12.11.12, 13:57
Witam w 5 t 4 dni bylam na 1 usg,pecherzyk mial tylko 8,5 mm i widoczne echo zarodka 2,2 mm,serduszka jezcze nie slychac...mam przyjsc za ttdzien.strasznie sie martwie wielkoscia pecherzyka i tym ze nie ma ani slowa o pecherzyku zoltjowym..czy moze go nie byc?sad
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: usg 5 tyg 12.11.12, 15:09
      A jestes pewna, że nic nie ma o pecherzyku zoltkowym? Moze na opisie jest cos, co nazwali YS? To by bylo to. Mysle, ze zoltkowy musi byc, jesli widoczny jest zarodek. U mnie bylo odwrotnie, zarodka brak, ale YS bylo, lekarz powiedzial, ze to dobry znak - i faktycznie, zarodek pozniej sie pojawil.
      Te usg w 5-6 tc sa stresujace, bo niewiele widac, jest duzo watpliwosci, kwestia ulamkow milimetra, latwo o ludzki blad. Badz dobrej mysli, mozesz tez bete hcg badac, czy przyrasta prawidlowo.
      • morenadenna Re: usg 5 tyg 12.11.12, 15:19
        Nie ma nic o nim ani w opisie ani na zdjeciu...patrzyla chwile i piwiedziala zmierzymy heszcze zaridek,ma 2,2 mm dziekuje i juz nic nie mierzylasad
        • morenadenna Re: usg 5 tyg 12.11.12, 15:20
          Sorry za bledy pisze z telefonu
        • sharzan-ka Re: usg 5 tyg 12.11.12, 22:53
          Jeżeli bardzo się niepokoisz to idź na USG do jakiegoś specjalisty, który dokładnie zrobi badanie
          U mnie na tym etapie było już bijące serce, ale USG miałam na naprawdę dobrym sprzęcie u specjalisty.
          I jak już pójdziesz to jego dokładnie o wszystko dopytaj - my na forum nie widzimy Tw USG, nie wiemy co lekarz mówił, więc doradzić też za bardzo nie umiemy...
    • kerri31 Re: usg 5 tyg 13.11.12, 19:47
      Brak pęcherzyka żółtkowego przy zarodku nie świadczy dobrze bo nie ma się czym odżywiać, najpierw jest pęcherzyk żółtkowy a później pojawia się zarodek. Ok. 6 tygodnia zaczyna bić serce. Ale poczekasz, pójdziesz na kolejną wizytę, wszystko się może zmienić...Głowa do góry.
      • krzysiowa_mama Re: usg 5 tyg 14.11.12, 10:54
        A ja doradzam loooz - to naprawdę bardzo wczesna ciąża - u mnie na tym etapie ani razu nie było nawet widać serduszka....Byl tylko pęcherzyk widoczny.
        Przy pierwszej ciąży stresowalam się jak ty, przy drugiej już wiedziałam, że tak może być.
        Za dwa tygodnie powinno już być dobrze widać ktosia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka