Dodaj do ulubionych

listopadówki

16.06.04, 22:14
WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE,
CHCIAŁAM SIĘ TROSZKĘ POŻALIĆ GDYŻ BYŁAM DZISIAJ NA USG POŁÓWKOWYM I MYŚLAłam,
ŻE DZIDZIA ZDRADZI TAJEMNICE PŁCI, ALE CHYBA CHCW POZOSTAĆ NIESPODZIANKĄ,
JEDNAK NAJWAŻNIEJSZE JEST TO, ŻE FASOLKA SIĘ DOBRZE ROZWIJA...
A WY JAK TAM ZNACIE PŁEĆ WASZYCH DZIDZIUSIÓW. JAK SIĘ CZUJECIE?
Obserwuj wątek
    • doros1 Re: listopadówki 16.06.04, 22:31
      Niespodzianka to fajna sprawa smile.Ja na 99% znam płeć smile, prawdopodobnie
      chłopiec. Wybieram się za miesiąc na drugie USG może wtedy będzie wiadomo na
      100 %.Czuje się ok.
      Pozdrawiam
      • aprze Re: listopadówki 18.06.04, 18:26
        Witaj
        u mnie na uzg wyszło dziewczynka i ja mam wewnętrzne przekonanie, że to dziewczynka. Już wybrałam dla niej imie Dagmara. W pierwszej ciąży wiedziałam, że będzie chłopak i jest
        pozdrawiam, agnieszka
        • iga.ma Re: listopadówki 18.06.04, 20:28
          a ja nie znam płci i nie chcę znać, a co do wewnętrznych przekonań to u mnie
          też się to sprawdziło w pierwszej ciąży, teraz również wierzę bardzo mocno ze
          będzie dziewczynka, więc powiedziałam lekarzowi by nawet się nie rozglądał za
          siuraczkiem, bo moja córeczka mieć go nie będzie smile
          JEDNAK NIESPODZIANKI SĄ NAJCUDOWNIEJSZE
          • maja77 Re: listopadówki 22.06.04, 12:19
            my również zdecydowaliśmy, że płeć bedzie niespodzianką, żeby było
            sprawiedliwie-bo ja bym chciała dziewczynkę a mój mąż chłopca. Tak więc żadna
            ze stron nie będzie się wcześniej podniecała, bo mój chory facet, który ma
            bzika na punkcie motorów,juz chciał mały motorek spalinowy kupowaćsmileWiem, ze to
            oklepane powiedzenie, ale na prawde nie marze o niczym wiecej, oby tylko mój
            maluszek był zdrowy-czego zycze wszystkim przyszlym mamą.Pozdrawiam ze Szczecina
            • iga.ma Re: listopadówki 22.06.04, 21:56
              Maja77 a już myślałam ze to tylko ja jestem żoną szalonego motocyklisty, który
              woził swojego syna, jak miał 10 mieś na motocyklu, teraz synek ma 3 lata, a ja
              mocno wierzę, że tym razem będzie córcia, bo z trzema szalonymi facetami nie
              wyrobię smilePozdrawiam serdecznie
    • myszka_80 Re: listopadówki 22.06.04, 12:58
      Ja jestem obecnie w 20 tc i na usg wybieram się za jakies dwa tyg, nie wiem czy
      będziemy chcieli znać płeć, ale cos mnie korci,żeby zapytac pana doktora. Nie
      wiem co z tego będzie, bo mój mąż-lekarz bardzo chce wiedzieć.
      Pozdrawiamy Basia i 20 tyg Brzuszek (wg mnie dziewczynkasmile)
      • eewa6 Re: listopadówki 23.06.04, 09:21
        CHYBA TEŻ POWINNAM SIE TUTAJ DOPISAĆ, BO LEKARZ MI POWIEDZIAŁ ŻE MOGE URODZIĆ
        POD KONIEC PAŹDZIERNIKA LUB POCZĄTEK LISTOPADA. OBECNIE TO MÓJ 21 TC. NASZ
        SYNEK/ 99 % PEWNOŚCI/ KOPIE OD PÓŁTORA TYGODNIA. MNIE JEST JEST OBOJETNE JAKA
        PŁEĆ/ JAK PRAWIE KAZDEJ KOBIECIE/- ABY BYŁO ZDROWIUTKIE. MĄŻ CIESZY SIE, ŻE
        URODZI SIĘ FACET, BO BĘDZIE MÓGŁ MU KUPOWAĆ KOLEJKĘ, KLOCKI, SAMOCHODY ITP I
        BAWIĆ SIĘ RAZEM Z NIM, BO WYCHOWYWALIŚMY SIĘ W TAKICH CZASACH, ŻE FAJNE ZABAWKI
        BYŁY TYLKO W PEWEXSIE. A JA JUŻ WIEM, ŻE BĘDĘ MIAŁA PRZEZ TO DWOJE DZIECI/ DUŻE
        I MAŁE/. ILE MACIE NA PLUSIE JESLI CHODZI O WAGĘ? JA 5-6 KG.
        • sandra-maja Re: listopadówki 23.06.04, 13:19
          Ja właśnie zaczynam 20 tydz. i mam 6 kilo do przodusmileW ogóle się tym nie
          martwię, bo na to będzie czas póżniej, ponieważ uważam że teraz nie powinnam
          myśleć o sobie i o swoim wyglądzie tylko o swoim maluszku i jej/jego
          zdrowiu.Brzuszek mam już "dobrze" widoczny ale to kwestia indywidualnej budowy
          a ja nigdy do chudzielców nie należałamsmile
          P.S. Żony wszystkich motocyklistów łączcie sięsmilesmilesmile
          • monikaj1 Re: listopadówki 23.06.04, 14:34
            Witajciesmile Ja wczoraj zaczęłam 19 tydzień - na plusie ok. 3 kg. Brzucha ani
            śladu, rodzina już zaczyna się ze mnie naśmiewaćsmile
            Jak myśliczie, kiedy będę mogła poczuć ruchy (to moja pierwsza ciąża)?
            Podrawiam,
            Monika
            • gizmag Re: listopadówki 23.06.04, 18:42
              witam wszystkich.Dzisiaj zaczynam 19 tydzień i narazie wszystko przebiega
              prawidłowo.na usg dopiero za trzy tygodnie .Od początku ciąży przytyłam 4 kilo
              i brzuszek jak najbardziej widoczny -śmieją sie ze mnie że to chyba wieksza
              ciąża(moze bliżniaki?)-nie nie ciąza jest pojedyńcza.Pozdrawiam was wszystkie i
              do zobaczenia na spotkaniu warszawskim 25-06-2004 godz;18 w lolku (okolice pola
              mokotowskiego).
    • iga.ma Re: listopadówki 24.06.04, 11:22
      Witajcie ponownie mamusie
      ja planuję zrobić "na złość" po raz drugi mojemu mężowi, poprzednim razem mąż
      był przekonany, że będzie dziewczynka, ja od początku w podświadomości nosiłam
      chłopczyka i oczywiście jest chłopczyk, raz mąż twierdzi, że będzie drugi
      chłopiec, a ja mam nadzieje, że to wróży dziewczynkę, nie mogę się juz doczekać
      kokardek, spineczek, sukieneczek w naszym domku, oczywiście żartuję, bo jak dla
      wszystkich z nas zdrowie dzieciątka jest najważniejsze, czy to płci męskiej czy
      żeńskiej
      co do wagi to u mnie przedstawia się to następująco: waga wyjściowa 45 kg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka