Dodaj do ulubionych

Czerwcowe testowanie

• kiecha3 Lista 9-6-2012 09.06.12, 08:16
      No to mnie euro przywitało.... Na czerwono...

iki2007........................................1.06 big_grinbig_grinbig_grin
      1aleks1 ...................................... 3.06 big_grinbig_grinbig_grin
      4lasica.........................................4.06
      magottka85..................................4.06 ---
      skrytapiromanka 4cs.....................6.06
      vimosa.........................................8.06 big_grinbig_grinbig_grin
      justynek2009 2cs...........................9.06
      4wita...........................................10.06
      shi.raz 8cs...................................11/12.06
      kolejna-staraczka 11cs.................12.06
      kotkowa 9 cs...............................12.06
      iwonka........................................12.06
      korag1000...................................15.06
      mia_mendoza .............................16.06
      yoku............................................17.06
      anna1988-24 3 cs.........................18.06
      kawowa.panienka 1cs...................18.06
      prawdziwek5 ................................20.06
      maesstra.2cs...............................21.06
      andzia207....................................21.06
      mamakartofelka...........................22.06
      takajakwy 28cs.............................23.06
      kozica111 2cs...............................23.06
      selena255 3cs .............................24.06
      nuluska .......................................25.06
      cztero.listna.................................29.06
      majka2509...................................30.06

nie zaniżam statystyk, tylko się wynoszę wink
      • kolejna-staraczka Re: Lista 9-6-2012 09.06.12, 12:23
        U mnie temperatura wczoraj spadła, zaczęło się już beżowe plamienie, @ spodziewam się pojutrze. I teraz hsg... ale chyba zrezygnuję, stchórzę, bo się boję sad Do tego wyczytałam, że przy chorej tarczycy nie można podawać kontrastu jodowego, a w trakcie hsg taki właśnie podają sad
        • 4lasica Re: Lista 9-6-2012 09.06.12, 13:39
          no to dziewczynki i ja się żegnam sad kolejny test negatywny, a miesiączki dalej brak... pewnie jakieś zachwiania hormonalne sad chciała bym żeby już przyszła ta @ a wraz z nią kolejna szansa smile pozdrawiam i nadal wam kibicuję!!!
          • 4wita Re: Lista 9-6-2012 09.06.12, 16:26
            U mnie też temperatura spadła, zaczyna się plamienie, jutro już @ będzie pewnie rozgoszczona sad. Na lipcowe testowanie jeszcze się nie zapisuje, zobaczę czy po badaniu drożności zdążymy podziałać przed owulacją.
        • kiecha3 Re: Lista 9-6-2012 09.06.12, 18:52
          ja tez myślę o HSG... powiedzcie dziewczyny to lekarz was wysłał,czy same się wybieracie?
          • kolejna-staraczka Re: Lista 9-6-2012 09.06.12, 18:55
            kiecha, mnie wysyła lekarz
          • 4wita Re: Lista 9-6-2012 09.06.12, 19:20
            kiecha ja robię tylko (albo aż) to co mi lekarz każe, nie szukam sobie sama takich "ciekawych" badań wink. Jak przyszłam po pomoc i się zdecydowałam na leczenie to jestem posłuszną pacjentką smile
            • nuluska Re: Lista 9-6-2012- z poprawkami 09.06.12, 23:00
              Kiecha mnie na hsg wysłał lekarz ale to było wieki temu. Teraz za kilka dni mam histeroskopię też ze skierowania gina.
              Swoją droga z tego co kojarzę ty się długo starasz więc aż dziw bierze że twój gin nie zalecił ci badania drożności.

Poprawiam listę czyli sie z niej wycofuję co by nie psuć statystyk. Za kilka dni czeka mnie histero, najprawdopodobniej operacyjna, więc staranka są zakazane.
              iki2007........................................1.06 smile smile smile
              1aleks1 ...................................... 3.06 smile smile smile
              magottka85..................................4.06 -
              • kiecha3 Re: Lista 9-6-2012- z poprawkami 10.06.12, 07:44
                od jakiegoś czasu jestem bez gina.. i miotam się... ale teraz jak już podejmę decyzję to będzie człowiek sprawdzony i polecony.. tym razem już z kliniki...
                • takajakwy Re: Lista 9-6-2012- z poprawkami 10.06.12, 12:16
                  Kiecha trzymam wiec kciuki za dobry wybor i bardzo sie cisze, ze w koncu sie zdecydowalas wink kiss bedzie dobrze zobaczysz smile
              • 4wita Lista 10.06. 10.06.12, 11:46
                No to zanim się przywitam w lipcu, pięknie się pożegnam w czerwcu. Nie wypisuję się z listy, bo wiem jak okropnie się człowiek czuje jak widzi listę z samymi plusa i myśli, że tylko jemu się nie udaje. Jestem realistką i popsuję Wam statystyke, bo tylko wtedy będzie ona prawdziwa. Jak już mi się uda, to mam nadzieję, że ktoś wtedy znajdzie w tym pocieszenie, tak jak mnie pociesza, że się w tym miesiącu udało aleks, mimo długiego starania. Mi się nie udało, chociaż spóźniona @ narobiła nadzieii, ale trzymam kciuki za pozostałe testujące, bo to przecież dopiero początek czerwca. Będę Was podglądać i kibicować. Powodzenia! smile
                • justynek2009 Re: Lista 10.06. 10.06.12, 12:41
                  Cześć dziewczyny,@ oczywiście przylazła i to w 26dc,rozregulował mi się organizm przez te starania,ehh zaczyna mnie wkurzać to czekanie i ,,myślenie uda się czy nie,,.Synek udał nam się za 3 razem a teraz myślę,że tak szybko nie będzie..wygadałam się ,już mi lepiejwink
    • cztero.listna Re: Czerwcowe testowanie 10.06.12, 14:06
      gratuluje wszystkim obok których pojawiły się słoneczka!!!
      tym, które przeszły na lipiec życzę szczęścia w następnym miesiącu smile
      u mnie właśnie starania pełną gębą i zarazem pełne wątpliwości ... termin testowania zmienił mi się trochę ale już zmieniać daty na naszej liście nie będę. Zobaczymy co los mi przyniesie. Trzymam mocno kciuki za was wszystkie dziewczyny !!!!
      • mia_mendoza Re: Czerwcowe testowanie 10.06.12, 19:04
        U mnie jeszcze jakiś tydzień do testowania. Dziś miałam cały dzień na przemyślenia i postanowiłam - jak się nie uda w tym cyklu - idę do kliniki leczenia niepłodności. 12cs to dość, chcę aby ktoś spojrzał na nas i nasze wyniki całościowo. Biorąc pod uwagę mój wiek nie powinnam już dłużej zwlekać i biorę pod uwagę i iui i ivf. Z tą decyzją jest mi jakoś dobrze, lżej.
        Za wszystkie trzymam oczywiście kciuki!
        • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 10.06.12, 21:07
          mia_mendoza mam nadzieję, że decyzja o leczeniu dała Ci tyle spokoju, że jej wykonanie nie będzie już potrzebne smile. Wiem, że profesjonalne działanie daje większą nadzieję i większego kopa niż liczenie na siebie i matkę naturę. Ja po oddaniu się w ręce specjalisty poczułam ulgę, bo wcześniej skończyły mi się pomysły jak możemy sobie pomóc. Teraz nie myślę już tyle, wykonuję zalecenia i nie twierdzę, że stresu jest przez to mniej czy, że się mniej nakręcam, ale nie czuję się taka zagubiona i zdezorientowana sytuacją jak kiedyś. Ile masz lat (jeśli wolno spytać)?
          • shi.raz Re: Czerwcowe testowanie 10.06.12, 21:16
            A u mnie testowanie na dniach. Ale nie jestem nakręcona, a wręcz przeciwnie. Dzisiaj brzuch mnie zaczął boleć i temperatura spada. Pewnie @ się jednak pojawi. Nie zaburzam statystyk, póki co, czekam spokojnie (a może i nie) żeby wstawić swój minusik, pożegnać się i udać na lipcowe.
            Jakoś tak mi tylko smutno dzisiaj... Może to zmęczenie albo pogoda.
            • mia_mendoza Re: Czerwcowe testowanie 10.06.12, 22:07
              4wita, mam 34 lata. Niby jeszcze jest czas ale czas leci jak szalony. Zawsze marzylam o dwóch maluchach - zanim rozpoczęliśmy starania. Dziś marzę o tym aby być mama choćby dla jednego brzdaca. I mam nadzieję, ze "oddanie" sie w rece fachowców uspokoi myśli i co najważniejsze pomoże w staraniach.

Shi.raz, u mnie było dziś podobne samopoczucie, takie melancholijne, stąd też moje dzisiejsze wnioski i przemyślenia.
              • shi.raz Re: Czerwcowe testowanie 10.06.12, 23:30
                mia_mendoza czyżby końcówka cyklu?

Ja to się jutro na termometr boję spojrzeć.
                • musso4 Aleks 11.06.12, 07:52
                  ale wieścibig_grin gratulacje big_grin
                  • kolejna-staraczka Lista 11 czerwca 11.06.12, 11:09
                    Nie tym razem sad

iki2007........................................1.06 smile
                    1aleks1 ...................................... 3.06 smile
                    4lasica.........................................4.06 ---
                    • kotkowa Re: Lista 11 czerwca 11.06.12, 11:22
                      Gratuluję kolejnej ciężarówce. Ja do tego grona raczej w tym cyklu nie dołączę.
                      U mnie 10 dfl, ale wyniki badań do kitu:
                      - progesteron tylko 9.90 ng/ml i to na 4 luteinach
                      - estradiol tylko 66 pg/ml

Tak więc czekam na @, umawiam się do gina po receptę na clo i zobaczymy co los przyniesie.
                      • iwo.nka Re: Lista 11 czerwca 11.06.12, 21:31
                        U mnie cykl jakiś dziwny dzisiaj jest 28 dc jutro powinna być miesiączka. Zawsze wcześniej miałam bóle brzucha a teraz cisza tylko sutki trochę bolą. Nie nakręcam się bo w tym cyklu w dniach płodnych mieliśmy niesety tylko jedno podejście sad
                • mia_mendoza Re: Czerwcowe testowanie 11.06.12, 23:09
                  shi.raz do końcówki jeszcze jakiś tydzień...
                  Tak jak wczoraj postanowiłam tak dziś zrobiłam i jesteśmy już umówieni w klinice - trzeba kuć żelazo póki gorące smile
                  • shi.raz Re: Czerwcowe testowanie 12.06.12, 10:12
                    Wczoraj miałam okropny dzień. Nie dość, że poniedziałek to pogoda paskudna. Dowiedziałam się też, że ktoś nie pytając o moje zdanie podjął za mnie decyzję. To na co się za mnie zgodził jest ok i wykonalne, raczej nie ma problemu. Ale to trzeba mieć tupet żeby komuś coś narzucać. Wystarczyło zapytać. No i koleżanka z pracy jest w ciąży. Już 3 odkąd zaczęliśmy się starać. U niej dopiero początek, 2 już w zaawansowanej, na zwolnieniu. Poprostu przykro mi się zrobiło, że my już jakiś czas się staramy i nic. A tak to się oczywiście cieszę. Dzisiaj jestem wpisana na testowanie, ale nie zatestuje. Tak jak nigdy nie byłam przekonana, że @ przyjdzie, albo raczej nie byłam pewna i liczyłam, że nie, tak teraz raczej nie liczę na nic innego.
                    • majka2509 Re: Czerwcowe testowanie 12.06.12, 21:27
                      1aleks1 jak się pojawisz... byłam u lekarza i nie będę miała owulacji w tym cyklu, najprawdopodobniej w ogóle jej nie mam. W tym cyklu będę miała monitoring a wszelki wypadek... Na usg wyszedł jeden jajnik policystyczny... sporo większy od drugiego, albo na brak owulacji wpływają policystyczne jajniki albo hashimoto... w każdym bądź razie w 12 dc pęcherzyk 12 mm i 2,7 endometrium. Mam zrobić kilka badań i skonsultować się z moim endokrynologiem...
                      • annika23 Aleks:):):) 12.06.12, 22:31
                        Kochana doczekałaś sięsmile Bardzo gratuluję i życzę spokojnej ciąży. Rok temu to ja zobaczyłam 2 kreski i moje czteromiesięczne szczęście śpi teraz smacznie w łóżeczku. Cudna wiadomość.
                        • shi.raz 12.06 lista aktualizacja 12.06.12, 22:56
                          Ja, niestety wpisuję sobie minusik. Lutowy dzidziuś widocznie nie dla mnie. Żegnam się z Wami lutówkami i potencjalnymi lutówkami. Trzymam jednak kciuki za resztę listysmile Kotkowa, iwo.nka a jak u Was?

skrytapiromanka 4cs.....................6.06 ---
                          vimosa.........................................8.06 smile
                          justynek2009 2cs...........................9.06 ---
                          4wita...........................................10.06 ---
                          shi.raz 8cs...................................11/12.06---
                          kolejna-staraczka 11cs.................12.06 ---
                          kotkowa 9 cs...............................12.06
                          iwonka........................................12.06
                          yoku............................................17.06
                          majka2509...................................30.06
                          • meihna Re: 12.06 lista aktualizacja 13.06.12, 09:00
                            Witajcie po mojej długiej nieobecności. Musiałam sobie wszystko w głowie ułożyć po ostatniej @, która przyszła jak zwykle. Wyjechaliśmy, pomyśleliśmy no i zapisaliśmy się do Kliniki. I od razu mi ulżyło, choć wykonanie telefonu (wiem, że to idiotyczne) kosztowało mnie wiele nerwów. Na listy się już raczej nie będę wpisywać, to jak się uda, to się pochwalę. No i bardzo Wam kibicuję!

Aleks
                          • kotkowa Re: 12.06 lista aktualizacja 13.06.12, 10:53
                            Dzieki za pamiec. Nie spodziewam sie niczego dobrego niestety. Hormony w 7dpo beznadziejne, nie ma co liczyc na ciaze przy takich poziomach. Bromergon nie pomogl, nie poprawila sie praca cialka zoltego, ale to dopiero 1 cykl na nim, moze sie jeszcze poprawi. Dzis ide do gina i dostane recepte na clo, takze zaczynam stymulacje - mala dawke, bo mam wlasna owulacje, ale ta stymulacja powinna poprawic funkcje cialka zoltego.
                            @ jeszcze nie mam, jest 12 dfl, ale generalnie juz czuje objawy @, wczoraj bole krzyza itd, typowe zwiastuny.
                            • 4wita Re: 12.06 lista aktualizacja 13.06.12, 19:38
                              Mógłby ktoś przełamać ten mur minusów jakimś plusem. No, Dziewczyny! smile
                              • iwo.nka Re: 12.06 lista aktualizacja 13.06.12, 19:46
                                Ja niestety nie przełamię fali minusów ale mam nadzieję że dziewczyny po mnie będą wpisywać same uśmiechy smile

iki2007........................................1.06
                                1aleks1 ...................................... 3.06
                                4lasica.........................................4.06 -
                                • kotkowa Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 10:59
                                  Ja też niestety lada chwila a może jutro wpiszę -. Plamienie się zaczyna. Nie moge się nadziwić, bo u mnie @ sie zaczyna czesto w dniu najwyzszej temp w cyklu. Spada dopiero pod koniec @.
                                  Mam w glowie straszny metlik - bylam u gina, dostalam recepte na Letrozole Bluefish (odpowiednik Femary), mam wziac tylko 1 tabletke w 3 dc - to wsparcie dla owulacji, zeby byla lepszej jakosci, a nastepnie od 3 dnia po owu mam brac Pregnyl w zastrzykach co 2 dni, lacznie 5 razy. Pregnyl ma podniesc poziom hormonow po owu, bo mam fatalny. Oprocz Pregnylu Luteina jak do tej pory.
                                  Nie dosc ze sie lamie jak tu zastrzyki robic, bo wole sama albo zeby M. robil, niz latac do przychodni, to jeszcze kompletnie nie wiem jak rozpoznac ciaze, bo Pregnyl falszuje wynik testu (zawiera hcg). I nie bede wiedziala, czy jest ciaza, odstawie Luteine i moge poronic. A jak bede brala dalej, to z kolei moge @ zatrzymac i cykl rozwalic.
                                  • nuluska Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 11:33
                                    Kotkowa ja brałam i będę niedługo brała preparat z letrozolem, Lamette.
                                    Ale mnie zastanawia ta kuracja pregnylem. Choć lekarzem nie jestem ale dobrych kilka lat siedzę w tematyce leczenia niepłodności i pierwszy raz słyszę o czymś takim. Dziwne to choć może ja się niez nam.
                                    Czyli do 13 dpo będziesz brała pregnyl a luteinę jak długo? Do @ czy jak? Pregnyl utrzymuje się w organizmie ok 10 dni więc tyle min. byś musiała czekać z testem czy betą by uzyskać wiarygodny wynik.
                                  • 4wita Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 11:54
                                    Pregnyl jest domięśniowy, więc raczej M, bo Tobie samej byłoby ciężko wink Chyba, że jesteś bardzo wygimnastykowana wink. W ulotce przy Pregnylu powinno być napisane jak długo trzeba czekać z testem. Ja brałam inny zastrzyk z tymi hormonami i przez 10 dni po nich miał być fałszywy test. Jak masz wątpliwości to najlepiej zapytaj lekarza, nie kombinuj sama z luteiną, stosuj się ściśle do zaleceń, nikt z forum nie odpowie Ci rzetelnie na to pytanie, chyba, że jest ginekologiem praktykiem, ale wtedy może zmień lekarza prowadzącego na tego, który Ci doradzi. Moim zdaniem najgorszym błędem jest leczenie się jednocześnie u kilku lekarzy tych samych specjalności i u "dr internet" na dokładkę. Stres też nie jest najlepszym doradcą podczas starań, więc lepiej rozwiej wątpliwości u źródła zamiast się nakręcać.
                                    A z innej beczki, to którego dnia @ spada Ci temp. i czy np. od 1 dnia rośnie? Mam teraz taki dziwny przypadek i szukam logicznego wytłumaczenia albo potwierdzenia, że to normalne, bo z tym akurat do lekarza nie pójdę i nie powiem, że mi temperatura nie spadła podczas @ tylko rośnie ... już widzę minę mojego gina wink enpr/3599
                                    • 4wita Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 13:14
                                      A w ogóle kotkowa to daj znać jak już wyjaśnisz wątpliwości. Dawkowanie rzeczywiście nietypowe, ale widocznie gin ma doświadczenie, że taki schemat działa. Jak się głębiej nad tym zastanowić to potrafię sobie wytłumaczyć, że ma to sens, ale ja to sobie tylko biologicznie tłumaczę a nie klinicznie. Powodzenia! Grunt to działać! smile
                                      • kotkowa Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 13:54
                                        Dzięki dziewczyny, mam odpowiedź od gina.
                                        Mam wziąć 5 zastrzyków Pregnylu po pół ampułki co 2 dni, zaczynając od 3 dnia po owulacji - czyli ostatni zastrzyk wezmę w 11 dfl. Potem nadal mam brać Luteinę do 14 dfl i zbadać w tym dniu beta hcg. Wynik mam od razu skonsultować z ginem przez tel. i na jego podstawie podejmie decyzję co dalej. Może będzie kazał sprawdzić przyrost, jeśli coś wyjdzie, zobaczymy. Jakoś damy radę, są jeszcze inne oznaki ciąży - utrzymująca się wyższa temperatura, brak @ (u mnie do tej pory @ pojawiała się jeszcze w czasie brania Luteiny).
                                        W ulotce Pregnylu jest napisane, że podnosi progesteron w fl. To logiczne, zawiera hcg i działa podobnie jak wczesna ciąża - stymuluje ciałko żółte do pracy.
                                        • 4wita Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 14:23
                                          Tak sobie myślę, że może Pregnyl nie zafałszuje wyniku z krwi, w końcu tam się bada konkretną podjednostkę (w przeciwieństwie do domowych testów). Gin w końcu też nie pierwszy raz czeka na taki wynik wink. Co do objawów @ i temp. to np. mi przy braniu Duphastonu @ spóźniła się 6 dni, ale temp. spadła planowo 6 dni wcześniej, dlatego wiedziałam, że nie ma co robić sobie nadzieii, ale pewnie u każdej może to inaczej wyglądać.
                                          • 4wita Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 14:24
                                            Życzę Ci kotkowa powodzenia, w tak pięknie zaplanowanym cyklu. Oby był pomyślny!smile
                                          • kotkowa Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 14:43
                                            Mnie się zdaje, że może zafałszować, bo on zawiera normalną ludzką gonadotropinę kosmówkową, czyli hcg, pozyskiwaną z moczu ciężarnych kobiet. Choć z drugiej strony w badaniu z krwi bada się beta hcg, nie wiem dokładnie co to znaczy, ale może ta "beta" nie wychodzi przy Pregnylu, sama nie wiem. Może gin po prostu będzie wiedział jak duży ewentualnie mógłby być ten wpływ przy takiej dawce Pregnylu i 3 dni po jego odstawieniu. Myślę też, że zbadanie przyrostu bety dużo by dało, bo po odstawieniu Pregnylu raczej nie będzie rosła, jeśli ciąży nie będzie.
                                            A z tą temp. to tak jak piszesz, u każdej inaczej, sprawa cholernie indywidualna. U mnie na Luteinie okres przychodzi, a temp. spada pod koniec @. Bez Luteiny temp. z resztą podobnie się zachowuje.
                                            Dzięki za życzenia, bo jakoś zaczęłam opadać z sił, jak mi gin te leki zapisał i to w zastrzykach, a potem naszły mnie pytania jak ja rozpoznam ciążę i w ogóle, ile to w praktyce będzie zamieszania, to normalnie miałam ochotę rzucić tymi wszystkimi lekami w cholerę. No ale wiem, że trzeba, mam PMS, nastrój gorszy, ale co tam, idzie nowy cykl i nowa szansa.
                                            A z lekami to powiem szczerze, że nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Muszę pilnować tak:
                                            - rano 0,5h przed śniadaniem - euthyrox
                                            - rano od 3 dnia po owu - 2x Luteina
                                            - przy śniadaniu - Bromergon + Folik
                                            - wieczorem - 2x Luteina.
                                            - teraz jeszcze w 3 dc - Letrozole
                                            - i od 3 dpo Pregnyl co 2 dni zastrzyki
                                            Kurna trochę dużo tego do zapamiętania i zapanowania. Do tego mierzenie temp, obserwacje, interpretacje wcale nie łatwe czasem czy już jest po owu, badania hormonów, lekarz itd. Oby to wszystko nie było na marne.
                                            • 4wita Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 15:08
                                              kotkowa, o lekach na tarczycę nie zapominam, bo po latach to już nawyk (biorę dwie dawki na zmianę, więc w ogóle mam na kartonach gumkę, którą przekładam na to pudełko, z którego mam wziąć na drugi dzień, bo bym ześwirowała), do tego nie miałam aż tyle leków co Ty, ale i tak uznałam, że rewelacyjny wynalazkiem są przypomnienia w komórce smile. Dasz radę! A jaki piękny może być efekt! smile Przynajmniej cykl nie będzie monotonny, może nie starczy Ci czasu na zbędne analizy, które tylko psują humor wink.
                                              • kotkowa Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 15:14
                                                No tak, z tą gumką fajny patent, trzeba sobie radzić, zrobię sobie rozkład jazdy na lodówce chyba smile Też już mam nawyk z tymi lekami, ustalony rytm co kiedy biorę, najgorzej jest w weekendy, bo wtedy trochę inaczej się funkcjonuje.
                                                A co do Twojego wykresu to chyba źle link podałaś, nie wchodzi mi. A co, masz coraz wyższe temp. mimo @? A testowałaś? Krwawienia w ciąży też mogą być w terminie @.
                                                • 4wita Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 17:16
                                                  Ostatni raz testowałam w niedzielę i nic. To nie są jakieś strasznie wysokie temp.,ale to są moje normalne temp. fazy poowulacyjnej,stąd to zdziwienie. Przy takich temp. rano w ciągu dnia mam przeszło 37. Jak połączyłam dwa cykle to wyszło mi, że cały czas jestem nad kreską, a teraz jeszcze rośnie. Może ten link zadziała wykres
                                                  • takajakwy po wizycie u lekarza 14.06.12, 21:38
                                                    czesc, dzisiaj bylam u lekarza z wynikami :
                                                    wyniki 8dfl:
                                                    anti tpo 2,8 iu/ml
                                                    prolaktyna 20.28 ng/ml
                                                    estriadol 156.88pg/ml
                                                    progesteron 15.58 ng/ml
                                                    ft3 4.21 pmol/l
                                                    ft4 11.45 pmol/l
                                                    tsh 1.70 uIU/ml

Lekarka powiedziala, ze ok a Wy co myslicie? dostalam CLO, vitamine B1 2x1 w drugiej fazie cyklu na plamienia przed i po @, betadine 1x1przez 7 dni od pocztku cyklu. Juz samam nie wiem dlaczego to juz 28 cykl staran? skoro wyniki ok, M tez, ale teraz w sierpniu znowu powtorzymy jego badania.
                                                  • kotkowa Re: po wizycie u lekarza 15.06.12, 11:04
                                                    No wynki są niezłe, choć nie znam się na fT3 i fT4 - ale mój gin uważa, że progesteron powinien być powyżej 18 i ja przy takim wyniku przed I ciążą dostawałam Luteinę w fl, estradiol jego zdaniem powinien być w okolicy 180, prolaktyna dobrze, żeby przy staraniach była ciut niższa - do 20 to jest norma, ale idealnie jest tak do 12-15. Także jest prawie idealnie, możliwe, że clo dużo załatwi - lepsza I faza, to i lepsza II faza. Nie wiem co to za lek betadine akurat.
                                            • akerel :( 23.06.12, 13:24
                                              No i test wyszedł negatywnie sad(((
                                              Ale po konsultacji telefonicznej z moją panią ginekolog z którą jestem w stałym kontakcie, dowiedziałam się że to może być jeszcze za wcześnie na test i mam w poniedziałek podjechać na USG. Tak bez zapisu mam wejść żeby tylko sprawdzić czemu nie mam jeszcze @.
                                              Dała nadzieję ale ja już chyba w cuda wierzyć przestałam sad
                                              Ech, cały czas mnie pobolewa jak na miesiączkę tylko tak bardzo delikatnie, niezauważalnie...
                                              Sama nie wiem, już chyba faktycznie fiksuję, jak któraś z Was mi napisała tongue_out

Zobaczymy co czas przyniesie ...
                                              • emes.k Re: akerel 23.06.12, 20:04
                                                kochana u mnie z negatywnego testu i to z bety mieszka sobie dzidziuś już 10 tydzień smile także dopóki nie ma @ wszystko może się zdarzyć smile
                                                W którym dniu cyklu robiłaś test? Dziś masz termin @?
                                                Powodzenia smile
                                                • akerel Re: akerel 23.06.12, 20:52
                                                  emes.k napisała:

> kochana u mnie z negatywnego testu i to z bety mieszka sobie dzidziuś już 10 ty
                                                  > dzień smile także dopóki nie ma @ wszystko może się zdarzyć smile
                                                  > W którym dniu cyklu robiłaś test? Dziś masz termin @?
                                                  > Powodzenia smile

Niby to wiem smile I moja ginka też jest dobrej myśli ale...
                                                  Test robiłam w 30 dc, teraz jest 31. Zobaczymy, bo jakoś chyba bardziej mnie boli sad Jakby się rozpędzało sad sad Ale tak czy inaczej, w końcu się wszystko wyjaśni, jutro lub pojutrze smile

Tobie również powodzenia i gratulacje big_grin
                                    • kotkowa Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 13:59
                                      Z tą temp. to wygląda tak, że po owu rośnie sobie, a w pierwszym dniu plamienia tudzież @ jest często najwyższa, potem lekko spada, ale nadal jest na poziomie najwyższych w cyklu. Pod koniec @ obniża się już znacząco, ale nadal jest nad linią podstawową. Dopiero po @ spada do poziomu niskich. Nie wiem czemu tak się dzieje, ponoć u niektórych ośrodek termoregulacji reaguje na zmiany hormonalne później, u innych wcześniej - stąd mogą być takie różnice. Progesteron spada, a temp. spada dopiero za jakiś czas.
                                      Jedna dziewczyna po poronieniu pisała kiedyś, że u niej temp. spadła dopiero grubo po poronieniu i zabiegu, a przecież progesteron już leciał na łeb na szyję wcześniej.
                                      • 4wita Re: 12.06 lista aktualizacja 14.06.12, 14:20
                                        Dzięki za odpowiedź kotkowa. Muszę poczytać co może wpłynąć na ten ośrodek termoregulacji, że mi w tym cyklu ześwirował, a wcześniej działał normalnie. A widziałaś mój wykres? Temp. spadła mi jeden dzień do linii, a potem już tylko co dzień to wyżej.
                                • 4wita Re: 12.06 lista aktualizacja 15.06.12, 09:05
                                  Jak ktoś zerknie na mój wykres (w poprzednim poście był link) to będzie wiedział skąd ta zmiana. Nic nie rozumiem, jadę do gina, wieczorem dam znać co i jak jakby kogoś to interesowało. Takiego dziwactwa chyba jeszcze tu nie było, więc może warto się zapoznać poglądwo wink. Rozumiem ujemne testy, ale @? Po 15 będę miała wynik bety. Trzymajcie kciuki, bo się boję.

• shi.raz 4wita 15.06.12, 09:34
                                    4wita, już widziałam wszystko na wykresie. Trzymam kciuki żeby buźka na liście się pojawiła!smile
                                    • kotkowa Re: 4wita 15.06.12, 11:08
                                      Też widziałam wykres, wygląda bardzo obiecująco - w fazie lutealnej jest jednodniowy spadek temp - taki występuje często przy implantacji - no i temp. rośnie, że miło. Trzymam kciuki bardzo bardzo.
                                      • kotkowa lista aktualizacja 15.06 15.06.12, 11:10
                                        No niestety u mnie też minus:
                                        iki2007........................................1.06
                                        1aleks1 ...................................... 3.06
                                        • kotkowa Re: lista aktualizacja 15.06 15.06.12, 11:11
                                          Kurcze nie da się jakoś zrobić, żeby te uśmiechy się kopiowały? Inaczej trzeba wstawiać je ręcznie, zapamiętywać, komu buźkę doprawić.
                                          • yoku Kotkowa! 15.06.12, 14:18
                                            Widze, że masz ogromne doświadczenie związane z obserwacją, pomiarami i ogólnie npr więc chciałabym, jeśli mogę, o coś zapytać. Nigdy żadnych poszerzonych pomiarów nie prowadziłam, ale jakis czas temu nabyłam termometr owulacyjny i zaczęłam mierzyć temperaturę waginalnie. Po 10 dniach zarzuciłam ten proceder ponieważ wykres skakał niemiłosiernie. Pewnie chodzi o to że nad ranem bardzo niespokojnie śpie, od 4-5 rano sen jest bardzo płyki i przerywany a ponieważ budzik włącza się o 6.30 nigdy nie jest tak, że mierzyłam temperaturę po 3 godzinach nieprzerwanego snu. Więc mam pytanie jak to naprawdę jest z mierzeniem? Czy mierzenie po niespokojnej nocy w ogóle można brać pod uwagę, czy cała noc musi być przeleżana tzn. bez wstawania do dziecka w nocy, do toalety etc. żeby pomiary miały sens? Jakie sa ogólne zasady takich obserwacji? Będę Ci bardzo wdzięczna za kilka słow wyjaśnienia.
                                            • kotkowa Re: Kotkowa! 18.06.12, 09:35
                                              A jaki masz termometr? Jeśli elektroniczny, to musi mieć 2 miejsca po przecinku koniecznie. Ja mam Microlife MT 1622 i u mnie pomiary wychodzą prawidłowe mimo różnych nieprzespanych nocy, wstawania do dziecka, to nie powinno mieć znaczącego wpływu. Ważne, żeby przynajmniej godzinę po wstaniu leżeć, wtedy temp. powinna wrócić do normy. Jeśli Ty nie wstajesz, tylko leżysz, ale nie śpisz już mocno, to nie sądzę, żeby to miało aż taki wpływ. Poobserwuj spokojnie te temperatury, po kilku cyklach widać już różne typowe dla Ciebie prawidłowości, temp. w pierwszej fazie mogą się różnić, jak są duże góry i doliny, to bywa to objaw podwyższonej prolaktyny, a w fazie lutealnej z kolei - może to być objaw problemów z progesteronem. W każdym razie wykresy warto robić, bo pokażą mnóstwo informacji.
                                              • yoku Re: Kotkowa! 18.06.12, 09:45
                                                Termometr specjalnie do tego celu przeznaczony Microlife z dwoma miejscami po przecinku. Spróbuję podejść do tematu znowu. Dzięki serdeczne smile
                                  • yoku 15.06 lista aktualizacja 15.06.12, 20:08
                                    ja też odpadam... cóż, to dopiero pierwszy cs, jakby się udało to byłby chyba w moim przypadku cud...

• majka2509 Re: 15.06 lista aktualizacja 15.06.12, 21:54
                                      Ja odpadam w tym miesiącu, pomimo że miałam testować dopiero 30.06.... Nie mam owulacji i raczej nie będzie bo miałam usg w 12 dc i nic, idę jeszcze w 18 dc na monitoring, ale nie liczę na owu. Najprawdopodobniej nie mam jej już kilka cykli....

4wita 9cs......................................10.06???
                                      kotkowa 9 cs...............................12.06 ---
                                      iwonka........................................12.06 --
                                      yoku............................................17.06 ---
                                      majka2509...................................30.06 ----
                                      • 4wita Re: 15.06 lista aktualizacja 15.06.12, 23:56
                                        Dobra smile Nie wiem jak się sprawa rozwinie, ale test był i plus jest smile Podnoszę statystyki ciążą z zaskoczenia, liczę na kolejne rewelacje od Was do końca miesiąca.
                                        4wita 9cs......................................10.06 --> 15.06 smile
                                        • anna88-24 Re: 15.06 lista aktualizacja 16.06.12, 00:42
                                          PiękniewinkGratulacjewink
                                          Trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcywink
                                        • kotkowa Re: 15.06 lista aktualizacja 18.06.12, 09:40
                                          no proszę!!! 4wita, ale się cieszę, niesamowite, no zobacz, wyjaśniło się skąd te wysokie temp mimo krwawienia. Trzymam kciuki z całej siły, pisz jak sytuacja się rozwija smile
    • cztero.listna 4wita gratulacje 15.06.12, 19:32
      nie chwalisz się smile weszłam na wykresik a tam pełne info smile jeszcze raz gratuluje
      • 4wita Re: 4wita gratulacje 15.06.12, 23:58
        Wielkie dzięki cztero.listna, mam nadzieję, że za dwa tygodnie to ja będę Ci gratulować smile
        • cztero.listna Re: 4wita gratulacje 16.06.12, 13:41
          zobaczymy bo w szczycie płodności naszły mnie pewne obawy i nie podjęłam prób ... no i teraz meczy mnie jakiś wirus ale wszelkie kciuki się przydadzą i co ma być to będzie smile
          • mia_mendoza Re: 4wita gratulacje 17.06.12, 15:29
            4wita - gratulacje !

U mnie 13 dfl - @ brak, plamień, które zwykle były też brak ale i test ujemny... Czyli dalej czekam.
            • stokrotkawppl Re: 4wita gratulacje 17.06.12, 16:31
              Witam kobietki.moge sie dolaczyc???ja tez testuje w tym miesiacu.to nasz 1 cykl ale byc moze KTOS z tego wyjdziewink
              • wielorak Re: 4wita gratulacje 17.06.12, 19:39
                stokrotka śmiało się wpisuj na listę i powodzenia smile

majeczko przykro mi ale dobrze, że będziesz pod okiem lekarza
                • 4wita Re: 4wita gratulacje 18.06.12, 11:55
                  Dziękuję dziewczyny za gratulacje, ale przez to krwawienie to ja się cieszę tak bardzo ostrożnie. Szczególnie po tym jak gin się zdziwił to mąż się wystraszył, a to z kolei wystraszyło mnie wink. Jestem nastawiona pozytywnie na dobry rozwój spraw i staram się nie brać czarnych scenariuszy pod uwagę, ale póki pewnych etapów nie zobaczę i nie usłyszę od gina, że jest w porządku to tę ciążę traktuję tak bardziej z niedowierzaniem... chociaż codziennie rozmawiam z tym nowym życiem, żeby mu dodać otuchy i przekonać jak bardzo jest kochane wink.
                  • wielorak Re: 4wita gratulacje 18.06.12, 12:00
                    4wita trzymam kciuki za ciebie i waszego maluszka, jak słodko, że do niego mówisz smile trzymajcie się dzielnie!
                  • kotkowa Re: 4wita gratulacje 18.06.12, 12:41
                    Rozumiem jak się czujesz, ja tez miałam plamienia i w terminie @ i później, na dodatek długo nie było zarodka widać w pęcherzyku ani serca słychać, podejrzewali puste jajo, mnie trzymała przy życiu beta, bo ładnie rosła. I też bałam się cieszyć, bałam się przywiązywać, a jednocześnie tak się nie da, też mówiłam do maluszka, że ma się trzymać mocno mamy i nie puszczać. I posłuchał silny chłopak. Jestem dobrej myśli, tak jak Ty, bo wcale nierzadko są takie przypadki, że jest ciąża i krwawienie. Gin coś Ci zalecił, zapisał?
                    • 4wita Re: 4wita gratulacje 18.06.12, 13:53
                      Luteinę dostałam, bo jak byłam na wizycie to już resztki plamienia miałam, a poza tym to wszystko fajnie wyglądało, tylko jeszcze było za wcześnie na jakieś widoki na USG poza samym "mieszkaniem" na dzidziusia. Czekam z niecierpliwością na kolejne badanie za dwa dni ... nigdy nie myślałam, że będę czuła taką ekscytację i niecierpliwość na myśl o wizycie u gina wink.
                      • maesstra Re: bye bye 19.06.12, 13:31
                        to ja odpadam @ zaskoczyłam mnie dzisiaj 2 dni wcześniej, nie mam pomysłu na te moje cykle, raz tak raz siak, powodzenia jeszcze dla innych testujących !!!
                        • stokrotkawppl Re: bye bye 19.06.12, 20:28
                          u mnie chyba tez nic z tegocrying 27 dc test negatywny.brzuch tez przestal pobolewac tylko piersi i te zylki na nich....smutno mi
                          • mia_mendoza Re: bye bye 19.06.12, 22:00
                            u mnie "-"
                            • iwcia-77 czerwcowe testowanie 19.06.12, 22:13
                              Gratulacje co raz więcej uśmieszków, ja juz 15 tc i prawdopodobnie dziewczynka,
                              dziewczyny zostały mi po staraniach ziółka na pobudzenie jajników do pracy, ale teraz nie wiem czy klimuszki czy sroki (piło sie wieczorem na ciepło raz dziennie), ok. 40 tabletek bromergonu i ok. 20 luteiny pod język i 2 testy ciążowe ale z gwarancja do maja 2012, ale to chyba bez różnicy. Jakby która chciała to oddam za darmo za koszt wysyłki piszcie na gazetowy co ewentualnie chcecie
                              • kotkowa Re: czerwcowe testowanie 20.06.12, 08:58
                                iwcia, już piszę zaraz maila: ja byłabym chętna na Bromergon i testy ciążowe.
                                • kozica111 Re: czerwcowe testowanie 20.06.12, 09:18
                                  U mnie chyba będzie znów lipa, niby do testowania chwila ale temperatura dziś zjechała pod linię sad
                                  • nuluska Re: lista 20.06 20.06.12, 14:08
                                    • anna88-24 Re: lista 20.06 20.06.12, 15:24
                                      Aktualizuję a pozostałym życzę powodzenia i dwóch kreseczek.

vimosa.........................................8.06 smile smile smile
                                      4wita 9cs......................................10.06 --> 15.06 smile smile smile
                                      mia_mendoza .............................16.06 ---
                                      anna1988-24 3 cs.........................18.06 ---
                                    • iwcia-77 Re: czerwcowe testowanie 20.06.12, 15:24
                                      zostały mi tylko ziółka jak by która chciała. pozdrawiam
                                      • takajakwy 21.06.2012- Lista 21.06.12, 17:16
                                        Jeszcze z ostroznoscia, ale jestem dobrej mysli i wierze, ze tym razem bedzie wszystko oki 28cs okaze sie szczesliwy smile termin z OM mam na 1 marca smile:

iki2007........................................1.06 smilesmilesmile
                                        1aleks1 ...................................... 3.06 smilesmilesmile
                                        vimosa.........................................8.06 smilesmilesmile
                                        4wita 9cs......................................10.06 --> 15.06 smilesmilesmile
                                        takajakwy 28cs.............................23.06 smilesmilesmile
                                        majka2509...................................30.06 --
                                        • 1aleks1 takajakwy 21.06.12, 18:12
                                          To ja oficjalnie gratuluje na forum smile Spokojnej ciazy i zdrowego dzidziusia kiss
                                        • turmalinka Re: 21.06.2012- Lista 21.06.12, 19:55
                                          Gratulacje smile))

ps. napisalam ci priv na enpr
                                          • kotkowa Re: 21.06.2012- Lista 22.06.12, 09:27
                                            Ojej, cudnie! Gratulacje, niech maluszek zdrowo rośnie!
                                          • wielorak takajakwy 22.06.12, 09:29
                                            TAKAJAKWY wielgachne gratulacje!!! super wieści! zdrówka dla ciebie i dzidziusia! i trzymam kciuki aby wszystko było super!
                                        • kawowa.panienka Re: 22.06.2012- Lista 22.06.12, 14:53
                                          Cóż nie wyszło, wpisuję mój minusik ale pełna dobrych myśli zmykam na lipiec smile Nawet dla mnie zajście w 1cs byłoby nieprawdopodobne smile

takajakwy ogromne gratulacje smile

aleks1 ...................................... 3.06 smilesmilesmile
                                          kawowa.panienka 1cs...................18.06 ---
                                        • mamakartofelka Lista 22.06.2012 22.06.12, 15:03
                                          U mnie jak co miesiąc...

mamakartofelka...........................22.06---
                                          • andzia207 Re: Lista 22.06.2012 22.06.12, 15:55
                                            andzia207....................................21.06---
                                            • andzia207 Re: Lista 22.06.2012 22.06.12, 15:56
                                              ;-(
                                              • emes.k takajakwy 22.06.12, 19:03
                                                wielkie gratulacje smile super wieści że coraz więcej nas ubywa z testowania powodzenia smile
                                                • wielorak Re: takajakwy 22.06.12, 19:53
                                                  dziewczyny jutro dzień ojca, kto chce zrobić fajną niespodziankę przyszłemu tatusiowi? smile powodzenia pozostałym testującym, czekamy na kolejne dwie kreseczki
                                                  a minusiki ściskam i trzymam kciuki za następny cykl
                                                  • stokrotkawppl Re: takajakwy 23.06.12, 09:37
                                                    dzien taty juz dziswink szykujecie jakis prezet dla tatusiow???skierowane do kobietek ktore maja juz dzieciaczki.my z moim synkiem odbijamy jego nozki i raczki pomalowane farbami na papierze i oprawiamy w ramke plus jakis rysunek naszego czterolatkasmilea co do testowania to dzis jest moj okresu...ale stracilam wszelka nadzieje na 2 piekne kreseczkisad wczoraj robilam test i wyszedl negatywnycrying((((((( a dzis pobolewa mnie brzuch
                                                  • wielorak Re: takajakwy 23.06.12, 10:32

stokrotka bardzo fajny pomysł z tym odbiciem rączek i nóżek smile mam nadzieję, że kiedyś go wykorzystam smile
                                                    a testem się nie przejmuj, widziałam wykresy gdzie testy wyszły zaraz po małpiszonie więc nic mnie juz nie zdziwi wink trzymam oczywiście kciuki aby @ nie przyszła
                                                  • majka2509 Re: takajakwy 23.06.12, 15:18
                                                    Tempka w 6dfl spadła.... enpr.pl/2281
                                                  • selena255 Re: takajakwy 24.06.12, 11:12
                                                    miałam testowac dzisiaj, ale chyba dam sobie jeszcze z 2 dni, poki co zero jakichkolwiek objawów przed@ lub innych
                                                  • stokrotkawppl Re: takajakwy 24.06.12, 11:59
                                                    ja okresu nie mam 2 dni.nigdy wczesniej sie nie spoznial.ale zbytnio sie nie nastawiam.robilam w piatek test i byl negatywny wiec w ciazy chyba nie jestemcryingcryingjeszcze wczoraj pobolewal mnie brzuch jak na okres a dzis nic.temperatura 36,4 przy mojej normalnej temp 35,5. od owu 36. mam cale az granatowe piersi.cale w zylkacg nigdy takich nie mialam.ale robilam test,ba az 5.wszystkie negatywne.
                                                  • cztero.listna Re: takajakwy 24.06.12, 15:51
                                                    u mnie też jakoś dziwnie ... mam totalny PMS jakiego dawno nie miałam ... piersi zaczęły mnie boleć choć już wcześniej odpuściły ... starań w sam termin nie było więc jakoś szans nie widzę. Ból okresowy pojawia się i znika ... dziwne ...w sumie dziś powinnam dostać @ ale teraz miałam krótkie cykle więc może ten będzie ciut dłuższy ... no zobaczymy nie nastawiam się ale też jestem ciekawa co to będzie
                                                  • stokrotkawppl Re: takajakwy 24.06.12, 16:40
                                                    kurcze przespalam bol dnia;/maz zrobil za ten czas obiadek a synus slicznie sie bawil i rysowal mi obrazki.ale jestem szczesciarawinkwinkokresu nie mam ale zaczal mnie tak dziwnie bolec zoladek i tak "dziwnie piecze'przelyk.caly czas mam tam tak "wilgotno"ale zadnego sluzu nie mam.poprostu takie uczucie.
                                                  • stokrotkawppl Re: takajakwy 24.06.12, 16:42
                                                    mialo byc pol dnia a nie bol dnia;p
                                                  • akerel stokrotkawppl 24.06.12, 18:35
                                                    Wiesz co, z tym uczuciem wilgoci mam tak samo, a przypomnij kiedy powinnaś mieć @. To mój 32 dzień i jutro mam mieć USG więc będę miała pewność.
                                                    Wczoraj miałam takie wrażenie że będzie @ tak mnie brzuch bolał, ale nadal nic.
                                                  • stokrotkawppl Re: stokrotkawppl 24.06.12, 21:11
                                                    do dzis myslalam ze powinnam dostac @ w sobote przy cyklach 30 dniowych a ostatni okres mialam 24.05 wiec okres wypadal na piatek.dzis niedziela.spoznia sie nie znacznie ale nigdy nie mialam z tym problemow;a ty robilas test??
                                                  • akerel Re: stokrotkawppl 24.06.12, 21:13
                                                    Tak w 28 i wyszedł negatywny, moja ginka stwierdziła ze może trochę za wcześnie być by wyszedł i dlatego chce mnie jutro widzieć smile
                                                  • stokrotkawppl Re: stokrotkawppl 24.06.12, 21:45
                                                    to zycze powodzenia i trzymam kciukiwinka ktory cykl staran???
                                                  • akerel Re: stokrotkawppl 24.06.12, 21:50
                                                    Tak na prawde to nie wiem, bo przestałam liczyć. Ale myślę że 5 może szósty...
                                                    I tak trochę trudno mi uwierzyć ze byłaby ciąża tak szybko zwłaszcza ze najmłodsza juz nie jestem sad
                                                  • stokrotkawppl Re: stokrotkawppl 24.06.12, 22:01
                                                    ja pierwszy cyklsmile ile masz lat jesli moge wiedziec.pierwsze dziecko??ja mam 4 letnie szczescie synka.ciekawa jestem czy mi sie udalo.cieszylabym sie jak szalona;p
                                                  • akerel Re: stokrotkawppl 24.06.12, 22:16
                                                    Prawie 40 smile I byłoby to nasze trzecie maleństwo smile
                                                  • stokrotkawppl Re: stokrotkawppl 24.06.12, 22:22
                                                    TO zycze ci z calego serca zeby sie udalosmile ty tez trzymaj kciuki
                                                  • akerel Re: stokrotkawppl 24.06.12, 22:26
                                                    Pewnie że bedę smile Kiedy masz wizytę? Jeśli pisałaś, to przypomnij ( cholera, chyba mam sklerozę, albo to emocje mnie tak telepią smile ) No i daj znać co tam u Ciebie big_grin
                                                  • stokrotkawppl Re: stokrotkawppl 24.06.12, 22:31
                                                    ja mieszkam we francji.wizyty jeszcze nie ustalilam bo za wczesnie.kaza przychodzic ok >6 tyg;jak nie bedzir okresu zrobie test w sr npsmile
                                                  • majka2509 Re: stokrotkawppl 25.06.12, 11:11
                                                    A mi skoczyła tempka wczoraj w dól a dzisiaj znwu do góry... boli mnie podbrzusze enpr.pl/2281
                                                  • akerel Re: stokrotkawppl 25.06.12, 13:13
                                                    Dalej nic nie wiem, mieli awarię sprzętu sad Cholera by to wzięła sad
                                                    Ale ginka twierdzi że to bardzo wczesna ciąża ( jeśli jest ) I testy mogą jej nie wychwycić jeszcze. Pozostaje mi czekać tongue_out
                                                  • wielorak Re: stokrotkawppl 25.06.12, 13:37
                                                    ojej jak na złość urządzenie się popsuło uncertain
                                                    w takim razie nadal zaciskamy kciuki i czekamy razem z tobą smile albo zrób betę- coś powinno juz być na rzeczy
                                                  • akerel Re: stokrotkawppl 25.06.12, 17:48
                                                    Dzięki, ale bety robić nie będę. Jestem juz zmęczona tym całym wyczekiwaniem. Odpuszczam... co ma być to będzie. Jest nadzieja, ale jak tak analizowałam słowa ginki, to chyba bardziej mogę się jednak spodziewać @ niż ciąży. Cóż, czekam smile
                                                  • stokrotkawppl Re: stokrotkawppl 25.06.12, 18:16
                                                    WITAM PIEKNE PANIEwink jak mija dzien??ja wlasnie z pracy przyszlam ale rano tak mi sie cholernie nie chcialo.powiedzcie mi prosze co moze oznaczac drzenie nog??stac rano nie moglam;/ okresu jak nie bylo tak nie ma.i uczucia ze dostane tez nie;p ale boje sie zrobic test.teraz jestem bardziej cierpliwa niz przed @wink zakladam ze poczekam do piatku np i jak nie przyjdzie okres ( oby nie przyszedl) umowie sie do lekarzawink
                                                  • akerel Re: stokrotkawppl 25.06.12, 20:25
                                                    Może zmęczenie po prostu smile ?
                                                  • stokrotkawppl Re: stokrotkawppl 25.06.12, 20:53
                                                    no byc moze zmeczenie.siostra mi mowi ze za malo magnezu i kazala mi zjesc czekolade a ja ...chetnie ale jestem taka gruba;p wiem ze was zameczam ale cos dziwnego mam.przepraszam jesli was to obrzydzi ale ciagle mi sie cos LEJEcrying jak woda
                                                  • akerel Re: stokrotkawppl 25.06.12, 21:02
                                                    stokrotkawppl napisała:

> no byc moze zmeczenie.siostra mi mowi ze za malo magnezu i kazala mi zjesc czek
                                                    > olade a ja ...chetnie ale jestem taka gruba;p wiem ze was zameczam ale cos dziw
                                                    > nego mam.przepraszam jesli was to obrzydzi ale ciagle mi sie cos LEJEcrying jak wod
                                                    > a

Ale w sensie dosłownym? To znaczy czy masz mokrą wkładkę czy tylko uczucie że się leje? Myślę jednak ze w obu przypadkach nie jest to poważne. takie uczucie mokrości też mam cały czas.
                                                  • stokrotkawppl Re: stokrotkawppl 25.06.12, 21:08
                                                    akerel ciagle mam mokra wkladke. w kwietniu bylam u gin i robilam cyt i ogolne badania i wszystko dobrze.w tym miesiacu tak sie tylko dzieje;od urodzenia pierwszego synka mam regularne cykle.co rowne 30 dni.bez zadnych niespodzianek dlatego jesli okaze sie ze nie jestem w ciazy tfutfu bardzo mnie to wszystko zdziwi.plamienie , brak okresu i te zylki na piersiach...a powiedz mi jak ty sie czujesz???
                                                  • akerel Re: stokrotkawppl 25.06.12, 21:23
                                                    Wiesz co, normalnie właśnie. Tak jak w fazie niepłodnej. Nic mnie nie boli, jedynie to właśnie uczucie wilgoci, lekkie ćmienie w podbrzuszu i plecach. No może piersi zrobiły się takie bardziej pełne, ale też nie bolące. Trochę wyostrzył mi się węch, a i czuję posmak krwi w ustach ( nowy objaw tongue_out ), więc chyba mam rozpulchnione śluzówki.
                                                  • stokrotkawppl Re: stokrotkawppl 25.06.12, 21:35
                                                    jejku to moze obie bedziemy swietowac?wink
                                                  • akerel Re: stokrotkawppl 25.06.12, 21:43
                                                    Oby, choć powiem że mam już stosunek mocno ambiwalentny do całej tej sprawy sad
                                                  • stokrotkawppl Re: stokrotkawppl 25.06.12, 21:45
                                                    musimy uzbroic sie w cierpliwoscwink bedzie dobrze
    • cztero.listna Lista 25.06 25.06.12, 17:32
      Wierzyć mi się jeszcze nie chce, ale test ewidentny ... jejku smile co prawda wiele jest we mnie strachu bo trauma poronień jest wciąż we mnie silna ale oznajmiam że...
      iki2007........................................1.06 big_grinbig_grinbig_grin
      1aleks1 ...................................... 3.06 big_grinbig_grinbig_grin
      vimosa.........................................8.06 big_grinbig_grinbig_grin
      4wita 9cs......................................10.06 --> 15.06 big_grinbig_grinbig_grin
      takajakwy 28cs.............................23.06 big_grinbig_grinbig_grin
      cztero.listna.................................29.06 big_grinbig_grinbig_grin
      • mia_mendoza Re: Lista 25.06 25.06.12, 22:00
        Cztero.listna, PIEKNIE.
        Gratuluje i wszystkiego najlepszego, spokojnych 9 miesięcy przede wszystkim.
    • ona1.973 Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 00:49
      Witam...23 czerwca w dniu spodziewanej @ zrobilam test ciazowy i wyszly piekne 2 kreseczki.Jestem w ciazy!!!Wszystkim Wam zycze powodzenia!!!
      • stokrotkawppl Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 05:50
        grAtulacje
        mowisz ze okres 23. i nie przyszedl??moze mi to tez przyniesie szczescie.tzn ta data.ja tez czekam i nie ma do dzis i nie zapowiada sie zeby przyszedwinkale test boje. sie zrobic.tyle ostatnio brzydkich Ikresek widzialam a ja chce II.godz 5:40 a ja na nogach.takie mnie skurcze w lydkach lapia ze spac nie moge.moze faktycznie brak witaminy jakiejs?
        • wielorak Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 08:55
          właśnie się zastanawiałam kto tak wcześnie pisze smile
          na skurcze najlepiej jeść marchewkę smile
          czekamy na twój pozytywny test smile

dziewczyny gratulacje!
          • kotkowa Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 10:10
            czterolistna i ona, gratulacje!!! lista zrobiła się niczego sobie smile Zdrówka dla Was i maluszków w ciąży.
            Stokrotka i akerel, trzymam kciuki bardzo mocno.
            • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 10:15
              Gratulacje dla zaciążonych! smile Czekamy na akerel i stokrotkę i mam nadzieję, że ktoś wklei piękną listę z uśmiechami do końca smile
              • stokrotkawppl Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 10:39
                dziewczyny ja jutro bede testowac z samego rana.dzis moj 34 dc przy 30 dc.okresu nie mam nadal wiec mysle ze jak jutro zrobie test to juz bedzie wszystko jasne ale cos czuje ze bedzie 1 kreskacryingcrying a wtedy nie wiem co juz robiccrying
                • stokrotkawppl Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 10:47
                  kochane doradzicie mi z tym testem??robic czy jeszcze nie???zaznaczam ze od piatku pobolewa mnie brzucch jak na okres ale go nie ma winka 30 dc robilam test negatywny i to dziala na mnie jak kubel zimnej wody( byl to 13 dzien od owulacji) teraz jest 17 wiec jutro 18.mysle ze jak bedzie I kreska to nie mam sie co ludzic i tyle;/
                  • emilia.3 Re: Czerwcowe testowanie/ Aleks 26.06.12, 10:52
                    Aleks!
                    pamietam Cię z wielu list, i pamiętam zyczliwe słowa, które bardzo mnie pocieszały i dawały nadzieję. Niedawno odkryłam, że jestesmy w podobnym wieku smile
                    GRATULUJĘ Ci ogromnie i serdecznie i mocno mocno trzymam kciuki żeby wszystko było super do samego końca ciąży. Życzę Ci zdrowego, ślicznego Maluszka i radosnych chwil podczas ciąży i późniejszego "mamowania". Przytulam mocno i cięszę się tak bardzo Twoim sukcesem!

Wszystkim zaciążonym gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy. Powodzenia dla pozostałych smile
                  • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 10:56
                    stokrotka, moja rada: idź na betę, to będzie wszystko jasne ... albo czekaj jak lubisz sobie budować napięcie wink.
                    • stokrotkawppl Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 11:09
                      chetnie bym poszla na bete ale jestem we fr i nie mam pojecia gdzie co i jak.zreszta tu na pobranie krwi itp trzeba miec skierowanie od gin a zeby do niego sie dostac trzeba troche poczekac ;p ale nic...zapisze sie do lekarza a test i tak zrobie jutrowink
                      • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 11:34
                        No to rzeczywiście utrudniony dostęp, zostaje test. Pomyśl sobie, że nawet jak wyjdzie ujemny to za kilka dni możesz powtórzyć i wszystko może się zmienić smile. Szkoda, że nie prowadzisz wykresów, miałabyś jakiś pogląd na sytuacje. Życzę plusa albo II, zależy jaka firma produkująca testy! smile
                • stokrotkawppl Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 11:04

kochane doradzicie mi z tym testem??robic czy jeszcze nie???zaznaczam ze od piatku pobolewa mnie brzucch jak na okres ale go nie ma winka 30 dc robilam test negatywny i to dziala na mnie jak kubel zimnej wody( byl to 13 dzien od owulacji) teraz jest 17 wiec jutro 18.mysle ze jak bedzie I kreska to nie mam sie co ludzic i tyle;/
                  • shi.raz Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 13:21
                    ona i cztero.listna gratulacjesmile!!! Jeśli nigdy nie miałaś takiej długie fl rób test, bo coś może być na rzeczywink
                    • stokrotkawppl Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 13:38
                      NIE wytrzymalam do jutra.test zrobilam dzis.sama nie wiem co myslec.2 kreska wyszla tak jasna ze tylko pod swiatlem widoczna
                      • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 13:41
                        Gratulacje! smile smile smile Powtórz sobie z porannego to będziesz miała na pamiątkę mocniejszy kolor. Który to był cykl starań?
                        • stokrotkawppl Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 13:52
                          pierwszy ale boje sie jeszcze cieszyc.ta kreseczka jest tak slaba ze widze ja tylko w dobrym swietle ale z drugiej strony robilam go teraz.nie rano.sikalam ledwo ledwo wiec moze male stezenie hormonu i tylewinkale kreska od gory do dolu widoczna tyle ze szara
                        • nuluska Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 14:08
                          Cztero.listna , ona1.973 wielkie gratulacje!
                          stokrotkawppl wierzę gorąco że kreseczka będzie ciemnieć! Trzymam kciuki!

Ja z czerwca się wypisałam bo miałam histeroskopię. Odpuściłam sobie staranka na ten cykl bo to niewskazane ale dwa dni przed histero (i przed owu jak się później okazało) zaszaleliśmy z M. Był to stosunek przerywany a znając nasze problemy z zajściem w ciążę byłam spokojna że nic się nie wydarzy. Byłam pewna spokojnej końcówki cyklu bez zastanawiania się nad rezultatem starań.
                          No i mam zonk! Bo dziś 14dpo a @ ani widu ani słychu! Wykres wygląda po prostu ślicznie
                          Wczoraj testowałam ale chyba mi się tylko zdawało że 2 kreska była widoczna. Od kilku dni jest mi bardzo wilgotno, cycki zrobiły się wrażliwe i chyba częściej sikam.
                          Jak mnie @ do jutra nie nawiedzi to znów zatestuję.
                          • nuluska Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 14:09
                            sorki za to zaznaczenie, jakiś błąd się wkradł
                            • wielorak Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 14:47

stokrotka trzymam kciuki aby jutro byly grubsze kreseczki! ta liczba 23 przyniesie ci szczęście smile
                              • kotkowa Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 15:44
                                stokrotka i nuluska, trzymam kciuki, brzmi obiecująco bardzo!
                                • gosiablada Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 16:06
                                  trzymam za Was kciuki!!
                                  podczytuję smile u mnei wszystko zależy od wizyty u lekarza co będzie ze mną. 3 tyg temu miałam zabieg... w 10 tyg przestało bić serduszko. wyniki- polip endometrialny. nic wiecej nie wiem.

Pozdrawia i mam nadzieję, że na sierpniową czy wrześniową listę będę mogła się wpisać.
                                  Oby Was już na niej nie było!!!smile
                                  • andzia207 Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 16:15
                                    Witam Was dziewczyny,
                                    gratuluje tym, którym się udało i trzymam za nas kciuki, abyśmy dołączyły do grona szczęściar. Staramy się dopiero 2 cykl o nasze maleństwo i mała bym prośbę o wypowiedzenie się co do mojego wykresu, gdyż nie wiem czy nie popełniam gdzieś błędu. enpr.pl/3525/139449
                                    Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam
                                    • kiecha3 Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 20:05
                                      andzia207 włącz w ustawieniach żeby można było komentarze pod wykresem pisać, to się ludzie odezwą wink

na razie darowałabym sobie stawianie granic bo ci linię podstawową winduje w kosmos.
                                      • wielorak Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 20:21
                                        właśnie z tymi komentarzami- trzeba włączyć
                                        a w 18dc jak postawiłaś ta granicę to dziwnie to wygląda
                                        • andzia207 Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 21:16
                                          Dzięki. Już zmieniałam ustawienia, a gdzie według Was powinna być ta granica???
                                          • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 21:22
                                            andzia, moim zdaniem problem polega na tym, że nie mierzysz temp. o jednej porze, dlatego ten wykres tak dziwnie wygląda, że ja tam nie widzę gdzie dać granicę. A gdzie mierzysz temperaturę? I czy to jest temperatura spoczynkowa, tzn. mierzysz zanim wstaniesz z łóżka?
                                            • andzia207 Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 22:44
                                              Temperatura mierzona w ustach-spoczynkowa. Poprawię się w tym cyklu z tą porą mierzenia i poproszę o poradę.Wielkie dzięki i moje gratulacje wink
      • majka2509 Re: Czerwcowe testowanie 26.06.12, 22:54
        Dziewczyny, co oznacza spadek w 7 dniu fazy lutealnej? i czy progesteron badany w 21dc, któy wynosi 2,61 to jest dobry wynik? enpr.pl/2281
        • stokrotkawppl Re: Czerwcowe testowanie 27.06.12, 09:26
          hej dziewczyny.dzis z samego rana zrobilam test.negatywny.tam gdzie na buc kreska oznaczajaca ciaze -biala kreska wiec jej pod uwage chyba nie biore.wygladalo to tak;na szarym tle biala i rozow kreska.dziwnie mi sie go robilo bo dopiero po ok min zaczelo sie z nim cos dziac.na poczatku sie usmiechnelam bo zrrobila sie 1 kreska a potem patrze a ona biala.to moj 5-6 dzien bez okresu.slyszalam tez ze te skurcze o ktore was pytalam w nogach moga lapac w ciazy.poza tym dalej piersi mam duzo wieksze i cale w zylkach.wiec nie mam pojecia co robic.poczekam do wtorku i zadz do lekarza.jak nie dostane @ to moze jest nadzieje.dodam ze w 1 ciazy gdy zrobilam test od razu byly 2 grube rozowe kreskiwinkmatko jak ja chce je znowu.moje pierwsze kreseczki maja 4,5 rokuwink
          • nuluska Re: Czerwcowe testowanie 27.06.12, 09:38
            majka2509 spadek w 7dpo może oznaczać implantację a może nie oznaczać nic.
            Co do progesteronu to musisz napisać jakie masz normy przy wyniku dla fazy lutealnej.
            stokrotka dziwna sprawa z tymi kreskami u ciebie, odczekaj ze dwa dni i zrób znów test,
            co do skurczów mięśni nóg to są powszechne w ciąży ale w 3 trymestrze, przynajmniej ja tak miałam.

Mnie tempka zaczęła spadać i test też negatywny sad
            • majka2509 Re: Czerwcowe testowanie 27.06.12, 20:38
              Nuluska normy przy fazie lutealnej to pd mniej wiecej 3,30 do 25. Mialam poxejrzenie ze mam pcos albo ze z innych powodow nie mam owulacji jednak w tym cylu juz mialam.
              • akerel Odpadam :( n/t 27.06.12, 23:02
                sad sad sad
          • kotkowa Re: Czerwcowe testowanie 27.06.12, 09:45
            Rzeczywiście dziwna sprawa z tymi kreskami stokrotko, skoro jesteś 5 dni po terminie @ to powinno coś wychodzić, zaczekaj jeszcze ze 2 dni, albo beta hcg da już chyba pewność.
        • kotkowa Re: Czerwcowe testowanie 27.06.12, 09:41
          Jednodniowy spadek czasem oznacza implantację, ale z drugiej strony progesteron 2.61 to bardzo mało - nie pomyliłaś się? Jest 2,61 ng/ml? To jest poziom jakby nie było w ogóle owulacji. Przy staraniach powinien być min. 18 ng/ml w 7 dniu po owulacji.
          • stokrotkawppl Re: Czerwcowe testowanie 27.06.12, 10:20
            kurcze dziewczyny nie wiem czy jest sens robic test.ale zrobie np w sobote a w pon zadz do lekarza
            • wielorak Re: Czerwcowe testowanie 27.06.12, 14:00
              może jakbyś miała ten dokładniejszy, 10tke no i lepiej z porannego moczu
              • takajakwy Re: Czerwcowe testowanie 27.06.12, 15:34
                stokrotka to moze kup sobie digital test i nie bedziesz miala klopotu z odczytem wyniku wink
                • stokrotkawppl Re: Czerwcowe testowanie 27.06.12, 23:06
                  kupie ale najwczesniej w sobote albo po weekendzie.tak mysle ze fajnie bylo by wiedziecc ale z drugiej strony dopoki nie ma @ jest szansawinknie pale nie pije odzywiam sie dobrze.mam duzo ruchu.ogolnie prowadze zdrowy tryb zycia wiec moge spokojnie poczekac na 2 kreseczki.a co u was dziewczyny??
                  • kotkowa Re: Czerwcowe testowanie 28.06.12, 14:22
                    stokrotka podziwiam cierpliwość, ja bym na betę poleciała chyba.
                    • aga_tka3 Czerwcowe testowanie 28.06.12, 18:22
                      sad liczyłam, że wpiszę się na czerwcową listę z wielkim uśmiechem...a tu @... sad
                      i do tego cykl taki długi - 37 dni ! ehh...i znowu kolejna lista...
                      gratulacje dla tych, którym się udało! smile
                      • selena255 Re: Czerwcowe testowanie 30.06.12, 12:28
                        u mnie też @
                        • majka2509 Re: Czerwcowe testowanie 30.06.12, 21:11
                          U mnie @ jeszcze nie ma, zobaczymy czekam do poniedziałku. Dziś aspałam i temp nie zmierzyłam.... enpr.pl/2281
                          • majka2509 Re: Czerwcowe testowanie 01.07.12, 09:22
                            @ niema narazie a tempka jeszcze wzrosla...
                            • nuluska Re: Czerwcowe testowanie 01.07.12, 21:54
                              stokrotkawppl co u ciebie?

majka2509 trzymam mocno kciuki bo to wygląda zachęcająco! progesteronem niskim się nie przejmuj bo wg mnie był zbadany zbyt wcześnie po owu! Tym bardziej że owu miałaś potwierdzoną.
                              • kasi_ab Re: Czerwcowe testowanie 05.07.12, 14:04
                                Wszystkim dziewczynom serdecznie gratuluję,

Takajakwy - super wieści - bardzo Ci kibicowałam smile życzę spokojnych 9 miesięcy smile
                                • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 12.07.12, 12:19
                                  Uaktualnię Wam listę, żeby nie było zdziwienia jak się pojawię znowu za kilka miesięcy ... oby jak najszybciej.

vimosa.........................................8.06 smile smile smile
                                  4wita 9cs......................................10.06 --> 15.06 smile smile smile --> sad sad sad
                                  takajakwy 28cs.............................23.06 smile smile smile
                                  cztero.listna.................................29.06 smile smile smile
                                  • wielorak Re: Czerwcowe testowanie 13.07.12, 09:19
                                    4wita chyba jeszcze jest jakaś nadzieja?
                                    • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 13.07.12, 10:35
                                      Wieloraczkusmile Wiem, że jestem dziwnym przypadkiem, wpisuję minusa, mam @, po 7 dniach wpisuję plusa, wszyscy się dziwią łącznie z ginem, ale w anomalia na takim etapie jak jestem obecnie to ja już nie wierzę. To byłby cud, ale chyba na miarę wpisania do dokumentów kościelnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka