Dodaj do ulubionych

Wrześniowe starania .......tym razem sie uda??!!!!

• inkaa1 Witaj gagat i dziewczyny!!! 01.09.04, 12:41
      Gagatku, mialam nadzieje sie z Toba tu nie spotkac ale jakims cudem w 25dc
      pojawila sie @. Nie rozumiem takiego przyspieszenia, zawsze mialam cykle ponad
      30-to dniowe. Coz moge wiecej napisac.
      Magda 1dc
    • inkaa1 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 01.09.04, 12:44
      1.gagat100...joanna...bez dzieci....gdansk...4cykl...28lat
      > 2.magdapik...magda...1dziecko(27.03.2002)...Brzesko...2cylk...28
      > 3.1jagienka....agnieszka....syneczek 3
      > 4.latka....olsztyn....5cykl...27lat...nauczycielka
      > 5.MAGDA120475... Magda...29 lat...z Bytomia..bez dzieci...8 cykl
      > 6.anetka75...Aneta...29 lat...Mielec(podkarpackie)...bez dzieci...4 cykl
      > 7.Barbs..basia..28 lat..Bielsko-Biała..synek z V 2003...2/3 cykl
      > 8.mama38...ania..37 lat..Poznań...syn 15l...3 cykl
      > 9.hocus-pocus...edyta...29lat...Tychy...synek z 02.04.01 ...0 cykl
      > 10.jaiza ... Iza ... 32 lata ... Częstochowa ....Łukasz (3 lata)... 2 cykl
      > 11.ola7..Ola ...27 lat...Warszawa..bez dzieci..1 cykl staran
      > 12.nicolaya79...25 lat...Warszawa..bez dzieci..2 cykl starań
      > 13.eva5.... 27 lat....Słupsk....bez dzieci....5 cykl staran

14. inkaa1, Magda 25 lat, Gdynia, corcia 15 miesiecy,2cykl staran.
      • ania19821 Do Inkaa 01.09.04, 12:52
        Inkaa, może to jeszcze nie jest @? Może to plamienie implantacyjne, zważywszy
        że tak wczesnie.Czy krwawienie jest obfite?
      • jaiza Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 01.09.04, 13:05
        Witajcie! Byłam u gina. Potwierdził – plamienie przed miesiączką może oznaczać
        zbyt mało progrsteronu. Dostałam luteinę. We wtorek idę na USG, zobaczyć czy
        jest jajo. Jak będzie OK. to mamy się przytulać łokciowo – kolankowo + pół
        godzinki leżenie z pupą do góry. Póki co 5dc, @ i mierzenie temperatury.
        Skąd Wy bierzecie tyle siły na to przytulanie? Jak czytam o codziennych
        kilkakrotnych to się dziwię. Na nas konieczność działa jakoś tak aseksualnie.
        Robimy te zalecane odstepy dwudniowe i za trzcim razem to wybuchalismy
        smiechem, jakaś ta cała atmosfera taka rozmyta. Poza tym nie możemy kiedy
        chcemy, bo Łukasz chodzi spać o 23! I śpi miedzy nami. Trzeba więc robić małe
        podchody - oststnio wywieźliśmy go nawet do rodziców. No ale cóż mój mąż bardzo
        zapracowany i po 30.
        Dobrze, że Łukasia już mamy. Chociaż tak bardzo chciałaby mieć drugiengo
        dziunia. Cztery moje bliskie koleżanki właśnie uradziły, śliczniunie
        dziewuszki. Tak pieknie się rozwijają. Pachną, są takie słodkie. Tyle ubranek
        czeka na MOJEGO Dzidziunia. Poza tym przy Łukaszku mielismy uraz okołoporodowy,
        przez 1,5 roku był rehabilitowany, ten strach, ta walka. Teraz jest już
        wszystko w porządku, chłopak rozwija się pięknie. Ale tak chciałabym przeżyć
        jeszcze spokojne, radosne macierzyństwo pierwszego roku .... Czego i Wam życzę,
        Pozdrawiam - Iza.
        • gagat100 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 01.09.04, 13:17
          Witam nowe dziewczyny!!!
          Tak bym chciala cos napisac na pocieszenie dziewczynka ktore przyszly za mna z
          sierpniowych staran ale wiem ze i tak nic nie pomoze ze nadzieja ktora prysla
          znow zawita tylko dopiero za miesiac sad
          U mnie 13dc zbliza sie owulacja wielkimi krokami i o dziwo ja czuje ze nadchodzi
      • sarah75 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 02.09.04, 11:07
        inkaa1 napisała:

> 1.gagat100...joanna...bez dzieci....gdansk...4cykl...28lat
        > > 2.magdapik...magda...1dziecko(27.03.2002)...Brzesko...2cylk...28
        > > 3.1jagienka....agnieszka....syneczek 3
        > > 4.latka....olsztyn....5cykl...27lat...nauczycielka
        > > 5.MAGDA120475... Magda...29 lat...z Bytomia..bez dzieci...8 cykl
        > > 6.anetka75...Aneta...29 lat...Mielec(podkarpackie)...bez dzieci...4 cykl
        > > 7.Barbs..basia..28 lat..Bielsko-Biała..synek z V 2003...2/3 cykl
        > > 8.mama38...ania..37 lat..Poznań...syn 15l...3 cykl
        > > 9.hocus-pocus...edyta...29lat...Tychy...synek z 02.04.01 ...0 cykl
        > > 10.jaiza ... Iza ... 32 lata ... Częstochowa ....Łukasz (3 lata)... 2 cyk
        > l
        > > 11.ola7..Ola ...27 lat...Warszawa..bez dzieci..1 cykl staran
        > > 12.nicolaya79...25 lat...Warszawa..bez dzieci..2 cykl starań
        > > 13.eva5.... 27 lat....Słupsk....bez dzieci....5 cykl staran
        >
        > 14. inkaa1, Magda 25 lat, Gdynia, corcia 15 miesiecy,2cykl staran.
        > 15. Sarah, Iwona 29 lat, Warszawa, córcia 7 lat, 5 cykl starań.
    • ania19821 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 01.09.04, 13:54
      Własnie się pocieszyłam bo jedna znajoma zaszla w ciaze dopiero we wrzesniu a
      starała się od kwietnia. Powiem szczerze ze już miałam chore mysli że ze mną
      jest cos nie tak.Ale to wcale nie jest takie proste mieć dzidziusia.

--

suwaczek
      • magda120475 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 01.09.04, 15:03
        aniu ja staram się od lutego chyba... i inne dziewczyny tutaj też długo- wiec
        naprawdę nbie musisz się jeszcze martwić. Ale wiem, jak to jest. Ja generalnie
        zawsze wierzyłam, z ena wszystko jest właściwy cZas i czekałam na niego, ale
        teraz też trochę się boję, że nic z tego nie wyjdzie- i to nie w tym miesiącu
        tylko w c a l e. Troszeczkę zazdroszczę tym z Was które były w ciąży- bo
        wiedzą , ze to możliwe.. I też sobie wyrzucam, że tyle lat brania pigułek-a tu
        jak się chce -to nic. Niezła lekcja pokory- pewnie sie przyda na przyszłość.
        Mi najtrudniej znieść myśl o niepowodzeniu na początku @, a nawet tuz przed-jak
        już wiem, że przyjdzie. Później skokowo mi sie nastrój poprawia i znów jestem
        optymistką. Cóż hormony robią swoje.. A jak jest u Was?
        Gagat-super te zdjecia z Time'a - w 23 dniu zarodek wygląda już jak prawdziwa
        fasola.
        Fajnie, że po jednym dniu olowiano jesiennym znów jest lato, prawda??? mam
        nadzieję, że u was też.
    • 1jagienka Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 01.09.04, 21:52
      hej,
      ja nadal czekam na @.Termin pojawienia się niestety nie znany. I nie mam tu
      żadnych nadzieji, po prostu nieregularne cykle. Poza tym koniec laby - czas do
      pracy, a ja jej tak okropnie nie nawidzę. Mam kompletną depresję!
      Ale za to synek - 3 latka - polubil przedszkole. Jedyny promyk na moim szarym
      niebie.
      mimo wszystko ciepło was pozdrawiam
      • klara_76 Dolaczam do Was 02.09.04, 06:53
        Czesc Dziewczyny,
        Po nieudanych sierpniowych staraniach przylaczam sie do Was. Tym samym
        rozpoczynam 7... juz cykl staran. Dzisiaj 2dc.
        Moze wrzesien okaze sie dla mnie laskawy?
        Pozdrawiam, Klara
        • gagat100 czwartek 02.09.04, 08:57
          Dziewczynki zaswieci dla nas sloneczko, ZOBACZYCIE!!!!
          Rano obudzilam sie z potwornym bolem glowy- i co tu zrobic?? najlatwiej wziasc
          tabletke ale.... na razie posmarowalam skronie amolem i jak nie pomoze to zimny
          oklad z kostek lodu aj jesli to nie pomoze to niestety apap sad

6dc 36,6
          7dc 36,5 sex
          8dc 36,5
          9dc 36,5 sluz ciagnacy na 2cm, sex
          10dc ZAKLUCENIE imprezka poprzedniego dnia 36,8, sluz na 4 cm,sex
          11dc 36,5 problem z wypatrzeniem sluzu-pozostalosc nasienia
          12dc 36,4 sluz ciagnacy 1cm,sex
          13dc 36,4 wieczorem sluz na 4cm
          14dc DZIS 36,6 rano mokro,bol glowy ale wieczorem sexik bedzie !!!

Wydaje mi sie ze to jeszcze nie skok za skok bedzie powyzej 36,6 okolo 37 a
          wiec czekam
          • gagat100 Re: czwartek 02.09.04, 09:06
            sad
            zerknelam na wrzesien 2004 juz tam rodzą sad juz cztery urodzily slicznyych,
            malutkich syneczkow BOZE DLACZEGO ja nie mogłam!!!!!!!!!

Aniołku (*) (*) (*) termin porodu był 25wrzesien2004
            • mama38 Re: czwartek 02.09.04, 09:59
              Gagatku!
              Nie martw się. To nie pomoże w staraniach. Mi tez jest przykro. Powinnam teraz
              tulić prawie 2-miesięcznego synka (jeśli urodziłby się w terminie).
              Musimy myśleć o przyszłości. jak jest mi bardzo smutno to wyobrażam sobie moje
              przyszłe dziecko leżące w łóżeczku. Trzymaj się smile
              Pozdrawiam
              Ania
              • gagat100 PRZYKLAD cyklu przecietnego 02.09.04, 10:12
                Postanowilam zamiescic tu ciekawostke

Plodnosc kobiety rozpoczyna sie wraz z pojawieniem sie sluzu czyli po
                miesiaczce a jesli ktos ma dlugie cykle to ma miesiaczke dni suche i dopiero
                pojawia sie sluz PLODNY a tempka nadal jest ponizej 36,6 !!! w/g ksiazki ktora
                posiadam z wykresami cyklu przecietnego jest tak:
                5dc 36,4 sucho
                6dc 36,4 sucho
                7dc 36,4 sucho
                8dc 36,4 sucho
                9dc 36,4 gesty wilgotny, szyjka twarda, pierwszy dzien plodnosci
                10dc36,4 gesty wilgotno, szyjka miekka unosi sie, dzien plodny
                11dc36,3 gesty wilgotno, - II -
                12dc36,4 przejzysty mokro, - II -
                13dc36,5 rozciagliwy mokro, szczyt sluzu,bol owulacyjny,dzien plodny
                14dc36,5 rozciagliwy wilgotno,szyjka twarda obniza sie, dzien plodny
                15dc36,8 SKOK sucho, szyjka twarda,drugi dzien plodny po szczycie
                16dc36,8 sucho, szyjka twarda, trzeci dzien i ostatni plodnosci
                17dc 36,8 sucho, szyjka twarda
                18dc 36,8
                19dc itd

Wiec z tego co ja wnioskuje najlepiej sie kochac 6 dni przed skokiem tempki i
                trzy dni po niej, tylko ze nie jestesmy wrozkami i nie wiemy kiedy bedzie ten
                skok wiec nalezy spradzac sluz!!! w/g wykresu nastepnego ciazowego wspolzycie
                bylo w 11dc,13dc,14dc
          • traffika Re: czwartek 02.09.04, 10:17
            Dziewczyny!
            Napiszcie proszę o 2 sprawach:
            1. Czy jak jest plamienie przed @ to jest trudniej zajść? Trzeba na to brać
            jakieś leki? Kiedys nie miałam plamien ( i wtedy zaszłam w ciążę ) a teraz mam
            praktycznie przed każdą @. I to trwające od 2-5 dni.
            2. Czy jak w cyklu nie ma prawidłowego śluzu ( tzn takiego ciągnącego się) to
            można zajść czy zdecydowanie nie? I dlaczego takie wstrętne, bezużyteczne cykle
            sie pojawiają?
            Jak widać jestem już nieco zdesperowana. To już 4 cykl i nic. Mam wrażenie że
            życie płynie własnym nurtem a ja rozpaczliwie płynę pod prąd. Ile czasu dam
            radę tak płynąć? Jak można się wyluzować i przestać o tym myśleć?
            Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam, bo Wasze listy zapalaja we mnie tę małą
            iskierkę nadzieismile
            • gagat100 Re: czwartek 02.09.04, 10:24
              Z tymi plamieniami to podobno cos z progesteronem wiec trzeba brac leki ale
              moze to byc co innego-skonsultuj z lekarzem
              Ja tez sluzu nie mialam i zastosowalam drastyczne srodki i teraz go widze, po
              prostu nie mam go na tyle abym mogla go zobaczyc na bieliznie ale w srodku jest
              wiec moze sprawdz tak jak ja (wkladam palec i wygrzebuje go) to nic wstydliwego
              jesli nie ma innego wyjscia!!! do tej pory tez myslalam ze go nie mam!!!
              • traffika Re: czwartek 02.09.04, 10:30
                Mam śluz ale zupełnie nie klejący się. To juz 15dc i teperatura juz ponad 37,2.
                Wiec jest po owulacji, a sluzu prawidłowego nie było. Zawsze miałam ten
                własciwy śluz ale zaczęłam brać oeparol, żeby go jeszcze poprawić i może sobie
                tym zaszkodziłam? To bedzie pierwszy cykl w którym chyba nie bedę robić testów
                ciążowych bo raczej nie ma po cosad
                Pozdrawiam Was wszystkie
                • gagat100 trafficzko 02.09.04, 10:37
                  no ale przytulanko chyba bylo?? wiec moze ten sluz mialas gleboko i go nie
                  czulas?? i bedzie niespodzianka jak nie dostaniesz @
                  • traffika Re: trafficzko 02.09.04, 10:45
                    Asiu! Obyś była prorokiem. Przytulanko oczywiście było i to nie raz. Ale jakoś
                    podchodzę juz d tego bez wiary. Poza tym zal mi juz troche mojego Najdroższego.
                    Czasem są tkie różne sytuacje rodzinno-zawodowe, że przytulanko jest ostatnią
                    rzecza na jaką się ma ochotę. A on jednak "staje na wysokości zadania". Kochany
                    jest, ale już bym chciała wrócic do takiego przytulania jak kiedyś - kiedy
                    przyjdzie ochota itd. I chciałabym już mieć dzidziunię. Jak my wszystkie... jak
                    my wszystkie.....
    • ola7 zawsze trzeba miec nadzieje 02.09.04, 10:56
      nawet wtedy kiedy wydaje nam sie ze to sie juz nie stanie to i tak trzeba
      wierzyc...bo wiara czyni cudasmile
      u mnie dzisiaj 10 dc i bedzie przytulanie wieczorkiem..ja takze biore
      wiesiolek..z tym ze podobno on dopiero zaczyna dzialac od nastepnego cyklu i
      bierze sie go tylko do dnia owulacji

milego dnia wszystkim starajacym i czesci niewiedzacej o zaciazeniusmile
    • ola7 Asiu!! 02.09.04, 10:57
      Asiu,
      powiedz mi prosze jak to jest z tym tylozgieciem?? nie ma szans na zajscie w
      ciaze w normalnej pozycji tj na plechach?
      • gagat100 Re: Asiu!! 02.09.04, 11:18
        Nie mam pojecia jak to jest ale wiem napewno ze lakarz na wizycie powinien
        powiedziec jesli ktos ma tylozgiecie, mi powiedzial ze mam mała macice i teraz
        wiem ze gdy bede w ciazy dopiero w 5 tyg bedzie normalnej wielkosci!
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=291&w=15162896&a=15162896
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=15064476
      • traffika Olu7 02.09.04, 11:22
        Na temat tyłozgiecia rozmawiałam z kilkoma lekarzami. Wszyscy zalecali pozycje
        kolankowo-łokciową. Ale moze mozna zajść na tzw "plecach"?. Podobno juz bez
        względu na to czy się ma tyłozgiecie czy nie, łatwiej zajść w tej drugiej
        pozycji. Pozdrawiam :o)
        • ola7 Asiu, Traffika 02.09.04, 11:41
          dzieki za inforacje, dzisiaj spytam sie gina..w sumie chodze do gina od 17 roku
          zycia i nigdy nikt mi nic nie powiedzial ze mam tylozgiecie dopiero jakis
          miesiac temu przypadkowo powiedziano mi ze tak jest..ale potzrebuje to
          potwierdzic na izbach przyjec rozni przyjmuja lekarze
          Ola
    • sarah75 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 02.09.04, 11:04
      Witajcie dziewczyny!(Gagat "niestety" spotykamy sie znowu na wspólnych
      staraniach) kolejny miesiąc bezowocny. Dzisiaj mój 1dc i zaczynam nowy miesiąc
      z Wamismile
      Misłam 4 dni opóźnienia i nikła nadzieje że moze coś...ale jednak nie. Choc w
      sumie byłabym bardzo zdziwiona gdyby faktycznie się udało bo mam bardzo wysoki
      poziom proilaktyny a dopiero od zeszłego piątku biore leki. Progesteron mam w
      normie więc licze na to że to mój ostatni watek staraniowy czego i Wam życze!smile
      • ola7 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 02.09.04, 11:07
        witaj sarah, wlasnie skonczylam czytac twoj watek na sierpniowych i zobaczylam
        cie tutaj...powodzenia zycze..wszystkimsmile

musi sie udac..w koncu przeciez kiedys przyjadzie ten dziensmile
        • sarah75 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 02.09.04, 11:14
          hej Olasmile
          tez myśle że musi sie kiedyś udac. Mam nadzieje że ten miesiąc bedzie
          szcześliwy gdyż urodziłam sie we wrzesniusmile) poza tym być może lek zadziała i
          mnie wspomożesmile
          trzymam kciuki za Wszystkiesmile
          • ania19821 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 02.09.04, 11:24
            Czesć dziewczyny, co Was tu tak dużo przyszło z sierpniowych? Sarah na pewno w
            końcu się uda. Trzeba czekać, niestety. U mnie 4dc, pojutrze zaczynam mierzyć
            temperaturę, czyli podchodzę do tego książkowo. Przytulanie zacznę od 7dc i
            będzie co drugi dzień. Może teraz się uda??
            • sarah75 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 02.09.04, 11:34
              ale sa tez dwie zafasolkowanesmile
              Musimy koniecznie poprawić statystyke! wrzesień miesiącem fasolkowego
              urodzaju!smile
              • ola7 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 02.09.04, 11:37
                oj tak z naszych staran musi wyjsc wiecej fasoleksmile i wyjdzie..jadzisiaj do
                gina ide..zrobie sobie toxoplazmozer i porozmawiam na pocieszeniesmile moze
                wspolnie cos poradzimysmile
    • ola7 do gagat100 02.09.04, 12:04
      Joasiu,
      co ma oznaczac bol glowy, bo widze ze go tam umiescilas w swoich opisach!!???
      mnie boli glowa od 3 dni, czy to cos znaczy?
      Ola
      • gagat100 Re: do gagat100 02.09.04, 12:14
        chyba nie choc moze to faza okoloowulacyjna dodatkowe objawy plodnosci (w/g
        mojej magicznej ksiazki) do objawow zaliczamy: bol z lewj lub z prawej czesci
        podbrzusza,plamienie wywolane naglym spadkiem poziomu estrogenow, obrzeki
        ciała, wrazliwosc piersi,zmiany nastroju, zmiany skorne (wypryski)wzdecia,
        czeste oddawanie moczu, bole glowy, powiekszenie wezlow chlonnych. OBJAWY TE
        NIE WYSTEPUJA U WSZYSTKICH KOBIET !!!
        • ola7 Re: do gagat100 02.09.04, 12:21
          dzieki..ja mam kilka z nich, niewatpliwie, bol glowy, wzdecia i dziwnie
          depresyjne podejscie do zyciasmile
          ale wiem ze to mija

co chialas spytac o zusie? moge ci pomoc!
          • gagat100 Re: do gagat100 02.09.04, 12:24
            to pisze na priv
            • ola7 Re: do gagat100 02.09.04, 12:27
              a nie masz GG?
              ale pisz, ja sprobuje wejsc tylko ze ja nie wiem jak tutaj jest privsmile
              • gagat100 Re: do gagat100 02.09.04, 12:34
                juz napisalam , wejdz na AUTORA czyli na siebie i wejdziesz na swoje priv
                • ola7 Re: do gagat100 02.09.04, 12:37
                  juz Ci odpowiedzialamsmile
                  powiedz mi jeszcze cos, ja zastosowalam taka drastyczna metode badania sluzu
                  jak ty(hihihi) i wiesz doswiadczylam dzwinego uczucia, tam wszystko bylo bardzo
                  miekkie, sluzu nie wyciagnelam zadnegowink czy to tak powinno wygladac, byc takie
                  miekkie, jakby rozpulchnione??
                  Ola
                  • ola7 Re: do gagat100 02.09.04, 12:38
                    dostalas?? moj email
                    • gagat100 ola7 02.09.04, 12:43
                      5272429 moj gg
              • gagat100 Re: do gagat100 02.09.04, 12:35
                ola7@gazeta.pl
    • nicolaya79 Po badaniach... 02.09.04, 14:41
      Dzis bylam na pierwszych badaniach i czuję się trochę niepewnie. Boję się, że
      wyniki nie będą pomyślne(np.te nieregularne cykle..wrr). Wiem, że im wcześniej
      wszystko skontroluję tym lepiej ale...rozumiecie same. Hmm...jeżeli przy
      pierwszym tego typu doświadczeniu tak posmutniałam, to strach pomyśleć co
      będzie przy ewentualnych poważniejszych badaniach. No nic, wyniki za tydzień, a
      na piątek umówiłam się już na wizyte u gin. Pozostaje czekać i próbować nie
      martwić się na zapas.
      Pozdrawiam cieplutko
      • klara_76 Re: 02.09.04, 14:53
        Ania19821, Sarah75 - znowu sie spotykamy! Szkoda, ze nie w innych
        okolicznosciach. Jakkolwiek by to nie zabrzmialo, lepiej z bratnimi duszami niz
        samemu... Jak juz rano pisalam, przeskakujac na ten watek, dzisiaj 2dc i znowu
        caly miesiac czekania, a szanse bardzo male, bo oprocz tego, ze dzisiaj
        wieczorem lece na pare dni, to czeka mnie jeszcze jeden wyjazd sluzbowy miedzy
        12 a 18.09, czyli totalny dramat terminowy... I nic na to nie moge poradzic.
        Jestem tu wiec bardziej formalnie i z przyzwyczajenia, bo szanse w tym miesiacu
        praktycznie zerowe.
        I jeszcze slowko do traffiki - ja mialam plamienia jakies dwa miesiace temu i
        okazalo sie, ze mam niedobor progesteronu, czyli tzw. niewydolnosc fazy
        lutealnej, przez ktora na pewno nie moge zajsc w ciaze. Ale od dwoch cykli
        biore Duphaston z Bromergonem (bo do tego jeszcze hiperprolaktynemia), no i na
        razie bez jakiegokolwiek efektu. Lekarz dal mi jednak czas do konca roku. Z
        hormonami to chyba jednak nie tak szybko...
        Pozdrawiam, Klara
        • gagat100 progesteron 02.09.04, 15:37
          Dziewczynki czy jesli ja mam dzien przed @ plamienie to tez moge miec cos z
          progesteronem??? juz sobie wszystko wmawiam a prolaktyne tez badalyscie przy
          okazji?? a w jakich dniach cyklu te badania sie robi?? dobrze ze ide do gin to
          moze cos zaleci, chyba ze bede juz w ciazy hiihiihhi
          Glowa juz nie boli, obeszlo sie bez tabletek, tylko amol na skronie a i jeszcze
          nowinka boli mnie jajnik wiec chyba tuz,tuz...
          • gagat100 poznajmy sie AKTUALNA LISTA 02.09.04, 15:48
            > > 1.gagat100...joanna...bez dzieci....gdansk...4cykl...28lat
            > > 6.anetka75...Aneta...29 lat...Mielec(podkarpackie)...bez dzieci...4 cykl
            > > 7.Barbs..basia..28 lat..Bielsko-Biała..synek z V 2003...2/3 cykl
            > > 9.hocus-pocus...edyta...29lat...Tychy...synek z 02.04.01 ...0 cykl
            > > 10.jaiza ... Iza ... 32 lata ... Częstochowa ....Łukasz (3 lata)...2 cykl
            > > 14.inkaa1, Magda 25 lat, Gdynia, corcia 15 miesiecy, 2cykl staran.
            > > 15.Sarah, Iwona 29 lat, Warszawa, córcia 7 lat, 5 cykl starań.
            • paulinawk Re: poznajmy sie AKTUALNA LISTA 03.09.04, 07:42
              Hej ,czy mogę dołączyć się do AKTUALNEJ LISTY?
              Paulina 25 lat Poznań,bez dzieci,3 cykl starań

wczoraj byłam u ginekologa.Zaczynam od poniedziałku chodzić na USG w celu
              obserwacji owulacji.Czy może któraś z Was wie jak to badanie się odbywa i czy
              po jednej wizycie lekarz może coś konkretnego stwierdzić?

serdecznie pozdrawiam
            • bombamonika Re: poznajmy sie AKTUALNA LISTA 03.09.04, 10:08
              gagat100 napisała:

> > > 1.gagat100...joanna...bez dzieci....gdansk...4cykl...28lat
              > > > 2.magdapik...magda...1dziecko(27.03.2002)...Brzesko...2cylk...28
              > > > 3.1jagienka....agnieszka....syneczek 3
              > > > 4.latka....olsztyn....5cykl...27lat...nauczycielka
              > > > 5.MAGDA120475... Magda...29 lat...z Bytomia..bez dzieci...8 cykl
              > > > 6.anetka75...Aneta...29 lat...Mielec(podkarpackie)...bez dzieci...4
              > cykl
              > > > 7.Barbs..basia..28 lat..Bielsko-Biała..synek z V 2003...2/3 cykl
              > > > 8.mama38...ania..37 lat..Poznań...syn 15l...3 cykl
              > > > 9.hocus-pocus...edyta...29lat...Tychy...synek z 02.04.01 ...0 cykl
              > > > 10.jaiza ... Iza ... 32 lata ... Częstochowa ....Łukasz (3 lata)...
              > 2 cykl
              > > > 11.ola7..Ola ...27 lat...Warszawa..bez dzieci..1 cykl staran
              > > > 12.nicolaya79...25 lat...Warszawa..bez dzieci..2 cykl starań
              > > > 13.eva5.... 27 lat....Słupsk....bez dzieci....5 cykl staran
              > > > 14.inkaa1, Magda 25 lat, Gdynia, corcia 15 miesiecy, 2cykl staran.
              > > > 15.Sarah, Iwona 29 lat, Warszawa, córcia 7 lat, 5 cykl starań.
              > 16.bombamonika 31lat, Warszawa, synek urodzony w 25tyg. żył 3tyg. zm
              14.02.02 , poronienie 18.07.04...1 cykl starań
              >
          • nicolaya79 Re: progesteron 02.09.04, 16:49
            Witam.Co do terminów, to różnie mówią. Mnie zalecono zrobić progesteron i
            prolaktyne 2dc, ale słyszałam również, że powinno się to zrobić 20-22dc.Tym
            razem dobrze wypytam moją gin...
            Pozdrawiam i życzę owocnych starań smile
            • gagat100 co taka cisza?? 02.09.04, 18:03
              wrzuca moje watki na srodek , co sie dzieje??
              jak tak, to ja tak!!

Czekam na meza i siup do łozeczka bo dzis wielki dzien, cycki jak "pamelka" i
              bola, rowniez boli jajnik, sluzik ciagnacy i "tam" wilgotno wiec i pewnie jutro
              skoczy tempka! No jak w tym mies nic nie wyjdzie to az bede zdziwiona bo tak
              owulacji to nigdy nie czułam!!! za tydz ide do gin moze zaleci jakies badania a
              nóz widelec juz zobaczy ciaze (chociaz on to dopiero po 10 dniach)
              I wiecie co nie wytrzymam tych dni do testu hihihihih jestem ciekawa czy cosik
              z tego bedzie (z tych przytulan)i pewnie w ciagu tych 18 dni zrobie ze trzy
              testy hihihihihih
              • gagat100 procenty, ja to zawsze cos znajde hihihhihi 02.09.04, 18:49
                www.antykoncepcja.pl/index.php?topic=naturalne dlaczego takie male te
                procenty ???? sad
                • omn3 Re: procenty, ja to zawsze cos znajde hihihhihi 03.09.04, 07:59
                  Witam kochanesmile
                  My rozwniez staramy sie o rodzienstwo dla Olivera.

Magda lat 24 Bolesławiec/Zielona Gora synek 22 miesiace 2 cykl staran
                  • gagat100 AKTUALNA LISTA 03.09.04, 08:50
                    > cykl
                    > > > 7.Barbs..basia..28 lat..Bielsko-Biała..synek z V 2003...2/3 cykl
                    > > > 9.hocus-pocus...edyta...29lat...Tychy...synek z 02.04.01 ...0 cykl
                    > > > 10.jaiza ... Iza ... 32 lata ... Częstochowa ....Łukasz (3 lata)...
                    > 2 cykl
                    > > > 15.Sarah, Iwona 29 lat, Warszawa, córcia 7 lat, 5 cykl starań.
                    > > > 16.Paulina 25 lat Poznań, bez dzieci, 3 cykl starań
                    > > > 17.Magda lat 24 Bolesławiec/Zielona Gora,synek 22 miesiace,2cykl staran

Witam nowe starajace sie!!!
                    • gagat100 :-( 03.09.04, 08:55
                      Tempka nie skoczyła sad oczywiscie wczoraj przytulanie bylo, maz wyjezdza jutro
                      wiec jutro rano jakies bzzzyku bzzyku bedzie hmmm zaczynam sie denerwowac tą
                      tempka!!!
                      Madziu czy nie miałas problemow z rejestracja synka?? przeciez w imieniu
                      jest "v" mojemu synkowi tak dam na imie, tylko chcialabym z "v" a nie z "w"
                      • omn3 Re: :-( 03.09.04, 09:28
                        gagat100 kochana troche byly klopoty ale dalo sie wywalczycsmile)))Bardzo chcialam
                        zeby bylo przez V i bez i.No i tak sie stalo.W Warszawie nie wiem czy by mi sie
                        udalo.

U nas 17 dzien cyklu.Juz wczoraj nie dalam rady sie seksicsmile
                        Od niedzieli non-stop dajemy czadusmilemam nadzieje ze tym razem sie uda.

calusy
                        • gagat100 Re: madziu 03.09.04, 09:33
                          No wlasnie, ja jestem z Gdanska i tych klopotow sie spodziewam na poczatku
                          chcialam tak jak ty przez "v" i bez "i" ale teraz bardziej podoba mi sie
                          olivier bo "i" lekko zmiekcza, jeden z moich znajomych powiedzial ze OLI kojazy
                          mu sie z murzynem z druzyny pilkarskiej-ale ja mam to w nosie!!! jak zdrabniasz
                          imie swojego synka??
                          • omn3 Re: madziu 03.09.04, 10:03
                            mowimy do niego Oli,Oliś,Oliverek,Olik no i inne ale juz nei zwiazane z imieniem
                    • gagat100 Re: AKTUALNA LISTA 03.09.04, 09:39

2.magdapik...magda...1dziecko(27.03.2002)...Brzesko...2cylk...28
                      3.1jagienka....agnieszka....syneczek 3
                      4.latka....olsztyn....5cykl...27lat...nauczycielka
                      5.MAGDA120475... Magda...29 lat...z Bytomia..bez dzieci...8 cykl
                      6.anetka75...Aneta...29 lat...Mielec(podkarpackie)...bez dzieci...4cykl
                      7.Barbs..basia..28 lat..Bielsko-Biała..synek z V 2003..2/3 cykl
                      8.mama38...ania..37 lat..Poznań...syn 15l...3 cykl
                      9.hocus-pocus...edyta...29lat...Tychy...synek z 02.04.01 .0cykl
                      10.jaiza ..Iza ..32 lata ..Częstochowa ..Łukasz (3 la ta)..2 cykl
                      11.ola7..Ola ...27 lat...Warszawa..bez dzieci..1 cykl staran
                      12.nicolaya79...25 lat...Warszawa..bez dzieci..2 cykl starań
                      13.eva5.... 27 lat....Słupsk....bez dzieci....5 cykl staran
                      14.inkaa1, Magda 25 lat, Gdynia, corcia 15 miesiecy, 2cykl staran.
                      15.Sarah, Iwona 29 lat, Warszawa, córcia 7 lat, 5 cykl starań
                      16.Paulina 25 lat Poznań, bez dzieci, 3 cykl starań
                      17.Magda lat 24 Bolesławiec/Zielona Gora,synek 22 miesiace,2cykl staran
                      18.magdas7 anka z wawy mam 23 lata bez dzieci ?cykl staran

> Witam nowe starajace sie!!!
                      • ankas7 Re: AKTUALNA LISTA 03.09.04, 09:56
                        dziewczynki sorka że nie podałam cyklu,już nadrabiam zaległości.
                        u mnie to 5 cykl z nadzieją,a dokładnie 10 dc (zaczynam intensywne bzykanko)hi
                        hi hi
                        anka7
                      • gagat100 AKTUALNA LISTA!!! wpisujcie sie , cytujac!!! 03.09.04, 09:59
                        gagat100 napisała:

>
                        >
                        > 6.anetka75...Aneta...29 lat...Mielec(podkarpackie)...bez dzieci...4cykl
                        > 7.Barbs..basia..28 lat..Bielsko-Biała..synek z V 2003..2/3 cykl
                        > 9.hocus-pocus...edyta...29lat...Tychy...synek z 02.04.01 .0cykl
                        > 10.jaiza ..Iza ..32 lata ..Częstochowa ..Łukasz (3 la ta)..2 cykl
                        > 14.inkaa1, Magda 25 lat, Gdynia, corcia 15 miesiecy, 2cykl staran.
                        > 15.Sarah, Iwona 29 lat, Warszawa, córcia 7 lat, 5 cykl starań
                        > 16.Paulina 25 lat Poznań, bez dzieci, 3 cykl starań
                        > 17.Magda lat 24 Bolesławiec/Zielona Gora,synek 22 miesiace,2cykl staran
                        > 18.ankas7 anka z wawy mam 23 lata bez dzieci 5cykl staran
                        >
                        > > Witam nowe starajace sie!!!
                        >
                        >
                        • bombamonika Re: AKTUALNA LISTA!!! wpisujcie sie , cytujac! 03.09.04, 10:12
                          gagat100 napisała:

> gagat100 napisała:
                          >
                          > >
                          > >
                          > > 6.anetka75...Aneta...29 lat...Mielec(podkarpackie)...bez dzieci...4cykl
                          > > 7.Barbs..basia..28 lat..Bielsko-Biała..synek z V 2003..2/3 cykl
                          > > 9.hocus-pocus...edyta...29lat...Tychy...synek z 02.04.01 .0cykl
                          > > 10.jaiza ..Iza ..32 lata ..Częstochowa ..Łukasz (3 la ta)..2 cykl
                          > > 15.Sarah, Iwona 29 lat, Warszawa, córcia 7 lat, 5 cykl starań
                          > > 16.Paulina 25 lat Poznań, bez dzieci, 3 cykl starań
                          > > 17.Magda lat 24 Bolesławiec/Zielona Gora,synek 22 miesiace,2cykl staran
                          > > 18.ankas7 anka z wawy mam 23 lata bez dzieci 5cykl staran
                          19.bombamonika 31lat, Warszawa, synek urodzony w 25tyg. żył 3tyg. zm
                          14.02.02 , poronienie 18.07.04...1 cykl starań

> >
                          > > > Witam nowe starajace sie!!!
                          > >
                          > >
                          >
                          >
                          • pandziksa Re: AKTUALNA LISTA!!! wpisujcie sie , cytujac! 03.09.04, 10:20
                            bombamonika napisała:

> gagat100 napisała:
                            >
                            > > gagat100 napisała:
                            > >
                            > > >
                            > > >
                            > cykl
                            > > > 7.Barbs..basia..28 lat..Bielsko-Biała..synek z V 2003..2/3 cykl
                            > > > 9.hocus-pocus...edyta...29lat...Tychy...synek z 02.04.01 .0cykl
                            > > > 10.jaiza ..Iza ..32 lata ..Częstochowa ..Łukasz (3 la ta)..2 cykl
                            > > > 15.Sarah, Iwona 29 lat, Warszawa, córcia 7 lat, 5 cykl starań
                            > > > 16.Paulina 25 lat Poznań, bez dzieci, 3 cykl starań
                            > > > 17.Magda lat 24 Bolesławiec/Zielona Gora,synek 22 miesiace,2cykl st
                            > aran
                            > > > 18.ankas7 anka z wawy mam 23 lata bez dzieci 5cykl staran
                            > 19.bombamonika 31lat, Warszawa, synek urodzony w 25tyg. żył 3tyg. zm
                            > 14.02.02 , poronienie 18.07.04...1 cykl stara
                            > > > 20 pandziksa, Ania, 25 lat, Trzebiatów (Szczecin), bez dzieci, 4 cykl
                            • paulinawk USG 03.09.04, 13:02
                              Dziewczyny,proszę napiszcie coś o tym badaniu USG,które to robi się w celu
                              określenia dni płodnych (wielkości pęcherzyka).Jak odbywa się takie badanie?
                              Koleżanka mi powiedziała ,że dopochwowo.Nie spytałam lekarza,a trochę się bojęwink
                              Idę w poniedziałek.Czy myślicie ,że po jednym takim USG lekarz jest w stanie
                              dokładnie okreslić,kiedy będzie owulacja?

całuski
                              • bombamonika Re: USG 03.09.04, 13:50
                                Badanie się robi dopochwowo.Oczywiście można sprawdzić kiedy będzie owulacja.
                                Jak pęcherzyk ma 25-27mm pęka i wtedy właśnie jest owulacja.
                                Ja w 14dn cyklu mam ok 15mm a owulację mam 18dc.
                                Lekarz na pewno powie Ci kiedy bedzie owulacja.Pozdr.Moni
    • ankas7 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 03.09.04, 08:53
      czesc wszyskim starającym.Jestem anka z wawy mam 23 lata bez dzieci,też sie
      staram.Moge do was dołączyć???
      gorące całuski.
      • sarah75 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 03.09.04, 09:36
        witam dziewczynysmile
        Wczoraj miałam dzień pełen przeżyćsmile moja córka była pierwszy dzień w szkole
        nie licząc rozpoczecia oczywisciesmile Zdażyła juz pierwszego dnia zgubic worek z
        kapciami he he he he to chyba nie wróży dobrze na przyszłosc, poza tym jestem
        lekko zdechła pierwszy i drugi dc sa dla mnie zawsze najgorsze. Dodatkowo
        zaczynam brac juz pełna dawke Bromergonu i zaczynam miec wszelkie uboczne
        objawy typu ból głowy, nudnościsad
        Klara jednak zawitałas do nas, nie obraź się ale szkoda. Idziemy z cyklem
        prawie łeb w łeb, tylko mi sie ostatni cykl przedłużył o kilka dni, zobaczymy
        jak bedzie w tym miesiącu.

"Wrzesień miesiącem urodzaju fasolkowego"!smile
        • gagat100 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 03.09.04, 09:43
          sarah75 twoja corka chyba byla bardzo przejeta ta szkola ze kapciuszki zgubila

Przypomnialam sobie ze dzis ide na panienski i pewnie ciut wiecej wypije piwka
          bezalkoholowego ;o)) i wroce nad ranem wiec tempka znow jutro bedzie z
          zakluceniem!!!! najgorsze ze bardzo mocno czuje faze okoloowulacyjna napiecie w
          piersiach, cmi jajnik juz drugi dzien, no i ten sluz a czemu tempka nie idzie
          do gory??
          • sarah75 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 03.09.04, 09:56
            po drodze obeszłyśmy kilka sklepów więc pewnie gdzies tam zostawiła te kapcie a
            ja tez po drodze nie zauważyłam że nie ma w ręku worka. Niestety ma to po
            mamusi, ja tez nagminnie gubiłam rózne rzeczy w szkole.

ja chyba tez od tego cyklu zaczne obserwacje temperatury, tymbardziej że
            codziennie budze się o tej samej porze.
            • gagat100 co sadzicie?? 03.09.04, 10:17
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=15427539&v=2&s=0
              • ankas7 Re:co z tempkiem czy wszystkie mierzycie??? 03.09.04, 10:32
                Tak pytam bo sama przestałam jak mi sie zbił.
                trochę chyba jestem mało cierpliwa .
                teraz próbuje tylko ze śluzu i z poprzednich wykresów,a intensywne bzyk jest
                między (10 a 16 dc)jeżeli we wrześniu nic to wrócę do niego z podkulonym
                ogonkiem
                • ania19821 Czesć dziewczyny!!! 03.09.04, 10:38
                  U mnie 5dc i kończy się @. Od jutra albo pojutrze zaczynam starania. Jeszcze
                  tyyyle czekania.
                  • bombamonika Re: Czesć dziewczyny!!! 03.09.04, 11:37
                    U mnie 1dz okresu a 23dc co oznacza że jestem mocno rozregulowana.Poroniłam
                    7tyg temu a miałam już 3@, 1 -po 14d, 2-po 14d i 3- po 23.
                    Najlepiej nie liczyć dni płodnych tylko zdać się na gwiazdy.Ja próbuję ponad
                    rok na kalendarzyk,testy owulacujne i USG.Udało mi sie zajść bo dostałam
                    Clostybegyt, który zwiększa produkcję pęcherzyków (sznsa na bliźniaki)
                    Gin mi powiedział, że im bardziej się staram tym mniejsza jest szansa na
                    zajście.Wiem, że to trudne bo sama próbowałam bez kalendarzyka ale czasami
                    przyłapywałam się na liczeniu dni od okresu.Poza tym ja wiem kiedy mam
                    jajeczkowanie bo wtedy boli mnie dół brzucha, jajeczkowanie mam 18dc. POzdr
                    Monika
                    • gagat100 zegar bije tik, tik 03.09.04, 15:53
                      zobaczcie jednak ten czas szybko leci...
                      • gagat100 LISTA ktore we wrzesniu napewno zafasolkuja !!! 03.09.04, 16:13
                        18.ankas7 anka z wawy mam 23 lata bez dzieci 5cykl staran
                        19.bombamonika31lat,Warszawawa,synek ur w 25tyg.żył
                        3tyg...zm14.02.02 ,poronienie 18.07.04...1 cykl stara
                        20.pandziksa, Ania, 25 lat, Trzebiatów (Szczecin), bez dzieci, 4 cykl
                        • ankas7 Re: LISTA ktore we wrzesniu napewno zafasolkuja ! 03.09.04, 16:27
                          Za zdrówko wszystkich przyszłych ciężaówek zajadam najpyszniejszy dżem jabłkowy
                          maminej produkcji(może w końcu będzie babcinej)Mniam ,mniam.
                          • paulinawk ja już chyba zwariowałam:( 03.09.04, 17:44
                            dziewczyny!jestem chwilowo w domu na L 4.Dopadły mnie korzonki przez klimę w
                            pracy.Myslałam ,ze to super nie chodzic do pracy,odpoczywać,długo spać itd...ja
                            siedze juz któryś dzień i widzę,ze działa to na mnie kiepsko.Siedzę sama
                            (inaczej jak bym miała juz fasolkę - ale nia mam)i za dużo myślę.Trafiła mi w
                            ręce gazeta w której podane są numery na sms do osób które stawiają
                            Tarota.Wiem,że to głupie !!!!!!!1
                            No ale pomyslałam sobie,co mi tam 2,44 zł,wysle smsa z zapytaniem kiedy będe w
                            ciąży (podałam dokładna datę swoich urodzin)No i pani postawiła mi
                            Tarota........napisała ,że "wszystko wskazuje na to,że nie zajdzie Pani w ciąże
                            wcześniej niż za rok"Po jaką cholerę wysyłałam tego smsa!Wiem,że to tylko
                            zciąganie kasy,nic więcej.A ja chyba całkiem na głowwę dostałam.Co taka baba
                            może o mnie wiedzieć?!

no i mam za swoje! jeszcze się tylko zdołowałam sad

Musiałam szybko komuś o tym napisać.Dziękuję,że jesteście.
                          • ania19821 Do ankas7 03.09.04, 18:27
                            Czesc Aniu, wyczytałam na liscie że jestes z Warszawy i masz 23 lata. Ja też
                            jestem z Wawy i mam 22 lata. To mój 2 cykl starań. Fajnie byłoby gdybysmy razem
                            zaszły w ciążę.ja jestem z Woli a Ty? Tak się tylko pytam, może kiedys byłoby
                            nam dane wychodzić na spacer z maluszkami. Byłyby w tym samym wieku.Pozdrawiam.
                            • ankas7 Re: Do ania19821 03.09.04, 19:14
                              No siemanko już myślałam że dzisiaj nikt nie zagadnie uf
                              Aneczko z Woli ja jestem z mokotowa,a który to u ciebie dc bo u mnie to 10dci
                              starania zaczęte
                              całuski
                              • ania19821 Re: Do anias7 03.09.04, 19:27
                                U mnie dopiero 5dc. Ja już głupieje. Postanowiłam że starania zacznę teraz od
                                7dc i co drugi dzień a więc wyjdzie mniej więcej w dni nieparzyste. Masz męża?
                                Ja nie. Odbiło mi trochę bo robię wszystko nie od tej strony co powinnam. Ale
                                życie pokaże co będzie.
                                • ankas7 Re: Do anias7 03.09.04, 19:29
                                  ania19821 napisała:

> U mnie dopiero 5dc. Ja już głupieje. Postanowiłam że starania zacznę teraz od
                                  > 7dc i co drugi dzień a więc wyjdzie mniej więcej w dni nieparzyste. Masz
                                  męża?
                                  > Ja nie. Odbiło mi trochę bo robię wszystko nie od tej strony co powinnam. Ale
                                  > życie pokaże co będzie.
                                  • ankas7 Re: Do ania 19821 03.09.04, 19:33
                                    sorki nacisneło mi sie nie ten guzik
                                    mam meża od 1 roku .jak bym miała taką chcice na aniołka jak mam od jakiś 5
                                    miesięcy to bym nie patrzyła na to czy on jest ze mną zaobrączkowany czy nie
                                    tylko bym działała tak jak ty
                                    pozdro soneczko
                                    • ania19821 Re: Do ania 19821 03.09.04, 19:41
                                      A jak u CIebie przebiegają starania? W sumie głupie pytanie ale chodzi mi od
                                      którego dnia cyklu zaczęliscie i w jakie dni było przytulanie. Ja w poprzednim
                                      cyklu przytulałam się codziennie ale widocznie nie tędy droga.
                                      • ankas7 Re: Do ania 19821 03.09.04, 19:47
                                        ja jak bym mogła i siły miała to o każdej godzinie dnia i nocy (kocham
                                        przytulanki),ale jak zerkam w kalendarium wykresów to co drugi dzień
                                        najczęściej. ciśnienie spada jakiś tydzień przed @
                                    • ankas7 Re: Do ania 19821 03.09.04, 19:42
                                      A nie wiem czy mogę zapytać ? Kochacie sie ?I jesteś pewna że to ten
                                      wymarzeniec!!!!smile))))
                                      • ania19821 Re: Do ania 19821 03.09.04, 19:45
                                        No pewnie!!!To ten jedyny!!
                                        • ankas7 Re: Do ania 19821 03.09.04, 19:51
                                          bzykanko zaczynamy już 7 dc bo po @ dłużęj nie mogę wytrzymać brr..
                                          • ania19821 Re: Do ania 19821 03.09.04, 19:52
                                            No ja też zacznę od 7dc czyli od niedzieli.
                                            • ankas7 Re: Do ania 19821 03.09.04, 20:00
                                              słyszałam ostatnio od mojej ciotki pielęgniarki(ona też nie mogła zajść od razu
                                              czekała 5 lat aż trafiła na lekarza który kazał jej sie wstrzymać do ok.12dc z
                                              bara bara i dzieki temu mam dwuch fajowych kolegów w naszym wieku ja próbuje
                                              ale długo nie mogę wytrzymać bez ...
                                              • ania19821 Re: Do ania 19821 03.09.04, 20:03
                                                Tak to już jest, u mnie mój ukochany ma problemy ze wstrzymaniem się...On to
                                                chce już, nie chce czekać do 7dc
                                                • ankas7 Re: Do ania 19821 03.09.04, 20:08
                                                  żeby zaciążyć było łatwo wtedy kiedy sie chce ,a nie na odwrót!!!! no nie???
                                                  • ankas7 Re: Do ania 19821 03.09.04, 20:41
                                                    ANECZKO słoneczko musze sie pożegnać bo mój mąż miał kolizje mam nadzieje do
                                                    pogadania w niedziele bo jutro cały dzień pracuje smutno mi sad((
                                                    pozdro dla wszystkich przyszłych fasolóweczek
                                                    ankas7
                                                  • ania19821 Re: Do ania 19821 03.09.04, 20:47
                                                    Ok, pogadamy w niedziele, a gdzie pracujesz jesli wolno spytać? Ja obecnie
                                                    zaczęłam szukac pracy...
                                                  • ankas7 Re: Do ania 19821 05.09.04, 09:54
                                                    wolno,wolno dla mnie to żadna tajemnica jestem ekspedientką w butiku.Pracuje co
                                                    drugi dzień i dlatego nie mogłam wczoraj poklikać.Mam nadzieje że dzisiaj to
                                                    nadrobimysmileJest jedno ale...mąż zabiera mnie na wycieczkę do zoo i nie mogę
                                                    sie wywinąć wracam ok 16:00 jeżeli nie będziesz mogła o tej godz.to napisz o
                                                    której???-dostosuje sie.!!!
                                                    Pozdrowionka ankas7
                                                  • ania19821 Re: Do ania 19821 05.09.04, 10:17
                                                    A czy masz GG? W jakim butiku? Wiesz, ja zaczelam szukac pracy i nie moge nic
                                                    znalesc, jestem zalamana. A chce miec umowe o prace, w razie jak zajde w ciaze.
                                                  • ankas7 Re: Do ania 19821 05.09.04, 17:54
                                                    cześć Aneczko jesteś tam ?dopiero wróciłam z zoo.jestem padnienta...a jeszcze
                                                    cała noc starań
                        • traffika Re: LISTA ktore we wrzesniu napewno zafasolkuja ! 04.09.04, 08:52
                          gagat100 napisała:

> 19.bombamonika31lat,Warszawawa,synek ur w 25tyg.żył
                          > 3tyg...zm14.02.02 ,poronienie 18.07.04...1 cykl stara
                          > 20.pandziksa, Ania, 25 lat, Trzebiatów (Szczecin), bez dzieci, 4 cykl
                          > 21. Traffika....Ania........ lat 33 ........ synek 7 lat .........4 cykl
                          >
                • balbine Re:co z tempkiem czy wszystkie mierzycie??? 06.09.04, 12:41
                  Ja nie mierzę temperatury. Już mi zabrakło cierpliwości.
    • gagat100 sobota 04.09.04, 10:16
      Hmmm i kaca po panienskim nie mialam, ale bylo fajnie!! pamietam moj panienski,
      nie byl taki fajny,jedna nie przyszla inna karmila dziecko i musiala szybciej
      wyjsc, inna przyjechala samochodem , jeszce jedna leciala na noc do pracy na
      szczescie byla najlepszejsza kolezanka z ktora sie spilysmy, ja troche z zalu
      bo mijaly 2 tyg od zabiegu.
      Mam problem bo tempka nie skacze!! a moze skoczyla a ja nic o tym nie wiem sad
      jak kogos interesuje to moj wykresik
    • gagat100 zaplodnienie 04.09.04, 10:46
      cytat mamo-tato
      Zapłodnienie
      Jajeczko wychwytywane jest natychmiast przez strzępki jajowodów. U kobiety z
      niedorozwojem czy brakiem jednego jajowodu, podobnie jak w przypadku jajników,
      pracę przejmuje ten zdrowy. Możliwe jest wychwycenie jajeczka przez przeciwny
      jajowód co do jajnika, z którego zostało uwolnione. Już w tzw. bańce jajowodu
      następuje zapłodnienie. Oczywiście może tez dokonać się w każdym innym odcinku
      jajowodu. Niektórzy badacze wysnuli teorię, że komórka jajowa wydziela pewne
      substancje chemiczne, które powodują, że plemniki nie maja problemu ze
      znalezieniem jej. Jajeczko zwykle żyje 12-24 h, choć podejrzewa się, że do
      zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6 godzin. Badania wykazały, że stosunek
      seksualny tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki
      zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie maja zdolności
      do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy podlegając
      procesowi tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczna dojrzałość. Dlatego
      najlepszy czas na stosunek to dzień przed czy dzień jajeczkowania, a nie dzień
      po. Plemniki zdolne są do zapłodnienia średnio 24-48 godzin. W przyjaznych
      warunkach, w obecności śluzu płodnego w drogach rodnych kobiety, potrafią
      przeżyć nawet 5 dni. Z praktycznego punktu widzenia płodnym okresem jest czas
      dwa dni przed owulacją i jeden po. Ma to jednak znaczenie raczej w momencie,
      kiedy nie znamy dokładnego czasu uwolnienia jajeczka (owulacja nie jest u
      kobiety czymś łatwo rozpoznawalnym).

Plemnik w pierwszym momencie przylega do komórki jajowej dzięki pewnym
      mechanizmom molekularnym związanych z błonami komórkowymi. To tak zwane
      zaplemnienie. Główka plemnika przebija osłony chroniące jajo przy pomocy
      wydzielanych przez niego enzymów. Oocyt ułatwia dodatkowo plemnikowi wnikniecie
      do wnętrza cytoplazmy przez wytworzenie wyniosłości tzw. wzgórka przyjęcia i
      jednocześnie wytwarza mechanizm uniemożliwiający wnikanie kolejnych plemników.
      Jedną komórkę jajową zapładnia jeden plemnik. Następuje zbliżenie jąder obu
      komórek i ostatecznie zapłodnienie - połączenie materiału genetycznego
      rodziców. Powstaje jednokomórkowa zygota (zapłodniona komórka) .
    • gagat100 co taka cisza?? 04.09.04, 15:19
      szykujecie dobre kolacyjki przy swiecach hhmmm
    • gagat100 :-( 04.09.04, 15:50
      Wlasnie dostalam emailo do ewy analityk, wyslalam jej moj wykres z temepraturka
      i co?? i odpisala ze cykl bezowulacyjny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      jak to???????? przeciez jajnik boli wczoraj chodzic nie mogladz dzic ćmi sluzik
      mialam tylko ta tempka nie podchodzi do gory!!! moze mam niedobry termometr
      albo nie mierzylam rowno, czyli raz 6 min a innym razem 8 min no i mierze
      miedzy 8.15 a 8.45 i wpisuje tak jak wskazuje termometr nic nie dodaje ani
      odejmuje, czy to moze miec wplyw?????? mialyscie cos takiego???
    • gagat100 no tak dalej cisza 04.09.04, 18:58
      A ja sobie siedze sama w domku, wczoraj bylam na panienskim a dzis maz pojechl
      na kawalerski, jajnik dalej boli tempka skoczyla o 18.00 na 36,8 wiec moze
      idzie do gory, ponizej wykresik jak kogos interesuje
      • traffika Do Gagat100 04.09.04, 20:57
        Ogladam ten Twój wykresik i wiele z niego nie wyczytałam. Jak dla mnie to na
        dwoje babka wróżyła - Ewa chyba się lepiej na tym zna. Ale nie martw się.
        Czytając różne wątki w internecie dochodzę do wniosku, że o wielu rzeczach nie
        miałam pojęcia. Strasznie denerwujące jest to moje ograniczenie. Np ostatnio
        myslałam że mam cykl bezowulacyjny bo nie miałam "właściwego" sluzu. Dopiero
        jak trochę poczytałam to się dowiedziałam że skoro tempka poszła w górę to i
        owulacja musiała być.
        Pierwszy raz starałam się o dziecko przez 6 miesięcy. Udało się. Ale do głowy
        mi nawet nie przyszło w tym czasie badać poziomu hormonów, robić testów OWU
        itp. Tylko termometr i my. A teraz? nawet jak "zaskoczę" to tyle się naczytałam
        że przez pierwsze tygodnie będę drżała czy aby donoszę. Tak więc to szperanie w
        internecie ma i plusy i minusy.
        Siedzisz ciągle sama i oglądasz Małysza? :-}
        • gagat100 niedziela 05.09.04, 10:47
          Tempka sapdal, dzis 17dc juz nic nie wiem z tego wykresu , jak na niego patrze
          to byl skokw 14dc! skoczylo po 6 nizszych tempkach no ale nadal utrzymuje sie
          pod 36,6 juz nic nie wiem licze na lekarza ktory mi moze wytlumaczy (ide w
          czwartek)
        • anetka75 Joasiu!!Gagatku!! 05.09.04, 10:51
          Jeśli tak rzeczywiście jest z tym zapłodnieniem to czarno to u mnie
          widzę...przecież to po prostu jest nie do trafienia!!!
          Jeśli w tym cyklu mi się nie udało to nigdy w życiu nie trafię lepiej niż teraz.
          ciągle tylko praca i praca, wielki stres na okrągło i inne zakłócenia...po
          prostu koszmar i dziwić się później, że tak dużo trzeba próbować, żeby w końcu
          się udało i mieć te śliczne dwie kreseczki...
          Ale tak suma sumarum:człowiek uczył się najpierw antykoncepcji a teraz musi
          trochę pouczyć jak te dzidzie robić i musi to chwilę potrwać..więc nie wolno
          się łamać!!!

• gagat100 Re: Joasiu!!Gagatku!! 05.09.04, 10:59
            ja powli trace sily!!!!!!!
            jesli to cykl bezowulacji(spojz na wykres) to wogole sie zalamie, boje sie tez
            ze mam za wysoka prolaktyne, zobaczymy co lekarz powie moze od razu przepisze
            CLO tylko boje sie torbieli ktore po clo moga byc sad ale jednak to stymulacja
            do dzialania jajeczek, wieksza szansa na blizniaki(ja juz genetycznie mam taka
            szanse) wole jednak jedno zdrowe i urodzone o czasie, strasznie sie boje tej
            wizyty!!!
            • anetka75 Re: Joasiu!!Gagatku!! 05.09.04, 11:34
              A może cykl Ci się wydłużył teraz.
              W tym cyklu tempka też mi skoczyła wyraźnie dopiero 17,18 dc a sluz płodny
              skończył mi się chyba 14 dc. 15 dnia w południe był skok tempki do około 37,6 -
              37,7) ale rano 16 dnia tylko podwyższona o dwie kreseczki. Ale śluzu już nie
              było ciągnącego.
              Mniej więcej od rana 14 dc bolało mnie w lewym boku (usg miałam i rzeczywiście
              był pęcherzyk w lewym jajniku)i tak bolało dziwnie, bo czasem z tyłu od
              kręgosłupa, jakby korzonki z lewej strony.
              Sama już nic nie rozumiem. kilka dni temu miałam dużo wiary, że 14,15 dc to
              było właśnie to, ale teraz to sama nie wiem...
              Końcem tego tygodnia zrobię b-hcg. Chcę wiedzieć co się dzieje zanim wrócę po
              dwutygodniowym urlopie do pracy.
              Jeśli teraz się nie uda to pomaltretuję mojego doktorka o jakieś badania
              progesteronu itp. Tobie radziłbym też w razie "W" znaleźć naprawdę super
              lekarza. Ja na takiego trafiłam gdy wylądowałam w szpitalu gdy poroniłam.
              Zrobiłam wtedy wywiad z położnymi i innymi pacjentkami. I nawet jak chodziłam
              robić badania do laboratorium to też pytałam panią czy wie coś o dobrym lekarzu.
              Ten mój doktorek leczył moją znajomą: 16 lat starała sie o dziecko, 6 lat temu
              poroniła i dwa lata temu trafiła do niego. Najpierw znalazł polipa i w czasie
              zabiegu usunięcia tego polipa okazało się, że jest przegroda w macicy. W czasie
              zabiegu na przegrodzie udrożnili jajowody i po odczekaniu (tylko nie wiem jak
              długo)jest dzidziuś i to chyba jest już czwarty miesiąc albo nawet piąty (jak
              byłam z nią w szpitalu to plamiła ale wszystko utrzymali bo wróciła do domu).
              Popatrz musiała przejśc przez ręce tylu pseudolekarzy (ja ich nazywam
              znachorami), żeby w koncu trafić tam gdzie trzeba.
              Jak są kłopoty to nie wolno zawierzać jakimś zwykłym lekarzom, bo oni robią z
              ciebie królika doświadczalego tzn uda się a jak nie to damy coś nowego a jak
              znowu się nie uda to znowu coś nowego. Lepiej trafić od razu do tego, który wie
              co zrobić, żeby leczyć i miał już tyle przypadków, że wie jak leczyć i co badać.
              • gagat100 anetko 05.09.04, 12:29
                znalazlam takiego lekarza znajmoa tez zaszla dzieki niemu, teraz walcza razem
                by utrzymac jaj druga ciaze w miedzy czasie miala poronienie.
                cykle mam zeczywiscie rozne 28-36 wiec moze lada dzien owu przyjdzie ale nie
                wydaje ci sie ze juz byl skok?? jak oni to licza?? przeciez musi skoczyc o 2
                stopnie wiec byl skok!! ale gdybym miala ten cykl 32 dniowy to owu jeszcze nie
                bylo to dlaczego jajnik bolal, dlaczego sluzbyl??
    • gagat100 damy rade to przeciez tylko,az kilka godzin 05.09.04, 15:12
      Komórka jajowa przebywa w jajowodzie około 3 do 5 dni, ale zazwyczaj tylko w
      czasie KILKU PIERWSZYCH GODZIN wędrówki może ulec zapłodnieniu. W tym czasie
      powoli przesuwa się w kierunku jamy macicy. Natomiast plemniki – wielokrotnie
      mniejsze i ruchliwe komórki rozrodcze męskie - pokonują ten dystans szybciej.
      Droga przez jamę macicy zajmuje im zaledwie 2 godziny! Plemniki żyją w
      jajowodzie około 4 do 5 dni i w tym czasie zachowują zdolność do zapłodnienia.
    • gagat100 Na poprawe humorku 05.09.04, 18:31
      www.superlaugh.com/1/behappy.swf
      www.flowgo.com/funpages/view.cfm/2018
      • ankas7 Re: Na poprawe humorku 05.09.04, 18:44
        Dopiero co przeczytałam ten tekścik o tym jak Bóg stwożył kobietę i łezki same
        się w oczkach kręciły jest poprosyu piękny ! Zaraz potem obejżałam "na poprawe
        humorku" i już mi sie pysio śmieje smile))))))))
        Mocniutkie całuski anka7
    • ankas7 cicho wszędzie... 05.09.04, 20:03
      "cicho wszędzie głucho wszędzie..." nie ma z kim poklikać tak więc zmykam
      przygotowywać się do dzisiejszych przytulanek smile
      proszę trzymajcie kciuki może cosik z tego będzie!
      gorąco pozdrawiam do wtorku pa pa calusów 1000000000000000000000000002 smile
      • magdapik Które z Was pracują i gdzie? 05.09.04, 20:17
        Sporo się tych naszych wrześniowych postów już narobiło. Zastanawiam się
        właśnie skąd Wy dziewczyny znajdujecie czas na siedzenie przy kompie zwłaszcza
        Te które mają dzieci albo gdzieś pracują.
        Ja od września zasilę pewnie państwo w kolejnego bezrobotnego. Pracowałam jako
        nauczyciel i umowa mi się skończyła. Nie martwię się tym tak bardzo bo mam
        nadzieję, że wrzesień okaże się dla mnie owocny. To już 20dc i około 7 dni
        czekania do @ której oczywiście nie będzie.
    • gagat100 miska28 06.09.04, 09:06
      Pewnie tu zajzysz sad
      smutno mi bo tez tak jak TY sie cieszylam tez widzialam dwie kreseczki a potem
      przyszla @ za skrzepami, silna z okropnym bolem brzucha i byla dluzsza co
      wskazywalo na biochemiczna sad
      Ide teraz do lekarza i opowiem o wszystkim, ja juz jestem po jednym poronieniu
      (dziecko umarlo w 10,6 tc (dla mnie to dziecko!)) wiec pewnie zastosuje
      leczenie na druga faze cyklu, moze mam podwyzszona prolaktyne hmmm tobie tez
      radze zbadac.
      Witaj na wrzesniowych :o)
      • omn3 Re: miska28 06.09.04, 09:19
        gagat moja przyjaciolka od lat miala problemy z prolaktyna.Miala tak wysoka ze
        nie bylo szans na zajsciesmile))Brala tabletki cos na B.Nie planowali dziecka a tu
        prosze zaszla bez problemu.Potem sie martwila czy ta ciaza sie utrzyma.Wszystko
        sie super konczy jest juz w 30 tyg i czuje sie swietnie

Ja sie tez martwie co bedzie jak zajde.Z Oliverem starsznie krwawialam,dawali
        zero szanssadLezalam i bylam skazana na skrobanke.Czekalam bo to byl 5 tyg a w 6
        zaczyna bic serduszko.Okazalo sie ze moj synek --silny facet--nie dal siesmile))
        Caly czas sie boje ze mnie to spotka z nastepnymsad
        • gagat100 Re:omn3 06.09.04, 09:27
          A przyczyny krwawienia nie znalezli???
          No wlasnie,serduszko u mnie to byl 11 tydz i seruszko JUZ nie bilo sad
          lekarz mowil ze teraz kobiety sa malo odporne i duzo jest poronien i
          patologicznych ciaza nastepne sa silne i trzymaja sie do 40 tyg tego NAM
          wszystkim zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • omn3 Re:gagat100 06.09.04, 10:13
            Z krwawieniem nie wiedzieli,ale do 16 tyg mialam wielki krwiak.Moze przez te
            krwawienie sie zrobil????Nie wiem.

A to co napisalas ze "lekarz mowil ze teraz kobiety sa malo odporne i duzo jest
            poronien i patologicznych ciaza nastepne sa silne i trzymaja sie do 40 tyg
            tego " to prawda????Ale by bylo fajniesmile
            • sarah75 Re:gagat100 06.09.04, 17:38
              Omn krwawiłas wła snie przez tego krwiaka i w sumie dobrze. Bo gdyby zamiast
              krwawic rozrastał się to nie byłoby szans na utrzymanie ciązy a tak ni
              epowiększał się. Cos wiem o tym znajoma tez tak ma.
              Ten lek na B to Bromergon, ja tez go biore i mam nadzieje ze już niedługo uda
              mi sie!smile
      • miska28 Re: miska28 06.09.04, 10:35
        Czesc Gagatku.
        Witajcie dziewczyny.
        No niestety...zapeszylam...i w 33 dc. przestalam sie cieszyc z tych 2 kreseczek.
        Moze to moja wina..bo gdybym poczekala z 2-gim testem ze dwa dni...moze
        nastepny by juz nic nie wykazal.A tak zrobilam dzien po dniu (29 i 30 dc.)
        sadzac ze po tabletkach bede miala krotsze cykle.(miewalam od 29-32 czasami
        nawet raz w roku 35 dniowe).
        @@@ wyglada na normalna...wiec moze jednak to nie poronienie..ale nie doszlo po
        prostu do zagniezdzenia.
        Gagat a czy te twoje dwie kreseczki po ktorych potem dostalas @@ byly bardzo
        wyrazne? Bo moje w obu testach byly slabiutkie. A 3 test robiony juz w dniu
        @@@@ wyszedl negatywny.

Smutno mi bo juz sie tak cieszylam.Teraz nie zrobie chyba testu wczesniej jak w
        40 dc.!!!
        Po co sie znowu zadreczac...i rozczarowac.
        Sciskam was i powodzenia...Oby sie nam udalo....we wrzesniu.
        Dzisiaj moj 3 dc. a do OWU tak daleko....

Pozdrawiam
        • gagat100 Re: miska28 06.09.04, 10:39
          ta druga byla bardzo slabiutka widocznie juz hcg schodzilo w dol i dlatego taka
          slaba, ale tez mowilam ze test bede robic w 40 dc niestety ciekawosc jest u
          mnie silniejsza hihihhihi
          • miska28 Re: miska28 06.09.04, 10:46
            U mnie w obu testach obie kreseczki byly slabiutkie.Pierwszy robilam rano,
            drugi nastepnego dnia w dzien (wiec spodziewalam sie ze slaba jest bo wlasnie
            robie w dzien).No ale widac hCG nie roslo...skoro 33 dc dostalam @@@@@ a 3 test
            juz nawet bladziutkiej nie pokazal...

Jak znam siebie nie wytrzymam z testem do 40dc. Skoro juz w tamtym cyklu
            robilam w 29 dc. hehehe
            Ale...nie uwierze w nic dopoki nie zobacze na USG.
            A swoja droga to szkoda ze...nie wymysla testow pokazujacych "zagniezdzona"
            i "niezagniezdzona" ciaze

Jak ja wytrzymam jeszcze tyle czasu...
            Wy dziewczyny juz pewnie niebawem bedziecie sie testowac...

Pozrowka...i samych fasolek zycze
            • sarah75 Re: miska28 06.09.04, 17:41
              Miśka tak mi przykrosad, ja tam mam jeszcze daleko daleko do testowania bo u
              mnie dopiero 5dc.
              • traffika Dziewczyny, poradźcie 06.09.04, 19:21
                Dziś jest 19 dc. Tempka skoczyła mi jakieś 5 dni temu. Pisałam już że niestety
                w tym cyklu wyjątkowo NIE BYŁO właściwego śluzu. A dziś miałam takie
                mimimalniutkie plamienie. Co to może być? Do wstrętnej @ jeszcze z 9 dni ( moje
                cylke nie przekraczają 28-29 dni). Poza tym nigdy nie bolą mnie piersi a teraz
                są jakieś troszkę poobijane. Jakieś pomysły? Może to dopiero owulacja?
                Odpiszcie proooszę...
                Ania
                • gagat100 Re: Dziewczyny, poradźcie 06.09.04, 21:47
                  Aniu a moze, ale moze mialas owulacje?? i nastap[ilo zaplodnienie po okolo 7
                  dniach zaplodniona komorka trafia do macicy i zagnierzdza sie moze to objaw
                  czyli plamienie inplancyjne.
                  U mnie jutro 19dc ale do @ dlugo a moze i nie bo cykle szaleja, jeszcze nie
                  mialam owulacji sad
              • bombamonika Re: miska28 07.09.04, 12:52
                Cześć Miska

Ja też mam 5dc.Jaki masz cykl bo ja 32dni.Może razem będziemy liczyć dni
                i "działać" z mężusiami.Oczywiście ja ze swoim Ty ze swoim.Monika
                • bombamonika Re: do Sary 07.09.04, 12:58
                  bombamonika napisała:

> Cześć Miska przepraszam za pomyłkę Saro
                  >
                  > Ja też mam 5dc.Jaki masz cykl bo ja 32dni.Może razem będziemy liczyć dni
                  > i "działać" z mężusiami.Oczywiście ja ze swoim Ty ze swoim.Monika
    • gagat100 znalazlam cos pieknego!!!!!!! 06.09.04, 09:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=15514269
      • gagat100 LISTA ktore niedlugo beda 2w1 :o) 06.09.04, 09:56
        21. Traffika....Ania........ lat 33 ........ synek 7 lat .........4 cykl
        • miska28 Re: LISTA ktore niedlugo beda 2w1 :o) 06.09.04, 10:28
          gagat100 napisała:

3tyg...zm14.02.02 ,poronienie 18.07.04...1 cykl stara
          21. Traffika....Ania........ lat 33 ........ synek 7 lat .........4 cykl
          22. miska28 ....Monika...lat 29....O dzieci....2 cykl
          • mama38 sprawozdanie ze starań 06.09.04, 11:54
            Cześc dziewczyny!
            U mnie 12 dc cyklu i mokro. Dawno juz nie widziałam tyle sluzu plodnego smile
            Sex codziennie, bo mojego partnera trudno ograniczyć smile Może tym razem się uda!
            Trzymam kciuki za Wasze i swoje II kreseczki.

Do bombamonika! Znalazłam Twój post i widzę, że nasze przeżycia są podobne
            (niestety). Jeśli masz ochotę pogadać napisz do mnie na mama38@gazeta.pl
            Czy Ty również masz wrażenie, że tylko donoszenie ciąży i przytulenie
            dzidziusia nada w końcu sens życiu, które było dla nas takie okrutne?
            Pozdrawiam
            Ania
            • anetka75 Gagatku 06.09.04, 12:50
              • anetka75 Gagatku 06.09.04, 13:05
                U Ciebie dzisiaj wyjątkowo niska tempka i może dzisiaj będzie owu. Zobaczymy co
                zrobi w nastepnych dniach. Mam nadzieje, że zacznie ładnie rosnąć!!! Trzymam
                kciuki.
                A z tym sluzem to nie wiem, jak to u Ciebie interpretować. Musiałabyś porównać
                kilka cykli ze sobą i wtedy zobaczyłabyś, czy tak masz zawsze.
                Pamiętam w poradni przedmałżeńskiej; ja nie potrafiłam zinterpretować tempki u
                mnie, bo tak dziwnie powoli rosła a kobieta od razu wyznaczyłą mi owu itd. Po
                prostu praktyka. Szkoda, ze człowiek nie przywiązał do tych porad większej
                wagi. teraz by się przydało.
                U mnie wczoraj na wieczór były dziwne mdłości i wzmożone wydzielanie sliny, ale
                próbuję niczego sie nie doszukiwać, bo zgłupieję niedługo. Tempka też mi troche
                podskoczyła o parę kreseczek. codziennie mierzę temperaturę conajmniej ze dwa
                razy...normalnie głupieję..dzisiaj kupiłam test i nie mogę wytrzymać (końcem
                tygodnia zrobię i bhcg), a to dopiero 23dc
                Pozdrawiam
                • gagat100 Re: Gagatku 06.09.04, 13:49
                  dowiemy sie wszystkiego za kilkanascie dni, u mnie dopiero 18dc i nie wiem czy
                  juz czekania czy czekania ale na owu!!!! na wszelki wypadek sexik z mezulkiem
                  co drugi dzien. BUZKA
    • gagat100 WTOREK 07.09.04, 09:08
      i co taka cisza?? rozmowne to wy raczej nie jestescie hihhhiih rozumiem ze
      starania pelna para u mnnie tez, juz zaczynam sie denerwowac wizyta w czwartek
      u gin, co powie, moze to zeczywiscie cykl bezowulacyjny, tylko dlaczego bolal 4
      dni jajnik czy moze w cyklu bez owulacji??? tempka dalej szaleje sad

6dc 36,6
      7dc 36,5 sex
      8dc 36,5
      9dc 36,5 sluz ciagnacy na 2cm, sex
      10dc ZAKLUCENIE imprezka poprzedniego dnia 36,8, sluz na 4 cm,sex
      11dc 36,5 problem z wypatrzeniem sluzu-pozostalosc nasienia
      12dc 36,4 sluz ciagnacy 1cm,sex
      13dc 36,4 sluz4cm ciagnacy podbarwiony krwia,napiecie w piersiach,szyjka miekka
      14dc 36,6 rano mokro,napiecie w piersiach, bol lekki jajnika,miekka szyjka,sex
      15dc 36,5 wyrazny bol jajanika,szyjka miekka uniesiona,sex
      16dc 36,5 bol jajnika szyjka uniesiona,
      17dc 36,3 bol jajnika, sluz bialawy mokry, boli lekko tez podbrzusze,sex
      18dc 36,5 problem z rozpatrzeniem sluzu-poz.nasienia
      19dc 36,4 sluz bialy ciapkowaty

No i co sadzicie???????

mój wykresik
      Dla tych co szukaja,polecaja i odradzaja listaGINKEKOLOGÓW
      • ola7 Re: WTOREK 07.09.04, 10:26
        witajcie wszystkie,
        trudno mi sie dzielic z Wami doswiadczeniami bo ja jeszcze nie mierze
        temperatury ale jak sie teraz nie uda to zaczne..mam nadzieje ze zaciaze w tym
        miesiacu!!!

caluski
        • paulinawk Re: WTOREK 07.09.04, 10:50
          Hej Dziewczyny!
          Wczoraj byłam u ginekologa na USG .Chodziło o obserwacje cyklu.To był mój 9 dc
          (mam cykle 28-31 dni,@ - max 3 dni).Gin Zaobserwował dwa pęcherzyki.Jeden 12 mm
          i drugi 13 mm.Grubość endometrium 5 mm.Kazał przyjść jeszcze w 12 dniu
          cyklu.Nie wiem czy pójdę,bo dostałam dzis testy owulacyjne od Ewy Analityk.Co o
          tym sądzicie?Ponoć pęcherzyki pękaja juz przy osiągnięciu 20 mm,a rosną średnio
          2 mm na dobę.

Ojej te przeliczenia mnie dobijają.... smile
          • gagat100 Re: WTOREK 07.09.04, 11:37
            Ja bym poszla z czystej ciekawosci! domyslam sie ze lekarz wie ze starasz sie o
            dziecko wykonuje wtedy pod innym wzgledem badanie i wogole skoro ON ma
            prowadzic twoja ciaze to tymbardziej powinnas isc aby zdobyc jego i swoje
            zaufanie
            • agulka295 Re: WTOREK 07.09.04, 11:46
              Witam dziewczyny i przenosze sie z sierpniowego starania do was na wrześniowy,
              dzis mam pierwszy dzień cyklu pozdrawiam
              • ankas7 tabelki do wpisywania temp ??? 07.09.04, 12:04
                cześć dzewuszki
                co tam u was słychać u mnie to jest "chyba" 13 dc (nie wiem gdzie posiałam
                tabelki)i mokro tyle że sluz nie ten -kłaczkowaty białawy temp.36,6 przytulanki
                są co 2 dni więc disiaj post (jak sie udo hi hi smile)
                agulka295 przykro mi że w sierpniu nic nie zaowocowało ale głowa do góry im nas
                więcej tym mocniej te fluidy we wrześniu podziałają i napewno wszyskie
                zaciążymy smile))
                PS mam jeszcze takie pytanko; znacie możę jakieś strony www. gdzie są tabele do
                wpisywania tempy i objawów sluzu ??? miałabym w kompie i już na pewno sie nie
                podzieją

pozdrawiam ankas7
              • miska28 Re: WTOREK 07.09.04, 13:39
                Czesc Agulka, jednak spotkalysmy sie na wrzesniowych.
                Oby jak najmniej z nas po wrzesniu sie spotkalo na pazdziernikowych...

Jestem jakas zdolowana...ale moze dlatego ze to dopiero 4 dc. Do OWU jeszcze
                dalllleeeeeeeeeko.
                Pozdrowionka...

PS. To ktore z Was maja teraz w najblizszym czasie testowanie?
          • omn3 Re: WTOREK 07.09.04, 12:11
            Ja bylam w 8 dc i pecherzyk mial 9 mm.Powiedzial mi ze 12 dc bedzie
            owulacja.kurcze to ja juz nie rozumien.Na to wychodzi jak piszesz ze moje
            pecherzyki pekaja jak osiagaja wielkosc 16 mm.A gdzies wyczytalam ze pekaja jak
            osiagna 25-26 mm.Ale meksyksmile))))))Mam nadzieje ze pozniej mialam owulacje bo
            intesnywnie uprawialam sekssmile))))
            • jaiza Re: WTOREK 07.09.04, 13:48
              Ja też dzisiaj idę zobaczyć pęcherzyki, 11 dc, zwykle miałam już ciągnący śluz,
              dzisiaj nie, ale nie panikuję. Wam też tego życzę, bo jak czytam ten wątek to
              coraz bardziej wygląda na zbiorwą panikę. Dziewczyny, nie tak łatwo zajśc w
              ciążę. Gdzieś na stronie naturalnego planowania rodziny wyczytałam, że szansa
              zdrowych rodziców to ok. 40%, że często dzieję się tak, iż jajowód gubi
              jajeczka (między jajnikiem a jajowodem jest szczelina, jajo musi ją
              przeskiczyc i często mu się nie udaje). Gdyby tak łatwo zachodziło się w ciąże
              to pokolenie naszych mam i babć miałoby po 10 dzieci (bo kiepsko było u nich z
              antykoncepcją). Co prawda moja babcia miała ich 17 (!) no ale nie każdy jest
              taki płodny. A moja mama juz 3, choć poza kalendarzykiem innej metody nie
              sotosowała. Mnie co prawda z Łukaszkiem wyszło za pierwszym razem, ale z
              opowieści zdrowych koleżanek wiem, że tak nie musi byc, jedna czekała 8 mies.,
              druga trzy. Głowa do góry, nie myslcie tak dużo, bo wpadniecie w jąkąś
              opsesję!!!! I.
              • miska28 Re: WTOREK- do jaizy 07.09.04, 13:57
                Zgadzam sie z Toba...sama widze ze zaczynam wpadac w jakas obsesje.
                Grunt to spokoj...i spokoj.Co ma byc to bedzie...czasami wlasnie nie wychodzi
                jak za bardzo sie chce.

Musze wyciszyc sie troszke, nabrac dystansu...moze niespodzianka sama przyjdzie.

Sciskam mocno
                • agulka295 Re: WTOREK- do jaizy 07.09.04, 14:40
                  Witam moje pierwsze trzyletnie dziecie szaleje sobie i niechce jeszcze iśc
                  spac, co mnie wykańcza bo niewiem czy ja przetrzymac juz do wieczora czy nękac
                  i ululac na siłe teraz , o tą własnie rozbrykana panne staralismy sie prawie
                  rok, nie bylam na żadnych lekach, i wogle jak pomysle z prespektywy czasu to
                  jakas ciemna bylam, owulacje , tempki, itp. to wtedy byla dlamnie czarna magia
                  nawet nie wiedziałam chyba że cos takiego istnieje..., aż wstyd hihi,
                  kochalismy sie często, mielismy juz sie zamiar przebadac aż tu lipcowej
                  niedzieli wyskoczyły sobie dwie kreseczki na tescie, bylo to zaskoczenie
                  dlamnie bo juz nawet po okolo roku staran zbrzydło mi oczekiwanie co miesiąc na
                  okres, i zapomnialam nawet że spóżnia mi sie o tydzień, ale cosik mnie tkneło i
                  zrobilam test smile wtedy szoook... mąz na grzybach ja z radości roztrzęsiona tak
                  to było... a że jestem po operacij serca to miałam cesarke, i teraz raczej
                  gdyby cos to tez bedzie cesarka(lekarz zabronil mi miec dziecko)zaszlam do
                  niego po fakcie dokonanymsmile coreczka sliczna zdrowa i pyyyskata ale sie
                  wygadalam pozdrawiam papa
              • traffika Re: WTOREK 07.09.04, 18:10
                Nie mogę prestać myśleć o Twojej Babci i jej 17 dzieciach. Taka mała klasa, hi,
                hi... Ale na święta to macie dom pełen ludzi. Bardzo fajnie.
                Na pewno masz rację. Nie ma co panikować. Ale wiesz ... latka lecą ( osobiście
                mam 33 ), poza tym rośnie różnica między pierwszym dzieckiem i tym drugim, a na
                dodatek chciałoby się urodzić na wiosnę i mieć przed sobą cale lato. Ech
                pomarzyć dobra rzecz.
                Dziś 20 dc i zamierzam testowac jutro rano - chyba żeby wrócił mi rozum to
                wtedy poczekam do terminu @.
                Pozdrowionka smile
                • jaiza Re: do gagatka i nie tylko - za DUZO sexu 07.09.04, 20:27
                  Niech to szlag! Napisałam do Was list – długgiii, a tu info – system Cię
                  wylogował. Jeszcze raz WIĘC PISZE – byłam u gina: pęcherzyk 20 mm (11dc), co
                  prawda śluzu nie ma, ale niebawem mamy brać się do roboty. Niebawem, bo według
                  doktora, by nasienie miało odpowiednie zagęszczenie w dojrzałe plemniki to
                  potrzeba mu co najmniej tygodnia. A najlepiej wstrzymać się od owulacji do
                  owulacji. Kiedy mu powiedziałam o „metodzie co dwa dni” to on na to, że nie ma
                  szans, by nasienie odrodziło się w tym czasie. Według mojego gina (słynie jako
                  fachowiec) przepis na dzidzię brzmi: wstrzymywać się od sexu, mierzyć temp.,
                  gdy jest skok współżyć 2 - 3 razy nawet tego samego dnia, i czekać na wynik
                  Hcg. Sex metodą łokciowo – kolankową + pół godzinki leżenia z pupą do góry.
                  Oczywiście temp. mierzyć rano, po 8 godzinnym śnie. W ogóle należy wysypiać
                  się. Dziewczyny, wynika więc z tego, że zbyt często jest u Was ten sex. Skąd
                  wiecie o tych częstych przytulankach, macie jakąś literaturę fachową? Ja powiem
                  szczerze też o tym gdzieś słyszałam i przy Łukasiu było w 8, 11 i 13 dniu cyklu
                  i się udało za pierwszym razem. Może macie jakieś namiary na tekst o tym jak
                  długo te plemniki się odradzają, liczę na Was. Trochę trudno mi sobie wyobrazić
                  tę abstynencję, nawet ze 6 letnim stażem małżeńskim.
                  Co do babci to kiedyś obliczyłam, że była ok. 12 lat w ciąży !!! Ale samą ciążę
                  podobno dobrze znosiła, do 9 mies. pracowała w polu, za to umarła w wieku 54
                  lat wyglądając jak staruszka. A rodzinę mamy wielką, tata ma 16 rodzeństwa
                  (obecnie żyje ich 12, w tym 4 mężczyzn, reszta kobitki). Pozdrawiam, ZYCZE
                  MNIEJ przytulanek (nie wiem jaka buźkę mam tu umieścić), dobra taką smile, to
                  niech znaczy dzidziuś w drodze. Pa! i.
                  • jaiza Re: do TREFFIKI i nie tylko 07.09.04, 20:33
                    Nie rób tak wcześnie testu, bo możesz się rozczarować, ja zrobiłam miesiąc temu
                    w 22 dc, wyszły dwie kreski, cieszyłam się z ciąży a tu @ w 27. Też jestem po
                    30 (32). Łuki ma 3 lata i chodzi spać o 22, więc o sekie kiedy się chce mogę
                    tylko pomarzyć .... Chyba nie wyrobie i damy go na noc kiedy będzie ta owu. Pa!
    • gagat100 do jaiza 07.09.04, 21:20
      Najwieksze szanse na poczecie sa przed jajeczkowaniem, a z tego co wiem to skok
      tempki jest w dniu jajeczkowania?? jesli mierzysz rano a jajeczkowanie masz po
      poludniu to skok zauwazy sie dopiero po jajeczkowaniu to jak tu z sexem??? Ja
      kocham sie co drugi dzien , wlasnie wypada dzis ale sil brak i odpuszczamy,
      moze jutro a w czwartek do lekarza zapytam sie tez jak to jest beda dwa zrodla
      jesli potwierdzi......... tempka u mnie bez zmian sad niska
      • omn3 Re: ??? 08.09.04, 07:23
        Hello laseczki
        U mnie jakis meksyk.Dzisiaj 22dc Od wczoraj czuje sie fatalnie,spiaca jestem na
        maxa,piersi bola no i tamperatura(od wczoraj utrzymuje sie 36,9.Na chorobe mnie
        raczenie nie bierze.A w nocy jeszcze ze mnie leci jak z wodospadu.Dni plodne
        juz byly wczesniej.
        gaga100 kochana ty tu jestes fachowiec.Co to moze byc?
        • gagat100 Re: ??? 08.09.04, 07:58
          Hhiiihhi dlaczego sadzisz ze jestem fachowiec?? tak myslalam ale teraz wydaje
          mi sie jak wiecej czytam to mniej wiem, i nawet doszlo do tego ze w/g mojego
          cyklu stwierdam ze byl skok tempki a w/g specjalisty od npr jeszcze nie sad
          Ale damy rade chociaz stwierdzimy co to moze byc, tylko podaj dokladne dane,
          ile dni cykl skad wiesz ze owu wlasnie wtedy byla jesli pomiar tempki to
          napisz, czekam!
          • omn3 Re: ??? 08.09.04, 08:10
            smile)))
            kochana 8dc bylam u ginekologa i powiedzial ze 12dc bedzie owulacja.Dzisiaj mam
            22dc.Temp nie mierze--jeszczesmile))).Ale czytajac wczoraj wasze posty tak z
            ciekawosci zmierzylam.Teraz mam 37 stopni.
            Cykle mam co 27/28 dni.Ostatni mialam 24 dziwne!
            Na wizycie u gin moj 8dc moj pecherzyk mial 9mm.
            gagat dla mnie to czarna magia.U Olivera sie nie staralam,wpadlismy przy anty.A
            teraz myslalam ze to takie proste,seks w plodne i juz jestem w ciazy.A tu
            prosze-mylilam sie.
            • gagat100 Re: ??? 08.09.04, 08:16
              Tez tak myslalam!!! hiihhihi
              Czyli 10 dni po zaplodnieniu, ja bym zrobila juz test ale quic vit wiem ze
              szybko ale jesli masz takie objawy to moze... tym bardziej ze cykle krodkie
              wiec to tylko 5 dni przed @ ktora oczywiscie nie przyjdzie !!!!!
              Mozesz zrobic pewien eksperyment, najbardziej wrazliwe na objawy ciazowe sa
              sutki wiec ochlap ale mocno zimna wida (ale nie lodowata) i przetrzyj
              energicznie recznikiem (ale nie mocno) i zobacz czy zmienily kolor i sa mocno
              tkliwe, no ja bym test zrobila!
              • omn3 Re: ??? 08.09.04, 08:20
                Zrobie kochana zrobie.

Mam pytanie dotyczace testu.Jak bym zrobila wieczorem to wyjdzie(jak jest
                22dc???)Czy tylko rano jest szansa.A jak np nie wyjdzie wieczorem to moze tak
                byc ze wyjdzie rano????Troche zakrecilam.Sorry.
                gagat dzieki kochana za odpowiedz.
                • miska28 Re: ???- do omn3 08.09.04, 09:46
                  No co do testu to pewnie wszystko zalezy od tego jaki masz poziom hCG w moczu.
                  Ja pierwszy test robilam rano po nocy w 29 dc. i wyszla slabiutka kreseczka
                  ciazowa, drugi powtorzylam juz nastepnego dnia w dzien aby miec pewnosc ze to
                  napewno rano mi sie nie przewidzialo (bo jak wyjdzie w dzien to raczej rano na
                  100%) i ten robiony w dzien potwierdzil ten ranny - ale kreseczka tez byla
                  bladziutka. No ale niestety w 33 dc dostalam @@@@@
                  I trzeci test juz nic nie pokazal...nawet bladziutkiej kreseczki
                  ciazowej.Mialam ciaze raczej biochemiczna...i sadze ze nie doszlo do
                  zagniezdzenia...@@@ ktora przyszla wygladala na normalna...zero skrzepow...wiec
                  raczej nie mozna mowic o poronieniu...ale o "niezagniezdzeniu".
                  Jak widac testy sa raczej b. czule i nawet taka "pseudo" ciaze sa w stanie
                  wykryc.
                  Ja juz teraz nie uwierze dopoki ta kreseczka ciazowa nie bedzie
                  gruuuuuuuuuubasna i nie zobacze na USG.
                  Wole sie kolejny raz nie rozczarowac.

Jezeli masz cykle regularne...to rob lepiej w dniu kiedy ma przyjsc @@@ lub po
                  tym dniu....wtedy mniejsze rozczarowanie.
                  Ja nie moglam przewidziec ilo dniowy bede miala cykl...bo jestem tuz po
                  odstawieniu tabletek....wiec organizm moze zfiksowac.

No i niestety zfiksowal..bo dostalam @@@@ w 33 dc. (ale takie cykle miewalam
                  przed tabletkami...od 29 dni w porywach do 35). Niestety moje cykle sa raczej
                  dluzsze nic krotsze...wiec na 28 dniowe nie mam co liczyc...

Pozdrawiam...a decyzja z testem Twoja.
                  • omn3 Re: ???- do miski28 08.09.04, 09:58
                    Dziekuje za info.Nie zrobie testu jeszcze bo to za wczesnie i nie chce sie
                    potem dolowacsmile
              • agulka295 do wszystkich 08.09.04, 08:22
                Witam milusio wszystkich, u mnie dzis 2dc, leci jak z kranusad(, ja tez myslałam
                że wystarczy poprzytulac sie w dni płodne i juz smile a tu ...nie tak szybko
                pozdrawiam
                • jaiza Re: do wszystkich 08.09.04, 09:52
                  Oto co wyczytałam w książce „Ciało współczesnej kobiety”:
                  Szanse na zajście w ciąże wzrosną, jeśli stosunki płciowe odbywać się będą w
                  płodnej fazie cyklu kobiety, tj. między 11 a 16 dniem cyklu (przy regularnych
                  cyklach 27 dniowych) lub po 13 dniu, gdy cykle są nieregularne (między 27 a 35
                  dni). W którymś z pięciu kolejnych dni powinno dojść do stosunku. Podejmowanie
                  stosunków we wszystkie dni płodne osłabia wydajność plemników.
                  Jeżeli kobieta obserwuje śluz to kontakt seksualny powinien odbyć się, gdy śluz
                  jest rozciągliwy, przejrzysty. Natomiast wzrost temperatury jest wyczuwalny po
                  okresie płodnym – działanie progesteronu sprawia, że śluz szyjki macicy staje
                  się nieprzenikalny dla plemników.
                  Przypuszcza się, ze druga połowa wytrysku męskiego (płyn z pęcherzyków
                  nasiennych) może uszkadzać plemniki. Dlatego para może zwiększyć swe szanse na
                  rodzicielstwo, jeśli mężczyzna wyjmie członka z pochwy w połowie wytrysku.
                  Przez kolejne 48 godzin para powinna powstrzymać się od dalszych stosunków.
                  Zapłodnieniu sprzyja pozostawanie kobiety w bezruchu przez przynajmniej pół
                  godziny po stosunku.
                  Najlepsze pozycje do zajścia w ciąże to: kobieta na plecach z nogami na barkach
                  mężczyzny, na jeźdźca, tylna – łokciowo – kolankowa.
                  Czekam na info o plemnikach i nasieniu, jak długo się tworzy (nie mogę tego
                  znaleźć). Pa, I.
                  • gagat100 Re: do wszystkich 08.09.04, 10:14
                    Super info!!!
                    Co do sluzu to ja ciagnacy widzialam juz w 9dc a dzis 20dc a skoku jeszcze nie
                    bylo wiec w sumie nie wiadomo do czego sie stosowac, cykle jakies po poronieniu
                    jeszcze sie nie ustabilizowaly wiec ciezko cos wyliczac u mnie bylo tak:
                    7,9,10,12,14,15,17,i chyba dzis 20 dc- przytulanko bol jajnika wyczuwalam w
                    14,15,16,17 a jal pisalam sluz od 9dc ciagnacy czasami na 4cm przejzysty do
                    18dc i potem/teraz bialawy ciapkowaty a tempka stoi (mozna zobaczyc
                    wykres,ponizej)
    • omn3 Re:jak liczyc 08.09.04, 10:18

Jak liczyc 1dc???Jezeli dostaje rano miesiaczke(do 13 godz) w poniedzialek to
      jest 1dc czy dopiero 1dc jest we wtorek???
      Dzieki za odpowiedz.
      • gagat100 Re:jak liczyc 08.09.04, 10:25
        zawsze mialam problem i licze 1dc tego dnia co dostane, jesli dostane w nocy a
        rano zobacze ze jest to licze od rana, wydaje mi sie ze jeden dzien nie robi
        roznicy nawet jesli liczy sie inaczej, moja kolezanka liczyla hiihhihi jako 1dc
        od ostaniego dnia krwawienia @ hiihih uswiadomilam ja jak miala 25 lat!
        • omn3 Re:jak liczyc 08.09.04, 10:29
          no to mam 23dc.wow!!!!!
          • ola7 Re:jak liczyc 08.09.04, 10:45
            ja tez wielu rzeczy nie widzialam dopoki nie zapragnelam miec dziecka?? i tez
            liczylam od konca miesiaczki dni plodne..smilesmile hihihi

milego dnia
    • inkaa1 czesc kobiety! 08.09.04, 11:12
      U mnie 8 dc, wiec moge powiedziec,ze to poczatek.Staram sie duzo nie myslec
      na "ten" temat i co za tym idzie nie pisze za duzo na forum. Jednak razem
      razniej,to fakt. Za kilka dni owu i zaczynamy starania. Postanowilam wyposcic
      troche meza i zaczac starania dopiero od 12 dc.Mam nadzieje,ze obydwoje
      wytrzymamysmileNawet nie chce myslec o tescie poniewaz ostanie przypadki ciaz
      niezagniezdzonych i w rezultacie @ troszke mnie zasmucily,wiec za testowanie
      zabieram sie w 40dc!!! Czytalam Wasze rozne opisy cyklu i dodam tylko od siebie
      to co przeczytalam w jakiejs gazecie przez przypadek. Podobno owu wystepuje
      zawsze na 14 dni przed koncem cyklu! Nastepna rewelacja!!! Ja juz sama nie
      wiewm czy ci wszyscy specjalisci w ogole wiedza jak to jest naprawde? No nic,
      dziewczyny jestem z Wami caly czassmile Madzia Omn3 fajnie,ze dolaczylas do nas,
      pozdrawiam!!!

• gagat100 Re: czesc kobiety! 08.09.04, 11:25
        Dobrze wyczytalas ze owu jest 14 dni przed @ ale z kad wiedziec kiedy bedzie @
        wrozka nie jestem hihihi
      • ola7 Re: czesc kobiety! 08.09.04, 11:25
        nie strasz mnie ze owu przypada na 14 dni przed spodziewana miesiaczka, moj maz
        jutro wylatuje i waraca dopiero za tydzien....a ja mam nadzieje ze juz
        zaciazylamwink jak nie to uda sie nastepnym razemsmile
        Ola
      • bombamonika Re: czesc kobiety! 08.09.04, 13:12
        ja mam 6dc i 14dc idę do lekarza sprawdzić czy są jakieś pęcherzyki.Zawsze
        miałam owu 18dc (sprawdzone na USG) ale po poronieniu miałam @@@ w różnych
        okresach.Pierwsza po 14dniach, druga po 14dniach i trzecia po 23dniach.
        Może nie powinnam sprawdzać i zdać się na gwiazdy? Ale chyba nie wytrzymam.Dwa
        tyg. temu wróciłam z wakacji gdzie starałam się o dzidziusia ale nie wyszło.W
        poniedziałek byłam u lekarza i podobno nie miałam jajeczkowania, dlatego @ w
        23dc.Ja też chyba męża przedszymam chociaż coraz trudniej bo wczoraj skończyła
        się @ więc chyba nie damy rady do 12dc (jeszcze cały tydzień)Może dzisiaj a
        potem przerwa.Moja koleżanka była u L.Starowicza bo nie mogła zajść i on
        powiedział, że im dłuższą się przerwę robi w sexie tym plemniki są bardziej
        wartościowe.Zastosowała tą metodę i zaszła.Tak więc dziewczyny do 12dc szlaban
        na tyłek.Pozdr.Monika
        • gagat100 Re: czesc kobiety! 08.09.04, 14:53
          A ja slyszalam ze dlugiej przerwy tez nie mozna robic bo plemniczki traca swoja
          wartosc, wiec jaka jest prawda? Jutro ide do gina (boje sie strasznie, aby
          czegos nie wyszukal, moze jedynie fasolke:o)) to wszystkiego sioe dowiem
    • inkaa1 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 08.09.04, 11:32
      Tak wyczytalam ale u mnie w tym miesiacu sie nie sprawdzilo chyba. Wydaje mi
      sie ,ze owu mialam 14dc (bol podbrzusza i sluz ciagnacy)a @ 25dc. Dlatego
      mysle,ze od tego rozmyslania mozna zwariowacsmile
      • gagat100 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 08.09.04, 11:39
        CYTAT

Owulacja (jajeczkowanie)

Owulacja czyli jajeczkowanie to wydobycie sie komorki jajowej z jajnika.
        Nastepuje to na 14 dni przed spodziewana miesiączka , przez cały okres
        rozrodczy kobiety. Owulacja jest niezbędna do zajścia w ciąże.

Kobieta jest płodna i może zajść w ciążę tylko w tzw. okresie około
        owulacyjnym. Owulacja czyli jajeczkowanie w 28-dniowym cyklu występuje w
        połowie cyklu mniej więcej około 14 dnia , określając pierwszy dzień ostatniej
        miesiączki jako pierwszy dzień cyklu Przed jajeczkowaniem występuje tzw.
        niepłodność przedowulacyjna. Po jajeczkowaniu mamy do czynienia z tzw.
        niepłodnością poowulacyjną.
        • jaiza Re: do gagatka i nie tylko 08.09.04, 14:32
          Wróciłam z pracy, kupiłam sobie piekne zamszowe buty (właśnie w nich siedzę) i
          piszę.
          Do gagatka: patrzę na ten twój wykres ... i faktycznie jakaś dziwna ta tempka,
          może masz problemy z progesteronem, bo skok tam był, ale nie widać 10 dniowej
          wysokiej temp. Zrób sobie hormony i idź do gina, ja bym tak postąpiła.
          U mnie 12dc. i sluz ciągnący. Będzie więc sex. Plemniki 5 dniowe, mam nadzieję,
          że wystarczy, gdybym wcześniej wiedziała to w sobotę mąż musiałby się napić
          wody mineralnej zamiast. No ale mam nadzieje, że u mnie to wina tego
          progesteronu (plamienia przed okresem), bo z Łukim udało nam się zajść od razu
          a sex był w 8, 11 i 13 dniu cyklu. Od 15 dnia cyklu zamierzam brać luteine a w
          30 robię HCG.
          Tym razem się uda. Kupiłam w Ikei taka cudna grzechotkę dla dzidziusia!!!!
          Przesyłam Wam dobre mysli *********** do poczytania w czerwcowych mamusiach!!!!
          Pa, I.
          • jaiza Re: do gagatka i nie tylko 08.09.04, 14:55
            Chyba mój gin i L.Starowicz maja rację :mniej sexu!!!sad Oto co wyszperałam:
            Cytat:
            M Ę Ż C Z Y Z N A

Jakie cechy szczególne komórek rozrodczych decydują o zapłodnieniu i płci
            dziecka? Nie będę tutaj przypominał podstawowych wiadomości, zwrócę tylko uwagę
            na takie, które są dla samej metody planowania płci ważne a nie zawsze wyraźnie
            podkreślone w innych publikacjach. [...]

Nasienie męskie wydalane podczas stosunku zawiera setki milionów plemników i
            jeżeli tylko są wśród nich plemniki żywe (zdolne do samodzielnego poruszania)
            uznaje się takiego mężczyznę za płodnego. Okazuje się, że plemniki różnią się
            między sobą. I właśnie te różnice decydują czy mężczyzna może zapłodnić daną
            kobietę czy nie, oraz jeżeli już może zapłodnić, jaka jest płeć dziecka.
            Świadome wykorzystanie tych różnic pozwala planować płeć lub przeciwdziałać
            pozornej niepłodności. [...]

W pełni sprawny mężczyzna nie spółkujący zbyt często posiada w mililitrze
            nasienia dziesiątki milionów plemników zdrowych (jednakową ilość żeńskich i
            męskich). W każdym następnym z kolei wytrysku, występującym w niedługim czasie
            po poprzednim, ilość plemników spada. Proszę pamiętać, że proces produkcji
            plemników w jądrach trwa około 48 dni i dodatkowo powinny pewien czas przebywać
            w najądrzach gdzie dojrzewają nabierając sił do ’’walki” o podtrzymanie gatunku
            ludzkiego.

Chociaż teoretycznie wystarczy jeden żywy plemnik, (bo tylko jeden łączy się z
            jajem), aby zapłodnić jajo i powstała ciąża to praktycznie, gdy zawartość
            zdrowych plemników spadnie do 100 tysięcy w 1 mililitrze nasienia zapłodnienie
            jest prawie niemożliwe. Przy wielokrotnym spółkowaniu sperma zawiera nawet
            mniej plemników.

Największą płodność (silne i zdrowe nasienie) posiada mężczyzna, który spełnia
            jednocześnie następujące warunki: [...]
            (Chcesz wiedzieć więcej, kliknij tutaj i zamów całe opracowanie)
            www.zlotemysli.pl/?id_c=1008

• anetka75 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 08.09.04, 14:56
          Gagatku!!!
          chyba owu było u Ciebie - powoli tempka idzie ci do góry (ten największy spadek
          to chyba był czas owu)). A teraz powinnaś mieć dalej stopniowy wzrost tempki.
          Trzymam kciuki. Mocno!!!
          A ja mam 26 dc i rano nie wytrzymałam i zrobiłam test. Jeeeest bladziusieńka
          druga krecha i boje się jak cholera, żeby nie stało się to co w czerwcu (10dni
          spóźnienia @, dwa testy dodatnie i szpital). Ale wtedy miałam jakieś wirusowe
          choróbsko a teraz mam zamiar uważać.
          Od soboty bolą mnie piersi, w niedzielę miałam dziwne mdłości na wieczór i też
          dzisiaj w ciągu dnia.
          Dziewcczyny!!!Jak ja dożyję do soboty i niedzieli!?!?!?!A co potem???
          Zeby tylko ładnie się zagnieździło. Na pewno coś jest, bo z powietrza się ten
          hormon nie bierze, jest tylko w czasie ciąży.
          Mąż się cieszy(widze to po nim), ale oboje wiemy, że jeszcze nic nie wiadomo.
          Pozdrawiam Was kochane..trzymajcie kciuki
          • ola7 Anetka75:):) 08.09.04, 15:08
            boze kochany, pierwsza i to zaciazona we wrzesniowych..cudownie..gratuluje Ci

ja tez tak chce!!! GRATULUJE
            • anetka75 Re: Anetka75:):) 08.09.04, 15:14
              Dziękuję..
              Ale wiecie, że jeszcze nie mogę się cieszyć tak do końca.
              Chyba zrobię jeszcze tę b-hcg i potem ją powtórze za kilka dni, żeby sprawdzic
              czy rośnie. Tak mi się wydaje, że to będzie dobry pomysł z tym powtórnym
              badaniem.A co Wy o tym myślicie??
              • inkaa1 gratuluje i mam nadzieje,ze nic sie juz nie zmieni 08.09.04, 15:28
                i Twoja ciaza sie zagniezdzi. Ciesze sie tez,ze tak rozsadnie do tego
                podchodzisz,bo faktycznie ostatnio kilka dziewczyn sie przejechalo na tym
                testowaniu.
              • ola7 Re: Anetka75:):) 08.09.04, 15:28
                ja bym poszla i zrobila beta i jak to badanie sie potwierdzi to do lekarza..ja
                bym chyba nie wytrzymala i tak bym zrobila....jak beta wyjdzie to juz nie ma
                porzebacz...uwazaj na siebie teraz....
              • bombamonika Re: Anetka75:):) 08.09.04, 16:04
                Fantastycznie!!!!!!!!!To dowód na to, że dziewczyny przesyłają sobie dobre
                fluidy.Jeżeli bolą Cię piersi to jesteś w ciąży ale oczywiście zrób B-HCG bo
                wtedy będziesz wiedziała na 100% i będziesz się mogła cieszyć ciążą.Pozdr.Monika
          • paulinawk Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 08.09.04, 15:20
            Witajcie Dziewczyny.U mnie 11 d c.Zrobiłam pierwszy test owu (mam cykle 28-29
            dniowe) ,ale kreska ledwo widoczna.Zatem nie bedzie owu w tej dobie.Muszę męża
            przytrzymac teraz.Jutro ide na USG .Zobaczymy o ile urosły moje dwa
            pęcherzyki .W 9 dc miały 12 i 13mm.Endometrium 5 mm....

To czekanie mnie tak męczy...............
            • gagat100 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 08.09.04, 15:30
              To mowisz ze owu byla?? ja tak jak juz pisalam czym wiecej czytam tym mniej
              wiem ,postanowilam ostatni cykl mierzyc tempke bo zwariuje, a po przeczytaniu
              postu o plemniczkac stwierdzam ze w tym mies juz luzuje co ma byc to
              bedzie .... oczywiscie chodzi mi o plec dziecka hiihihi:o) zartuje co ma byc to
              bedzie bzykanko ostatnie bylo w 17dc i jesli juz byla owulacja to i tak juz po
              wszystkim jesli jej nie bylo to cos ze mna nie tak sad
              A od nastepnego cyklu.... nie bede zakladac pazdziernikowych staran, o nie!!!!
              • anetka75 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 08.09.04, 15:36
                Asiu!!
                Tak mi się wydaje, bo tego 17 dnia Ci spadła a teraz coraz bardziej w górę. Ja
                też nie mam u siebie takiego wyraźnego skoku w górę po owu tylko o dwie, trzy
                kreseczki w ciągu pierwszych dni. Dopiero około 10 dni przed @ mam taką
                naprawdę II-go fazową tempkę.
                I śluz ci się skończył chyba 17 dc???
                Asiu!!!Uda ci się!!!Musi się udać!!!Nie ma innej możliwości
                • ola7 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 08.09.04, 15:40
                  juz sie jej pewnie udalo tylko na nic jeszcze nie wiesmile
                • omn3 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 08.09.04, 15:40
                  No to teraz sie zabawimysmile))))
                  Strona po rosyjsku: dotknij palcem zielony kwadracik i trzymaj chwilę. Jak się
                  zmieni na niebieski - nie jestes w ciąży, na czerwony jesteś!!

www.emagia.narod.ru/index.htm

Znacie?????????????????????????????
                  • ola7 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 08.09.04, 15:45
                    buuuuuuuuuuu nie jestem
                    a wez dotknij Ty anetka
                  • bombamonika Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 08.09.04, 16:11
                    u mnie niebieski ale to oczywiste przecież to dopiero 6dc
                    • agulka295 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 08.09.04, 16:14
                      Oczywiscie dopiszcie mnie kobitki do listy.. Agnieszka 30 l. córeczka z 2001,
                      woj. podlaskie, zacznie sie 2 cykl starań
                      • gagat100 Re: Wrześniowe starania .......tym razem sie uda? 08.09.04, 16:17
                        zapisalam, witaj w klubie przyszlych 2w1 a co niektore juz 2w1 (niektore
                        jeszcze nie wiedza same)
                • gagat100 anetko 08.09.04, 15:50
                  dokladnie sluz skaczyl sie 17 pojawil sie bialy ciapkowaty i jeszcze bolam
                  jajnik ostatni czyli 4 dzien a od 18 dc nic ani sluzu ani bolu, wiec moze a
                  sexik byl 14,15 i 17!!
                  • anetka75 Gagatku!! 08.09.04, 15:54
                    To teraz folik, witaminki, mało stresu, dużo odpoczynku i czekamy na pozytywne
                    efekty.
                    I mierz tempkę bo musimy wiedzieć jak rośnie.
                    Trzymam kciuki.
                    • gagat100 Re: Gagatku!! 08.09.04, 15:55
                      oj folik i witaminki biore od stycznia (poprzenia ciaza) ale kwadracik wyszedl
                      mi czerwony z tej zabawy hiihhihihi
                    • gagat100 Re: Gagatku!! 08.09.04, 16:09
                      Widze ze tez to twoj 4 cykl wiec moze razem sie spotkamy w majowych, ale bylo
                      by fajowo!!
                  • gagat100 jezu.................czerwony 08.09.04, 15:54
                    czerwony kwadracik- nie powtarzam!!!!!!!!
                    • gagat100 Re: jezu.................czerwony 08.09.04, 15:58
                      Nie uwierzycie, powtorzylam i znow czerwony, hihihihihh
                      • agulka295 Re: jezu.................czerwony 08.09.04, 16:05
                        Witam fajna zabawa z tymi kwadracikami, w pewnym sensie mi sie zgodzilo hihi ,
                        kwadracik wyszedł mi czerwony , to chyba dzieki miesiączce którą teraz mam hihi
                        pozdrawiam milusio..
                    • omn3 Re: jezu.................czerwony 08.09.04, 16:01
                      prawa reka---niebieski
                      lewa reka---czerwony
                      • gagat100 Te zaciaza a niektore juz sa 2w1 08.09.04, 16:07
                        A jeszcze niektore tez sa ale jeszcze nie wiedza

> 19.bombamonika31lat,Warszawawa,synek ur w 25tyg.żył
                        > 20.pandziksa, Ania, 25 lat, Trzebiatów (Szczecin), bez dzieci, 4 cykl
                        > 21. Traffika....Ania........ lat 33 ........ synek 7 lat .........4 cykl
                        • gagat100 Re: Te zaciaza a niektore juz sa 2w1 08.09.04, 16:15
                          gagat100 napisała:

> A jeszcze niektore tez sa ale jeszcze nie wiedza
                          >
                          >
                          >
                          >
                          > > 6.anetka75...Aneta...29 lat...Mielec(podkarpackie)...bez dzieci...4cykl
                          > > 7.Barbs..basia..28 lat..Bielsko-Biała..synek z V 2003..2/3 cykl
                          > > 9.hocus-pocus...edyta...29lat...Tychy...synek z 02.04.01 .0cykl
                          > > 10.jaiza ..Iza ..32 lata ..Częstochowa ..Łukasz (3 la ta)..2 cykl
                          > > 15.Sarah, Iwona 29 lat, Warszawa, córcia 7 lat, 5 cykl starań
                          > > 16.Paulina 25 lat Poznań, bez dzieci, 3 cykl starań
                          > > 17.Magda lat 24 Bolesławiec/Zielona Gora,synek 22 miesiace,2cykl staran
                          > > 18.ankas7 anka z wawy mam 23 lata bez dzieci 5cykl staran
                          > > 19.bombamonika31lat,Warszawawa,synek ur w 25tyg.żył
                          > > 3tyg...zm14.02.02 ,poronienie 18.07.04...1 cykl stara
                          > > 20.pandziksa, Ania, 25 lat, Trzebiatów (Szczecin), bez dzieci, 4 cykl
                          > > 21. Traffika....Ania........ lat 33 ........ synek 7 lat .........4 cykl
                          > > 22.Agnieszka30 l.córeczka z 2001,woj. podlaskie, zacznie sie 2 cykl starań
                          • agulka295 DO MAGDAPIK !!!!! 08.09.04, 16:22
                            MAGDA widze że masz dziecko urodzone 27.03.2002smile)) moja mała urodzona
                            27.03.2001 i tez to jest mój drugi cykl starań pozdrawiam
                            • agulka295 dzieki :))) 08.09.04, 16:24
                              dzieki za dopisanie mnie do listy oczekujacychsmile)))
                      • ola7 do omn3 08.09.04, 16:08
                        co na tej stronie pisza?? co tojest??
                        • omn3 Re: do ola7 08.09.04, 16:12
                          kochana nie mam pojecia.Az wstyd ale kiedys uczylam sie rosyjskiego a teraz dla
                          mnie czarna magia.Wiem tylko o tych kolorach i tylesmile))))))))))))

Mam jeszcze link do smierci---kiedy umrzesz.Wedlug obliczen ja zejde ze swiata
                          za 22 lata.smile))))))A potem jak wzielam inna opcje to za 80 lat.Kurcze bede miec
                          104 lata.To nie jest fajne.smile)))))))))
                          • gagat100 Re: do ola7 08.09.04, 16:15
                            podaj
                            • omn3 Re: dla odwaznych!!!!!!!!:)))))))) 08.09.04, 16:54
                              www.zegarsmierci.com/index.php?z=1
                              to tylko zabawasmile)))))))))
                              • gagat100 Re: dla odwaznych!!!!!!!!:)))))))) 08.09.04, 17:09
                                ojej bede zyla do 95 roku, wyszlo mi wirus,alkohol, pociag wiec interpretuje ze
                                bede chora upije sie i wpadne pod pociag hiihhiih
                              • gagat100 omn3 08.09.04, 19:03
                                A czy ty czasami nie znasz Gosi mamy wojtusia i michalka??? Bylam z nia na
                                wrzesniowym watku, niestety mi sie nie udalo a pomyslec ze tez mialabym takiego
                                brzdaca jak michas
                                • inkaa1 Re: omn3 08.09.04, 19:12
                                  nawet zdjecie maja wspolne w watku Gosi.
                                • inkaa1 a tak poza tym to pojechalam na zakupy, wracam 08.09.04, 19:13
                                  a tu zabawa na calego! Fajnie gdybysmy mogly caly czas w takiej atmosferze
                                  czekac na testowaniesmile))
                      • anetka75 Re: jezu.................czerwony 08.09.04, 16:09
                        Prawa i lewa ręka: czerwony!!!hihi
                        • gagat100 Re: jezu.................czerwony 08.09.04, 16:12
                          bo zaraz tez wezme jedna i druga hihihihi
                          ale zabawa
                        • gagat100 anetko 08.09.04, 16:13
                          Moze fluidki wyslalas mowiac ze mialam owulacje (w ktora nie wierzylam) i ja
                          tez po 4 cyklu staran zaszlam hihhihhi

Jak zrobisz jutro drugi test daj znac i wysylaj fluidki, KONIECZNIE
                          • anetka75 Asiu!! 08.09.04, 16:28
                            Ja w ogóle nie wierzyłam, że mam owulacje a jeśli już chciałam myśleć że ją mam
                            to było pytanie kiedy ją mam???? Bo ta moja tempka też tak dziwnie rosła.
                            Dopiero jak śluz zaczęłam obserwować i te dni ze sluzem zaczęły mi się
                            powtarzać w kolejnych cyklach to uwierzyłam, że jednak jakieś owu jest!!!
                            tempka nie skakała mi od razu tylko powoli rosła i była tak wyraźnie
                            podwyższona dopiero około 10 dni przed @. A teraz to głównie na śluzie
                            polegałam. Tylko musialoby być "wygrzebywanie". hihi.

ale by było fajnie, jakby się nam udało razem. No super!!!
                            Bo Twoje owu było (tak mi się wydaje, bo nie jestem ekspertem)17 dnia. Dodać do
                            tego 14 = 31. Czyli = twoja długość cyklu
                            • gagat100 Re: Asiu!! 08.09.04, 16:33
                              Tak bym chciala!!! tylko teraz zaluje ze tak czesto sie kochalismy sad
                              9,10,12,14,15,17 od 14-17 bol jajnika , sluzik "wygrzebany" 9-16dc

Przed chwilka w radio powiedzieli ze psy pogryzly niemowle,TRAGEDIA tylko nie
                              uslyszaam gdzie!!!
                              • anetka75 Re: Asiu!! 08.09.04, 16:37
                                niczego nie żałuj. Każdy ma swoją drogę do dzidziusiowania.
                                Ja u Ciebie to najbardziej liczę na ten 15 dzień. Poleżakowałaś potem???
                                hihihi..ale pytania zadaję!!hihi
                                • gagat100 anetko 08.09.04, 16:43
                                  oj chyba nie bo to bylo pod prysznicem hihihihi ale tak to lezakuje ale nie
                                  jestem na etapie podnoszenia nog do gory hihihi
                                  GG 5272429 jak masz ochote poklikac
                                  • anetka75 Re: anetko 08.09.04, 16:44
                                    mam tlen. wykasowałam gg.
                                    • anetka75 Re: anetko 08.09.04, 16:48
                                      Może to jednak teraz??
                                      Chodzę co chwila do łazienki (siku) i teraz znowu jakby nudności. I z każdym
                                      dniem więcej tych nudności
                                      • gagat100 Re: anetko 08.09.04, 16:53
                                        zrob jutro quic-a byle rano pierwszym moczem.
                                        W tlenie tez chyba mozna gadac z gg
                                        • klara_76 Re: 08.09.04, 17:56
                                          Czesc dziewczyny,
                                          nie bylo mnie tu caly tydzien, bo mialam sluzbowy wyjazd. Teraz tez jestem
                                          zaledwie na kilka dni, bo w niedziele kolejny tygodniowy wyjazd... Z
                                          wrzesniowych staran wiec za wiele nie bedzie, bo dzis 8dc i wedlug wszelkich
                                          znakow na niebie i ziemi owu bede miala bedac poza domem. Tak wiec wrzesien
                                          raczej idzie na straty. Ale i tak dzisiaj na pewno bedzie pierwsze przytulanko
                                          po powrocie i po @smile
                                          Pozdrawiam, Klara
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka