Dodaj do ulubionych

twardy brzuch

29.11.04, 15:09
kochane
kiedy i dlaczego brzuch twardnieje? i na jak dlugo? moj jest lub bywa
twardawy - jak to w ciazy tak sobie mysle... prosze o porade
Obserwuj wątek
    • marzek2 Re: twardy brzuch 29.11.04, 15:29
      W którym miesiącu jesteś? I czy te twardnienia są bolesne, czy tylko
      nieprzyjemne? Ile razy na dzień się zdarzają?
      Na pewno bez szkody dla siebie i dzidzi możesz brać Magnez, który działa
      rozkurczowo, możesz kupić sobie MagneB6, Aspargin (magnez z potesem), Magvit,
      Slowmag, dużo tego jest na rynku.
      • jovanka_lena Re: twardy brzuch 29.11.04, 15:45
        marzek dzieki za odp, jestem w 25 tyg i nie sadze zeby to byl jakis dziwnie
        twardy brzuszek, tak normalnie napiety bo jest dzidzia ale kiedy slysze o
        twardych brzuchach to od razu mysle ze skad mam wiedziec ze twardy, miekki
        nigdy nie jest i nie bedzie, moze zaczne brac multi wit dla ciezarnych i tam sa
        wsze witaminy... pa
    • blablatka Re: twardy brzuch 29.11.04, 17:00
      właśnie dzis byłam u lekarza w tej sprawie...kazał mi brać magne b6 (zwiększył
      dawkę)
      • marzek2 Re: twardy brzuch 29.11.04, 17:34
        Jovanko trudno mi tak na odległość opisać "twardość" brzucha, wiem na pewno, że
        da się na pewno zauważyć, kiedy to się zaczyna dziać, po prostu masz wrażenie,
        jakby brzuch stopniowo "sztywniał" i pozostaje taki twardawy przez parę sekund.
        Po 22 t.c. twardnienia mogą się już sporadycznie zdarzać, gdyby te objawy
        nasilały się, czy twardnienia zaczynały być bolesne, w ilości większej niż np 10
        na dobę bierz koniecznie magnez. W ogóle to ja bym brała, to nie zaszkodzi a
        może zapobiec nasilaniu się twardnień.
        • eva78 Re: twardy brzuch 29.11.04, 17:54
          Jestem w 28 tc i sporadycznie zdarzają mi się takie twardnienia. Lekarz powiedział, że są to skurcze Braxtona-Hicksa przygotowujące macicę do porodu. Jeśli występują od czasu do czasu to jest ok. Jeśli dosyć często, to lepiej to zgłosić lekarzowi. Ja miałam taką serię skurczy w 23 tc (przez dwie godz co 10 min)i bardzo się zestresowałam. Lekarz zmierzył mi na usg szyjkę macicy, okazało się, że jest długa i zamknięta, ale kazał brać 2 tabletki magnezu dziennie i przy nasilających sie skurczach no-spę, aby macicę wyciszyć.
          Biorę codzienie slow-mag i teraz skurcze rzadko mnie dopadają a no-spę biorę bardzo rzadko. Ale jak coś Cię niepokoi to lepiej mów o tym lekarzowi.
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka