Dodaj do ulubionych

Byłe staraczki, co u Was;)

25.02.12, 13:59
"Listowe staraczki", jeżeli zaglądacie na forum dajcie znać co u Was.
Obserwuj wątek
    • leesha Re: Byłe staraczki, co u Was;) 25.02.12, 14:04
      Moja Hania, która kazała nam czekać na siebie 10 miesięcy, wczoraj skończyła 4 miesiące. Cud nie dziewczynabig_grin. Jest przeukochana, bardzo pogodna, właśnie odkryła jak świetnie jest łączyć i bawić się rączkami wink. Ostatnią listą dla mnie była lista lutowa 2011, chyba wzięło mi się na wspominki.
      • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 25.02.12, 14:37
        Mój Filipek, na którego czekaliśmy w sumie 1,5 roku ma 3 tygodnie i jest słoooodkismile
        • dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 27.02.12, 10:18
          Moja ostatnia lista to chyba czerwcowa,jestem w 12 tyg.ciąży.A ciąża jest z obserwowanego cyklu i chęci starania się dopiero na wiosnę smile Niestety dzidzia nie chciała tyle czekać a ja z tego bardzo się ucieszyłam smile
          • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 27.02.12, 11:04
            Ja ostatnio byłam sierpniową staraczką 2011. Z cyklu skazanego na tzw. niepowodzenie. Testy owu pozytywne 4-5 dni po ostatnich staraniach, a potem przeprowadzka i nie było okazji...a tu bach! smile Za dwa miesiące urodzi się Jerzyk! Ale ten czas szybko mija... smile
            Pozdrowienia gorące dla Was, dziewczyny - póki co - wszystkie nicki znane i pamiętane! big_grin
            • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 27.02.12, 11:24
              ja nadal na etapie list, w styczniu poronilam w 6tyg, a teraz leci 23cs sad
              • kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 10:08
                A ja ostatnio byłam na liście czerwiec 2011 smile
                A jutro idę do szpitala i prawdopodobnie w piątek mam cesarkę smile
                Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, zwłaszcza krzysiową_mamę i wuikę wink
                • krzysiowa_mama kahakasurdo!;) 29.02.12, 11:19
                  No witaj Kochana!

kurcze, ale ten czas zleciał u Ciebie! big_grin Trzymam kciuki za piątkową cesarkę, żeby lekko przeszła i co byś szybko do sił wróciła! big_grin A napisz mi jeszcze, czy sprawdziły się podejrzenia Dagmary odnośnie Twoich przyrostów Bety? Będzie Dziewuszka?
                  smile
                  • kahakasurdo Re: kahakasurdo!;) 29.02.12, 12:11
                    Tak, będzie dziewuszka! smile Agatka smile
                    A cesarkę mam, bo leży pośladkowo...
                    A Ty na kiedy masz termin?
                    Mnie tam wcale szybko ciąża nie zleciała, 2 miesiące leżałam plackiem w łóżku, generalnie ciężko było, ale na szczęście już koniec!
                    • krzysiowa_mama Re: kahakasurdo!;) 29.02.12, 13:16
                      Ale fajnie! To pozdrów moją imienniczkę jak już ją na świecie przywitasz! big_grin
                      Ja mam termin na 04. maja, ale chyba będzie cc pod koniec kwietnia. Współczuję leżenia, wiem jak to wykańcza psychicznie...
                      Ściskam mocno i życzę juz samych cudownych chwil - z Agatką oczywiście smile
            • kinga_iskierka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 19:11
              Krzysiowa, juz 30. tydzien?!?! zaraz rodziszbig_grin gratulacje Kochanabig_grin oby spokojnie do konca!

ja bylam na liscie kwietniowej rok temubig_grin dzis Karolek skonczyl 7 tygodnibig_grin
              pozdrowienia dla wszystkich staraczek - bylych i obecnychbig_grin dla obecnych pieknych testow i ciaz!
              • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 19:22
                Aaaaa dziekuje, dziekuje!! Choc pewnie sama wiesz, ze te ostatniebtygodnie sie zawsze ciagna niemilosiernie!! Gratulacje Kinga! Juz konkretnego synalka masz! smile
                • kinga_iskierka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.03.12, 20:05
                  a dziekujebig_grin
                  a ostatnie tygodnie to rzeczywiscie sloniowa meka hihihi Jednak czego Ci zazdroszcze to sen... hihihi
                  • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 05.03.12, 09:18
                    ja z wami tez tu bywałam....
                    niestety jestem jedną z tych niewielu, którym sie nie udało sad
                    Jestem w trakcie 1 programu in vitro....
                    • wuika Re: Byłe staraczki, co u Was;) 05.03.12, 22:13
                      Trzymam kciuki, żeby się udało smile Odzywasz się tutaj, albo na jakimś inny forum? Bo bardzo jestem ciekawa efektu.
                      • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 06.03.12, 07:40
                        wuika tutaj, to juz raczej sporadycznie bywam... wiecej na forum niepłodność.
                        • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 06.03.12, 09:32
                          Tylko obiecaj, że wrócisz podzielić się dobrymi wieściami! big_grin Trzymam za Ciebie mocno kciuki i życzę, aby in vitro wynagrodziło Ci te lata starań... podwójnie! smile
                          • wuika Re: Byłe staraczki, co u Was;) 06.03.12, 21:42
                            No właśnie smile
    • wuika Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.02.12, 08:40
      Moje bliźniaczki skończyły w środę 4 miesiące smile
      • 1.mouse Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.02.12, 08:45
        Jak miło,że się odzywaciesmilesmilesmile
        Ja już mam "ostatki"tzn.8.03 na świat ma przyjść moja dłuuugo oczekiwana córeczka Laura!
        • mgd20 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.02.12, 18:17
          hehe super ze sie odnalazly nasze "starocie" big_grin

ja bylam na pazdziernikowej liscie 2010, niestety moja przygoda skonczyla sie w maju 2011
          potem wisialam na listopadowej liscie 2011 i obecnie czekamy na nasza corcie big_grin
          • mamakuby0 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 00:07
            Michaś w niedzielę skończył 6 miesięcy ( urodził się 6 tygodnie przed czasem) a ostatnie moja testowania z Wami to styczeń 2011 ale nadal jestem na bieżąco z listami i bardzo się cieszę z kolejnych buziek u "Weteranek " smile
            • szonik1 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 07:28
              Ja byłam na listach czerwiec- październik 2011. A obecnie 22 tydzień ciąży i córeczka Ingasmile
              • dagmaralodz77 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 12:27
                halo, halo... smile
                Ja od ponad 2 miesięcy jestem mama!!!
                Kaha... trzymam kciuki za piątkową cesarkę smile
                Wuika, jak twoje blizniaki, daja czadu?
                Cieżarówki: krzysiowa, mgd20, dzieciusie, 1.mouse, szonik1 odezwijcie sie po porodach koniecznie!!!
                Mamuśki: mamakuby, annika i leesha : jescze niedawno byłyśmy w ciązy. Czas leci jak oszalały, co?
                takajawy... trezymamy kciuki by się udało!!! Nie poddawaj się kochana!!!!
                • annika23 No Dagmara!! 29.02.12, 15:41
                  Wreszcie się odezwałaś, ja tu już Krzysiową rozpytuję co u Ciebie, a Ty się gdzieś zaszyłaśwink Jak tam Twój młody, grzeczny, czy daje popalić???
    • zabkaa24 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 17:19
      Ja też tu zaglądam co jakiś czas smile Moja ostatni lista była marcowa smile Cieszę się, że tyle z Was ma już przy sobie swoje skarby albo jest w ciąży smile Mój Franek za kilka dni kończy 4 miesiące i jest przekochanym maluszkiem smile
      • dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 20:44
        Ale jaja,ile fajnych babeczek się odezwałokinga_iskierka pamietam Cię bo chyba to Ty byłaś we Włoszech-dobrze pamiętam?dagmara...wuika....i cała reszta,a gdzie jeszcze te które się nie odezwały smile
        • 1.mouse Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.03.12, 08:09
          Ale fajnie,że tyle się nas odezwało!!!!!Niedawno wisiałyśmy na listach z testami w ręku a dziś?Albo już maluszki są albo zaraz będą!!!Ja dziś zaczynam 40tc i aż mi się wierzyć nie chce ,że to praktycznie już!Pozdrawiam was wszystkie!!
          • dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.03.12, 08:52
            1.mouse no nie żartuj,że to już finisz?! Masakra,niedawno,testowania,blade kreski,stracone cykle z których są piękne różowiutkie dzieci i ciąże smile!
    • gosiablada Żabcia35 01.03.12, 11:52
      witam. jestem raczej z tych podczytujących. urodziłam w maju 2010 synka. teraz myślimy o dziecku le za robotę bierzemy się pod koniec wakacji. zastanawiam się co słychać u Żabcia35?? kilkakrotnie podtrzymywała mnie na duchu jak byłam w ciąży, która nie przbiegała bezproblemowo. orientuję sie ktoś?
      wszystkim przyszłym i obecnym mamom serdecznie gratuluję wymarzonego bpbaska!
    • jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.03.12, 16:46
      Cześć dziewczyny,
      jak tu miło-same znane i szczęśliwe nickismile

krzysiowa,że ja dopiero teraz dowiedziałam się,że ty też Agatka
      kahakasurdo imię trafione w 10,bo Agaty to bardzo szczęśliwe dziewczyny i chyba z krzysiową możemy to potwierdzić,trzymam kciuki za cesarkę i szybki powrót do formy

ja w lutym pozytywnie zatestowałam po zmianie lekarza w styczniu i czekam na kolejne usg,aby usłyszeć moje bijące dwujajowe serduszka

w związku z tym wuiki się czepie,jak rzep psiego ogona i będę podpytywać,jako doświadczoną mamę bliźniąt o wiele rzeczy
      • wuika Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.03.12, 21:47
        Spoko luz smile Tylko mi napisz, gdzie będziesz pisać, żebym wiedziała, co sprawdzać? Mail? Któreś forum? smile
        • jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.03.12, 22:10
          maila gazetowego mogę?
          • wuika Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.03.12, 22:34
            Pewnie, sprawdzam go często codziennie, czasami się zdarzy raz na 2-3 dni, jak są momenty, kiedy dziewczyny dają popalić bardzo i nie ma czasu na nic zupełnie.
      • kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.03.12, 10:30
        A więc jestem już mamą smile
        Mała miała swój plan i w nocy przed zaplanowaną wizytą w szpitalu odeszły mi wody big_grin Jechałam do szpitala 60 km ze skurczami co 3 min. O 8.45, 1 marca, przez cc przyszła na świat nasza Agatka. Jest absolutnie cudowna oczywiście smile
        • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.03.12, 11:03
          Kahaka gratulacjesmile Niech malutka zdrowo się chowasmile
          • 1.mouse Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.03.12, 14:07
            kahakasurdo GRATULACJE i duuuuuuuuużo zdrówka dla was!Aż mi się łezka w oku zakręciła!
        • jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.03.12, 16:29
          kahakasurdo serdeczne gratulację,
          Tobie życzę szybkiego powrotu do formy a malutkiej Agatce tyle szczęścia i miłości oraz tak wspaniałego dzieciństwa,jakie mnie,jako Agatkę spotkało oraz końskiego zdrowia,bo to też cechuję Agaty ,w szkole będzie ubolewać,że nigdy nie uda jej się opuścić lekcji,ale potem sama zrozumie,że tak jest lepiej wink
          • dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.03.12, 19:11
            kahakasudro tak to już jest,że wszystko jest odgórnie zaplanowane smile i na wiele spraw wpływu nie mamy:,a Tobie-wam życzę dużo zdrówka smile
        • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 05.03.12, 09:40
          Kahakasurdo! - wszystkiego co najlepsze w nowej życiowej roli. Zgadzam się z jego-kurką, że Agatki, to prawdziwe skarby - niezależne i harde, ale skarby big_grin Uściskaj swoją córeczkę od forumowych ciotek i zaglądaj tu do nas czasem! big_grin
    • migotka.s Re: Byłe staraczki, co u Was;) 06.03.12, 11:15
      u mnie znowu przeboje z ciaza
      z OM 7 tc i 5 d
      ale usg pokazuje ze serduszko bije jak na 6 tydzien
      poza tym krwiak nie maleje i nie rosnie
      leze
      w piatek kolejne usg
      • dzieciusie3 Re: No to chwalę się córką:) 14.03.12, 20:04
        Na ostatnim USG dowiedziałam się,że będzie córa-dzieci cieszą się jak szalone smile
        • jego-kurka Re: No to chwalę się córką:) 14.03.12, 23:28
          oj gratuluje córci,oby się sprawdziło
          widzę,że ostatnio głównie dziewuszki dołączają do gronasmile

ja byłam w poniedziałek na wyczekanym usg i są dwa dzieciaczki z bijącym serduszkami,wiec jestem prze szczęśliwa i wierze,że już teraz będzie wszystko dobrze,a we wrześniu zostanę mamą zdrowych,bliźniaków.
          • jego-kurka a ja dwoma serduszkami :) 14.03.12, 23:30

• dzieciusie3 Re: a ja dwoma serduszkami :) 15.03.12, 08:55
              jego-kurka to dla czego ja Cię nie widzę na WRZEŚNIÓWKACH 2012?!
              • kotkowa Re: a ja dwoma serduszkami :) 15.03.12, 09:19
                Ja też swego czasu tu wchodziłam... ech kiedy to było ... lipiec 2009 i pozytywny test po 4 m-cach starań (1 cykl na luteinie), za miesiąc mój Krzyś skończy 2 latka. No i wracam, bo chcę drugiego brzdąca, tym razem tak gładko nie idzie, leci 6cs, jestem na luteinie i małej dawce euthyroxu i wciąż dobrej myśli.
              • jego-kurka Re: a ja dwoma serduszkami :) 17.03.12, 00:23
                Bo prawidłowo powinnam rodzić koło 20 października,więc ciąża rozwija się ,jak na październikowe dzieciątko i jestem z październikowymi mama,ale ,że to ciąża bliźniacza to będą ją rozwiązywać wcześniej plany są na koniec września ,ale wiadomo plany planami a bliźniaki nieprzewidywalne ,więc wszystko się jeszcze może zmienić
                prawdopodobieństwo,że przyjdą na świat we wrześnie jest bardzo duże smile
    • 1.mouse To i ja się pochwale:) 20.03.12, 08:54
      Kochane z przyjemnością informuje,iż 10.03.2012r.o godz.22:50 na świat przyszła moja kochana córeczka Laura!Z wagą 3840 i 57 dł.
      • jego-kurka Re: To i ja się pochwale:) 20.03.12, 09:00
        Serdeczne Gratulacjesmile
        no malutka kawał kobietki,a jaka długa
        Wszystkiego dobrego dla Ciebie i malutkiej.
      • krzysiowa_mama Re: To i ja się pochwale:) 20.03.12, 09:22
        WOW to i najlepsze gratulacje ode mnie!!!!
        • dzieciusie3 Re: To i ja się pochwale:) 20.03.12, 09:36
          Oj jest się czym pochwalić smile dużo zdrówka dla Wsa
      • 0-monka Re: To i ja się pochwale:) 22.03.12, 14:53
        Gratulacje dla świeżo upieczonych mam! big_grin
        Ale tu się porobiło, miło się teraz wspomina te czasy starań i testowań big_grin
        Ja byłam na wrześniowych i na październikowym testowaniu wyszły mi 2 krechy, ech kiedy to było, czas tak szybko leci... A teraz jeszcze niecałe 3 miesiące i będę wreszcie mieć syneczka smile
        Pozdrawiam wszystkie byłe staraczki, widzę tu sporo znajomych nicków kiss
        • dzieciusie3 Re: To i ja się pochwale:) 22.03.12, 16:42
          Hej 0-monka nie wiem czy pamiętasz,że przy jakimś testowaniu szłyśmy z cyklem łeb w łeb smile
          • 0-monka Re: To i ja się pochwale:) 23.03.12, 16:52
            Jasne, że pamiętam, starań się nie zapomina big_grin Gratuluję córy w brzuchu, oby do porodu szczęśliwie big_grin
            • mgd20 Re: To i ja się pochwale:) 24.03.12, 02:35
              Mouss gratulejszyn kochana!!!

my mamy w planie przywitac nasza corcie 1 sierpnia smile
    • witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 24.03.12, 19:58
      Czy ja też mogę się odezwać? big_grin
      Ostatnia lista grudzień 2011 i po 1,5 roku starań w połowie sierpniu mam nadzieję powitać zdrowego malca, jeszcze nie wiadomo czy córeczkę czy synka.
      Pozdrowienia dla wszystkich znajomych mam i jeszcze, mam nadzieję już niedługo staraczek!
      • jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 24.03.12, 20:19
        witaska pamiętam bardzo dobrze,bo umierałam z zazdrości smile
        oczywiście w dobrym tego słowa znaczeniu
        na szczęście udało mi się dołączyć miesiąc później
        bo bym została jako jedyna weteranka ,a to by nie było przyjemne
        ponieważ az też zatestowała pozytywnie w styczniu ,jak i ja
        została tylko takajakwy i mam nadzieje,że to kwestia kilku tygodni ,jak do nas dołączy
        • witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 24.03.12, 20:35
          Wiem o Was i strasznie się cieszyłam smile Podglądałam jak o betach piszecie smile
          Właśnie, takajakwy i chiyo - strasznie trzymam kciuki! Musi przyjść moment i na Was, bardzo w to wierzę.
          Zaglądam sobie co jakiś czas na listy ale nicki już nic mi nie mówią.

Pozdrowienia dla Krzysiowej imienniczki mojej jak się okazało smile
          • wuika Re: Byłe staraczki, co u Was;) 24.03.12, 22:33
            Ja też, z głupia frant patrzę na listy, bo prawie nikogo nie kojarzyłam już. A tu w ostatniej bliźniaki big_grin Jak cudnie!
            • musso4 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.03.12, 08:30
              hej, ja pamiętam was wszystkiesmile jestem w 5 tcbig_grin udało sie po prawie 2 latach
              • dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.03.12, 08:33
                musso4to wspaniale,że w końcu Wam się udało smile Mocno zaciskam kciuki za was i mam nadzieję,że za raz polecą wszystkie byłe staraczki !!!
                • musso4 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.03.12, 08:44
                  kciuki sie przydadzą, bo miałam lekkie plamienie i 6 kwietnia idę na kolejne usg, żeby zobaczyć co i jak, powinno już być widać żywy zarodeksmile
                  • jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.03.12, 10:12
                    Super,gratulacje.
                    To na kiedy termin listopad/grudzień?
                    • musso4 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.03.12, 10:42
                      listopadsmile
                  • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.03.12, 10:48
                    Hej Ruda nasza listowa! big_grin
                    Kochana, przeogromne gratki dla Ciebie!!!! Szukałam Cię po różnych listach, ale przepadłaś jak kamfora i teraz wracasz z takim newsem? big_grin Fantastyczne wiadomości! big_grin Oczywiście trzymam kciuki, żebyś już zobaczyła bąbelka na kolejnym USG i życzę już samych nudów do końca ciąży. Ja swoją zaczęłam praktycznie od niedołęstwa ruchowego i pobytu w szpitalu, a teraz śmigam jak parowozik! big_grin
                    Musso - przesyłam Ci najserdeczniejsze życzenia i pozdrowienia! Kiedy się malucha spodziewasz?
                    Nieustannie trzymam kciuki za chiyo i za takajakwy! Dziewczyny, my o Was pamiętamy! big_grin
                    • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.03.12, 15:27
                      krzysiowa_mama buziaki za wsparcie. Niby jutro mam punkcje, ale wyniki tak kiepskie, ze ciezko mi wykrzesac z siebie optymizm.
                      • jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.03.12, 15:37
                        Ja wierze ,ze jeszcze w tym roku Ci się uda.Nasza Weterankowa lista musi w końcu się wyruszyć.Takze czekamy na wieści o dwóch kreseczkach.
                        • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.03.12, 17:39
                          dzieki dziwczyny, ze pamietacie o Nas, szkoda tylko, ze nie moge do Was dolaczyc! Dzisiaj kolejna @ mi sie zaczyna i chyba powoli zaczynam popadac w depresjee to bedzie 26cs! juz mam dosc sad
                          • kiecha3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.03.12, 19:13
                            takajakwy.. co ty... depresja?? daj spokój, to wszystko nie jest warte tak się dołować? jestem w trakcie 32 cyklu odkąd się staram.. i powtarzam sobie, że jest mi już wszystko jedno! i z takim podejściem się żyje spokojniej i wygodniej...

a życie nas może zaskoczyć w każdej chwili! Popatrz na ten wątek, on napawa optymizmem!
                          • jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.04.12, 09:55
                            jak ja doskonale wiem o czym mówisz
                            ja pod koniec tamtego roku,już tak na prawdę przestałam liczyć na to ,że uda mi się zostać mamą,a kto by marzyl o zostaniu mama podwojna
                            nawet poprosiłam bratową,żeby wydała wszystkie dziecięce rzeczy,jakie dla mnie trzymali
                            post koleżanki z forum(pozdrowienia dla neski) skłonił mnie do zmiany lekarza,pomyślałam co mam do stracenia...nic
                            S. jak nigdy nie wiedział,że zbliża sie czas na igraszki i powinniśmy zacząć akcje dziecko
                            Ani ja ani on po raz myślę pierwszy od ponad 2 lat nie myśleliśmy o tym,ze teraz sie może uda i ze robimy to w wiadomym celu ,ale cieszyliśmy sie ta 'chwila' ,zwlaszcza,ze nie byl to wyznaczony przez lekarza czas ,a kilka dni wczesniej
                            ja odpuscić nie potrafiłam,ale nie myślałam,że trafilismy z dzialaniami i dlatego po raz pierwszy nie wstawalam,szlam spac myslac o tym,ze moze doszlo do zaplodnienia,a za kilka dni dojdzie do implantacji zarodka itp
                            takze tak,jak mowia jesli sie tylko uda to warto zapomniec,niemyslec-wylaczyc glowe choc jest to szalenie trudne i u mni wyszlo tylko ze wzgledu na spontanicznosc
                            • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.04.12, 21:25
                              takajakwy ja mam za soba przeszlo 50 cykli. Po 50 przestałam liczyć... I wierze mocno w moje maluszki i medycyne. W czwartek prawdopodobnie transfer. Mam 4 zarodeczki. Oby tylko wszystkie chciały sie dzielić...
                              Nie mozesz sie poddawac, bo jest jeszcze wiele możliwości, zeby zostac mama. Badaliscie nasienie ?, Próbowałaś inseminacji ? Chodzisz regularnie na monitoring, wspomagasz owulacje lekami ? Nie mozna sie załamywac jak nie wychodzi. Trzeba walczyc o swoje szczescie do ostatniej mozliwości. Dla mnie to było ICSI i mocno wierze, ze da mi to szczescie. Tobie również kibicuje i mocno trzymam kciuki.
                              • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.04.12, 21:35
                                chiyo- caly czas Cie podczytuje na nieplodnosci i kibicuje mam nadzieje, ze jutro sie okaze, ze 4 zarodki sie ladnie podzielily, niestety w UK strasznie ciezko jest o jakie kolwiek leczenie lub monitoring cyklow jesli ma sie juz jedno dziecko sad, ale jesli jeszcze w tym miesiacu sie nie uda (jest to cykl ostatniej szansy) to zaczne poszukiwac pomocy, albo...... calkiem odpuszcze i zajme sie sobo tz: najpierw psychika, a pozniej reszta. widocznie nie jest Nam dane wiecej dziecisada Wam dziewczyny naprawde dziekuje bo tak naprawde tylko Wy mnie rozumiecie!!
                                • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.04.12, 21:42
                                  no to jesli w UK, to faktycznie masz troszke utrudnione starania, ale mysle, ze jesli bedziesz ich konsekwentnie gnebic, to sie Wami zajmą. To, ze masz juz dziecko o niczym nie swiadczy. Ja z naturalnych ciaz mam 2...
                                  • wielorak Re: Byłe staraczki, co u Was;) 03.04.12, 13:16
                                    dziewczyny napiszcie pliss jakie to dokładnie uczucie ciągnięcia pachwin, ja rano czułam z prawej strony a teraz z lewej tylko to takie bardziej ściskanie a nie ciągnięcie
    • marzena604 [...] 31.03.12, 23:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • leesha MUSSO 05.04.12, 16:08
      smilesmilesmilesmilesmilesmilesmile
      Cudnie!!!
      • musso4 Re: MUSSO 06.04.12, 21:23
        byłam dzisiaj na kolejnym usgsmile 6w2d serce bijebig_grin wesołych świątbig_grin
    • jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.04.12, 11:36
      kochane wiem,że nie ładnie jest się chwalić,ale,że ja weteranka,która tyle na swoje szczęście czekałam to chciałam się pochwalić moimi maluszkami
      byłam w tym tygodniu na wizycie u lekarza prowadzącego,dzieciaczki mają co raz bardziej ludzkie postaciesmilesą o prawie tydzień większe niż wynika o z om,dlatego nazwałam je 'kabanosami' i póki co tak się przyjęło
      fachowe usg genetyczne dopiero przed nami,ale u 'naszego' lekarza wszystko wygląda książkowo i w ogolę nie nastawiam sie na to,ze moglo by byc inaczej

Pozdrawiam was mocno,fajnie,ze musso do nas dołączyła teraz została tylko kolej na takajakwy i chiyo-życze wam ,abyście na nastepne swiecenie koszyczkow wybraly sie z wozkami lub duzymi brzuszkami,reszcie dziewczyn przede wszystkim zdrowia dla maluszkow i calych waszych rodzin,bo to jest najwazniejsze.Smacznego jajka i miłej atmosfery w każdym domku.

http://images38.fotosik.pl/1476/89e3b66bcc5de5d5med.jpg
      • dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.04.12, 13:23
        Słodkości i piękności smile!!!!!!! Wspaniale !
        • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.04.12, 15:46
          kurka śliczne, marze o takich smile
          • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.04.12, 00:25
            jego-kurka - zdjecia cuuudowne!!!! Jak ja marze o bliznietach smile jeszcze raz spokojnych 9 miesiecy Ci zycze i szybkiego i bezproblemowego porodu ! smile

chiyo28 - trzymam bardzo mocno kciuki za te 2 babelki obys za 2tyg zobaczyla II smile tego Ci zycze smile, a jak z reszta babelkow? macie mrozaczki?
      • hanna79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.04.12, 08:11
        Rewelacja!!! A jakie fotogeniczne smile
      • neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.04.12, 08:08
        Jego-kurka, śliczności! Pozdrawiam świątecznie smile
        • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 14.04.12, 17:14
          takajakwy niestety moje in vitro sie nie udało sad Mrozaczków tez nie mamy. To koniec.
          • jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 14.04.12, 21:35
            chiyo jest mi strasznie przykro,
            nie chce cie pocieszać,bo wiem,ze żadne słowa tu nie pomogą
            ja wiem,ze teraz to jest trudne do uwierzenia ,ale wierze,ze uda ci się do nas dołączyć
            zasługujesz na to,tyle walcząc

czasem góra planuje za nas,tyle,ze to my tu musimy to 'przeżyć' a człowiek tez ma jakieś granice i czasem jest to niezwykle trudne
            mojej mamy znajomej córka starała się o ciążę 7lat ,właśnie w zeszłym roku się udało,a w lipcu zostanie mamą dwóch dziewczynek
            in vitro się nie udawało jakim sposobem się udało nawet się nie orientuję,ale udało się
            tego Ci życzę
          • neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 15.04.12, 09:06
            Chiyo, w ostatnich dniach codziennie zaglądałam na forum Niepłodność, żeby się dowiedzieć czy Ci się udało.
            Nawet nie wiem co napisać, oprócz tego, że jest mi strasznie przykro.
            Chyba już kiedyś pisałam, że jestem pełna podziwu dla Ciebie, że można tak walczyć o trzecie dziecko. Chociaż teraz, jak mam córcię, lepiej Cię rozumiem, bo gdybym dowiedziała się teraz że na tym koniec, więcej dzieci nie będzie, to byłoby to straszne.
            Mam nadzieję, że życie zaskoczy Cię kiedyś pięknym cudem, w najmniej spodziewanym momencie.
            Przytulam.
            • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.04.12, 13:07
              Trzymam kciuki za Ciebie Chiyo kiedys musi sie nam udac. Miejmy tylko nadzieje, ze szybciej niz pozniej wink
              • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 19.04.12, 14:13
                Chiyo, ja też zaglądałam na niepłodność, trzymałam kciuki i strasznie mi przykro, że się nie udało sad.
                Wciąż wierzę, że jeszcze ci się uda. Buziaki dla ciebie!
                Takajakwy, za ciebie też trzymam cały czas kciuki!
                Poza tym wielkie gratulacje dla Musso! Szczęśliwej i spokojnej ciąży życzę.

U nas wszystko już w porządku, przez miesiąc musiałam leżeć z otwierającą się szyjką, ale się zamknęła i stanęłam na nogi. USG genetyczne wykazało, że młode zdrowe i duże, cały tydzień większe niż w rzeczywistości jest. Jeszcze nie wiadomo jakiej płci, bo tak się ułożyło, że nic nie było widać, złoślistwo małe.
                • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 19.04.12, 17:50
                  az czekalam wlasnie na wiesci od Ciebiesmile bardzo sie ciesze, ze wszystko ok i malenstwo zdrowo rosnie smile
                  • jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.04.12, 19:31
                    ja też, ja też po genetycznymsmile
                    w zeszłym piątek 13
                    maluszki były grzeczne ,jak aniołki,więc Pan dr mógł im się doskonale przyjrzeć by stwierdzić,że to dzieciaczki książkowe,oj jaka ja byłam dumna
                    Ponieważ dzieciaczki pokazały się z każdej strony grzeczniej obracając to Pan dr z dużym przekonaniem o swojej racji(bo podobno inaczej by tego nie robił) poinformował nas,że grzeczna jest dziewczynka,a jeszcze grzeczniejszy jest chłopczyk
                    Także spodziewamy się parki
                    • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.04.12, 20:02
                      jego-kurka jakie cudowne wiesci smile, ale ja Ci zazdroszcze wink
                • neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 22.04.12, 09:26
                  Az, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. I oby tak dalej. Całusy dla Ciebie i maleństwa smile
                  • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.04.12, 16:58
                    Hej dziewczyny! Spiesze doniesc, ze w poniedzialek, 23.04.2012 pojawil sie na swiecie nasz drugi synek - Jerzy smile Jeszcze jestesmy w szpitalu i nie moge sie doczekac, gdy przedstawie go Krzysiowi wink
                    • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.04.12, 17:41
                      o Matko to juz??!! Wielkie gratulacje smile
                    • hanna79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.04.12, 18:34
                      No gratulacje serdeczne!!!! smile Ale ten czas leci, mam wrażenia, że dopiero co testowałaś... Zdrówka życzę dla całej rodzinki.
                    • neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.04.12, 22:48
                      Serdeczne gratulacje Krzysiowa i Jerzykowa Mamo! Ściskam i całuję całą rodzinkę smile Niech Jerzyk dobrze się chowa.
                    • jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.04.12, 23:26
                      Nie będę oryginalna i powiem to już minęło te magiczne 9 miesięcy?
                      Musiało minąćsmile
                      No,ale z drugiej strony u mnie już 4 miesiąc leci.
                      Serdeczne Gratulacje dla Krzysiowo-Jerzykowej mamy.
                      Wszystkiego dobrego dla maluszka po drugiej stronie brzuszka i szybkiego dojścia do siebie dla mamy bez maluszka w brzuszku.

To która następna z terminem?smile
                      • dzieciusie3 Re: krzysiowa_mama 27.04.12, 08:12
                        To wspaniale!! czas leci i to strasznie tak jak dziewczyny pisały-kiedy to minęło?! Jaki miałaś poród w którym tyg urodziłaś i jak się teraz macie-pisz wszystko bo ciekawość wielka smile

U mnie 21 tydzień idzie więc fakt czas biegnie szybko.
                        Ciekawe co tam u kahakasudry -pisałam z głowy więc pomyłka na pewno jest wink
                        • kahakasurdo Re: krzysiowa_mama 27.04.12, 16:17
                          krzysiowa, gratulacje ogromniaste! Ale masz teraz wesoło z chłopakami. Opowiedz trochę więcej, bom ciekawa wink
                          dzieciusie, dzięki za pamięć! U Ciebie już połowa, super! Jak się czujesz? Kogo tam nosisz w brzuchu?
                          U nas fantastycznie - mała rośnie, jakby drożdże jadła. W dzień śpi mało, ale w nocy nie najgorzej za to wink Karmię piersią, więc wróciłam już do wagi sprzed ciąży big_grin Jedyny problem, jaki mamy, to bioderka Agatki - ze względu na położenie pośladkowe nie do końca odwodziła nóżki i nosi od miesiąca poduszkę Frejka. W poniedziałek mamy kontrolę, mam nadzieję, że już jest ok. A w ogóle to moja pannica jest bardzo podobna do tatusia, tylko nos zadarty ma po mnie big_grin dobre i tyle hehe.
                          Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku!
                    • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 27.04.12, 10:11
                      Krzysiowa-jerzykowa, moje gratulacje! smile
                      Faktycznie czas leci, nie spodziewałam się jeszcze tych wieści od ciebie, ale jak napisała Kurka, u nas też czas leci, już 15 tydzień, za miesiąc będziemy na półmetku.
                      • witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.04.12, 21:09
                        Az- 15???? O kurka, faktycznie też czas zapierdziela, wow.
                        Jak się czujesz kochana??
                        W sumie co ja się dziwię, u mnie już 25 tydzień i spory brzuszek dźwigam smile
                        • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.05.12, 10:27
                          Witaska, czuję się ogólnie dobrze, już teraz. Wróciłam do życia po leżeniu, na początku ciężko mi było ustać na nogach dłużej niż 15 minut, byłam załamana swoją kondycją, ale czego się spodziewać, jak się przez miesiąc leży plackiem. Ale minęły 3 tygodnie od tego czasu, poza tym skończyłam pierwszy trymestr, pozbyłam się mdłości no i jestem pełna sił. Brzuch mi na razie nie przeszkadza, chociaż jak na niego spojrzę, to już widzę, że jestem wielka wink

Pozdrowienia dla Ciebie i dla reszty naszych byłych staraczek!
                          • witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 06.05.12, 20:35
                            Hejki!
                            No po takim leżeniu to całe siły człowieka opuszczają. Teraz już z górki smile do czasu aż brzuszek zacznie przeważać, heheh. Niby nic się nie robi a człowiek się czuje słaby jak szczenię.

Cieszę się, że u Ciebie dobrze smile Ściskam mocno kciuki i myślę ciepło o Tobie i dzieciątku smile

Pozdrowienia dla wszystkich!
                    • witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.04.12, 21:08
                      GRATULACJE!!!!
                      Normanie jak z bicza trzasnął!! Napisz co i jak, jak się czujecie, jak Krzyś zareagował na już namacalnego braciszka.
                      Buziaki dla mamy i dwóch chłopaków smile
                      • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.05.12, 16:23
                        Dzieki dziewczyny! smile Rzeczywiscie smignelo jak rakieta! smile I bardzo dobrze, bo odliczalam kazdy dzien do konca. Ostatnie 2 tygodnia ciazy byly koszmarne, ale tak musi byc, zeby z ulga przywitac porod tongue_out. Teraz mam w domu trzech wspanialych facetow i jestem przeszczesliwa! big_grin Krzys jest cudownym starszym bratem, momentami zbyt gorliwym... big_grin Jakos dajemy rade z dnia na dzien jest lepiej i latwiej!
    • mamamareczka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.04.12, 21:31
      u mnie własnie rozpoczął sie 18 tydzień smile
      a kożystając z okazji życzę Wam abyście i wy zobaczyły te upragnioną II kreche
      Wesolutkich Świąt smile
      • musso4 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 03.05.12, 07:37
        Krzysiowa gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        ale ten czas szybko lecismile ja dzisiaj zaczynam 11 tydzień big_grin
        • dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.05.12, 15:53
          kahakasurdo bioderka będą takie jakie powinny być jeszcze będzie mieć dziewczynka takie nogi ,że hej-tata będzie odganiał adoratorów z pod okna wink ja mam się dobrze nawet mogę powiedzieć super.Skurczy brak, szyjka w całości taka jak powinna być ale to chyba zasługa zastrzyków,a pod sercem noszę drugą córkę.Dzieciaki szaleją, cieszą się ogromniaście,brat i siostra czekają z utęsknieniem na chwilę kiedy będzie już z nami
          krzysiowa_mama to fajnie jest mieć w domu samych chłopaków-zobaczysz jak tata ich wyszkoli wink będą Ci tak pomagać jak nie jedna dziewczyna smile
          musso4 i Tobie też oberwało się od szczęścia i nosisz w sobie najpiękniejszy cud smile
    • annika23 Ale super się czyta ten wątek:) 11.05.12, 20:07
      Krzysiowa - gratki serdecznesmile Dopiero przeczytałam,że Ty już mamuśka znowu jesteśsmile
      Dzieciusie- półmetek- rewelacja, teraz to już z górki
      Kahaka - mała rośnie i super
      Pozdrawiam wszystkie staraczki i może do zobaczenia jeszcze kiedyś na forum testowym, bo ja jeszcze ostatniego słowa nie powiedziałamwink
      • takajakwy halooooo 20.06.12, 20:36
        co slychac u Was dziewczyny?

az, jego-kurka chyio i cala reszta?
        • musso4 Re: halooooo 21.06.12, 10:22
          ja dzisiaj zaczynam 18 tydzień big_grin czuję już delikatne ruchy od jakiegoś czasu, jeszcze trochę i będzie z górkismile
          • kahakasurdo Re: halooooo 21.06.12, 11:23
            A moja Agacia dziś kończy 16 tygodni big_grin Waży 6400 surprised No i jest super, hiper fantastyczna smile
            krzysiowa, jak tam?
            • jego-kurka Re: halooooo 21.06.12, 11:35
              Już 16 tygodni-przecież to 4 miesiące jeśli dobrze liczę...ale ten czas leci smile
        • jego-kurka Re: halooooo 21.06.12, 11:30
          ja czekam na 23 czerwca-Dzień Taty i wieści ,że i ty dołączasz do grona ciężarnych kobietsmile
          śledzę cały czas listy i trzymam mocno kciuki

Ja mogę się pochwalić,że ciążę znoszę super,maluszki zdrowo rosną i głównie śpią leniuszki jedne...Brzuszek nie jest jeszcze na tyle duży,żebym mogła mówić o dyskomforcie,czy bólu choćby kręgosłupa...
          ich ruchy są bardzo delikatne,nie wiem czy to szacunek do maminego brzucha czy maja tak mało miejsca,że nie mają możliwości pokazać co pół kilogramowa istotka zrobić potrafi,a od październikowych mam wiem,że potrafi wiele
          Także u mnie dalej wielka radość i powolutku niedowierzanie,że za niedługo,bo raptem +/- 3 miesiące będą już z namismile
          • dzieciusie3 Re: halooooo 21.06.12, 12:21
            Ale wiadomości smile-super dziewczyny !!
            Ja w 29 tyg.wszystko jest dobrze,4 ciąża zupełnie bezproblemowa w porównaniu z poprzednimi,a tak się bałam no bo dzieci,bo dom i nie da się leżeć i tak muszę się przyznać,że czasami robię rzeczy zakazane smile Ada zdrowo rośnie ale do wielkoludów nie należy bo w 27 tyg.warzyła 860 aż się boję czy ona w ogóle dobije chociażby do 3 kguncertain
            Co więcej,szaleje strasznie aż dzieciaki się śmieją,niestety nie jest obrócona i ma pępowinę na szyjcesad W sobotę wizyta i wątpię żeby była obrócona.Najbardziej spędza mi sen z powiek ta pępowina ech...
            • takajakwy cuda sie zdazaja :) 21.06.12, 17:13
              Dziewczyny musze sie Wam pochwalic, ale jeszcze bardzo ostroznie po ostatnim poronieniu, ze jestem w CIAZY!!!! Dzisiaj powtorzylam BETE i ladnie przyrasta smile USG nie wiem kiedy bede miala bo mieszkam w UK, a tutaj to dopiero w 12tc, ale bede blagac! smile Takze 28cs jak narazie szczesliwysmile
              • dzieciusie3 Re: cuda sie zdazaja :) 21.06.12, 21:45
                takajakwy łaaaaaaa ale wiadomości to wspaniale kochana tak się cieszę smile Cuda pewnie,że się zdarzają tylko trzeba w nie wierzyć!!!!!!!!!!!!
              • jego-kurka Re: cuda sie zdazaja :) 21.06.12, 22:36
                Tak coś czułam,bo wyczekiwałam tego Twojego testowania niczym swojego własnego jeszcze kilka miesięcy temu smile
                Bardzo się cieszę i teraz tylko trzymam kciuki,aby wszystko było dobrze,a być musi.
                Serdeczne Gratulacje smile
                Przyszły Tata już wie?
              • musso4 Re: cuda sie zdazaja :) 22.06.12, 08:07
                TAKAJAKWY gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!big_grin zdażają się, zdażają big_grin
              • az-82 Re: cuda sie zdazaja :) 22.06.12, 09:07
                Takajakwy, strasznie się cieszę! big_grin
                Gratulacje!
                Dbaj o siebie i maleństwo i będzie wszystko dobrze smile
            • kahakasurdo Re: halooooo 21.06.12, 21:50
              dzieciusie, wagą się nie przejmuj, moja też była kruszynką, urodziła się z wagą 2990, a teraz, mając 3,4 miesiąca waży 6,4 kg! Jest okrąglutka, a nóżki ma jak serdelki smile I to tylko na cycu jest, z czego jestem bardzo dumna big_grin
              takajakwy, super, gratuluję, leć się pochwal na Promyczku!
              • dzieciusie3 Re: halooooo 22.06.12, 08:33
                kahakasurdo dzięki za słowa wsparcia ! A powiedz mi bo nie pamiętam w którym Ty tyg.urodziłaś?
                • kahakasurdo Re: halooooo 22.06.12, 10:46
                  dzieciusie3 napisała:

> kahakasurdo dzięki za słowa wsparcia ! A powiedz mi bo nie pamiętam w k
                  > tórym Ty tyg.urodziłaś?

Urodziłam w 39 tc, przez cc, po odejściu wód. CC ze względu na położenie "dupne" big_grin mojej córci.
                  • takajakwy dzieki 22.06.12, 10:52
                    Dziekuje dziewczyny tatus jeszcze nie wie poniewaz jestem na urlopie w polsce, a chce mu powiedziec osobiscie wiec musi czekac smile do poniedzialku. Mam juz kupione male buciki i zapakuje je z testem ciazowym i dam jako prezent na Dzien Taty smile
                  • dzieciusie3 Re: halooooo 22.06.12, 11:40

> Urodziłam w 39 tc, przez cc, po odejściu wód. CC ze względu na położenie "dupne
                    > " big_grin mojej córci.
                    >
                    No widzisz i u mnie na razie też coś jeszcze nie przygotowane do wylotu w sobotę mam wizytę więc zobaczymy na USG ale dziś miala czkawkę i wiem gdzie była głowa-leżała w poprzeksad
                    • zabcia35 gosiablada :) 03.07.12, 17:38
                      Niepojete jak ten czas leci, mój nick mocno się zdezaktualizował. Już jestem rycząca zabcia40 big_grin
                      Gosiu miło, ze pamiętasz smile Ja też pamietam Twoje rozterki i popatrz wkoncu szczesliwie doczekałysmy się na nasze maluszki. Ja urodziłam w styczniu 2010 córkę. Teraz juz chodzi do złobka. Trzymam kciuki zaTwojego kolejnego maluszka smile Ciągle korzystam z poczty gazetowej pisz czasem co u Ciebie smile
                      Pozdrowionka dla wszystkich Mam tych spełnionych i tych oczekujacych
                      • gosiablada Re: gosiablada :) 03.07.12, 17:44
                        Miło, że odpisałaś. mój synek jest z kwietnia 2010smile niestety teraz nie wyszło... w 10 tyg ciąża obumarła. jestem po zabiegu, w czwartek mam wizytę by dowiedzieć się co dalej czy leczymy czy polip endom usunięty... zbieram siły na kolejne staraniasmile pozdrawiamsmile
                        • zabcia35 Re: gosiablada :) 03.07.12, 17:48
                          sad Przykro mi, ze musiałaś przezyć niepowodzenie, ale jestem zywym przykładem tego ze po dniach chudych przychodzą tłuste . Najwazniejsze ze jestes pod fachową opieka, ze masz swiadomosc, ze mozesz miec dziecko, tylko kwestia odpowiedniego momentu, który napewno nadchodzi wielkimi krokami smilePowodzenia !
    • takajakwy :( 15.07.12, 20:02
      no niestety dzisiaj poronilam byl to 8tc sad
      • bialasek75 Re: :( 15.07.12, 20:30
        Tak mi przykro, cały czas Ci wiernie kibicuję. W końcu musi się udać.
      • az-82 Re: :( 16.07.12, 09:35
        Takajakwy, strasznie mi przykro sad
      • kotkowa Re: :( 16.07.12, 15:24
        Takajakwy, tak mi strasznie przykro sad( trzymaj sie jakos kochana sad lekarz cos mowi, jaka jest przyczyna niepowodzen?
        • takajakwy Re: :( 16.07.12, 16:14
          jak narazie nic nie wiadomo sad
          • jego-kurka Re: :( 17.07.12, 00:35
            takajakwy mi również bardzo przykro i przytulam mocno
            ciężko w takich chwilach napisać coś co mogłoby przynieść jakąkolwiek ulgę
            mam nadzieję,że lekarze znajdą przyczynę i następna ciąża zakończy się szczęsliwie
            tego Ci życzę
            • dzieciusie3 Re: :( 17.07.12, 12:06
              Takajakwy to bardzo przykre i niesprawiedliwe,że los daj nam coś co pragniemy a później tak brutalnie nam odbierasad
              • dzieciusie3 Re: :( 03.08.12, 17:54
                U mnie już zaczęty 25 tydzień ale ostatnia wizyta mnie zmartwiła tzn. okazało się tak jak przypuszczałam,że mam kruszynkę bo w tym momencie ma 2kg,szyjki prawie nie mam i przy badaniu lekarz powiedział,że dzidzia jest tak nisko,że można ją po główce posmyrać,wód płodowych mam mało ale nie jest źle,kazał dożo pić bo może to pomóc,no i chciał mnie do szpitala położyć bo skurcze są częste.Muszę dotrwać do 37 tyg.żeby dziecko miało chociaż 2,5 kgsad
                • lwiczka99 Re: :( 11.08.12, 21:07
                  Dzieciusie pamiętam Twoje starania z zeszłego rokusmile Gratuluję ciąży. Ja urodziłam w czerwcu synka w 34/35 t.c. z waga 2060g z powodu odpływania wód. Poród był wywoływany. Bedzie dobrze jesli Dzidziuś ma juz 2 kg ale Dopilnuj żeby Ci podali sterydy w szpitalu na rozw. płucek. Trzymam kciuki!
    • 1aleks1 dzieciusie3 12.08.12, 22:01
      Kochana trzymaj sie mimo tych skurczy na pewno uda ci sie dotrwać do 37tc dużo nie zostało a dzidzia juz całkiem spora kiss
      • dzieciusie3 Re: dzieciusie3 17.08.12, 16:45
        Dziś miałam wizytę i jetem zadowolona i spokojna-Ada ma 2,5 kg.,wód płodowych przybyło i mogę w każdym momencie rodzić smile
        • annika23 Aleks 18.08.12, 22:11
          A jak Ty się czujesz, gratulowałam Ci w czerwcowym testowaniu, ale nie wiem czy tam zajrzałaś. Który to już tydz.?
          Mój Filip za chwilę kończy 7 miesięcy, pozdrawiam cieplutko.
          Ciebie dzieciusie równieżsmile
          • dzieciusie3 Re: Aleks 06.09.12, 17:07
            No to się rozpakowałam smile 31.08 o godzinie 18.35 na świat przyszła Ada o wadze 2896 i 52 cm.długoścismile
            • krzysiowa_mama Re: Dzieciusie 07.09.12, 14:55
              Ogromne gratulacje! Niech sie malutka chowa zdrowo! Teraz to bedziesz miec wesolo z 3 w domu smile.
              Ja teraz mam loooooz, bo Krzys poszedl do przedszkola i cale przedpoludnie jestesmy tylko z Jerzykiem - normalnie jak wakacje! smile Co prawda, juz pod koniec pazdziernika z ciezkim sercem musze wrocic do pracy, ale wtedy maz zostanie z naszym maluszkiem, wiec bedzie mu najlepiej na swiecie! smile
              pozdrawiam Was serdecznie! smile
              • kahakasurdo Re: Dzieciusie 07.09.12, 17:09
                Wooooooowwww, gratulacje!!!! Niech Adusia zdrowo rośnie smile
                krzysiowa, heeejjjjj smile Fajne masz wakacje hehe. U nas czas pędzi jak szalony, Agacia już pół roku ma, zęby dwa, siedzi sama i gada jak najęta big_grin Ja do pracy nie wracam, bo nie mam gdzie...Ale dobrze mi w domu póki co, tylko pasa zacisnąć trzeba.
                • jego-kurka Re: Dzieciusie 08.09.12, 06:31
                  Ja rowniez dolaczam z gratulacjami!
                  Niech malutka zdrowo rosnie i pieknie sie rozwija jak inne nasze z list testowych dziecieczki.
                  Swoja droga dzis pierwszy raz wspominalam jakie to oczekiwanie na dwie kreski bylo emocjonujace i wyczerpujace.Kazdy cykl,pecherzyk to byla nadzieja ze sie uda i pamietam ze juz nie wierzylam ze kiedykolwiek sie doczekam ,a tu jak nic sie nie zmieni to 1 pazdziernika bede mogla wziasc moje dwa wyczekane cudy na raczkismile
                  I juz zmienily moje zycie ogromnie,wiec jak sie urodza to chyba bede fruwac nad ziemia!
              • dzieciusie3 Re: Dzieciusie 08.09.12, 13:05
                Ja też do 13 i do 16 mam w ciągu tyg.luz bo dzieci w szkole i w przedszkolusmile
                • bialasek75 Re: Dzieciusie i Aleks 14.09.12, 22:47
                  Dzieciusie: gratulacje. Nie wiedziałam, że Ty już rozpakowana. I jak Wam się żyje w trójeczkę? A co u Martyny z UK, też już ma maluszka?

Aleks: no i Ty się doczekałaś dwóch kreseczek. Nie wiedziałam, nie zaglądałam na forum. Ogromne gratulacje. Już prawie połowa, co? Jak się czujesz?
                  • dzieciusie3 Re: Dzieciusie i Aleks 15.09.12, 18:28
                    Cześć bialasek75 ,oj jak nam się żyje,powiem Ci,że super !!!! Jest tak jak chciałam żeby byłosmile A co u martyny-czeka na rozpakowaniesmile już chyba na dniach ale jeszcze razem.
                    • bialasek75 Re: Dzieciusie 15.09.12, 22:48
                      No to super. Masz wreszcie swoją pełną, wyczekaną trójeczkę. Życzę Wam powodzenia.
                      I daj znać jak Martyna się rozpakuje.
                      • dzieciusie3 Re: Dzieciusie 18.09.12, 21:16
                        Martyna urodziłasmile
                        • bialasek75 Re: Dzieciusie 18.09.12, 22:18
                          No to super. Wreszcie się doczekała i swojego maluszka. Pogratuluj jej serdecznie.
                          Teraz kolej na mnie smile
                          • dzieciusie3 Re: Dzieciusie 19.09.12, 07:53
                            I Ciebie to też dopadnie smile
                            • krzysiowa_mama Re: Dzieciusie 19.09.12, 15:21
                              No białasek - pewnie lada moment się sypniesz! big_grin Ściskam kciuki za szybki i łatwy poród! smile

Dzieciusie - miałam Ci własnie pisać, żebyś zmieniła sygnaturkę smile Mam nadzieję, że będzie się Wam super układać... No i może kiedyś zawitasz na staraczki po czwartego bobasa big_grin

AZ i jego-kurka - z niecierpliwością czekam na wieści od Was... To chyba już kwestia tygodni... Choć pewnie kurke w trzypaku prędzej rozpakują!

Kahakasurdo - trochę Ci zazdroszczę tego czasu z małą... Ja muszę wrócić 22 października i do tego dostałam propozycję przeniesienia na inne stanowisko... Buuu - niby fajnie, ale serce placze sad

Ściskam Was dziewczyny... jakoś mi się dziś tak o Was myśli... smile
                              • bialasek75 [...] 19.09.12, 20:25
                                • takajakwy Re: Dzieciusie 19.09.12, 21:08
                                  Jego-kurka tzrymam wiec kciuki zebyc wytrzymala do 37tc smile

AZ a co u Ciebie?
    • bialasek75 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.09.12, 14:50
      U mnie nadal cisza. 2 dni po terminie, ale jakoś nie wygląda, żeby młody szybko się zdecydował wyleźć.

A jego-kurka urodziła 20 września bliźniaki. Jeszcze są w szpitalu, ale niebawem wychodzą. Dzieci ma cudne i jest bardzo dzielna.
      • dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.09.12, 16:03
        Ale super,że urodziłasmile A wiesz jakie duże,ile ważą??? Super,a Ty nie martw się urodziszsmile życzę Ci żeby było szybko i bez bólu.
        • bialasek75 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.09.12, 21:41
          Wiem wiem, wszystko wiem bo na tym samym forum siedzimy. Chyba się nie obrazi jak podam więcej szczegółów, w dobrej wierze smile

Julian 2670g i 50cm, i Lilianna 2450g. Dzieciaczki są cudne i w poniedziałek cała rodzinka wychodzi do domu.
          • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.09.12, 10:07
            No to spore te maluchy! big_grin Bialasek - oczywiście przekaż kurce najlepsze zyczenia i gratulacje od forumowej ciotki! big_grin Ściskam mocno całą trójkę big_grin
    • jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 30.09.12, 19:07
      Dziękuje bialasku

Zgadza się,od 10 dni moje skarby sa na świecie.

Napisze w dużym skrócie bez szczegółów,bo jest ich zbyt wiele.
      13 września po wizycie kontrolnej lekarze podarował mi skierowanie do szpitalu z uwagi na duże rozwarcie-3cm.Leżałam,więc grzecznie w szpitalu,gdzie przyplątało się zapalenie oskrzeli i tak przez straszny kaszel i brak opieki internisty,którą miałam otrzymać 20 września przyszły na świat moje dwa skarby.
      Wszystko wydarzylo sie bardzo szybko,bo ze wzgledu na moj wysoki prog bolu nie wiedzialam,ze rodze.Przy badaniu tetna maluszkow zglosilam twardnienie brzucha i wrazenie skurczy...Na ktg pojawily sie swiadczace o tym zapisy.Wezwano lekarza i na badaniu okazalo sie ze porod juz sie rozpoczal i jest rozwarcie na 7cm.
      Panika i szybki przebieg akcji,aby ciac.
      I tak o godzinie 01.42 przywitałam na świecie synka Juliana z waga 2670g,długością 50cm i przyznanymi 10pkt.O 01.43 pojawila sie coreczka z waga 2450g.
      Synek był od razu ze mną, córeczka trafiła na intensywną terapie,bo miała problemy z oddychaniem.Po kilku dniach i poprawie stanu wróciła na patologie noworodka,a od wczoraj jesteśmy już w 3 razem.Jutro wychodzimy do domku cali,zdrowie i z bagażem doświadczeń.
      Te 18 dni w szpitalu wiele mnie nauczyło.Jeśli chodzi o samo cc to nie było miejsca na myślenie czy boli,bo jak wiedziałam,że teraz musze być dla dzieci,a zwlaszcza dla malutkiej to nic innego sie nie liczylo.
      W ciągy 3 dni udało mi się rozbujać laktację z pomocą Julka i laktatora szpitalnego.Mleczka mam sporo i wiem,że będę karmić piersią.Julek od początku tylko na cycu,a malutka no i tu jest problem.Cyca ciągneła podczas kangurowania do czasu jak była karmiona sondą kiedy wprowadzili butelkę,odechciało się malutkiej męczyć ze ssaniem,kiedy w butelce mleko leci niemalże same.
      Na pewno jednak się nie poddam i jak tylko wyjdziemy i bedziemy juz w domku to bede robic wszystko by ja do cyca przekonac.

Jestem prze szczęśliwa!!!
      • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 30.09.12, 20:28
        Jeszcze raz wielkie gratulacje smile
        • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.10.12, 20:58
          Gratulacje wszystkim mamusiom smile u mnie niestety nadal bez zmian, ale nie poddaje sie i zbieram wytrwale na kolejne in vitro.
          • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.10.12, 10:02
            Jego-kurka - życzę Ci wszystkiego co najlepsze! Trochę cierpliwości i na pewno przekonasz Lili do piersi smile Gratuluję dzieciaczków! To naprawdę niesamowite, jak z kategorii "staram się o ciąże" przeskoczyłaś na poziom "mama dwójki dzieci" smile. Życie jest fascynujące! smile

AZ - Ty juz pewnie na finiszu... Daj znać , kobieto, jak się trzymasz na ostatnim wirażu big_grin

Chiyo - nie masz pojęcia jak często o Tobie myślę... Zapewniam - zawsze baaardzo ciepło! Mam nadzieję, że wkrótce obwieścisz szczęśliwą nowinę - niezmiennie trzymam kciuki! big_grin
            • czarnytusia281 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 03.10.12, 14:45
              Ja po 3 latach starań (i 3 latch bywania na forum) w zasadzie po tym jak już się pogodziłam z wtórną bezłodnością (jak to zdiagnozował mój lekarz), zobaczyłam na teście ciążowym 2 upragnione kreseczki, zostanę mamą w lutym 2013. Dziewczyny trzymam za was kciuki. Powodzenia.

chiyo życzę ci z całego serca abyś zobaczyła w końcu na teście ciążowym 2 upragnione kreseczki, nie wiem czy pamiętasz ale często mnie wspierałaś w forum "dla starających się"
            • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 11.10.12, 08:13
              Hej hej, ja już siedzę na walizkach i czekam...
              Trochę zazdroszczę Kurce, że ona już ma swoje maluchy. Moje się na razie nie szykuje do porodu. Nie ma żadnych, nawet najmniejszych oznak, że coś się zaczyna dziać. Albo mnie weźmie z zaskoczenia, albo każe na siebie jeszcze długo czekać.
              Czuję się dobrze, tylko przy chodzeniu boli mnie w pachwinach, ale spędzam w tej chwili większość dnia na leżąco lub półleżąco, więc nie jest to jakiś bardzo duży problem.

Pozdrowienia dla innych byłych staraczek. smile
              Chiyo, za ciebie wciąż trzymam kciuki kiss
              • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 11.10.12, 11:12
                No, kochana, to ściskam kciuki, żeby było szybko i bezboleśnie smile Podobno nic tak szybko nie mija jak cudza ciąża i to jest prawda! big_grin
                Mój kurczaczek za 12 dni kończy pół roku, a ja wracam do pracy... buuu... Jestem właśnie na etapie złamanego serca i psioczenia na wszystko dookoła... tongue_out Doprawdy - nie wiem kiedy minął mi ten macierzyński...
                Ciebie pozdrawiam ciepło i czekam na radosne wieści! smile
                • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 11.10.12, 14:54
                  AZ trzymam kciku za szybki porod bo bezbolesny nie istnieje wink trzymaj sie i daj znac jak juz bedziesz Po smile
                • dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 14.10.12, 08:08
                  Krzysiowa zgadzam się z Tobą w 100%,że wszystko co cudze mija szybciej smile) Moja Ada skończyła 6 tyg.a gdzie tam jeszcze do 6 miesięcysmile Trzymajcie się ciepło a Tobie AZ wszystkiego dobrego
                  • fiore2 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 16.10.12, 18:04
                    az-82 jak to szybko minęło, trzymam palce za Ciebiesmile
                    u mnie dalej nic

pozdrowienia
                    • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 16.10.12, 20:27
                      fiore2 co tam u Ciebie dawno Cie tu nie widzialam??
                      • fiore2 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.10.12, 09:25
                        takajakwy, ja się juz od roku nie udzielam na forum. u mnie do tej pory nic a to już chyba 3 lata mineły. już sie przestałam dawno nastawiac, że kiedys sie uda. większość dziewczyn z naszych testowań już dawno dzieci bawią albo oczekują, jak az-82 której bardzo kibicowałam smile
                        teraz na listach same nieznane mi dziewczyny.
                        • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.10.12, 10:58
                          dokladnie mam takie same odczucia i tez juz sie nie zapisuje bo glupio z 3... cs sad po drodze w tym roku 2 ciaze= 2 poronienia takze teraz mam dwa problemy z nieplodnoscia i utrzymaniem ciazy.
                          • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.10.12, 18:30
                            zajrzałam i ja do Was z sentymentu, bo watek dosc wysoko smile
                            po dłuzszej przerwie byc moze jeszcze zawalcze. Moj lekarz proponuje kolejną laparoskopie. Na razie sie zastanawiam wink
                            • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.10.12, 18:34
                              i za szybko mi posta wysłało uncertain oczywiście zycze szybkiego spotkania z maleństwem dla Az, a reszte trzymających ciepło pozdrawiam i nadal bede od czasu do czasu zagladac, jesli watek wciaz bedzie sie trzymał. Na listy testujacych juz dawno nie wchodze.

ps. Czarnytusia jasne, ze Cie pamietam smile Wiekszosć z Was pamietam, w koncu razem nie raz płakałysmy i pocieszałysmy sie nawzajem.
                              • musso4 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.10.12, 08:53
                                gratuluje nowym mamuśkom
                                ja zaczynam dzisiaj 35 tydzień, za 3 tygodnie będę donoszona, za 2,5 odstawiam fenoterol i niech się dzieję co chce wink
                                • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.10.12, 12:15
                                  Hej musso! Kochana, zapomnialam, ze i Ty finiszujesz lada moment! smile
                                  widze po sygnaturce, ze czekacie na synka- fantastyczna wiadomosc! Zycze wszystkiego co najlepsze i andrzejkowego dzidziusia! smile
                                  • iwcia-77 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 30.10.12, 19:36
                                    witajcie, miło was poczytać ja już 34 tc i juz tylko miesiąc do rozwiązania, na 100 % chłopiec, ale nie wiem bo długo była dziewczynka hihi. Także dziewczyny nie poddawajcie się a zobaczycie swoje II kreseczki ja tez czekałam długie 13 cykli.
                                    • bialasek75 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.11.12, 17:41
                                      No i ja chyba się nie pochwaliłam na tym wątku. Dokładnie 4 tygodnie temu tuliłam jednodniowego noworodka. Synek urodził się 3 października z wagą 3950. Jest kochanym, przesłodkim i grzecznym chłopczykiem. A tak się bałam, że będzie mi ciężko chłopca pokochać.
                                      A to moje łobuziaki:
                                      http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/ludzik/IMG_4445.jpg

http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/ludzik/IMG_4456.jpg

Niczego mi więcej do szczęścia nie trzeba, mam wszystko.
                                      • krzysiowa_mama [...] 01.11.12, 19:23
                                        • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.11.12, 16:40
                                          Ja też wpadam się pochwalić. Moja Alicja urodziła się 25.10, 3590g i 54cm. Niestety była chora, spędziłyśmy prawie 2 tygodnie w szpitalu, ale od wczoraj jesteśmy w domu i mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze.
                                          • neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.11.12, 18:44
                                            Az, od kilku tygodni zaglądam tu codziennie, żeby dowiedzieć się, co u Ciebie.
                                            Ogromne gratulacje dla świeżo upieczonych rodziców! I oby mała już więcej nie chorowała!
                                            A czy korzystasz z poczty gazetowej? Bo chciałam skrobnąć smile
                                            • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.11.12, 22:30
                                              AZ wielkie gratulacje kiss
                                              • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.11.12, 21:52
                                                Az gratulacje narodzin córeczki smile

ja w nastepnym cyklu histeroskopia, a potem długie leczenie sad do staran wracam dopiero za 7 miesiecy. Mam nadzieje, ze kiedys bedzie mi ten czas wynagrodzony.
                                          • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.11.12, 10:42
                                            Ach czekałam ja na te wieści długo!
                                            AZ - wszystkiego dobrego! Mam nadzieję, ze Twoja córeczka będzie odtąd juz w najlepszym zdrowiu się chować! Ogromne gratulacje dla całej Waszej rodzinki... Jak tam futrzak przyjął malutką?
                                            neska - co u Ciebie? planujesz kolejne maleństwo?
                                            chiyo - trzymam kciuki za powodzenie kuracji...
                                            takajakwy - nadal walczysz?
                                            Pozdrawiam Was wszystkie! big_grin
                                            • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 10.11.12, 21:59
                                              Nesca, nie używam gazetowej, możesz skrobnąć na aztlan@vp.pl
                                              chiyo, będę trzymać kciuki za ciebie, wierzę, że się wam uda prędzej czy później i mam nadzieję, że prędzej.
                                              krzysiowa, futrzak u mojej mamy póki co. Nie mogłam go zostawić w domu, bo mój mąż się do niego nie dotyka, więc był wywieziony na urlop, teraz na dniach będę go odbierać. Nie mogę się doczekać, bo się stęskniłam za gamoniem bardzo.

Moje dziecko po powrocie ze szpitala zrobiło się aniołkiem, grzecznie je, śpi, jedyny problem, to bóle brzuszka, ale jakoś dajemy radę.
                                              • ambrozja08 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 12.11.12, 10:43
                                                to i my się przywitamysmile byłam tu z Wami w lipcu-październiku 2011smile i mój czerwcowy dzidziuś siedzi mi na kolanach i patrzy co piszęsmile poczęty oczywiście z niemożliwego cyklu w oczekiwaniu na leczenie i w dodatku na wieelkich dawkach niedozwolobego ibuprofenubig_grin był szpital itd ale już ponad 4 miesiące razemsmile
                                                dzieciusie! zajrzałam właśnie w nadziei ze znajde co u Ciebie!!a tu już dzidzia!!!!!wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a i dla martyny która zalozyla forum czerwcowek ale niestety-teraz juz na szczescie nie miala okazji sie z nami tam poudzielacsmile
                                                Natomiast znowu zaczynam walke z moja endometrioza...
                                                • ambrozja08 a!! 12.11.12, 10:45
                                                  i sie jeszcze pochwale ze wzielam sie za siebie i dzieciowy sklep otworzyøamsmile link w sygnaturcebig_grin
                                            • neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 12.11.12, 23:09
                                              Krzysiowa mamo, trudne pytanie. Chciałabym, ale nie planuję. Na razie mój ssak musi się trochę bardziej usamodzielnić, wtedy będziemy myśleć o rodzeństwie. Taka różnica wieku między dziećmi jak u Ciebie by mi odpowiadała. Ach, gdybym tylko wiedziała, ile czasu zajmie mi zachodzenie w drugą ciążę, żeby tak trafić w te 3 lata smile
                                              A jak Twoje maluchy?
                                              • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 13.11.12, 14:14
                                                A dziękuję, bardzo dobrze! big_grin
                                                Krzyś - jest już dumnym przedszkolakiem... A dopiero co go urodziłam - mam wrażenie big_grin. Jak wróciłam do pracy po macierzyńskim z nim, to zaczęłam poczytywać forum staraczek, a rok później już się zapisałam na pierwszą listę tongue_out No i "pracowaliśmy" nad Jerzykiem dokładnie 8 miesięcy, potem ciąża, drugi macierzyński i... trzy lata jak z bicza strzelił.
                                                Jerzyk jest fantastyczny - mam wrażenie, że od zawsze miał zaklepane miejsce w naszej rodzinie. smile Najbardziej lubię jak Krzyś coś do niego mówi, a on się śmieje - takie wiesz, zalążki interakcji. smile
                                                Zmęczona jestem, to fakt. Odkąd wróciłam do pracy mam wrażenie, ze ciągle gdzieś biegnę... Ale jak już jesteśmy wszyscy w domu popołudniu i wieczorem.. ech... jest fajno! big_grin
                                                Nie wiem, czy zdecydujemy się kiedyś na jeszcze jedno... Póki co mam super chłopaków! big_grin
                                                • musso4 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.11.12, 12:30
                                                  hej dziewczyny
                                                  18.11.2012 o godzinie 00:15 urodziłam synka sn 3900g i 55 cm, 10 punktów smile
                                                  jestem bardzo szczęśliwa, po 2 dniach wyszliśmy do domu, Adaś wczoraj skończył tydzień i jak na razie tylko je i śpi, może z godzinę, dwie w ciągu dnia się poudziela smile ciekawe kiedy dobre się skończy wink Klaudia bardzos się cieszy i nie jest zazdrosna
                                                  • krzysiowa_mama Re: musso! 26.11.12, 13:36
                                                    Ogromne gratulacje!!!
                                                    Co za wspaniałe wieści - no to dom pełen szczęścia pewnie! Super, ze Klaudia nie zazdrosna i póki maluch łaskawy, to spędzaj z nią czas big_grin Posłałaś ją do przedszkola, czy jest z Tobą w domu?
                                                    Ty też odpoczywaj i ciesz się chwilą... Mój jerzyk dopiero co się urodził, a juz skończył 7 miesięcy! Obecnie już sam siada i ostro rozkminia raczkowanie! big_grin
                                                  • kahakasurdo Re: musso! 26.11.12, 15:22
                                                    Gratulacje musso!!! Doczekałaś się i Ty smile
                                                    krzysiowa, widzę, że i u Ciebie wesoło smile Moja Agatka w sobotę skończy 9 miesięcy!!! Jest taka kochana, zdecydowanie wolę ten okres niz pierwsze 3-4 miesiące tongue_out Raczkuje pięknie, próbuje wstawać.
                                                    Pozdrawiam smile))
                                                  • dzieciusie3 Re: musso! 26.11.12, 21:06
                                                    musso4 No to piękne wiadomości,a mnie tu tak mało.Fajnie,że i Ty doczekałaś się i już tulisz swoje dziecię w ramionachkahakasurdo ale czas zapieprza 9 miesięcy kiedy u mnie tyle będzie mieć Ada już nie mogę się doczekać 6smile krzysiowa_mama i u Ciebie też czas poleciał do przodusmile a u nas w tym tyg.kończymy 3 miesiące i oby jak najszybciej zleciały kolejnesmile
                                                  • musso4 Re: musso! 03.12.12, 21:06
                                                    Klaudia nie chodzi do przedszkola, pewnie, że sielanka w domu big_grin dzieci dają dużo szczęścia i miłości big_grin
                                                  • krzysiowa_mama Re: musso! 04.12.12, 08:32
                                                    Tez tak mowilam przez pierwszy miesiac, ale bardziej Jerzyk robil sie kumaty, tym bylo gorzej... Wiec jak Krzys poszedl do przedszkola, to odetchnetam na te pare godzin... Teraz, gdy pracuje, staram sie z nimi spedzac kazda wolna chwile i chyba chetnie wrocilabym do domu :😜
                                                • neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.12.12, 14:34
                                                  Krzysiowa, wreszcie mam chwilkę, żeby Ci odpisać.
                                                  A chciałam Ci napisać, że od Ciebie to musi bić szczęście na kilometr smile
                                                  Jak kiedyś zobaczę uśmiechniętą kobietkę otoczoną trzema zakochanymi w niej mężczyznami, jednym dużym i dwoma małymi, to będę wiedziała, że to Ty smile

Musso, gratuluję synka!
                                                  • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.12.12, 20:18
                                                    O to ja jak nic! Jak bede jeszcze darla paszcze psa wolajac, to na bank podjezdzaj sie przywitac! smile czasem musze zeby zaciskac przytulajac tych moich facetow, zeby ich nie zjesc z milosci! smile
                                                    Chcialabym miec wiecej czasu dla nich, ale wiesz.., proza zycia zmusza mnie do pracy zawodowej... Chyba, ze uda mi sie wynalezc przelomowy sprzet do wyklaskiwania kasiory z przyslowiowych czterech liter! big_grin Prace trwaja! smile
                                                  • neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 03.12.12, 10:51
                                                    Ok, od dzisiaj będę się rozglądać na spacerach z Zosią smile
                                                    Jak już dokonasz tego przełomowego wynalazku, to daj znać, mnie też by się przydał smile
                                                  • iwcia-77 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.12.12, 12:21
                                                    witajcie 01.12 o godz. 15.15 na świat przyszedł mój synek Radek waga 4300, 60 cm długi, sn, 8 pkt A
                                                  • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.12.12, 20:08
                                                    Wow, sluszna waga! Podziwiam! I oczywiscie gratuluje!
                                                  • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.12.12, 16:41
                                                    musso gratulacje !!!!

u mnie nadal walka, rozpoczynam wkrótce cholerny 5 rok starań. Myśle, ze moze 2013 bedzie szczesliwy. We wtorek histero, później 6 miesiecy leczenia i wracam na ring smile
                                                    Zdrowia dla Waszych dzieciaczków.
                                                  • blondynusiaaa Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.12.12, 18:35
                                                    hej , jestem tu przypadkiem.
                                                    co sądzicie o takim lezaczku dla malenstwa smile?
                                                    www.tinyurl.pl?Dyh8EnaE
                                                  • saybook Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.12.12, 19:26
                                                    Hej,mielismy taki sam dla naszej córeczki i byliśmy bardzo zadowoleni,polecam wink
                                                  • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 10.12.12, 12:22
                                                    Chiyo - jak Ciebie czytam, to jestem pełna podziwu za wytrwałość i walkę! Niezmiennie, ode mnie - wielkie kciuki za powodzenie! big_grin
                                                  • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 12.12.12, 08:50
                                                    Chiyo, ja nieodmiennie trzymam za ciebie kciuki!

Nowe mamusie, gratuluję! Musso, dopiero teraz ci gratuluję, mimo że twoje maleństwo już takie duże, bo rzadko wpadam i dopiero zobaczyłam.
                                                  • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 12.12.12, 14:35
                                                    krzysiowa, az dziekuje kiss

generałowie nie poddają sie nigdy smile
                                                  • 1aleks1 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 10.01.13, 00:14
                                                    Kochane dawno mnie nie bylo U mnie juz ostatnia przyslowiowa prosta. Ja czuje sie bardzo dobrze brzuszek mi rosnie z dnia na dzien juz po malu chodze jak kaczuszka czyli na boki mna zarzuca wink ale do pracy jeszcze dreptam Nie wiem czy napisalam wczesniej ale czekamy na dziewczynke.
                                                    Pozdrawiam was wszystkie tak milo wejsc i zobaczyc tyle znajomych smile
                                                  • 1aleks1 iwcia-77 10.01.13, 00:30
                                                    kochana gratuluje zdrowego synka kiss
                                                  • iwcia-77 Re: iwcia-77 12.01.13, 08:58

dzięki kochana, gratuluję córeczki to już chyba druga twoja tak ? a na kiedy masz termin a imię już masz?

pozdrawiam
                                                  • annika23 Hej Aleks:) 12.01.13, 13:05
                                                    Kopę lat normalnie,a tu taki suwak, hoho!!! Moje gratulacje z córeczki i lekkiego rozwiązania życzę. Nadal za granicą? Pozdrawiam z centralnej PLsmile
    • neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 13.01.13, 10:11
      Gratuluję wszystkich nowo narodzonych maluchów!
      A tak mi się przypomniało: co u Witaski? Ktoś coś wie?
      • mgd20 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 16.01.13, 22:58
        Rety rety wieeeeki mnie nie bylo smile

Gratuluje wszystkim mamusiom i brzuchatkom !!

Dzisiaj moja corcia skonczyla pol roku,...kiedy?!?!?
        A pod sercem rosnue juz drugi dzidzius. 12 tc smile hurtowo wink
        • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.01.13, 11:22
          WoW! to rzeczywiście się uwinęliście! Gratuluję maluchów - obydwu! I życzę spokojnej ciąży!
          Chociaż ten rok, to chyba intensywnie będziecie wspominać... big_grin
        • 1aleks1 mgd20 21.02.13, 13:30
          Kochana bardzo sie ciesze ze udało ci sie drugi raz zajść w ciąże prbowałam pisac w miedzyczasie na twój gazetowy ale pewnie bardzo zajęta jesteś przy Małej i bedąc jeszcze w ciąży. Skrobnij jak sie czujesz ja tam tym razem mniej leków?
          Buziak wielki kiss
      • krzysiowa_mama Re: Witaska .....? 17.01.13, 11:25
        Podbijam pytanie neski: Witaska - co u Ciebie?
        • 1aleks1 To ja juz rozpakowana :D 21.02.13, 13:32
          08.02.2013 urodziłam córeczkę ważyła ok 3300 dostała 9punktów w skali
          Pozdrawiam wszystkie byłe staraczki i czekam na wieści co u was kiss
          • iwcia-77 Re: To ja juz rozpakowana :D 21.02.13, 19:43

wielkie gratulacje, dużo zdrówka i spokojnych nocy
            • annika23 Re: To ja juz rozpakowana :D 21.02.13, 20:46
              Moje gratulacjesmile Zdrówka dla maleństwa i dużo wytrwałości dla mamy. Jak mała ma na imię?
              • musso4 gratulacje 22.02.13, 08:04
                gratuluje wszystkim nowych dzieciaczków!!!!!!!!!
                • dzieciusie3 Re: gratulacje 22.03.13, 14:50
                  Hej,jakaś cisza nastała,pewnie tak te nasze dzieci zajmują nasz czas,ze nikt nie klikasmile Ada 31 kończy 7 miesięcysmile czas leci ale dopiero teraz to widzę jak jest już dobrze bo pierwsze miesiące były ciężkie,a to Ada
                  http://images38.fotosik.pl/1991/d42102247c4cf51e.jpg
                  • dzieciusie3 Re: jaka tu cisza:) 16.07.13, 10:51
                    U nas czas biegnie jak szalonysmile,Ada za 1,5 miesiaca konczy roksmile,fajna wesola dziewczynka,problemow jako tako nie ma chociaz w tym momencie nie chce jesc kawalkow jedzenia,musi miec zmiksowane jak ja przekonac?
                    • annika23 Re: jaka tu cisza:) 16.07.13, 22:34
                      Cześć dzieciusiesmile Filip za 2 tyg. kończy 1,5 roku i też jest supersmile A co do jedzenia- przyjdzie na nią czas i zacznie jeść zobaczysz. Mi się po trosze zaczyna marzyć 3 dzidziuś, ale jak pomyślę znowu o tych staraniach, wyliczaniach, strachu i całej reszcie, to mi się odechciewa...
                      • krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 19.07.13, 13:28
                        Hej dziewczyny! smile

U nas robi się coraz bardziej komfortowo big_grin J jest już całkiem mobilny i bezproblemowy smile Chłopcy są wspaniali i codziennie kocham ich bardziej! big_grin Ja zawsze myślałam, że będziemy mieli 3 dzieci - tak mi się kiedyś marzyło... a teraz z każdym dniem robi się tak.... wygodzniej smile że chyba nie chce mi się wracać do tych pieluch i nocnego wstawania i zrzucania kilogramów po ciąży - jeszcze po tej zostało 5 nadprogramnowych i usilnie zwalczam tongue_out
                        Starania - z perspektywy czasu wspominam z sentymentem! To był wspaniały moment, bo seksu mnóstwo, no i fajnie było z Wami rozmawiać wtedy. Stworzyłyśmy Dziewczyny, fajną ekipę i choć minęło tyle czasu, chyba nigdy Was nie zapomnę smile
                        Gdybym miała wracać na staraczki, to tylko pod warunkiem, że ta listowa ekipa by wróciła w komplecie big_grin
                        Buziaki i pozdrowienia dla Was! big_grin
                        • annika23 Re: jaka tu cisza:) 20.07.13, 12:05
                          Krzysiowa, to może się jakoś zgadamy?smile Pomyślsmile
                          • iwcia-77 Re: jaka tu cisza:) 24.07.13, 17:49
                            mój maluch już zaraz ósmy m-c skończy leci ten czas, ale wiecie nie obraziłąbym się abym zaszła w 3 ciąże. tylko jak to zronbić, bo jak pomyślę o kolejnych 13 m-cach starań i to wyczekiwanie @, przyjdzie-nie przyjdzie i to rozczarowanie. to się nie chce. a gdyby tak szybka wpadka? bo mój M to 3 już by raczej nie chciał, nawet nic nie mówię..
                            • dzieciusie3 Re: jaka tu cisza:) 25.07.13, 22:54
                              Ja już limit wyczerpałam,linia produkcyjna zamkniętasmile Mam trójeczkę wspaniałą i tyle mi wystarczy chociaż nie powiem ze faktycznie ten seks bez ograniczeń, do końca bez żadnych gumek,a teraz strach,lek przed kolejna ciąża bo ja już nie chce.
                              • kahakasurdo Re: jaka tu cisza:) 26.07.13, 09:36
                                Hej dziewczyny smile
                                krzysiowa, ja wracam do starań jakoś na jesieni smile więc pomyśl, pomyśl wink
                                • dzieciusie3 Re: jaka tu cisza:) 26.07.13, 13:35
                                  kahakasudro a ile Twoje dziecie ma juz?
                                  • kahakasurdo Re: jaka tu cisza:) 26.07.13, 22:04
                                    Wystarczy zerknąć na suwaczek wink Ma rok i 5 miesięcy.
                                    • necia27 Re: jaka tu cisza:) 26.07.13, 23:03
                                      Jestem i ja wink
                                      Ostatnie testowanie luty 2013 czekamy na syncia
                                      Poprzednio test sierpień 2010 i córcia ma ponad dwa lata
                                      Pozdrawiamy
                                      • chiyo28 Re: jaka tu cisza:) 28.07.13, 11:22
                                        ja testuje po IUI w okolicach 6 sierpnia... nadal czekam na swój cud. Pozdrawiam wszystkie watkowe staraczki smile
                                        • kahakasurdo Re: jaka tu cisza:) 28.07.13, 21:51
                                          chiyo, nawet myślałam o Tobie wczoraj smile trzymam kciuki, żeby się udało! No już najwyższa pora, no!
                                          • krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 29.07.13, 12:39
                                            Ale super! A już myślałam, że w wakacje, to się żadna nie odezwie tongue_out

necia - fantastyczne wieści! Oczywiście ogromne, najserdeczniejsze gratulacje! Będę o Tobie myślała w tym lutym, zeby był poród łatwy jak kichnięcie! big_grin

chiyo - a ja to Ciebie ostatnio szukałam po forach, żeby się zapytać co słychać... Cieszę się, że nie tracisz nadziei. Za tydzień zaciskam kciukasy - no i potem już przez 9 miesięcy nie odpuszczam! big_grin

kahakasurdo - to i Ty wracasz na pole bitwy...? big_grin Widzę, że też celujesz w 3 letnią różnice wieku smile Mam nadzieję, że tym razem pójdzie jak z płatka, pamietaj tylko, żeby męża wykorzystać i wysłać na delegację big_grin Będę Ci, kochana, kibicować wiernie i szczerze, ale jednak nie przyłączę się tongue_out
                                            Muszę cały czas brać leki, bo wkońcu wspaniali lekarze zdołali mnie zdiagnozować i żeby sie starać, to musiałabym je odstawić, poczekać aż się organizm oczyści i dopiero próbować, a to pewnie oznacza powrót do kalectwa, co przy mojej dwójce urwisów+ich niezrównany tatuś jest poprostu awykonalne! big_grin
                                            dzieciusie -trójka dzieciaczków to dla mnie wymarzony model rodziny! Zazdroszczę bardzo - ale tak tylko pozytywnie! Czy Twoje szkraby też mówią do Ciebie jednocześnie?! ja mam tylko dwóch (trzech-licząc dużego) a mam wrażenie, ze nie posiadam już własnych myśli, tylko jestm w trybie: wysłuchaj i rozwiąż problem big_grin
                                            Pozdrawiam Was serdecznie!!! big_grin
                                            • necia27 Re: jaka tu cisza:) 29.07.13, 14:52
                                              krzysiowa ja rodzę w pazdzierniku , w lutym testowałam smile
                                              • kahakasurdo Re: jaka tu cisza:) 29.07.13, 16:36
                                                krzysiowa, celowałam w 2-letnią różnicę wieku, ale po raz trzeci poroniłam. Obecnie jesteśmy w trakcie badań różniastych. Mam nadzieję, że w końcu coś wykażą i jesienią wystartujemy.
                                                • chiyo28 Re: jaka tu cisza:) 29.07.13, 20:20
                                                  czesc kobietki. Fajnie, ze o mnie myślicie. U mnie nadzieja umiera ostatnia smile odpoczelam półtora roku i wracam. Jak sie nie uda terazniejsza IUI, to wracamy do in vitro. Moze w koncu bede miala szczescie trafic dobra komóreczke.
                                                  • krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 30.07.13, 11:26
                                                    necia - no przecież, że... zakręcona jestem jak słoik ogórków! Oczywiście, że w październiku! big_grin Mój brat ma urodziny 06.10 i gdyby Ci się taki egzemplarz trafił, to tylko pozazdrościć!! big_grin Październikowi mężczyźni są wspaniali big_grin Czego, oczywiście z całego serca życzę smile

kahakasurdo - oj, strasznie mi przykro - rzeczywiście, nie spojrzałam na sygnaturkę.... To też było wczesne poronienie? mam nadzieję, że badania szybko odkryją przyczynę i da się ja ładnie skorygować lekami. Ale z dwójką maluchów, to jest hard core - mówię Ci big_grin Obyś się wkrótce przekonała.
                                                    Ja to jak starałam się o Jerzego, to z nostalgią wspominałam pierwszą ciążę, gdy miałam mnóstwo czasu dla siebie, poszłam na zwolnienie w 7-mym miesiacu i tylko urządzałam pokoik i wysiadywałam... smile A tu się okazało, że wcale nie mam czasu dla siebie, Krzyś jest mega absorbujący, pracować trzeba do końca, bo wydatki spore, praktycznie nie zauważyłam tej Jerzykowej ciaży... Jerzyk urodził się dokładnie 2 tygodnie po moim pójściu na zwolnienie smile Ale okazał się być taki idealnym, reklamowym bobaskiem i to jest super big_grin

chiyo - ależ oczywiście, że Ci wspominamy - zawsaze służyłaś rzeczową i konkretną radą i wogóle - fajna babka mi sie wydaje ukrywa się za tym nickiem, więc co tu nie wspominać big_grin Póki co, nadal trzymamy kciuki za IUI! smile
                                                  • kahakasurdo Re: jaka tu cisza:) 30.07.13, 12:11
                                                    krzysiowa, to było puste jajo płodowe. Zabieg miałam dopiero w 10 tygodniu uncertain
                                                  • krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 30.07.13, 12:53
                                                    OOO kurcze... to bardzo późno - strasznie mi przykro... Tym mocniej ściskam w nadziei na sukces smile
                                                  • chiyo28 Re: jaka tu cisza:) 21.08.13, 18:18
                                                    krzysiowa mama dziekuje smile

Niestety moja IUI sie nie udała. Jestem znowu w trakcie badan do in vitro. Moze tym razem sie uda.
                                                  • krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 22.08.13, 09:43
                                                    Szkoda... Mam nadzieję, że in vitro okaże się szzcęśliwe! Długo trwa cała procedura przygotowawcza? Jesteś bardzo dzielna chiyo!
                                                  • chiyo28 Re: jaka tu cisza:) 25.08.13, 21:14
                                                    Badania w 1 cyklu da sie zrobić. W sumie czekam teraz tylko na wymazy. Reszta badań jak na razie nas kwalifikuje.
                                                  • krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 26.08.13, 11:16
                                                    No to super. Pamiętam, ze gdzieś pisałaś wcześniej, że nie macie zamrożonych komórek, czyli cała procedura przed wami? Kurcze... widziałam gdzies w TV jakie to jest obciążenie dla organizmu... Trzymam więc mocno kciuki dla Was!
                                                  • dzieciusie3 Re: jaka tu cisza:) 26.08.13, 21:39
                                                    Naprawdę jesteś dzielna a w Twoich postach nie odczuwa się zmęczenia,żalu może to tylko ja tak myślę a jest inaczej.Dla mnie jesteś gotowa do walki i robisz wszystko i musi się Wam udaćsmile!!!!!!
                                                  • chiyo28 Re: jaka tu cisza:) 30.08.13, 15:09
                                                    dzieki kochane smile mamy kwalifikację smile Od września znowu ruszam z wydłużonym protokołem. Dobrze pamietasz, że program od nowa ( niestety nie mieliśmy ani jednego mrozaczka).
                                                    Nie mam żalu. Pogodziłam sie już z losem, chociaż było cieżko. Teraz idę na żywioł, albo sie uda albo nie. I tak nie mam na to zbyt wielkiego wpływu. Gdyby nie to, ze mamy możliwość skorzystania z refundacji, na pewno wiecej byśmy nie podchodzili. Stymuluje sie bardzo cieżko, dlatego czeka mnie spora dawka leków. Jednak dostaje teraz Menopur, a on jest z naturalnego ludzkiego FSH, wiec troche lepszy niz inne leki.
                                                  • krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 03.09.13, 13:17
                                                    No to chiyo - jedyne co mogę, to życzę siły i zdrowia! Dla Ciebie i dla maluchów. Trzymaj się! Przy wydłużonym protokole transferu dokonuje się w tym samym cyklu co pobranie komórek?
                                                    Przepraszam, że się tak dopytuję... Poprostu uważam, że to fantastyczne, ze nauka daje takie możliwości smile
                                                  • kahakasurdo Re: jaka tu cisza:) 03.09.13, 17:05
                                                    Hej
                                                    chiyo, trzymam kciuki za Ciebie mocno, mocno!
                                                    1aleks1, dziękuję smile Rosną nam te dzieci, rosną, moja skończyła w niedzielę 1,5 roku!
                                                    krzysiowa, buziak smile*
                                                  • 1aleks1 hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 01.09.13, 19:53
                                                    Dziewczyny bardzo sie ciesze ze was widzę smile Moja mała też rośnie jak na drożdżach a czas płynie nieubłaganie. Za tydzień 7 miesięcy kończy.Siedzi, pluje i jeszcze w nocy sie budzi
                                                    My ze względu na wiek juz trzeciego dziecka mieć nie będziemy juz ta ciąża dostarczyła mi wystarczająco stresów
                                                    ech stara jestem wink
                                                    chiyo28 mysle o tobie czasem jak u was dobrze ze dalej sie staracie smile i ze macie plan działania to najważniejsze
                                                    kahakasurdo fajnie ze myślicie o jeszcze jednym maleństwie życzę żeby wam sie spełniło
                                                    krzysiowa twój syn już taki duży a ja pamiętam jak ty test robiłaś wink mi to jeszcze trochę po tobie zajęło zanim te 2 krechy zobaczyłam
                                                    annika23 ja nadal na emigracji niestety Widziałam ze u ciebie też dziecię rośnie czas leci szybko
                                                    dzieciusie3 no a tobie to juz tylko nieskrępowanego seksu tongue_out

Buziaki dla was wszystkich kiss dla tych niewymienionych tez
                                                  • jego-kurka Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 07.09.13, 20:29
                                                    Hej dziewczynki i ja sie melduje.

