Dodaj do ulubionych

Krew z nosa

09.02.05, 10:46
Mam pytanko od 2 dni rano zaraz po przebudzeniu leci mi krew z nosa. Dodam,
że jestem w 16 tyg. ciąży. Co to może oznaczać, jak można temu zaradzić.
Wizytę u lekarza mam dopiero 17 lutego, mogę iść wcześniej ale nie wiem czy
jest to konieczne. Poradzcie coś dziewczyny.
Obserwuj wątek
    • chelis Re: Krew z nosa 09.02.05, 11:02
      Witaj,
      Wprawdzie ja jestem dopiero w 9 tygodniu, ale może to jest po prostu ogólna
      sprawa w czasie ciąży, która bądż co bądź jest wysiłkiem dla organizmu.
      Mam to samo tzn. wczoraj rano leciała mi krew z nosa, a dziś też czułam że już
      by się zaczęło, ale posiedziałam spokojnie, nie wydmuchiwałam nosa i jest OK.
      Nie wiem, czy masz tendencję do tej dolegliwości, czy raczej nie, ale ja
      zauważyłam (już wczesniej, przed ciążą), że czasem krew z nosa to u mnie taki
      znak, że albo jestem przemęczona, niedospana albo zdarzało się to nieraz
      właśnie wtedy kiedy jest taka pogoda jak teraz (przynajmniej u mnie, we
      Wrocławiu): czyste niebo, ostre słońce. Może to brzmi śmiesznie, ale myślę, że
      to ma po prostu jakiś związek z ciśnieniem.
      Może to oznaka, ze powinnaś bardziej się wysypiać?
      Myślę, że samo w sobie takie krwawienie jest ostrzeżeniem, gorzej jeśli nie
      przestaje, bo można stracić tak trochę krwi... Acha i jeszcze jedno mi przyszło
      do głowy, gdzieś czytałam że w ciąży zmienia się jakoś błona śluzowa w nosie i
      częściej ma się katar itp. Może staje się bardziej wrażliwa a przy takich
      mrozach, jakie sa w te ostatnie dni to błona jest dodatkowo drażniona.
      Mam nadzieję, ze będzie wszystko ok smile Pozdrawiam.
      • lara82 Re: Krew z nosa 19.02.05, 17:05
        hej jestem mamą 5 miesięczmej laury i miałam ten sam problem. nic się nie martw
        organizm jest znacznie osłabiony i potrzebuje witamin ,musisz jeść więcej
        owoców i warzyw polecam jeszcze rutinoskorbin (nie wiem jak się to dokładnie
        piszę )też je brałam 3 razy dzinnie po 2 tabletki i po 2 dniach było
        lepiej .Życzę zdrówka i łatwego rozwiązania Jak masz jakieś pytania to mój
        adres; lara820@wp.pl Karolina
    • hania.wiecewicz Re: Krew z nosa 09.02.05, 13:02
      Witam,
      To normalna przypadlosc w ciazy wiec sie nie przejmuj. Pytalam sie lekarza. Spowodowane jest to wysuszeniem sluzowki.
      Ostatnio internistka polecila mi smarowanie noska wit. a i e w plynie.
      Dziala. Ewentulanie gdyby nie zadzialalo kup srodek w aptece Strimar polecony przez ginekologa prowadzacego.

Pozdr. serdecznie
      Hania
      • sylwiawm Re: Krew z nosa 20.02.05, 00:17
        Ja jestem w 29 tyg i ciagle mi leci krew z osa- codziennie. Lepiej nie bieerz
        na to leków, bo dzialają na krótko. Lepszym sposobem jest powieszenie na noc
        mokrych ręczników na koloryferach aby nawilżyć powietrze. Dzieję sie tak, bo
        szybciej krąży krew i rozszerzają się naczynka krwionośne, a jak masz słabe to
        pękają.
    • dobimigdal Re: Krew z nosa 20.02.05, 20:36
      Mi tez leci krew z nosa,ale jestem juz w 28 tc.Poza tym uwazam, ze to wynika z
      ogolnego oslabienia organizmu kobiety, niska hemoglobina, itp... Dzidzius
      naprawde duzo wyciaga energii z mamusi.Nie ma sie czym martwic, trzeba jesc
      duzo owocow, warzyw,same witaminki powinno sie wcinac.mi pomoglo.POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka