mama-w 30.07.16, 20:23 Witajcie,spodziewam się dziecka i mam problem z imieniem Podoba nam się Nikodem ale nie wiem czy później nie będzie miał do nas żalu za takie imię. Za bardzo nie lubię imion Maciek,Mateusz itp ehhh Macie jakieś propozycje ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cleo1976 Re: Imię dla chłopca 02.08.16, 15:05 Każdemu co innego się podoba, ja mam synów Filipa i Dominika, podoba mi się jeszcze imię Paweł, Wojciech, Leon, Julian. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Imię dla chłopca 02.08.16, 20:59 Mnie nad wszystko podoba się właśnie Maciej, ma ładne zdrobnienia. Ja akurat jestem fanką prostych polskich imion. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_gna Re: Imię dla chłopca 03.08.16, 11:36 Może: Maksymilian, Aleksander, Tymon, Julian, Leon, Mikołaj, Ksawery. Jeśli lubisz "stare" imiona to może: Ignacy, Witold, Jeremi (Remik). Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: Imię dla chłopca 10.08.16, 09:44 Tak samo może mieć żal jak i Maćka i Mateusza Nikodem to piękne imię, znam chłopca o tym imieniu (7 lat) i nigdy nie pomyślałam o tym, że to bardziej "dziwne" imię niż Ignacy, Kasawery, Jeremi czy Maksymilian, których wymieniła bo-gna - a chłopców o takich imionach też znam. Za Maciej i Mateusz to raczej moim zdaniem imiona z pokolenia naszego, czyli ich rodziców - osobiście nie znam żadnego Maćka czy Mateusza młodszego niż 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Imię dla chłopca 10.08.16, 13:27 To wątek na forum: Wszystko o imionach. Zadaj tam pytanie, uzyskasz dużo propozycji. forum.gazeta.pl/forum/f,12924,Wszystko_o_imionach.html Odpowiedz Link Zgłoś
kama1312 Re: Imię dla chłopca 04.09.16, 23:49 Nikodem to super imie! My mamy Kazika (Kazimierz) i w drodze Gustawa A Nikodem to był jeden z naszych typów A co do żalu, to myślę, że dziecko mogłoby mieć żal o jakieś udziwnione imie typu Brajan, a nie o piękne stare imie, do których jest teraz wielki come back! Rozejrzyj się, w piaskownicach teraz są same Antki, Franki, Staśki itp. To piękny powrót do pięknych imion Nasze dzieci wracają do imion pokolenia naszych dziadków, historia zatoczyła koło Odpowiedz Link Zgłoś