Dobrze krzzysiowa napisala,alez to byl czas...te oczekiwanie,ta nadzieja,u mnie dlugo,wiec i sporo lez i niezrozumienia,ale udalo sie udalo i moje 2 skarby 20 wrzesnia skoncza rok.

Glupia kupujac im kartke na pierwsze urodziny poplakalam sie ,jak 6 latka ogladajaca Krola Lwa.
                                                    Juluś i Lila sa sensem mojego zycia!Żaluje tylko,ze od marca wrocilam do pracy i nie moge byc z nimi non stop,jakbym chciala.

Poza tym jest cudownie.I w planach jest 3,ale to za rok,max 2 smile
                                                  • az-82 Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 07.10.13, 12:10
                                                    Cześć dziewczyny, dawno nie zaglądałam.
                                                    Chiyo, ja cały czas trzymam za ciebie kciuki!

Odkopałam to forum, bo będziemy się starać o drugie maleństwo. Gdybyśmy mieli jakimś cudem szczęście, to różnica wieku będzie 2 lata smile
                                                  • takajakwy Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 07.10.13, 20:44
                                                    az, jego-kurka super slyszek, ze u Was wszystko ok i juz myslicie o nastepnych maluszkach juz trzymam kciuki smile
                                                    chiyo za Ciebie oczywiscie tez, oby tym razem sie udalo smile
                                                    My zrezygnowalismy ze staran po 3 latam, w ktorych przeszlam 2 poronienia i 2 cb sad pogodzilam sie z tym i teraz skupiam sie na corce smile
                                                  • krzysiowa_mama Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 09.10.13, 10:50
                                                    Takajakwy - przykro mi to słyszeć... wiele przeszłaś przez ten czas... naprawdę przytulam mocno! Dobrze, że masz swoją córeczkę smile Widzę, że ona w wieku mojego Krzysia... o to pewnie jest co robić? big_grin
                                                    AZ - witaj w blokach startowych smile Jak się Twoja córa chowa? Masz jeszcze czas na bieganie? Ja muszę Ci się pochwalić trochę biegam i wystartowałam w moim pierwszym biegu na 10 km. Czas może nie powala, ale dałam rade, dobiegłam trzymając tempo i jestem z siebie mega dumna smile Oczywiście życzę sukcesów prokreacyjnych smile Pamiętam, że kiedyś wspominałaś o bliźniakach... inaczej na to patrzysz, gdy już jeden maluch w domu? big_grin
                                                    Chiyo - nadal w moich myślach..&&&& zaciśnięte smile
                                                    jego-kurka - a ty startujesz ponownie do dwuboju? big_grin
                                                  • leesha Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 09.10.13, 12:34
                                                    To jakieś ogólne szaleństwo na bieganie zapanowałosmile. Siostra tez zaczęła biegać, przebakuje coś o udziale w biegu na 10 km, jej sąsiadki i sąsiady tez tłumnie biegaja. A koleżanka z pracy chce za rok wystartować w maratonie na 40 km.
                                                    Ja biegania niecierpie od szkoły podstawowej i przymusowych biegów na 600 m.
                                                  • az-82 Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 09.10.13, 13:45
                                                    Hej Krzysiowa smile
                                                    Gratuluję startu w biegu smile
                                                    Staram się biegać 2 razy w tygodniu. Nie jest to jakieś mega osiągnięcie, ale się staram, nie ma za dużo czasu jak już jest młode w domu.
                                                    Na bliźniakach już w tej chwili mi nie zależy, byłoby raczej ciężko, do tego wózek mamy już jednoosobowy, nowe auto kupione, z dużym bagażnikiem, ale nie przystosowane do trzech fotelików. Także dziękuję, ale poproszę o jedno maleństwo sztuk jeden smile
                                                  • chiyo28 Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 13.10.13, 10:06
                                                    Kochane mało tu zaglądam, ale bardzo ciepło mi się zrobiło na sercu, jak widzę, ze tyle z Was cały czas mi kibicuje. To naprawdę podnosi na duchu.
                                                    Fajnie się Was czyta, jak Wasze maluszki rosną.
                                                    Któraś pytała o transfer ( prosze o wybaczenie, zapomniałam nicka wink transfer jest zawsze 3 lub 5 dni po punkcji, bo komórka musi sie połaczyc z plemnikiem i musi powstac zarodek. We wtorek mam wizytke i bedzie juz wiadomo kiedy start stymulki. Pozdrawiam wszystkie jeszcze raz i starającym sie po raz kolejny życzę szybkiego zaciążania smile
                                                  • krzysiowa_mama Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 17.10.13, 09:48
                                                    Chiyo, no to kiedy startujecie?
    • leesha Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.10.13, 12:40
      A ja na dniach pewnie urodzesmile, za kilka dni kończę 37 tc.
      Ciąża hmmm... niespodzianka, przechodzilam przez wszystkie stany emocjonalne.
      Od 27 tygodnia zagrożenie porodem przedwczesnym, ale udało się szczesliwie dotrwac prawie do końca. W bonusie dostałam tez kolejny raz cukrzycę.
      Czekam na kolejnego synka.
      Pozdrawiam wszystkie listowe staraczki, widzę, ze obecne listy krótkie i brak im tych emocji z dawnych czasowwink.
      • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.10.13, 10:54
        Leesha masz rację, choć zauważyłam, że większość przeniosła się na forum "Dla starających się" No to Ty juz na finishu big_grin Gratulacje przeogromne - chyba to prawda co mówią, że nic tak szybko nie mija jak cudza ciąża smile Gratuluję synka, oby przyniósł wiele wzruszeń i radości - jak nam Jerzyk smile Trzymaj się, bo bywa pod górkę - nie będę ściemniać, ale radości i szczęścia... ech - wiadrami można zbierać! big_grin
        • leesha Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.10.13, 12:38
          Moja cora za 2 tygodnie kończy 2 lata i od kilku dobrych miesięcy coraz większy luzik, a tu masz babo placek, na stare lata wpakowalam się w kolejne pieluchy i znowu trzeba będzie czekać z 1,5 roku na spokojne czasywink.
          • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.10.13, 09:49
            Leesha - jeszcze w dwupaku? Teraz to już lada chwilka, co? smile Mam nadzieję, że urodzisz za jednym kichnięciem big_grin
            • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.10.13, 22:37
              Krzysiowa mama od dzisiaj stymulacja. W czwartek pierwsze podglądanie jajeczek.
              • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.10.13, 19:45
                chiyo trzymam wiec kciuki napewno sie uda tym razem smile
                • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.10.13, 10:14
                  OOO to super! Trzymam za owocny tłum big_grin
                  • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.10.13, 13:16
                    Chiyo, trzymam kciuki! smile
                    • kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.10.13, 08:29
                      Hej hej smile
                      chiyo i ja za Ciebie nieustannie trzymam kciuki!
                      Fajnie tu tak czasami zajrzeć i poczytać, co u was smile
                      My się szykujemy powoli do starań o drugiego malucha, tylko trochę finanse nas ograniczają, więc póki co czekamy. Ale liczę na to, że jednak w 2014 pojawi się u nas dziecko smile Mąż zamawia syna, chociaż druga córka byłaby bardziej ekonomiczna big_grin
                      Pozdrawiam wszystkie!
                      • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.10.13, 10:13
                        Kahakasurdo - jako rodzic posiadający dzieci jednej płci - naprawdę, szczerze polecam taką konfigurację! big_grin Chłopcy coraz lepiej się dogadują, no i łatwo zaplanować rodzinną wycieczkę: pociągi, samoloty, rowery big_grin
                        Z drugiej strony, nigdy nie dowiem się jak to jest mieć córkę, wiec na łożu śmierci nie powiem, ze zaznałam w życiu wszystkiego smile
                        Dla nas rok, w którym pojawił się Jerzyk, był najcięższy finansowo w dotychczasowej historii naszej, ale jak raz narodziny Jerza nie miały na to większego wpływu. Na drugie dziecko wydaje się dużo mniej niż na pierwsze! A bardzo się cieszę, że różnica wiekowa między chłopcami nie jest większa big_grin No i musieliśmy się o tego mojego okruszka starać 8 miesięcy! Nie namawiam - po prostu tak mówię tongue_out
                        • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.10.13, 18:09
                          kahakasurdo, trzymaj, bo beda potrzebne. Znowu moje jajniki kiepsko zareagowaly na stymuacje. Rosnie tylko 4 jajeczka uncertain
                          • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.11.13, 07:00
                            Chiyo, a może aż 4? To są 4 szanse. W końcu chcesz jedno maleństwo, nie całą drużynę piłkarską. Ja cały czas ci kibicuję. Uda się!
                            • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.11.13, 09:23
                              UUU, AZ - widzę, że pierwsze urodziny niedawno świętowaliście.. Gratulacje!!! Ale szybko zleciało, co?
                              Chiyo - ja też uważam, że 4 to sporo. To starczy na 2x po 2 jeśli wszystkie ładnie podrosną. Ja oczywiście trzymam kciuki, żeby wystarczyło 1 a dobrze smile
                              • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.11.13, 14:13
                                Tak, roczek za nami smile
                                Panna rośnie zdrowa, piękna i inteligentna. Wszystko po mamusi wink
                                I po tatusiu to ostatnie też, więc tutaj kumulacja wink
                                • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.11.13, 19:07
                                  Dziekuje, ze wierzycie we mnie smile
                                  • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.11.13, 11:03
                                    No i jak urosło, Chiyo? Wszystkie 4 pobrane?
                                  • 1aleks1 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.11.13, 22:00
                                    Ja też trzymam za ciebie. Ostatnio rzadko wchodzę bo na nic nie mam czasu. Powodzenia kiss
                                    • kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.11.13, 10:16
                                      Halo halo smile
                                      chiyo, i jak tam?
                                      U nas decyzja o drugim dziecku podjęta, za parę dni się okaże, czy się udało wink
                                      • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.11.13, 14:48
                                        Uuuuu to w takim razie czekamy na dobre wieści! smile
                                        • blue_orchidea Re: Byłe staraczki, co u Was;) 19.11.13, 23:15
                                          witam wszystkie byłe staraczki smile
    • leesha Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.11.13, 22:36
      Mój synek kilka dni temu skończył miesiąc. Ale szybko minął ten czas. Oczywiście jest najpiękniejszy w świeciewink.
      • leesha A tak z innej beczki 20.11.13, 22:43
        Pamiętacie Dagmarę z Łodzią i 77 w nickuwink? Lubiłam ją czytać, rozsądnie pisał, a coś mi się wydaje, że zniknęła już dawno temu z forum gazetowego.
        Ech, łza mi się w oku zakręciła na wspomnienie starych czasów...wink
        • krzysiowa_mama Re: A tak z innej beczki 21.11.13, 12:12
          leesh - gratuluję syna! Jak się kawaler nazywa? big_grin
          Dagmarę - naturalość, ze pamiętam! big_grin Pewnie zajęta bardzo jest - dwóch chłopaków na głowie i mąż, to prawdziwe wyzwanie smile
          A za testowym czasem - pewnie, że tęskno smile Pozdrowienia Dagmara - gdziekolwiek jesteś! smile
          • leesha Re: A tak z innej beczki 21.11.13, 22:31
            Oj, był problem z imieniem, był. Bo to .. ekhm niespodziankowy potomek, a i możliwości dla chłopców dawno już wyczerpane (dwóch w domu). Z żeńskim imieniem nie byłoby problemu, no ale cóż.
            Ostatecznie synek został Łukaszem, a na drugie imię ma Tomasz-to dla starszego brata, który został zaangażowany w wybieranie imienia. Syn był dość niestabilny w swoich typach, choć Tomek wyraźnie był w czołówce, więc stwierdziłam, że jak za chwilę mu się znowu zmieni, a mi się bardziej Łukasz podoba, to na drugie imię będzie miał Tomek. Powiedziałam starszemu synowi, że może się zwracać do brata drugim imieniem, no i dał się przekonać.
            Syn je jak smok, póki co przybiera zdecydowanie nadprogramowo (co mnie oczywiście cieszy), w ogóle prawie sielanka wink.
            • leesha Re: A tak z innej beczki 21.11.13, 22:35
              A Tobie, Krzysiowa, polecam dziewczynkę, są miłą odmianą po chłopcachsmile. A jaka mnogość pięknistych ubranek. No i na starsze lata nie byłabyś teściową tylko dla synowych, ale i dla ew. zięciawink.
              • az-82 Re: A tak z innej beczki 22.11.13, 06:54
                Leesha, gratulacje!!

Co do pięknistych ubranek, to ja mam pewne wątpliwości. Moją księżniczkę ubieram w piękne ubranka kupowane na dziale chłopięcym.
                Na dziewczęcy nie wchodzę, bo dostaję uczulenia i wysypki od nadmiaru różu.
              • krzysiowa_mama Re: A tak z innej beczki 22.11.13, 09:03
                Leesha... statystycznie, to mam większe szanse na chłopaka. Śmieję się, że mój mąż, to chyba w ogóle żeńskich plemników nie ma - chyba, żebym go wygotowała tuż przed, co po dzisiejszej porannej sprzeczce wydaje się szczególnie atrakcyjnym rozwiązaniem smile
                Co do ubranek, to owszem -wydaje mi się, ze na jedno chłopięce przypada 5 dziewczęcych, więc tu byłoby łatwo big_grin. I to byłoby takie zupełnie nowe doświadczenie - wychowywać dziewczynkę, ale jednak się nie skuszę... Mam wrażenie, ze moja chata jest już całkiem pełna big_grin
                Łukasz Tomasz - bardzo ładnie! big_grin
                • leesha Re: A tak z innej beczki 22.11.13, 14:28
                  Az-powinnaś przełamać swój opór przed działem dziewczynekwink, można znaleźć ubrania także w innych kolorach niż róż, choć w sumie wiele różowych jest do zaakceptowania. Ale w zasadzie masz rację: od tego działu bije wielka różana łuna. W ostatnich miesiącach ciąży musiałam leżeć, więc jednym z moich zajęć było także przeglądanie allegro pod kątem niemowlęcych ubranek (bo mało mam ich w domuwink), no i wiele razy wzdychałam do dziewczęcych bodziaków, śpiochów i pajacyków. Krzysiowa, statystyki statystykami, a życie swojewink. Macie już kupione prezenty mikołajkowe i gwiazdkowe? U mnie z tym kiepsko, tzn. brak pomysłów, bo albo mają, albo brak nowych zainteresowań.
                  • az-82 Re: A tak z innej beczki 25.11.13, 07:05
                    Moja dostanie na Mikołajki książeczkę o Bożym Narodzeniu, żeby przyswoiła nowe słówka i przygotowała się na święta, póki co tylko tyle, że będzie choinka, że pojedziemy do dziadków i będą prezenty. Jakieś bardziej zaawansowane historie to dopiero w przyszłym roku, ale moje dziecko bardzo chętnie uczy się nowych słów (biernie, bo jeszcze nie mówi), uwielbia książeczki i będzie zadowolona.
                    Na Gwiazdkę dostanie matrioszkę, mam nadzieję, że jej się spodoba, bo teraz wchodzi w etap wkładania mniejszego w większe.
                  • krzysiowa_mama Re: A tak z innej beczki 25.11.13, 09:31
                    U nas odwrotnie - zbyt dużo zainteresowań i nie wiadomo co spodobałoby się najbardziej. Jerzyk jest na etapie fascynacji pociągami i wszelkim rysunkiem, malarstwem: artysta inżynier - takie kombo smile
                    Krzyś uwielbia roboty! Wszelkie Od Transformersów po Lego i samodzielnie budowane roboty z pudełek i kartonów. Do tego marz o.... perkusji - ale o ile nie będę miała dźwiękoszczelnego pokoju, to się chyba wstrzymam tongue_out
                    • leesha Re: A tak z innej beczki 25.11.13, 10:31
                      A moja czorcica ma nieustający brak pociągu do książeczek i czytania. Nijak nie chce się wciągnąć. Znacząco powiększyłam (i nadal powiększam z nadzieją, że się przełamie) domowy najmłodszy dział biblioteczny, a ona niewdzięczna nadal nic. Chłopcy bardzo lubili czytanie.
                      Matrioszka to dobry pomysł (mówię po sobie), ale może wyzwalać zdenerwowanie jak nie będzie wychodzić układaniewink.
                      Mój najstarszy syn w tzw. międzyczasie napisał list do Mikołaja, więc mam podpowiedzi - znalazła się w nim m.in. mała lodówka big_grin. To 9-latek, ale jeszcze do niedawna zachowywał pełną wiarę w istnienie Mikołaja, teraz jest na etapie lekkiej niepewnoścismile.
                      A młodszy na fali reklam Mattella drukuje jak szalony listy do Mikołaja z ich strony i stwierdził, że jak nie dostanie wszystkich zabawek to znaczy, że to rodzice robią prezenty, o!, tak wykombinował! wink
                      • blue_orchidea Re: A tak z innej beczki 28.11.13, 22:13
                        A byłe staraczki z ovufriend, jak Wam podoba się nowe bellybestfriend.pl? big_grin
                        • blue_orchidea Re: A tak z innej beczki 28.11.13, 22:15
                          ten link chyba nie dziala... sprobuje jeszcze raz wrzucam dla dziewczyn, ktore nie mają smilesmile
                          • blue_orchidea Re: A tak z innej beczki 28.11.13, 22:16
                            bellybestfriend sorry ze tak zasmiecam ;p;p
                            • kahakasurdo No i mam 2 kreski 30.11.13, 11:14
                              Dzisiaj kończę 5 tydzień, więc to jeszcze wcześnie. Boję się jak cholera, po 3 poronieniach to chyba normalny stan uncertain
                              Wizytę u gin mam 10 grudnia.
                              Kciuki mile widziane smile
                              • 1aleks1 Re: No i mam 2 kreski 30.11.13, 16:48
                                Wielkie gratulacje Kciuki oczywiście trzymam kiss
                                • chiyo28 Re: No i mam 2 kreski 30.11.13, 22:55
                                  kahakasurdo gratulacje smile

u mnie niestety znowu porażka sad
                                  • az-82 Re: No i mam 2 kreski 02.12.13, 09:53
                                    Kahakasurdo moje gratulacje! Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło.

Chiyo, strasznie mi przykro sad tak się obawiałam, że skoro się nie odzywasz, tzn. że nie poszło sad
                                    Macie w planie działać dalej? Czy już odpuszczacie?
                                    • iwcia-77 Re: No i mam 2 kreski 02.12.13, 20:45

trzymam kciuki aby wszystko było po twojej myśli, mój synek w niedzielę już skończył roczek..
                                      tobie też tego życzę..
                                      • blue_orchidea Re: No i mam 2 kreski 02.12.13, 23:14
                                        przykro mi, że Wam się nie udało sad
                                        • chiyo28 Re: No i mam 2 kreski 03.12.13, 12:22
                                          Az kasa się skończyła. Na kolejne podejście muszę uzbierać. Na razie nie mam luźnych kilku tysiaków wink Chciałam podejść na tańszej stymulacji, ale dr mówi, ze u mnie nie zadziała. Kolejne podejście moze w lecie 2014.
                                          • blue_orchidea Re: No i mam 2 kreski 04.12.13, 00:00
                                            kochana trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno, żeby w końcu wam się udało. kiss nawet jeżeli ma być to dopiero za kilka miesięcy... niech po prostu się uda!!
                              • krzysiowa_mama Re: No i mam 2 kreski 11.12.13, 11:26
                                Kahakasurdo - gratulacje! I jak po wizycie? Mam nadzieję, że same dobre wieści?

Chiyo - bardzo mi przykro, że się nie udało. Trzymaj się i odkładaj do tej wiosny. Ściskam...

My niedawno wróciliśmy ze spóźnionych wakacji. Byliśmy tydzień w Londynie. Wszystko planowaliśmy i przygotowaliśmy sami. Wyszło wspaniale! Chłopcy to doskonali podróżnicy i fantastyczni turyści. smile Stało się to, o czym od dawna marzyłam - staliśmy się mobilną rodziną podróżującą! big_grin Już nie mogę się doczekać kolejnej wyprawy!
                                Jeśli miałam jakiekolwiek wątpliwości co do posiadanej liczby dzieci - zostały one ostatecznie rozwiane smile jedno dziecko na dorosłego w podróży to doskonałe rozwiązanie big_grin
                                • kahakasurdo Re: No i mam 2 kreski 12.12.13, 10:33
                                  Na wizycie ok. Jest zarodek, serduszko bije. Mam niestety małego krwiaka, ale mam nadzieję, że się szybko wchłonie.
                                  • krzysiowa_mama Re: No i mam 2 kreski 12.12.13, 12:51
                                    Kahakasurdo - NO to w sumie super wieści! Na kiedy termin? smile Krwiaczka hormonami!!!! smile
                                    • kahakasurdo Re: No i mam 2 kreski 12.12.13, 15:13
                                      Biorę Duphaston i tradycyjnie zastrzyki na krzepliwość. Ach boję się cholernie, że znowu się nie uda.
                                      • az-82 Re: No i mam 2 kreski 13.12.13, 07:11
                                        Kahakasurdo, gratulacje! i trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze smile
                                        My właśnie zaczynamy starania o drugie smile trzymajcie kciuki!
                                        • krzysiowa_mama Re: No i mam 2 kreski 15.12.13, 12:10
                                          Tak - owocnych i przyjemnych! smile Startujecie naturalnie, czy ze wspomagaczami?
                                          • az-82 Re: No i mam 2 kreski 16.12.13, 07:54
                                            Startujemy naturalnie. Mamy dać sobie pół roku, a jak się nie uda, to wielki powrót do kliniki uncertain
                                            Chciałabym tego uniknąć. Na razie o tym nie myślę.
                                            • krzysiowa_mama Re: No i mam 2 kreski 16.12.13, 13:03
                                              Słusznie! smile Więc i kciuki dla Ciebie AZ! big_grin
    • 1aleks1 Re: No i mam 2 kreski 08.01.14, 19:02
      az-82 trzyma za was kciuki my o pierwsze staraliśmy się 14lat z drugim poszło szybciej co tylko 13 miesięcy chociaż bez stymulacji się nie obyło ale suma sumarum i tak jak patrze poszło naprawdę super
      • az-82 Re: No i mam 2 kreski 13.02.14, 06:51
        Bardzo dziękuję trzymającym za kciuki i informuję, że możecie puścić, ewentualnie zacząć teraz trzymać za spokojną ciążę, bo nam się udało. Wczoraj widziałam na USG bijące serducho big_grin
        • krzysiowa_mama Re: No i mam 2 kreski 13.02.14, 13:51
          AZ - przyjmij w takim razie już oficjalne gratulacje! Oczywiście życzymy dużo zdrowia i samych nudów, chociaż o to drugie może być ciężko z maluchem w domu... smile Najlepszego i uśmiechu!
          • dzieciusie3 Re: No i mam 2 kreski 13.02.14, 21:30
            No to i ja się tu pojawiam z ogromnymi gratulacjamismile Wspaniale wiadomości,tyle się już wydarzyło,tyle jeszcze może się wydarzyć trzymam za Was wszystkie mocno kciukismile
            • kahakasurdo Re: No i mam 2 kreski 13.02.14, 22:19
              AZ i ja Ci gratuluję bardzo! Trzymam kcikuki!

U mnie kończy się 16 tc smile)) dalej kłuję się heparyną, ale nic to smile
        • jego-kurka Re: No i mam 2 kreski 13.02.14, 22:55
          Ale cudne wieści.Moje serdeczne gratulacje...trzymam kciuki i spokojnej ciąży
          • az-82 Re: No i mam 2 kreski 14.02.14, 06:19
            Dziękuję wam wszystkim smile

Kahakasurdo, a długo jeszcze masz się kłuć? Chyba nie do końca ciąży?
            • kahakasurdo Re: No i mam 2 kreski 14.02.14, 08:31
              Jeszcze przynajmniej miesiąc, a potem pewnie przejdę na Acard.
              • az-82 Re: No i mam 2 kreski 14.02.14, 08:38
                No to przynajmniej widzisz powoli koniec tego. Życzę ci szybkiego przejścia smile
                • iwcia-77 Re: No i mam 2 kreski 20.02.14, 21:41
                  wielkie gratulacje i szczęśliwego rozwiązania, pozdrawiam
    • emil-ia84 Dawno, dawno mnie tu nie bylo... 21.02.14, 17:33
      Krotko chcialam tylko opowiedziec historie, choc na razie nie chce mi sie w to jeszcze uwierzyc - testowalam tutaj z dziewczynami w roku 2009, potem sie poddalam. Oddalam sie swojej pasji, zmienilam prace, rozpoczelam (i zakonczylam!) nowa szkole. Balam sie do lekarza zglosic i pomoc, mimo ze czas plynal (w koncu mamy rok 2014, a my zaczelismy starania 2009!).

W styczniu dostalam dziwnych plamien, ktore nie chcialy przejsc, zglosilam sie wiec do gina. Ten poogladal wszystko, zrobil USG, pobral cytologie, porozmawial ze mna chwile i zdecydowal, ze trzeba cykle uregulowac. Dzien to 31 byl, a lekarz mowi: "jest jajeczko dojrzale w jajniku gotowe do uwolnienia, bedzie pani miala owulacje lada dzien". A ja mina :-o Przeciez ja na @ czekam, a nie na owu! No ale nic, dostalam lek Provera (nie wiem, czy w Polsce sie go uzywa, to syntetyczny progesteron, mialam go brac przez 10 dni liczac od 20-go dnia cyklu, zeby owu nie blokowac, bo ja dlugie cykle mialam do tej pory i bardzo nieregularne) i wyslano mnie do domu.
      W domu stwierdzilam, ze takiej szansy, ze na pewno owu jest na dniach, to my nigdy nie mielismy i raczej nie bedziemy szybko miec, wiec zabralismy sie do "roboty". Odczekalam pare dni, plamienia nie przeszly, zaczelam brac Provera.

10 tabletek, potem 4 dni od ostatniej tabletki przyszlo krwawienie. Mysle sobie, no @ jak nic. Juz sie przygotowalam, zaczelam nowe dni liczyc do kolejnego opakowania leku, a tu @ sie skonczyl po 5-6 godz. Dzien pozniej, nic. 2 dni pozniej... nic, to mysle sobie, zrobie sobie test.

I co?
      Pozytywny!
      Dzwonie do lekarza, zeby sie upewnic, ze to nie Provera mnie "oklamala" i cialo mysli, ze w ciazy, polozna mowi, nie, jak jest test pozytywny to jestes w ciazy.

Tego samego dnia (wczoraj) kupilam jeszcze 2 testy i 1 z nich zrobilam. Ale jakis taki cienki wyszedl, prawie nic nie bylo widac, zmartwilam sie, ze jednak ten rano sie pomylil, stwierdzilam, ze ten drugi (a wlasciwie z kolei juz trzeci) rano zrobie dzis - no i co? I sa dwie krechy jak nic! Co prawda ta testowa taka niesmiala jeszcze, ale widac bez zadnego okrecania pod swiatlo, po prostu golym okiem.

Nie dociera do mnie to jeszcze i boje sie, ze to sen, ktory w kazdej chwili moze sie skonczyc... Ponad 5 lat staran! Juz myslalam, ze nam nie bedzie nigdy dane...

5-go marca mam wizyte u poloznej. Dowiem sie troche wiecej smile Czasami zaluje, ze w Polsce nie mieszkam, bo moglabym sie duzo wiecej dowiedziec duzo wczesniej, tu w Szwecji tylko czekanie i czekanie, dopiero po pierwszym trymestrze do przodu sie wszystko rusza, ale nic, na razie ok samopoczucie, nie ma zadnych plamien ani nic, temperatura utrzymuje sie na 37... Dobrze jest (chyba), prawda? smile
      • az-82 Re: Dawno, dawno mnie tu nie bylo... 25.02.14, 07:37
        Dobrze smile gratulacje! Dowiedz się, czy nie masz dalej brać tego leku.
        • emil-ia84 Re: Dawno, dawno mnie tu nie bylo... 13.03.14, 19:37
          Nie, tutaj mowia, ze kategorycznie tego leku nie bierze sie w ciazy, bo moze uszkodzic plod. Jak na razie mialam swoje strachy, ale tez i piekne chwile. Z powodu plamien mialam wczoraj wczesne USG i widzialam malutkiego glutka i pulsujace serducho, ale fajnie big_grin
    • krzysiowa_mama blue_orchidea 27.02.14, 10:16
      Jak mi to uciekło, ze i Ty w ciąży jesteś? i to juz półmetek! Pisz tu szybko kogo oczekujesz i jak się czujesz! Naturalnie - przeogromne gratulacje!
    • zabkaa24 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 05.03.14, 22:24
      Hej dziewczęta smile
      Wpadłam się pochwalić - i u nas drugie małe na pokładzie big_grin
      Termin na 6.10.2014 big_grin
      Az-82, widzę, że termin mamy oddalony tylko o 1 dzień big_grin

Wszystkim nowym przyszłym mamusiom gratuluję big_grin
      • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 06.03.14, 09:30
        Gratulacje żabka!
      • zabkaa24 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.07.14, 23:01
        My niestety straciliśmy naszego synka, w 18 tc... Nie znamy przyczyny, wszystko było dobrze, ciąża bez powikłań, po prostu serduszko przestało mu bić... Aż się popłakałam jak zobaczyłam suwaczek sad(((
        • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.07.14, 12:39
          Bardzo mi przykro Żabko! Trzymaj się dzielnie. Przytulam mocno! sad
        • kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.07.14, 18:28
          Zabkaa, przykro mi sad

U mnie 36t4d... już trzeci tydzień leżę, bo szyjka krótka, ale w sobotę wstaje i niech się dzieje...
          CC mam ustaloną na 31.07, ale czy dotrwam to nie wiem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka