leesha 25.02.12, 13:59 "Listowe staraczki", jeżeli zaglądacie na forum dajcie znać co u Was. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leesha Re: Byłe staraczki, co u Was;) 25.02.12, 14:04 Moja Hania, która kazała nam czekać na siebie 10 miesięcy, wczoraj skończyła 4 miesiące. Cud nie dziewczyna. Jest przeukochana, bardzo pogodna, właśnie odkryła jak świetnie jest łączyć i bawić się rączkami . Ostatnią listą dla mnie była lista lutowa 2011, chyba wzięło mi się na wspominki. Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 25.02.12, 14:37 Mój Filipek, na którego czekaliśmy w sumie 1,5 roku ma 3 tygodnie i jest słoooodki Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 27.02.12, 10:18 Moja ostatnia lista to chyba czerwcowa,jestem w 12 tyg.ciąży.A ciąża jest z obserwowanego cyklu i chęci starania się dopiero na wiosnę Niestety dzidzia nie chciała tyle czekać a ja z tego bardzo się ucieszyłam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 27.02.12, 11:04 Ja ostatnio byłam sierpniową staraczką 2011. Z cyklu skazanego na tzw. niepowodzenie. Testy owu pozytywne 4-5 dni po ostatnich staraniach, a potem przeprowadzka i nie było okazji...a tu bach! Za dwa miesiące urodzi się Jerzyk! Ale ten czas szybko mija... Pozdrowienia gorące dla Was, dziewczyny - póki co - wszystkie nicki znane i pamiętane! Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 27.02.12, 11:24 ja nadal na etapie list, w styczniu poronilam w 6tyg, a teraz leci 23cs Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 10:08 A ja ostatnio byłam na liście czerwiec 2011 A jutro idę do szpitala i prawdopodobnie w piątek mam cesarkę Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, zwłaszcza krzysiową_mamę i wuikę Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama kahakasurdo!;) 29.02.12, 11:19 No witaj Kochana! kurcze, ale ten czas zleciał u Ciebie! Trzymam kciuki za piątkową cesarkę, żeby lekko przeszła i co byś szybko do sił wróciła! A napisz mi jeszcze, czy sprawdziły się podejrzenia Dagmary odnośnie Twoich przyrostów Bety? Będzie Dziewuszka? Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: kahakasurdo!;) 29.02.12, 12:11 Tak, będzie dziewuszka! Agatka A cesarkę mam, bo leży pośladkowo... A Ty na kiedy masz termin? Mnie tam wcale szybko ciąża nie zleciała, 2 miesiące leżałam plackiem w łóżku, generalnie ciężko było, ale na szczęście już koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: kahakasurdo!;) 29.02.12, 13:16 Ale fajnie! To pozdrów moją imienniczkę jak już ją na świecie przywitasz! Ja mam termin na 04. maja, ale chyba będzie cc pod koniec kwietnia. Współczuję leżenia, wiem jak to wykańcza psychicznie... Ściskam mocno i życzę juz samych cudownych chwil - z Agatką oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_iskierka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 19:11 Krzysiowa, juz 30. tydzien?!?! zaraz rodzisz gratulacje Kochana oby spokojnie do konca! ja bylam na liscie kwietniowej rok temu dzis Karolek skonczyl 7 tygodni pozdrowienia dla wszystkich staraczek - bylych i obecnych dla obecnych pieknych testow i ciaz! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 19:22 Aaaaa dziekuje, dziekuje!! Choc pewnie sama wiesz, ze te ostatniebtygodnie sie zawsze ciagna niemilosiernie!! Gratulacje Kinga! Juz konkretnego synalka masz! Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_iskierka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.03.12, 20:05 a dziekuje a ostatnie tygodnie to rzeczywiscie sloniowa meka hihihi Jednak czego Ci zazdroszcze to sen... hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 05.03.12, 09:18 ja z wami tez tu bywałam.... niestety jestem jedną z tych niewielu, którym sie nie udało Jestem w trakcie 1 programu in vitro.... Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Byłe staraczki, co u Was;) 05.03.12, 22:13 Trzymam kciuki, żeby się udało Odzywasz się tutaj, albo na jakimś inny forum? Bo bardzo jestem ciekawa efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 06.03.12, 07:40 wuika tutaj, to juz raczej sporadycznie bywam... wiecej na forum niepłodność. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 06.03.12, 09:32 Tylko obiecaj, że wrócisz podzielić się dobrymi wieściami! Trzymam za Ciebie mocno kciuki i życzę, aby in vitro wynagrodziło Ci te lata starań... podwójnie! Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.02.12, 08:40 Moje bliźniaczki skończyły w środę 4 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
1.mouse Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.02.12, 08:45 Jak miło,że się odzywacie Ja już mam "ostatki"tzn.8.03 na świat ma przyjść moja dłuuugo oczekiwana córeczka Laura! Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.02.12, 18:17 hehe super ze sie odnalazly nasze "starocie" ja bylam na pazdziernikowej liscie 2010, niestety moja przygoda skonczyla sie w maju 2011 potem wisialam na listopadowej liscie 2011 i obecnie czekamy na nasza corcie Odpowiedz Link Zgłoś
mamakuby0 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 00:07 Michaś w niedzielę skończył 6 miesięcy ( urodził się 6 tygodnie przed czasem) a ostatnie moja testowania z Wami to styczeń 2011 ale nadal jestem na bieżąco z listami i bardzo się cieszę z kolejnych buziek u "Weteranek " Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 07:28 Ja byłam na listach czerwiec- październik 2011. A obecnie 22 tydzień ciąży i córeczka Inga Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaralodz77 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 12:27 halo, halo... Ja od ponad 2 miesięcy jestem mama!!! Kaha... trzymam kciuki za piątkową cesarkę Wuika, jak twoje blizniaki, daja czadu? Cieżarówki: krzysiowa, mgd20, dzieciusie, 1.mouse, szonik1 odezwijcie sie po porodach koniecznie!!! Mamuśki: mamakuby, annika i leesha : jescze niedawno byłyśmy w ciązy. Czas leci jak oszalały, co? takajawy... trezymamy kciuki by się udało!!! Nie poddawaj się kochana!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 No Dagmara!! 29.02.12, 15:41 Wreszcie się odezwałaś, ja tu już Krzysiową rozpytuję co u Ciebie, a Ty się gdzieś zaszyłaś Jak tam Twój młody, grzeczny, czy daje popalić??? Odpowiedz Link Zgłoś
zabkaa24 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 17:19 Ja też tu zaglądam co jakiś czas Moja ostatni lista była marcowa Cieszę się, że tyle z Was ma już przy sobie swoje skarby albo jest w ciąży Mój Franek za kilka dni kończy 4 miesiące i jest przekochanym maluszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.02.12, 20:44 Ale jaja,ile fajnych babeczek się odezwałokinga_iskierka pamietam Cię bo chyba to Ty byłaś we Włoszech-dobrze pamiętam?dagmara...wuika....i cała reszta,a gdzie jeszcze te które się nie odezwały Odpowiedz Link Zgłoś
1.mouse Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.03.12, 08:09 Ale fajnie,że tyle się nas odezwało!!!!!Niedawno wisiałyśmy na listach z testami w ręku a dziś?Albo już maluszki są albo zaraz będą!!!Ja dziś zaczynam 40tc i aż mi się wierzyć nie chce ,że to praktycznie już!Pozdrawiam was wszystkie!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.03.12, 08:52 1.mouse no nie żartuj,że to już finisz?! Masakra,niedawno,testowania,blade kreski,stracone cykle z których są piękne różowiutkie dzieci i ciąże ! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiablada Żabcia35 01.03.12, 11:52 witam. jestem raczej z tych podczytujących. urodziłam w maju 2010 synka. teraz myślimy o dziecku le za robotę bierzemy się pod koniec wakacji. zastanawiam się co słychać u Żabcia35?? kilkakrotnie podtrzymywała mnie na duchu jak byłam w ciąży, która nie przbiegała bezproblemowo. orientuję sie ktoś? wszystkim przyszłym i obecnym mamom serdecznie gratuluję wymarzonego bpbaska! Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.03.12, 16:46 Cześć dziewczyny, jak tu miło-same znane i szczęśliwe nicki krzysiowa,że ja dopiero teraz dowiedziałam się,że ty też Agatka kahakasurdo imię trafione w 10,bo Agaty to bardzo szczęśliwe dziewczyny i chyba z krzysiową możemy to potwierdzić,trzymam kciuki za cesarkę i szybki powrót do formy ja w lutym pozytywnie zatestowałam po zmianie lekarza w styczniu i czekam na kolejne usg,aby usłyszeć moje bijące dwujajowe serduszka w związku z tym wuiki się czepie,jak rzep psiego ogona i będę podpytywać,jako doświadczoną mamę bliźniąt o wiele rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.03.12, 21:47 Spoko luz Tylko mi napisz, gdzie będziesz pisać, żebym wiedziała, co sprawdzać? Mail? Któreś forum? Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.03.12, 22:10 maila gazetowego mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.03.12, 22:34 Pewnie, sprawdzam go często codziennie, czasami się zdarzy raz na 2-3 dni, jak są momenty, kiedy dziewczyny dają popalić bardzo i nie ma czasu na nic zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.03.12, 10:30 A więc jestem już mamą Mała miała swój plan i w nocy przed zaplanowaną wizytą w szpitalu odeszły mi wody Jechałam do szpitala 60 km ze skurczami co 3 min. O 8.45, 1 marca, przez cc przyszła na świat nasza Agatka. Jest absolutnie cudowna oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.03.12, 11:03 Kahaka gratulacje Niech malutka zdrowo się chowa Odpowiedz Link Zgłoś
1.mouse Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.03.12, 14:07 kahakasurdo GRATULACJE i duuuuuuuuużo zdrówka dla was!Aż mi się łezka w oku zakręciła! Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.03.12, 16:29 kahakasurdo serdeczne gratulację, Tobie życzę szybkiego powrotu do formy a malutkiej Agatce tyle szczęścia i miłości oraz tak wspaniałego dzieciństwa,jakie mnie,jako Agatkę spotkało oraz końskiego zdrowia,bo to też cechuję Agaty ,w szkole będzie ubolewać,że nigdy nie uda jej się opuścić lekcji,ale potem sama zrozumie,że tak jest lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.03.12, 19:11 kahakasudro tak to już jest,że wszystko jest odgórnie zaplanowane i na wiele spraw wpływu nie mamy:,a Tobie-wam życzę dużo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 05.03.12, 09:40 Kahakasurdo! - wszystkiego co najlepsze w nowej życiowej roli. Zgadzam się z jego-kurką, że Agatki, to prawdziwe skarby - niezależne i harde, ale skarby Uściskaj swoją córeczkę od forumowych ciotek i zaglądaj tu do nas czasem! Odpowiedz Link Zgłoś
migotka.s Re: Byłe staraczki, co u Was;) 06.03.12, 11:15 u mnie znowu przeboje z ciaza z OM 7 tc i 5 d ale usg pokazuje ze serduszko bije jak na 6 tydzien poza tym krwiak nie maleje i nie rosnie leze w piatek kolejne usg Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: No to chwalę się córką:) 14.03.12, 20:04 Na ostatnim USG dowiedziałam się,że będzie córa-dzieci cieszą się jak szalone Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: No to chwalę się córką:) 14.03.12, 23:28 oj gratuluje córci,oby się sprawdziło widzę,że ostatnio głównie dziewuszki dołączają do grona ja byłam w poniedziałek na wyczekanym usg i są dwa dzieciaczki z bijącym serduszkami,wiec jestem prze szczęśliwa i wierze,że już teraz będzie wszystko dobrze,a we wrześniu zostanę mamą zdrowych,bliźniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: a ja dwoma serduszkami :) 15.03.12, 08:55 jego-kurka to dla czego ja Cię nie widzę na WRZEŚNIÓWKACH 2012?! Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: a ja dwoma serduszkami :) 15.03.12, 09:19 Ja też swego czasu tu wchodziłam... ech kiedy to było ... lipiec 2009 i pozytywny test po 4 m-cach starań (1 cykl na luteinie), za miesiąc mój Krzyś skończy 2 latka. No i wracam, bo chcę drugiego brzdąca, tym razem tak gładko nie idzie, leci 6cs, jestem na luteinie i małej dawce euthyroxu i wciąż dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: a ja dwoma serduszkami :) 17.03.12, 00:23 Bo prawidłowo powinnam rodzić koło 20 października,więc ciąża rozwija się ,jak na październikowe dzieciątko i jestem z październikowymi mama,ale ,że to ciąża bliźniacza to będą ją rozwiązywać wcześniej plany są na koniec września ,ale wiadomo plany planami a bliźniaki nieprzewidywalne ,więc wszystko się jeszcze może zmienić prawdopodobieństwo,że przyjdą na świat we wrześnie jest bardzo duże Odpowiedz Link Zgłoś
1.mouse To i ja się pochwale:) 20.03.12, 08:54 Kochane z przyjemnością informuje,iż 10.03.2012r.o godz.22:50 na świat przyszła moja kochana córeczka Laura!Z wagą 3840 i 57 dł. Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: To i ja się pochwale:) 20.03.12, 09:00 Serdeczne Gratulacje no malutka kawał kobietki,a jaka długa Wszystkiego dobrego dla Ciebie i malutkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: To i ja się pochwale:) 20.03.12, 09:22 WOW to i najlepsze gratulacje ode mnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: To i ja się pochwale:) 20.03.12, 09:36 Oj jest się czym pochwalić dużo zdrówka dla Wsa Odpowiedz Link Zgłoś
0-monka Re: To i ja się pochwale:) 22.03.12, 14:53 Gratulacje dla świeżo upieczonych mam! Ale tu się porobiło, miło się teraz wspomina te czasy starań i testowań Ja byłam na wrześniowych i na październikowym testowaniu wyszły mi 2 krechy, ech kiedy to było, czas tak szybko leci... A teraz jeszcze niecałe 3 miesiące i będę wreszcie mieć syneczka Pozdrawiam wszystkie byłe staraczki, widzę tu sporo znajomych nicków Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: To i ja się pochwale:) 22.03.12, 16:42 Hej 0-monka nie wiem czy pamiętasz,że przy jakimś testowaniu szłyśmy z cyklem łeb w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
0-monka Re: To i ja się pochwale:) 23.03.12, 16:52 Jasne, że pamiętam, starań się nie zapomina Gratuluję córy w brzuchu, oby do porodu szczęśliwie Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 Re: To i ja się pochwale:) 24.03.12, 02:35 Mouss gratulejszyn kochana!!! my mamy w planie przywitac nasza corcie 1 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 24.03.12, 19:58 Czy ja też mogę się odezwać? Ostatnia lista grudzień 2011 i po 1,5 roku starań w połowie sierpniu mam nadzieję powitać zdrowego malca, jeszcze nie wiadomo czy córeczkę czy synka. Pozdrowienia dla wszystkich znajomych mam i jeszcze, mam nadzieję już niedługo staraczek! Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 24.03.12, 20:19 witaska pamiętam bardzo dobrze,bo umierałam z zazdrości oczywiście w dobrym tego słowa znaczeniu na szczęście udało mi się dołączyć miesiąc później bo bym została jako jedyna weteranka ,a to by nie było przyjemne ponieważ az też zatestowała pozytywnie w styczniu ,jak i ja została tylko takajakwy i mam nadzieje,że to kwestia kilku tygodni ,jak do nas dołączy Odpowiedz Link Zgłoś
witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 24.03.12, 20:35 Wiem o Was i strasznie się cieszyłam Podglądałam jak o betach piszecie Właśnie, takajakwy i chiyo - strasznie trzymam kciuki! Musi przyjść moment i na Was, bardzo w to wierzę. Zaglądam sobie co jakiś czas na listy ale nicki już nic mi nie mówią. Pozdrowienia dla Krzysiowej imienniczki mojej jak się okazało Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Byłe staraczki, co u Was;) 24.03.12, 22:33 Ja też, z głupia frant patrzę na listy, bo prawie nikogo nie kojarzyłam już. A tu w ostatniej bliźniaki Jak cudnie! Odpowiedz Link Zgłoś
musso4 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.03.12, 08:30 hej, ja pamiętam was wszystkie jestem w 5 tc udało sie po prawie 2 latach Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.03.12, 08:33 musso4to wspaniale,że w końcu Wam się udało Mocno zaciskam kciuki za was i mam nadzieję,że za raz polecą wszystkie byłe staraczki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
musso4 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.03.12, 08:44 kciuki sie przydadzą, bo miałam lekkie plamienie i 6 kwietnia idę na kolejne usg, żeby zobaczyć co i jak, powinno już być widać żywy zarodek Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.03.12, 10:12 Super,gratulacje. To na kiedy termin listopad/grudzień? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.03.12, 10:48 Hej Ruda nasza listowa! Kochana, przeogromne gratki dla Ciebie!!!! Szukałam Cię po różnych listach, ale przepadłaś jak kamfora i teraz wracasz z takim newsem? Fantastyczne wiadomości! Oczywiście trzymam kciuki, żebyś już zobaczyła bąbelka na kolejnym USG i życzę już samych nudów do końca ciąży. Ja swoją zaczęłam praktycznie od niedołęstwa ruchowego i pobytu w szpitalu, a teraz śmigam jak parowozik! Musso - przesyłam Ci najserdeczniejsze życzenia i pozdrowienia! Kiedy się malucha spodziewasz? Nieustannie trzymam kciuki za chiyo i za takajakwy! Dziewczyny, my o Was pamiętamy! Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.03.12, 15:27 krzysiowa_mama buziaki za wsparcie. Niby jutro mam punkcje, ale wyniki tak kiepskie, ze ciezko mi wykrzesac z siebie optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.03.12, 15:37 Ja wierze ,ze jeszcze w tym roku Ci się uda.Nasza Weterankowa lista musi w końcu się wyruszyć.Takze czekamy na wieści o dwóch kreseczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.03.12, 17:39 dzieki dziwczyny, ze pamietacie o Nas, szkoda tylko, ze nie moge do Was dolaczyc! Dzisiaj kolejna @ mi sie zaczyna i chyba powoli zaczynam popadac w depresjee to bedzie 26cs! juz mam dosc Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.03.12, 19:13 takajakwy.. co ty... depresja?? daj spokój, to wszystko nie jest warte tak się dołować? jestem w trakcie 32 cyklu odkąd się staram.. i powtarzam sobie, że jest mi już wszystko jedno! i z takim podejściem się żyje spokojniej i wygodniej... a życie nas może zaskoczyć w każdej chwili! Popatrz na ten wątek, on napawa optymizmem! Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.04.12, 09:55 jak ja doskonale wiem o czym mówisz ja pod koniec tamtego roku,już tak na prawdę przestałam liczyć na to ,że uda mi się zostać mamą,a kto by marzyl o zostaniu mama podwojna nawet poprosiłam bratową,żeby wydała wszystkie dziecięce rzeczy,jakie dla mnie trzymali post koleżanki z forum(pozdrowienia dla neski) skłonił mnie do zmiany lekarza,pomyślałam co mam do stracenia...nic S. jak nigdy nie wiedział,że zbliża sie czas na igraszki i powinniśmy zacząć akcje dziecko Ani ja ani on po raz myślę pierwszy od ponad 2 lat nie myśleliśmy o tym,ze teraz sie może uda i ze robimy to w wiadomym celu ,ale cieszyliśmy sie ta 'chwila' ,zwlaszcza,ze nie byl to wyznaczony przez lekarza czas ,a kilka dni wczesniej ja odpuscić nie potrafiłam,ale nie myślałam,że trafilismy z dzialaniami i dlatego po raz pierwszy nie wstawalam,szlam spac myslac o tym,ze moze doszlo do zaplodnienia,a za kilka dni dojdzie do implantacji zarodka itp takze tak,jak mowia jesli sie tylko uda to warto zapomniec,niemyslec-wylaczyc glowe choc jest to szalenie trudne i u mni wyszlo tylko ze wzgledu na spontanicznosc Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.04.12, 21:25 takajakwy ja mam za soba przeszlo 50 cykli. Po 50 przestałam liczyć... I wierze mocno w moje maluszki i medycyne. W czwartek prawdopodobnie transfer. Mam 4 zarodeczki. Oby tylko wszystkie chciały sie dzielić... Nie mozesz sie poddawac, bo jest jeszcze wiele możliwości, zeby zostac mama. Badaliscie nasienie ?, Próbowałaś inseminacji ? Chodzisz regularnie na monitoring, wspomagasz owulacje lekami ? Nie mozna sie załamywac jak nie wychodzi. Trzeba walczyc o swoje szczescie do ostatniej mozliwości. Dla mnie to było ICSI i mocno wierze, ze da mi to szczescie. Tobie również kibicuje i mocno trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.04.12, 21:35 chiyo- caly czas Cie podczytuje na nieplodnosci i kibicuje mam nadzieje, ze jutro sie okaze, ze 4 zarodki sie ladnie podzielily, niestety w UK strasznie ciezko jest o jakie kolwiek leczenie lub monitoring cyklow jesli ma sie juz jedno dziecko , ale jesli jeszcze w tym miesiacu sie nie uda (jest to cykl ostatniej szansy) to zaczne poszukiwac pomocy, albo...... calkiem odpuszcze i zajme sie sobo tz: najpierw psychika, a pozniej reszta. widocznie nie jest Nam dane wiecej dziecia Wam dziewczyny naprawde dziekuje bo tak naprawde tylko Wy mnie rozumiecie!! Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.04.12, 21:42 no to jesli w UK, to faktycznie masz troszke utrudnione starania, ale mysle, ze jesli bedziesz ich konsekwentnie gnebic, to sie Wami zajmą. To, ze masz juz dziecko o niczym nie swiadczy. Ja z naturalnych ciaz mam 2... Odpowiedz Link Zgłoś
wielorak Re: Byłe staraczki, co u Was;) 03.04.12, 13:16 dziewczyny napiszcie pliss jakie to dokładnie uczucie ciągnięcia pachwin, ja rano czułam z prawej strony a teraz z lewej tylko to takie bardziej ściskanie a nie ciągnięcie Odpowiedz Link Zgłoś
marzena604 [...] 31.03.12, 23:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
musso4 Re: MUSSO 06.04.12, 21:23 byłam dzisiaj na kolejnym usg 6w2d serce bije wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.04.12, 11:36 kochane wiem,że nie ładnie jest się chwalić,ale,że ja weteranka,która tyle na swoje szczęście czekałam to chciałam się pochwalić moimi maluszkami byłam w tym tygodniu na wizycie u lekarza prowadzącego,dzieciaczki mają co raz bardziej ludzkie postaciesą o prawie tydzień większe niż wynika o z om,dlatego nazwałam je 'kabanosami' i póki co tak się przyjęło fachowe usg genetyczne dopiero przed nami,ale u 'naszego' lekarza wszystko wygląda książkowo i w ogolę nie nastawiam sie na to,ze moglo by byc inaczej Pozdrawiam was mocno,fajnie,ze musso do nas dołączyła teraz została tylko kolej na takajakwy i chiyo-życze wam ,abyście na nastepne swiecenie koszyczkow wybraly sie z wozkami lub duzymi brzuszkami,reszcie dziewczyn przede wszystkim zdrowia dla maluszkow i calych waszych rodzin,bo to jest najwazniejsze.Smacznego jajka i miłej atmosfery w każdym domku. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.04.12, 13:23 Słodkości i piękności !!!!!!! Wspaniale ! Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.04.12, 15:46 kurka śliczne, marze o takich Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.04.12, 00:25 jego-kurka - zdjecia cuuudowne!!!! Jak ja marze o bliznietach jeszcze raz spokojnych 9 miesiecy Ci zycze i szybkiego i bezproblemowego porodu ! chiyo28 - trzymam bardzo mocno kciuki za te 2 babelki obys za 2tyg zobaczyla II tego Ci zycze , a jak z reszta babelkow? macie mrozaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.04.12, 08:11 Rewelacja!!! A jakie fotogeniczne Odpowiedz Link Zgłoś
neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.04.12, 08:08 Jego-kurka, śliczności! Pozdrawiam świątecznie Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 14.04.12, 17:14 takajakwy niestety moje in vitro sie nie udało Mrozaczków tez nie mamy. To koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 14.04.12, 21:35 chiyo jest mi strasznie przykro, nie chce cie pocieszać,bo wiem,ze żadne słowa tu nie pomogą ja wiem,ze teraz to jest trudne do uwierzenia ,ale wierze,ze uda ci się do nas dołączyć zasługujesz na to,tyle walcząc czasem góra planuje za nas,tyle,ze to my tu musimy to 'przeżyć' a człowiek tez ma jakieś granice i czasem jest to niezwykle trudne mojej mamy znajomej córka starała się o ciążę 7lat ,właśnie w zeszłym roku się udało,a w lipcu zostanie mamą dwóch dziewczynek in vitro się nie udawało jakim sposobem się udało nawet się nie orientuję,ale udało się tego Ci życzę Odpowiedz Link Zgłoś
neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 15.04.12, 09:06 Chiyo, w ostatnich dniach codziennie zaglądałam na forum Niepłodność, żeby się dowiedzieć czy Ci się udało. Nawet nie wiem co napisać, oprócz tego, że jest mi strasznie przykro. Chyba już kiedyś pisałam, że jestem pełna podziwu dla Ciebie, że można tak walczyć o trzecie dziecko. Chociaż teraz, jak mam córcię, lepiej Cię rozumiem, bo gdybym dowiedziała się teraz że na tym koniec, więcej dzieci nie będzie, to byłoby to straszne. Mam nadzieję, że życie zaskoczy Cię kiedyś pięknym cudem, w najmniej spodziewanym momencie. Przytulam. Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.04.12, 13:07 Trzymam kciuki za Ciebie Chiyo kiedys musi sie nam udac. Miejmy tylko nadzieje, ze szybciej niz pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 19.04.12, 14:13 Chiyo, ja też zaglądałam na niepłodność, trzymałam kciuki i strasznie mi przykro, że się nie udało . Wciąż wierzę, że jeszcze ci się uda. Buziaki dla ciebie! Takajakwy, za ciebie też trzymam cały czas kciuki! Poza tym wielkie gratulacje dla Musso! Szczęśliwej i spokojnej ciąży życzę. U nas wszystko już w porządku, przez miesiąc musiałam leżeć z otwierającą się szyjką, ale się zamknęła i stanęłam na nogi. USG genetyczne wykazało, że młode zdrowe i duże, cały tydzień większe niż w rzeczywistości jest. Jeszcze nie wiadomo jakiej płci, bo tak się ułożyło, że nic nie było widać, złoślistwo małe. Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 19.04.12, 17:50 az czekalam wlasnie na wiesci od Ciebie bardzo sie ciesze, ze wszystko ok i malenstwo zdrowo rosnie Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.04.12, 19:31 ja też, ja też po genetycznym w zeszłym piątek 13 maluszki były grzeczne ,jak aniołki,więc Pan dr mógł im się doskonale przyjrzeć by stwierdzić,że to dzieciaczki książkowe,oj jaka ja byłam dumna Ponieważ dzieciaczki pokazały się z każdej strony grzeczniej obracając to Pan dr z dużym przekonaniem o swojej racji(bo podobno inaczej by tego nie robił) poinformował nas,że grzeczna jest dziewczynka,a jeszcze grzeczniejszy jest chłopczyk Także spodziewamy się parki Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.04.12, 20:02 jego-kurka jakie cudowne wiesci , ale ja Ci zazdroszcze Odpowiedz Link Zgłoś
neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 22.04.12, 09:26 Az, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. I oby tak dalej. Całusy dla Ciebie i maleństwa Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.04.12, 16:58 Hej dziewczyny! Spiesze doniesc, ze w poniedzialek, 23.04.2012 pojawil sie na swiecie nasz drugi synek - Jerzy Jeszcze jestesmy w szpitalu i nie moge sie doczekac, gdy przedstawie go Krzysiowi Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.04.12, 17:41 o Matko to juz??!! Wielkie gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.04.12, 18:34 No gratulacje serdeczne!!!! Ale ten czas leci, mam wrażenia, że dopiero co testowałaś... Zdrówka życzę dla całej rodzinki. Odpowiedz Link Zgłoś
neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.04.12, 22:48 Serdeczne gratulacje Krzysiowa i Jerzykowa Mamo! Ściskam i całuję całą rodzinkę Niech Jerzyk dobrze się chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.04.12, 23:26 Nie będę oryginalna i powiem to już minęło te magiczne 9 miesięcy? Musiało minąć No,ale z drugiej strony u mnie już 4 miesiąc leci. Serdeczne Gratulacje dla Krzysiowo-Jerzykowej mamy. Wszystkiego dobrego dla maluszka po drugiej stronie brzuszka i szybkiego dojścia do siebie dla mamy bez maluszka w brzuszku. To która następna z terminem? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: krzysiowa_mama 27.04.12, 08:12 To wspaniale!! czas leci i to strasznie tak jak dziewczyny pisały-kiedy to minęło?! Jaki miałaś poród w którym tyg urodziłaś i jak się teraz macie-pisz wszystko bo ciekawość wielka U mnie 21 tydzień idzie więc fakt czas biegnie szybko. Ciekawe co tam u kahakasudry -pisałam z głowy więc pomyłka na pewno jest Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: krzysiowa_mama 27.04.12, 16:17 krzysiowa, gratulacje ogromniaste! Ale masz teraz wesoło z chłopakami. Opowiedz trochę więcej, bom ciekawa dzieciusie, dzięki za pamięć! U Ciebie już połowa, super! Jak się czujesz? Kogo tam nosisz w brzuchu? U nas fantastycznie - mała rośnie, jakby drożdże jadła. W dzień śpi mało, ale w nocy nie najgorzej za to Karmię piersią, więc wróciłam już do wagi sprzed ciąży Jedyny problem, jaki mamy, to bioderka Agatki - ze względu na położenie pośladkowe nie do końca odwodziła nóżki i nosi od miesiąca poduszkę Frejka. W poniedziałek mamy kontrolę, mam nadzieję, że już jest ok. A w ogóle to moja pannica jest bardzo podobna do tatusia, tylko nos zadarty ma po mnie dobre i tyle hehe. Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku! Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 27.04.12, 10:11 Krzysiowa-jerzykowa, moje gratulacje! Faktycznie czas leci, nie spodziewałam się jeszcze tych wieści od ciebie, ale jak napisała Kurka, u nas też czas leci, już 15 tydzień, za miesiąc będziemy na półmetku. Odpowiedz Link Zgłoś
witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.04.12, 21:09 Az- 15???? O kurka, faktycznie też czas zapierdziela, wow. Jak się czujesz kochana?? W sumie co ja się dziwię, u mnie już 25 tydzień i spory brzuszek dźwigam Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.05.12, 10:27 Witaska, czuję się ogólnie dobrze, już teraz. Wróciłam do życia po leżeniu, na początku ciężko mi było ustać na nogach dłużej niż 15 minut, byłam załamana swoją kondycją, ale czego się spodziewać, jak się przez miesiąc leży plackiem. Ale minęły 3 tygodnie od tego czasu, poza tym skończyłam pierwszy trymestr, pozbyłam się mdłości no i jestem pełna sił. Brzuch mi na razie nie przeszkadza, chociaż jak na niego spojrzę, to już widzę, że jestem wielka Pozdrowienia dla Ciebie i dla reszty naszych byłych staraczek! Odpowiedz Link Zgłoś
witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 06.05.12, 20:35 Hejki! No po takim leżeniu to całe siły człowieka opuszczają. Teraz już z górki do czasu aż brzuszek zacznie przeważać, heheh. Niby nic się nie robi a człowiek się czuje słaby jak szczenię. Cieszę się, że u Ciebie dobrze Ściskam mocno kciuki i myślę ciepło o Tobie i dzieciątku Pozdrowienia dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.04.12, 21:08 GRATULACJE!!!! Normanie jak z bicza trzasnął!! Napisz co i jak, jak się czujecie, jak Krzyś zareagował na już namacalnego braciszka. Buziaki dla mamy i dwóch chłopaków Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.05.12, 16:23 Dzieki dziewczyny! Rzeczywiscie smignelo jak rakieta! I bardzo dobrze, bo odliczalam kazdy dzien do konca. Ostatnie 2 tygodnia ciazy byly koszmarne, ale tak musi byc, zeby z ulga przywitac porod . Teraz mam w domu trzech wspanialych facetow i jestem przeszczesliwa! Krzys jest cudownym starszym bratem, momentami zbyt gorliwym... Jakos dajemy rade z dnia na dzien jest lepiej i latwiej! Odpowiedz Link Zgłoś
mamamareczka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.04.12, 21:31 u mnie własnie rozpoczął sie 18 tydzień a kożystając z okazji życzę Wam abyście i wy zobaczyły te upragnioną II kreche Wesolutkich Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
musso4 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 03.05.12, 07:37 Krzysiowa gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale ten czas szybko leci ja dzisiaj zaczynam 11 tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.05.12, 15:53 kahakasurdo bioderka będą takie jakie powinny być jeszcze będzie mieć dziewczynka takie nogi ,że hej-tata będzie odganiał adoratorów z pod okna ja mam się dobrze nawet mogę powiedzieć super.Skurczy brak, szyjka w całości taka jak powinna być ale to chyba zasługa zastrzyków,a pod sercem noszę drugą córkę.Dzieciaki szaleją, cieszą się ogromniaście,brat i siostra czekają z utęsknieniem na chwilę kiedy będzie już z nami krzysiowa_mama to fajnie jest mieć w domu samych chłopaków-zobaczysz jak tata ich wyszkoli będą Ci tak pomagać jak nie jedna dziewczyna musso4 i Tobie też oberwało się od szczęścia i nosisz w sobie najpiękniejszy cud Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 Ale super się czyta ten wątek:) 11.05.12, 20:07 Krzysiowa - gratki serdeczne Dopiero przeczytałam,że Ty już mamuśka znowu jesteś Dzieciusie- półmetek- rewelacja, teraz to już z górki Kahaka - mała rośnie i super Pozdrawiam wszystkie staraczki i może do zobaczenia jeszcze kiedyś na forum testowym, bo ja jeszcze ostatniego słowa nie powiedziałam Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy halooooo 20.06.12, 20:36 co slychac u Was dziewczyny? az, jego-kurka chyio i cala reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
musso4 Re: halooooo 21.06.12, 10:22 ja dzisiaj zaczynam 18 tydzień czuję już delikatne ruchy od jakiegoś czasu, jeszcze trochę i będzie z górki Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: halooooo 21.06.12, 11:23 A moja Agacia dziś kończy 16 tygodni Waży 6400 No i jest super, hiper fantastyczna krzysiowa, jak tam? Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: halooooo 21.06.12, 11:35 Już 16 tygodni-przecież to 4 miesiące jeśli dobrze liczę...ale ten czas leci Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: halooooo 21.06.12, 11:30 ja czekam na 23 czerwca-Dzień Taty i wieści ,że i ty dołączasz do grona ciężarnych kobiet śledzę cały czas listy i trzymam mocno kciuki Ja mogę się pochwalić,że ciążę znoszę super,maluszki zdrowo rosną i głównie śpią leniuszki jedne...Brzuszek nie jest jeszcze na tyle duży,żebym mogła mówić o dyskomforcie,czy bólu choćby kręgosłupa... ich ruchy są bardzo delikatne,nie wiem czy to szacunek do maminego brzucha czy maja tak mało miejsca,że nie mają możliwości pokazać co pół kilogramowa istotka zrobić potrafi,a od październikowych mam wiem,że potrafi wiele Także u mnie dalej wielka radość i powolutku niedowierzanie,że za niedługo,bo raptem +/- 3 miesiące będą już z nami Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: halooooo 21.06.12, 12:21 Ale wiadomości -super dziewczyny !! Ja w 29 tyg.wszystko jest dobrze,4 ciąża zupełnie bezproblemowa w porównaniu z poprzednimi,a tak się bałam no bo dzieci,bo dom i nie da się leżeć i tak muszę się przyznać,że czasami robię rzeczy zakazane Ada zdrowo rośnie ale do wielkoludów nie należy bo w 27 tyg.warzyła 860 aż się boję czy ona w ogóle dobije chociażby do 3 kg Co więcej,szaleje strasznie aż dzieciaki się śmieją,niestety nie jest obrócona i ma pępowinę na szyjce W sobotę wizyta i wątpię żeby była obrócona.Najbardziej spędza mi sen z powiek ta pępowina ech... Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy cuda sie zdazaja :) 21.06.12, 17:13 Dziewczyny musze sie Wam pochwalic, ale jeszcze bardzo ostroznie po ostatnim poronieniu, ze jestem w CIAZY!!!! Dzisiaj powtorzylam BETE i ladnie przyrasta USG nie wiem kiedy bede miala bo mieszkam w UK, a tutaj to dopiero w 12tc, ale bede blagac! Takze 28cs jak narazie szczesliwy Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: cuda sie zdazaja :) 21.06.12, 21:45 takajakwy łaaaaaaa ale wiadomości to wspaniale kochana tak się cieszę Cuda pewnie,że się zdarzają tylko trzeba w nie wierzyć!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: cuda sie zdazaja :) 21.06.12, 22:36 Tak coś czułam,bo wyczekiwałam tego Twojego testowania niczym swojego własnego jeszcze kilka miesięcy temu Bardzo się cieszę i teraz tylko trzymam kciuki,aby wszystko było dobrze,a być musi. Serdeczne Gratulacje Przyszły Tata już wie? Odpowiedz Link Zgłoś
musso4 Re: cuda sie zdazaja :) 22.06.12, 08:07 TAKAJAKWY gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zdażają się, zdażają Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: cuda sie zdazaja :) 22.06.12, 09:07 Takajakwy, strasznie się cieszę! Gratulacje! Dbaj o siebie i maleństwo i będzie wszystko dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: halooooo 21.06.12, 21:50 dzieciusie, wagą się nie przejmuj, moja też była kruszynką, urodziła się z wagą 2990, a teraz, mając 3,4 miesiąca waży 6,4 kg! Jest okrąglutka, a nóżki ma jak serdelki I to tylko na cycu jest, z czego jestem bardzo dumna takajakwy, super, gratuluję, leć się pochwal na Promyczku! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: halooooo 22.06.12, 08:33 kahakasurdo dzięki za słowa wsparcia ! A powiedz mi bo nie pamiętam w którym Ty tyg.urodziłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: halooooo 22.06.12, 10:46 dzieciusie3 napisała: > kahakasurdo dzięki za słowa wsparcia ! A powiedz mi bo nie pamiętam w k > tórym Ty tyg.urodziłaś? Urodziłam w 39 tc, przez cc, po odejściu wód. CC ze względu na położenie "dupne" mojej córci. Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy dzieki 22.06.12, 10:52 Dziekuje dziewczyny tatus jeszcze nie wie poniewaz jestem na urlopie w polsce, a chce mu powiedziec osobiscie wiec musi czekac do poniedzialku. Mam juz kupione male buciki i zapakuje je z testem ciazowym i dam jako prezent na Dzien Taty Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: halooooo 22.06.12, 11:40 > Urodziłam w 39 tc, przez cc, po odejściu wód. CC ze względu na położenie "dupne > " mojej córci. > No widzisz i u mnie na razie też coś jeszcze nie przygotowane do wylotu w sobotę mam wizytę więc zobaczymy na USG ale dziś miala czkawkę i wiem gdzie była głowa-leżała w poprzek Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 gosiablada :) 03.07.12, 17:38 Niepojete jak ten czas leci, mój nick mocno się zdezaktualizował. Już jestem rycząca zabcia40 Gosiu miło, ze pamiętasz Ja też pamietam Twoje rozterki i popatrz wkoncu szczesliwie doczekałysmy się na nasze maluszki. Ja urodziłam w styczniu 2010 córkę. Teraz juz chodzi do złobka. Trzymam kciuki zaTwojego kolejnego maluszka Ciągle korzystam z poczty gazetowej pisz czasem co u Ciebie Pozdrowionka dla wszystkich Mam tych spełnionych i tych oczekujacych Odpowiedz Link Zgłoś
gosiablada Re: gosiablada :) 03.07.12, 17:44 Miło, że odpisałaś. mój synek jest z kwietnia 2010 niestety teraz nie wyszło... w 10 tyg ciąża obumarła. jestem po zabiegu, w czwartek mam wizytę by dowiedzieć się co dalej czy leczymy czy polip endom usunięty... zbieram siły na kolejne starania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: gosiablada :) 03.07.12, 17:48 Przykro mi, ze musiałaś przezyć niepowodzenie, ale jestem zywym przykładem tego ze po dniach chudych przychodzą tłuste . Najwazniejsze ze jestes pod fachową opieka, ze masz swiadomosc, ze mozesz miec dziecko, tylko kwestia odpowiedniego momentu, który napewno nadchodzi wielkimi krokami Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: :( 15.07.12, 20:30 Tak mi przykro, cały czas Ci wiernie kibicuję. W końcu musi się udać. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: :( 16.07.12, 15:24 Takajakwy, tak mi strasznie przykro ( trzymaj sie jakos kochana lekarz cos mowi, jaka jest przyczyna niepowodzen? Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: :( 17.07.12, 00:35 takajakwy mi również bardzo przykro i przytulam mocno ciężko w takich chwilach napisać coś co mogłoby przynieść jakąkolwiek ulgę mam nadzieję,że lekarze znajdą przyczynę i następna ciąża zakończy się szczęsliwie tego Ci życzę Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: :( 17.07.12, 12:06 Takajakwy to bardzo przykre i niesprawiedliwe,że los daj nam coś co pragniemy a później tak brutalnie nam odbiera Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: :( 03.08.12, 17:54 U mnie już zaczęty 25 tydzień ale ostatnia wizyta mnie zmartwiła tzn. okazało się tak jak przypuszczałam,że mam kruszynkę bo w tym momencie ma 2kg,szyjki prawie nie mam i przy badaniu lekarz powiedział,że dzidzia jest tak nisko,że można ją po główce posmyrać,wód płodowych mam mało ale nie jest źle,kazał dożo pić bo może to pomóc,no i chciał mnie do szpitala położyć bo skurcze są częste.Muszę dotrwać do 37 tyg.żeby dziecko miało chociaż 2,5 kg Odpowiedz Link Zgłoś
lwiczka99 Re: :( 11.08.12, 21:07 Dzieciusie pamiętam Twoje starania z zeszłego roku Gratuluję ciąży. Ja urodziłam w czerwcu synka w 34/35 t.c. z waga 2060g z powodu odpływania wód. Poród był wywoływany. Bedzie dobrze jesli Dzidziuś ma juz 2 kg ale Dopilnuj żeby Ci podali sterydy w szpitalu na rozw. płucek. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 dzieciusie3 12.08.12, 22:01 Kochana trzymaj sie mimo tych skurczy na pewno uda ci sie dotrwać do 37tc dużo nie zostało a dzidzia juz całkiem spora Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: dzieciusie3 17.08.12, 16:45 Dziś miałam wizytę i jetem zadowolona i spokojna-Ada ma 2,5 kg.,wód płodowych przybyło i mogę w każdym momencie rodzić Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 Aleks 18.08.12, 22:11 A jak Ty się czujesz, gratulowałam Ci w czerwcowym testowaniu, ale nie wiem czy tam zajrzałaś. Który to już tydz.? Mój Filip za chwilę kończy 7 miesięcy, pozdrawiam cieplutko. Ciebie dzieciusie również Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Aleks 06.09.12, 17:07 No to się rozpakowałam 31.08 o godzinie 18.35 na świat przyszła Ada o wadze 2896 i 52 cm.długości Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Dzieciusie 07.09.12, 14:55 Ogromne gratulacje! Niech sie malutka chowa zdrowo! Teraz to bedziesz miec wesolo z 3 w domu . Ja teraz mam loooooz, bo Krzys poszedl do przedszkola i cale przedpoludnie jestesmy tylko z Jerzykiem - normalnie jak wakacje! Co prawda, juz pod koniec pazdziernika z ciezkim sercem musze wrocic do pracy, ale wtedy maz zostanie z naszym maluszkiem, wiec bedzie mu najlepiej na swiecie! pozdrawiam Was serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: Dzieciusie 07.09.12, 17:09 Wooooooowwww, gratulacje!!!! Niech Adusia zdrowo rośnie krzysiowa, heeejjjjj Fajne masz wakacje hehe. U nas czas pędzi jak szalony, Agacia już pół roku ma, zęby dwa, siedzi sama i gada jak najęta Ja do pracy nie wracam, bo nie mam gdzie...Ale dobrze mi w domu póki co, tylko pasa zacisnąć trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Dzieciusie 08.09.12, 06:31 Ja rowniez dolaczam z gratulacjami! Niech malutka zdrowo rosnie i pieknie sie rozwija jak inne nasze z list testowych dziecieczki. Swoja droga dzis pierwszy raz wspominalam jakie to oczekiwanie na dwie kreski bylo emocjonujace i wyczerpujace.Kazdy cykl,pecherzyk to byla nadzieja ze sie uda i pamietam ze juz nie wierzylam ze kiedykolwiek sie doczekam ,a tu jak nic sie nie zmieni to 1 pazdziernika bede mogla wziasc moje dwa wyczekane cudy na raczki I juz zmienily moje zycie ogromnie,wiec jak sie urodza to chyba bede fruwac nad ziemia! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Dzieciusie 08.09.12, 13:05 Ja też do 13 i do 16 mam w ciągu tyg.luz bo dzieci w szkole i w przedszkolu Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Dzieciusie i Aleks 14.09.12, 22:47 Dzieciusie: gratulacje. Nie wiedziałam, że Ty już rozpakowana. I jak Wam się żyje w trójeczkę? A co u Martyny z UK, też już ma maluszka? Aleks: no i Ty się doczekałaś dwóch kreseczek. Nie wiedziałam, nie zaglądałam na forum. Ogromne gratulacje. Już prawie połowa, co? Jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Dzieciusie i Aleks 15.09.12, 18:28 Cześć bialasek75 ,oj jak nam się żyje,powiem Ci,że super !!!! Jest tak jak chciałam żeby było A co u martyny-czeka na rozpakowanie już chyba na dniach ale jeszcze razem. Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Dzieciusie 15.09.12, 22:48 No to super. Masz wreszcie swoją pełną, wyczekaną trójeczkę. Życzę Wam powodzenia. I daj znać jak Martyna się rozpakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Dzieciusie 18.09.12, 22:18 No to super. Wreszcie się doczekała i swojego maluszka. Pogratuluj jej serdecznie. Teraz kolej na mnie Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Dzieciusie 19.09.12, 15:21 No białasek - pewnie lada moment się sypniesz! Ściskam kciuki za szybki i łatwy poród! Dzieciusie - miałam Ci własnie pisać, żebyś zmieniła sygnaturkę Mam nadzieję, że będzie się Wam super układać... No i może kiedyś zawitasz na staraczki po czwartego bobasa AZ i jego-kurka - z niecierpliwością czekam na wieści od Was... To chyba już kwestia tygodni... Choć pewnie kurke w trzypaku prędzej rozpakują! Kahakasurdo - trochę Ci zazdroszczę tego czasu z małą... Ja muszę wrócić 22 października i do tego dostałam propozycję przeniesienia na inne stanowisko... Buuu - niby fajnie, ale serce placze Ściskam Was dziewczyny... jakoś mi się dziś tak o Was myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 [...] 19.09.12, 20:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Dzieciusie 19.09.12, 21:08 Jego-kurka tzrymam wiec kciuki zebyc wytrzymala do 37tc AZ a co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.09.12, 14:50 U mnie nadal cisza. 2 dni po terminie, ale jakoś nie wygląda, żeby młody szybko się zdecydował wyleźć. A jego-kurka urodziła 20 września bliźniaki. Jeszcze są w szpitalu, ale niebawem wychodzą. Dzieci ma cudne i jest bardzo dzielna. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.09.12, 16:03 Ale super,że urodziła A wiesz jakie duże,ile ważą??? Super,a Ty nie martw się urodzisz życzę Ci żeby było szybko i bez bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.09.12, 21:41 Wiem wiem, wszystko wiem bo na tym samym forum siedzimy. Chyba się nie obrazi jak podam więcej szczegółów, w dobrej wierze Julian 2670g i 50cm, i Lilianna 2450g. Dzieciaczki są cudne i w poniedziałek cała rodzinka wychodzi do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.09.12, 10:07 No to spore te maluchy! Bialasek - oczywiście przekaż kurce najlepsze zyczenia i gratulacje od forumowej ciotki! Ściskam mocno całą trójkę Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: Byłe staraczki, co u Was;) 30.09.12, 19:07 Dziękuje bialasku Zgadza się,od 10 dni moje skarby sa na świecie. Napisze w dużym skrócie bez szczegółów,bo jest ich zbyt wiele. 13 września po wizycie kontrolnej lekarze podarował mi skierowanie do szpitalu z uwagi na duże rozwarcie-3cm.Leżałam,więc grzecznie w szpitalu,gdzie przyplątało się zapalenie oskrzeli i tak przez straszny kaszel i brak opieki internisty,którą miałam otrzymać 20 września przyszły na świat moje dwa skarby. Wszystko wydarzylo sie bardzo szybko,bo ze wzgledu na moj wysoki prog bolu nie wiedzialam,ze rodze.Przy badaniu tetna maluszkow zglosilam twardnienie brzucha i wrazenie skurczy...Na ktg pojawily sie swiadczace o tym zapisy.Wezwano lekarza i na badaniu okazalo sie ze porod juz sie rozpoczal i jest rozwarcie na 7cm. Panika i szybki przebieg akcji,aby ciac. I tak o godzinie 01.42 przywitałam na świecie synka Juliana z waga 2670g,długością 50cm i przyznanymi 10pkt.O 01.43 pojawila sie coreczka z waga 2450g. Synek był od razu ze mną, córeczka trafiła na intensywną terapie,bo miała problemy z oddychaniem.Po kilku dniach i poprawie stanu wróciła na patologie noworodka,a od wczoraj jesteśmy już w 3 razem.Jutro wychodzimy do domku cali,zdrowie i z bagażem doświadczeń. Te 18 dni w szpitalu wiele mnie nauczyło.Jeśli chodzi o samo cc to nie było miejsca na myślenie czy boli,bo jak wiedziałam,że teraz musze być dla dzieci,a zwlaszcza dla malutkiej to nic innego sie nie liczylo. W ciągy 3 dni udało mi się rozbujać laktację z pomocą Julka i laktatora szpitalnego.Mleczka mam sporo i wiem,że będę karmić piersią.Julek od początku tylko na cycu,a malutka no i tu jest problem.Cyca ciągneła podczas kangurowania do czasu jak była karmiona sondą kiedy wprowadzili butelkę,odechciało się malutkiej męczyć ze ssaniem,kiedy w butelce mleko leci niemalże same. Na pewno jednak się nie poddam i jak tylko wyjdziemy i bedziemy juz w domku to bede robic wszystko by ja do cyca przekonac. Jestem prze szczęśliwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 30.09.12, 20:28 Jeszcze raz wielkie gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.10.12, 20:58 Gratulacje wszystkim mamusiom u mnie niestety nadal bez zmian, ale nie poddaje sie i zbieram wytrwale na kolejne in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.10.12, 10:02 Jego-kurka - życzę Ci wszystkiego co najlepsze! Trochę cierpliwości i na pewno przekonasz Lili do piersi Gratuluję dzieciaczków! To naprawdę niesamowite, jak z kategorii "staram się o ciąże" przeskoczyłaś na poziom "mama dwójki dzieci" . Życie jest fascynujące! AZ - Ty juz pewnie na finiszu... Daj znać , kobieto, jak się trzymasz na ostatnim wirażu Chiyo - nie masz pojęcia jak często o Tobie myślę... Zapewniam - zawsze baaardzo ciepło! Mam nadzieję, że wkrótce obwieścisz szczęśliwą nowinę - niezmiennie trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnytusia281 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 03.10.12, 14:45 Ja po 3 latach starań (i 3 latch bywania na forum) w zasadzie po tym jak już się pogodziłam z wtórną bezłodnością (jak to zdiagnozował mój lekarz), zobaczyłam na teście ciążowym 2 upragnione kreseczki, zostanę mamą w lutym 2013. Dziewczyny trzymam za was kciuki. Powodzenia. chiyo życzę ci z całego serca abyś zobaczyła w końcu na teście ciążowym 2 upragnione kreseczki, nie wiem czy pamiętasz ale często mnie wspierałaś w forum "dla starających się" Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 11.10.12, 08:13 Hej hej, ja już siedzę na walizkach i czekam... Trochę zazdroszczę Kurce, że ona już ma swoje maluchy. Moje się na razie nie szykuje do porodu. Nie ma żadnych, nawet najmniejszych oznak, że coś się zaczyna dziać. Albo mnie weźmie z zaskoczenia, albo każe na siebie jeszcze długo czekać. Czuję się dobrze, tylko przy chodzeniu boli mnie w pachwinach, ale spędzam w tej chwili większość dnia na leżąco lub półleżąco, więc nie jest to jakiś bardzo duży problem. Pozdrowienia dla innych byłych staraczek. Chiyo, za ciebie wciąż trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 11.10.12, 11:12 No, kochana, to ściskam kciuki, żeby było szybko i bezboleśnie Podobno nic tak szybko nie mija jak cudza ciąża i to jest prawda! Mój kurczaczek za 12 dni kończy pół roku, a ja wracam do pracy... buuu... Jestem właśnie na etapie złamanego serca i psioczenia na wszystko dookoła... Doprawdy - nie wiem kiedy minął mi ten macierzyński... Ciebie pozdrawiam ciepło i czekam na radosne wieści! Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 11.10.12, 14:54 AZ trzymam kciku za szybki porod bo bezbolesny nie istnieje trzymaj sie i daj znac jak juz bedziesz Po Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 14.10.12, 08:08 Krzysiowa zgadzam się z Tobą w 100%,że wszystko co cudze mija szybciej ) Moja Ada skończyła 6 tyg.a gdzie tam jeszcze do 6 miesięcy Trzymajcie się ciepło a Tobie AZ wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
fiore2 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 16.10.12, 18:04 az-82 jak to szybko minęło, trzymam palce za Ciebie u mnie dalej nic pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 16.10.12, 20:27 fiore2 co tam u Ciebie dawno Cie tu nie widzialam?? Odpowiedz Link Zgłoś
fiore2 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.10.12, 09:25 takajakwy, ja się juz od roku nie udzielam na forum. u mnie do tej pory nic a to już chyba 3 lata mineły. już sie przestałam dawno nastawiac, że kiedys sie uda. większość dziewczyn z naszych testowań już dawno dzieci bawią albo oczekują, jak az-82 której bardzo kibicowałam teraz na listach same nieznane mi dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.10.12, 10:58 dokladnie mam takie same odczucia i tez juz sie nie zapisuje bo glupio z 3... cs po drodze w tym roku 2 ciaze= 2 poronienia takze teraz mam dwa problemy z nieplodnoscia i utrzymaniem ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.10.12, 18:30 zajrzałam i ja do Was z sentymentu, bo watek dosc wysoko po dłuzszej przerwie byc moze jeszcze zawalcze. Moj lekarz proponuje kolejną laparoskopie. Na razie sie zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.10.12, 18:34 i za szybko mi posta wysłało oczywiście zycze szybkiego spotkania z maleństwem dla Az, a reszte trzymających ciepło pozdrawiam i nadal bede od czasu do czasu zagladac, jesli watek wciaz bedzie sie trzymał. Na listy testujacych juz dawno nie wchodze. ps. Czarnytusia jasne, ze Cie pamietam Wiekszosć z Was pamietam, w koncu razem nie raz płakałysmy i pocieszałysmy sie nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
musso4 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.10.12, 08:53 gratuluje nowym mamuśkom ja zaczynam dzisiaj 35 tydzień, za 3 tygodnie będę donoszona, za 2,5 odstawiam fenoterol i niech się dzieję co chce Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.10.12, 12:15 Hej musso! Kochana, zapomnialam, ze i Ty finiszujesz lada moment! widze po sygnaturce, ze czekacie na synka- fantastyczna wiadomosc! Zycze wszystkiego co najlepsze i andrzejkowego dzidziusia! Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia-77 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 30.10.12, 19:36 witajcie, miło was poczytać ja już 34 tc i juz tylko miesiąc do rozwiązania, na 100 % chłopiec, ale nie wiem bo długo była dziewczynka hihi. Także dziewczyny nie poddawajcie się a zobaczycie swoje II kreseczki ja tez czekałam długie 13 cykli. Odpowiedz Link Zgłoś
bialasek75 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.11.12, 17:41 No i ja chyba się nie pochwaliłam na tym wątku. Dokładnie 4 tygodnie temu tuliłam jednodniowego noworodka. Synek urodził się 3 października z wagą 3950. Jest kochanym, przesłodkim i grzecznym chłopczykiem. A tak się bałam, że będzie mi ciężko chłopca pokochać. A to moje łobuziaki: Niczego mi więcej do szczęścia nie trzeba, mam wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama [...] 01.11.12, 19:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.11.12, 16:40 Ja też wpadam się pochwalić. Moja Alicja urodziła się 25.10, 3590g i 54cm. Niestety była chora, spędziłyśmy prawie 2 tygodnie w szpitalu, ale od wczoraj jesteśmy w domu i mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.11.12, 18:44 Az, od kilku tygodni zaglądam tu codziennie, żeby dowiedzieć się, co u Ciebie. Ogromne gratulacje dla świeżo upieczonych rodziców! I oby mała już więcej nie chorowała! A czy korzystasz z poczty gazetowej? Bo chciałam skrobnąć Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.11.12, 21:52 Az gratulacje narodzin córeczki ja w nastepnym cyklu histeroskopia, a potem długie leczenie do staran wracam dopiero za 7 miesiecy. Mam nadzieje, ze kiedys bedzie mi ten czas wynagrodzony. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.11.12, 10:42 Ach czekałam ja na te wieści długo! AZ - wszystkiego dobrego! Mam nadzieję, ze Twoja córeczka będzie odtąd juz w najlepszym zdrowiu się chować! Ogromne gratulacje dla całej Waszej rodzinki... Jak tam futrzak przyjął malutką? neska - co u Ciebie? planujesz kolejne maleństwo? chiyo - trzymam kciuki za powodzenie kuracji... takajakwy - nadal walczysz? Pozdrawiam Was wszystkie! Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 10.11.12, 21:59 Nesca, nie używam gazetowej, możesz skrobnąć na aztlan@vp.pl chiyo, będę trzymać kciuki za ciebie, wierzę, że się wam uda prędzej czy później i mam nadzieję, że prędzej. krzysiowa, futrzak u mojej mamy póki co. Nie mogłam go zostawić w domu, bo mój mąż się do niego nie dotyka, więc był wywieziony na urlop, teraz na dniach będę go odbierać. Nie mogę się doczekać, bo się stęskniłam za gamoniem bardzo. Moje dziecko po powrocie ze szpitala zrobiło się aniołkiem, grzecznie je, śpi, jedyny problem, to bóle brzuszka, ale jakoś dajemy radę. Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja08 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 12.11.12, 10:43 to i my się przywitamy byłam tu z Wami w lipcu-październiku 2011 i mój czerwcowy dzidziuś siedzi mi na kolanach i patrzy co piszę poczęty oczywiście z niemożliwego cyklu w oczekiwaniu na leczenie i w dodatku na wieelkich dawkach niedozwolobego ibuprofenu był szpital itd ale już ponad 4 miesiące razem dzieciusie! zajrzałam właśnie w nadziei ze znajde co u Ciebie!!a tu już dzidzia!!!!!wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a i dla martyny która zalozyla forum czerwcowek ale niestety-teraz juz na szczescie nie miala okazji sie z nami tam poudzielac Natomiast znowu zaczynam walke z moja endometrioza... Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja08 a!! 12.11.12, 10:45 i sie jeszcze pochwale ze wzielam sie za siebie i dzieciowy sklep otworzyøam link w sygnaturce Odpowiedz Link Zgłoś
neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 12.11.12, 23:09 Krzysiowa mamo, trudne pytanie. Chciałabym, ale nie planuję. Na razie mój ssak musi się trochę bardziej usamodzielnić, wtedy będziemy myśleć o rodzeństwie. Taka różnica wieku między dziećmi jak u Ciebie by mi odpowiadała. Ach, gdybym tylko wiedziała, ile czasu zajmie mi zachodzenie w drugą ciążę, żeby tak trafić w te 3 lata A jak Twoje maluchy? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 13.11.12, 14:14 A dziękuję, bardzo dobrze! Krzyś - jest już dumnym przedszkolakiem... A dopiero co go urodziłam - mam wrażenie . Jak wróciłam do pracy po macierzyńskim z nim, to zaczęłam poczytywać forum staraczek, a rok później już się zapisałam na pierwszą listę No i "pracowaliśmy" nad Jerzykiem dokładnie 8 miesięcy, potem ciąża, drugi macierzyński i... trzy lata jak z bicza strzelił. Jerzyk jest fantastyczny - mam wrażenie, że od zawsze miał zaklepane miejsce w naszej rodzinie. Najbardziej lubię jak Krzyś coś do niego mówi, a on się śmieje - takie wiesz, zalążki interakcji. Zmęczona jestem, to fakt. Odkąd wróciłam do pracy mam wrażenie, ze ciągle gdzieś biegnę... Ale jak już jesteśmy wszyscy w domu popołudniu i wieczorem.. ech... jest fajno! Nie wiem, czy zdecydujemy się kiedyś na jeszcze jedno... Póki co mam super chłopaków! Odpowiedz Link Zgłoś
musso4 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.11.12, 12:30 hej dziewczyny 18.11.2012 o godzinie 00:15 urodziłam synka sn 3900g i 55 cm, 10 punktów jestem bardzo szczęśliwa, po 2 dniach wyszliśmy do domu, Adaś wczoraj skończył tydzień i jak na razie tylko je i śpi, może z godzinę, dwie w ciągu dnia się poudziela ciekawe kiedy dobre się skończy Klaudia bardzos się cieszy i nie jest zazdrosna Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: musso! 26.11.12, 13:36 Ogromne gratulacje!!! Co za wspaniałe wieści - no to dom pełen szczęścia pewnie! Super, ze Klaudia nie zazdrosna i póki maluch łaskawy, to spędzaj z nią czas Posłałaś ją do przedszkola, czy jest z Tobą w domu? Ty też odpoczywaj i ciesz się chwilą... Mój jerzyk dopiero co się urodził, a juz skończył 7 miesięcy! Obecnie już sam siada i ostro rozkminia raczkowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: musso! 26.11.12, 15:22 Gratulacje musso!!! Doczekałaś się i Ty krzysiowa, widzę, że i u Ciebie wesoło Moja Agatka w sobotę skończy 9 miesięcy!!! Jest taka kochana, zdecydowanie wolę ten okres niz pierwsze 3-4 miesiące Raczkuje pięknie, próbuje wstawać. Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: musso! 26.11.12, 21:06 musso4 No to piękne wiadomości,a mnie tu tak mało.Fajnie,że i Ty doczekałaś się i już tulisz swoje dziecię w ramionachkahakasurdo ale czas zapieprza 9 miesięcy kiedy u mnie tyle będzie mieć Ada już nie mogę się doczekać 6 krzysiowa_mama i u Ciebie też czas poleciał do przodu a u nas w tym tyg.kończymy 3 miesiące i oby jak najszybciej zleciały kolejne Odpowiedz Link Zgłoś
musso4 Re: musso! 03.12.12, 21:06 Klaudia nie chodzi do przedszkola, pewnie, że sielanka w domu dzieci dają dużo szczęścia i miłości Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: musso! 04.12.12, 08:32 Tez tak mowilam przez pierwszy miesiac, ale bardziej Jerzyk robil sie kumaty, tym bylo gorzej... Wiec jak Krzys poszedl do przedszkola, to odetchnetam na te pare godzin... Teraz, gdy pracuje, staram sie z nimi spedzac kazda wolna chwile i chyba chetnie wrocilabym do domu :😜 Odpowiedz Link Zgłoś
neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.12.12, 14:34 Krzysiowa, wreszcie mam chwilkę, żeby Ci odpisać. A chciałam Ci napisać, że od Ciebie to musi bić szczęście na kilometr Jak kiedyś zobaczę uśmiechniętą kobietkę otoczoną trzema zakochanymi w niej mężczyznami, jednym dużym i dwoma małymi, to będę wiedziała, że to Ty Musso, gratuluję synka! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.12.12, 20:18 O to ja jak nic! Jak bede jeszcze darla paszcze psa wolajac, to na bank podjezdzaj sie przywitac! czasem musze zeby zaciskac przytulajac tych moich facetow, zeby ich nie zjesc z milosci! Chcialabym miec wiecej czasu dla nich, ale wiesz.., proza zycia zmusza mnie do pracy zawodowej... Chyba, ze uda mi sie wynalezc przelomowy sprzet do wyklaskiwania kasiory z przyslowiowych czterech liter! Prace trwaja! Odpowiedz Link Zgłoś
neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 03.12.12, 10:51 Ok, od dzisiaj będę się rozglądać na spacerach z Zosią Jak już dokonasz tego przełomowego wynalazku, to daj znać, mnie też by się przydał Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia-77 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.12.12, 12:21 witajcie 01.12 o godz. 15.15 na świat przyszedł mój synek Radek waga 4300, 60 cm długi, sn, 8 pkt A Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.12.12, 20:08 Wow, sluszna waga! Podziwiam! I oczywiscie gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.12.12, 16:41 musso gratulacje !!!! u mnie nadal walka, rozpoczynam wkrótce cholerny 5 rok starań. Myśle, ze moze 2013 bedzie szczesliwy. We wtorek histero, później 6 miesiecy leczenia i wracam na ring Zdrowia dla Waszych dzieciaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
blondynusiaaa Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.12.12, 18:35 hej , jestem tu przypadkiem. co sądzicie o takim lezaczku dla malenstwa ? www.tinyurl.pl?Dyh8EnaE Odpowiedz Link Zgłoś
saybook Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.12.12, 19:26 Hej,mielismy taki sam dla naszej córeczki i byliśmy bardzo zadowoleni,polecam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 10.12.12, 12:22 Chiyo - jak Ciebie czytam, to jestem pełna podziwu za wytrwałość i walkę! Niezmiennie, ode mnie - wielkie kciuki za powodzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 12.12.12, 08:50 Chiyo, ja nieodmiennie trzymam za ciebie kciuki! Nowe mamusie, gratuluję! Musso, dopiero teraz ci gratuluję, mimo że twoje maleństwo już takie duże, bo rzadko wpadam i dopiero zobaczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 12.12.12, 14:35 krzysiowa, az dziekuje generałowie nie poddają sie nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 10.01.13, 00:14 Kochane dawno mnie nie bylo U mnie juz ostatnia przyslowiowa prosta. Ja czuje sie bardzo dobrze brzuszek mi rosnie z dnia na dzien juz po malu chodze jak kaczuszka czyli na boki mna zarzuca ale do pracy jeszcze dreptam Nie wiem czy napisalam wczesniej ale czekamy na dziewczynke. Pozdrawiam was wszystkie tak milo wejsc i zobaczyc tyle znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia-77 Re: iwcia-77 12.01.13, 08:58 dzięki kochana, gratuluję córeczki to już chyba druga twoja tak ? a na kiedy masz termin a imię już masz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 Hej Aleks:) 12.01.13, 13:05 Kopę lat normalnie,a tu taki suwak, hoho!!! Moje gratulacje z córeczki i lekkiego rozwiązania życzę. Nadal za granicą? Pozdrawiam z centralnej PL Odpowiedz Link Zgłoś
neska.79 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 13.01.13, 10:11 Gratuluję wszystkich nowo narodzonych maluchów! A tak mi się przypomniało: co u Witaski? Ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
mgd20 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 16.01.13, 22:58 Rety rety wieeeeki mnie nie bylo Gratuluje wszystkim mamusiom i brzuchatkom !! Dzisiaj moja corcia skonczyla pol roku,...kiedy?!?!? A pod sercem rosnue juz drugi dzidzius. 12 tc hurtowo Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.01.13, 11:22 WoW! to rzeczywiście się uwinęliście! Gratuluję maluchów - obydwu! I życzę spokojnej ciąży! Chociaż ten rok, to chyba intensywnie będziecie wspominać... Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 mgd20 21.02.13, 13:30 Kochana bardzo sie ciesze ze udało ci sie drugi raz zajść w ciąże prbowałam pisac w miedzyczasie na twój gazetowy ale pewnie bardzo zajęta jesteś przy Małej i bedąc jeszcze w ciąży. Skrobnij jak sie czujesz ja tam tym razem mniej leków? Buziak wielki Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Witaska .....? 17.01.13, 11:25 Podbijam pytanie neski: Witaska - co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 To ja juz rozpakowana :D 21.02.13, 13:32 08.02.2013 urodziłam córeczkę ważyła ok 3300 dostała 9punktów w skali Pozdrawiam wszystkie byłe staraczki i czekam na wieści co u was Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia-77 Re: To ja juz rozpakowana :D 21.02.13, 19:43 wielkie gratulacje, dużo zdrówka i spokojnych nocy Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 Re: To ja juz rozpakowana :D 21.02.13, 20:46 Moje gratulacje Zdrówka dla maleństwa i dużo wytrwałości dla mamy. Jak mała ma na imię? Odpowiedz Link Zgłoś
musso4 gratulacje 22.02.13, 08:04 gratuluje wszystkim nowych dzieciaczków!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: gratulacje 22.03.13, 14:50 Hej,jakaś cisza nastała,pewnie tak te nasze dzieci zajmują nasz czas,ze nikt nie klika Ada 31 kończy 7 miesięcy czas leci ale dopiero teraz to widzę jak jest już dobrze bo pierwsze miesiące były ciężkie,a to Ada Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: jaka tu cisza:) 16.07.13, 10:51 U nas czas biegnie jak szalony,Ada za 1,5 miesiaca konczy rok,fajna wesola dziewczynka,problemow jako tako nie ma chociaz w tym momencie nie chce jesc kawalkow jedzenia,musi miec zmiksowane jak ja przekonac? Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 Re: jaka tu cisza:) 16.07.13, 22:34 Cześć dzieciusie Filip za 2 tyg. kończy 1,5 roku i też jest super A co do jedzenia- przyjdzie na nią czas i zacznie jeść zobaczysz. Mi się po trosze zaczyna marzyć 3 dzidziuś, ale jak pomyślę znowu o tych staraniach, wyliczaniach, strachu i całej reszcie, to mi się odechciewa... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 19.07.13, 13:28 Hej dziewczyny! U nas robi się coraz bardziej komfortowo J jest już całkiem mobilny i bezproblemowy Chłopcy są wspaniali i codziennie kocham ich bardziej! Ja zawsze myślałam, że będziemy mieli 3 dzieci - tak mi się kiedyś marzyło... a teraz z każdym dniem robi się tak.... wygodzniej że chyba nie chce mi się wracać do tych pieluch i nocnego wstawania i zrzucania kilogramów po ciąży - jeszcze po tej zostało 5 nadprogramnowych i usilnie zwalczam Starania - z perspektywy czasu wspominam z sentymentem! To był wspaniały moment, bo seksu mnóstwo, no i fajnie było z Wami rozmawiać wtedy. Stworzyłyśmy Dziewczyny, fajną ekipę i choć minęło tyle czasu, chyba nigdy Was nie zapomnę Gdybym miała wracać na staraczki, to tylko pod warunkiem, że ta listowa ekipa by wróciła w komplecie Buziaki i pozdrowienia dla Was! Odpowiedz Link Zgłoś
annika23 Re: jaka tu cisza:) 20.07.13, 12:05 Krzysiowa, to może się jakoś zgadamy? Pomyśl Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia-77 Re: jaka tu cisza:) 24.07.13, 17:49 mój maluch już zaraz ósmy m-c skończy leci ten czas, ale wiecie nie obraziłąbym się abym zaszła w 3 ciąże. tylko jak to zronbić, bo jak pomyślę o kolejnych 13 m-cach starań i to wyczekiwanie @, przyjdzie-nie przyjdzie i to rozczarowanie. to się nie chce. a gdyby tak szybka wpadka? bo mój M to 3 już by raczej nie chciał, nawet nic nie mówię.. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: jaka tu cisza:) 25.07.13, 22:54 Ja już limit wyczerpałam,linia produkcyjna zamknięta Mam trójeczkę wspaniałą i tyle mi wystarczy chociaż nie powiem ze faktycznie ten seks bez ograniczeń, do końca bez żadnych gumek,a teraz strach,lek przed kolejna ciąża bo ja już nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: jaka tu cisza:) 26.07.13, 09:36 Hej dziewczyny krzysiowa, ja wracam do starań jakoś na jesieni więc pomyśl, pomyśl Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: jaka tu cisza:) 26.07.13, 13:35 kahakasudro a ile Twoje dziecie ma juz? Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: jaka tu cisza:) 26.07.13, 22:04 Wystarczy zerknąć na suwaczek Ma rok i 5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: jaka tu cisza:) 26.07.13, 23:03 Jestem i ja Ostatnie testowanie luty 2013 czekamy na syncia Poprzednio test sierpień 2010 i córcia ma ponad dwa lata Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: jaka tu cisza:) 28.07.13, 11:22 ja testuje po IUI w okolicach 6 sierpnia... nadal czekam na swój cud. Pozdrawiam wszystkie watkowe staraczki Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: jaka tu cisza:) 28.07.13, 21:51 chiyo, nawet myślałam o Tobie wczoraj trzymam kciuki, żeby się udało! No już najwyższa pora, no! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 29.07.13, 12:39 Ale super! A już myślałam, że w wakacje, to się żadna nie odezwie necia - fantastyczne wieści! Oczywiście ogromne, najserdeczniejsze gratulacje! Będę o Tobie myślała w tym lutym, zeby był poród łatwy jak kichnięcie! chiyo - a ja to Ciebie ostatnio szukałam po forach, żeby się zapytać co słychać... Cieszę się, że nie tracisz nadziei. Za tydzień zaciskam kciukasy - no i potem już przez 9 miesięcy nie odpuszczam! kahakasurdo - to i Ty wracasz na pole bitwy...? Widzę, że też celujesz w 3 letnią różnice wieku Mam nadzieję, że tym razem pójdzie jak z płatka, pamietaj tylko, żeby męża wykorzystać i wysłać na delegację Będę Ci, kochana, kibicować wiernie i szczerze, ale jednak nie przyłączę się Muszę cały czas brać leki, bo wkońcu wspaniali lekarze zdołali mnie zdiagnozować i żeby sie starać, to musiałabym je odstawić, poczekać aż się organizm oczyści i dopiero próbować, a to pewnie oznacza powrót do kalectwa, co przy mojej dwójce urwisów+ich niezrównany tatuś jest poprostu awykonalne! dzieciusie -trójka dzieciaczków to dla mnie wymarzony model rodziny! Zazdroszczę bardzo - ale tak tylko pozytywnie! Czy Twoje szkraby też mówią do Ciebie jednocześnie?! ja mam tylko dwóch (trzech-licząc dużego) a mam wrażenie, ze nie posiadam już własnych myśli, tylko jestm w trybie: wysłuchaj i rozwiąż problem Pozdrawiam Was serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: jaka tu cisza:) 29.07.13, 14:52 krzysiowa ja rodzę w pazdzierniku , w lutym testowałam Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: jaka tu cisza:) 29.07.13, 16:36 krzysiowa, celowałam w 2-letnią różnicę wieku, ale po raz trzeci poroniłam. Obecnie jesteśmy w trakcie badań różniastych. Mam nadzieję, że w końcu coś wykażą i jesienią wystartujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: jaka tu cisza:) 29.07.13, 20:20 czesc kobietki. Fajnie, ze o mnie myślicie. U mnie nadzieja umiera ostatnia odpoczelam półtora roku i wracam. Jak sie nie uda terazniejsza IUI, to wracamy do in vitro. Moze w koncu bede miala szczescie trafic dobra komóreczke. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 30.07.13, 11:26 necia - no przecież, że... zakręcona jestem jak słoik ogórków! Oczywiście, że w październiku! Mój brat ma urodziny 06.10 i gdyby Ci się taki egzemplarz trafił, to tylko pozazdrościć!! Październikowi mężczyźni są wspaniali Czego, oczywiście z całego serca życzę kahakasurdo - oj, strasznie mi przykro - rzeczywiście, nie spojrzałam na sygnaturkę.... To też było wczesne poronienie? mam nadzieję, że badania szybko odkryją przyczynę i da się ja ładnie skorygować lekami. Ale z dwójką maluchów, to jest hard core - mówię Ci Obyś się wkrótce przekonała. Ja to jak starałam się o Jerzego, to z nostalgią wspominałam pierwszą ciążę, gdy miałam mnóstwo czasu dla siebie, poszłam na zwolnienie w 7-mym miesiacu i tylko urządzałam pokoik i wysiadywałam... A tu się okazało, że wcale nie mam czasu dla siebie, Krzyś jest mega absorbujący, pracować trzeba do końca, bo wydatki spore, praktycznie nie zauważyłam tej Jerzykowej ciaży... Jerzyk urodził się dokładnie 2 tygodnie po moim pójściu na zwolnienie Ale okazał się być taki idealnym, reklamowym bobaskiem i to jest super chiyo - ależ oczywiście, że Ci wspominamy - zawsaze służyłaś rzeczową i konkretną radą i wogóle - fajna babka mi sie wydaje ukrywa się za tym nickiem, więc co tu nie wspominać Póki co, nadal trzymamy kciuki za IUI! Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: jaka tu cisza:) 30.07.13, 12:11 krzysiowa, to było puste jajo płodowe. Zabieg miałam dopiero w 10 tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 30.07.13, 12:53 OOO kurcze... to bardzo późno - strasznie mi przykro... Tym mocniej ściskam w nadziei na sukces Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: jaka tu cisza:) 21.08.13, 18:18 krzysiowa mama dziekuje Niestety moja IUI sie nie udała. Jestem znowu w trakcie badan do in vitro. Moze tym razem sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 22.08.13, 09:43 Szkoda... Mam nadzieję, że in vitro okaże się szzcęśliwe! Długo trwa cała procedura przygotowawcza? Jesteś bardzo dzielna chiyo! Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: jaka tu cisza:) 25.08.13, 21:14 Badania w 1 cyklu da sie zrobić. W sumie czekam teraz tylko na wymazy. Reszta badań jak na razie nas kwalifikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 26.08.13, 11:16 No to super. Pamiętam, ze gdzieś pisałaś wcześniej, że nie macie zamrożonych komórek, czyli cała procedura przed wami? Kurcze... widziałam gdzies w TV jakie to jest obciążenie dla organizmu... Trzymam więc mocno kciuki dla Was! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: jaka tu cisza:) 26.08.13, 21:39 Naprawdę jesteś dzielna a w Twoich postach nie odczuwa się zmęczenia,żalu może to tylko ja tak myślę a jest inaczej.Dla mnie jesteś gotowa do walki i robisz wszystko i musi się Wam udać!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: jaka tu cisza:) 30.08.13, 15:09 dzieki kochane mamy kwalifikację Od września znowu ruszam z wydłużonym protokołem. Dobrze pamietasz, że program od nowa ( niestety nie mieliśmy ani jednego mrozaczka). Nie mam żalu. Pogodziłam sie już z losem, chociaż było cieżko. Teraz idę na żywioł, albo sie uda albo nie. I tak nie mam na to zbyt wielkiego wpływu. Gdyby nie to, ze mamy możliwość skorzystania z refundacji, na pewno wiecej byśmy nie podchodzili. Stymuluje sie bardzo cieżko, dlatego czeka mnie spora dawka leków. Jednak dostaje teraz Menopur, a on jest z naturalnego ludzkiego FSH, wiec troche lepszy niz inne leki. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: jaka tu cisza:) 03.09.13, 13:17 No to chiyo - jedyne co mogę, to życzę siły i zdrowia! Dla Ciebie i dla maluchów. Trzymaj się! Przy wydłużonym protokole transferu dokonuje się w tym samym cyklu co pobranie komórek? Przepraszam, że się tak dopytuję... Poprostu uważam, że to fantastyczne, ze nauka daje takie możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: jaka tu cisza:) 03.09.13, 17:05 Hej chiyo, trzymam kciuki za Ciebie mocno, mocno! 1aleks1, dziękuję Rosną nam te dzieci, rosną, moja skończyła w niedzielę 1,5 roku! krzysiowa, buziak * Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 01.09.13, 19:53 Dziewczyny bardzo sie ciesze ze was widzę Moja mała też rośnie jak na drożdżach a czas płynie nieubłaganie. Za tydzień 7 miesięcy kończy.Siedzi, pluje i jeszcze w nocy sie budzi My ze względu na wiek juz trzeciego dziecka mieć nie będziemy juz ta ciąża dostarczyła mi wystarczająco stresów ech stara jestem chiyo28 mysle o tobie czasem jak u was dobrze ze dalej sie staracie i ze macie plan działania to najważniejsze kahakasurdo fajnie ze myślicie o jeszcze jednym maleństwie życzę żeby wam sie spełniło krzysiowa twój syn już taki duży a ja pamiętam jak ty test robiłaś mi to jeszcze trochę po tobie zajęło zanim te 2 krechy zobaczyłam annika23 ja nadal na emigracji niestety Widziałam ze u ciebie też dziecię rośnie czas leci szybko dzieciusie3 no a tobie to juz tylko nieskrępowanego seksu Buziaki dla was wszystkich dla tych niewymienionych tez Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 07.09.13, 20:29 Hej dziewczynki i ja sie melduje. Dobrze krzzysiowa napisala,alez to byl czas...te oczekiwanie,ta nadzieja,u mnie dlugo,wiec i sporo lez i niezrozumienia,ale udalo sie udalo i moje 2 skarby 20 wrzesnia skoncza rok. Glupia kupujac im kartke na pierwsze urodziny poplakalam sie ,jak 6 latka ogladajaca Krola Lwa. Juluś i Lila sa sensem mojego zycia!Żaluje tylko,ze od marca wrocilam do pracy i nie moge byc z nimi non stop,jakbym chciala. Poza tym jest cudownie.I w planach jest 3,ale to za rok,max 2 Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 07.10.13, 12:10 Cześć dziewczyny, dawno nie zaglądałam. Chiyo, ja cały czas trzymam za ciebie kciuki! Odkopałam to forum, bo będziemy się starać o drugie maleństwo. Gdybyśmy mieli jakimś cudem szczęście, to różnica wieku będzie 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 07.10.13, 20:44 az, jego-kurka super slyszek, ze u Was wszystko ok i juz myslicie o nastepnych maluszkach juz trzymam kciuki chiyo za Ciebie oczywiscie tez, oby tym razem sie udalo My zrezygnowalismy ze staran po 3 latam, w ktorych przeszlam 2 poronienia i 2 cb pogodzilam sie z tym i teraz skupiam sie na corce Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 09.10.13, 10:50 Takajakwy - przykro mi to słyszeć... wiele przeszłaś przez ten czas... naprawdę przytulam mocno! Dobrze, że masz swoją córeczkę Widzę, że ona w wieku mojego Krzysia... o to pewnie jest co robić? AZ - witaj w blokach startowych Jak się Twoja córa chowa? Masz jeszcze czas na bieganie? Ja muszę Ci się pochwalić trochę biegam i wystartowałam w moim pierwszym biegu na 10 km. Czas może nie powala, ale dałam rade, dobiegłam trzymając tempo i jestem z siebie mega dumna Oczywiście życzę sukcesów prokreacyjnych Pamiętam, że kiedyś wspominałaś o bliźniakach... inaczej na to patrzysz, gdy już jeden maluch w domu? Chiyo - nadal w moich myślach..&&&& zaciśnięte jego-kurka - a ty startujesz ponownie do dwuboju? Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 09.10.13, 12:34 To jakieś ogólne szaleństwo na bieganie zapanowało. Siostra tez zaczęła biegać, przebakuje coś o udziale w biegu na 10 km, jej sąsiadki i sąsiady tez tłumnie biegaja. A koleżanka z pracy chce za rok wystartować w maratonie na 40 km. Ja biegania niecierpie od szkoły podstawowej i przymusowych biegów na 600 m. Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 09.10.13, 13:45 Hej Krzysiowa Gratuluję startu w biegu Staram się biegać 2 razy w tygodniu. Nie jest to jakieś mega osiągnięcie, ale się staram, nie ma za dużo czasu jak już jest młode w domu. Na bliźniakach już w tej chwili mi nie zależy, byłoby raczej ciężko, do tego wózek mamy już jednoosobowy, nowe auto kupione, z dużym bagażnikiem, ale nie przystosowane do trzech fotelików. Także dziękuję, ale poproszę o jedno maleństwo sztuk jeden Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 13.10.13, 10:06 Kochane mało tu zaglądam, ale bardzo ciepło mi się zrobiło na sercu, jak widzę, ze tyle z Was cały czas mi kibicuje. To naprawdę podnosi na duchu. Fajnie się Was czyta, jak Wasze maluszki rosną. Któraś pytała o transfer ( prosze o wybaczenie, zapomniałam nicka transfer jest zawsze 3 lub 5 dni po punkcji, bo komórka musi sie połaczyc z plemnikiem i musi powstac zarodek. We wtorek mam wizytke i bedzie juz wiadomo kiedy start stymulki. Pozdrawiam wszystkie jeszcze raz i starającym sie po raz kolejny życzę szybkiego zaciążania Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: hej dziewczyny fajnie was widziec :-) 17.10.13, 09:48 Chiyo, no to kiedy startujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.10.13, 12:40 A ja na dniach pewnie urodze, za kilka dni kończę 37 tc. Ciąża hmmm... niespodzianka, przechodzilam przez wszystkie stany emocjonalne. Od 27 tygodnia zagrożenie porodem przedwczesnym, ale udało się szczesliwie dotrwac prawie do końca. W bonusie dostałam tez kolejny raz cukrzycę. Czekam na kolejnego synka. Pozdrawiam wszystkie listowe staraczki, widzę, ze obecne listy krótkie i brak im tych emocji z dawnych czasow. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.10.13, 10:54 Leesha masz rację, choć zauważyłam, że większość przeniosła się na forum "Dla starających się" No to Ty juz na finishu Gratulacje przeogromne - chyba to prawda co mówią, że nic tak szybko nie mija jak cudza ciąża Gratuluję synka, oby przyniósł wiele wzruszeń i radości - jak nam Jerzyk Trzymaj się, bo bywa pod górkę - nie będę ściemniać, ale radości i szczęścia... ech - wiadrami można zbierać! Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.10.13, 12:38 Moja cora za 2 tygodnie kończy 2 lata i od kilku dobrych miesięcy coraz większy luzik, a tu masz babo placek, na stare lata wpakowalam się w kolejne pieluchy i znowu trzeba będzie czekać z 1,5 roku na spokojne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.10.13, 09:49 Leesha - jeszcze w dwupaku? Teraz to już lada chwilka, co? Mam nadzieję, że urodzisz za jednym kichnięciem Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.10.13, 22:37 Krzysiowa mama od dzisiaj stymulacja. W czwartek pierwsze podglądanie jajeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.10.13, 19:45 chiyo trzymam wiec kciuki napewno sie uda tym razem Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.10.13, 10:14 OOO to super! Trzymam za owocny tłum Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.10.13, 08:29 Hej hej chiyo i ja za Ciebie nieustannie trzymam kciuki! Fajnie tu tak czasami zajrzeć i poczytać, co u was My się szykujemy powoli do starań o drugiego malucha, tylko trochę finanse nas ograniczają, więc póki co czekamy. Ale liczę na to, że jednak w 2014 pojawi się u nas dziecko Mąż zamawia syna, chociaż druga córka byłaby bardziej ekonomiczna Pozdrawiam wszystkie! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.10.13, 10:13 Kahakasurdo - jako rodzic posiadający dzieci jednej płci - naprawdę, szczerze polecam taką konfigurację! Chłopcy coraz lepiej się dogadują, no i łatwo zaplanować rodzinną wycieczkę: pociągi, samoloty, rowery Z drugiej strony, nigdy nie dowiem się jak to jest mieć córkę, wiec na łożu śmierci nie powiem, ze zaznałam w życiu wszystkiego Dla nas rok, w którym pojawił się Jerzyk, był najcięższy finansowo w dotychczasowej historii naszej, ale jak raz narodziny Jerza nie miały na to większego wpływu. Na drugie dziecko wydaje się dużo mniej niż na pierwsze! A bardzo się cieszę, że różnica wiekowa między chłopcami nie jest większa No i musieliśmy się o tego mojego okruszka starać 8 miesięcy! Nie namawiam - po prostu tak mówię Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.10.13, 18:09 kahakasurdo, trzymaj, bo beda potrzebne. Znowu moje jajniki kiepsko zareagowaly na stymuacje. Rosnie tylko 4 jajeczka Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.11.13, 07:00 Chiyo, a może aż 4? To są 4 szanse. W końcu chcesz jedno maleństwo, nie całą drużynę piłkarską. Ja cały czas ci kibicuję. Uda się! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.11.13, 09:23 UUU, AZ - widzę, że pierwsze urodziny niedawno świętowaliście.. Gratulacje!!! Ale szybko zleciało, co? Chiyo - ja też uważam, że 4 to sporo. To starczy na 2x po 2 jeśli wszystkie ładnie podrosną. Ja oczywiście trzymam kciuki, żeby wystarczyło 1 a dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.11.13, 14:13 Tak, roczek za nami Panna rośnie zdrowa, piękna i inteligentna. Wszystko po mamusi I po tatusiu to ostatnie też, więc tutaj kumulacja Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.11.13, 19:07 Dziekuje, ze wierzycie we mnie Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.11.13, 11:03 No i jak urosło, Chiyo? Wszystkie 4 pobrane? Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.11.13, 22:00 Ja też trzymam za ciebie. Ostatnio rzadko wchodzę bo na nic nie mam czasu. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.11.13, 10:16 Halo halo chiyo, i jak tam? U nas decyzja o drugim dziecku podjęta, za parę dni się okaże, czy się udało Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.11.13, 14:48 Uuuuu to w takim razie czekamy na dobre wieści! Odpowiedz Link Zgłoś
blue_orchidea Re: Byłe staraczki, co u Was;) 19.11.13, 23:15 witam wszystkie byłe staraczki Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.11.13, 22:36 Mój synek kilka dni temu skończył miesiąc. Ale szybko minął ten czas. Oczywiście jest najpiękniejszy w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
leesha A tak z innej beczki 20.11.13, 22:43 Pamiętacie Dagmarę z Łodzią i 77 w nicku? Lubiłam ją czytać, rozsądnie pisał, a coś mi się wydaje, że zniknęła już dawno temu z forum gazetowego. Ech, łza mi się w oku zakręciła na wspomnienie starych czasów... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: A tak z innej beczki 21.11.13, 12:12 leesh - gratuluję syna! Jak się kawaler nazywa? Dagmarę - naturalość, ze pamiętam! Pewnie zajęta bardzo jest - dwóch chłopaków na głowie i mąż, to prawdziwe wyzwanie A za testowym czasem - pewnie, że tęskno Pozdrowienia Dagmara - gdziekolwiek jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: A tak z innej beczki 21.11.13, 22:31 Oj, był problem z imieniem, był. Bo to .. ekhm niespodziankowy potomek, a i możliwości dla chłopców dawno już wyczerpane (dwóch w domu). Z żeńskim imieniem nie byłoby problemu, no ale cóż. Ostatecznie synek został Łukaszem, a na drugie imię ma Tomasz-to dla starszego brata, który został zaangażowany w wybieranie imienia. Syn był dość niestabilny w swoich typach, choć Tomek wyraźnie był w czołówce, więc stwierdziłam, że jak za chwilę mu się znowu zmieni, a mi się bardziej Łukasz podoba, to na drugie imię będzie miał Tomek. Powiedziałam starszemu synowi, że może się zwracać do brata drugim imieniem, no i dał się przekonać. Syn je jak smok, póki co przybiera zdecydowanie nadprogramowo (co mnie oczywiście cieszy), w ogóle prawie sielanka . Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: A tak z innej beczki 21.11.13, 22:35 A Tobie, Krzysiowa, polecam dziewczynkę, są miłą odmianą po chłopcach. A jaka mnogość pięknistych ubranek. No i na starsze lata nie byłabyś teściową tylko dla synowych, ale i dla ew. zięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: A tak z innej beczki 22.11.13, 06:54 Leesha, gratulacje!! Co do pięknistych ubranek, to ja mam pewne wątpliwości. Moją księżniczkę ubieram w piękne ubranka kupowane na dziale chłopięcym. Na dziewczęcy nie wchodzę, bo dostaję uczulenia i wysypki od nadmiaru różu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: A tak z innej beczki 22.11.13, 09:03 Leesha... statystycznie, to mam większe szanse na chłopaka. Śmieję się, że mój mąż, to chyba w ogóle żeńskich plemników nie ma - chyba, żebym go wygotowała tuż przed, co po dzisiejszej porannej sprzeczce wydaje się szczególnie atrakcyjnym rozwiązaniem Co do ubranek, to owszem -wydaje mi się, ze na jedno chłopięce przypada 5 dziewczęcych, więc tu byłoby łatwo . I to byłoby takie zupełnie nowe doświadczenie - wychowywać dziewczynkę, ale jednak się nie skuszę... Mam wrażenie, ze moja chata jest już całkiem pełna Łukasz Tomasz - bardzo ładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: A tak z innej beczki 22.11.13, 14:28 Az-powinnaś przełamać swój opór przed działem dziewczynek, można znaleźć ubrania także w innych kolorach niż róż, choć w sumie wiele różowych jest do zaakceptowania. Ale w zasadzie masz rację: od tego działu bije wielka różana łuna. W ostatnich miesiącach ciąży musiałam leżeć, więc jednym z moich zajęć było także przeglądanie allegro pod kątem niemowlęcych ubranek (bo mało mam ich w domu), no i wiele razy wzdychałam do dziewczęcych bodziaków, śpiochów i pajacyków. Krzysiowa, statystyki statystykami, a życie swoje. Macie już kupione prezenty mikołajkowe i gwiazdkowe? U mnie z tym kiepsko, tzn. brak pomysłów, bo albo mają, albo brak nowych zainteresowań. Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: A tak z innej beczki 25.11.13, 07:05 Moja dostanie na Mikołajki książeczkę o Bożym Narodzeniu, żeby przyswoiła nowe słówka i przygotowała się na święta, póki co tylko tyle, że będzie choinka, że pojedziemy do dziadków i będą prezenty. Jakieś bardziej zaawansowane historie to dopiero w przyszłym roku, ale moje dziecko bardzo chętnie uczy się nowych słów (biernie, bo jeszcze nie mówi), uwielbia książeczki i będzie zadowolona. Na Gwiazdkę dostanie matrioszkę, mam nadzieję, że jej się spodoba, bo teraz wchodzi w etap wkładania mniejszego w większe. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: A tak z innej beczki 25.11.13, 09:31 U nas odwrotnie - zbyt dużo zainteresowań i nie wiadomo co spodobałoby się najbardziej. Jerzyk jest na etapie fascynacji pociągami i wszelkim rysunkiem, malarstwem: artysta inżynier - takie kombo Krzyś uwielbia roboty! Wszelkie Od Transformersów po Lego i samodzielnie budowane roboty z pudełek i kartonów. Do tego marz o.... perkusji - ale o ile nie będę miała dźwiękoszczelnego pokoju, to się chyba wstrzymam Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: A tak z innej beczki 25.11.13, 10:31 A moja czorcica ma nieustający brak pociągu do książeczek i czytania. Nijak nie chce się wciągnąć. Znacząco powiększyłam (i nadal powiększam z nadzieją, że się przełamie) domowy najmłodszy dział biblioteczny, a ona niewdzięczna nadal nic. Chłopcy bardzo lubili czytanie. Matrioszka to dobry pomysł (mówię po sobie), ale może wyzwalać zdenerwowanie jak nie będzie wychodzić układanie. Mój najstarszy syn w tzw. międzyczasie napisał list do Mikołaja, więc mam podpowiedzi - znalazła się w nim m.in. mała lodówka . To 9-latek, ale jeszcze do niedawna zachowywał pełną wiarę w istnienie Mikołaja, teraz jest na etapie lekkiej niepewności. A młodszy na fali reklam Mattella drukuje jak szalony listy do Mikołaja z ich strony i stwierdził, że jak nie dostanie wszystkich zabawek to znaczy, że to rodzice robią prezenty, o!, tak wykombinował! Odpowiedz Link Zgłoś
blue_orchidea Re: A tak z innej beczki 28.11.13, 22:13 A byłe staraczki z ovufriend, jak Wam podoba się nowe bellybestfriend.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_orchidea Re: A tak z innej beczki 28.11.13, 22:15 ten link chyba nie dziala... sprobuje jeszcze raz wrzucam dla dziewczyn, ktore nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
blue_orchidea Re: A tak z innej beczki 28.11.13, 22:16 bellybestfriend sorry ze tak zasmiecam ;p;p Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo No i mam 2 kreski 30.11.13, 11:14 Dzisiaj kończę 5 tydzień, więc to jeszcze wcześnie. Boję się jak cholera, po 3 poronieniach to chyba normalny stan Wizytę u gin mam 10 grudnia. Kciuki mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: No i mam 2 kreski 30.11.13, 16:48 Wielkie gratulacje Kciuki oczywiście trzymam Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: No i mam 2 kreski 30.11.13, 22:55 kahakasurdo gratulacje u mnie niestety znowu porażka Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: No i mam 2 kreski 02.12.13, 09:53 Kahakasurdo moje gratulacje! Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło. Chiyo, strasznie mi przykro tak się obawiałam, że skoro się nie odzywasz, tzn. że nie poszło Macie w planie działać dalej? Czy już odpuszczacie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia-77 Re: No i mam 2 kreski 02.12.13, 20:45 trzymam kciuki aby wszystko było po twojej myśli, mój synek w niedzielę już skończył roczek.. tobie też tego życzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_orchidea Re: No i mam 2 kreski 02.12.13, 23:14 przykro mi, że Wam się nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: No i mam 2 kreski 03.12.13, 12:22 Az kasa się skończyła. Na kolejne podejście muszę uzbierać. Na razie nie mam luźnych kilku tysiaków Chciałam podejść na tańszej stymulacji, ale dr mówi, ze u mnie nie zadziała. Kolejne podejście moze w lecie 2014. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_orchidea Re: No i mam 2 kreski 04.12.13, 00:00 kochana trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno, żeby w końcu wam się udało. nawet jeżeli ma być to dopiero za kilka miesięcy... niech po prostu się uda!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: No i mam 2 kreski 11.12.13, 11:26 Kahakasurdo - gratulacje! I jak po wizycie? Mam nadzieję, że same dobre wieści? Chiyo - bardzo mi przykro, że się nie udało. Trzymaj się i odkładaj do tej wiosny. Ściskam... My niedawno wróciliśmy ze spóźnionych wakacji. Byliśmy tydzień w Londynie. Wszystko planowaliśmy i przygotowaliśmy sami. Wyszło wspaniale! Chłopcy to doskonali podróżnicy i fantastyczni turyści. Stało się to, o czym od dawna marzyłam - staliśmy się mobilną rodziną podróżującą! Już nie mogę się doczekać kolejnej wyprawy! Jeśli miałam jakiekolwiek wątpliwości co do posiadanej liczby dzieci - zostały one ostatecznie rozwiane jedno dziecko na dorosłego w podróży to doskonałe rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: No i mam 2 kreski 12.12.13, 10:33 Na wizycie ok. Jest zarodek, serduszko bije. Mam niestety małego krwiaka, ale mam nadzieję, że się szybko wchłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: No i mam 2 kreski 12.12.13, 12:51 Kahakasurdo - NO to w sumie super wieści! Na kiedy termin? Krwiaczka hormonami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: No i mam 2 kreski 12.12.13, 15:13 Biorę Duphaston i tradycyjnie zastrzyki na krzepliwość. Ach boję się cholernie, że znowu się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: No i mam 2 kreski 13.12.13, 07:11 Kahakasurdo, gratulacje! i trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze My właśnie zaczynamy starania o drugie trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: No i mam 2 kreski 15.12.13, 12:10 Tak - owocnych i przyjemnych! Startujecie naturalnie, czy ze wspomagaczami? Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: No i mam 2 kreski 16.12.13, 07:54 Startujemy naturalnie. Mamy dać sobie pół roku, a jak się nie uda, to wielki powrót do kliniki Chciałabym tego uniknąć. Na razie o tym nie myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: No i mam 2 kreski 16.12.13, 13:03 Słusznie! Więc i kciuki dla Ciebie AZ! Odpowiedz Link Zgłoś
1aleks1 Re: No i mam 2 kreski 08.01.14, 19:02 az-82 trzyma za was kciuki my o pierwsze staraliśmy się 14lat z drugim poszło szybciej co tylko 13 miesięcy chociaż bez stymulacji się nie obyło ale suma sumarum i tak jak patrze poszło naprawdę super Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: No i mam 2 kreski 13.02.14, 06:51 Bardzo dziękuję trzymającym za kciuki i informuję, że możecie puścić, ewentualnie zacząć teraz trzymać za spokojną ciążę, bo nam się udało. Wczoraj widziałam na USG bijące serducho Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: No i mam 2 kreski 13.02.14, 13:51 AZ - przyjmij w takim razie już oficjalne gratulacje! Oczywiście życzymy dużo zdrowia i samych nudów, chociaż o to drugie może być ciężko z maluchem w domu... Najlepszego i uśmiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: No i mam 2 kreski 13.02.14, 21:30 No to i ja się tu pojawiam z ogromnymi gratulacjami Wspaniale wiadomości,tyle się już wydarzyło,tyle jeszcze może się wydarzyć trzymam za Was wszystkie mocno kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: No i mam 2 kreski 13.02.14, 22:19 AZ i ja Ci gratuluję bardzo! Trzymam kcikuki! U mnie kończy się 16 tc )) dalej kłuję się heparyną, ale nic to Odpowiedz Link Zgłoś
jego-kurka Re: No i mam 2 kreski 13.02.14, 22:55 Ale cudne wieści.Moje serdeczne gratulacje...trzymam kciuki i spokojnej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: No i mam 2 kreski 14.02.14, 06:19 Dziękuję wam wszystkim Kahakasurdo, a długo jeszcze masz się kłuć? Chyba nie do końca ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: No i mam 2 kreski 14.02.14, 08:31 Jeszcze przynajmniej miesiąc, a potem pewnie przejdę na Acard. Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: No i mam 2 kreski 14.02.14, 08:38 No to przynajmniej widzisz powoli koniec tego. Życzę ci szybkiego przejścia Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia-77 Re: No i mam 2 kreski 20.02.14, 21:41 wielkie gratulacje i szczęśliwego rozwiązania, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emil-ia84 Dawno, dawno mnie tu nie bylo... 21.02.14, 17:33 Krotko chcialam tylko opowiedziec historie, choc na razie nie chce mi sie w to jeszcze uwierzyc - testowalam tutaj z dziewczynami w roku 2009, potem sie poddalam. Oddalam sie swojej pasji, zmienilam prace, rozpoczelam (i zakonczylam!) nowa szkole. Balam sie do lekarza zglosic i pomoc, mimo ze czas plynal (w koncu mamy rok 2014, a my zaczelismy starania 2009!). W styczniu dostalam dziwnych plamien, ktore nie chcialy przejsc, zglosilam sie wiec do gina. Ten poogladal wszystko, zrobil USG, pobral cytologie, porozmawial ze mna chwile i zdecydowal, ze trzeba cykle uregulowac. Dzien to 31 byl, a lekarz mowi: "jest jajeczko dojrzale w jajniku gotowe do uwolnienia, bedzie pani miala owulacje lada dzien". A ja mina :-o Przeciez ja na @ czekam, a nie na owu! No ale nic, dostalam lek Provera (nie wiem, czy w Polsce sie go uzywa, to syntetyczny progesteron, mialam go brac przez 10 dni liczac od 20-go dnia cyklu, zeby owu nie blokowac, bo ja dlugie cykle mialam do tej pory i bardzo nieregularne) i wyslano mnie do domu. W domu stwierdzilam, ze takiej szansy, ze na pewno owu jest na dniach, to my nigdy nie mielismy i raczej nie bedziemy szybko miec, wiec zabralismy sie do "roboty". Odczekalam pare dni, plamienia nie przeszly, zaczelam brac Provera. 10 tabletek, potem 4 dni od ostatniej tabletki przyszlo krwawienie. Mysle sobie, no @ jak nic. Juz sie przygotowalam, zaczelam nowe dni liczyc do kolejnego opakowania leku, a tu @ sie skonczyl po 5-6 godz. Dzien pozniej, nic. 2 dni pozniej... nic, to mysle sobie, zrobie sobie test. I co? Pozytywny! Dzwonie do lekarza, zeby sie upewnic, ze to nie Provera mnie "oklamala" i cialo mysli, ze w ciazy, polozna mowi, nie, jak jest test pozytywny to jestes w ciazy. Tego samego dnia (wczoraj) kupilam jeszcze 2 testy i 1 z nich zrobilam. Ale jakis taki cienki wyszedl, prawie nic nie bylo widac, zmartwilam sie, ze jednak ten rano sie pomylil, stwierdzilam, ze ten drugi (a wlasciwie z kolei juz trzeci) rano zrobie dzis - no i co? I sa dwie krechy jak nic! Co prawda ta testowa taka niesmiala jeszcze, ale widac bez zadnego okrecania pod swiatlo, po prostu golym okiem. Nie dociera do mnie to jeszcze i boje sie, ze to sen, ktory w kazdej chwili moze sie skonczyc... Ponad 5 lat staran! Juz myslalam, ze nam nie bedzie nigdy dane... 5-go marca mam wizyte u poloznej. Dowiem sie troche wiecej Czasami zaluje, ze w Polsce nie mieszkam, bo moglabym sie duzo wiecej dowiedziec duzo wczesniej, tu w Szwecji tylko czekanie i czekanie, dopiero po pierwszym trymestrze do przodu sie wszystko rusza, ale nic, na razie ok samopoczucie, nie ma zadnych plamien ani nic, temperatura utrzymuje sie na 37... Dobrze jest (chyba), prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
az-82 Re: Dawno, dawno mnie tu nie bylo... 25.02.14, 07:37 Dobrze gratulacje! Dowiedz się, czy nie masz dalej brać tego leku. Odpowiedz Link Zgłoś
emil-ia84 Re: Dawno, dawno mnie tu nie bylo... 13.03.14, 19:37 Nie, tutaj mowia, ze kategorycznie tego leku nie bierze sie w ciazy, bo moze uszkodzic plod. Jak na razie mialam swoje strachy, ale tez i piekne chwile. Z powodu plamien mialam wczoraj wczesne USG i widzialam malutkiego glutka i pulsujace serducho, ale fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama blue_orchidea 27.02.14, 10:16 Jak mi to uciekło, ze i Ty w ciąży jesteś? i to juz półmetek! Pisz tu szybko kogo oczekujesz i jak się czujesz! Naturalnie - przeogromne gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
zabkaa24 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 05.03.14, 22:24 Hej dziewczęta Wpadłam się pochwalić - i u nas drugie małe na pokładzie Termin na 6.10.2014 Az-82, widzę, że termin mamy oddalony tylko o 1 dzień Wszystkim nowym przyszłym mamusiom gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
zabkaa24 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 08.07.14, 23:01 My niestety straciliśmy naszego synka, w 18 tc... Nie znamy przyczyny, wszystko było dobrze, ciąża bez powikłań, po prostu serduszko przestało mu bić... Aż się popłakałam jak zobaczyłam suwaczek ((( Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.07.14, 12:39 Bardzo mi przykro Żabko! Trzymaj się dzielnie. Przytulam mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.07.14, 18:28 Zabkaa, przykro mi U mnie 36t4d... już trzeci tydzień leżę, bo szyjka krótka, ale w sobotę wstaje i niech się dzieje... CC mam ustaloną na 31.07, ale czy dotrwam to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś