26.03.12, 16:43
Dziewczyny! Może Wy mi pomożecie. 7 miesięcy temu odstawiłam tabletki i od tego czasu bezskutecznie próbuję zająć w ciążę. W pierwszym cyklu miałam spore problemy skórne (pryszcze, krostki). Potem raczej przeszło, chociaż przed @ były czasem małe problemy. Aż do tego cyklu. Moja twarz wygląda strasznie: mam mnóstwo pryszczy (bolące krostki z białą wydzieliną, sorry za naturalizm). Wyglądam jak gimnazjalistka (mam 28 lat). Nigdy, nawet w okresie dojrzewania, nie miałam większych problemów z cerą. Co mogło powodować ten wysyp? Obstawiam jakieś problemy hormonalne, ale nie wiem jakie? Na dodatek mój wykres jest jakiś dziwny (wykres)
Dla jasności: zdrowo się odżywiam (zero chipsów, od czasu do czasu kawałeczek czekolady, gotuję sama) i już zapisałam się do dermatologa i endokrynologa.
Obserwuj wątek
    • hanna79 Re: Pryszcze 27.03.12, 21:39
      Dość zębaty ten Twój wykres. Może coś z prolaktyną lub tarczycą... Jeśli nie badałaś tych hormonów, to bym zbadała na Twoim miejscu. Ale może Twój organizm jeszcze nie doszedł do normy po tabletkach, u niektórych trwa to dość długo. Pozdrawiam
      • fantazzja Re: Pryszcze 28.03.12, 16:51
        Hanna, dzięki za odpowiedź. Byłam wczoraj u dermatologa, stwierdził trądzik i nakazał wizytę u endo, ale ta dopiero w połowie kwietnia. Póki co wyglądam jak gimnazjalistka wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka