1jagienka Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 28.10.04, 12:34 witaj maretina. Ja jestem z Olsztyna Co tam?? Już kiedyś rozmawiałyśmy na jakimś wątku, ale ja potem przeskoczyłam na inny i tak jakoś ... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 28.10.04, 12:36 oj nie pamietam)) jestes w ciazy? czy starasz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 28.10.04, 12:38 Dziś zaczynam 13 tydzien i jestem na wątku maj 2005, ale zaglądam tu bo kibicuję kobitkom. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 28.10.04, 12:40 jak pojdzie dobrze to na koniec czerwca. to poczatek dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 28.10.04, 13:40 Jestem i czekam z niecierpliwością na synka )) Atlantis w 38 tc i 3d Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 28.10.04, 14:26 zazdroszcze Wam juz zaawansowanych ciaz Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 28.10.04, 15:08 maretina napisała: > zazdroszcze Wam juz zaawansowanych ciaz Ani się obejrzysz, a będziesz starać się utrzymac równowagę z wielkim jak dynia brzuchem Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 28.10.04, 19:14 a do jakich lekarzy chodzicie? Ja chodzę do T. Wańczyka i mam o nim naprawdę dobre zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 28.10.04, 22:09 Jagienka, ja także chodzę do Wańczyka, ale do Poradnii Patologii Ciąży w Szpitalu Wojewódzkim. Chodzisz prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 29.10.04, 11:42 witaj, chodzę do niego prywatnie, ale dziś zwątpiłam. Poszłam do niego do szpitala po skierowanie na USG prenatalne (obciążony wywiad gin) i dostałam na ... 15.12.2004!!!!! Zadzwoniłam do ginki z książki telefonicznej po konsultacje, dała mi telefon do miejskiego i na USG idę już we wtorek! Już nie wiem co o tym/ o nim myśleć - lubię go i szanuję, ale dziś ręce mi opadły. A co myślisz o jego sprzęcie - hihi - mam na myśli USG w gabinecie - ja nie mam ani jednej fotki mojej dzidzi, a to JUŻ 13 tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Do Jagienki 29.10.04, 13:41 Jagienka, tak jak pisałam wyżej chodzę do przychodni, a pytanie o to czy chodzisz prywatnie zadałam Ci, bo czasami jest tak, że te wizyty prywatne przebiegają lepiej niż państwowe... Doktor Wańczyk jest ogólnie o.k., ale mi nie odpowiada jako lekarz, bo trzeba od niego wszystko wyciągać, a on niechętnie odpowiada na pytania. Poza tym czasami zapomni o wynikach, ważeniu itd. No i odnoszę wrażenie, że pacjentki traktuje po łebkach, wizyty trwają ekspresowo krótko. Tak jest w przychodni. Może nie wszystkim to przeszkadza, ale takie jest moje subiektywne odczucie. A z tym czekaniem na usg w szpit. wojewódzkim to niestety fakt. Trafiłam do dr Wańczyka po pobycie w szpitalu (26-28 tc), bo dostałam skierowanie do poradnii patologii ciąży. Teraz pozostało mi juz tylko czekanie na poród Hmmm... a ja dziś też byłam w poradni na wizycie Przyjechałam po godz. 11 i czekałam do... 12.30! Taka kolejka. Ledwie siedziałam. A tak w ogóle to nie zamierzam rodzić w wojewódzkim... Pozdrawiam. Atlantis w 38tc i 4d Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: Do Jagienki 29.10.04, 13:48 W prywatnym wizyta NIESTETY inna. Piszę niestety bo jak się dziś okazało w przychodni był zupełnie inny i to na niekorzyść. W jego gabinecie zawsze mierzy ciśnienie, pyta o zdrówko, odpowiada na najgłupsze pytania, itp.Opowiada różne historyjki, tylko drinka brakuje A dlaczego nie chcesz rodzić w wojewódzkim? Ja rodziłam 3 lata temu w miejskim i drugi raz wolałabym w polu!!! Ich nacisk na poród drogami i siłą natury przeraża mnie do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Do Jagienki 29.10.04, 14:03 1jagienka napisała: > W jego gabinecie zawsze mierzy ciśnienie, pyta o zdrówko, odpowiada na najgłupsze pytania, itp.Opowiada różne historyjki, tylko drinka brakuje No tak... jak to prywatnie. > A dlaczego nie chcesz rodzić w wojewódzkim? Miałam okazję leżeć latem na trakcie porodowym w woj. i myślałam, że w pewnym momencie... osiwieję. Obesrwowałam 3 porody. Nie podobało mi się traktowanie pacjentek przez niektóre położne i lekarzy, nie podoba mi się, ze za znieczulenie trzeba płacić 400 zł. A i tak nie wiadomo, czy zrobia! Bo nie ma na oddziale anestezjologa. Tylko trzeba go ściągać z OIOMu. Nie podoba mi się standardowe nacinanie krocza i jedyna pozycja w fazie pacia: na łóżku. Poza tym w miejskim mam znajomą położną... jak nie uda mi się trafic na jej dyżur, to przynajmniej szepnie koleżankom, że znajoma rodzi... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 28.10.04, 19:28 Maretina, ciesze sie razem z Toba i trzymam kciuki. U mnie jeszcze miesiac i przyjdzie na świat Lena Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 29.10.04, 14:57 Marta, gratulacje i mocno trzymam kciuki, żeby sie udało Aga, to prenatalne to sie robi po 20-tym tygodniu ciąży, jest spora kolejka, bo to robi dr. Szwałkiewicz z Dzieciecego- stąd taki termin. To raczej nie złosliwość. A Wańczyk przeciez ma usg w gabinecie. Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 29.10.04, 15:08 cześć Asia! Jak maleństwa??? Pamiętam, że w poprzedniej ciąży miałam też dość późno robione. Wańczyk ma USG, fakt, ale poprzednio (u Hoppe - więc ta sama parafia) miałam zdjęcia i dokładne "oględziny" w 12/13 tygodniu, bo wtedy podobno dobrze widać, czego żadna matka wolałaby nie widzieć. Ja chcę to USG, żeby się uspokoić, bo 8 tygodni niepewności to długo... Pójdę we wtorek do tego miejskiego i zobaczymy. Ps. Zobaczymy się na ślubowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 05.11.04, 12:11 hej dziewczynki ,ja tez jestem z Olsztyna,termin ma na czerwiec,a w domu corcie 5-letnią Odpowiedz Link Zgłoś
bogdanka04 Re: olsztynianki hop hop! 22.11.04, 14:18 Witajcie-cieszę sie że znalazłam taki wątek.Regularnie piszę na forum dla grudniówek (razem z Roxi). Teraz jestem w 36 tygodniu i spodziewam sie synka. Zamierzam rodzic w miejskim-do wojewódzkiego mnie nie ciągnie...Leżałam zreszta na patologii i dało sie wytrzymać Poza tym chodzę do dr Beaty Majewicz, która przyjmuje na NFZ w "Bratniaku" czyli ds 11 na ul. Żołnierskiej - baaaardzo polecam. Nie zapomina o niczym, stwarza sympatyczną atmosferę, a na ilość zdjeć dzidziusia nie mogę narzekać, a usg mam przy kazdej wizycie. Na poczatku chodziłam do niej prywatnie - na ul.Polną ale babeczka która rejestruje poradziła przepisanie, ze wzgl. na koszty (wizyta razem z usg 60 zł) i coraz częstsze wizyty. Przyznam że nie widzę róznicy w podejściu. pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ewelsia Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 23.11.04, 14:04 witam. Jestem mamą prawie 4 m-cznego Mikołajka, moją ciążę prowadził dr T.Wańczyk , z SW, tam też rodziłam i jestem zadowolona, ale wiem, że opinie na temat tego szpitala są bardzo różne. Miałam nagłe cc, które wykonała mi wspomniana p. dr Beata Majewicz wraz z dr T.Waśniewskim. Bardzo sympatyczni, zabieg był szybki, profesjonalny, szew " artystyczny", ogolnie bez żadnych najmniejszych powikłan. Pozdrawiam olsztynianki! Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 24.11.04, 15:16 Cześć olsztynianki!!!! Siedzę sobie na zwolnieniu, nudno mi jak diabli, a to dopiero 16 tydzień! Co porabiacie? lilypie.com/days/050512/0/26/1/+1 Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 25.11.04, 15:34 Ja już urodziłam Kubusia 17 listopada o 4:30 w szpitalu miejskim. Trakt porodowy - super. Oddział noworodkowy - zawiodłam się. Teraz dryfuję zaspana między łóżeczkiem a kuchnią, jest ciężko, ale mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. Pozdrawiam i zyczę ciężaróweczkom spokojnej ciąży Fajnie chodzić z brzuszkiem. Atlantis z 8 dniowym Kubusiem Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 25.11.04, 20:46 Atlantis gratukuje maleństwa,pośpisz na starość)) ja rodziłam w Miejskim 5 lat temu i byłam baardzo zadowolona,teraz tez tam będe rodzić))) Jagienka ja tez w domciu siedze[12 tydzień ciązy] pozdrawiam Olsztynianki Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 25.11.04, 21:03 Atlantis GRATULUJĘ!!!! Mimo wszystko z brzuszkiem było łatwiej, co?)) Ja nie wspominam miejskiego z sentymentem, A mój 17-godzinny poród drogami i siłami natury zakończony cc wspominam okropnie, ale w Olsztynie nie mamy wielkiego wyboru. lilypie.com/days/050512/0/26/1/+1 Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: olsztynianki hop hop! odezwijcie sie:)/nt 27.11.04, 12:45 Jagienko, wszystko zależy chyba od trudności porodu. Mnie bolało cholernie, ale poród trwał 5 i pół godziny. Na sam koniec dali mi ZZO, zadziałało na fazę parcia. I dobrze, bo nie czułam pęknięcia szyjki i nacinania krocza (synek duzy do moich gabarytów). Pozdrawia Tak... z brzuszkiem można było przynajmniej pospać do 10tej Odpowiedz Link Zgłoś