kateaga 29.06.04, 09:53 Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Co sądzicie? Rodzić czy się skupić i poczekać do pierwszego stycznia? Jak się da oczywiście. Mamy w okolicazh Sylwestra dajcie znac .Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opieniek1 Re: Termin w Sylwestra brr 29.06.04, 13:15 Nie przejmuj się. Ja mam termin na Boże Narodzenie i też nie wiem czy nie spędzę go w szpitalu. Jest nas na tym forum więcej w podobnej sytuacji. Niewiele od nas zależy, więc po co się zamartwiać. Co ma być to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
franula Re: Termin w Sylwestra brr 29.06.04, 13:24 Nie przejmowałabym sie za bardzo, tak wyszło to trudno. A fhdzies czytałšm że tylko 5 % kobiet rodzi dokšłdnie w terminie (czyli jak rozumiem w oznaczonym dniu). PAmietaj że 2 tygodnie przed dniem oznaczonym już też jnie jest wczesniak. sšdze że masz rónie duże szanse rodzić w Boże Narodzenie co w Sylwestra Pozdrawiam Franula Odpowiedz Link Zgłoś
acha1 Re: Termin w Sylwestra brr 30.06.04, 14:11 ja też mam termin na sylwestra. Pierwszą myślą po usłyszeniu terminu porodu było że nie muszę nigdzie iść na Sylwka. A teraz mam nadzieję że jednak nastąpi to juz po Nowym Roku, chociaż rzeczywiście na to nie mamy żadnego wpływu. A czy brzuszek już ci widać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kateaga Re: Termin w Sylwestra brr 30.06.04, 15:18 Pewnie że widać, ale że ja zawsze byłam chudziną to jak ktoś nie patrzy to nie zauważy. A u Ciebie? Oczywiście ten mój wątek był po to żeby jakoś zacząć, bo na pewno nie będę miała wpływu na datę porodu. Tylko niektórzy mówią że dzieci z końca roku mają rok do tyłu. Może coś w tym jest. Ale co ma być to będzie i kiedy chce. A znasz już pleć dziecka? Wyobrażcie sobie, że mój lekarz zrobił mi USG na super nowoczesny jakimś nowym Aparacie i on już coś zauwarzył, tylko ja go powstrzymałam przed wiadomością. Przeczyczatałm w książce o ciąży, że żeczywiście w 12-13 tygodniu płeć już jest widoczna. Nie do uwierzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
katikat7 Re: Termin w Sylwestra brr 12.07.04, 15:23 Witam, ja urodzilam sie dokladnie 31.12.1977r. i uwazam, ze mniec urodziny w Sylwestra to najlepsza opcja. Co roku w urodziny masz wielka impreze, a wiekszosc znajomych mimowolnie pamieta o Twoich urodzinach, przynajmniej w moim przypadku tak jest. To ze urodzilam sie ostatniego dnia roku pozwolilo mi isc wczesniej do szkoly, przebywac ze straszymi od siebie i z tego powodu zawsze bylam bardzo zadowolona. A dla Ciebie to tylko jedna impreza mniej, a moze i nie? Mama moja urodzila mnie rano a wieczorem juz pila szampana... Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Termin w Sylwestra brr 12.07.04, 16:01 też mam termin w Sylwestra żeby było śmieszniej, termin z OM mam w Wigilię ale olewam to zupełnie i zakładam, że urodzę koło Trzech Króli, bo na pięć ostatnich porodów w mojej najbliższej rodzinie (mój pierwszy włączając) żaden nie był wcześniej niż tydzień po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka10 Re: Termin w Sylwestra brr 12.07.04, 16:53 Cześć! Ja też 31 grudnia będę się bawić na porodówce. Przynajmniej teoretycznie, bo jak pisały dziewczyny z naturą bywa różnie. Moja mama miała dokładnie wyznaczony ten sam dzień, czyli 31 grudnia, a ja się urodziłam już 18 grudnia, żeby mama mogła świętować w domu z rodziną i córcią. Pa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asumpta_77 Re: Termin w Sylwestra brr 12.07.04, 18:48 ja takze mam termin na 31. XII (z OM)choć ostatnio z USG z rozmiarów dzidzi qyszło na 24. XII, a biorąc pod uwagę, że Oleńkę urodziłam 2 tygodnie przed terminem więc moze i tym razem bede juz na świeta w domu Pozdrowienia:o) Odpowiedz Link Zgłoś