22.01.16, 19:32
Dziewczyny naczytałam się rożnych głupot w internecie i już sama nie wiem co robić.
Wyczytałam , ze kobiet w ciąży muszą jeść tylko gotowane nie mogą farbować włosów leczyć zębów malować paznokci pic kawy jeść sera pleśniowego ogórków ze skórka itp.
To jak to właściwie jest czego tak naprawdę w ciąży nie wolno pomocy bo jak coś jeszcze głupiego przeczytam to zwarjuje
Obserwuj wątek
    • go-jab Re: Zagubiona 24.01.16, 03:34
      Naprawde w ciazy NIE WOLNO czytac glupot w internecie...

Z tego co wymienilas ewentualnie nad serem sie mozna zastanowic, bo jesli niepasteryzowany (choc w polsce takich naprawde niewiele) to lepiej odpuscic...

Reszta? Brednie! (Tak samo z reszta jak Dieta Matki Karmiacej)
      • blaszany_dzwoneczek Re: Zagubiona 24.01.16, 04:13
        Dodam jeszcze surowe mięso i takież wędliny. To wszystko.
    • lidek0 Re: Zagubiona 24.01.16, 16:51
      Przed ciążą trzeba obowiązkowo przeleczyć zęby, w ciąży też się je leczy i podaje znieczulenie miejscowe jak jest taka potrzeba, nie jada się surowego mięsa /przed ciąża warto zrobić badania na toksoplazmozę i cytomegalię/. Włosy możesz spokojnie farbować, ale po ciąży z reguły bardzo wypadają, więc nie wiem czy warto je dodatkowo obciążąć farbą.
      • buglady Re: Zagubiona 24.01.16, 17:48
        Ja codziennie piję kawę, maluję paznokcie (hybryda), farbuję włosy co 2 miesiące, tydzień temu byłam na usuwaniu kamienia i piaskowaniu u stomatologa i mam się dobrze i mój maluszek też (jestem w 5 miesiącu). Tylko na sery pleśniowe lekarz kazał uważać i się powstrzymywać. Pomysły, że w ciąży nie można farbować wlosow czy leczyć zębów ze znieczuleniem mój lekarz wyśmiał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka