będę to myślę, że świadomość tego, że już nigdy nie będę musiała rodzić naturalnie pomoże mi począć dzidziusia smile Trochę chaotycznie, ale mam nadzieję, że rozumiesz moje rozważania smile
                              • natikow Re: Lista 7.03 08.03.12, 21:06
                                Kasi_ab

Cesarkę pierwszą miałam, bo akcja porodowa się zaczęła, ale mała nie wstawiała się w kanał rodny i lekarze orzekli niewspółmierność porodową. Mój lekarz prowadzący już od ok. 30 tyg mi przepowiadał, że na naturalny poród mam małe szanse (po tych badaniach "cyrklem" u położnej). No i była cesarka ze znieczuleniem zewnątrzoponowym (? - no tym do kręgosłupa tongue_out ).
                                Połóg zniosłam wspaniale, zero komplikacji po cc i ogólnie szybciej byłam w pełni sił niż reszta matek po porodach sn na mojej sali.
                                Z młodym cesarka była już zaplanowana, chociaż ze względu na odstęp czasu od poprzedniego porodu (2,5 roku) mogłam próbować rodzić naturalnie, zwłaszcza, że w czasie ciąży miałam kontrolowaną bliznę i nic się z nią złego nie działo.
                                Niestety (albo w sumie stety), akcja zaczęła się znowu za szybko, a syn już się w kanał nie mieścił, więc mnie na kilka dni "zatrzymali" i zaplanowali zabieg (bo pierwszy był w sumie z marszu). Oboje dzieciaków urodziłam w 37tc. Oboje zdrowi, śliczni i mądrzy smile Gdyby nie to, na trzecie się nie zdecyduję wink

Trzecia będzie na mur cesarka - już obgadane z moim lekarzem. Nie mam się co z motyką na słońce porywać, skoro mam niewspółmierność matczyno-płodową.
                                Cesarki się nie boję, obie przeżyłam naprawdę zadziwiająco dobrze. Nie miałam żadnych problemów z karmieniem, wręcz przeciwnie, karmiłam łobuzy każdego ponad rok big_grin
                                Jedyne czego żałuję, to że nigdy nie poczuję tego momentu wyjścia dziecka z ciebie-przy cesarce czujesz jak cię rozpruwają jak starą kanapę, potem ciepło, jak wylewają wody i na koniec widzisz dziecko na ręku lekarza- tak ciut obok ciebie się to jednak dzieje wink

Co do samych cesarek - ponoć - nigdzie nie udowodnione, jakaś wypadkowa statystyczna to tylko jest - że można mieć 3.
                                Ale - wszystko zależy od stanu po poprzednim cięciu, od zrostów, jakości blizny, elastyczności skóry (powłok brzusznych bardziej).
                                Spotkałam na jakimś amerykańskim forum kobiety, co są po 5 i 6 cesarkach - dla mnie przegięcie, ale po sobie wiem, że ta moja 3 to będzie ok. Więcej bym się bała, a poza tym chcę mieć 3 dzieci, a nie drużynę piłkarską big_grin

A- no i gdybym miała wybór, to bym chciała naturalnie - ale wiem, że mówię tak dlatego, że nie przeżyłam porodu naturalnego, więc nie wiem, jak to jest smile
                                • kasi_ab Re: Lista 7.03 09.03.12, 07:49
                                  Natikow, dziekuje za odpowiedz smile a Wy dziewczyny zastanawialyscie sie nad tym, czy moze to temat na inny watek smile
                                  od rana trzymam kciukasy za testujace dzisiejszego dnia &&&&&

ps. jak mam wkleic suwaczek, bo jedynie widac sciezke sad
                            • paulid Re: Lista 7.03 08.03.12, 20:28
                              smile Natikow, wiem wiem smile Ja też jestem grudniowa, z Sylwestra, a moja córeczka z 14 grudnia. I jesteśmy takie jak opisujesz smile
                              Powodzenia! Trzymam mocno kciuki wink
                              • natikow Re: Lista 7.03 08.03.12, 21:09
                                No proszę, to doskonale wiesz o czym mówię big_grin

A skoro tak, to jednak zmieniam zdanie i chcę mieć dziecko listopadowo-grudniowe tongue_out a co wink
                                • wicherka81 Re: Lista 7.03 09.03.12, 08:44
                                  Widzę, że nie jestem sama z tymi moimi wątpliwościami co do grudniowego dziecka tongue_out Z jednej strony dzieci z grudnia są super (Strzelce!! bardzo fajny znak wink ), a z drugiej biedoty takie z końca roku, prawie rok młodsze od rówieśników z grupy czy klasy.. Ale właściwie teraz mi już wszystko jedno tongue_out byle było zdrowe i się szczęśliwie urodziło smile Poprzednie dziecko miało być ze stycznia.

Straggly
                                  Ja biorę od początku 1/2 tabletki Norprolacu (75-tki). Nie miałam żadnych problemów ani na początku ani teraz, dość dobrze znoszę ten lek. Z tego co czytałam jest on o wiele lepiej tolerowany niż Bromergon (no ale droższy niestety..). Ja zobaczę co mi powie gin w razie czego, pewnie każe zmniejszać, a potem odstawić, tak przypuszczam.

U mnie nadal dziwnie wysokie temperatury na początku cyklu, nigdy tak nie miałam sad niby mam katar, ale żeby aż tak podnosił temperaturę?? Mam wrażenie, że nic z tego cyklu nie będzie sad
                                  • cpt1 Re: Lista 7.03 09.03.12, 09:32
                                    A ja bym chciala dziecko grudniowe smile Sama jestem z grudnia. W grudniu mam imieniny (tego samego dnia co urodziny). Jest gwiazdka, mikolajki, moja mama ma imieniy. Jakos tak cale zycie wszystko u mnie jest w grudniu i sie przyzwyczailam. Nawet psa mam urodzonego w grudniu smile A w szkole nie odczuwalam roznicy. Troche klopot z przyjeciem do przedszkola byl. Ale w doroslym zyciu to nawet fajne jest. Zawsze mam mniej lat niz kolezanki (bo one z poczatku roku zazwyczaj smile
                                    • nuluska Re: Lista 9.03 09.03.12, 09:50
                                      skrytapiromanka 1cs...............03.03 --
                                    • kasi_ab Re: Lista 7.03 09.03.12, 09:50
                                      Moja Corka tez jest z grudnia i tez mysle, ze zawsze bedzie mlodsza od innych. Ma kuzynke z tego samego roku, ale z lutego. Teraz jest spora roznica miedzy nimi ale z czasem to sie zmieni. Corka jest dosc charakterna i ciesze sie z tego, bo jesli jej tak zostanie to poradzi sobie w zyciu smile Zreszta fajnie by bylo miec dowje dzieci z tego samego miesiaca - wspolne imprezy urodzinowe smile No coz plany planami a rzyczywistosc wszystko pokaze.

zycze milego dnia smile

daisypath.com/confirm.php?k=8d6d283e769da1f03bb99dcd7bc9d72b
                                    • emes.k Re: Lista 7.03 09.03.12, 09:57
                                      zgadzam się , ja tez jestem z grudnia!!! I wszystkie koleżanki niedługo będą miały 30 , a ja wciąż 29 big_grin hehe - zresztą , jakie to znaczenie , kiedy ważne , żeby w ogóle przyjść na świat wink
                                      • kasi_ab Re: Lista 7.03 09.03.12, 10:04
                                        Emes.k
                                        a jak Ty ise dzisiaj czujesz? Dzis Twoja data testowania smile
                                    • kotkowa Re: Lista 7.03 09.03.12, 10:08
                                      Ja jestem z listopada i w pewnym wieku to fajne uczucie, ze jako jedna z ostatnich z rocznika obchodzisz kolejne urodziny - im pozniej, tym lepsze uczucie smile Nie mam problemow z tym, ze jestem z listopada. Ja w sumie chcialam urodzic na wiosne tylko ze wzgledow praktycznych, tzn jest cieplej, latwiej ubrac maluszka, latwiej wyjsc na spacer itd, zima to malo sprzyjajaca pora, ale nie wybrzydzam. Pierwszego synka mam z kwietnia, teraz bedzie jak ma byc, byle szybko wink
                                      Co do cesarki, to ja tez mialam nieplanowana, maly ulozyl sie potylicowo tylnie i wierzcholkowo w trakcie porodu, pozycja nie do urodzenia, nie wstawial sie w kanal, rozwarcie zatrzymalo sie na 8 i ani drgnelo. Bole przy tej pozycji sa wyjatkowo silne, krzyzowe, wiec wiem jak moze bolec w najgorszym wypadku porod sn i wiem jednoczesnie jak wyglada cc. I mimo wszystko bardzo bym chciala drugie dziecko urodzic sn, a ogolnie mam chrapke na 3 dzieci (no moze 4 jak zaszaleje, ale to juz mniej prawdopodobne) - i jak wiadomo kazde cc to wieksze ryzyko, ze blizna nie wytrzyma sad juz teraz po tym 1 boje sie czy w ciazy nie bedzie komplikacji - poczytalam jakie sa ryzyka po cc, naprawde zaluje, ze musialo sie skonczyc cc, to jest powazna operacja wbrew pozorom, masz pocieta macice, ryzyko zrostow, endometriozy, rozejscia blizny w ciazy, pekniecia macicy przy porodzie, nieprawidlowego zagniezdzenia sie zarodka (ciaza jajowodowa, szyjkowa), generalnie ja sie dziwie jak ktos chce cc na zyczenie, mysle, ze malo wie o mozliwych powiklaniach - a juz zwlaszcza jak chce miec jeszcze dzieci. Wiecie - bol, dochodzenie do siebie, to sa chwilowe sprawy w porownaniu do mozliwych komplikacji. Sa przypadki, ze juz po 1 cc lekarze odradzaja kolejne dzieci, u niektorych blizna jest tak cienka... no i wtedy dolina.
                                      • emes.k Re: Lista 7.03 09.03.12, 10:17
                                        smile no właśnie jeszcze nie wiem jak się czuję wink jeszcze nie testowałam @ powinna być wczoraj , dziś 31 dc- póki co nie ma , ale czekam - zatestuję może jutro , bo tak sobie pomyślałam, że mniej rozczaruje mnie @ niż 1 kreska. Dam znać - smile Muszę test dopiero kupić - bo wcześniejsze kupienie zaowocowało - wcześniejszym zrobieniem go tongue_out
                                        • gg_niunia Re: Lista 7.03 09.03.12, 11:05
                                          Dziewczyny jak dajecie radę wytrzymać taką niepewność?
                                          Ja nie mogę znaleśc sobie już miejsca. Teoaretycznie wiem, że musze poczekać ale najchętniej zerbałabym cztery litery i pobiegła sprintem do lekarza. Powstrzymuje mnie tylko to, że jeśli nawet jestem w ciąży to nie potwierdzi jej jeszcze na 100%.
                                        • paulid Re: Lista 7.03 09.03.12, 11:15
                                          Emes.k, wygrana coraz bliżej. Przerwij wreszcie naszą listową złą passę smile
                                          Kochana, trzymam kciuki i czekam na dobre wieści!!!
                                          • wicherka81 Re: Lista 7.03 09.03.12, 11:24
                                            Mnie też już właściwie wszystko jedno kiedy się dziecko urodzi - byle było smile gdybym myślała inaczej to bym się nie starała teraz wink poza tym w moim wieku nie ma na co czekać tongue_out

Emes.k
                                            Ależ nas trzymasz w niepewności tongue_out ale ja bym pewnie tak samo zrobiła na Twoim miejscu, dwa dni po terminie @ to jednak ciemniejsza druga kreseczka tongue_out tongue_out niż jeden dzień po terminie wink Jakieś mam dobre przeczucia, może się sprawdzą?

gg_niunia
                                            Do lekarza rzeczywiście nie ma po co iść, chyba tylko po to, żeby się zdenerować, że nic nie widać wink Trzeba ćwiczyć cierpliwość.. (wiem, łatwo powiedzieć wink zobaczymy jak ja będę szaleć za te dwa, trzy tygodnie wink )
                                            • hanna79 Re: Lista 7.03 09.03.12, 18:46
                                              A ja bym jednak wolała uniknąć tego listopada, czy grudnia, choć oczywiście nic nie robię w tym kierunku wink Już tak się przyzwyczaiłam do comiesięcznych niepowodzeń, że chyba bym była dwoma krechami bardziej zszokowana niż jakaś gimnazjalistka wink tongue_out Synka mam majowego, super czas na pierwsze spacerki...
                                              • hanna79 Re: Lista 7.03 09.03.12, 18:50
                                                No i nie skończyłam, bo mi młody wysłał posta wink
                                                Ale oczywiście byłabym szczęśliwa z pozytywnego testu o każdej porze roku, dnia i nocy... wink
                                                Emes.ka trzymam kciuki!!!!!!!!!!!11
    • cpt1 Re: Marcowe testowanie 09.03.12, 12:22
      Ja mam do testowania 6 dni ale piersi mnie juz bola od kilku dni tak samo jak co miesiac wiec obawiam sie ze znow nic nie wyszlo. Zwlaszcza ze nie bylo bolu podczas owulacji , a pecherzyk na usg w 13 dc byl piekny sad
      • gg_niunia Re: Marcowe testowanie 09.03.12, 13:25
        Ja jestem juz "przeterminowana" testy raz nie pokazują nic raz bardzo cienką linię, którą chyba tylko ja widzę. @ jak nie było tak nie ma, a piersi bola mnie od momentu kiedy powinny mnie bolec (tak jak na okres). Ostatnie 3 dni jednak dają mi porządnie o sobie znać.
        Nie martw się więc na zapas. Trzeba czekać - a mówi to potwornie niecierpliwy człowiek, który nie może usiedziec na miejscu smile
    • takajakwy Re: Marcowe testowanie 09.03.12, 17:09
      u mnie tez jakies zaburzenia dzisiaj 5dc, a moja temp 37,03 ,ale to pierwsza @ po poronieniu wiec wybaczam wink do tego w 3 dniu miesiaczka znikla i wczoraj znowu sie pojawila smile
      • emes.k Re: Marcowe testowanie 09.03.12, 18:56
        Dzięki dziewczynki za wsparcie smile)) narazie nadal czekam... test muszę kupić więc tylko to mnie trzyma , że jeszcze nie testowałam hehe, według półrocznej obserwacji cyklów stwierdzam , że @ powinna już być wczoraj - dziś najpóźniej- a nie ma- ale nie nakręcam się big_grin , nigdy nei miałam zaburzeń od lat jak w zegarku, nawet stres , czy dieta czy klimat nigdy nei wpływały na przesunięcie, co do samopoczucia- nie wiem piersi troszkę bolą przy ucisku - ból jak na okres minął - myślę ze do jutra sprawa się wyjaśni :]
        • natikow Re: Marcowe testowanie 09.03.12, 20:16
          Emes.ka - no gratuluję cierpliwości!
          Ja bym była po teście już kilka razy wink

Ale wiesz co, masz absolutną rację - jak jesteś to test nic nie zmieni, jak nie jesteś też nie - ale zazdroszczę pokładów cierpliwości... smile

No i czekam na super wieści smile
          • emes.k Re: Marcowe testowanie 09.03.12, 20:25
            heh nie wiem czy to cierpliwość- ogólnie to ta cecha u mnie na końcu listy tongue_out , nie wiem nie robię tego testu bo jednak wciąż mam wrażenie , że @ będzie, poza tym jak już wcześniej wspomniałam, robiłam test chyba 4 marca i była 1 kreska - strasznie się rozczarowałam , jakoś tak sobie myślę, że może gdyby była ciąża to już tego 4- tego chociaż jakaś blada by się pokazała a tam nic nic nic - w pierwszej ciąży zrobiłam test w 5 dniu po spodziewanej miesiączce - dlatego , że nie było mnie w kraju , no i dlatego , że byłą to pierwsza ciąża więc nie zagłębiałam się w to kiedy testować wink - wtedy wyszła też bardzo blada kreseczka - jezuuuuu ja tu gadu gadu smile a normalnie naprawdę @ nie nadchodzi tongue_out jutro rano lecę po test obiecuję!
            • emes.k No i nie tym razem ... 09.03.12, 20:56
              sad no i jest tak jak czułam - jednak kobieca intuicja robi swoje - właśnie zaczęło się plamienie sad ... no nic trudno nie ja pierwsza, nie ostatnia, choć troszkę się łudziłam jest tak jak się spodziewałam, zmykam na kwiecień , eh... pozostałym z listy życzę więcej szczęścia smile
    • emes.k Lista 09.03.2012 09.03.12, 20:58
      • paulid Re: Lista 09.03.2012 09.03.12, 21:20
        Kochana, tak mi przykro sad Jestem z Tobą!
        Wróciłam przed chwilą z uczelni, szybko odpaliłam kompa i po kolei czytałam posty - pełne optymizmu i dobrych fluidów i nagle... ten o okresie. Ech, beznadzieja!
        Trzymaj się dzielnie, nie łam się.
        Mam nadzieję, że kwiecień będzie dla nas obu łaskawszy smile
        Buziaki
        • emes.k Re: Lista 09.03.2012 09.03.12, 21:37
          no nie łamię- ale kurcze przykro troszkę , to wszystko przez to moje planowanie płci tongue_out to mój 1cs i w sumie przytulanko 2 razy tylko ,jak się okazuje za wcześnie , bo owu byłą jakieś 3 dni po tym jak ja wyliczyłam, więc duże znaczenie, do tego problemy z tarczycą - i tak sobie myślę , że w kolejnym cyklu już nic nie liczę idziemy na żywioł smile co ma być to będzie- fajnie , że będziemy razem smile)) zawsze raźniej - najgorsze teraz , że to kolejny cały miesiąc- że znów od nowa każdy dzień po dniu odhaczać w kalendarzu , a potem ti czekanie czy jest @ czy nie ma- dobrze , że już wiosna powoli sobie do nas idzie to może nie będę tak gnić w tym domu, tylko Syna pod pachę i do piaskownicy wink buziaki
          • natikow Re: Lista 09.03.2012 09.03.12, 22:23
            Emes.ka - oj, szkoda... sad

Ale za to pomyślcie, jaki wesoły może być początek kwietnia, nie? big_grin
            • emes.k Re: Lista 09.03.2012 09.03.12, 22:35
              no szkoda, ale cieszę się, że będziemy się mieć siebie nawzajem w kwietniu smile oby nam się udało , ja z grudnia M z grudnia to może i dzidziulek z grudnia się uda , taki mały prezencik dla nas na urodzinki , albo an gwiazdkę smile) jejuuuu dziewczyny oszaleję , dziś 1 dzień hahahha wiecie ile to czasu do końca cyklu tongue_outP masakra!! wink
              • janinkakrk Re: Lista 09.03.2012 10.03.12, 10:13
                emes.k bede mocno trzymała kciuki za nastepny cs! Grudniowe dzieci są super, wiem po sobie wink
                • emes.k Re: Lista 09.03.2012 10.03.12, 10:24
                  hhehe dzięki kiss ja też wiem po sobie , że super smile)) w tym cyklu będziemy po prostu intensywniej pracować smile bez kombinowania co będzie
                  • emes.k Re: Lista 09.03.2012 10.03.12, 10:45
                    ale ja was zagaduje heehe ale wiecie co dziwna ta moja @ bo tak naprawdę wcale jej dziś nie ma- wczoraj śluz blado różowo podbarwiony i świeżo czerwony tylko raz, dziś rano odrobinka brązowego śluzu i dalej nic , nigdy tak nie miałam, coś mi się chrzani z tym okresem ... miałyście tak?
                    • jolajolly Re: Lista 09.03.2012 10.03.12, 11:20
                      Emes.k ja miałam tak w poprzednim cyklu. Pojawiło się plamienie i znikło. Za ok. 4 dni dopiero miałam @. Nie stresuj się, musisz czekać. Jak nie będzie @ takiej na 100% to teścik. Oby dwie kreseczki smile
    • emes.k Re: Marcowe testowanie 10.03.12, 13:25
      Dziewczynki moje kochane - dalej nic @ się nie rozkręciła , a to plamienie jest znikome ,jak bywam :] w łazience to papier jest czysty i tylko czasem takie delikatne zaróżowione - czytam, że w ciąży wiele dziewczyn tak miewa, , że zamiast @ występuję lekkie plamienie lub , gdy jest jakiś krwiak , chyba zwariuje od tego myślenia, wiecie z jaką częstotliwością bywam w kiblu? :] ja wczoraj widząc zabarwiony śluz uznałam ze to @ a dziś już taka do końca pewna nie jestem Co Wy o tym myślicie? Wiem powinnam skonsultować z lekarzem, ale czekam , że @ się rozkręci - a test nie kupiony wink nie mam odwagi testować, bo znów jakiś cień nadziei się pojawił
      • hanna79 Re: Marcowe testowanie 10.03.12, 13:33
        Kobieto testuj i to natychmiast smile !!!
        Sama wiesz, że we wczesnej ciąży często zdaża się plamienie, krwawienie, czasami jest to niegroźne, ale czasami potrzeba np. suplementacji progesteronu. Ja bym zrobiła test, bo może byc potrzebna wcześniejsza wizyta u lekarza, może zbadanie poziomu progesteronu...
        Rób test, będziesz wiedziała na czym stoisz...
        • kolejna-staraczka Re: Marcowe testowanie 10.03.12, 15:34
          emes, możesz być w ciąży smile
          Ja w takich sytuacjach cieszę się, że mierzę temperaturę, nigdy nie mam wątpliwości smile
          • emes.k Re: Marcowe testowanie 10.03.12, 18:17
            kupiłam test :] właśnie wróciłam z apteki tongue_out ale zrobię jutro rano , nadal @ nie ma tylko cały czas leciutko podbarwiony śluz lub zupełnie czysto .............. w pierwszej ciąży po prostu w nią zaszłam, @ nie przyszła test pozytywny i wszystko jasne , więc teraz to totalnie zgłupiałam smile Jutro dam Wam znać smile))
    • emes.k Re: Marcowe testowanie 11.03.12, 09:11
      eh... mówię Wam dziewczyny nigdy nie przeżyłam jeszcze takiej mieszanki emocji i uczuć - rozczarowanie, smutek, nadzieja, chwila radości i znów rozczarowanie - nie wiem czemu zostałam wystawiona na taką próbę- dziś @ przyszłą na 100%, więc test się nie przydał Mam tylko teraz problem powiedzcie od kiedy mam liczyć, że zaczął się cykl? Zgłupiałam totalnie! Powodzenia pozostałym z listy bo jeszcze was tam sporo smile
      kama26 co tam u Ciebie? smile)
      • nuluska Re: Marcowe testowanie 11.03.12, 11:11
        emes.k przykro mi sad
        Pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień krwawienia żywo czerwonego, tak mi gin kiedyś tłumaczył.
      • kasi_ab Re: Marcowe testowanie 11.03.12, 11:22
        no powiem Ci emes.k, że Ty też przysporzyłaś nam sporo emocji smile życzę uśmiechów w kolejnym cyklu !
        udanej niedzieli!
      • emes.k Re: Marcowe testowanie 11.03.12, 11:37
        no to w sumie już wczoraj późnym wieczorem było żywo czerwone krwawienie , więc tak to traktuje - dziś już oswoiłam się z tą myślą , zapisałam się już na kwietniowe testowanie smile i czekam tam na resztę , którym tu się nie udało smile
        wiem wiem , że emocji wzbudziłam sporo tongue_out - ale już się wyjaśniło smile buuuziaki dziewczynki
        • takajakwy Re: Marcowe testowanie 11.03.12, 16:07
          mi lekarz tlumaczyl. ze pierwszy dzin cyklu mam liczyc jeli @ zaczela sie do 12 w poludnie
          • straggly Re: Marcowe testowanie 11.03.12, 21:46
            Ale tu przykre wieści po weekendzie spotkałam, przykro mi dziewczynysad kam-a26 a co z Twoim testem? Bo dziś Twoja kolej...
            Ale w takim razie w końcu nam z 15.03 musi się udać przerwać tą złą passę. Ja chyba nie wytrzymam do czwartku z testem, strasznie mi się ten cykl dłuży. Temperatura od wczoraj dużo niższa, ale nie pod linią podstawową, więc jest szansa, ale trochę smutno bo miałam taki piękny wykres, ciągle do góry było. Jajniki nadal mnie czasem zakłują, piersi obrzmiałe, naprawdę mam nadziejęsmile Obu nie było z tego wielkiego rozczarowania. Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki i proszę o to samo. Fajnie że mamy tu taką grupę wsparciasmile
            • fantazzja Re: Marcowe testowanie 12.03.12, 09:08
              straggly , ja przez cały czas myślałam, że 15 jest w piątek smile Mój wykres już dawno nie był taki ładny (wykres), też bolą mnie piersi i jajniki (ale to też czasem zdarza się przed @), a na dodatek od 2 dni mąż powtarza, że jestem jakaś inna wink Ale z drugiej strony nie chcę robić sobie nadziei (łatwo powiedzieć), bo wiem, jak bardzo boli rozczarowanie.
              To co Dziewczyny, byle o czwartku!!!
    • cpt1 Re: Marcowe testowanie 11.03.12, 21:34
      Mnie mozecie zapisac minus. Dzis zaczeło sie plamienie wiec za 3 dni bedzie @. 18cs nadal nieudany sad Zalamalam sie , poryczalam jak co miesiac i nie wiem co robic...
      Do hsg nie moge na razie przystapic bo posiew nie wyszedl najlepszy sad Tak wiec stoje w miejscu... Do d...y to wszystko sad
      • emes.k Re: Marcowe testowanie 11.03.12, 21:52
        cpt1 kochana nie martw się chyba to ogólnie taki slaby miesiąc zobacz ile nas tu nieudanych sad ale nie ma co bierzemy się do roboty big_grin i w kwietniu wszystkie będziemy Twix - y !!! smile) ja już się na kwiecień zapisałam i nie zamierzam się poddawać tongue_out
        Kama26 a Ty się do nas odezwij , a w czwartek czekamy na dużo podwójnych kreseczek bo sporo was tu na liście smile
        • maaagall Re: Marcowe testowanie 11.03.12, 22:19
          Witam! od ponad pół roku nawet tu nie zaglądałam, bo byłam na forum "niepłodność". Lekarze nie dawali żadnych szans na ciążę naturalną. W marcu miałam podchodzić do 2 IUI.A tu z głupia zrobiłam test 8 marca tj. w 24 dc i 2 krechy, od razu na bete i wynik 90.W piątek byłam u lekarza(zapytać o leki), mam się zgłosić za tydzień.Modlę się, by we wtorek okres się nie pojawił.
          To był mój 18 cykl starań.
          • kasi_ab Re: Marcowe testowanie 12.03.12, 07:34
            Maaagall
            to super wiesci, dodajesz mi otuche i nadzieje!!!! mocno sciskam !!!

cpt1
            strasznie mi przykro. Wiem, ze jak napisze, zebys sie nie przejmowala to niekoniecznie Cie pociesze, ale popatrz na Maaagall - nie bylo niby szans a tu prosze - beta rosnie smile
            Moja kolezanka dluuuugo starala sie o dzidziusia i nic, stwierdzili ze tak mialo byc i sie z tym pogodzil i po 10 latach malzenstwa okazlo sie, ze jest w ciazy. Uwierzcie mi, ze byla w ciezkim szoku i sama juz nie wiedziala czy sie cieszy czy nie smile Pare dni temu urodzila zdrowego dzidziusia! Nadzieje nigdy nie umiera smile
            Milego poniedzialku !!!
      • fantazzja Re: Marcowe testowanie 12.03.12, 09:01
        Cpt1 trzymaj się i nie trać nadziei. I rycz, jeśli masz ochotę. Mi to chociaż trochę pomaga. Kurczę, jakoś smutno mi się zrobiło sad Bardzo trzymam za Ciebie kciuki w następnym miesiącu!!!
    • cpt1 Re: Marcowe testowanie 12.03.12, 09:19
      Dzieki dziewczyny za slowa otuchy smile
      Dzis nasza rocznica slubu - mial byc prezent...
      Pewnie za pare dni kiedy skonczy mi sie @ humor sie poprawi bo bedzie mozna zaczac staranka smile
      Martwi mnie tylko to ze przez kiepskie wyniki nie mozemy ruszyc dalej. Bez hsg nie bedziemy podchodzic do ew inseminacji.
      Wszystko sie w czasie odwleka, a za 9 miesiecy koncze 35...
      Ale nic to. Mam nadzieje ze kwietniowe testowanie bedzie dla nas wszystkich pozytywne smile
      W kwietniu kupilismy mieszkanie wiec bedzie rocznica to i prezent bylby dobry smile hihihi
      No i dzieciaczek bylby grudniowy smile
    • wicherka81 Re: Marcowe testowanie 12.03.12, 09:34
      Ja niestety muszę spasować w tym cyklu sad W sobotę dopadło mnie ostre zapalenie pęcherza (tak mocne, że aż miałam krwiomocz) i biorę antybiotyk. Ponieważ tak mocne leki i staranka raczej nie powinny iść w parze, więc rezygnuję w tym cyklu ze starań. Trochę mi smutno, ale nie będę ryzykować, że coś się dziecku w razie czego stanie.. Starania były w 6 i 8 dc, ale mam nadzieję, że to było jeszcze za wcześnie na zaciążenie, chyba jednak nie ucieszyłabym się z dwóch kresek w takiej sytuacji...

Powodzenia dziewczyny!! Zapełnijcie marcową listę ślicznymi uśmiechami smile
      • wicherka81 Lista 12.03 12.03.12, 09:36
        I jeszcze wpiszę sobie minusiki sad

emes.k..................................09.03 ----
        wicherka81 1cs......................30.03 ---
        • takajakwy digital test ciazowy 12.03.12, 12:36
          niedawno skonczyla mi sie @, ale byla bardzo dziwna poniewaz jakies 20% normalnej miesiaczki do tego jest to moj 8dc, a temp nadal 36,98 i zrobilam degital test, niestety wyszedl negatywny, ale wyjelam go z teo czytnika i tam jest druga kreska tylko jasna i teraz nie wiem czy ona zawsze sie pojawia czy moze dni plodne mi sie przesunely (to byl pierwszy cykl po poronieniu) i jednak jest to ciaza tylko bardzo wczesna?? co sadzicie? w tym cyklu w ktorym zaszlam w ciaze tez mialam taka sama miesiaczke i ponad tydzien pozniej test bym pozytywny tyle, ze niestety poronilam sad
          • kolejna-staraczka Re: digital test ciazowy 12.03.12, 12:56
            takajakwy, koniecznie zrób kolejny test smile Trzymam kciuki i jestem pełna nadziei smile Może do Rzymu pojedziecie jednak we 3? smile
            • takajakwy Re: digital test ciazowy 12.03.12, 13:01
              jesli temp bedzie sie utrzymywala tak wysoko to nastepny test zrobie pewnie w czwartek.
              • kolejna-staraczka Re: digital test ciazowy 12.03.12, 13:53
                A gdzie zaznaczasz temperatury?

Ja tutaj:
                enpr.pl/1632
                • takajakwy Re: digital test ciazowy 12.03.12, 13:56
                  na jakims amerykanskim portalu, ale postaram sie zalozyc konto na enpr
                • takajakwy Re: digital test ciazowy 12.03.12, 14:06
                  moj wykres
                  enpr.pl/2878
                  • hanna79 Re: digital test ciazowy 12.03.12, 15:33
                    takajakwy faktycznie wysokie te tempki... Ja bym chyba jutro rano zrobiła test jakiejś innej firmy. I ta temperatura troche skacze może byś musiała się skonsultować z ginem gdyby się jednak okazało, że jesteś w ciąży, czego ci oczywiście życzę z całego serducha smile I trzymam mocno kciuki!!!
                    • straggly Re: digital test ciazowy 12.03.12, 19:05
                      Dziewczyny, tak jak pisałam nie wytrzymałam do czwartku i rano zrobiłam test - najpierw odczytałam jako negatywny,ale po ok 5 minutach zobaczyłam bladziutką, ale DRUGĄ KRESKĘ smile smile W pracy zrobiła inny test, innej firmy i po jakimś czasie też się cień pojawiłsmile Dziś dopiero 10 dzień od owulacji ( na 99.99%), więc mam nadzieję, ze z czasem wszystko się wyklaruje, ale chyba moja intuicja mnie nie zawiodła. Na jutro rano jeszcze jeden test mi został, więc zobaczymy czy kreska się wyraźniejsza zrobi, no i idę na betę potwierdzić, bo jakby co to leki trzeba trochę zmodyfikować. Mam nadzieję, ze jutro nie zobaczę jedynie białego tła, bo już bardzo się ucieszyłam i powoli zaczynam wierzyć że będziemy mięli dzieckosmile
                      • fantazzja Re: digital test ciazowy 12.03.12, 20:44
                        W końcu pozytywna wiadomość big_grin Trzymam kciuki!!
                        • kolejna-staraczka Re: digital test ciazowy 12.03.12, 20:50
                          Dziewczyny moja siostra przyjechała dzisiaj z pozytywnym testem smile Udało się za pierwszym razem smile Miałam nikomu nie mówić, nawet mężowi nie powiedziałam, ale Wam jakoś chciałam się wygadać smile

Trochę jej zazdroszczę (bo ja to chyba jakaś pechowa jestem), ale też bardzo się cieszę smile
                          • takajakwy Re: digital test ciazowy 12.03.12, 21:01
                            moja siostra tez jest w 7tc smile
                            • kolejna-staraczka Re: digital test ciazowy 12.03.12, 21:07
                              takajakwy, szkoda, że to nie jest zaraźliwe smile a może jest? smile
                              • kasi_ab Re: digital test ciazowy 12.03.12, 21:12
                                haha smile ale chyba coś w tym jest. Pogłaskałam brzuch bratowej tuz przed porodem i po miesiącu byłam przy nadziei. Dzisiaj siedziałam w pracy w towarzystwie trzech ciężarnych ... no mam nadzieję, że jednak jest zaraźliwe smile
                          • hanna79 Re: digital test ciazowy 12.03.12, 21:16
                            Ja przed chwilką też się dowiedziałam, że kuzyna żona jest w ciąży... z czwartym... nieplanowanym... Nie ma sprawiedliwości na tym świecie wink
                            • emes.k Re: digital test ciazowy 12.03.12, 22:23
                              jeju jeju co tu tak hot?? tongue_out dziewczyny to ja jutro ruszam w miasto i se będę głaskac wszystkie brzuszki wink dziś 3 dc jejuuuuuu już się nie mogę doczekać kiedy @ się skończy i ostro do pracy :] chciałabym w kwietniu pochwalić się dwoma kreseczkami smile))))))))))))))))))))))))
                              straggly daj znać koniecznie!! ale ...gratuluję tongue_out
                              dziewczyny a jeśli miałabym zbadać poziom hormonów to powiedzcie co powinnam zrobić? i czy ma to znaczenie w którym dc? smile
                              • hanna79 Re: digital test ciazowy 12.03.12, 22:51
                                Moge Ci napisać jakie ja robiłam i kiedy:
                                hormony tarczycowe (TSH, FT3, FT4, aTG, aTPO) dzień cyklu obojetny
                                prolaktyna (można samą lub z obciążeniem), dzień cyklu w zasadzie obojętny, ale nie w trakcie @, owu, nie po seksie, wysiłku fizycznym, stresie i na czczo wink
                                LH i FSH, 2-4dc
                                estradiol (w zależności od celu badania) w 2-4dc w celu oszacowania rezerwy jajnikowej, w późnej fazie pęcherzykowej (na kilka dni przed spodziewaną owulacją) w celu oceny dynamiki dojrzewania pęcherzyków oraz po owulacji w celu oceny czynności ciałka żółtego (ja robiłam w 3dc i po owu)
                                Progesteron - 7 - 8 dzień po owu (lub wyższych temperatur)
                                • emes.k Re: digital test ciazowy 13.03.12, 08:18
                                  hanna dzięki dużo tego smile sama nie wiem czy już teraz jest taka potrzeba, to był mój 1 cs , tsh Atpo, ft3 i 4 mam badane bo choruje na hashimoto , ale o całej reszcie nie mam pojęcia smile spróbuje chyba w tym cyklu intensywniej popracować tongue_out a jak się nie uda to wtedy chyba badanka
                                  Moja @ dziwna tym razem niedziela i poniedziałek na maksa dużo a dziś już jakby jej nie było no i te dwa dni piątek i sobota delikatne plamienie - mam nadzieję, że się nie rozregulowałam uncertain
                      • janinkakrk Re: digital test ciazowy 13.03.12, 08:09
                        No i jaktam, udało się? smile
                        • wicherka81 Re: digital test ciazowy 13.03.12, 09:15
                          Straggly i jak tam??? Ja i tak gratuluję smile ale suuuuuuuper smile
    • kiecha3 lista 13 marca 2012 13.03.12, 07:06
      zmieniam u siebie dzień ewentualnego testowania.. choć i tak nic z tego.. bo były dwa podejścia do owy, a sexu w dobrym czasie wcale..

janinakrk 3cs.........................03.03 big_grin big_grin big_grin
      jolajolly.................................05.03 big_grin big_grin big_grin
      straggly 3cs............................15.03 ???
      kiecha3 .................................17.03
      • gg_niunia Re: lista 13 marca 2012 13.03.12, 10:14
        Witajcie Laski smile
        Ależ się nadziało w ciągu tych trzech dni.
        Takie pozytywne informacj epodnoszą na duchu.
        U mnie w dalszym ciągu bez zmian - brak @ a na lekarza nie miałam wczoraj odwagi - zaczekam do czwartku. W gruncie rzeczy sytuacja powinn abyć już jasna - 10 dni po terminie @ przy regularnych cyklach.
        Trzymajcie się ciepło i przynoście dobre wieści.
        • takajakwy Re: lista 13 marca 2012 13.03.12, 14:58
          dzisiaj rano temp 36,66 czyli spadla, ale nadal nad linia, a popoludniu 37,25 a czesto mierze dwa razy dziennie (takie zboczenie) i jak mialam rano nisko w I fazie tak i popoludniu wiec nadal nie gra uncertain test jesli jeszcze nizej temp nie spadnie zrobie w czwartek. wizyte u lekarza mam na piatek i prywatnie do ginekologa mam na 25 marca w moje urodziny smile

ps: chcialam zapytac o enpr, jak moge dodac Wasze cykle zeby obserwowac i gdzie mam zmienic zeby inni mogli komentowac moj wykres. ?
          • straggly Re: lista 13 marca 2012 13.03.12, 17:08
            Test rano pokazał trochę wyraźniejszą kreskę, ale nadal słabą. Wyniki bety będę miała dziś albo jutro - zaraz dzwonie do laboratorium i dam znać Z tym że od 5 rano regularnie co pół godziny - 15 minut jestem w toalecie, bo wymiotuję. Nie wiem czy to od ciąży, czy nie . Gin telefonicznie mówi, że na dwoje babka wróżyła, ale brać cokolwiek na te wymioty zabroni. Rodzinna twierdzi, że to przez ciążę, dała mi zwolnienie do końca tygodnia, bo podobno nie ma co liczyć, że jutro mi przejdzie. A tak chciałam w ciąży jeszcze trochę popracować. Trochę inaczej sobie to wyobrażałam, ale nie marudzę. Od popołudnia jakby trochę lepiej, może powoli organizm akceptuje "obcego" smile Mam nadzieję, że beta potwierdzi ostatecznie ciążę.
            • straggly Re: lista 13 marca 2012 13.03.12, 17:14
              Właśnie dzwoniłam i nawet podali mi przez telefon: beta 41.4smile progesteron 30smile Strasznie się cieszę i liczę że przerwałam złą passę w marcu, trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!! Na pewno będę do Was zaglądała i czekam na same dobre wieści!
              • paulid Re: lista 13 marca 2012 13.03.12, 19:21
                Straggly, gratuluję serdecznie! Hip hip hurra smile Świetna wiadomość.
                No właśnie, przerwałaś złą passę smile Wszystkiego dobrego i zaglądaj do nas. I wysyłaj dobre fluidy!
                • kolejna-staraczka Re: lista 13 marca 2012 13.03.12, 19:39
                  Gratulacje smile

takajakwy, właśnie nie wiem dlaczego nie można u Ciebie komentować. Może ktoś bardziej "obcykany" się wypowie smile
                  • takajakwy Re: lista 13 marca 2012 13.03.12, 19:57
                    o ile sie ne myle to juz udostepnilam komentarze, a co o tym myslicie?
                    • hanna79 Re: lista 13 marca 2012 13.03.12, 20:25
                      takajakwy Ja mam możliwość napisania u Ciebie komentarza smile Dodałam cię do wybranych użytkowników.
                      W ustawienia -> ustawienia obserwacji -> wyswietlanie wykresu można sobie pozaznaczać co ma być dla kogo widoczne.
                      Jak klikniesz moje imię, to przejdziesz do mojego wykresu, będziesz mieć dostęp do moich komentarzy (ma ustawione dostepność komentarzy dla moich wybranych użytkownków) , tam jak "pobuszujesz", to znajdziesz sporo znajomych z list testowych wink
                      straggly gratulacje ogromne!!!!!! Choć tak wczesnych mdłości to nie zazdroszczę wink
              • natikow Re: lista 13 marca 2012 13.03.12, 20:14
                Straggly - gratulacje smile

Ależ Ci pozytywnie zazdroszczę - wszystkiego, z tymi mdłościami włącznie wink big_grin

Podmuchaj na nas jeszcze, żeby w kwietniu przybyło uśmiechów smile
              • janinkakrk Re: lista 13 marca 2012 13.03.12, 23:13
                Gratulacje kochana!
                • nuluska Re: lista 13 marca 2012 14.03.12, 09:07
                  straggly wielkie gratulacje!

Mnie dziś tempka poleciała w dół. Z wpisaniem sobie minusa czekam bo @ pewnie przylezie jutro.
              • fantazzja Re: lista 13 marca 2012 14.03.12, 09:00
                Super smile smile smile Gratuluję!!!
                Teraz mocno trzymaj kciuki za nas!
      • kasi_ab Re: lista 13 marca 2012 13.03.12, 20:54

cpt1 18cs ..............................15.03 ---
        straggly 3cs............................15.03 smile smile smile

nie mogłam się powstrzymać i dopisać uśmiechów. GRATULUJĘ serdecznie smile
        • straggly Re: lista 13 marca 2012 13.03.12, 21:17
          Właśnie sobie przypomniałąm, ze się nie " uśmiechnęłam" i weszłam dopisać, więc od siebie dopisuję jeszcze jeden smile

straggly 3cs............................15.03 smile smile smile smile

I pamiętajcie że liczę na więcej uśmiechniętych buziek w tym miesiącu!!!
          • hanna79 lista 13 marca - aktualna 13.03.12, 21:29
            Widzę, że jakimś cudem "wróciłam" na swoją stara datę testowania, to się poprawię i dopiszę usmieszki, które zanikły... smile

• takajakwy Re: lista 13 marca - aktualna 13.03.12, 21:37
              dzieki hanna juz sie chyba uporalam ze wszystkim na enpr smile
            • kasi_ab 17 marca - aktualna 17.03.12, 07:37

• mania2008 Re: lista 13 marca 2012 14.03.12, 18:53
            Moje gratulacje straggly smile trzymam kciuki abyś miała spokojne 9 m-cy smile SUPER!
            U mnie dopiero 16dc, jestem po owulacji i czekam teraz na ewentualne zagnieżdżanie zarodka smile Mam nadzieje, że do niego dojdzie i że nic się po drodze nie rozjedzie...i że tak jak Ty ujrzę drugą kreskę za 2 tyg smile
            Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę dużo uśmieszków na naszej liście.
        • kasi_ab 14 marca 2012 14.03.12, 09:08
          Snilo mi sie dzisiaj, ze jestemw ciazy. Wiec rano jak wstalam od razu zrobilam test - mam ich jeszcze 11 w domu, wiec musze wykorzystac aby sie nieprzeterminowaly smile Dzis jest 27 dzien cyklu.
          no i coz ujrzalam smile nie smiejcie sie, ale druga blada kreske - w sumie powiedzialabym cien cienia i ogolniee slabego cienia smile no ale maz tez ja widzial i nawet Justynka musiala popatrzec smile (tez czeka na dzidziusia w domu). Sadze jednka, ze to poprostu odznaczylo sie jakos miejsce, w ktorym miala byc druga kreska. Ogolnie brzuch mnie pobolewa jak przed @ wiec sie nie napalam...ale jakos tak podspiewujemy sobie z mezem "widzialam orla cien, widzialam cienia cien "

pozdrawiam!!!!
          • straggly Re: 14 marca 2012 14.03.12, 09:30
            Po cichu gratulujęsmile myślę, że to jednak, ciąża, bo te kresko drugie tak same z siebie się nie pojawiają, nawet jeśli są bardzo blade. Mi cień wyszedł już w 25dc, tyle że owu była nadzwyczaj szybko, bo w 15dc. I z tego cienia wczoraj wyszła beta świadcząca o 3-4tygodniu ciążysmile Daj znać jutro czy kreska mocniejsza wyszła.
            • wicherka81 Re: 14 marca 2012 14.03.12, 10:47
              Straggly, to cudownie smile No może tak wczesnych wymiotów to nie zazdroszczę, ale cóż - może bliźniaki będą, skoro takie mocne objawy tongue_out

kasi_ab chyba możemy Ci pomalutku gratulować big_grin
              • kasi_ab Re: 14 marca 2012 14.03.12, 10:58
                oj z tymi gratulacjami, prosze poczekajcie jeszcze, bo trudno mi uwierzyc ze to co widzialam to kreska...zobaczymy co zycie przyniesie, ale nadzieje mam ogromna smile chociaz brzuch dalej boli jak przed @ sad
                • hanna79 Re: 14 marca 2012 14.03.12, 19:12
                  kasi_ab jednak myślę, że z pewną dozą niesmiałości wink można Tobie gratulować smile
                  Apropo bóli jak @, to Ci napiszę, że mnie tak bardzo brzuch bolał okresowo w cyklu, w którym zaszlam w ciążę, że ciągle biegałam do łazienki, żeby sprawdzić, czy aby mnie nie zalewa właśnie wink więc czekamy na dobre wieści...
            • gg_niunia Re: 14 marca 2012 14.03.12, 12:43
              Gratuluję straggly !!!!
              Mam nadzieję, że będize to listopadowy przełom.
              Trzymaj się cieplutko.

• jolajolly Re: 14 marca 2012 14.03.12, 13:12
                Straggly gratuluję smile Oby niunia zdrowo rosła. Moja już kilka dni przed terminem @ szalała i miałam mdłości. Od kilku dni to już zdecydowanie coś więcej niż mdłości. Do tego bardzo mocno pobolewa mnie podbrzusze.

Kasi_ab no to czekamy na dobre wieści smile Trzymam kciuki żeby kreseczka się pojawiła.
                • kotkowa Re: 14 marca 2012 14.03.12, 13:26
                  No jak pozytywnie się robi smile
                  Straggly, przecież na zwolnieniu będziesz tylko chwilowo, mdłości miną, pewnie zdążysz popracować smile Ciesz się z tych mdłości, bo to dobry znak.

Kasia a-b, ja też wstępnie gratuluję, u mnie w I ciąży też był cień cienia, nawet m. powiedziałam, że negatywny i poszedł do pracy, a ja pod światło dopiero zobaczyłam ten cień cienia drugiej kreski, to zazwyczaj jest ciąża smile
                  • kolejna-staraczka Re: 14 marca 2012 14.03.12, 14:39
                    Dziewczyny, moja siostra zrobiła test w poniedziałek (rano i wieczorem) cień cienia, dzisiaj też cień cienia, a termin @ miała wczoraj. To normalne? Bo myślałam, że ta dzisiejsza kreseczka powinna być ciemniejsza, a jest (z tego co mówiła siostra) taka sama. Kurcze, jej ciążą się martwię... co to będzie jak sama będę w ciąży smile
                    • takajakwy Re: 14 marca 2012 14.03.12, 15:01
                      mi tydzien po terminie @ nadal kreska wychodzila jasniejsza. Dzisiaj w koncu temp. spadla i mam nadzieje wszystko sie normuje chociaz za niedlugo powinny zaczac sie dni plodne smile w piatek ide do lekarza zobaczymy czy wysle mnie na badania.
                      • kolejna-staraczka Re: 14 marca 2012 14.03.12, 15:05
                        Masz rację takajakwy, przecież czasami test wychodzi pozytywny tydzień po terminie@.

Przed chwilą dzwoniła do mnie siostra męża i chwaliła się, że będą mieli córkę (termin ma na połowę lipca) smile Fajnie, bo mają już synka smile
                        • hanna79 Re: 14 marca 2012 14.03.12, 19:16
                          To może też zależeć od testu, robiła takie same? Ja robiłam dwa różne testy w odstępie kilkunastu minut i jeden mi wyszedł bladzioch, a drugi intensywna czerwona krecha. Oczywiście te trzy lata temu, gwoli ścisłości wink
                          • kolejna-staraczka Re: 14 marca 2012 14.03.12, 20:06
                            hanna, robiła 3 testy (2 takie same i 1 inny). We wtorek dwa różne, a dzisiaj taki sam jak we wtorek. No nic, jutro idzie do lekarza smile
        • kasi_ab 15 marca 2012 15.03.12, 07:45
          czesc Dziewczyny,
          u mnie nadal blada druga kreska smile no ale ciagle jestem przed terminem @. Moj M stwierdzil, ze to moze faktycznie tylko fabrycznie cos przebija, wiec mu zaproponowalam zrobic test i ... oczywiscie nie mial ani troszeczke drugiej kreski smile Pomalu zaczynam sie cieszyc ale M mnie powstrzymuje i sam boi sie cieszyc, bo anoz wyjdzie, ze to jednak nie ciaza...
          dzis 15-sty wiec duzo osob do testowania - czekam na dobre wiesci smile
          • kotkowa Re: 15 marca 2012 15.03.12, 09:03
            Nooo to ja tam już wiem, że jest ciąża u Ciebie smile drugi raz cień cienia tak bez powodu by nie wyszedł smile swoją drogą super jest patent ze zrobieniem testu przez m! Jak któraś ma wątpliwości to nic prostszego, dać mężowi i porównać big_grin
            • kotkowa TESTY - tanie a dobre, polećcie! 15.03.12, 09:08
              Dziewczyny, czytam, że niektóre z Was mają jakiś niedrogie testy i robią ich nawet po kilka w cyklu - możecie napisać które testy polecacie? Interesują mnie zwłaszcza takie, które wykryły komuś ciążę w terminie @, bo ja muszę testować w terminie ze względu na luteinę.
              Ja kupuję Bobo Test strumieniowy, ma czułość od 10, ale on tani nie jest - ponad 18 zł. Piszcie jakie macie testy, jak się sprawdzają, po ile są. Może z netu można zamówić jakieś fajne i niedrogie?
              • kasi_ab Re: TESTY - tanie a dobre, polećcie! 15.03.12, 09:17
                kotkowa,
                ja ostatnio kupilam testy z allegro "one step", nie wygladaja wspaniele, bo sa to tylko cienkie paseczki papieru, ale sa czule od 10. Kosztuja 1 zl za sztuke. Jak sie zamowi do 13 to wysylaja w kopercie i koszty wysylki jest 3,5, czyli pacisz tyle co za jeden test smile Ja z nich teraz korzystam, a ten drozszy trzymam juz na ostateczne potwierdzenie smile Mi juz wykazaly cien cienia w 26dc
                • fantazzja Re: TESTY - tanie a dobre, polećcie! 15.03.12, 09:53
                  Ja robiłam dzisiaj płytkowy Ultra Czuły ACON 10mlU/ml. Kosztuje ok. 5 zł.
                  Niestety, nie spełnił pokładanych w nim nadziei sad Nawet cienia cienia nie było sad Temperatura powoli spada (wykres), więc @ przyjdzie pewnie dzisiaj wieczorem albo jutro rano sad
                  A teraz idę sobie popłakać!!!!
                  • hanna79 Re: TESTY - tanie a dobre, polećcie! 15.03.12, 13:02
                    fantazzja głowa do góry, bedzie nowy cykl i nowa szansa... Pewnie Cię to w tym momencie nie pocieszy, ale masz ładny wykres i piękną długość fazy lutealnej (dodałam Cię do wybranych użytkowników)
                    enpr.pl/127
            • gg_niunia Re: 15 marca 2012 15.03.12, 09:12
              Witajcie dziewczyny.
              Przedwczoraj powtórzyłam test i druga kreska wyszła wyraźna. Dzis wybierałam sie do lekarza. Rano jednak dostałam intensywnego plamienia.
              Nie wiem co mam teraz ze sobą zrobić sad
              Pomóżcie.
              • straggly Re: 15 marca 2012 15.03.12, 10:45
                Jak masz luteine albo Duphaston w domu, to ja bym wzieła, ew do rodzinnego mozesz iść po receptę, albo do apteki poprosić bez RP.
                • nuluska Re: 15 marca 2012 15.03.12, 12:11

• hanna79 Re: 15 marca 2012 15.03.12, 12:59
                No idź na tę dzisiejszą wizytę i to koniecznie. Lekarz oceni co i jak, pewnie dostaniesz leki.
                Nie stresuj się na zapas, bo często plamienia się w ciąży zdarzają, ale skonsultowac z lekarzem trzeba. Trzymam kciuki za Twoja wizytę i daj nam tu znać jak wrócisz smile
                • mamakartofelka Re: 15 marca 2012 15.03.12, 13:49
                  Kurcze, koniecznie idź na wizytę, ja miałam tak i okazało się że to ciąża pozamaciczna, więc im wcześniej wykryta tym lepiej!!!Oby to nie było groźne. Trzymam kciuki. Idź do lekarza!!
              • kotkowa Re: 15 marca 2012 15.03.12, 16:02
                gg_niunia, dobrze, ze idziesz do lekarza, mam nadzieje, ze to nic takiego, dobrze by bylo zbadac progesteron i przyrosty bety hcg, pewnie gin zapisze Ci luteine lub duphaston, nie martw sie na zapas, ja tez mialam plamienia na poczatku ciazy, az do 9tc sie zdarzaly, wiele kobiet tak ma, no ale kazde plamienie trzeba sprawdzic. Trzymam kciuki, daj znac co i jak. Na usg lekarz pewnie nic jeszcze nie zobaczy.
    • takajakwy Re: Marcowe testowanie 15.03.12, 15:46
      jesli zamiast @ jest krwawienie srodcykliczne to kiedy bedzie owu? i czy wogole bedzie? kiedy @?
      • kotkowa Re: Marcowe testowanie 15.03.12, 15:58
        Takajakwy, nie wiadomo kiedy bedzie owu - musisz obserwowac objawy plodne po prostu.
      • hanna79 Re: Marcowe testowanie 15.03.12, 16:34
        Ja w tym cyklu miałam krwawienie śródcykliczne od 17dc (spowodowane zapewne przez wyjazd i zmainę klimatu), owu i wzrost temperatury mialam od 35dc, czyli tak jakby cykl od tego krwawienia śr. wystartował od początku. @ spodziewam się za dwa dni. Ale u Ciebie może być oczywiście inaczej... Podejrzewasz, że u Ciebie to krwawienie było śródcyklicznym?
        enpr.pl/127
        • takajakwy Re: Marcowe testowanie 15.03.12, 16:40
          tak mi dziewczyny na Promyczku sugeruja.
          • hanna79 Re: Marcowe testowanie 15.03.12, 16:53
            hmmm, to ciekawa jestem jak wyglądał twój wcześniejszy "cykl"...
            • takajakwy Re: Marcowe testowanie 15.03.12, 17:19
              no niestety nim sie ogarnelam po poronieniu to temp juz byla wysoko i nie wiem jak wygladalo wczesniej sad
              • kolejna-staraczka Re: Marcowe testowanie 15.03.12, 20:09
                U mnie temperatura spada, ale do @ jeszcze 7-10 dni, więc różnie może być. Nie mam w każdym razie czasu o tym myśleć.

Moja siostra była dzisiaj u lekarz (ciąża 4t2d licząc od ostatniej @) i jest pęcherzyk 2,8mm, nie za mały? Kurcze będę Was chyba teraz wypytywać, bo przeżywam jak nie wiem co smile
                • takajakwy Re: Marcowe testowanie 15.03.12, 20:53
                  wedlug mnie to powinna sie cieszyc, ze wogole juz go zobaczyla wink w tak wczesnej ciazy
                  • kolejna-staraczka Re: Marcowe testowanie 15.03.12, 21:16
                    No ona też twierdzi, że szła i nawet na to nie liczyła smile
              • kotkowa Re: Marcowe testowanie 16.03.12, 13:05
                Takajakwy, jesli nie mierzylas temp przez caly poprzedni cykl, przed krwawieniem, to nie da sie powiedziec, czy to jest meisiaczka, czy srodcykliczne - roznica jest taka, ze przed srodcyklicznym nie ma wzrostu temp. przynajmniej na 3 dni. Czyli miesiaczka to krwawienie poprzedzone wzrostem temp., minimum trzydniowym. Nie ma tez znaczenia, czy temp. sa wysokie, po prostu musisz czekac na skok, mozesz miec wiecej podejsc do owulacji. Ja w tym cyklu tez mialam wysokie temp w pierwszej fazie, ale skok byl w koncu, faza wyzszych jest wyrazna, choc roznica w wartosciach po prostu mniejsza niz zazwyczaj. Czekaj na objawy plodnosci, widac, ze juz sie pojawia sluz BJ. No i napisz co tam lekarz powiedzial.
    • takajakwy Re: Marcowe testowanie 16.03.12, 10:19
      u mnie znowu temp wysoko sad enpr.pl/2878
    • takajakwy Re: Marcowe testowanie 16.03.12, 17:39
      no niestety w UK sluzba zdrowia nadaje sie do........ lekarz kazal mi zrobic iusiu wsadzil do srodka jakis papierek i stwierdzil, ze mam infekcje i daje mi antybiotym. mowie mu, ze staramy sie o dziecko i chce byc pewna, ze wszystko jest ok to mi powiedzial, ze jak w przyszlym tyg nadal bedzie mnie bolalo podbrzusze to wtedy mnie skieruja na USG. oczywiscie nie zamierzam brac tego antybiotyku nawet nie wiadomo na co poczekam do poniedzialku i znowu pojde do lekarza sad test owu dzisiaj +
    • kiecha3 17 marca.. 17.03.12, 18:24
      tempka w dół i plamienie... daję sobie "-"

janinakrk 3cs.........................03.03 big_grin big_grin big_grin
      jolajolly.................................05.03 big_grin big_grin big_grin
      straggly 3cs............................15.03 big_grin big_grin big_grin
      nuluska..................................16.03 ---
      kiecha3 .................................17.03 ---
      hanna79 8cs...........................17.03
      • takajakwy Re: 17 marca.. 17.03.12, 19:46
        ja dzisiaj bylam w szpitalu no coz nadal nie zrobili USG (taki kraj sad ), ale zbadali krew i tez wyszla infekcja wiec dostalam jeszcze jakies tabletki i mam je brac przez tydzien razem z antybiotykiem. Dzisiaj dni plodne i ciekawe co z tego bedzie crying ciagle pod gorke sad
        • hanna79 Re: 17 marca.. 17.03.12, 21:20
          No przegięcie z tym usg w twoim przypadku, żeby kobiecie po poronieniu, z bólami brzucha badania nie zrobić!!! Mój lekarz wręcz kazał mi przyjść na kontrolne usg, zeby sprawdzić czy się torbiel np. nie zrobiła. A z tą infekcją to by miało sens i wyjaśniało te wysokie tempki. Trzymaj się! Często tak jest, że jak sobie coś zaplanujemy, to wszystko się układa pod górę, u mnie też tak było, pani doktor się "tylko" w diagnozie pomyliła, a ja przez 1,5 miesiąca prawie osiwiałam ze stresu, a przez kolejne kilka nie mogłam się starać...
      • kasi_ab 18 marca.. 18.03.12, 07:34

fantazzja 7cs..........................15.03 ---
        kasi_ab 8cs............................18.03 smile smile smile

takajakwy - bardzo Ci współczuję, naprawdę...Gdybyś wybierała się na Święta do Polski to mogłabyś tutaj zrobić USG?
    • hanna79 Re: Marcowe testowanie 17.03.12, 22:48
      No dziewczyny, miałam dziś testować, ale że już się tak przyzwyczaiłam, że mi @ nigdy nie daje nawet zatestować, to po prostu go nie kupiłam, a tu @ nie ma. Brzuch tak trochę o sobie daje znać, ale jakoś niespecjalnie (a w poprzedniej ciąży w terminie @ bolał bardzo), objawów innych brak... Dziś u mnie 13 dfl (albo 12 dfl, bo możliwe że pierwsza wyższa taka naciągnięta była), długość mojej fazy lutealnej waha się od 10 do 14 dni, z tendencja raczej do tych krótszych. No i tak się zastanawiam wink co z tego wyniknie...
      • maaagall Re: Marcowe testowanie 18.03.12, 10:31
        dOPISZĘ się do listy by podnieść statystykę

maaagall 18 cs.......................08.03smile smile smile
        • janinkakrk Re: Marcowe testowanie 18.03.12, 12:28
          kasi_ab i maaagall - GRATULACJE!!! smile
      • hanna79 Re: Marcowe testowanie 18.03.12, 19:38
        kasi_ab i maaagall gratulacje!!!!!!!!!!!!!
        Ja dziś zrobiłam test, ale w dziń, więc jakoś z trzeciego siusiania wink i dalej nie wiem. W ciągu przepisowych pięciu minut nic się nie pokazało i test wylądował w koszu (oczywiście to mąż wyrzucał), ja znając historie różne o testowaniu, oczywiście jeszcze go obadałam ponownie i coś tam się chyba pojawiło, ten sławetny cień cienia... Jutro zatestuję z porannego moczu smile
        • natikow Re: Marcowe testowanie 18.03.12, 20:07
          Haniu - no to z samego rana zaciskam mocno kciuki smile

Dziewczyny - fajnie się w tym marcu rozkręcacie smile Pozytywnie bardzo, gratuluję szczęśliwym zafasolkowanym!
          • takajakwy Re: Marcowe testowanie 18.03.12, 20:17
            niestety do Polski sie nie wybieram, ale w srode pojde jeszcze do lekarza i moze w koncu dostane skierowanie na USG.

Hanna- bardzo mocno trzymam kciuki &&&&&& smile
    • takajakwy Haniu... 19.03.12, 10:28
      caly czas czekam na wiesci od Ciebie i trzymam kciuki &&& smile

Dziewczyny czy mozecie zerkna na moj wykres? Jestem juz po owu i nie wiem gdzie i jak wstawic linie bo I faze mialam zaburzana bo okazalo sie, ze mam jakies zapalenie po poronieniu i jestem na antybiotykach sad
      enpr.pl/2878
      • hanna79 Re: Haniu... 19.03.12, 11:32
        Temperatura spadła prawie do linii podstawowej (choć może być zaburzona, bo nie spałam do 2 w nocy, ale raczej nie aż tak), test raczej ujemny, cienia takiego jak wczoraj nie ma, pod światło widać miejsce gdzie powinna być druga kreska, ale jest całkiem bazbarwna, a wczoraj jednak była leciutko różowa... Brzuch pobolewa lekko @-owo, ale wiem, że to nic nie znaczy, bo mnie przy poprzedniej ciąży bolał bardzo. Jak do jutra nie dostanę @, to pójdę na betę...
        enpr.pl/1274
    • ania.rene i ja też chyba 19.03.12, 10:36
      w zaszłym toygodniu zrobiłam trzy testy - wszystkie pozytywne, dziś byłam na becie jestem ciekawa co wyjdzie.
      • ardea_1 Re: i ja też chyba 19.03.12, 10:42
        Ania.rene, jakie "chyba"? smile
        • ania.rene Re: i ja też chyba 19.03.12, 10:50
          no bo nie wiem sad napisałam oddzielny wątek. miesiączkę powinnam dostać 9 marca ale na usg nie było nic widac, dzis chce do ginekologa ale boje sie ze tez nic nie bedzie widac
          • kotkowa Re: i ja też chyba 19.03.12, 10:58
            Gratuluję nowym ciężarówkom! Marzec nabiera uśmiechu smile
            Ja testuję w weekend najpóźniej.
            Ania.rene, spokojnie, mogło nie być widać, to bardzo wcześnie, początki ciąży na usg bywają bardzo stresujące. Zbadaj betę jak się martwisz.
            • iwo.nka Re: i ja też chyba 19.03.12, 13:41
              Witam wszyskie dziewczyny. Chciałam się dopisać bo testuję ok 21 marca.
              Mam już jedną córeczkę o którą starałam się 4 lata. W lutym odstawiłam tabletki anty i zaczeliśmy starania więc nie mam pewności kiedy dostanę miesiączkę. Jeśli przyjdzie w terminie to powinna być 20 lub 21 marca. Od 2 dni boli mnie brzuch, a wczoraj czułam się koszmarnie jakby mnie brała jakaś choroba. Nie robię sobie nadzieji ale może akurat uda się za pierwszym razem smile

• nuluska Re: i ja też chyba 19.03.12, 15:49
                takajakwy a skąd wiesz że jesteś po owu? Tylko po testech owu? Bo wykres mocno zakłócony i cięzko coś powiedzieć.
                hanna79 mocny ten spadek sad
                • takajakwy Re: i ja też chyba 19.03.12, 16:34
                  tak po testach i sluzie jak BJ, ktory wczoraj mial szczyt. i ogolnie zawsze mam owu miedzy 12 a 14dc i USG zawsze to potwierdzalo. przez to zapalenie wszystko sie pokrecilo, i ja czuje sie okropnie sad
                • hanna79 Re: i ja też chyba 19.03.12, 17:45
                  No mocny, mocny sad dlatego już nie mam złudzeń, choć możliwe, że było "coś na rzeczy"... Damy radę, nie takie rzeczy przetrwaliśmy... wink
                  takajakwy wiesz w takim cyklu jak Twój, to się wszystko może zdarzyć. Może owu była i masz już cztery wyższe, ale równie dobrze, organizm mógł się szykować do owu (plusiki owu), ale zrezygnował ze względu na niesprzyjające okoliczności (infekcja itp), czasami się zdarzają takie nieudane przymiarki do owu. Teraz to po prostu czas pokaże smile Jeśli owu nie było, to niedługo znowu pojawi się śluz płodny i wzrost temperatury. Teraz najważniejsze, żebyś wróciła do zdrowia i dobrej formy, czego życzę!!!
                  • kotkowa U mnie raczej nici 20.03.12, 08:47
                    Nie rozumiem tych moich cykli, w 9 dfl przyszlo plamienie sad juz czuje, ze @ sie rozkreca, jestem na Luteinie, a faza lutealna i tak jest czesto za krotka, mam plamienia przed @, a do tego co najdziwniejsze minimalne plamienie od poczatku wyzszych temperatur. Do owulacji jest ok, potem cos nie gra. 18.04 mam wizyte u gina, zobaczymy czy cos wymysli, ja mam jeszcze tylko pomysl na zbadanie prolaktyny z obciazeniem, bo ta podst. jest w normie, a przed I ciaza tez mialam problem z prl i bralam Bromergon. Nie wiem co jeszcze moze byc nie tak - biore Luteine x3, wiec niemalo, biore euthyrox25 na ciut podwyzszone TSH, a widze, ze cos jest nie w porzadku.
                  • fantazzja Re: i ja też chyba 20.03.12, 08:57
                    Hanna, trzymaj się ciepło!!! Wierzę, że kiedyś się uda!!
                    A u mnie po weekendowym mega dole już chyba lepiej! Teraz czeka mnie 3 miesięczna przerwa w staraniach, bo muszę przyjmować szczepionkę na moje problemy z pęcherzem. Ale będę podglądać Wasze starania i mam nadzieję, że gdy wrócę na "lipcowe testowanie" to już żadnej z Was nie zobaczę na liście!!!!
                    • kolejna-staraczka Re: i ja też chyba 20.03.12, 09:38
                      U mnie @ na szczęście jeszcze nie ma, bo to by było trochę za wcześnie, dzisiaj 24 dc a to takie moje minimum, ale to tylko kwestia czasu. Wczoraj niesamowicie bolał mnie brzuch jak na @, aż słabo mi było. A dzisiaj mocno bolą mnie jajniki, ledwo siedzę.

Poza tym jutro odbieram wyniki tarczycowe, bo po 7 tygodniach wczoraj znowu zrobiłam badania, no zobaczymy co z tego wyjdzie.

A i następny cykl to ostatni przed hsg, chociaż ja nie wiem co z niego będzie, bo na weekend majowy planujemy wyjazd do Paryża smile
                      • takajakwy Re: i ja też chyba 20.03.12, 14:35
                        ja dzisiaj bylam u lekarza bo strasznie sie zle czulam po tych wszystkich antybiotykach i kazal odrazu jeden odstawic i zastanawial sie kto mi to dal uncertain, ale w koncu dostalam skierowanie na USG i ide we czwartek smile
                        • kasi_ab Re: i ja też chyba 20.03.12, 14:47
                          To super wieści, wreszcie ktoś "normalny"
                          • iwo.nka Re: i ja też chyba 20.03.12, 15:48
                            No ja niestety chyba będę musiała się jutro zapisać z minusikiem bo niesety już zaczęłam plamić więc pewnie okres się rozkręci - no trudno może w następnym miesiącu się uda smile
    • hanna79 Re: Marcowe testowanie 20.03.12, 16:56
      No niestety musze wpisać sobie minusa, dziś przyszła @ i od razu dała czadu... Pierwszy raz w ciągu tych miesięcy już, już mieliśmy nadzieję, że się udało, emocji tochę było... I tak się troszkę nadal zastanawiam, co miał znaczyć ten cień cienia na niedzielnym teście, w końcu mąż też go widział... Może to biochemiczna była...? Tak czy siak już po wszystkim

• shi.raz Re: Marcowe testowanie 20.03.12, 22:24
        Tak sobie śledzę i widzę, ze coraz więcej uśmieszków w marcu. Gratulacje wszystkim zafasolkowanymsmile
        • kotkowa Stawiam swój minus :( 21.03.12, 10:20
          No niestety, wczoraj @ sie rozkrecila, w 9dfl mimo luteiny, zalamka sad Jutro ide zbadac komplet hormonow, w kwietniu mam wizyte u gina. Przenosze sie na kwiecien, ale jakos nie mam wiekszej nadziei, ze sie uda, cos u mnie szwankuje, licze, ze gin cos zaradzi.

• iwo.nka Re: Stawiam swój minus :( 21.03.12, 13:45
            Moja @ już na całego więc nie będę robić testu tylko wpiszę sobie minusik sad
            • kolejna-staraczka Re: Stawiam swój minus :( 21.03.12, 15:21
              A ja jestem załamana. Prawie pół roku leczę już tą moją nieszczęsna tarczycę i poprawy nie ma, a jest powiedziałabym nawet gorzej. Nowe wyniki

TSH 1,84 (0,25-5,00)
              FT3 4,40 (4,00-8,30) 9.30%
              FT4 16,30 (9,00-20,00) 66.36%
              • wicherka81 Re: Stawiam swój minus :( 21.03.12, 15:35
                staraczka, te badania robiłaś oczywiście przed wzięciem tabletki?? Tragedii jeżeli chodzi o ft4 nie ma, ale ewidentnie szwankuje Ci przemiana t4 w t3 (co jest najczęściej związane z niedoborami). Zrób sobie badania ferrytyny, witaminy b12, witaminy d. Jak wygląda Twoja morfologia krwi? TSH mogłoby być niższe.
                Jak się czujesz w ogóle? Bierzesz Euthyrox (ile)?
                • kolejna-staraczka Re: Stawiam swój minus :( 21.03.12, 16:14
                  Od początku smile Po pierwsze wicherka , dzięki za zainteresowanie smile

Badania robiłam oczywiście przed wzięciem Letroxu (biorę Letrox 50 od połowy października codziennie rano na czczo).
                  Badałam wit. B12 i ferrytynę w grudniu 2011, wyniki:
                  Wit. B12 831 (243-894)
                  ferrytyna 22 (13-150)
                  Zaczęłam więc suplementować żelazo (już 3 miesiące łykam Sorbifer Durules).
                  Wit. D nie badałam, bo bardzo drogie jest te badanie (obecnie kosztuje 160 zł, ale chyba się wkurzę i zrobię, trudno).
                  Morfologię badałam w trakcie łykania żelaza, więc podobno była zakłamana, ale wyniki nie były najlepsze, mogę tu wszystkie wkleić.

Samopoczucie... temat rzeka. Mam lęki, jestem przygnębiona, moja depresja chyba z dnia na dzień się pogłębia. Nawet słoneczna pogoda mnie dołuje. Jestem generalnie rzecz ujmując załamana. Pomocy sad
                  • wicherka81 Re: Stawiam swój minus :( 21.03.12, 21:04
                    Nie ma problemu smile my pleasure smile
                    Witamina B12 całkiem fajnie, gorzej z ferrytyną bo leży na podłodze uncertain Strasznie to dziwne, że po trzech miesiącach Sorbiferu nic się nie polepszyło (skoro mówisz, że morfologia beznadziejna) uncertain Morfologię raczej można robić podczas brania żelaza, nie powinna jakoś specjalnie odbiegać od stanu faktycznego, gdybyś zrobiła ferrytynę to rzeczywiście wynik byłby wypaczony. Podaj chociaż najważniejsze wskaźniki tej morfologii: krwinki czerwone, hemoglobinę, hematokryt, MCV, MCH, MCHC, płytki.
                    Wiem, że to badanie wit. D jest masakrycznie drogie, robiłam je i jak mi babka w labie podała cenę to myślałam, że na serce zejdę wink ale zrobiłam je i oczywiście wyszedł mi lekki niedobór, suplementuję to teraz.
                    Twoje samopoczucie tylko potwierdza to, że tego czynnego hormonu masz za mało.. Co ja bym zrobiła - brałabym jeszcze to żelazo z miesiąc (łącznie z wszystkimi zaleceniami typu żeby nie w czasie posiłków nabiałowych, za to wraz z produktami zawierającymi dużo witaminy C, no i oczywiście z odpowiednim odstępem od tyroksyny - najlepiej wieczorem), potem odstawiłabym je na dwa tygodnie i jeszcze raz sprawdziła ferrytynę. Jeżeli jej poziom będzie zadowalający, obawiam się, że będziesz musiała znaleźć endo, który zapisze Ci preparat z t3 (np. Novothyral). No i ewentualnie zbadać tą nieszczęsną witaminę D.
                    ...............................................
                    22.06.2011 Gniewuś 7/10tc [']
                    • kolejna-staraczka Re: Stawiam swój minus :( 22.03.12, 21:14
                      Właśnie ja ten Sorbifer łykam po południu albo wieczorem a Letrox z rana. Staram się i to i to pół godziny przed posiłkiem, ale może na ten nabiał nie zwróciłam uwagi. W każdym razie na forum tarczyca też czytałam o tym T3 (chyba Cytomel, ale może ten Novothyral też). Za dwa tygodnie idę do endo, mam nadzieję, że skupi się na ft3, jak nie to idę do jeszcze innego, który podobno na to patrzy. Witaminę D będę badać w sobotę albo w następnym tygodniu, trudno odżałuję. A czym suplementujesz tą wit. D? Czymś na receptę?
                      • wicherka81 Re: Stawiam swój minus :( 23.03.12, 08:41
                        Kolejna_staraczka, mam nadzieję, że trafisz na sensownego lekarza, który coś z tym zrobi. Ja mam spoko lekarkę, ale ona też nie patrzy na ft3. Na szczęście póki co nie mam dysproporcji między ft3 i ft4 (miałam wcześniej, ale po suplementacji jakoś się zrównało), jednak przy obecnym poziomie obu hormonów ok. 48% powiedziała, że jest super uncertain Także leczę się sama i zwiększyłam dawkę Euthyroxu.. Jak się okaże, że będę mieć poważniejsze problemy to będę szukać kogoś innego.
                        Niestety jak wzięłam mój wynik witaminy D do ogólnego to baba nawet nie chciała na niego spojrzeć, bo powiedziała, że ona nigdy takiego badania nie zlecała, ani żaden z jej pacjentów nigdy takiego badania nie robił, więc ona się na tym nie zna i mi nic nie zapisze uncertain taki konował uncertain Kupiłam sobie witaminę D bez recepty, ale nie pamiętam teraz jakiej firmy, najlepiej kupić z największą możliwą zawartością wit. D, bez recepty to chyba 800 j.m.. Ale może, w razie gdyby Ci wyszedł niedobór, lekarz zapisze Ci coś mocniejszego.
          • takajakwy lista 01.04.12, 15:37
            maaagall 18 cs.......................08.03 smilesmilesmile
            kam-a26................................11.03 ?
            straggly 3cs............................15.03 smilesmilesmile
            hanna79 8cs...........................17.03 ---
            kasi_ab 8cs............................18.03 smilesmilesmile
            iwo.nka .................................21.03---
            kolejna-staraczka 9cs..............25.03---
            kotkowa 6cs...........................26.03 ---
            mania2008 2cs.......................28.03 smilesmilesmile
            takajakwy25cs.......................31.03 ---
            • takajakwy Re: lista- zakonczenie 01.04.12, 15:41
              maaagall 18 cs.......................08.03 smilesmilesmile
              kam-a26................................11.03 ?
              straggly 3cs............................15.03 smilesmilesmile
              kasi_ab 8cs............................18.03 smilesmilesmile
              iwo.nka .................................21.03---
              mia_mendoza.........................24.03---
              kolejna-staraczka 9cs..............25.03---
              kotkowa 6cs...........................26.03 ---
              mania2008 2cs.......................28.03 smilesmilesmile
              7karola9 ...............................29.03---
              takajakwy25cs.......................31.03 -
    • takajakwy Re: Marcowe testowanie 22.03.12, 18:03
      ja jestem juz po wizycie smile wszystko jest ok nic Pani nie zauwazyla niepokojacego smile jestem po owu i czekam na @ wiec wszystko sie zgadza. pierwsze temp byly zaburzone zapaleniem, wiec gdzie ja mam teraz postawic linie i jak sie to robi? enpr.pl/2878
      • kasi_ab Re: Marcowe testowanie 22.03.12, 20:35
        takajakwy
        bardzo się cieszę, że badanie wypadło dobrze smile może to dziwne, bo się nie znamy, ale się już o Ciebie martwiłam, na szczęście niepotrzebnie.
        Ja dziś byłam na swoim pierwszym badaniu. Zdawałam sobie sprawę, że to wcześnie, bo to dopiero 4t5d i że raczej niewiele się dowiem, no ale miałam nadzieję...
        Lekarz stwierdził, że to za wcześnie i nie będzie w stanie stwierdzić czy płód jest żywy czy nie. Więc poprosiłam go o skierowanie na betę, Dziś zrobiłam jedno i w sobotę zrobię drugie. Nie mam za wiele objawów ciążowych, po za tym, że jestem śpiąca i pobolewają mnie piersi, więc dlatego troszkę się niecierpliwiłam z tą wizytą. Stwierdzenie lekarza że nie wiadomo czy płód jest żywy bardzo mnie zmartwiło, nawet popłakałam się dzisiaj w pracy. Staram się myśleć pozytywnie smile
        • takajakwy Re: Marcowe testowanie 22.03.12, 20:46
          czy mozecie mi pomoc jak zmienic linie wyzszych tempw enpr na 36,8 bo tak mi doradzily dziewczyny tylko nie wiem jak to zrobic?
        • kolejna-staraczka Re: Marcowe testowanie 22.03.12, 21:15
          kasi, głupi lekarz. Moja siostra jest mniej więcej na tym samym etapie i też nie ma objawów, no ostatnio głowa ją boli i trochę się zamartwia, ale czasem podobno tak jest smile Bądźmy dobrej myśli smile
    • mania2008 Re: Marcowe testowanie 22.03.12, 19:09
      Hej dziewczyny u mnie dziś 24dc (11dfl) i temp. na poziomie 37,1 smile Testowac miałam teoretycznie najpierw 28.03 ale prawidłowo będę 26.03 ponieważ ostatnie cykle były nieco krótsze. Nie chcę nic zapeszac ani się zbytnio nakręcac ale wczoraj się skusiłam i zrobiłam pierwszy test smile Wiem wiem, że to stanowczo za wcześnie ale chęc była wielka no i na teście zobaczyłam cień cienia drugiej kreski. Mam nadzieje, że to nie ciąża biochemiczna. Dodam, że mój mężulek też ją widział smile
      P.S. Gratuluję wszystkim dziewczynom, którym się udało a za resztę trzymam kciuki smile
      • mia_mendoza Re: Marcowe testowanie 22.03.12, 20:58
        u mnie minus... niestety
        • kolejna-staraczka Re: Marcowe testowanie 22.03.12, 21:18
          U mnie dzisiaj tempka spadła, od wczoraj delikatne brązowe plamienie, jutro nadejdzie @, jak ja siebie znam. Jestem naprawdę załamana, to był 8 cs (źle mam policzone), następny 9cs, ostatni przed hsg.

maaagall 18 cs.......................08.03 smile smile smile
          iwo.nka .................................21.03
          mia_mendoza.........................24.03 ---
          kolejna-staraczka 9cs..............25.03 ---
    • mania2008 Re:Ja zafasolkowałam :-) 24.03.12, 08:07
      Co prawda @ powinnam dostac jutro albo w poniedziałek ale dziś po raz drugi zrobiłam test i już nie ma ledwie widocznej drugiej kreski tylko normalnie widoczna ale jeszcze bladziutka smileTemperatura utrzymuje się na poziomie 37,2 i brzuch chwilami pobolewa jak na okres ale tak troszkę inaczej, piersi bolą i czasami mnie mdli ehhhhh
      Na razie zmienię sobie tylko datę testowania na 26.03. bo wtedy może ujrzę już grube dwie krechy smile

maaagall 18 cs.......................08.03 smile smile smile
      iwo.nka .................................21.03
      mia_mendoza.........................24.03 ---
      kolejna-staraczka 9cs..............25.03 ---
      mania2008 2cs.......................26.03
      • kasi_ab Re:Ja zafasolkowałam :-) 24.03.12, 18:26
        Super wieści smile bardzo się cieszę. Ja dziś robiłam druga betę. W poniedziałek będę znała przyrost. Nie mogę się już doczekać smile
        • musso4 Re:Ja zafasolkowałam :-) 26.03.12, 08:20
          hej, nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta, bo dawno się nie odzywałamsmile
          w piątek zrobiłam test i są 2 kreski, byłam już u ginka i widziałam pęcherzyksmile w końcu się udało po prawie 2 latach, cuda się zdarzająbig_grin
          • az-82 Re:Ja zafasolkowałam :-) 26.03.12, 09:15
            O matko! Nie wchodziłam tu od 2 tygodni, a teraz weszłam i pierwsze co widzę, to taka wiadomość!
            Musso, gratulacje dziewczyno! Strasznie się cieszę i trzymam kciuki za twoje maleństwo smile
          • hanna79 Re:Ja zafasolkowałam :-) 26.03.12, 10:59
            Ja pamiętam. musso4 gratuluję serdecznie smile To się naczekałaś smile Mnie też się z pierwszym udało po dwóch latach. Teraz życzę Ci już tylko udanej, bezproblemowej ciąży smile smile smile
            Ps. Fajnie dziewczyny, że dajecie nam znać jak się Wam udaje, to pomaga mieć nadzieję, że nam się też uda smile
            • kolejna-staraczka Re:Ja zafasolkowałam :-) 26.03.12, 12:29
              musso, gratulacje smile

Też Cię pamiętam, daje mi to do myślenia jak długo ja tu już jestem.
              • kotkowa Re:Ja zafasolkowałam :-) 26.03.12, 15:25
                Jaki ładny koniec marca, 2 ciąże jeszcze doszły, w tym jedna po 2 latach, ale radość smile
                Kasi a_b, trzymam kciuki za przyrost, lekarzem się nie przejmuj, też mnie wkurzają te ich teksty, że nie wiadomo czy żywy, u mnie też takie rzeczy gadali, powinni mówić - jest za wcześnie, nic nie widać, bo jeszcze nie musi być widać - to znacząca różnica.
                • kasi_ab Re:Ja zafasolkowałam :-) 26.03.12, 15:56
                  cześć dziewczyny,
                  dzis odebrałam drugi wynik, przyrost bety jest dość ładny - pierwszy 1753mlU/ml a drugi 3083 mlU/ml smile
                  dzięki za słowa otuchy
                  • takajakwy Re:Ja zafasolkowałam :-) 26.03.12, 16:38
                    musso tez Cie pamietam i serdecznie Ci gratuluje smile
          • 1aleks1 musso4 26.03.12, 17:59
            Pewnie ze pamiętam wielkie gratulacje. Fajnie ze sie pochwaliłaś to napawa optymizmem big_grin
            • kiecha3 Re: musso4 26.03.12, 21:05
              wow... mosso...!!! gratulacje... zdrówka i szczęścia!! teraz już z górki!!!
              • musso4 Re: musso4 27.03.12, 09:07
                dzięki dziewczyny, za miłe słowa, właśnie dlatego napisałam, żeby dać wam nadzieję, czytałam nieraz, ale na listey sie już nie zapisywałam, trzymam kciuki i ślę fluidy ciążowe, aaa psiiikbig_grin
                • annika23 Re: musso4 27.03.12, 12:01
                  musso,gratuluję, ja Cię pamiętam jeszcze z "moich" czasówsmile
                  • katharin Re: musso4 28.03.12, 06:15
                    Opowiem wam jak u mnie było.
                    Robiłam przeróżne badania,sporo kasy na nie wydałam. Odłożyłam kase na badanie męża,ale zawsze coś wypadało i tak zleciało 2 miesiące bez mężowskich badań. Kiedy teraz w marcu mu mówie że czas iść na badania on się wścieka że jest zdrowy i że będziemy się częsciej kochać to i dziecko będzie. Mam mu zaufać. To działo sie 2 tyg temu, a moje samopoczucie pogarszało się z każdym dniem. Czułam ból w jajnikach jakby coś się tam przeciskało, to na prawdę bolało, doszłam do wniosku że no niestety trzeba zrobić drozność jajowodów, bo tam musi tkwić problem. Nadszedł termin @ mineły kolejne dni, myśle znowu się coś poprzekręcało w tym moim organiźmie. Minął 5 dzień od spodziewanej @ i zaczełam szukać testu po domu,wszystko poprzewracane az go znalazłam. Doszłam do wniosku ze to pewnie za wcześnie wiec zrobie go w dniu nastepnym,ale kolejny dzien zleciał a ja juz zapominałam o tym,przypomnienie sprawdzenia testem naszło mnie podczas bólu jajników, mówie mam dość. Wieczorem zrobiłam test i jakie było moje zdumienie od razu druga kreska!!!wink Nie spodziewałam sie, nie chciałam sie nastawiać bo sie bałam bólu że to nie towink a tu proszęwink mija wg obliczeń lekarza 5 tydz, chodz on przypuszcza ze wczesniej raczej zaszłam. Dziś ide wieczorem na wizyte do niego. Jajniki jak sie okazało to że bolą to dobrze bo zachodzą zmiany, podobnie jak ból piersi, zawroty masakryczne,mdłości da się przeżyćwink
                    Moja rada nie myślcie non stop o ciąży,znajdzcie odskocznie od tego. Ja uważałam że to bujdy nastawienie psychiczne itp ale to jednak prawda. Nie poddawajcie sie dziewczyny!!! Wiosna przyszła,Bociany nadlatująwink
          • meihna Re:Ja zafasolkowałam :-) 28.03.12, 08:48
            Musso! Wielkie gratulacje i życzę bezproblemowej ciąży. I zbieram fluidki wink
    • takajakwy Re: Marcowe testowanie 28.03.12, 14:35
      i jak tam dziewczyny z koncowki listy?? ja mialam juz dzisiaj zatestowac, ale sie wstrzymalam smile boje sie rozczarowania wole jeszcze kilka dni pożyć z nadzieja, pierwszy raz gdzies w srodku czuje, ze moze akuratnie...., ale boje sie sad
      • kolejna-staraczka takajakwy 28.03.12, 15:29
        Tutaj Ciebie zaczepie smile Pamiętam, że pisałaś o wyjeździe do Włoch. Kiedy wyjeżdżacie?
        Tak się złożyło, że też jedziemy do Wenecji i do Rzymu, wyjeżdżamy 27.04 smile
        • takajakwy Re: takajakwy 28.03.12, 22:19
          my do Wenecji lecimy 14 kwietnia smile
      • 7karola9 Re: Marcowe testowanie 29.03.12, 12:04
        @ na razie nie ma ale test negatywny. Nie ma tez żadnych objawów ciąży sad Temperatura klasycznie w dół wiec pomału się przenoszę na kwiecień. Czekam na @ i wtedy wpiszę sobie "-"
    • tym08 Re: Marcowe testowanie 29.03.12, 15:22
      Witam, podczytuje Was od sierpnia, odkad zaczelismy sie starac o drugie dziecko. To byl nasz 9 cs (z corka-prawie-4-latka tez nam tyle czasu zeszlo). Wczoraj wieczorem zrobilam test i wyszly dwie kreski. Od jakiegos tygodnia czulam pobolewanie w podbrzuszu, jakies takie ciagniecie, laskotanie i chyba juz wtedy podswiadomie wiedzialam co sie szykuje choc ogolnie starania nie wygladaly obiecujaco ( enpr.pl/2890 ).
      W kazdym razie gratuluje wszystkim ktorym sie udalo i przesylam ciazowe fluidy, co by dla reszty kwiecien byl owocny!
      Pozdrawiam!
      • kasi_ab Re: Marcowe testowanie 29.03.12, 17:44
        Super GRATULUJE!

ja dzisiaj byłam u lekarza, bo mnie bardzo bolał brzuch. Jest wszystko w porządku i widziałam mojego dzidziusia i jego bijące serduszko. Strasznie się cieszę....Dziewczyny trzymamy mocno za Was kciuki aby i Wam się udało i abyście zboczyły bijące serduszka !!!
        • wielorak Re: Marcowe testowanie 29.03.12, 19:29
          to ja łapię wszystkie fasolkowe fluidki smile bo ja już po starankach, teraz czekam na dobre wieści wink
          • takajakwy Re: Marcowe testowanie 29.03.12, 19:46
            od wczoraj strasznie boli mnie lewy jajnik mam nadzieje, ze to nic groźnego sad myślicie, ze mogę coś na to wziasc bo juz ledwie funkcjonuje?
            • wielorak Re: Marcowe testowanie 29.03.12, 19:54
              a w którym dniu cyklu jesteś? może to ból okołoowulacyjny?
              • wielorak Re: Marcowe testowanie 29.03.12, 19:59
                upsi, pardon, jesteś przed testowankiem smile
                to w takim razie trzymam kciukasy i lepiej nie bierz nic, może pomasuj, połóż się i myśl o dobrych rzeczach smile i może samo przejdzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka