ewucha28 15.01.05, 11:35 Odezwijcie sie prosze)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.p2 Re: Czy są tu Olsztynianki? 15.01.05, 13:25 Hej! Ja jestem z Olsztyna, choć na to forum zaglądam rzadko, bo 2 tygodnie temu urodziła nam się śliczna córa Ewunia. Dodam że był to mój pierwszy poród, który trwał bardzo krótko bo 3,5 godziny. Pierwsze dni po porodzie były dość ciężkie dla mnie. Nie mogłam dojść do siebie, a to wszystko za sprawą hormonów. Ale teraz jest już ok. No może tylko brak mi snu A na kiedy masz termin porodu i gdzie będziesz rodzić? Pozdrawiam Ania i Ewunia Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 15.01.05, 21:00 To moje drugie dzidzi,termin mam na początek czerwca,bede rodziła w miejsckim tak jak za pierwszym razem,a Ty gdzie rodziłaś? Gratuluje córci ,a swoja droga piękne ma imie heheh))) Odpowiedz Link Zgłoś
anna.p2 Re: Czy są tu Olsztynianki? 16.01.05, 11:04 Ja rodziłam w szpitalu wojewódzkim. Jestem bardzo zadowolona i z obsługi i z tego, że dostałam "jedynkę". Fajna sprawa, bo czułam sie bardzo swobodnie. Jeśli chodzi o SW, to szkoda tylko że nie ma tam zoo (ja zdecydowałam się w połowie ciąży bez znieczulenia). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 16.01.05, 14:23 Dziewczyny te w ciąży napisze ktory to miesiąc,a te ktore są po porodzie moze podzielicie sie opiniami o szpitalach itp,zapraszam do rozmowy serdecznie,fajnie,ze sie odezwałyście Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Czy są tu Olsztynianki? 16.01.05, 17:13 wczesnie jeszcze. 7 tc. jeszcze nigdy nie rodzilam. do kogo w olsztynie chodzicie?ja wybieram sie do dr przybyłowicza. bardzo go cenie i lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
kate62 Re: Czy są tu Olsztynianki? 16.01.05, 22:57 Mam pytanie czy lekarz może sadzać mnie na fotel jak jestem w ciąży 22 tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
anaisia Re: Czy są tu Olsztynianki? 16.01.05, 08:52 Hej Hej! Ja jestem z Olsztyna, tylko, że nie jestem w ciąży. Ale mam synka 1,5 roczku, pozdrawiamy, Ania + Tymonek Odpowiedz Link Zgłoś
sylka77 Re: Czy są tu Olsztynianki? 16.01.05, 09:42 Cześć Ja też jestem z Olsztyna. Pozdrawiakm Sylwia i Max 31 tc Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Czy są tu Olsztynianki? 16.01.05, 19:40 Witam jestem z Olsztyna, 17.11 urodziłam w szpitalu miejskim pierwsze dziecko - synka. Każdemu będe polecała trakt porodowy w miejskim. Poród wspominam, pomimo bolu, miło - zawdzięczam to łaskawej naturze (rodziłam 5,5 godziny, fachowemu i sympatycznemu personelowi oraz świetnym pokojom porodowym (większość czasu spedziłam w wannie). Odpowiedz Link Zgłoś
mysia125 Re: Czy są tu Olsztynianki? 16.01.05, 22:40 Ja jestem )))) ale wywialo mnie daleko, daleko...i ssie mnie z tesknoty! W Miejskim bylam na usg i ogladalam porodowke, podobalo mi sie. Wojewodzki wydawal mi sie jakims kombinatem, ale moze cos sie zmienilo? Zastanawiam sie, ile z was znam z zycia w realu - szkol lub studiow ))) pozdrawiam z wygnania, Kate + Junior 37 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Czy są tu Olsztynianki? 17.01.05, 08:38 mysiu mnie nie znasz, bo ja niecale dwa lata temu przyjechalam tu z warszawy. sciagnal mnie maz Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka możemy to sprawdzić:)))) 17.01.05, 09:35 Mam na imię Agnieszka (1977), najpierw LO I, potem germanistyka, a teraz znienawidzona praca w szkole(( Odpowiedz Link Zgłoś
mysia125 Re: możemy to sprawdzić:)))) 20.01.05, 16:55 Jagienka, no to na bank sie znamy jesli nie z nazwiska, to z twarzy ))) Kasia, (1976), LO I biol-chem, hehe ! A w ktorej szkole uczysz? Ja tez mam za soba maly flircik w szkole, ale nie w Olsztynie. Drogi Pimpusiu, przez rok mieszkalysmy w tym samym miescie, bo ostatnie 3 lata spedzilam w Wawie. Czyli...nic nie jest niemozliwe Pozdrawiam z kanapy ( 37 tydz i spiaczka mnie dopada) Mysia inkubator Juniora Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: możemy to sprawdzić:)))) 20.01.05, 17:26 mysiu, zatem odszczekuje Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: możemy to sprawdzić:)))) 20.01.05, 18:16 A jednak) Teraz w gimn. nr 9 i szczerze mówiąc mam nadzieję, że uda mi się zmienić zawód!! P.s. A pani Kucharska z matematyki czarną przyszŁość przede mną malowała)) Odpowiedz Link Zgłoś
kanapowicz Re: Czy są tu Olsztynianki? 07.05.05, 23:25 ja z olsztyna ludkiem nie jestem Więcej o ludkach przeczytasz tu. Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: Czy są tu Olsztynianki? 17.01.05, 09:32 Wkleiłam link (chyba(, gdzie omawiałyśmy szpitale. Ja byłam ostatnio na połówkowym (23tc) w wojewódzkim: robił Hoppe i jakaś pani neonatolog - trwało z 50 min. Jestem bardzo zadowolona, ale z każdym dniem mam coraz większe problemy z wyborem szpitala, zdam się chyba na to, gdzie mnie mąż zawiezie))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=19082484&a=19165496 Odpowiedz Link Zgłoś
heksa4 Re: Czy są tu Olsztynianki?-do jagienki prośba:) 17.01.05, 10:50 Swego czasu też założyłam taki wątek,kiedy jeszcze byłam w ciąży.Teraz kiedy urodziłam dzidziusia nie mam tak dużo czasu jak przedtem,więc i zaglądam do Was bardzo rzadko. PS.Mam małą prośbę do jagienki,czy mogłabyś mi zdradzić jak zrobiłaś ten fajny licznik,który odlicza tobie ile jeszcze zostało do końca ciąży?? Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki?-do jagienki prośba:) 17.01.05, 14:08 Troche nas jest bardzo sie cieszę,ja szpittal Miejski jeśli chodzi o poprzedni porod,teraz chyba tez,moj lekarz tam pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki?-do jagienki prośba:) 18.01.05, 10:57 podciągam,moze sie jeszcze ktoś odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki?- 20.01.05, 15:50 Ej ,co sie tak cicho zrobiło,pimpus _sadełko jak sie czujesz to juz chyba 8 tydz. Wybrałas lekarza? A inne dziewczyny???? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Czy są tu Olsztynianki?- 20.01.05, 16:21 ewucha28 napisała: > Ej ,co sie tak cicho zrobiło,pimpus _sadełko jak sie czujesz to juz chyba 8 > tydz. Wybrałas lekarza? A inne dziewczyny???? z wyborem lekarza nie mam zadnego probblemu. tylko i wylacznie dr przybylowicz. nie dosc, ze dobry poloznik to super czlowiek. na mnie on dziala terapeutycznie 8 tydzien zaczne w sobote. a dzis.... eeeee: mdlosci, biegunka i teraz mam ochote na jedzenie, potworna, ale mdli i jelita tak pracuja, ze az moj pies sie na mnie patrzy. pewnie slyszy co moge wziasc na biegunke? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8112 Re: Czy są tu Olsztynianki?- 20.01.05, 17:37 Witam serdecznie!Niecałe 3 tyg temu urodziłam synka Rodziłam w Szpitalu Wojewódzkim-zdecydowanie polecam!!!!Ciąże moją prowadził dr Waśniewski (pracuje on w SW)-bardzo kompetentny,wyciszony i sympatyczny człowiek.Poród wspominam dobrze- personel na trakcie porodowym-bardzo miły,ciepła atmosfera,warunki ok.rodziłam w sali z wanna i ok godziny tam spędziłam Gorąca woda przynosiła mi dużą ulgę (miałam bóle krzyzowe!).Poród trwał 3godziny.Personel oddziału położniczego również w porządku.Tak więc zdecydowanie polecam Szpital Wojewódzki- poza tym to jedyny szpital w Olsztynie, który ma najlepszy sprzęt do ratowania noworodków.Gdyby-nie daj Boże- coś działo się z maleństwem-oni mają tam fachowy sprzęt i bardzo dobrych specjalistów. Pozdrawiam serdecznie wszystkie Olsztynianki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lorunia Re: Czy są tu Olsztynianki?- 21.03.05, 14:03 Czesc ja jestem z Morąga. Do Olsztyna mam 45 km. i zastanawiam się czy tam nie urodzić. Dzisiaj jest pełny 23 tc. Lecze się u siebie w miejscowosci. Tu u mnie o szpitalu nie za dobrze sie wypowiadaja i podobno opieka po porodzie jest okropna. Przyjma mnie tam bez zadnego gadania? Odpowiedz Link Zgłoś
mysia125 Re: Czy są tu Olsztynianki?- 20.01.05, 17:41 > 8 tydzien zaczne w sobote. a dzis.... eeeee: mdlosci, biegunka i teraz mam > ochote na jedzenie, potworna, ale mdli i jelita tak pracuja, ze az moj pies sie > na mnie patrzy. pewnie slyszy > co moge wziasc na biegunke? Dzizas, jaka ze mnie szczesciara z ciazodolegliwosci mialam 4 razy zgage, puchna mi nogi od 2 tyg i NIC WIECEJ )) na biegunke moja tutejsza polozna radzi ugotowac zupke z marchewki. Rozgotowujesz marchewke, marchewke pokrojona oczywiscie. Podobno dobrze dziala. I nie wiem, czy przypadkiem smecta nie jest dobra - z tego, co widze w ulotce, to dziala tylko powierzchniowo na nablonek jelit. A poza tym aptekarka mi mowila, ze wszytsko, co sie daje niemowlakom na rozne choroby jest dobre. A w smekcie jest dawkowanie dla niemowlat. Idz do apteki i zapytaj o homeopatyczne cos albo dla niemowlat. Zycze zdrowka! Kasia-Mysia + Junior Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki?- 20.01.05, 18:06 Jagody na biegunke mogą pomoc,trzeba ratować sie naturą,zdrowka zycze Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka do heksy:) 20.01.05, 18:21 najpierw przygotowujesz wszystko na stronie suwaczka, np.: lilypie.com , potem otwierasz "moje forum" na dole jest o sygnaturce, tam wklejasz link suwaczka: na tej stronie lily.... są takie 3 okienka, kopiujesz z tego pierwszego cały napis od src........, wklejasz w moim forum w miejscu sygnaturki i dajesz "ok" nie wiem, czy jasno to opisałam, w razie czego pytaj)) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia9926 Re: Czy są tu Olsztynianki? 20.01.05, 17:38 czesc dziewczyny, ja tez jestem z olsztyna, 25tc i juz nie moge doczekac sie konca. Bede rodzic w WSS moim lekarzem jest P. dr Majewicz - jestem z niej bardzo zadowolona. A za dwa tygodnie bede uczeszczac na zajecia w szkole rodzenia. Niestety nie ma tych zajeć przy szpitalu wojewodzkim, dlatego skorzystam z zajeć z Miejskim. A moze ktoras z Was orientuje sie gdzie sa jeszcze takie zajecia? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka do madzia9926 20.01.05, 18:33 hej, trochę się pogubiłam, czy jesteś na forum maj 2005? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23275 Bo widzę , że też jesteś majówką?? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia9926 Re: do jagienka 20.01.05, 20:35 przyznam sie szczerze ze dopiero na tym forum jestem od niedawna, i tak sobie pokolei wszystko czytam i wszystko mnie interesuje ale za bardzo nie moge sie polapac co gdzie jest 9pomalutku dojde. Ale ciesze sie ze tu trafilam bo widze ze tu sie dowiem o wiele wiecej niz z czasopism ktore czytam a ktore pisza to samo.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka położna 24.02.05, 10:33 kochane, czy znacie jakąś godną polecenia położną? najlepiej z jednego i drugiego szpitala, bo ja nadal nie jestem zdecydowana???? Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: położna 24.02.05, 18:12 Jola Pogożelska ze Szpit. Miejskiego. Mariola Klimek z wojewódzkiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paula_o Re: Czy są tu Olsztynianki? 24.02.05, 14:18 podtrzymuję pytanko, którą położnę polecacie w Olsztynie, i w szpitalu miejskim i w wojewódzkim, a u malarkiewicza? i co sądzicie o nacianiu krocza, czy wszyscy to robią rutynowo? Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_de_valnor Re: Czy są tu Olsztynianki? 25.02.05, 09:35 dziewczyny, ja z innej beczki. Znacie może jakiegos dobrego onkologa w Olsztynie? Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: Czy są tu Olsztynianki? 25.02.05, 09:42 Niestety (a może na szczęście) nie. Ale może rzuć pytanko na forum "Olsztyn", wprawdzie nawiedzeńców mamy tam od groma, ale czasem można uzyskać jakąś mądrą odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaula Re: Czy są tu Olsztynianki? 25.02.05, 12:11 Jestem z Olsztyna .10 tydzień ciąży.Szczęsliwa matka 15 letniego syna.Pierwsza wizyte mam za soba u pani doktor Majewicz.Przesympatyczna osoba.Warto było czekac miesiac na wizytę.Odzywajcie sie, Olsztynianki Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka gdzie badania? 09.03.05, 08:46 Cześć dziewczyny, coś zaginęłyśmy Wyciągnęłam nasz wątek bo mam pytanie. Chodzę prywatnie do gina i badania labor. też robię prywatnie , w "Medyku" na Wilczyńskiego. (Dobrze, że to już koncówka, bo koszty spore). Ale teraz mam kilka dosyć drogich badań (toxoplazmoza, cytomagalia i morfologia), więc koło 200 zł! Nie wiecie, czy są jakieś laboratoria, gdzie koszzty są niższe? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: gdzie badania? 09.03.05, 08:58 hej. ja robie w laboratorium szpitala miejskiego. tokso i cytomegalia w obu klasach kosztowaly mnie kilka miesiecy temu tak: tokso ( obie klasy 55zl) i cytomegalia podobnie, morfologia to jakies grosze ok 6 zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: gdzie badania? 09.03.05, 09:01 Dzięki, to spora różnica. A powiedz mi , jeśli możesz, od kogo masz skierowanie? Prywatnie czy państwowo? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: gdzie badania? 09.03.05, 09:56 moja tesciowa jest moim lekarzem rodzinnym i na morfologie, cukier i mocz mam od niej, zatem nie place za to. tylko to akurat jest tanie. tokso z tego co wiem i cytomegalii lekarze rodzinni dac nie moga bo fundusz im tego nie pokrywa ( tzn mogliby dac gdyby z wlasnej kieszeni to finansowali, a wiadomo, ze do pracy nikt dokladac nie chce:/). zatem ostatnio tokso i cytomegalie robilam sama. zaplacilam ok 110 zlotych. zadzwon do laboratorium najlepiej, zebys na marne nie lazila w ciazy. mam nadzieje, ze ceny nie skoczyly w gore. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: gdzie badania? 09.03.05, 11:39 Ja tez robie w lab. analitycznym przy Miejskim a lekarza mam w Medyku,jednak nie sprawdzałam jak to cenowo wygląda,w pierwszej ciąży wszystkie badania robiłam właśnie tam w medyku,teraz blizej mam do miejsckiego,a do Medyka jezdze do pana doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: gdzie badania? 09.03.05, 11:43 jutro ide zrobic toksoplazmoze, musze czesto ja sprawdzac bo nie mialam stycznosci z ta choroba. spisze ceny, chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: gdzie badania? 09.03.05, 12:18 Byłabym wdzięczna za spis cen, ja się wybierałam w piątek. Ja koty mam "od zawsze", w pierwszej ciąży lekarz stwierdził, że jeśli miałam tak długo kontakt z kotem , to na pewno już mam antyciała i nie ma co badać. Jakoś tak to przyjęłam. A teraz, mając różne ciążowe wzloty i na szczęście miękkie upadki, wolę się upewnić. Inny lekarz , inne podejście Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: gdzie badania? 09.03.05, 12:20 zatem jutro dam znac morfologia,cukier, mocz, tokso, cytomegalia.... wszystko? czy cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: gdzie badania? 09.03.05, 12:52 Wystarczy Cukier już robiłam. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko ceny w lab. szpitala miejskiego 10.03.05, 15:17 morfologia -6 zl mocz -5 zl cukier w moczu -3 zl cmv - jedna klasa 26, a druga 27. tokso 25 i 30. Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka która pierwsza? 22.03.05, 11:31 Ciekawe, któa z nas pierwsza wyląduje na porodówce? Ja mam termin na 12.05 - jeszcze 7 tyg. Poprzednio przenosiłam 8 dni. Teraz nie mam jeszcze nic przygotowanego, przymierzamy się z mężem do przemeblowania, ale ogólnie wszystko w polu. A na kiedy wy się szykujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka nr do T. Hoppe 03.05.05, 12:51 Wykopałam nas z odchłani ... Kochane , potrzebuję nr tel kom do ginekologa T. Hoppe Może któraś ma?? Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: nr do T. Hoppe 03.05.05, 17:14 bardzo się gdzieś zgubił twój post ale nr tel 602 33 05 88 - Tomasz Hoppe Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: nr do T. Hoppe 03.05.05, 17:32 Dzięki bardzo! W poprzedniej ciązy chodziłam do niego, teraz pokój obok do Wańczyka. Chcę do niego podesłać siostrę, a głupio mi o ten nr spytać Wańczyka, bo pomyśli, że chcę coś zakombinować, cy cuś)) dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: nr do T. Hoppe 03.05.05, 17:52 Nie ma sprawy. Ja chodzę do dr. Beaty Majewicz (pryw na Polnej a państwowo w akademiku na Żołnierskiej) ona robi specjalizację u dr. Hoppe i często wysyła swoje pacjentki na konsultacje do niego. Powiem ci, że jego sposób bycia bardzo mi nie odpowiada, ale jest chyba najlepszym specjalistą od diagnostyki prenatalnej i jego ocena płodu jest praktycznie nieomylna. Warto conajmniej raz w ciazy pójśc do niego na wizytę. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiazania bo widze że to już za tydzień!!!!!! )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: nr do T. Hoppe 03.05.05, 18:50 Oj z tym jego sposobem bycia masz świętą rację. Ja mam obciążony wywiad rodzinny (dlatego chcę podesłąć do niego siostrę) i jak mi robił USG i przez 10 min wpatrywał się bez słowa z marsową miną, to naprawdę można było dostać zawału. A innym razem cały czas śpiewał, zamiast mówić co widzi. Specjalista dla kobiet o silnych nerwach)) U Ciebie też już widzę prawie meta. Gdzie będziesz rodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: nr do T. Hoppe 03.05.05, 19:31 Bardzo chcę u Malarkiewicza bo wszystko jest dobrze, ale jak nie będzie miejsc to chyba miejski bo mam najblizej. Trudno mi się zdecydować. Chyba wylosuję bo wojewódzki też mi odpowiada, a ty gdzie? Apropo u mnie też córeczka. Emilka Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: nr do T. Hoppe 03.05.05, 19:48 U nas albo Agatka albo Patrycja, zdecydujemy po porodzie. A u mnie Malarkiewicz odpada, miejski już zaliczyłam przy poprzednim porodzie więc teraz Wojewódzki, mój ginio tam pracuje, już sobie załatwiłam lekarza do zzo i tylko czekam Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 do Jagienki 07.05.05, 23:31 I jak u Ciebie już urodzilaś czy czekasz????Daj znać w miare mozliwości,ściskam i pozdrawiam,powodzenia)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: do Jagienki 12.05.05, 18:01 Jagienka odezwij sie ,trzmam kciuki)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nareene dobry lekarz w Olsztynie 09.03.05, 13:37 Czy znacie jakiegoś dobrego ginekologa w Olsztynie? Chodzi mi o lekarza z prawdziwego zdarzenia a nie o kogoś, komu chodzi tylko o zarabianie pieniążków kosztem cudzego nieszczęścia... Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: dobry lekarz w Olsztynie 09.03.05, 13:41 Kazda z nas chodzi pewnie do innego,ja moge polecić swojego nie zawiodłam sie przy pierwszej ciązy i teraz tez do niego chodze to jest S.Mariak ,przyjmuje w medyku i pracuje w miejskim,słyszałam takze duzo dobrego o doktorze Łaganowskim. Chcesz namiary to napisze na pw. Odpowiedz Link Zgłoś
nareene Re: dobry lekarz w Olsztynie 09.03.05, 13:57 Byłabym bardzo wdzięczna za namiary. Czy ten lekarz do którego chodzisz dużo bierze za wizytę? Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka do nareene: lista 09.03.05, 14:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11905446 Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka do pimpusia 10.03.05, 18:39 Pimpuś i co? Byłaś w laboratorium, dowiedziałaś się może o te ceny??? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do pimpusia 10.03.05, 18:56 1jagienka napisała: > Pimpuś i co? Byłaś w laboratorium, dowiedziałaś się może o te ceny??? tak, wyzej je napisalam ale powtorze: cmv jedna klasa 26 a druga 27, morfologia 6 zl, cukier w moczu 3, mocz 5 tokso 25 a druga klasa 30. Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: do pimpusia 10.03.05, 19:03 Dzięki bardzo bardzo. Aż się wierzyć nie chce w to "szczęście", bo w medyku np. każda klasa po 44 zł. A gdzie jest dokładnie to laboratorium? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do pimpusia 10.03.05, 19:06 1jagienka napisała: > Dzięki bardzo bardzo. Aż się wierzyć nie chce w to "szczęście", bo w medyku np. > > każda klasa po 44 zł. A gdzie jest dokładnie to laboratorium? krotko mieszkam w olsztynie, bo niecale dwa lata, ale z tego co wiem do aleja niepodleglosci. dalej przechodzi w pstrowskiego. wejscie od ulicy, jest duzy szyld, na pewno trafisz. czynne cala dobe, jak powiesz, ze chcesz wyniki na cito to sa po 2 godzinach! ps. panie sa mile i jak sie grzecznie poprosi mozna przez telefon sie dowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka bardzo bardzo dziekuję:))) 10.03.05, 19:27 Szkoda, że zainteresowałam się tym dopiero w 32 tyg. No trudno, gapa i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: bardzo bardzo dziekuję:))) 10.03.05, 21:50 Dokładnie w budynku szpitala miejskiego wchodzisz od ul.Niepodległości nad schodami widnieje wielki napis- całodobowe lab.analityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Czy są tu Olsztynianki? 21.03.05, 10:48 Podciągam wątek i przy okazji pytanie: czy w Olsztynie wszędzie robią zzo? płatne czy darmowe? A jeśli płatne, to ile? Odpowiedz Link Zgłoś
lorunia Re: Czy są tu Olsztynianki? 21.03.05, 14:04 Czesc ja jestem z Morąga. Do Olsztyna mam 45 km. i zastanawiam się czy tam nie urodzić. Dzisiaj jest pełny 23 tc. Lecze się u siebie w miejscowosci. Tu u mnie o szpitalu nie za dobrze sie wypowiadaja i podobno opieka po porodzie jest okropna. Przyjma mnie tam bez zadnego gadania? Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: Czy są tu Olsztynianki? 21.03.05, 14:09 1. W miejskim zzo jest za darmo, co do Wojewódzkiego: pytałam Wańczyka - mówi że narazie nie mają anestezjologa do porodó na etacie i można sobie sprawić ten luksus płatnie, ale nie wiem ile kosztuje. Mówił, że może od kwietnia doczekają się etatowego lekarza. Zobaczymy 2. Rodzić można chyba wszędzie, więc przyjmą i w olsztynie) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_oli3 Re: Czy są tu Olsztynianki? 22.03.05, 11:56 ja jestem olsztynianką.i rodziłam w starym szpitali kolejowy teraz jest mejskim na ul. al. wojska polskiego ja tam mieszkam bliziutko i tam jest super.położne , wogóle personel jest miły i pomocny . w tym szpitalu jest nowy oddział noworodków właśnie tam rodziłam.jest tam mogę powiedzieć jak w hotelu bo w pokoju jesteś sama z dzidzią masz tam wszystko przewijak łóżeczko itp. za darmo nie płacisz za poród. ja już mam cztero i pół miesięczną córcie i bardzo się cieszę że tam rodziłam pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 22.03.05, 13:53 ten szpital nie podlega miejskiemu a jest chyba Malarkiewicza??? Jagienka ja mam jeszcze ok 10 tygodni,tez jestem w polu z przygotowaniami,jak zrobi sie troche cieplej to mam zamiar zaczać "wić gniazdo" Ty chyba pierwsza sie zameldujesz na porodówce Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Czy są tu Olsztynianki? 22.03.05, 13:54 ja chyba ostatnia z Was "zaszczyce" trakt porodowy Odpowiedz Link Zgłoś
mama_oli3 do ewucha28 22.03.05, 14:16 moja droga ten szpital nie jest malarkiewicza tylko miejski (stary kolejowy) tylko oddział jest amlarkiewicza tam gdzie rodziłam i chodziąłm do ginekologa! Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka ZZO I CC ?????? 23.03.05, 20:25 Może zaczynam wpadać w lekka panikę, ale ciągle mam niedosyt AKTUALNYCH informacji w którym ze szpitali na dzień dzisiejszy robią zzo bez ceregieli i nie stają na rzęsach, żeby kobieta urodziła naturalnie. Nie mam ochoty na 17 godzin bez znieczulenia zakończone cc po tylu mordęgach. Dajcie znać, jeśli wiecie na 100% jak to wygląda obecnie. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ZZO I CC ?????? 03.05.05, 18:43 w miejskim bez pytania znieczulili moja kolezanke, ale to nie bylo zzo, mysle ze raczej dolargan lub cos takiego, bo lek saczyl sie kroplowka do wenflona na reku.moze zadzwon tam i zapytaj? Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Czy są tu Olsztynianki? 12.05.05, 18:15 Mnie ktoś ostatnio napisał na forum "W oczekiwaniu", że w Miejskim zzo jest bezpłatne. Chyba tam urodzę - nie planuję znieczulenia, ale kto wie, co mi strzeli do głowy w trakcie porodu... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Czy są tu Olsztynianki? 12.05.05, 18:57 saskiaplus1 napisała: > Mnie ktoś ostatnio napisał na forum "W oczekiwaniu", że w Miejskim zzo jest > bezpłatne. Chyba tam urodzę - nie planuję znieczulenia, ale kto wie, co mi > strzeli do głowy w trakcie porodu... dowiedz sie czy to na pewno zzo a nie dolargan podany przez wenflon wrece. moja kolezanka tak rodzila, mowi, ze dolargan pomogl i porod wspomina milo. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Czy są tu Olsztynianki? 12.05.05, 19:39 Hm, mam koleżankę, która rodziła tam jakiś miesiąc temu, to chyba dam radę się dowiedzieć. Ale w sumie wszystko mi jedno - dolargan czy zzo - byle działało i Młodemu nie szkodziło... Zresztą wybieram się do szkoły rodzenia w Miejskim (chociaż dopiero od 20 VI), to chyba się dowiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ann007 Re: Czy są tu Olsztynianki? 13.05.05, 12:56 Melduję się . 1Jagienka mamy wiele wspólnego - rocznik urodzenia i zawód - tyle, ze nie ta szkoła. Obecnie mam jednego synka prawie 2 letniego, drugi(a?) szykuje się na 21 listopada. Czyli jestem daleko za Wami w yle... Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Jagienko co u Ciebie??? 20.05.05, 22:39 podnosze z nadzieją ze moze sie pojawisz))) Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Jagienko co u Ciebie??? 23.05.05, 09:30 Jagienka wzięła i urodziła była Agatkę w piatek trzynastego )) Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Jagienko co u Ciebie??? 23.05.05, 17:21 No to pięknie cieszę sie jak bedziesz miala okazje to pozdrów ją od ewuchy z forum ))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 Ewucha28 co u Ciebie??? 23.05.05, 17:28 Daj znać co i jak po 01.06, pilnie śledzę co u Ciebie i trzymam za Was kciuki. Ściskam mocno SD Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Ewucha28 co u Ciebie??? 23.05.05, 21:30 oczywiście jak coś sie bedzie dzialo to pewnie wiesz gdzie zostanie ogloszone,dziekuje a jak u Ciebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 Re: Ewucha28 co u Ciebie??? 24.05.05, 17:40 U nas też ok, szykujemy się do połówkowego 31.05. No i z usg nieśmiało wyszedł nam synuś, ale zobaczymy czy to się potwierdzi w przyszły wtorek. Trzymajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Ewucha28 co u Ciebie??? 25.05.05, 10:11 Chlopaczek ))))Fajnie) Sylabko a na kiedy dokladnie masz termin,a i masz pozdrowienia od Ani,chyba wiesz o kogo chodzi )))) Odpowiedz Link Zgłoś
begonia4 Re: Czy są tu Olsztynianki? 27.05.05, 10:22 Cześć Dziewczyny, jesli pozwolicie, to dołączę do Was, pomomo tego że nie spodziewam się na razie dziecka - a jednynie planuję ciążę. Ja jestem już mamusią - mam 4,5 letnią córeczkę. Rodziałam ją w Szpitalu Miejskim - i bardzo sobie chwalę. Nieodpłatnie, na moją prośbę dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe. Ponieważ musiałam zostać w szpitalu troszkę dłużej - przydzielono mi osobną pojedynczą salkę. Byłam z małą cały czas. Położne były b. miłe, same przychodziły i pytały czy nie potrzebuję pomocy.Teraz z męzem planujemy rozpoczęcie starań ok. sierpnia - września - tak, żeby dzidziuś urodził się następnej wiosny. Starsza córeczka będzie wtedy kończyła pięciolaktki i szykowała sie do starszaków. Bardzo brakuje jej rodzeństwa i sama często nas pyta kiedy będzie miała siostrzyczkę ( braciszka na razie nie bierze pod uwagę!). A więc nie mamy wyjścia . Co jakiś czas postaram się meldować, co u nas. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
kasia9926 Re: Czy są tu Olsztynianki? 31.05.05, 12:03 Hej. Ja co prawda, nie jestem z Olsztyna ale z Lidzbarka Warm. Termin mam na początek sierpnia (30 tydz. ) i planuję rodzić w Szpitalu Wojewódzkim w Olsztynie. Czuję się ok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 02.06.05, 12:07 pochodze z Lidzbarka,tam skonczylam LO,tam mieszka moja Mamcia)) Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 02.06.05, 13:40 Dziewczyny gdzie jest jagienka???? - powinna juz urodzić a chyba nie dała znaku. hej odezwijta się!!! Napewno nie ma czasu. no cóz teraz chyba moja kolej. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 02.06.05, 22:27 albo moja,na kiedy masz termin i gdzie rodzisz????Moze spotkamy sie na porodowce)) Ten watek zostal przeniesiony z forum ciąża i porod i Jagienka moze nie zagląda tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 03.06.05, 12:34 Jeszcze jestem ,ale to ostatnie godziny,dni..)))) Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Czy są tu Olsztynianki? 03.06.05, 14:28 Ewucha, trzymaj się mocno i daj znać, jak Ci się rodziło w miejskim jak tylko znowu będziesz na chodzie (i w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 03.06.05, 15:12 Pierwszą corcie rodzilam w miejskim i bylo ok,teraz zobaczymy minelo ponad 5 lat od tego czasu,oczywiscie dam znac ,teraz juz tylko czekam na rozwiązanie) A myslalam ze sie nie doczekam konca 40 tygodnia ciąży)) Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 03.06.05, 17:34 powinnam urodzić dziś, ale na ktg zero skurczy szyjka długa i chyba to nie dziś, a rodzić chcę u malarkiewicza i mam nadzieję że bedą miejsca, zależy mi. Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 03.06.05, 17:37 ewucha28 - może i się spotkamy w miejskim bo jak by co to ja też tam będę, własnie obejrzałam twój suwaczek i patrzę że ty tak jak ja - prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 03.06.05, 18:37 bede chodzic po oddziale i wolac -monika z forum to ja ewka))) no niby nam te 40 tc przeszly ale mozna tak do 42 nawet sie bujac takze spokojnie))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 Re: Czy są tu Olsztynianki? 03.06.05, 21:17 Ewucha28, ja wiernie Ci kibicuję i sprawdzam niemalże każdy Twój krok, oczywiście na forum rzecz jasna, tym i nie tylko... Pozytywne fluidy ślę! Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 03.06.05, 21:35 sylabko dziękuje)))czuje ze to juz lada chwila caly dzien bole mam Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 04.06.05, 12:31 ja jeszcze jestem,a Ty monika450??? Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 05.06.05, 11:58 mam nadzieje że nie bedziemy tak wiecznie czekać. jutro zaczyna się nów. Jeśli wierzyć księżycowi to może będziemy rodzić. Śłyszałam że w nowiu jest dużo porodów, ale nie wiem czy to prawda. Narazie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 06.06.05, 10:37 Ale to chyba pelnia sprzyja porodom,wyciąga wody tak jak przyplyw wod w morzach w czasie pelni)))Pelnia ok 22.06 do tej pory bedziemy po)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 07.06.05, 09:28 Monika chyba pojechalaś na porodówke hehe trzymaj sie cieplo,ja czekam Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 08.06.05, 00:35 Pojechałam ale wróciłam z powrotem. Zero skurczy, jakieś tam rozwarcie na 1 palec ale to pikuś mogę tak jeszcze do lipca chodzić. Optymistyczne nie? ale co tam jeszcze mamy czas. Pozdrawiam i trzymaj się ciepło jak urodzisz to daj znać na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 08.06.05, 12:17 Ja wczoraj bylam u lekarza rozwarcie ma na 1,5 palca,szyjka zgladzona,ale glowka jeszcze se nie wstawila :ale moze lada dzien ....jak sie nic do 15 nie stanie to ide na oddzial 15.06. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 09.06.05, 14:52 zamelduje sie bo jeszcze jestem Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Czy są tu Olsztynianki? 09.06.05, 15:25 Dziewczyny, śledzę na bieżąco sprawę i bardzo mocno trzymam za Was kciuki. Trzymajcie się) Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 09.06.05, 18:52 Ja też jeszcze jestem, dziś byłam w szpitalu i już rozwarcie na 2 palce szyjka się centruje boli w krzyżu. Zaczełam pić herbatkę z liści malin i się ruszyło, kto wie czy to z tego powodu czy po prostu tak ma być. Nie wiem Ewa jak ty ale ja się strasznie stresuje, że tak się opóżnia. Pozdrawiam również kibiców naszej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 09.06.05, 20:28 Ja mam w sobie duzo spokoju,pierwszą ciąże takze przenosilam i jak rozmawialam z lekarzem to teraz moze byc podobnieMam sie obserwowac,liczyc ruchy,od poprzedniego badania do ostatniego są juz postepy w akcji wazne ze szyjka ktora byla dluga juz sie zgladzila a rozwarcie na 1,5 palca ,czuje kazdego dna skurcze i czuje jak glowka chce sie wstawic w "kanal wylotowy" wiem ze to moze byc za kilka godzin albo dni gora do 15.06 bo jak do tego dnia nie urodze to mam sie pojawic na oddziale Bedzie dobrze musi byc,pozdrawiam i Ciebie i kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 09.06.05, 20:30 Tak sobie pomyslalam ze dobrze jest trafic do szpitala z jak najwiekszym rozwarciem,jak wody odejda np przy 7 cm to super bo krotko sie w tm szpitalu pomeczymy z tymi bolami teraz w domu sukcesywnie kazdego dnia po pol ,albo caly centymetr-byloby idealnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 09.06.05, 21:46 no wiesz ja nie mam wprawy bo jeszcze nigdy nie rodziłam ale też myślę sobie że fajnie byłoby spędzić jak najmniej czasu w szpitalu, bo po co chodzic po korytarzu czy męczyć się na sali długo. Z tego co wiem sam poród czyli wychodzenie dziecka nie trwa tak długo jak te wszystkie bóle, skurcze przed. mnie to od wczoraj strasznie boli w krzyżu jest to tępy i nieprzyjemny ból jak podczas miesiaczki. Połozna mówi że tak właśnie szyjka jak sie rozwiera może boleć. dobre znaki - jutro rano idę do szpitala zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 10.06.05, 12:28 No jak boli to znak ze coś sie dzieje,mnie tez boli,lada dzien albo godzina Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 10.06.05, 17:10 Bez zmian. Niestety. W poniedziałek oksytocyna. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 10.06.05, 20:33 Ja we środe ,ale mysle ze do tej pory juz bedzie po,jestem dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 11.06.05, 17:27 melduję że jeszcze jestem. Bez zmian. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 11.06.05, 19:10 mam skurcze ale nieegularne takze mysle ze jeszcze nie dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 12.06.05, 13:06 Jak sie jutro nie zamelduje to znaczy ze juz ,mam skurcze Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 12.06.05, 15:33 Dobra. Trzymam kciuki. Ja jutro jestem też w szpitalu (na Wojska Polskiego) na OCT. Dzisiaj się bardzo żle czuję. Byliśmy dziś na KTG i nic rozwarcie nadal to samo. Ale strasznie opuchłam i oczy mnie tak bolą że aż łzawią. Ciśnienie w normie wiec nie wiem. Jutro będą lekarze także wytrzymam. Może to długi spacer bo bylismy z mężem nad Długim i spacerowaliśmy z 2 godziny. Pozdrawiam jeszcze raz i trzymam kciuki bardzo mocno. Chyba cię teraz najlepiej rozumiem ze wszystkich ludzi na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 12.06.05, 15:47 Moniko,ja widze,ze juz Ci bardzo źle więc zycze aby oszlo i sie to skonczylo,ja mam skurcze,ale jestem spkojna i nic mi nie dolega,nie puchne i czuje sie dość ok,wiec trzymam kciuki za Ciebie,ja jesli do srody nie urodze to tez czeka mnie wywolanie,wierze ze dam rade sama,tak czuje,Tobie zycze rychlego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 14.06.05, 14:22 monika,chyba Ci sie udaloja ide jutro Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Czy są tu Olsztynianki? 14.06.05, 15:10 Ewucha28, trzymam kciuki i niecierpliwie czekam na wieści Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 16.06.05, 22:27 Urodziłam 13.06 śliczną córeczkę Monikę która jest bardzo duża bo 3900 i 60 cm.,zdrowa i bardzo spokojna. Dziś wróciłyśmy do domu. Skurcze zaczeły sie w nocy w niedzielę a w poniedziałek po lekkiej dawce oksytocyny poród postępował bardzo ładnie i szybko. I faya 7 godyin a sam pord 10 min. syzbko sprawnie i fachowo. Polecam Sypital Malarkiewicya. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Czy są tu Olsztynianki? 17.06.05, 10:59 Gratuluję serdecznie i strasznie zazdroszczę, że już po... Życzę radości z macierzyństwa i niech Ci córka da się wyspać choć od czasu do czasu). Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 Re: Czy są tu Olsztynianki? 18.06.05, 12:53 Gratulacje! Ewa, czekamy na wieści, mam nadzieję że jesteście już razem z Zosią! Trzymałam kciuki po wieściach z forum czerwcówek! Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 21.06.05, 16:22 To ja tez sie zglaszam i oznajmiam,ze 17.06. ogodz.13.10.przyszla na świat moja cória Zosia ,porod mialam cięzki ale bardzo szybki oksytocyne dostalam o 9.00 nic sie nie dzialo,ale ok.12.00 nagle akcja sie zmienila i po odejściu wod doslownie w niecalą godzine z rozwarcia na dwa palce zrobilo sie pelne rozwarcie potem 2 faza porodu 10 minut i sie udaloSzpital miejski tez jest ok.tam rodzilam Moniko Tobie tez gratuluje))) Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Czy są tu Olsztynianki? 22.06.05, 15:46 Ewucha28, gratulacje! trzymałam za Was kciuki, widzę, że skutecznie Życzę powodzenia i rodzicielskiego szczęścia, niech Ci się Zosia zdrowo chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 22.06.05, 19:00 Dziękuje za kciuki,pomogly ,a tak wyglądaja moje dziewczyny na foto Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 Re: Czy są tu Olsztynianki? 23.06.05, 10:09 Ewa, bardzo fajne masz córeczki. I podobne do Ciebie. Naprawdę przeurocze. Jeszcze raz gratuluję )) Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Czy są tu Olsztynianki? 23.06.05, 10:10 Fajne babeczki. Mało widać, ale Zosia chyba dosyć podobna do siostry, prawda? Widzę, że masz już zaangażowaną pomoc do dziecka, będzie Ci łatwiej Trzymajcie się mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Czy są tu Olsztynianki? 23.06.05, 10:11 A tak swoją drogą, to o ile pamiętam, mieszkasz na Jarotach? To może za jakiś miesiąc - półtora spotkamy się na spacerze z naszym potomstwem Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 23.06.05, 14:07 Nie nie mieszkam na Jarotach,a swoją droga to jak patrze na malutką to widze starszą w jej wieku,są identyczne a ja cofnęlam sie w czasie o 5 lat hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Czy są tu Olsztynianki? 23.06.05, 14:33 To coś mi się najwyraźniej pozajączkowało, w ciąży jestem roztargniona. Fajnie jest cofnąć się w czasie o 5 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
madziagirl Re: Czy są tu Olsztynianki? 23.06.05, 20:52 czy ktoraś z was leczyła się u pani doktor Szrandt ? Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 23.06.05, 21:29 ja się nie leczyłam ale moja bardzo bliska koleżanka chodziła do niej ostatnio i była zadowolona. Tylko ze ona jest znajomą jej znajomej także... pozatym była u niej przy porodzie i wspomina bardzo dobrze. To jest lekarka z Miejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Czy są tu Olsztynianki? 23.06.05, 23:13 Mialam z nią doczynienia podczas pobyu w miejski bardzo fajna kobieta,super. Odpowiedz Link Zgłoś
madziagirl Re: Czy są tu Olsztynianki? 24.06.05, 16:09 no tak kobietka super bardzo sympatyczna- tylko strasznie duzo bierze za wizyte a nawet USG nie robi i wysyła na uSG do miejskiego a w miejskim USG kosztuje 45 zł Odpowiedz Link Zgłoś
monika450 Re: Czy są tu Olsztynianki? 24.06.05, 18:47 Sorry że zapytam dużo to znaczy ile? bo ta moja kumpela płaciła u niej 50 zł. a ja np. u swojej płaciłam 60 zł. co prawda usg na każdej wizycie i 2 razy w Wojewódzkim doplerowskie ze skierowaniem za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
madziagirl Re: Czy są tu Olsztynianki? 25.06.05, 08:41 a ja zapłaciłąm u niej 60 zł a w tącene nawet nie było wliczone USG - na usg wysłała mnie do miejskiego a tam biorą 45 zł Odpowiedz Link Zgłoś