kaprys3 02.07.04, 07:38 Jak szybko udało Wam się zajść w ciążę po braniu Duphastonu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zolul Re: Duphaston a ciąża 02.07.04, 08:05 Brałam Duph dla uregulowania cyklu a nie w celu zajścia w ciążę. Dzięki Duph miałam regularny cykl i mogłam włączyć np Clostilegyt w określonym czasie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sara11 Re: Duphaston a ciąża 03.07.04, 17:42 Ja brałam Duphaston przez 3 m-ce od grudnia do lutego a w marcu się udalo. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: Duphaston a ciąża 03.07.04, 18:28 U mnie za pierwszym razem udało się w czwartym cyklu od momentu kiedy zaczęłam brać Duphaston. Jednak to nie było fartowne trafienie, bo mój dzidziuś zmarł w 9 tc. Ale duphaston tu nic złego nie zdziałał tylko tyle że podtrzymał ciążę do 12 tyg. Życzę powodzenia w staraniach. Pozdrawiam Patrycja z małym szczęsciem w brzuszku Aniołek (14.01.2004) lilypie.com/days/050112/0/9/0/+0/.png Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: Duphaston a ciąża 04.07.04, 11:15 j a brałam przez 4cykle duohaston i dopiero w 2 cyklu po odstawieniu zaszłam szczęśliwie w ciąże!!!czego i TOBIE Z całego serduszka życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: Duphaston a ciąża 04.07.04, 11:42 patunia mam pytanie a jak odstawiłaś duphaston to nie wystąpiło u CIEBIE żadne krwawienie? ja też teraz biorę duphaston , i boję się krwawienia jak odstawie ten lek jeszcze przez 2 tygodnie mam go brac a potem odstawić !! Odpowiedz Link Zgłoś
marzek2 Re: Duphaston a ciąża 04.07.04, 11:49 Mejdejko, wtrącę się, choć ja brałam Duphaston w poprzedniej ciąży (nie przed), teraz też biorę. W którym tygodniu jesteś? Ja w 19 i miałam potwarzające się krwawienia, dopiero teraz - zależnie od decyzji lekarki - będę stopniowo odstawiać, Ty chyba masz młodszą ciążę, więc nie wiem, jak to powinno być u Ciebie. Chodzi mi o to, że najczęściej odstawia się go ok 16 t.c., ale czasem bierze się i do 20 czy później, bo teoretycznie do 20 łożysko powinno już dobrze dawać sobie radę z produkcją progesteronu, ale nie zawsze tak jest. Mam nadzieję, że odstawisz "szczęśliwie" i bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
mejdejka Re: Duphaston a ciąża 04.07.04, 13:39 u mnie wszystko jak na razie jest oki a duphaston przepisała mi moja gin. PROFILAKTYCZNIE i powiedziała,że on podtrzymuje rozwój pecherzyka żótkowego! ja chyba z tym miałam problemy w 1 ciąży ,KTÓRĄ niestety poroniłam nie wiem co mam robić z tym duphastonem ?ale myśle ,że posłucham swojej gin.myśle ,że ona wie co robi- zresztą zna mnie już prawie 10lat !!!a na wszelki wypadek zostawie sobie pare tabletek Odpowiedz Link Zgłoś