Dodaj do ulubionych

Imię dla chłopca

30.07.16, 20:23
Witajcie,spodziewam się dziecka i mam problem z imieniem sad Podoba nam się Nikodem ale nie wiem czy później nie będzie miał do nas żalu za takie imię. Za bardzo nie lubię imion Maciek,Mateusz itp ehhh
Macie jakieś propozycje ? smile
Obserwuj wątek
    • cleo1976 Re: Imię dla chłopca 02.08.16, 15:05
      Każdemu co innego się podoba, ja mam synów Filipa i Dominika, podoba mi się jeszcze imię Paweł, Wojciech, Leon, Julian.
    • lidek0 Re: Imię dla chłopca 02.08.16, 20:59
      Mnie nad wszystko podoba się właśnie Maciej, ma ładne zdrobnienia. Ja akurat jestem fanką prostych polskich imion.
    • bo_gna Re: Imię dla chłopca 03.08.16, 11:36
      Może: Maksymilian, Aleksander, Tymon, Julian, Leon, Mikołaj, Ksawery. Jeśli lubisz "stare" imiona to może: Ignacy, Witold, Jeremi (Remik).
    • peeska Re: Imię dla chłopca 10.08.16, 09:44
      Tak samo może mieć żal jak i Maćka i Mateusza smile Nikodem to piękne imię, znam chłopca o tym imieniu (7 lat) i nigdy nie pomyślałam o tym, że to bardziej "dziwne" imię niż Ignacy, Kasawery, Jeremi czy Maksymilian, których wymieniła bo-gna - a chłopców o takich imionach też znam.
      Za Maciej i Mateusz to raczej moim zdaniem imiona z pokolenia naszego, czyli ich rodziców - osobiście nie znam żadnego Maćka czy Mateusza młodszego niż 30 lat smile
    • iziula1 Re: Imię dla chłopca 10.08.16, 13:27
      To wątek na forum: Wszystko o imionach.
      Zadaj tam pytanie, uzyskasz dużo propozycji.

forum.gazeta.pl/forum/f,12924,Wszystko_o_imionach.html
    • kama1312 Re: Imię dla chłopca 04.09.16, 23:49
      Nikodem to super imie! My mamy Kazika (Kazimierz) i w drodze Gustawa smile A Nikodem to był jeden z naszych typów smile
      A co do żalu, to myślę, że dziecko mogłoby mieć żal o jakieś udziwnione imie typu Brajan, a nie o piękne stare imie, do których jest teraz wielki come back! Rozejrzyj się, w piaskownicach teraz są same Antki, Franki, Staśki itp. To piękny powrót do pięknych imion smile Nasze dzieci wracają do imion pokolenia naszych dziadków, historia zatoczyła koło smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka