Dodaj do ulubionych

termin wg usg czy wg miesiączki

03.03.12, 13:49
Witam Was serdecznie.
Byc może ten wątek już istnieje ale chciałabym abyście napisały jak było u Was? Który termin porodu się sprawdził? Który jest bardziej wiarygodny - ten według USG czy według daty ostatniej miesiączki?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • e-milia1 usg 03.03.12, 16:14
      jesli jest duza rozbieznosc to usg. do 12 tc najlepiej widac po usg jaka mloda jest ciaza.
      • paulid Re: usg 03.03.12, 16:53
        Według miesiączki termin miałam na 28 listopada. Według USG: 1 grudnia. A urodziłam... 14 grudnia. Poród wywoływany wink
        • e-milia1 pare dni to zaden problem 03.03.12, 19:26
          inaczej gdy roznica to kilkanascie dni. u mnie raz usg pokazuje, ze dziecko jest starsze, raz ze mlodsze niz wg. ostatniej miesiaczki, lekarka twierdzi, ze taka mala roznica nic nie oznacza. na poczatku mialam robione usg co wizyte i wymiary plodu pasowaly z wymiarami z ostatniej miesiaczki. po 12 tc bylo raz tak, raz tak. ponoc wlasnie najwiarygodniejsze sa te wymiary z usg do 12 tc bo potem kazde dziecko rosnie indywidualnie. ja znam przypadki gdzie roznica miedzy terminem z miesiaczki a terminem z usg wynosila az 3 tygodnie, dziecko urodzilo sie po terminie z usg....
          • emes.k Re: pare dni to zaden problem 10.03.12, 08:32
            usg różnie pokazuje u mnie z OM było na 9.01, z usg przy końcówce wyszło na 31.12 i się wahało, raz w prawo raz w lewo, w 21 tc robiłam usg 3 d , które pokazało 16.01 , urodziłam 15.01 smile)
    • totylkoja79 Re: termin wg usg czy wg miesiączki 18.03.12, 22:16
      u mnie był to ten sam termin
      jednak bardziej wiarygodne raczej USG

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka