Dodaj do ulubionych

MARZEC 2005

• dvoicka Re: MARZEC 2005 12.07.04, 10:47
      dopisuje sie i ja!
      termin wyliczylam sobie na 6 marca
      w czwartek ide na USG i mam nadzieje, ze zobacze juz serbuszko malenstwa
      to bedzie 8 tydzien
      czuje sie super, czego i Wam zycze
      (tez mam konflikt serologiczny)
      • pimpunia Re: MARZEC 2005 12.07.04, 15:17
        gratuluje! Ja ide na USG we wtorek czyli jutro, a termin mam na 8.03.
        Czulam sie swietnie do soboty, kiedy zaczelam podplamiac.
        Polecialam natychmiast do lekarza dostalam leki, lezenie i juz jest po dwoch
        dniach ok.
        Siedze jednak w domu no i czytam, czytam, czytam

Zycze Ci powodzenia.

Ps. Serduszko podobno na tym etapie juz widac
    • anfi74 Re: MARZEC 2005 12.07.04, 11:16
      Iwona, co się dzieje z Tobą... miałaś być na badaniach i co?
      Jagasz, cieszę się z pozytywnego wyniku sprawdzającego. Podziwiam, że potrafisz
      zachować taką wiadomość w wąskim kręgu wtajemniczonych. Ja chyba dla
      formalności dam cynk do jakiejś regionalnej gazetki, bo i tak wszyscy juz
      wiedzą smile)). Moja córeczka też wie o dzidziusiu i jestem zaskoczona jej
      pozytywną reakcją. Wcześniej dzidziuś to wróg nr 1, nawet lalkę - niemowlaka
      musieliśmy schować, bo tylko ją biła albo zrzucała na podłogę. Nie wiem, skąd
      ta awersja, ale ważne, że już przeszła, tak samo nieoczekiwanie, jak się
      pojawiła.
      Czekaczka, odezwij się również, bo nigdzie Cię nie widać...
      U mnie teoretycznie zaczął się 6 tc, a czwarty życia maleństwa. Czuję się b.
      dobrze, w zasadzie bez zmian. Jedynie senność mnie już dopadła. Do lekarza
      wybieram się pod koniec lipca, bądź początkiem sierpnia. Potem prawie 3
      tygodnie byczenia się nad morzem... Pozdrawiam
    • polarna77 Re: MARZEC 2005 12.07.04, 11:35
      Witam!!
      Sama nie wiem czy ja na luty czy na marzec (OM 9.05, ale owulacja tydzień
      później, w ok. 21 dniu cyklu). A lekarz mi nie chce powiedzieć na kiedy... no
      ale cóż zrobić - chyba i tak się dowiem smile a przynajmniej mam taką nadzieję.
      Pozdrawiam!!!
    • iwonaandrzej wróciłam :)) 13.07.04, 07:39
    • iwonaandrzej wróciłam 2 13.07.04, 07:46
      hej
      nacisnęłam za wcześnie enter tongue_out
      Już wróciłam - zamiast 2 dni trzymali mnie w szpitalu od czwartku do
      poniedziałku,ponieważ niby "kasa chorych" zwraca koszta za leczenie ciężarnych
      dopiero po 5 dobie, ehhh
      Zbadali mi krew - 2 razy B-HCG, które pokazało ładny przyrost, progesteron i
      USG.
      Na USG pęcherzyk miał w piatek dopiero 3mm, ale kazali zrobić powtórne badanie
      w przyszły poniedziałek.
      Dostałam też LUTEINE, która podobno dają standardowo każdemu, hmmm. Jak ja się
      bierze? W szpitalu połykałam bo nikt nic nie mówił a na opakowaniu jest
      napisanę, że podjęzykowo... lekarz tez nic nie powiedział.

Niestety odradził mi moją 33h podróż do Francji pod konoiec lipca i staję teraz
      na głowie, żeby wykombinowac pociąg, tyle że pojadę trochę na okrętke ale będę
      leżećsmile Niuniek jest tu najważniejszy smile

jak się czujecie? Mnie bola piersi i lekko podbrzusze ale tylko czasami.
      Nudności i wymioty sa mi jeszcze obce tongue_out

Pozdrawiam
      Iwona
    • iwonaandrzej ratujmy wątek!! 14.07.04, 08:01
      o kurcze, spadłyśmy dziś na 2 stronę!!!
      gdzie jesteście??
      będę wieczorkiem to wskoczę tu na chwilkę smile

miłego dnia dla wszystkich
      Iwona
      • iwonaandrzej ratujmy wątek!! 14.07.04, 08:09
        opowoiem Wam coś - jak na wiadomośc od mojego taty, że zostanie dziadkiem
        odpowiedział mi smsem mój brat i jego żona
        Cytuje:
        Gratulacje! PS. imiona Filipek, Kacperek i Dagmara są zarezerwowane. My
        zaczniemy starania za 10 dni.

co o tym myślicie?
        byłam delikatnie mowiac zaskoczona. Dobrze że mam przygotowane inne imiona smile

pa pa
        • jagasz Re: ratujmy wątek!! 14.07.04, 08:29
          A widzisz, znakiem tego na wszystko trzeba być przygotowanym, na imiona dziecka
          teżwink Ja też miałam taką mała wymianę na temat imion dla dziecka z siostrą, w
          końcu żadna z nas tak dziecka nie nazwała.
          U mnie 6 luba jak kto woli 4tc. w zależności od sposobu liczenia. Na razie jest
          OK.
          Pozdrawiam serdecznie

aga
    • dvoicka Re: MARZEC 2005 14.07.04, 11:24
      troche mi sie nie uklada
      iexplorer nawala i mam problemy z czytaniem forum sad
      ale najgorsze to jakies plamienie, ktore pojawilo sie wczoraj wieczorem.
      niby niewiele, ale nie wiem czy wytrzymam do jutrzejszej wizyty u lekarza.
      i chyba nie bede ryzykowac wyjazdu w gory. maz sie zmartwi...
      • jagasz Re: MARZEC 2005 14.07.04, 11:29
        Hej,
        Dvoicka czy to jest Twoja I ciąża????
        Może mogłabyś iść na kontrolę dzisiaj nawet do najbliższgo państwowego lekarza.
        Lepiej dmuchać na zimne.
        Pozdrawiam

aga
    • justyhna Re: MARZEC 2005 14.07.04, 11:29
      witam Was wszystkiesmile
      u mnie termin na 7 marcasmile(7t.c.) ciesze sie,ze jest nas tak duzo!ja juz
      widzialam swoje malenstwo (przezycie niesamowite bo pierwsza ciaza).Jak
      okreslila pani doktor taki maly fredzeleksmile
      Ciesze sie razem z wami i tez chetnie bym wszystkim powiedziala,ale boje sie
      zeby nie zapeszyc.Bliskiego przyjaciela zona w 3 m-cu miala zabiegsad
      niewuczuwalne tetno plodu.Boje sie zeby cos bylo nie tak,a potem to odkrecanie
      i mowienie wszystkim,ale nie mozna zakladac,ze bedzie zle?nie?POki co jestem
      dobrej mysli! A tesciom chcemy powiedziec jutro, tesc ma urodziny na pewno sie
      ucieszy bardzo ma juz 70latek!
      Ale sie rozpisalam! Mam nadzieje ze utrzymamy kontakt kochane "marcoweczki"
      pozdrawiam cieplo i wracam do pracy smile
      Justyna
      • gota Re: MARZEC 2005 14.07.04, 12:30
        czesc,
        chyba musze tez sie dopisac, chociaz nadal nie do konca wierze.. ale 4. z kolei
        test wyszedl tak wyrazny, ze nie pozostawia zadnych watpliwosci. z moich
        obliczen wychodzi 16.03.2005
        powiem szczerze, ze jestem w szoku!!! bo chociaz zaczelismy sie juz w czerwcu
        starac o rodzenstwo dla naszego rocznego synka to nie przypuszczalam, ze uda sie
        za pierwszym razem!!! zwlaszcza,ze synka nadal karmie piersia.. (pierwszym razem
        udalo sie po 4 miesiacach). tak wiec beda niecale 2 lata roznicy. zjada mnie
        niepokoj... czy damy sobie rade? no a z drugiej strony straaasznie sie ciesze. w
        piatek ide do lekarza a w sobote jedziemy na 2 tygodnie pod namiot. mam
        nadzieje, ze uda mi sie choc troche odpoczac smile
        pozdrawiam- gota
        • kuki77 Re: MARZEC 2005 15.07.04, 17:40
          Witam
          Po 3 miesiącach starań przedwczoraj zobaczyłam dwie kreseczki na teście. Na
          razie cieszę się ostrożnie(uwierzę tak do końca jak zobaczę serduszko w
          USG).Nie wiem na ile to siła sugestii ale od dzisiaj mam lekkie nudności.Mój
          termin to chyba 17.03.2005. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i mam nadzieję
          że będzie nas tu coraz więcej,bo marzec to super miesiąc na urodzenie maluszka.
          • aronka1 Re: MARZEC 2005-do kuki77 15.07.04, 18:41
            Witaj w marcowym gronie! Gratuluję!!! smile
            Też uważam, że marzec jest super na rodzenie! To takie przedwiośnie, zaczyna
            się robić zielono, ciepło. No i potem cała wiosna, lato i jesień na spacerki!
            Natalię rodziłam w zimie, i to na początku. Krótkie dni, ciemno, ponuro. I
            trochę musieliśmy poczekać z wyjściem, żeby mrozy zelżały.
            Pozdrawiam!
            • sandraw Re: MARZEC 2005-do kuki77 16.07.04, 08:05
              hej ja mam termin teoretycznie na 13 lutego (10 wg lekarki, 13 wg komputera z
              uwzględnieniem cyklu). PIerwszą córcie urodziłąm 2 tyg po terminie, wiedziałam
              ze tak będzie bo doskonale wiem kiedy mam owulację. I tym razem wiem, że moja
              fasolinka jest conajmniej 2 tyg młodsza niż liczy lekarz, dlatego możliwe jest
              że dopiero w marcu urodzę wink
              całuski
              Ola
              • jagasz marzec 2005 16.07.04, 08:24
                Widzę, że u większości z nas to będzie drugie dzieckowink))) Ha! Jakie
                doświadczone mamy już jesteśmywink)))
                U mnie około 7 tc. Nudności na razie 0, chociaż dzisiaj jak wstałam rano to tak
                jakby trochę zaczęło mnie mdlić, ale może sobie to tylko wmawiam. Natomiast nie
                da się ukryć, że mój biust jakby trochę "spuchł"wink))
                Ponadto przewidywany termin na okło 09/03. Ale jeżeli będzie podobnie jak z I
                dzieckim to urodzę później. Ja Martę urodziłam też w zimie, bo pod koniec
                listopada. O tyle sobie chwalę ten czas, że na wakacje dziecko miałam już
                baaaardzo dużewink))
                Pozdrawiam WAs emamy serdecznie
                Podobno weekend ma być ciepły.

aga
                • havena Re: marzec 2005 16.07.04, 08:45
                  Hej Aga!

> Ja Martę urodziłam też w zimie, bo pod koniec
                  > listopada.

To raczej jeszcze jesiensmile
                  Moja pierworodna urodzilam w same swieta (25.12). Boze Narodzenie w szpitalu,
                  bajer!
                  Nas szczescie teraz chyba nie uda nam sie zahaczyc o Wielkanocsmile
                  A zima w 98/99 byla piekna - mrozna i sniezna, wiec chodzilysmy na biale
                  spacerki.
                  Przedwiosnie to chyba najlepszy czas na dzidziesmile

> Podobno weekend ma być ciepły.
                  >

A u nas we Wroclawiu ma byc najcieplejsmile

Pozdrawiam,
                  Havena
    • iwonaandrzej jak samopoczucie? 16.07.04, 08:27
      hej dziewczyny smile
      czy jest jeszcze ktoś kto nie ma prawie zadnych objawów? MNie bolą piersi i
      biustonosz zdejmuję kilkanaście sekund oraz czasami podbrzusze.
      miałąm już 1 USG - był pęcherzyk smile
      Jutro ide na 2 - zalecone przez lekarza.

Napiszcie coś, jestem pełna obaw, gdzie te nudności? wymioty? chociaż nie
      tęsknię za nimi tongue_out

Pozdrawiam
      Iwona
      • meg1 Re: jak samopoczucie? 16.07.04, 08:45
        Cześć Dziewczęta,
        robiłam test i zobaczyłam te dwie kreseczki, trochę mnie to przeraziło ale
        teraz już przyzwyczajam się do tej myśli. Dzisiaj idę do gina więc mam nadzieję
        że potwierdzi moje obawy. No i czy z moją dzidzią wszystko jest ok, mam tylko
        nadzieję że to nie za wcześnie bo dzisiaj ropoczyna mi się dopiero 6 tydzień
        (od dnia miesiączki).
        Nudności nie ma, ale za to ból piersi jest ogromny, po prostu nie mogę ich
        dotykać, a chodzenie sprawia taki ból, że w niektórych momentach zbiera mi się
        na płacz. Co mam zrobić, aby tak nie bolało?? sad(
        Ale pozytywne jest to że już w okolicach 18-20 marca będę trzymała moje
        dzieciątko na rękach
        Pozdrawiam Meg
      • havena Re: jak samopoczucie? 16.07.04, 08:51
        Czesc Iwona!
        Do konca zeszlego tygodnia (6. wg OM) bylam tak samo szczesliwa jak Ty.
        Nudnosci, wymioty? Co to znaczy? Tym bardziej, ze w pierwszej ciazy raczej tego
        nie doswiadczalam... A tu od poczatku 7 tyg. wszystko sie zmienilosad Caly czas
        zle sie czuje, juz prawie nic nie moge jesc, codziennie cos odpada z mojego
        menu... Na slodycze nie moge patrzec (nie, loda to chyba bym zjadla!). Nawet
        nie moge popijac wody mineralnej... A i herbate moge tylko okreslonego rodzaju.
        W efekcie prawie caly czas jestem glodna (ile mozna przezyc na owocach?), a na
        mysl o jedzeniu mnie skreca. Koszmar jakis! Ale mam nadzieje, ze minie...

Pozdrawiam,
        Havena
        • jagasz Re: jak samopoczucie? 16.07.04, 09:06
          W I ciąży nudnośći rozpoczęły się u nie w II miesiącu, trwały 2-3 dni ale za to
          jaka częśtotliwość!!!!!!!!!! Nic nie mogłam włożyćdo ust, bo od razu: łazienka,
          ubikacja itd. Więc czekam na te "wytęsknione" nudności.
          Ponadto jak wstaję rano to natychmiast muszę coś zjeść, bo tak mnie skręca z
          głodu.

aga
          • anfi74 Re: jak samopoczucie? 16.07.04, 10:08
            Jagasz, uśmiałam się, bo przypomniałam sobie moje poranne wyścigi z I ciąży.
            Zdążę zjeść banana, czy żołądek znów wysunie się na prowadzenie? Z reguły efekt
            był taki, że dzięki temu bananowi miałam czym wy... Mdłości zaczęły się wtedy
            od 2 m-ca, a pod koniec 3-go przyplątały się te sensacje żołądkowe i trzymały
            kilka tygodni! Schudłam nawet 2 kg. POtem jednak nadrobiłam... Ale to stare
            dzieje...
            Teraz samopoczucie rewelacyjne. Nic się nie dzieje! Nawet brzuch pobolewa dużo
            mniej i prawie niezuważalnie. TYlko częste wizyty w WC i zasypianie przed
            dzieckiem przypominają mi o ciąży. Chyba zadzwonię w końcu do lekarza, żeby się
            umówić, bo widzę, że wszystkie już albo byłyście albo macie wyznaczony termin.
            Pozdrawiam, Ania
          • gota Re: jak samopoczucie? 16.07.04, 10:13
            czesc, ja wlasnie dzisiaj bylam u lekarza (z synkiem pod pacha). i chyba teraz
            musze w to uwierzyc- serducha w prawdzie jeszcze nie widac ale jest pecherzyk
            smile. ciesze sie choc obaw mam bez liku.
            a co do samopoczucia: wczoraj rano robilam synkowi kanapke i dzemem- bleee.
            ohyda! jak to smierdzialo! az sie zastanawialam czy mu to dac wink. ogolnie nic mi
            sie nie chce jesc. tzn. chce sie ale nie mam na nic ochoty. zywie sie jogurtem
            (pol na sniadanie, pol potem) i preclami z maslem (jak juz jestem b. glodna). ok
            poludnia dopada mnie spiaczka - wczoraj przytulilam Jonatana i slodko spalismy
            bite 3 godziny!!! (on oczywiscie z cycem w buzi bo inaczej by tego nie zniosl).
            mam nadzieje, ze prawdziwe mdlosci wogole mnie nie dopadna ( w 1. ciazy byl spokoj)
            a jutro z samego rana wyjezdzamy na wakacje i straaasznie sie z tego ciesze!!!
            pozdrowienia
    • dvoicka Re: MARZEC 2005 16.07.04, 10:10
      dziewczyny!
      chyba bede miala dluzsza przerwe w pisaniu
      moj komputer dogorywa, a kumpel ktory moze pomoc go wyremontowac jest na
      wakacjach
      nie wytrzymalam do umowionej wizyty i znalazlam mojego lekarza w szpitalu
      zobaczylam moje ziarenko na usg - ale jeszcze bez serduszka, na razie to tylko
      pecherzyk
      dostalam luteine i nakaz lezenia
      nie wiem jak to zniose bez telewizora, komputera i zyczliwych ludzi
      ale czego sie nie robi dla dziecka
      moze za tydzien zobacze jego serduszko...
      to fajne co piszecie o rodzeniu w marcu, bo dotad mnie to nie zachwycalo
      ale widze ze ma sporo dobrych stron
      moj mama mowila mi o zaletach rodzenia zima (ja grudzien, brat listopad)
      no i w przeciwienstwie do Was, ja jestem w ciazy po raz pierwszy
      pozdrawiam wszytkich!
      piszcie co u Was i Waszych malenstw.
      • jagasz Re: MARZEC 2005 16.07.04, 10:21
        Dvoicka, leż, odpoczywaj, nie przemęczaj siępod żadnym pozorem!!! Pamiętaj!

Hej, pracujące mamy, powiezdiałyście już o swoich prywatnych planach szefom????
        Ja jeszcze nie, chyba poczekam do wrzesnia...

aga
      • polarna77 Re: MARZEC 2005 16.07.04, 10:37
        Zazdroszcę Wam troszeczkę... U mnie mdłości cały czas (w nocy też), zaparcia,
        krwotoki z nosa, zasłabnięcia i muszę leżeć już od prawie tygodniasad
        Na dodatek to moja pierwsza ciąża i cały czas mam schizy, że dzidzia chora,
        albo że serduszko już nie bije... Zawsze byłam bardzo aktywna (taką mam pracę)
        a teraz mam chyba za dużo czasu i tak mi się we łbie mąci.
        Pozdrawiam i życzę o wiele lepszego niż moje samopoczucia ! smile
    • jovanka_lena Re: MARZEC 2005 16.07.04, 11:13
      babeczki

dopisuje sie, jestem jeszcze b wczesnie, kalkulatory wskazuja termin na 21
      marca... dipero sie dowiedzialam pzedwczoraj, troche poszalalm bo wszystkim
      najblizszym prsiapsiolkom i mamie powiedzialam a potem przeczytalam historie na
      tym forum ani ze po 2 testach 2 kreskowych nie bylo ciazy... bylam u poloznej
      ale zrobila mi taki sam test moczowy (tu w irlandii nie robia zwyczajowo z
      krwi)... hmmm, ciesze sie na potege, kilka dni temu mialam nudnosci a teraz nic
      i cycuszki nie bola i spac mie sie tak starsznie nie chce, juz sie
      przyzwyczailam do mysli ze mam bejbisia! pierwszy raz tu sie do gina idzie w 12
      tygodniu... wiec donoscie co wam lekarze mowia!
    • juustysia Re: MARZEC 2005 16.07.04, 17:01
      czesc dziewczyny Witam was gorąco i gratuluje !!! Ja też dołączyłam do waszego
      grona z czego strasznie sie cieszę !!!! OM mialam 28.05 i jestem w siódmym
      tygodniu ciązy którą dziś widzialam na USG (BARDZO WZRUSZAJĄCE )Termin mam
      podobno na 6,03,2005 I naprawde SZALENIE SIE CIESZE !!! Życze nam wszystkim i
      naszym kochanym maleństwom zdrówka ponad wszystko !!! i gorąco pozdrawiam !
    • skomorowski Re: MARZEC 2005 17.07.04, 21:02
      Czesc dziewczyny!
      12.06.2004 r. braliśmy ślub. Od razu chcielismy starac sie o dzidziusia i ....udało sie za pierwszym razem. 29.06 zrobilismy test - pozytywny smile. Wyjechalismy na wakacje. Wizyte u swojego ginekologa mam umówioną na 19.07. Dzis pojawiło sie niewielkie plamienie i spanikowana poleciałam do szpitala. Zrobiono mi usg. Okazuje sie, ze wszystko jest ok! lepiej!!!!!!!!!!!!!! To beda blizniaki!!! Według moich obliczeń termin porodu przypadnie 10-11 03.2005.
      Dołaczamy z mezem do Was.(a wszystko to stało sie 4 dni po ślubie smile)
      Pozdrawiamy Paulina i Sławek
      • aronka1 Re: MARZEC 2005 17.07.04, 22:33
        skomorowski napisał:

> Czesc dziewczyny!
        > 12.06.2004 r. braliśmy ślub. Od razu chcielismy starac sie o dzidziusia
        i ....u
        > dało sie za pierwszym razem. 29.06 zrobilismy test - pozytywny smile.
        Wyjechalism
        > y na wakacje. Wizyte u swojego ginekologa mam umówioną na 19.07. Dzis
        pojawiło
        > sie niewielkie plamienie i spanikowana poleciałam do szpitala. Zrobiono mi
        usg.
        > Okazuje sie, ze wszystko jest ok! lepiej!!!!!!!!!!!!!! To beda blizniaki!!!
        We
        > dług moich obliczeń termin porodu przypadnie 10-11 03.2005.
        > Dołaczamy z mezem do Was.(a wszystko to stało sie 4 dni po ślubie smile)
        > Pozdrawiamy Paulina i Sławek

Gratulacje!!! Podwójne!!! To tak wcześnie Wy już wiecie, że będą bliźniaki?
        Ach, ta technika! wink
        Trzymam kciuki! Zostańcie z nami, jest nas tu już trochę, ale w tym gronie to
        chyba pierwsze bliźniaki! smile Nooo, w każdym razie takie, o których wiadomo. Bo
        może jeszcze jakieś się ujawnią... wink
        Pozdrawiam!
        • tojakika Re: MARZEC 2005 19.07.04, 09:46
          Witam Przyszłe Mamy !!! wink))
          Ja ma termin na 4 marca, ciesze sie ale jednoczesnie troche niepokoję, do gin
          ide poo jego urlopie, czekam niecierpliwie czy wszystko jest ok, tak wogole to
          czuje sie tak niesamowice, nierealnie, chcielismy dziecko i udalo sie po roku
          starania, mam 26 lat i bede mama heheh
          POzdrawiam wszystkie szczesliwe.
          • niedzwiedz9 Re: MARZEC 2005 26.07.04, 08:51
            Witam,co u Was? My wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom o ciąży.Mieszkamy w
            jednym domu więc chciałam żeby dowiedzieli się jak najwcześniej i nie musieli
            sami domyślać. Mam 26 lat,męża i dwuletnią córę a podczas tej rozmowy czułam
            się jak nastolatka informująca o wpadce... Tata pogratulował,ucieszył się , ale
            mama...Najpierw ją zatkało , później powiedziała coś w stylu " czasy ciężkie,
            sama mówiłaś, że ubranka dziecięce podrożały", ogólnie -szczęśliwa nie byłasad
            No ale najważniejsze,że my się cieszymy, już nie mogłam się doczekać tej
            ciąży.Pozdrawiam Marcóweczki, piszcie co słychać.Pozdrawiam-KAśka
          • kacha30 Re: MARZEC 2005 26.07.04, 23:35
            To i ja się dopisze. Termin mam na 3 marca - to moja druga dzidzia. Nie
            planowana na ten moment, ale nie wyobrazam sobie aby jej moglo własnie teraz
            nie byc. Njawiecej radosci swym istnieniem sprawiła mojej 9 letniej córce,
            która myślała ze juz zawsze bedzie jedynaczka. pozdrawiam forumowiczki - dobrze
            nie byc pozostawiona samą sobie. (Faceci tak nie przeżywają a i rodzina przy 2-
            giej ciąży uwaza cie za doswiadczona kobiete)
        • aguska25 Re: MARZEC 2005 27.07.04, 16:03
          Witajcie Marcowe mamuski!!! Jesli mozna do Was dolaczyc to bardzo chetnie
          zawitam w Waszym gronie. 9 lipca zobaczyłam dwie kreski na tescie i rozplakalam
          sie ze szczescia! Staralismy sie z mezem od roku i mielismy juz dziwne mysli,
          az tu nagle sie udalo!!!! Termin mam na 13 marca. Niestety jak na razie nie
          jest kolorowo , oprocz ciazowych dolegliwosci juz 2 tyg leze w lozku i wolno mi
          tylko chodzic do ubikacjii!!! Zazdroszcze Wam , ze mozecie w pelni cieszyc sie
          Waszym szczesciem i wakacjami!!! Ciesze sie ze dotarlam do tej strony i
          znalazlam kogos kto tak jak my oczekuje dzidziusia w marcu , pozdrawiam!!!Aguska
        • mama_wojtusia2 Re: MARZEC 2005 17.08.04, 19:27
          hmmm, też bliżniaki...
          też miałam krotok i wylądowałam w szpitalu a tam na odchodnie (13 piątek)
          dowiedziałam się, że to będą dwa łobuzy...
          Termin na koniec marca smile

Marzena
        • wanna1999 Re: urodziłam 14.02.05, 09:26
          5.02.05 (fajna data, można przeczytac od tyłu) w Instytucie Matki i Dziecka w W-
          wie urodziłam przez cesarskie cięcie Amelkę - 35 tc, 2630 g, 51 cm.
          Jestem juz w końcu w domu, mala miała żółtaczkę i naswietlanie dlatego nasz
          pobyt tak sie przedłużył. Ale w końcu u siebie...
    • alicja11 Re: MARZEC 2005 18.07.04, 11:21
      Jeśli wierzyć bardzo bladej różowej kresce, która pojawiła sie na moim teście,
      to ja też mam termin na marzec.
      Trochę mi sie wierzyć nie chce, bo to był 20 dzień cyklu i pierwsza możliwość
      (nawet nie próba).
      Jutro powtórzę test i wtedy zapiszę już stuprocentowo wink

P.S. Martwię się co to będzie, bo jestem przeziębiona.

• niedzwiedz9 Re: MARZEC 2005 28.07.04, 19:56
        Cześć Dziewczyny! Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u lekarza. Wprawdzie jest
        jeszcze bardzo wcześnie ( końcówka 5 tygodnia od OM) ale nie mogłam się
        powstrzymać! Zbadał mnie ginekologicznie, zlecił ogólne badania i umówił na usg
        za tydzień.Odnośnie szpitala to (jeśli wszystko szczęśliwie się ułoży ) z
        pewnością będę rodzić w Narutowiczu-jestem z Krakowa ,w tym szpitalu pracuje
        ginekolog, do którego chodzę , tam urodziłam 2 lata temu córeczkę.Miałam
        cc,dzisiaj doktor powiedział, że druga ciąża też raczej tak się
        zakończy.Pozdrawiam -Kaśka
    • iwonaandrzej widzieliśmy serduszko :) 18.07.04, 19:51
      • iwonaandrzej widzieliśmy serduszko :) 2 18.07.04, 19:54
        znów enter nie w porę!

hej
        wczoraj byliśmy na s usg i pani pokazała nam biąjce serduszko naszej dzidzi smile
        Wszystko jest ok! smile
        Najdziwniejsze, że co inny lekarz to termin porodu inny, hmmm ważne że
        marzec smile)

Pozdrawiam
        iwona
    • monikwodnik Re: MARZEC 2005 19.07.04, 11:47
      Witam wszystkie "marcówki"!
      Mi wstępne wyliczenie pokazuje termin na połowę marca.
      W piątek idę do swojego lekarza, myślę, że powie coś dokładniej.
      W lutym stuknęła mi 30-cha, a to pierwszy dzidziuś, więc cieszę się bardzo.
      Z objawów na początku najgorsze były takie tępe bóle brzucha, brałam No-spę
      i je trochę łagodziła. Nudności nie mam, raczej tzw. zachcianki - ogórki
      kiszone itp.
      Jak będę wiedziała coś więcej, napiszę na pewno.
      Takie forum to świetna sprawa, weszłam tu przypadkiem i chyba już zostanę
      częstym gościem.
      Poza tym słowa uznania dla twórczyni wątku: super pomysł, jeśli chodzi o temat!
      Pozdrawiam
      Monika
    • alika78 Re: MARZEC 2005 19.07.04, 11:57
      witam was,
      ja będę mamą 3 marca tak mi powiedział mój ginekolog. To mój pierwszy dzidziuś
      i ogromnie sie cieszę, ale i boję. Mam zagrożoną ciąże i muszę bardzo dużo
      leżeć, ale jestem pełna optymizmu, że jednak wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam
      was dziewczyny. trzymajcie za mnie kciuki
      • tojakika Re: MARZEC 2005 19.07.04, 13:08
        witam jeszcze raz,
        wlasnie sie dowiedzialam ze mam zle wyniki, zmiany w moczu, nie wiem co to moze
        oznaczac, bardzo sie zdenerwowalam, a moja gin na urlopie, a najbliszy wolny
        termin jakos to jutro ja mi sie uda wyjsc z pracy ...
        • kuki77 Re: MARZEC 2005 19.07.04, 13:53
          Witam
          Z tego co widzę to coraz nas więcej i super. U mnie spokojnie, przestało mnie
          boleć podbrzusze teraz już tylko czuję takie delikatne pociągania, piersi bolą
          dalej i nie mogę spać na brzuchu.W weekend byłam u rodziców, ale się jeszcze
          nie przyznałam (czekam do USG)chociaż strasznie się musiałam pilnować żeby się
          nie wysypać.Pozdrawiam wszystkie oczekujące.
          • hannamay Re: MARZEC 2005 20.07.04, 02:39

tak i ja dolaczyc sie chce do wielkiej listy marcowych mam smile.

moje pierwsze malenstwo ma przyjsc na swiat - zgodnie z opinia lekarza - okolo
            12 marca. jestem juz po pierwszym spotkaniu z lekarzem, za 2 tygodnie bede mogla
            uslyszec bicie serca malenstwa. czuje sie calkiem dobrze poza niewielkim
            zmeczeniem i chwilami wielkiego placzu tak bez powodu. ach te hormony smile))

oby do marca szczesliwie i pogodnie !!!

pozdrawiam wszystkie mamusie i ich brzusie smile)

_hannamay_
        • anfi74 Re: do Tojakika 20.07.04, 14:19
          Nie denerwuj się, w ciąży niestety często zdarzają się infekcje dróg
          moczowych... Istnieją też inne możliwości np. pojemnik nie był czysty albo,
          jeśli zbierałaś poranny mocz, mogłaś się niedokładnie umyć przed.
          A co dokładnie wyszło nie tak?
          • tojakika Re: do Tojakika 21.07.04, 10:28
            Dzieki anfi za ocieszenie,taka otucha wiele znaczy wink)
            Bylam wczoraj u gin -jakiejs malpy strasznej (moja gin na urlopie)nie chciala
            wytlumaczyc powiedziec niesympatyczna, pow. tylko ze mam bakterie coli i dala
            antybiotyk !!!JAk pow mamie zabronila mi brac i wysyla dzis do jakiegos dobrego
            gin zeby zobaczyl moje wyniki i stwierdzil czy moge brac antybiotyk i czy jest
            sens. Nerwy zjadam. Teraz trwaja poszukiwania dobreo gina, a z tym
            antybiotykiem na razie sie wstrzymałam. Nie wiem czy to dobry pomysl. Denerwuje
            sie bo nie wiem co to oznacza ze mam te bakterie i skad i czym to grozi...
            POzdrawiam anfi74 wink))oraz przyszłe mamy i
          • tojakika Re: do Anfi74 - 2 czesc 21.07.04, 10:35
            • tojakika Re: do Anfi74 - 2 czesc 21.07.04, 10:36
              za wczesnie enter ;-( Ta gin wczoraj odmowila mi usg , jestem w 8 t.c i
              powiedziala mi ze to o wiele za wczesanie, i zebym nie przesadzala i przyszla
              za 2-3 tygodnie super babka nie....
              • anfi74 Re: do Anfi74 - 2 czesc 21.07.04, 16:32
                Wiesz, co najlepiej od razu się umów do innego lekarza. Jeśli musisz brać
                antybiotyk, to lepiej nie zwlekać, tylko skonsultować z innym... co dwie
                opinie... Swoją drogą, to chyba robiłaś jeszcze jakieś dodatkowe badania, bo z
                tego co wiem, po zwykłym badaniu moczu można stwierdzić jedynie obecność
                bakterii (np. bardzo liczne) bez rozróżnienia, jaki to rodzaj. No chyba, że ta
                pzni gin ma mikroskop w oczach smile.
                A co do USG, to mój gin z pierwszej ciąży (prywatne wizyty) nie widział też
                potrzeby szybkiego wykonania tego badania; pierwsze, ku mojemu comiesięcznemu
                rozczarowaniu wykonał dopiero w 5 m-cu!
    • ineta Re: MARZEC 2005 20.07.04, 11:29
      I ja dołączam. Dziś byłam u gin. która zrobiła mi usg i było widać maleńki
      (3mm) pęcherzyk ciążowy - czyli ciąży sobie nie uroiłam wink , bo objawów to za
      bardzo nie mam. To dopiero 5 tydzień od ostatniej @. Poszłabym na wizytę
      dopiero za jakieś 2-3 tyg. ale w sobotę wyjeżdżamy na wakacje i chciałam się
      upewnić że wszystko ok. Ale rodzince powiem dopiero jak zobaczę bijące
      serducho smile Na razie wie tylko mąż i moja mama. I cały czas się zastanawiam
      kiedy powiedzieć mojemu 4 latkowi że będzie miał rodzeństwo. Jak myślicie?
      Pozdrawiam
      Aneta
      • anfi74 Re: do Inety 20.07.04, 14:24
        Ja bym nie zwlekała, uprzedziłabym o rodzeństwie... zanim się dowie od innych.
        Ale to tylko moje zdanie, bo ja zastosowałam taktykę "powiedzieć komu się
        da" smile)). I rzeczywiście mała dowiedziała się od mojego bratanka, nie od nas smile.
        Pozdrawiam

• anfi74 Re: ... i do wszystkich :))) 20.07.04, 14:31
      Zwracam się z propozycją smile
      Dziewczyny z czerwcowych starań zrobiły listę, zawierającą podstawowe
      informacje tj. nick, imię, który cykl, skąd. Może i my stworzymy coś takiego z
      uwzględnieniem terminu porodu (na któryś każda się zdecyduje smile) i które to
      dziecko. Czytając jakiś post łatwo będzie się połapać, bez szperania w
      poprzednich wypowiedziach, o kogo chodzi.
      Jeśli to Wam odpowiada, to postaram się przygotować taką listę w ciągu
      najblizszych dni... chyba, że inna mama się nudzi jeszcze bardziej, to śmiało
      może mnie uprzedzić smile

U mnie wszystko ok, wcale nie czuję się, jak początkująca ciężarówka...
      Pozdrawiam
      • iwonaandrzej lista 21.07.04, 08:13
        hej hej dopisujcie sie cytujac smile

iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia
        • gosiola Re: lista 21.07.04, 09:03
          iwonaandrzej napisała:

> hej hej dopisujcie sie cytujac smile
          >
          >
          > iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia
          gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego ALE ja czuję marzec - 2 dz.
          • tojakika Re: lista 21.07.04, 10:34
            gosiola napisała:

> iwonaandrzej napisała:
            >
            > > hej hej dopisujcie sie cytujac smile
            > >
            > >
            > > iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia
            > gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego ALE ja czuję marzec - 2
            dz
            > .Swietny pomysł -
            tojakika - MAgda - Warszawa - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko
            >
            >
            • jagasz Re: lista 21.07.04, 10:46

gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego ALE ja czuję marzec
              - 2 dz
              tojakika - MAgda - Warszawa - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko
              jagasz - Agnieszka - Warszawa - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko

CZy tutaj chodzi o cykl starań???

aga
              • jovanka_lena Re: lista 21.07.04, 13:43
                gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego
                tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko
                jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko
                jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia
                • jovanka_lena Re: lista 21.07.04, 13:45
                  ponumerowane lepiej, prawda?

1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia
                  2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego
                  3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko
                  4.agasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko
                  5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia
                  6.
                  7.
                  8.
                  9.
                  • ineta Re: lista 21.07.04, 13:51
                    > 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego
                    > 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko
                    > 4.agasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko
                    > 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia
                    > 6.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko
                    > 7.
                    > 8.
                    > 9.
                    • jagasz Re: lista 21.07.04, 14:41
                      ineta napisała:

> 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia
                      > > 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego
                      > > 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko
                      > > 4.jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko
                      > > 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia
                      > > 6.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko
                      > > 7.
                      > > 8.
                      > > 9.
                  • jagasz Re: lista 21.07.04, 14:41
                    > 4.jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko
                    > 6.
                    > 7.
                    > 8.
                    > 9.
                    • anfi74 Re: lista 21.07.04, 16:34

2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko
                      4.jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko
                      6.anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko
                      7.
                      8.
                      9.

ps.:
                      dopisałam Gosi "2 dziecko", bo się zgubiło po drodze smile))
                      • iwonaandrzej Re: lista 22.07.04, 07:40
                        > 6.anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko
                        > 7.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko

ps ineta tez sie zagubila smile
                        pozdrawiam
                        Iwona
                        • amelia124 Re: lista 24.07.04, 12:07
                          2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego
                          7.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko
                          8.amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś
                          • anfi74 Re: lista 24.07.04, 13:33

2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko
                            7.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko
                            8.amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś
                            9.sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - ??? - pierwsze bliźnięta!
                            10.mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko
                            11.niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko
                            12.niedzwiedz9 - ??? - ??? - ??? - 29 marca - 2 dziecko
                            13.

Ps.:
                            pozwoliłam sobie dopisać "szczątkowe" wiadomości na temat nowych marcówek,
                            proszę zastąpcie pytajniki, jeśli to Wam w niczym nie przeszkadza

Ps 2.:
                            Nasz marzec stoi pod znakiem "2", najwięcej zaciążyło w 2 cyklu, dla większości
                            to 2 dziecko i jedna z nas nie rozdrabnia się i od razu postawiła na 2! smile))
                            • monikwodnik Re: lista 24.07.04, 16:48
                              > 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko
                              > 6.anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko
                              > 7.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko
                              > 8.amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś
                              > 9.sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - ??? - pierwsze bliźnięta!
                              > 10.mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko
                              > 11.niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko
                              > 12.niedzwiedz9 - ??? - ??? - ??? - 29 marca - 2 dziecko
                              > 13. monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca (wg lekarza na
                              bank) - 1 dzidziuś

• niedzwiedz9 Re: lista 26.07.04, 09:00
                                monikwodnik napisała:

> > 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia
                                > > 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko
                                > > 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko
                                > > 4.agasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko
                                > > 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia
                                > > 6.anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko
                                > > 7.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko
                                > > 8.amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś
                                > > 9.sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - ??? - pierwsze bliźnięta!
                                > > 10.mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko
                                > > 11.niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko
                                > > 12.niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2 dziecko
                                > > 13. monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca (wg lekarza na
                                > bank) - 1 dzidziuś
                                >
                                • agusik25 Dzień Dobry:) 26.07.04, 09:28
                                  Ja już od pewnego czasu podczytuję sobie Wasze postysmile W końcu postanowiłam się
                                  wpisać. Dwie kreski pokazały się 10.07smile W piatek odebrałam wyniki testu z
                                  krwi, które potwierdziły moją ciążę. Cieszę się niesamowicie. To bedzie moja
                                  pierwsza dzidzia. Są tutaj już doświadczone mamusie, więc mam nadzieję, że moge
                                  liczyć na Waszą pomocsmile Do marca jeszcze tyle czasu... Rodzicom już
                                  powiedzieliśmy, są zachwyceni. To bedzie ich pierwszy wnuczeksmile Do lekarza idę
                                  dopiero 10.08 (mój gin wraca wtedy z urlopu). Mam nadzieję, że jakoś wytrzymam
                                  to czekanie.

Pozdrawiam cieplutko.
                                • agusik25 Re: lista 26.07.04, 09:29

> > > 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia
                                  > > > 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko
                                  > > > 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko
                                  > > > 4.agasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko
                                  > > > 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia
                                  > > > 6.anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko
                                  > > > 7.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko
                                  > > > 8.amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś
                                  > > > 9.sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - ??? - pierwsze bliź
                                  > nięta!
                                  > > > 10.mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko
                                  > > > 11.niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko
                                  > > > 12.niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2 dziecko
                                  > > > 13. monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca (wg lekarz
                                  > a na
                                  > > bank) - 1 dzidziuś
                                  > > > 14.agusik25 - Agnieszka - Ostrów Wlkp. - 1 cykl - 24 marca - 1 dzidzia
    • mbuk Re: MARZEC 2005 21.07.04, 15:08
      witam wszystkie marcóweczki smile)
      ja jestem dzisiejszą szczęściarą, rano zobaczyłam dwie krechy smile))))))))
      Chętnie się dopiszę do waszej listy, ale najpierw muszę się czegoś więcej
      dowiedzieć (np. który tydzień..... ) Po wizycie u lekarza i po przeczytaniu
      wszystkich wątków (bo dziś nie dałam rady) na pewno się odezwę i zostanę z wami
      do marca smile
      pozdrawiam cieplutko
      jejku.... jeszcze do końca nie mogę uwierzyć smile)
    • gagat100 Re: MARZEC 2005 21.07.04, 20:13
      Juz tu raz pisałam i znow WAS witam, niesmiało tu zagladnelam bo na tescie
      druga bladziutka kreseczka i boje sie bardzo ze to juz 35dc i taka blada krecha
      na wszelki wypadek biore duphaston, po ostatniej ciazy obumarłej lekarz zalecil
      od razu brac jak stwierdze ciaze, jutro zrobie drugi test, a do lekarza i usg
      we wtorek trzymajcie kciuki!!!

Asia
      aniołek 805.03.2004
      kropeczka (mam nadzieje!)
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Czytelna lista DOBRYCH ginekologow:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090 polecajcie!
      • alicja11 Re: MARZEC 2005 22.07.04, 00:44
        A ja się bardzo boję, bo jestem chora. Kaszel i katar, na szczęście bez
        gorączki. Jutro idę do lekarza. Mam nadzieję, że to nie żadna wirusówka... sad
      • anfi74 Re: Gagat :))) 22.07.04, 08:00
        Narobiłaś ostatnio tyle "hałasu", że nie mogę sobie darować i składam gorące
        gratulacje!!! Fajnie, że załapałaś się do nas na marzec!
        • iwo_72 Re: Gagat :))) 22.07.04, 09:10
          Czytam sobie wasze wypowiedzi i lezka mi sie kręci. Ja jestem Mamą z forum
          Marzec 2004. Tak milo tu zajrzec i poprzypominac sobie jak czułam się rok temu.
          Teraz juz jestem mamusią ślicznej Małgosi!!!!!!

Zyczę wam dużo spokoju, wypoczywajcie i rozpieszczajcie się! Później będziecie
          musiały rozpieszczać swoje maluszki i na wasze rozpieszczanie nie będzie czasu.
          Ale i tak mówie, że warto!!! Nasze pociechy są naprawde kochane!!!!

Trzymam za was kciuki i będę tu zaglądać, to tak miło powspominać!
          • tojakika Re:do IWO _72 22.07.04, 15:46
            Milo ze do nas zajrzalas,
            zazdroszcze Ci ze masz juz to za sobą i ze masz sliczna córeczke!!
            pOzdrawiam serdecznie !!Ja juz sie uzależnila od tego forum.!!!!!jestem w 8
            tygodniu wlasnie .
            Jak wczytalam sie wczoraj na forum Szpitale w porody, to mina mi zrzedla nie
            nazarty sie postraszylam troche wink))
            Najważniejsze zeby skupic sie na teraz, ze rosnie we mnie zycie wink))
            Pozdrawiam wszystkie brzusie i mamusie wink)

Magda - Warszawa - 8 t.c. - 1 dziecko - 27 lat
    • sula_i_komary Re: MARZEC 2005 22.07.04, 18:11
      Witam!
      To ja : babka od bliźniaków smile. Założyłam specjalnie swoje konto, bo do tej pory korzystałam z konta męża.Według drugiego USG bliźniaki mają 7 tygodni (od ostatniej @)...termin wypada 10.03.05-tak jak myślałam... tyle, że bliźniaki rodzą się zazwyczaj wcześniej sad. Będzie to pewnie luty...ale zostanę z Wami w marcowym wątku.
      SULA/PAULINA(27)-Szczecin-1 cykl-7 tydzień-pierwsze DZIECI smile
    • mama_wojtusia2 Re: MARZEC 2005 22.07.04, 22:41
      Dwie krechy wyszły dzisiaj smile))))
      Termin wychodzi na 31 marca.
      Pierwsze dziecko urodziło się dokładnie w terminie, więc
      pewnie będzie powtórka.
      smile))))))))))
    • iwonaandrzej MARZEC 2005 23.07.04, 08:25
      hej hej co u was???
      dobrze, ze slonko zniknelo choc na kilka godzin smile
      Ostro szukuję się do wyjazdu, zakupiłam odpowiednie leki, witaminki - mam brać
      od 15 VIII. Szkoda tylko, że taka pokłuta jestem, lekarz zlecił sporo badań,
      najlepsze, że pielęgniarka w przychodni (takiej PRLowskiej jak ja to mówię)nie
      wiedziała czy na toksoplazmozę to na czczo czy nie!!! Odpowiedzi udzieliła mi
      kobieta z kolejki za mną smile
      ehh, te nasze przychodnie...

odezwijcie się i napiszcie co u was

Pozdrawiam i życzę miłęgo weekendu
      Iwona
      • jagasz Re: MARZEC 2005 23.07.04, 08:31
        U mnie straszny stres w pracy jak tak dalej pójdzie, to chyba skorzystam ze
        zwolnienia. Na szczęście za tydzień idęna urlop.

aga
        • tojakika Re: MARCÓWKI jak tam???? 23.07.04, 12:05

witam,
          JAk sie czujecie przyszłę mamy, jak sie zmienia wasze zycie, podejscie do
          codziennych spraw, przyzwyczaiłyscie juz sie ze bedziecie mamami???
          JAk wogole zyjecie z dnia na dzien?
          Mi sie dluza te dni tygodnie co dopiero moziwc o miesiacach, wiem juz chyba ze
          jestem w ciazy znaczy przyzwyczajam sie nadal, codziennosc, za tyddzien ide na
          urlop wink teraz na to czekam, odpoczac i nie musiec rano wstawac.
          Jutro start 9t.c a dzis nie wcisnelam sie w moje ukochane dzinsy i potem inne
          spodnie co bedzie dalej?????
          Pozdrawiam jeszcze raz, zycze milego weekendu i duzo odpoczynku
        • niunia44 Re: MARZEC 2005 23.07.04, 12:20
          Witam!
          No to ja równiez nieśmiało dołaczam do wątku marzec 2005. Dwa dni temu
          zrobiłam test i wyszły dwie krechy, szczerze powiem, ze to troszeczke mały
          szok, bo to jest nic innego jak wpadka. Wprawdzie planowalismy z męzem za rok,
          dwa starać sie o dzidziusia, no cóż ale los zadecydował inaczej. Mamy synka
          Tobiaszka który ma 1,5 m-cy i poprostu boimy sie że to może byc za mała różnica
          wieku między dziećmi. Trochę się obawiam czy sobie poradzę z dwójką takich
          maluszków. Powoli oswajam się z tą myślą i przyzwyczajam ze będę miała
          następnego bąbla.
          Termin mojej ostatniej miesiączki to 19.06.2004 więc wg obliczeń z OM to jest
          9m-cy + 7dni to termin porodu wychodzi 26.03.2005r. Tak miałam wyliczony termin
          w pierwszej ciązy na 27 luty 2003 z datą OM 20 maj i urodziłam 25 luty.
          Dzwoniłam wczoraj do Polikliniki zeby umówic sie na wizytę z moim gin. który
          prowadził moja 1 ciążę, ale dowiedziałam się ze ma urlop do 13 sierpnia więc
          pójdę do niego dopiero po jego urlpoie.
          Dziś wyjeżdzamy z mężem i Tobim na urlop nad morze i wracamy 03 sierpnia. Jak
          tylko wrócę to się do Was odezwę.
          Pozdrawiam mamusie i fasoleczki.
          Ewa mama Tobiego (25.02.2003) i fasolki(03.2005)
          • niedzwiedz9 Re: MARZEC 2005 23.07.04, 19:17
            Witam! Dołączam do Was z ciągle jeszcze nie dowierzając...Dwa testy
            pozytywne,kreski wprawdzie nie bardzo intensywne,ale obydwa były robione w
            ciągu dnia (nie mogłam się powstrzymać) ,a co chwilę gonię do ubikacji.Cieszę
            się bardzo -planowaliśmy to dzieciątko,a jednocześnie bardzo boję.To moja druga
            ciąża- córka ma dwa latka.Wiem jaki to cud i szczęście być w ciąży, ale nie
            mogę odpędzić od siebie obaw...-Wy to przecież rozumiecie.Pozdrawiam-Kaśka.
            • niedzwiedz9 Re: MARZEC 2005 23.07.04, 19:19
              Aha-mój termin porodu wyliczony wg kalkulatora na edziecku to 29.03.2005.
    • amelia124 Re: MARZEC 2005 24.07.04, 12:14
      Dopisuję się do Was dziewczyny. Właśnie wróciłam od lekarza (pierwsza wizyta) i
      bardzo sie cieszę. Jest to 7 tc, dzidzia ma dokładnie 1 cm (podobno norma, mam
      nadziejęwink i bije jej serduszko!!! strasznie się denerwowałam przed tą wizytą,
      czy wszytsko jest OK i wyszło mi ciśnienie 140/90wink Pani Doktor pewnie się
      uśmiała, że jestm taki nerwus, ale ja już wiem od 5 lipca i bardzo, czekałm na
      tę wizytę, żeby wiedzieć na 100%,że jest dzidzia! mam skierowanie na mocz,
      morfologie, OWa i cukier. Następna wizyta za 2 tyg. Czy któraś z Was też jest w
      7tc?
      • anfi74 Re: MARZEC 2005 24.07.04, 13:38
        Amelia, ja też dowiedziałam się 5 lipca, ale dzisiaj zaczęłam 8 tc. Pewnie
        lekarka nie zdziwiła się Twoim zdenerwowaniem, bo wiele przyszłych mam tak
        reaguje. Ja w I ciąży, co wizytę miałam podwyższone ciśnienie (norma u mnie to
        niskie), a po pierwszej wizycie lekarz od razu skierował mnie na EKG, choć i
        bez tego wiedziałam, że moje serce hula po całej klinice smile)).
      • monikwodnik Re: MARZEC 2005 24.07.04, 17:02
        Wczoraj byłam na USG i jestem w 7 tc, jak się okazało. Słyszałam tętno
        maleństwa i widziałam bijące serducho! Lekarz założył mi już kartę ciąży. Też
        mam skierowanie na badania, za to ciśnienie z idealnego 120/80, jakie miałam
        zawsze, spadło na 115/65. Jak na mnie to niskie, ale w ciąży to podobno norma.
        Pozdrawiamy wszystkie mamy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka