dvoicka Re: MARZEC 2005 12.07.04, 10:47 dopisuje sie i ja! termin wyliczylam sobie na 6 marca w czwartek ide na USG i mam nadzieje, ze zobacze juz serbuszko malenstwa to bedzie 8 tydzien czuje sie super, czego i Wam zycze (tez mam konflikt serologiczny) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpunia Re: MARZEC 2005 12.07.04, 15:17 gratuluje! Ja ide na USG we wtorek czyli jutro, a termin mam na 8.03. Czulam sie swietnie do soboty, kiedy zaczelam podplamiac. Polecialam natychmiast do lekarza dostalam leki, lezenie i juz jest po dwoch dniach ok. Siedze jednak w domu no i czytam, czytam, czytam Zycze Ci powodzenia. Ps. Serduszko podobno na tym etapie juz widac Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: MARZEC 2005 12.07.04, 11:16 Iwona, co się dzieje z Tobą... miałaś być na badaniach i co? Jagasz, cieszę się z pozytywnego wyniku sprawdzającego. Podziwiam, że potrafisz zachować taką wiadomość w wąskim kręgu wtajemniczonych. Ja chyba dla formalności dam cynk do jakiejś regionalnej gazetki, bo i tak wszyscy juz wiedzą )). Moja córeczka też wie o dzidziusiu i jestem zaskoczona jej pozytywną reakcją. Wcześniej dzidziuś to wróg nr 1, nawet lalkę - niemowlaka musieliśmy schować, bo tylko ją biła albo zrzucała na podłogę. Nie wiem, skąd ta awersja, ale ważne, że już przeszła, tak samo nieoczekiwanie, jak się pojawiła. Czekaczka, odezwij się również, bo nigdzie Cię nie widać... U mnie teoretycznie zaczął się 6 tc, a czwarty życia maleństwa. Czuję się b. dobrze, w zasadzie bez zmian. Jedynie senność mnie już dopadła. Do lekarza wybieram się pod koniec lipca, bądź początkiem sierpnia. Potem prawie 3 tygodnie byczenia się nad morzem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polarna77 Re: MARZEC 2005 12.07.04, 11:35 Witam!! Sama nie wiem czy ja na luty czy na marzec (OM 9.05, ale owulacja tydzień później, w ok. 21 dniu cyklu). A lekarz mi nie chce powiedzieć na kiedy... no ale cóż zrobić - chyba i tak się dowiem a przynajmniej mam taką nadzieję. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej wróciłam 2 13.07.04, 07:46 hej nacisnęłam za wcześnie enter Już wróciłam - zamiast 2 dni trzymali mnie w szpitalu od czwartku do poniedziałku,ponieważ niby "kasa chorych" zwraca koszta za leczenie ciężarnych dopiero po 5 dobie, ehhh Zbadali mi krew - 2 razy B-HCG, które pokazało ładny przyrost, progesteron i USG. Na USG pęcherzyk miał w piatek dopiero 3mm, ale kazali zrobić powtórne badanie w przyszły poniedziałek. Dostałam też LUTEINE, która podobno dają standardowo każdemu, hmmm. Jak ja się bierze? W szpitalu połykałam bo nikt nic nie mówił a na opakowaniu jest napisanę, że podjęzykowo... lekarz tez nic nie powiedział. Niestety odradził mi moją 33h podróż do Francji pod konoiec lipca i staję teraz na głowie, żeby wykombinowac pociąg, tyle że pojadę trochę na okrętke ale będę leżeć Niuniek jest tu najważniejszy jak się czujecie? Mnie bola piersi i lekko podbrzusze ale tylko czasami. Nudności i wymioty sa mi jeszcze obce Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej ratujmy wątek!! 14.07.04, 08:01 o kurcze, spadłyśmy dziś na 2 stronę!!! gdzie jesteście?? będę wieczorkiem to wskoczę tu na chwilkę miłego dnia dla wszystkich Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej ratujmy wątek!! 14.07.04, 08:09 opowoiem Wam coś - jak na wiadomośc od mojego taty, że zostanie dziadkiem odpowiedział mi smsem mój brat i jego żona Cytuje: Gratulacje! PS. imiona Filipek, Kacperek i Dagmara są zarezerwowane. My zaczniemy starania za 10 dni. co o tym myślicie? byłam delikatnie mowiac zaskoczona. Dobrze że mam przygotowane inne imiona pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: ratujmy wątek!! 14.07.04, 08:29 A widzisz, znakiem tego na wszystko trzeba być przygotowanym, na imiona dziecka też Ja też miałam taką mała wymianę na temat imion dla dziecka z siostrą, w końcu żadna z nas tak dziecka nie nazwała. U mnie 6 luba jak kto woli 4tc. w zależności od sposobu liczenia. Na razie jest OK. Pozdrawiam serdecznie aga Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: MARZEC 2005 14.07.04, 11:24 troche mi sie nie uklada iexplorer nawala i mam problemy z czytaniem forum ale najgorsze to jakies plamienie, ktore pojawilo sie wczoraj wieczorem. niby niewiele, ale nie wiem czy wytrzymam do jutrzejszej wizyty u lekarza. i chyba nie bede ryzykowac wyjazdu w gory. maz sie zmartwi... Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: MARZEC 2005 14.07.04, 11:29 Hej, Dvoicka czy to jest Twoja I ciąża???? Może mogłabyś iść na kontrolę dzisiaj nawet do najbliższgo państwowego lekarza. Lepiej dmuchać na zimne. Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
justyhna Re: MARZEC 2005 14.07.04, 11:29 witam Was wszystkie u mnie termin na 7 marca(7t.c.) ciesze sie,ze jest nas tak duzo!ja juz widzialam swoje malenstwo (przezycie niesamowite bo pierwsza ciaza).Jak okreslila pani doktor taki maly fredzelek Ciesze sie razem z wami i tez chetnie bym wszystkim powiedziala,ale boje sie zeby nie zapeszyc.Bliskiego przyjaciela zona w 3 m-cu miala zabieg niewuczuwalne tetno plodu.Boje sie zeby cos bylo nie tak,a potem to odkrecanie i mowienie wszystkim,ale nie mozna zakladac,ze bedzie zle?nie?POki co jestem dobrej mysli! A tesciom chcemy powiedziec jutro, tesc ma urodziny na pewno sie ucieszy bardzo ma juz 70latek! Ale sie rozpisalam! Mam nadzieje ze utrzymamy kontakt kochane "marcoweczki" pozdrawiam cieplo i wracam do pracy Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
gota Re: MARZEC 2005 14.07.04, 12:30 czesc, chyba musze tez sie dopisac, chociaz nadal nie do konca wierze.. ale 4. z kolei test wyszedl tak wyrazny, ze nie pozostawia zadnych watpliwosci. z moich obliczen wychodzi 16.03.2005 powiem szczerze, ze jestem w szoku!!! bo chociaz zaczelismy sie juz w czerwcu starac o rodzenstwo dla naszego rocznego synka to nie przypuszczalam, ze uda sie za pierwszym razem!!! zwlaszcza,ze synka nadal karmie piersia.. (pierwszym razem udalo sie po 4 miesiacach). tak wiec beda niecale 2 lata roznicy. zjada mnie niepokoj... czy damy sobie rade? no a z drugiej strony straaasznie sie ciesze. w piatek ide do lekarza a w sobote jedziemy na 2 tygodnie pod namiot. mam nadzieje, ze uda mi sie choc troche odpoczac pozdrawiam- gota Odpowiedz Link Zgłoś
kuki77 Re: MARZEC 2005 15.07.04, 17:40 Witam Po 3 miesiącach starań przedwczoraj zobaczyłam dwie kreseczki na teście. Na razie cieszę się ostrożnie(uwierzę tak do końca jak zobaczę serduszko w USG).Nie wiem na ile to siła sugestii ale od dzisiaj mam lekkie nudności.Mój termin to chyba 17.03.2005. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i mam nadzieję że będzie nas tu coraz więcej,bo marzec to super miesiąc na urodzenie maluszka. Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: MARZEC 2005-do kuki77 15.07.04, 18:41 Witaj w marcowym gronie! Gratuluję!!! Też uważam, że marzec jest super na rodzenie! To takie przedwiośnie, zaczyna się robić zielono, ciepło. No i potem cała wiosna, lato i jesień na spacerki! Natalię rodziłam w zimie, i to na początku. Krótkie dni, ciemno, ponuro. I trochę musieliśmy poczekać z wyjściem, żeby mrozy zelżały. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sandraw Re: MARZEC 2005-do kuki77 16.07.04, 08:05 hej ja mam termin teoretycznie na 13 lutego (10 wg lekarki, 13 wg komputera z uwzględnieniem cyklu). PIerwszą córcie urodziłąm 2 tyg po terminie, wiedziałam ze tak będzie bo doskonale wiem kiedy mam owulację. I tym razem wiem, że moja fasolinka jest conajmniej 2 tyg młodsza niż liczy lekarz, dlatego możliwe jest że dopiero w marcu urodzę całuski Ola Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz marzec 2005 16.07.04, 08:24 Widzę, że u większości z nas to będzie drugie dziecko))) Ha! Jakie doświadczone mamy już jesteśmy))) U mnie około 7 tc. Nudności na razie 0, chociaż dzisiaj jak wstałam rano to tak jakby trochę zaczęło mnie mdlić, ale może sobie to tylko wmawiam. Natomiast nie da się ukryć, że mój biust jakby trochę "spuchł")) Ponadto przewidywany termin na okło 09/03. Ale jeżeli będzie podobnie jak z I dzieckim to urodzę później. Ja Martę urodziłam też w zimie, bo pod koniec listopada. O tyle sobie chwalę ten czas, że na wakacje dziecko miałam już baaaardzo duże)) Pozdrawiam WAs emamy serdecznie Podobno weekend ma być ciepły. aga Odpowiedz Link Zgłoś
havena Re: marzec 2005 16.07.04, 08:45 Hej Aga! > Ja Martę urodziłam też w zimie, bo pod koniec > listopada. To raczej jeszcze jesien Moja pierworodna urodzilam w same swieta (25.12). Boze Narodzenie w szpitalu, bajer! Nas szczescie teraz chyba nie uda nam sie zahaczyc o Wielkanoc A zima w 98/99 byla piekna - mrozna i sniezna, wiec chodzilysmy na biale spacerki. Przedwiosnie to chyba najlepszy czas na dzidzie > Podobno weekend ma być ciepły. > A u nas we Wroclawiu ma byc najcieplej Pozdrawiam, Havena Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej jak samopoczucie? 16.07.04, 08:27 hej dziewczyny czy jest jeszcze ktoś kto nie ma prawie zadnych objawów? MNie bolą piersi i biustonosz zdejmuję kilkanaście sekund oraz czasami podbrzusze. miałąm już 1 USG - był pęcherzyk Jutro ide na 2 - zalecone przez lekarza. Napiszcie coś, jestem pełna obaw, gdzie te nudności? wymioty? chociaż nie tęsknię za nimi Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
meg1 Re: jak samopoczucie? 16.07.04, 08:45 Cześć Dziewczęta, robiłam test i zobaczyłam te dwie kreseczki, trochę mnie to przeraziło ale teraz już przyzwyczajam się do tej myśli. Dzisiaj idę do gina więc mam nadzieję że potwierdzi moje obawy. No i czy z moją dzidzią wszystko jest ok, mam tylko nadzieję że to nie za wcześnie bo dzisiaj ropoczyna mi się dopiero 6 tydzień (od dnia miesiączki). Nudności nie ma, ale za to ból piersi jest ogromny, po prostu nie mogę ich dotykać, a chodzenie sprawia taki ból, że w niektórych momentach zbiera mi się na płacz. Co mam zrobić, aby tak nie bolało?? ( Ale pozytywne jest to że już w okolicach 18-20 marca będę trzymała moje dzieciątko na rękach Pozdrawiam Meg Odpowiedz Link Zgłoś
havena Re: jak samopoczucie? 16.07.04, 08:51 Czesc Iwona! Do konca zeszlego tygodnia (6. wg OM) bylam tak samo szczesliwa jak Ty. Nudnosci, wymioty? Co to znaczy? Tym bardziej, ze w pierwszej ciazy raczej tego nie doswiadczalam... A tu od poczatku 7 tyg. wszystko sie zmienilo Caly czas zle sie czuje, juz prawie nic nie moge jesc, codziennie cos odpada z mojego menu... Na slodycze nie moge patrzec (nie, loda to chyba bym zjadla!). Nawet nie moge popijac wody mineralnej... A i herbate moge tylko okreslonego rodzaju. W efekcie prawie caly czas jestem glodna (ile mozna przezyc na owocach?), a na mysl o jedzeniu mnie skreca. Koszmar jakis! Ale mam nadzieje, ze minie... Pozdrawiam, Havena Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: jak samopoczucie? 16.07.04, 09:06 W I ciąży nudnośći rozpoczęły się u nie w II miesiącu, trwały 2-3 dni ale za to jaka częśtotliwość!!!!!!!!!! Nic nie mogłam włożyćdo ust, bo od razu: łazienka, ubikacja itd. Więc czekam na te "wytęsknione" nudności. Ponadto jak wstaję rano to natychmiast muszę coś zjeść, bo tak mnie skręca z głodu. aga Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: jak samopoczucie? 16.07.04, 10:08 Jagasz, uśmiałam się, bo przypomniałam sobie moje poranne wyścigi z I ciąży. Zdążę zjeść banana, czy żołądek znów wysunie się na prowadzenie? Z reguły efekt był taki, że dzięki temu bananowi miałam czym wy... Mdłości zaczęły się wtedy od 2 m-ca, a pod koniec 3-go przyplątały się te sensacje żołądkowe i trzymały kilka tygodni! Schudłam nawet 2 kg. POtem jednak nadrobiłam... Ale to stare dzieje... Teraz samopoczucie rewelacyjne. Nic się nie dzieje! Nawet brzuch pobolewa dużo mniej i prawie niezuważalnie. TYlko częste wizyty w WC i zasypianie przed dzieckiem przypominają mi o ciąży. Chyba zadzwonię w końcu do lekarza, żeby się umówić, bo widzę, że wszystkie już albo byłyście albo macie wyznaczony termin. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gota Re: jak samopoczucie? 16.07.04, 10:13 czesc, ja wlasnie dzisiaj bylam u lekarza (z synkiem pod pacha). i chyba teraz musze w to uwierzyc- serducha w prawdzie jeszcze nie widac ale jest pecherzyk . ciesze sie choc obaw mam bez liku. a co do samopoczucia: wczoraj rano robilam synkowi kanapke i dzemem- bleee. ohyda! jak to smierdzialo! az sie zastanawialam czy mu to dac . ogolnie nic mi sie nie chce jesc. tzn. chce sie ale nie mam na nic ochoty. zywie sie jogurtem (pol na sniadanie, pol potem) i preclami z maslem (jak juz jestem b. glodna). ok poludnia dopada mnie spiaczka - wczoraj przytulilam Jonatana i slodko spalismy bite 3 godziny!!! (on oczywiscie z cycem w buzi bo inaczej by tego nie zniosl). mam nadzieje, ze prawdziwe mdlosci wogole mnie nie dopadna ( w 1. ciazy byl spokoj) a jutro z samego rana wyjezdzamy na wakacje i straaasznie sie z tego ciesze!!! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: MARZEC 2005 16.07.04, 10:10 dziewczyny! chyba bede miala dluzsza przerwe w pisaniu moj komputer dogorywa, a kumpel ktory moze pomoc go wyremontowac jest na wakacjach nie wytrzymalam do umowionej wizyty i znalazlam mojego lekarza w szpitalu zobaczylam moje ziarenko na usg - ale jeszcze bez serduszka, na razie to tylko pecherzyk dostalam luteine i nakaz lezenia nie wiem jak to zniose bez telewizora, komputera i zyczliwych ludzi ale czego sie nie robi dla dziecka moze za tydzien zobacze jego serduszko... to fajne co piszecie o rodzeniu w marcu, bo dotad mnie to nie zachwycalo ale widze ze ma sporo dobrych stron moj mama mowila mi o zaletach rodzenia zima (ja grudzien, brat listopad) no i w przeciwienstwie do Was, ja jestem w ciazy po raz pierwszy pozdrawiam wszytkich! piszcie co u Was i Waszych malenstw. Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: MARZEC 2005 16.07.04, 10:21 Dvoicka, leż, odpoczywaj, nie przemęczaj siępod żadnym pozorem!!! Pamiętaj! Hej, pracujące mamy, powiezdiałyście już o swoich prywatnych planach szefom???? Ja jeszcze nie, chyba poczekam do wrzesnia... aga Odpowiedz Link Zgłoś
polarna77 Re: MARZEC 2005 16.07.04, 10:37 Zazdroszcę Wam troszeczkę... U mnie mdłości cały czas (w nocy też), zaparcia, krwotoki z nosa, zasłabnięcia i muszę leżeć już od prawie tygodnia Na dodatek to moja pierwsza ciąża i cały czas mam schizy, że dzidzia chora, albo że serduszko już nie bije... Zawsze byłam bardzo aktywna (taką mam pracę) a teraz mam chyba za dużo czasu i tak mi się we łbie mąci. Pozdrawiam i życzę o wiele lepszego niż moje samopoczucia ! Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka_lena Re: MARZEC 2005 16.07.04, 11:13 babeczki dopisuje sie, jestem jeszcze b wczesnie, kalkulatory wskazuja termin na 21 marca... dipero sie dowiedzialam pzedwczoraj, troche poszalalm bo wszystkim najblizszym prsiapsiolkom i mamie powiedzialam a potem przeczytalam historie na tym forum ani ze po 2 testach 2 kreskowych nie bylo ciazy... bylam u poloznej ale zrobila mi taki sam test moczowy (tu w irlandii nie robia zwyczajowo z krwi)... hmmm, ciesze sie na potege, kilka dni temu mialam nudnosci a teraz nic i cycuszki nie bola i spac mie sie tak starsznie nie chce, juz sie przyzwyczailam do mysli ze mam bejbisia! pierwszy raz tu sie do gina idzie w 12 tygodniu... wiec donoscie co wam lekarze mowia! Odpowiedz Link Zgłoś
juustysia Re: MARZEC 2005 16.07.04, 17:01 czesc dziewczyny Witam was gorąco i gratuluje !!! Ja też dołączyłam do waszego grona z czego strasznie sie cieszę !!!! OM mialam 28.05 i jestem w siódmym tygodniu ciązy którą dziś widzialam na USG (BARDZO WZRUSZAJĄCE )Termin mam podobno na 6,03,2005 I naprawde SZALENIE SIE CIESZE !!! Życze nam wszystkim i naszym kochanym maleństwom zdrówka ponad wszystko !!! i gorąco pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
skomorowski Re: MARZEC 2005 17.07.04, 21:02 Czesc dziewczyny! 12.06.2004 r. braliśmy ślub. Od razu chcielismy starac sie o dzidziusia i ....udało sie za pierwszym razem. 29.06 zrobilismy test - pozytywny . Wyjechalismy na wakacje. Wizyte u swojego ginekologa mam umówioną na 19.07. Dzis pojawiło sie niewielkie plamienie i spanikowana poleciałam do szpitala. Zrobiono mi usg. Okazuje sie, ze wszystko jest ok! lepiej!!!!!!!!!!!!!! To beda blizniaki!!! Według moich obliczeń termin porodu przypadnie 10-11 03.2005. Dołaczamy z mezem do Was.(a wszystko to stało sie 4 dni po ślubie ) Pozdrawiamy Paulina i Sławek Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: MARZEC 2005 17.07.04, 22:33 skomorowski napisał: > Czesc dziewczyny! > 12.06.2004 r. braliśmy ślub. Od razu chcielismy starac sie o dzidziusia i ....u > dało sie za pierwszym razem. 29.06 zrobilismy test - pozytywny . Wyjechalism > y na wakacje. Wizyte u swojego ginekologa mam umówioną na 19.07. Dzis pojawiło > sie niewielkie plamienie i spanikowana poleciałam do szpitala. Zrobiono mi usg. > Okazuje sie, ze wszystko jest ok! lepiej!!!!!!!!!!!!!! To beda blizniaki!!! We > dług moich obliczeń termin porodu przypadnie 10-11 03.2005. > Dołaczamy z mezem do Was.(a wszystko to stało sie 4 dni po ślubie ) > Pozdrawiamy Paulina i Sławek Gratulacje!!! Podwójne!!! To tak wcześnie Wy już wiecie, że będą bliźniaki? Ach, ta technika! Trzymam kciuki! Zostańcie z nami, jest nas tu już trochę, ale w tym gronie to chyba pierwsze bliźniaki! Nooo, w każdym razie takie, o których wiadomo. Bo może jeszcze jakieś się ujawnią... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tojakika Re: MARZEC 2005 19.07.04, 09:46 Witam Przyszłe Mamy !!! )) Ja ma termin na 4 marca, ciesze sie ale jednoczesnie troche niepokoję, do gin ide poo jego urlopie, czekam niecierpliwie czy wszystko jest ok, tak wogole to czuje sie tak niesamowice, nierealnie, chcielismy dziecko i udalo sie po roku starania, mam 26 lat i bede mama heheh POzdrawiam wszystkie szczesliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedz9 Re: MARZEC 2005 26.07.04, 08:51 Witam,co u Was? My wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom o ciąży.Mieszkamy w jednym domu więc chciałam żeby dowiedzieli się jak najwcześniej i nie musieli sami domyślać. Mam 26 lat,męża i dwuletnią córę a podczas tej rozmowy czułam się jak nastolatka informująca o wpadce... Tata pogratulował,ucieszył się , ale mama...Najpierw ją zatkało , później powiedziała coś w stylu " czasy ciężkie, sama mówiłaś, że ubranka dziecięce podrożały", ogólnie -szczęśliwa nie była No ale najważniejsze,że my się cieszymy, już nie mogłam się doczekać tej ciąży.Pozdrawiam Marcóweczki, piszcie co słychać.Pozdrawiam-KAśka Odpowiedz Link Zgłoś
kacha30 Re: MARZEC 2005 26.07.04, 23:35 To i ja się dopisze. Termin mam na 3 marca - to moja druga dzidzia. Nie planowana na ten moment, ale nie wyobrazam sobie aby jej moglo własnie teraz nie byc. Njawiecej radosci swym istnieniem sprawiła mojej 9 letniej córce, która myślała ze juz zawsze bedzie jedynaczka. pozdrawiam forumowiczki - dobrze nie byc pozostawiona samą sobie. (Faceci tak nie przeżywają a i rodzina przy 2- giej ciąży uwaza cie za doswiadczona kobiete) Odpowiedz Link Zgłoś
aguska25 Re: MARZEC 2005 27.07.04, 16:03 Witajcie Marcowe mamuski!!! Jesli mozna do Was dolaczyc to bardzo chetnie zawitam w Waszym gronie. 9 lipca zobaczyłam dwie kreski na tescie i rozplakalam sie ze szczescia! Staralismy sie z mezem od roku i mielismy juz dziwne mysli, az tu nagle sie udalo!!!! Termin mam na 13 marca. Niestety jak na razie nie jest kolorowo , oprocz ciazowych dolegliwosci juz 2 tyg leze w lozku i wolno mi tylko chodzic do ubikacjii!!! Zazdroszcze Wam , ze mozecie w pelni cieszyc sie Waszym szczesciem i wakacjami!!! Ciesze sie ze dotarlam do tej strony i znalazlam kogos kto tak jak my oczekuje dzidziusia w marcu , pozdrawiam!!!Aguska Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: MARZEC 2005 17.08.04, 19:27 hmmm, też bliżniaki... też miałam krotok i wylądowałam w szpitalu a tam na odchodnie (13 piątek) dowiedziałam się, że to będą dwa łobuzy... Termin na koniec marca Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
wanna1999 Re: urodziłam 14.02.05, 09:26 5.02.05 (fajna data, można przeczytac od tyłu) w Instytucie Matki i Dziecka w W- wie urodziłam przez cesarskie cięcie Amelkę - 35 tc, 2630 g, 51 cm. Jestem juz w końcu w domu, mala miała żółtaczkę i naswietlanie dlatego nasz pobyt tak sie przedłużył. Ale w końcu u siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
alicja11 Re: MARZEC 2005 18.07.04, 11:21 Jeśli wierzyć bardzo bladej różowej kresce, która pojawiła sie na moim teście, to ja też mam termin na marzec. Trochę mi sie wierzyć nie chce, bo to był 20 dzień cyklu i pierwsza możliwość (nawet nie próba). Jutro powtórzę test i wtedy zapiszę już stuprocentowo P.S. Martwię się co to będzie, bo jestem przeziębiona. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedz9 Re: MARZEC 2005 28.07.04, 19:56 Cześć Dziewczyny! Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u lekarza. Wprawdzie jest jeszcze bardzo wcześnie ( końcówka 5 tygodnia od OM) ale nie mogłam się powstrzymać! Zbadał mnie ginekologicznie, zlecił ogólne badania i umówił na usg za tydzień.Odnośnie szpitala to (jeśli wszystko szczęśliwie się ułoży ) z pewnością będę rodzić w Narutowiczu-jestem z Krakowa ,w tym szpitalu pracuje ginekolog, do którego chodzę , tam urodziłam 2 lata temu córeczkę.Miałam cc,dzisiaj doktor powiedział, że druga ciąża też raczej tak się zakończy.Pozdrawiam -Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej widzieliśmy serduszko :) 2 18.07.04, 19:54 znów enter nie w porę! hej wczoraj byliśmy na s usg i pani pokazała nam biąjce serduszko naszej dzidzi Wszystko jest ok! Najdziwniejsze, że co inny lekarz to termin porodu inny, hmmm ważne że marzec ) Pozdrawiam iwona Odpowiedz Link Zgłoś
monikwodnik Re: MARZEC 2005 19.07.04, 11:47 Witam wszystkie "marcówki"! Mi wstępne wyliczenie pokazuje termin na połowę marca. W piątek idę do swojego lekarza, myślę, że powie coś dokładniej. W lutym stuknęła mi 30-cha, a to pierwszy dzidziuś, więc cieszę się bardzo. Z objawów na początku najgorsze były takie tępe bóle brzucha, brałam No-spę i je trochę łagodziła. Nudności nie mam, raczej tzw. zachcianki - ogórki kiszone itp. Jak będę wiedziała coś więcej, napiszę na pewno. Takie forum to świetna sprawa, weszłam tu przypadkiem i chyba już zostanę częstym gościem. Poza tym słowa uznania dla twórczyni wątku: super pomysł, jeśli chodzi o temat! Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
alika78 Re: MARZEC 2005 19.07.04, 11:57 witam was, ja będę mamą 3 marca tak mi powiedział mój ginekolog. To mój pierwszy dzidziuś i ogromnie sie cieszę, ale i boję. Mam zagrożoną ciąże i muszę bardzo dużo leżeć, ale jestem pełna optymizmu, że jednak wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam was dziewczyny. trzymajcie za mnie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
tojakika Re: MARZEC 2005 19.07.04, 13:08 witam jeszcze raz, wlasnie sie dowiedzialam ze mam zle wyniki, zmiany w moczu, nie wiem co to moze oznaczac, bardzo sie zdenerwowalam, a moja gin na urlopie, a najbliszy wolny termin jakos to jutro ja mi sie uda wyjsc z pracy ... Odpowiedz Link Zgłoś
kuki77 Re: MARZEC 2005 19.07.04, 13:53 Witam Z tego co widzę to coraz nas więcej i super. U mnie spokojnie, przestało mnie boleć podbrzusze teraz już tylko czuję takie delikatne pociągania, piersi bolą dalej i nie mogę spać na brzuchu.W weekend byłam u rodziców, ale się jeszcze nie przyznałam (czekam do USG)chociaż strasznie się musiałam pilnować żeby się nie wysypać.Pozdrawiam wszystkie oczekujące. Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: MARZEC 2005 20.07.04, 02:39 tak i ja dolaczyc sie chce do wielkiej listy marcowych mam . moje pierwsze malenstwo ma przyjsc na swiat - zgodnie z opinia lekarza - okolo 12 marca. jestem juz po pierwszym spotkaniu z lekarzem, za 2 tygodnie bede mogla uslyszec bicie serca malenstwa. czuje sie calkiem dobrze poza niewielkim zmeczeniem i chwilami wielkiego placzu tak bez powodu. ach te hormony )) oby do marca szczesliwie i pogodnie !!! pozdrawiam wszystkie mamusie i ich brzusie ) _hannamay_ Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: do Tojakika 20.07.04, 14:19 Nie denerwuj się, w ciąży niestety często zdarzają się infekcje dróg moczowych... Istnieją też inne możliwości np. pojemnik nie był czysty albo, jeśli zbierałaś poranny mocz, mogłaś się niedokładnie umyć przed. A co dokładnie wyszło nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
tojakika Re: do Tojakika 21.07.04, 10:28 Dzieki anfi za ocieszenie,taka otucha wiele znaczy ) Bylam wczoraj u gin -jakiejs malpy strasznej (moja gin na urlopie)nie chciala wytlumaczyc powiedziec niesympatyczna, pow. tylko ze mam bakterie coli i dala antybiotyk !!!JAk pow mamie zabronila mi brac i wysyla dzis do jakiegos dobrego gin zeby zobaczyl moje wyniki i stwierdzil czy moge brac antybiotyk i czy jest sens. Nerwy zjadam. Teraz trwaja poszukiwania dobreo gina, a z tym antybiotykiem na razie sie wstrzymałam. Nie wiem czy to dobry pomysl. Denerwuje sie bo nie wiem co to oznacza ze mam te bakterie i skad i czym to grozi... POzdrawiam anfi74 ))oraz przyszłe mamy i Odpowiedz Link Zgłoś
tojakika Re: do Anfi74 - 2 czesc 21.07.04, 10:36 za wczesnie enter ;-( Ta gin wczoraj odmowila mi usg , jestem w 8 t.c i powiedziala mi ze to o wiele za wczesanie, i zebym nie przesadzala i przyszla za 2-3 tygodnie super babka nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: do Anfi74 - 2 czesc 21.07.04, 16:32 Wiesz, co najlepiej od razu się umów do innego lekarza. Jeśli musisz brać antybiotyk, to lepiej nie zwlekać, tylko skonsultować z innym... co dwie opinie... Swoją drogą, to chyba robiłaś jeszcze jakieś dodatkowe badania, bo z tego co wiem, po zwykłym badaniu moczu można stwierdzić jedynie obecność bakterii (np. bardzo liczne) bez rozróżnienia, jaki to rodzaj. No chyba, że ta pzni gin ma mikroskop w oczach . A co do USG, to mój gin z pierwszej ciąży (prywatne wizyty) nie widział też potrzeby szybkiego wykonania tego badania; pierwsze, ku mojemu comiesięcznemu rozczarowaniu wykonał dopiero w 5 m-cu! Odpowiedz Link Zgłoś
ineta Re: MARZEC 2005 20.07.04, 11:29 I ja dołączam. Dziś byłam u gin. która zrobiła mi usg i było widać maleńki (3mm) pęcherzyk ciążowy - czyli ciąży sobie nie uroiłam , bo objawów to za bardzo nie mam. To dopiero 5 tydzień od ostatniej @. Poszłabym na wizytę dopiero za jakieś 2-3 tyg. ale w sobotę wyjeżdżamy na wakacje i chciałam się upewnić że wszystko ok. Ale rodzince powiem dopiero jak zobaczę bijące serducho Na razie wie tylko mąż i moja mama. I cały czas się zastanawiam kiedy powiedzieć mojemu 4 latkowi że będzie miał rodzeństwo. Jak myślicie? Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: do Inety 20.07.04, 14:24 Ja bym nie zwlekała, uprzedziłabym o rodzeństwie... zanim się dowie od innych. Ale to tylko moje zdanie, bo ja zastosowałam taktykę "powiedzieć komu się da" )). I rzeczywiście mała dowiedziała się od mojego bratanka, nie od nas . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: ... i do wszystkich :))) 20.07.04, 14:31 Zwracam się z propozycją Dziewczyny z czerwcowych starań zrobiły listę, zawierającą podstawowe informacje tj. nick, imię, który cykl, skąd. Może i my stworzymy coś takiego z uwzględnieniem terminu porodu (na któryś każda się zdecyduje ) i które to dziecko. Czytając jakiś post łatwo będzie się połapać, bez szperania w poprzednich wypowiedziach, o kogo chodzi. Jeśli to Wam odpowiada, to postaram się przygotować taką listę w ciągu najblizszych dni... chyba, że inna mama się nudzi jeszcze bardziej, to śmiało może mnie uprzedzić U mnie wszystko ok, wcale nie czuję się, jak początkująca ciężarówka... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej lista 21.07.04, 08:13 hej hej dopisujcie sie cytujac iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola Re: lista 21.07.04, 09:03 iwonaandrzej napisała: > hej hej dopisujcie sie cytujac > > > iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego ALE ja czuję marzec - 2 dz. Odpowiedz Link Zgłoś
tojakika Re: lista 21.07.04, 10:34 gosiola napisała: > iwonaandrzej napisała: > > > hej hej dopisujcie sie cytujac > > > > > > iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia > gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego ALE ja czuję marzec - 2 dz > .Swietny pomysł - tojakika - MAgda - Warszawa - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko > > Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: lista 21.07.04, 10:46 iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego ALE ja czuję marzec - 2 dz tojakika - MAgda - Warszawa - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko jagasz - Agnieszka - Warszawa - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko CZy tutaj chodzi o cykl starań??? aga Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka_lena Re: lista 21.07.04, 13:43 iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka_lena Re: lista 21.07.04, 13:45 ponumerowane lepiej, prawda? 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko 4.agasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia 6. 7. 8. 9. Odpowiedz Link Zgłoś
ineta Re: lista 21.07.04, 13:51 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia > 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego > 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko > 4.agasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko > 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia > 6.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko > 7. > 8. > 9. Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: lista 21.07.04, 14:41 ineta napisała: > 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia > > 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego > > 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko > > 4.jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko > > 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia > > 6.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko > > 7. > > 8. > > 9. Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: lista 21.07.04, 14:41 > 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia > 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego > 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko > 4.jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko > 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia > 6. > 7. > 8. > 9. Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: lista 21.07.04, 16:34 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko 4.jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia 6.anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko 7. 8. 9. ps.: dopisałam Gosi "2 dziecko", bo się zgubiło po drodze )) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej Re: lista 22.07.04, 07:40 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia > 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego > 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko > 4.agasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko > 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia > 6.anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko > 7.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko ps ineta tez sie zagubila pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
amelia124 Re: lista 24.07.04, 12:07 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko 4.agasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia 6.anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko 7.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko 8.amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: lista 24.07.04, 13:33 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko 4.agasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia 6.anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko 7.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko 8.amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś 9.sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - ??? - pierwsze bliźnięta! 10.mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko 11.niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko 12.niedzwiedz9 - ??? - ??? - ??? - 29 marca - 2 dziecko 13. Ps.: pozwoliłam sobie dopisać "szczątkowe" wiadomości na temat nowych marcówek, proszę zastąpcie pytajniki, jeśli to Wam w niczym nie przeszkadza Ps 2.: Nasz marzec stoi pod znakiem "2", najwięcej zaciążyło w 2 cyklu, dla większości to 2 dziecko i jedna z nas nie rozdrabnia się i od razu postawiła na 2! )) Odpowiedz Link Zgłoś
monikwodnik Re: lista 24.07.04, 16:48 > 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia > 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko > 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko > 4.agasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko > 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia > 6.anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko > 7.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko > 8.amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś > 9.sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - ??? - pierwsze bliźnięta! > 10.mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko > 11.niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko > 12.niedzwiedz9 - ??? - ??? - ??? - 29 marca - 2 dziecko > 13. monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca (wg lekarza na bank) - 1 dzidziuś Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedz9 Re: lista 26.07.04, 09:00 monikwodnik napisała: > > 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia > > 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko > > 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko > > 4.agasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko > > 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia > > 6.anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko > > 7.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko > > 8.amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś > > 9.sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - ??? - pierwsze bliźnięta! > > 10.mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko > > 11.niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko > > 12.niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2 dziecko > > 13. monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca (wg lekarza na > bank) - 1 dzidziuś > Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Dzień Dobry:) 26.07.04, 09:28 Ja już od pewnego czasu podczytuję sobie Wasze posty W końcu postanowiłam się wpisać. Dwie kreski pokazały się 10.07 W piatek odebrałam wyniki testu z krwi, które potwierdziły moją ciążę. Cieszę się niesamowicie. To bedzie moja pierwsza dzidzia. Są tutaj już doświadczone mamusie, więc mam nadzieję, że moge liczyć na Waszą pomoc Do marca jeszcze tyle czasu... Rodzicom już powiedzieliśmy, są zachwyceni. To bedzie ich pierwszy wnuczek Do lekarza idę dopiero 10.08 (mój gin wraca wtedy z urlopu). Mam nadzieję, że jakoś wytrzymam to czekanie. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: lista 26.07.04, 09:29 > > > 1.iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia > > > 2.gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko > > > 3.tojakika - MAgda - Warsz - 2 cykl - 4-6 MArca - 1 dzieciątko > > > 4.agasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9-11 marca - 2 dziecko > > > 5.jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca - 1 dzidzia > > > 6.anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko > > > 7.ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko > > > 8.amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś > > > 9.sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - ??? - pierwsze bliź > nięta! > > > 10.mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko > > > 11.niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko > > > 12.niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2 dziecko > > > 13. monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca (wg lekarz > a na > > bank) - 1 dzidziuś > > > 14.agusik25 - Agnieszka - Ostrów Wlkp. - 1 cykl - 24 marca - 1 dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: MARZEC 2005 21.07.04, 15:08 witam wszystkie marcóweczki ) ja jestem dzisiejszą szczęściarą, rano zobaczyłam dwie krechy )))))))) Chętnie się dopiszę do waszej listy, ale najpierw muszę się czegoś więcej dowiedzieć (np. który tydzień..... ) Po wizycie u lekarza i po przeczytaniu wszystkich wątków (bo dziś nie dałam rady) na pewno się odezwę i zostanę z wami do marca pozdrawiam cieplutko jejku.... jeszcze do końca nie mogę uwierzyć ) Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: MARZEC 2005 21.07.04, 20:13 Juz tu raz pisałam i znow WAS witam, niesmiało tu zagladnelam bo na tescie druga bladziutka kreseczka i boje sie bardzo ze to juz 35dc i taka blada krecha na wszelki wypadek biore duphaston, po ostatniej ciazy obumarłej lekarz zalecil od razu brac jak stwierdze ciaze, jutro zrobie drugi test, a do lekarza i usg we wtorek trzymajcie kciuki!!! Asia aniołek 805.03.2004 kropeczka (mam nadzieje!) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Czytelna lista DOBRYCH ginekologow: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090 polecajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
alicja11 Re: MARZEC 2005 22.07.04, 00:44 A ja się bardzo boję, bo jestem chora. Kaszel i katar, na szczęście bez gorączki. Jutro idę do lekarza. Mam nadzieję, że to nie żadna wirusówka... Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: Gagat :))) 22.07.04, 08:00 Narobiłaś ostatnio tyle "hałasu", że nie mogę sobie darować i składam gorące gratulacje!!! Fajnie, że załapałaś się do nas na marzec! Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_72 Re: Gagat :))) 22.07.04, 09:10 Czytam sobie wasze wypowiedzi i lezka mi sie kręci. Ja jestem Mamą z forum Marzec 2004. Tak milo tu zajrzec i poprzypominac sobie jak czułam się rok temu. Teraz juz jestem mamusią ślicznej Małgosi!!!!!! Zyczę wam dużo spokoju, wypoczywajcie i rozpieszczajcie się! Później będziecie musiały rozpieszczać swoje maluszki i na wasze rozpieszczanie nie będzie czasu. Ale i tak mówie, że warto!!! Nasze pociechy są naprawde kochane!!!! Trzymam za was kciuki i będę tu zaglądać, to tak miło powspominać! Odpowiedz Link Zgłoś
tojakika Re:do IWO _72 22.07.04, 15:46 Milo ze do nas zajrzalas, zazdroszcze Ci ze masz juz to za sobą i ze masz sliczna córeczke!! pOzdrawiam serdecznie !!Ja juz sie uzależnila od tego forum.!!!!!jestem w 8 tygodniu wlasnie . Jak wczytalam sie wczoraj na forum Szpitale w porody, to mina mi zrzedla nie nazarty sie postraszylam troche )) Najważniejsze zeby skupic sie na teraz, ze rosnie we mnie zycie )) Pozdrawiam wszystkie brzusie i mamusie ) Magda - Warszawa - 8 t.c. - 1 dziecko - 27 lat Odpowiedz Link Zgłoś
sula_i_komary Re: MARZEC 2005 22.07.04, 18:11 Witam! To ja : babka od bliźniaków . Założyłam specjalnie swoje konto, bo do tej pory korzystałam z konta męża.Według drugiego USG bliźniaki mają 7 tygodni (od ostatniej @)...termin wypada 10.03.05-tak jak myślałam... tyle, że bliźniaki rodzą się zazwyczaj wcześniej . Będzie to pewnie luty...ale zostanę z Wami w marcowym wątku. SULA/PAULINA(27)-Szczecin-1 cykl-7 tydzień-pierwsze DZIECI Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: MARZEC 2005 22.07.04, 22:41 Dwie krechy wyszły dzisiaj )))) Termin wychodzi na 31 marca. Pierwsze dziecko urodziło się dokładnie w terminie, więc pewnie będzie powtórka. )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej MARZEC 2005 23.07.04, 08:25 hej hej co u was??? dobrze, ze slonko zniknelo choc na kilka godzin Ostro szukuję się do wyjazdu, zakupiłam odpowiednie leki, witaminki - mam brać od 15 VIII. Szkoda tylko, że taka pokłuta jestem, lekarz zlecił sporo badań, najlepsze, że pielęgniarka w przychodni (takiej PRLowskiej jak ja to mówię)nie wiedziała czy na toksoplazmozę to na czczo czy nie!!! Odpowiedzi udzieliła mi kobieta z kolejki za mną ehh, te nasze przychodnie... odezwijcie się i napiszcie co u was Pozdrawiam i życzę miłęgo weekendu Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: MARZEC 2005 23.07.04, 08:31 U mnie straszny stres w pracy jak tak dalej pójdzie, to chyba skorzystam ze zwolnienia. Na szczęście za tydzień idęna urlop. aga Odpowiedz Link Zgłoś
tojakika Re: MARCÓWKI jak tam???? 23.07.04, 12:05 witam, JAk sie czujecie przyszłę mamy, jak sie zmienia wasze zycie, podejscie do codziennych spraw, przyzwyczaiłyscie juz sie ze bedziecie mamami??? JAk wogole zyjecie z dnia na dzien? Mi sie dluza te dni tygodnie co dopiero moziwc o miesiacach, wiem juz chyba ze jestem w ciazy znaczy przyzwyczajam sie nadal, codziennosc, za tyddzien ide na urlop teraz na to czekam, odpoczac i nie musiec rano wstawac. Jutro start 9t.c a dzis nie wcisnelam sie w moje ukochane dzinsy i potem inne spodnie co bedzie dalej????? Pozdrawiam jeszcze raz, zycze milego weekendu i duzo odpoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
niunia44 Re: MARZEC 2005 23.07.04, 12:20 Witam! No to ja równiez nieśmiało dołaczam do wątku marzec 2005. Dwa dni temu zrobiłam test i wyszły dwie krechy, szczerze powiem, ze to troszeczke mały szok, bo to jest nic innego jak wpadka. Wprawdzie planowalismy z męzem za rok, dwa starać sie o dzidziusia, no cóż ale los zadecydował inaczej. Mamy synka Tobiaszka który ma 1,5 m-cy i poprostu boimy sie że to może byc za mała różnica wieku między dziećmi. Trochę się obawiam czy sobie poradzę z dwójką takich maluszków. Powoli oswajam się z tą myślą i przyzwyczajam ze będę miała następnego bąbla. Termin mojej ostatniej miesiączki to 19.06.2004 więc wg obliczeń z OM to jest 9m-cy + 7dni to termin porodu wychodzi 26.03.2005r. Tak miałam wyliczony termin w pierwszej ciązy na 27 luty 2003 z datą OM 20 maj i urodziłam 25 luty. Dzwoniłam wczoraj do Polikliniki zeby umówic sie na wizytę z moim gin. który prowadził moja 1 ciążę, ale dowiedziałam się ze ma urlop do 13 sierpnia więc pójdę do niego dopiero po jego urlpoie. Dziś wyjeżdzamy z mężem i Tobim na urlop nad morze i wracamy 03 sierpnia. Jak tylko wrócę to się do Was odezwę. Pozdrawiam mamusie i fasoleczki. Ewa mama Tobiego (25.02.2003) i fasolki(03.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedz9 Re: MARZEC 2005 23.07.04, 19:17 Witam! Dołączam do Was z ciągle jeszcze nie dowierzając...Dwa testy pozytywne,kreski wprawdzie nie bardzo intensywne,ale obydwa były robione w ciągu dnia (nie mogłam się powstrzymać) ,a co chwilę gonię do ubikacji.Cieszę się bardzo -planowaliśmy to dzieciątko,a jednocześnie bardzo boję.To moja druga ciąża- córka ma dwa latka.Wiem jaki to cud i szczęście być w ciąży, ale nie mogę odpędzić od siebie obaw...-Wy to przecież rozumiecie.Pozdrawiam-Kaśka. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedz9 Re: MARZEC 2005 23.07.04, 19:19 Aha-mój termin porodu wyliczony wg kalkulatora na edziecku to 29.03.2005. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia124 Re: MARZEC 2005 24.07.04, 12:14 Dopisuję się do Was dziewczyny. Właśnie wróciłam od lekarza (pierwsza wizyta) i bardzo sie cieszę. Jest to 7 tc, dzidzia ma dokładnie 1 cm (podobno norma, mam nadzieję i bije jej serduszko!!! strasznie się denerwowałam przed tą wizytą, czy wszytsko jest OK i wyszło mi ciśnienie 140/90 Pani Doktor pewnie się uśmiała, że jestm taki nerwus, ale ja już wiem od 5 lipca i bardzo, czekałm na tę wizytę, żeby wiedzieć na 100%,że jest dzidzia! mam skierowanie na mocz, morfologie, OWa i cukier. Następna wizyta za 2 tyg. Czy któraś z Was też jest w 7tc? Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: MARZEC 2005 24.07.04, 13:38 Amelia, ja też dowiedziałam się 5 lipca, ale dzisiaj zaczęłam 8 tc. Pewnie lekarka nie zdziwiła się Twoim zdenerwowaniem, bo wiele przyszłych mam tak reaguje. Ja w I ciąży, co wizytę miałam podwyższone ciśnienie (norma u mnie to niskie), a po pierwszej wizycie lekarz od razu skierował mnie na EKG, choć i bez tego wiedziałam, że moje serce hula po całej klinice )). Odpowiedz Link Zgłoś
monikwodnik Re: MARZEC 2005 24.07.04, 17:02 Wczoraj byłam na USG i jestem w 7 tc, jak się okazało. Słyszałam tętno maleństwa i widziałam bijące serducho! Lekarz założył mi już kartę ciąży. Też mam skierowanie na badania, za to ciśnienie z idealnego 120/80, jakie miałam zawsze, spadło na 115/65. Jak na mnie to niskie, ale w ciąży to podobno norma. Pozdrawiamy wszystkie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś