inzart 10.03.05, 08:53 To był naprawdę fajny Dzień Kobiet pod hasłem DWIE KRESKI!!! Czy któraś z Was też ma termin na listopad? Zapowiada się słoneczna jesień w tym roku... Joanna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inzart Re: LISTOPAD 2005!!! 10.03.05, 10:07 No, nie mówcie, że w listopadzie urodzi się tylko jedno dziecko...! Nie wierzę! Proszę mi się tu szybko przyznać... Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: LISTOPAD 2005!!! 10.03.05, 10:14 No to gratuluje dziewczyny! Ja bylam "Listopadowka 2004" Dokladnie rok temu ja wpisalam sie na forum i oczekiwalam razem z innymi dziewczynami na nasze maluszki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LISTOPAD 2005!!! 10.03.05, 11:59 Hej! U mie test pozytywny byl 4 marca, termin prawdopodbnie na 2 listopada. W przyszla srode ide pierwszy raz do gina, nie moge sie doczekac! Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
inzart Re: LISTOPAD 2005!!! 10.03.05, 13:28 No to super, bo już myślałam, że będę się sama martwić, cieszyć i czekać... Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
arla5 Re: LISTOPAD 2005!!! 13.03.05, 18:13 moj prawdopodobnie tez na listopad!choc wolalabym na grudzien,moj pierwszy synus to grudzien 2003!fajnie bedzie miedzy maluchami 2 lata roznicy... Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: LISTOPAD 2005!!! 10.03.05, 12:07 Czekałam na ten wątek! )) Powodzenia dziewczyny! Udzielałam się w ubiegłorocznym wątku listopadowym Odpowiedz Link Zgłoś
delta.x Re: LISTOPAD 2005!!! 10.03.05, 13:54 Witaj w klubie - ja też dostałam na Dzień Kobiet 2 kreseczki!!! Jest nas coraz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
inzart Re: LISTOPAD 2005!!! 10.03.05, 14:18 A skąd jesteście? Ja np. z Rudy Śl. Mam 3 dychy na karku i Urwiska 4-latka Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LISTOPAD 2005!!! 10.03.05, 14:22 Pochodze ze Slaska, mieszkam w Niemczech i rowniez 30 w tym roku. Dzieci na stanie nie stwierdzono Juz jest nas 3! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
delta.x Re: LISTOPAD 2005!!! 10.03.05, 14:50 He! Ja podobnie: jestem ze Śląska (Katowice) i mam urwisa płci żeńskiej (prawie 3 i pół lata). Aha! Lat mam 26 i pół Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LISTOPAD 2005!!! 10.03.05, 15:24 delta.x napisała: > He! Ja podobnie: jestem ze Śląska (Katowice) i mam urwisa płci żeńskiej (prawie > > 3 i pół lata). > Aha! Lat mam 26 i pół No to tworzymy mocna slaska grupe! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
patka05 Re: LISTOPAD 2005!!! 10.03.05, 16:28 Hej hej Ja też mam termin na listopad Wg moich wyliczeń- na 5 listopad 2005, ładna, okrągła data Wiem o dzidzi od prawie dwóch tygodni, ale nie miałam odwagi sama założyć tego wątku- mam niestety przykre doświadczenie na koncie (poroniłam w 8 tc w - uwaga- listopadzie 2004). Szczerze wierzę, że tym razem listopad będzie mi się lepiej kojarzył A co do silnej, śląskiej reprezentacji to: Obecnie jestem łodzianką (tu wyszłam za mąż), ale przez 10 lat byłam zagłębianką (mieszkałam w Sosnowcu), a jeszcze wcześniej mieszkałam i urodziłam się w Jaworznie, mam w GOPie sporo rodziny, więc znam dobrze tamte okolice acha- jest nas, listopadówek, już trochę więcej na forum Ciąża, wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10669&w=20982722 pozdrawiam ciepło patka Odpowiedz Link Zgłoś
joannach1 Re: kiedy z pierwszą wizytą do gina? 14.03.05, 22:07 Hej dziewczyny! moje upragnione dwie kreski zobaczyłam 7 marca, 9 bylam u gina ale nie potwierdził jeszcze(ponoć za wcześnie).kazal przyjsc 23 marca, ale ja juz nie moge wytrzymać bo nie wiem czy jestem w ciąży, czy nie! nie dostałam okresu, ale też nie mam żadnych objawów ciąży. no może ból piersi, czasami uczucie napięcia w podbrzuszu i lekkie kłucie.czy to normalne? błagam napiszcie jak jest u was ze wczesną ciążą. dodam że ostatni test robiłam w piątek 11 marca i był pozytywny. Ale ta niepewność mnie wykończy.Proszę poradźcie coś. uściski dla wszystkich przyszłych mam i ich fasolek-Asia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: kiedy z pierwszą wizytą do gina? 14.03.05, 23:31 Asiu moim zdaniem jestes w ciazy, nie kazda kobieta ma od poczatku wiele objawow. Ja test pozytywny zrobilam 4 marca (dosc blada kreska) i na pierwsza wizyte wybieram sie 16 marca - jak widzisz jak dotad nie bylam wogole i nie szaleje. Skoro nie masz okresu, to masz najwazniejszy objaw. Sprobuj sie wyluzowac, ciaza to nie choroba, rozkoszuj sie tym stanem! Nie warto isc tak wczesnie do gina, bo i tak niewiele zobaczysz. Zycze spokoju, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
czamon Re: kiedy z pierwszą wizytą do gina? 15.03.05, 10:43 Zgadzam się, ja byłam wczoraj u lekarki i tez nie było jeszcze zbyt dobrze widac ciąży a test robiłam w sobotę bo nie dostałm okresu. Lekarka mi powiedziała ze mam zrobić wszystkie badania (krew, mocz) i tak za 2 tygodnie przyjsć, ale stwierdziła ze jak test wyszedł pozytywny to na pewno jestem w ciązy. Nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze. Monikia Odpowiedz Link Zgłoś
joannach1 Re: kiedy z pierwszą wizytą do gina? 15.03.05, 10:50 dziewczyny, ja jednak dzisiaj pójdę do gina, okazało się że ma czas między 12 a 13 więc dobrze się składa.Czamon napisałaś że dostałaś skierowanie na badania laboratoryjne i tak sobie myślę, że też porobię wyniki i będę spokojniejsza.Ja wiem że nie ja pierwsza jestem w ciąży i nie ostatnia , ale jakoś to do mnie nie przemawia, bo tu chodzi o moją ciążę, moje dziecko i moje zdrowie.Jestem okropną panikarą i muszę wiedzieć że wszystko jest w porządku. uściski dla Was wszystkich-Asia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: kiedy z pierwszą wizytą do gina? 15.03.05, 11:32 Asiu no to czekamy na realcje od gina. Ja wreszcie jutro ide i jestem juz bardzo ciekawa! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
inzart Re: kiedy z pierwszą wizytą do gina? 15.03.05, 20:04 Ale Wam fajnie, dowiecie się czegoś niebawem. Ja idę dopiero za tydzień 22.03, a do tego czasu - nerwy, czy aby wszystko OK. Wiecie, że do pierwszej ciąży podchodziłam spokojniej niż do tej? Dziwne, nie? Macie już "zachcianki"? Ja dzis wieczorem wysłałam męża po kapustę kiszoną - to było absolutnie konieczne!!! Traktuje to jako sygnał, że wszystko w porządku Pozdrawiam, napiszcie czego dowiedziałyście się u ginów Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: kiedy z pierwszą wizytą do gina? 15.03.05, 20:12 Joanno, ja zachcianek i objawow wlasciwie nie mam. A na wizyte tez sie naczekalam, bo test robilam 4 marca, wiec 1,5 tygodnia!! Dopiero pierwszy raz ide jutro. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
lilu_g Re: LISTOPAD 2005!!! 11.03.05, 09:54 Cześć dziewczyny!! Na razie to nic potwierdzonego, ale myślę że dołączę do waszego grona. Najprawdopodobniej jutro zrobię test. wspomagam grupę ze śląska a w domku mam już jedno listopadziątko 2001 (w zasadzie dwa, bo mąż też z listopada) Pozdrawiam i dobrego samopoczucia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin78 Re: LISTOPAD 2005!!! 11.03.05, 12:38 Również mam termin na listopad, a dokładnie na 10-tego Dzidziuś z icsi Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek7 Re: LISTOPAD 2005!!! 11.03.05, 13:45 hej,a ja właśnie dzisiaj ujrzałam dwie kreski, nie wiem jeszcze, jaki będzie wynik bety, miesiączka miała być z 12 dni temu, jestem z Wrocławia, a do gina idę 5 kwietnia... Pozdrawiam z Dolnego Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
inzart Re: LISTOPAD 2005!!! 12.03.05, 19:20 Dziewczyny, a kiedy zamierzacie oznajmić tę radosną nowinę "krewnym i znajomym" czyli wszem i wobec? Tak wcześnie, to jakoś tak dziwnie, nie? Może po wizycie u lekarza? Co o tym sądzicie? Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek7 Re: LISTOPAD 2005!!! 12.03.05, 20:40 no właśnie ja zamierzałam to zrobić jak najpóźniej, to znaczy po wizycie , którą miałam wyznaczoną na 5 kwietnia, ale moje samopoczucie zdradzi chyba coś i pewnie okaże się że nie ma co czekać... bo na wizytę idę już jednak w ten wtorek Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LISTOPAD 2005!!! 12.03.05, 21:17 Ja ide pierwszy raz do lekarza w srode a w piatek jade do rodzicow i zostaje na swieta. Poniewaz rzadko sie widujemy chyba skorzystam z tej okazji i im powiem, z reszta mama pewnie sie sama domysli. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin78 Re: LISTOPAD 2005!!! 13.03.05, 12:44 Krewni dowiedzieli się od razu - nie było jak ich nie poinformować, bo wiedzieli o naszym podejściu do icsi . Najbliżsi znajomi też już wiedzą, ale reszta dowie się później. Odpowiedz Link Zgłoś
arla5 Re: LISTOPAD 2005!!! 13.03.05, 18:17 ciapek7 napisała: > hej,a ja właśnie dzisiaj ujrzałam dwie kreski, nie wiem jeszcze, jaki będzie > wynik bety, miesiączka miała być z 12 dni temu, jestem z Wrocławia, a do gina > idę 5 kwietnia... Pozdrawiam z Dolnego Śląska o...ale fajnie witam wroclawianke!!!!ja tez jestem z Wrocka.do ginekologa ide we wtorek 15 marca,to juz drugi bobas ale sie ciesze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek7 Re: LISTOPAD 2005!!! 14.03.05, 13:05 witam ziomalkę okazało się, że wyląduje u gina też jutro , bo przez weekend męczyla mnie straszna biegunka , zadzwoniłam do gina i kazał mi przyjść właśnie w ten wtorek, a gdzie chodzisz do gina ? Bo ja do Mediconceptu na Krzycką do Jarosza... Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
arla5 Re: LISTOPAD 2005!!! 16.03.05, 22:17 witaj!ja dopiero teraz,dzis wlasnie bylam u mojego ginekologa,ja chodze na Hirszfelda do tek kliniki do Kucharskiego Artura,prowadzil moja pierwsza ciaze,jestem z niego bardzo zadowolona!!!pozdrawiam Cie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jajko54 Re: LISTOPAD 2005!!! 13.03.05, 12:21 dopisuję się jeszcze nie wyszłam z szoku, zrobiłam test przedwczoraj. roboczy termin to 18 listopada. mam już 2-letniego synka. uwierzę chyba dopiero jak zrobię usg, ale na wizytę idę dopiero po świętach. mieliśmy na razie nikomu nie mówić, ale wygadałam się przyjaciółce przez telefon... rodzinie powiemy przy okazji spotkania w świeta. a jak Wasze nastroje? bo moj strasznie, zamiast radości jest lęk nie wiem dlaczego, dziecko jest planowane, wszystkie aspekty wczesniej z mężem rozważylismy... a ja się denerwuję i boję jak to będzie z pracą, ze studiami, jak na naszego synka wpłynie pojawienie się rodzenstwa, jak dam sobie radę w ciąży z moim energicznym maluchem, no i martwię się o zdrowie ziarenka - jestem ostatnio w kółka przeziębiona Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LISTOPAD 2005!!! 13.03.05, 12:24 Witaj jajko, chyba Cie widzialam na watku hiacynty? Ja lekow nie mam, bo jak na razie wciaz nie wierze, ze to jest to. Z reszta wszystko zaplanowane, probujemy dlugo, wiec nie ma co sie bac. Chcialam, to mam Ja tez niestety mam permanetnie przeziebienie: 2 dni poprawy i znow bol gardla i stale kaszel. Nie lecze sie wlasciwie wcale, tylko domowe srodki, no i chodze do pracy. Mysle, ze jak sie zrobi cieplej to mi przejdzie. Pozdrowienia i gratulacje pozytywnego testu! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: LISTOPAD 2005!!! 13.03.05, 13:11 Cześć dziweczynki! Dołanczam sie do was, test zrobiłam w czwartek no i były dwie krechy- pomiomo że czekałam na tem mnoment b. długo ( 4 miesiące starań i wcześniej prawie połrora roku - znim zaczeliśmy sie starać) to bardzo się wystraszyłam samego faktu że to już, że nie ma odwrotu, czy wszystko będzie ok ,ale powoli się uspakajam, chociaż cały czas się czegoś boję, i nawet nie potrafię sprecyzować czego... Ale oczywiście bardzo się cieszę. Wczoraj powiedzieliśmy rodzicom , jednym i drugim- uff dobrze że to mamy za sobą- bardzo się denerwowałam - bez żadnej racjonlnej przyczyny. Mój mąż dając mamie kwiatka powiedział " Troche tych okazji się nazbierało wszystkiego najlepszego z okazji minionego dnia kobiet i dnia babci" a moja mama- "chyba dnia teściowej" (bo był w niedzielę, i wtedy Artur jej wysłał sms-a z życzeniami) no i po chwili zjarzyła no i tak sie wszyscy dowiedzieli u mnie w domu. A teraz zadaniem mamy jest powiadomić wszystkie ciotki - bo mnie wszystko ostatnio denerwuje i nie chcę słuchać dobrych rad i komentarzy typu że to "najwyższa pora", że już myśleli że sie nie doczekają itp. No to trzymajcie się, pozdrawiam was. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
czamon Re: LISTOPAD 2005!!! 13.03.05, 15:42 Ja też włąsnie zrobiłam test i mam dwie kreski. Bardzo sie cieszę ale też boję czy wszystko z maleństwem jest dobrze. W poniedziałek ide do mojej ginekolog zeby potwierdziła moją ciążę i sprzwdziła czy wszystko dobrze. Pozdrawiam wszystkie przyszłe listopadowe mamusie Monika Odpowiedz Link Zgłoś
estellle Re: LISTOPAD 2005!!! 13.03.05, 16:12 Witam Was dziewczynki! Dowiedziałam się o ciąży 3 marca. Według wstępnych obliczeń, termin wypada na listopad 2005. To moja pierwsza ciąża(z drugiego cyklu starań), bardzo wymarzona. Dlatego nie rozumiem tych wahań nastrojów, które co i raz mnie dopadają. Czasami jest to nawet lęk, lęk o przyszłość, lęk przed zmianami, przed odpowiedzialnością, czy z dzieciątkiem wszystko będzie dobrze. Jestem osobą wytrzymałą psychicznie i stabilną emocjonalnie, dlatego trudno mi zrozumieć te "napady". Jednak z tego, co się zdążyłam zorientować, nie jestem osamotniona w tej burzy emocjonalnej. Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze maluszki, obyśmy wytrwały w dobrym zdrowiu aż do szczęśliwego rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
inzart Re: LISTOPAD 2005!!! 14.03.05, 08:15 Witajcie, dziś rozpoczynam kolejny tydzień - szósty. Moja ginka miała do dzisiaj urlop i nie mogłam się umówić na wizytę, zadzwonię dopiero dziś. A ponieważ jestem największą panikarą jaką znam, już wiem, że do wizyty będę cała nerwowa czy aby wszystko jest OK i w ogóle. Poprzednią ciążę miałam lekko zagrożoną, na szczęście wszystko skończyło się jak najlepiej. Ale wiecie, jak to jest z panikarami. Na forum naczytałam sie o takich strasznych przypadkach, że wolę już więcej nie czytać. Czy naprawdę tak często zdażają się poronienia i inne nieszczęścia? Przepraszam, że zatruwam Wam radość takimi tematami, ja tak już mam - zawsze martwię się na zapas Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
marzena75 Re: LISTOPAD 2005!!! 14.03.05, 14:34 No to witam i ja. Ciąża druga (córka skończyła 20 miesięcy), trochę jak Filip z konopii (planowaliśmy na wiosnę przyszłego roku, cóż na planach sie skończyło) a wstępny termin na 12 listopada. Do gina wybieram się po świętach, juz teraz widzę po sobie że spokojniej podchodzę do tej ciąży. I oby tak do końca. Pozdrawiam wszystkie przyszłe listopadowe mamy. PA Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LISTOPAD 2005!!! 16.03.05, 10:44 Bylam u gina, wszystko w porzadku ale okazalo sie, ze ciaza jest o 2 tyg. mlodsza niz OM i termin mi sie zmienil na 12 listopada. Maluszek jeszcze nie ma serduszka ale juz siedzi w macicy. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
reniula1 Re: LISTOPAD 2005!!! 16.03.05, 12:20 Cześć. Dziś zrobiłam test i pojawiły sie dwie kreski, z moich wyliczeń wyszło że też bede listopadową mama. We wtorek ide do lekarza trzymajcie kciuki zeby wszystko było ok. Pozdrowionka Renata mama Ani i kropeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
graza9 Re: LISTOPAD 2005!!! 16.03.05, 16:51 Witam ,ja również dołączam do grupki listopadowej, termin mam na 2 listopada i pierwszą wizytę u gin. mam już za sobą.Nie zrobił mi jednak usg twierdząc że to za wcześnie (trochę szkoda) i następna wizytę mam dopiero 4 kwietnia. Mam nadzieje ze wszystko będzie ok. Życzę wszystkim oczekującym mamusiom cudownych 9-ciu miesięcy. Pozdrowiam Graza mama 1,5 rocznego Filipa Odpowiedz Link Zgłoś
arla5 Re: LISTOPAD 2005!!! 16.03.05, 22:21 a ja mam termin na 11 listopada...hi hi bedzie maly Skorpionik...w domciu mam juz Strzelca mlodszego,15 miesiecy,myslalam ze ten drugi tez bedzie Strzelec...albo druga... Odpowiedz Link Zgłoś
anikawawa Re: LISTOPAD 2005!!! 17.03.05, 09:52 witajcie mamuśki,ja też mogę dołączyć do waszego grona z moją 7-tygodniową fasolką,miała już pewne problemy,ale jestem dobrej myśli.dzisiaj idę na drugie usg i zobaczymy jak będzie,na pierwszym było wolno bijące serduszko,ale nasze fasolki lubią płatać nam figle,więc staram się myśleć pozytywnie,że tak jest w tym przypadku.termin porodu na 1 listopada(nie źle co??). pozdrawiam wszystkie mamy Ania i fasolka. Odpowiedz Link Zgłoś
coco14 Re: LISTOPAD 2005!!! 17.03.05, 10:56 Myślę że mogę dopisać się do Waszego grona.Test zrobiłam 7 marca i wyszły dwie kreski(trochę blade) a 17.03 beta i jest 1148.Byłam u gin. i na usg ale widać było tylko pęcherzyk-kropeczkę.W/g usg i badania to 5/6tc.Na wizytę idę po świętah.Mam 5 letnią córeczkę która niemoże doczekać się rodzeństwa.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin78 Re: LISTOPAD 2005!!! 17.03.05, 13:07 Również 7 marca zobaczyłam bladą kreseczkę testową , a w poniedziałek 14-tego widziałam pęcherzyk i malutką plamką w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
alfred79 Re: LISTOPAD 2005!!! 17.03.05, 13:03 Ja też mam termin na listopad (ew. początek grudnia, zobaczymy po pomiarach płodu bo wykres temperatury jest dziwny i nie wiem kiedy była owu). Jestem z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
marcia81 Re: LISTOPAD 2005!!! 18.03.05, 14:36 Witam was wszystkie!!!! Dolaczam sie do was, termin porodu mam na sam koniec listopada. Jak zobaczylam dwie kreski to az sie rozplakalam ze szczescia, potem jeszcze oczywiscie test powtorzylam i bylam na badaniu krwi. We wtorek mam pierwsze USG. Trzymajcie za mnie kciuki. Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku. Caluje wszystkie szczesliwe przyszle listopadowe mamy!!! marcia Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin78 Re: LISTOPAD 2005!!! 18.03.05, 18:18 Na pewno będzie dobrze, ja w poniedziałek idę na drugie usg Odpowiedz Link Zgłoś
inzart Re: LISTOPAD 2005!!! 21.03.05, 08:48 Witaj, kathrin, ja idę dopiero jutro pierwszy raz do lekarza, choć, jak wychodzi mi z obliczeń jestem w ciut starszej ciąży niż Ty. Chciałam Cię spytać, czemu tak często chodzisz na usg? Bo chcesz? Czy z jakichś innych przyczyn? Ja np. wcale nie jestem pewna, czy jutro moja ginka zrobi mi USG, bo w poprzedniej ciąży pierwsze USG zrobiła mi około 15 tygodnia. No, ale może dlatego, że wtedy jeszcze nie miała aparatu w swoim gabinecie. Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin78 Re: LISTOPAD 2005!!! 21.03.05, 11:11 U mnie to ciąża po ivf-icsi, a więc podlega większej kontroli. Co nie oznacza, że usg mnie nie cieszy - gdyby to była normalna ciąża to miałabym usg tylko 3 razy w ciągu całej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
syllllwia Re: LISTOPAD 2005!!! 21.03.05, 11:57 Witajcie Dziewczyny! Nareszcie mogę do Was dołączyć. Termin mam na 7 listopada. Pozdrawiam. Sylwia. Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin78 Re: LISTOPAD 2005!!! 21.03.05, 17:24 Dziś właśnie nasza kruszynka ma 7,3mm i bijące serduszko (6t2d) Odpowiedz Link Zgłoś
syllllwia Pytanie? 21.03.05, 20:31 Mam pytanie do Was Dziewczyny! W lato, konkretnie w sierpniu planowaliśmy wyjechać rodzinnie na wczasy nad nasze polskie morze, żeby Alusia nawdychała sie troszkę jodu, zobaczyła duzo piasku i duzo wody. bardzo się cieszylismy na ten wyjazd i po mału zaczęliśmy rozglądac się za konkretnym miejscem, domkiem itp. Teraz jestem w ciąży i nie wiem czy można wyjechać i zmienic klimat będąc w 6 miesiącu ciązy, czy to bezpiecznie dla małej dzidzi w brzuszku czy raczej zrezygnować i dać sobie spokój. szkoda mi tylko bardzo Alusi, bo w tamtym roku byliśmy z nią na Mazurach i naprwdę było super. Ala przytyła, wszystko jadła, całe dnie spędzała na dworzu, blisko jeziora. jak wrócilismy to nikt nie poznał naszej Ali-tak się zmieniła. Co Wy o tym sądzicie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
inzart Re: Co z wakacjami? 22.03.05, 07:33 Ja myślę, że nie zmiana klimatu byłaby tu problemem, a raczej długa podróż samochodem (jeśli masz daleko nad morze) i to, żeby na wszelki wypadek znaleźć tam sobie lekarza. Moja koleżanka w 6 miesiącu leciała do stanów - to byała bardziej drastyczna zmiana klimatu i nic. A i tak zgodę musi wyrazić Twój gin. My chyba w tym roku skoczymy gdzies bliżej - może w góry, choć chciałabym, żeby mój mąż oszczędzał urlop na listopad... Ale to ciekawy temat - Dziewczyny, jak planujecie wakacje? Ja, jako osoba "ruchliwa" trochę się obawiam przykucia do leżaczka...? Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Co z wakacjami? 22.03.05, 15:06 (to ja jajko54 pod innym nickiem) ja normalnie planuję wakacje, pojedziemy chyba na Mazury. mam nadzieję że w 6 m- cu nie będziemy jeszcze strasznie cierpiec z powodu upałów w połączeniu z dużym brzuchem. jeśli chodzi o tryb spędzania wakacji, no cóż, kurs windsurfingu będzie musiał poczekać z naszym dwulatkiem i tak nie planowaliśmy bardzo intensywnych wakacji. przy okazji zapraszam wszystkie nowe mamy listopadowe na forum “Listopad 2005” Odpowiedz Link Zgłoś
inzart Re: LISTOPAD 2005!!! 21.03.05, 08:56 Nie, sorry, kathrin pomyliło mi się, mam termin prawie tak samo jak Ty - 11.11, ale i tak, podtrzymuję pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
annaply Re: LISTOPAD 2005!!! 20.03.05, 21:52 U mnie to jest urodzinowy prezent, dokładnie dwa lata temu odczytałam na teście dwie kreseczki i w efekcie biega mi tu takie małe a teraz zaplanowana powtórka z historii! ale sie ciesze! Jutro ide do lekarza! Ania <center><font face="verdana,arial,sans-serif" size="1" color="black">Kropeczka</font><br /> Odpowiedz Link Zgłoś
annaply Re: LISTOPAD 2005!!! 20.03.05, 21:59 to jeszcze raz ja tym razem z Kropeczką <center><font face="verdana,arial,sans-serif" size="1" color="black">Kropeczka</font><br /> src="lilypie.com/days/051120/3/0/0/+1" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a></center> Odpowiedz Link Zgłoś
annaply Re: LISTOPAD 2005!!! 20.03.05, 22:13 jeszce jedna proba załaczenia wiku Kropeczki, jesli tym razem sie nie uda - poddaje sie - przepraszam za te experymenty src="lilypie.com/days/051120/3/0/0/+1" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0"/>Kropeczka</a> Odpowiedz Link Zgłoś
ann007 Re: LISTOPAD 2005!!! 21.03.05, 20:56 No to się dołączam - termin mi wychodzi na 20.11. Chyba jestem ostatnia Jak jajko54 mam niemal dwulatka w domu, na tę ciążę czekałam bardzo, więc i tak też sie cieszę... Pozdrawiam.A. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1982 Re: LISTOPAD 2005!!! 21.03.05, 21:12 Witajcie i gratuluje! Również do Was dołączam. Test zrobiłam dzisiaj i mam 2 kreseczki. Jutro ide do gina. Mam 9 miesięczną córeczkę, 23 lata i jestem z Kalisza. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesandtomek Re: LISTOPAD 2005!!! 21.03.05, 21:24 To teraz ja jestem ostatnia! Wczoraj robiłam test i jest pozytywny. Ostatnia miesiaczke mialam 18 lutego, wiec termin mam na 25 listopada. Nie moge w to uwierzyc!!!! Ale objawów ciazy poza tym brak. Odpowiedz Link Zgłoś
andziabk Re: LISTOPAD 2005!!! 21.03.05, 22:20 Ja też, ja też chcę dołączyć do listopadówek!!! Strasznie się cieszę, maleństwo powinno pojawić się ok. 23.11. Na razie brak objawów poza dwiema kreseczkami na teście i bólem piersi (bolały mnie zawsze przez jakieś 10-14 dni przed okresem, tak, że to dla mnie nic szczególnego). Pan doktor pogratulował, powiedział, że coś się dzieje ale na konkrety muszę jeszcze poczekać. Pozdrawiam serdecznie, trzymajcie się cieplutko ) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1982 Re: LISTOPAD 2005!!! 22.03.05, 21:48 Hej byłam dziś u gina i na 100% do was dołączam. Miałam dziś USG i za 2 tyg będe miała drugie bo dzisiaj nie był pewnie na 100% czy nie będe miała bliźniaków. Ale raczej będą bliźnięta. Pozdrawiam Asia, 9m-czna Natalka i prawdopodobne 2 fasolki 5tc Odpowiedz Link Zgłoś
reniula1 Re: LISTOPAD 2005!!! 22.03.05, 21:57 Cześć. Ja też byłam dzis u lekarz malenstwo ma już 6 tygodni, ale dopiero za 3-4 tyg. założy mi kartę,po wszystkich badaniach. Pozdrawiam Renata mama Ani i kropeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
inzart Re: LISTOPAD 2005!!! 23.03.05, 07:51 Hej, ja też byłam wczoraj (wieczorem), też mam 6 tyg., skierowanie na badania, i w sumie jeszcze nie wiele było widać, ale jest, to już pewne!!! I juz mi się zaczyna czas dłużyć... Czy Wam tez sie wydaje, że ciąże Waszych koleżanek trwają o wiele krócej niż Wasze? Ja tak miałam poprzednio, wydawało mi sie,że w ciąży będę do końca życia. Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
kklementynka Re: LISTOPAD 2005!!! 23.03.05, 15:54 hej wszystkim ja też.. fanka słonecznej jesieni.. Kropeczka oczekiwana jest 6 listopada... i polecam też inne forum, mianowicie na babyboom.pl pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marcia81 Re: LISTOPAD 2005!!! 23.03.05, 20:55 Ja tez do was dolaczam. Mam termin na 25 listopada )))) marcia Odpowiedz Link Zgłoś
syllllwia Re: LISTOPAD 2005!!! 23.03.05, 21:36 Witajcie! Ale Nas jest już dużo-fajnie Byłam dziś u swojego gina i rozmawiałam na temat tego wyjazdu nad morze. Powiedział, że on osobiście nie widzi żadnych zastrzeżeń(a nawet jest ro wskazane)zmiana kimatu nie będzie miała wpływu na dzidziusia w brzuchu, ale musza być spełnionie 3 warunki: 1) dobry samochód 2) wolna jazda 3) ochraniać brzuszek No i oczywiście moje samopoczucie w tym 6 miesiącu. Więc chyba spokojnie możemy planować wyjazd i zacząć rezerwować jakis domek. Super ciesze się bardzo. Pozdrawiam wszystkie mamy. A jakie Wy macie plany na zbliżające się lato? Odpowiedz Link Zgłoś
portka1 Re: LISTOPAD 2005!!! 28.03.05, 07:40 Witam dziewczynki, chyba bed ostatnia, wedlug OM termin mam na 27 listopad Do gin wybieram sie 29.III, bo juz nie wysiedze w domu patrzac tylko na testy Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
mzzz Re: LISTOPAD 2005!!! 29.03.05, 09:46 Ja też właśnie myśle nad morzem bo to doskonały klimat.Te wakacje trzeba spdzić bardzo spokojnie.Mój mąż zaczą już troche panikować jak to będzie ale ja jestem dobrej myśli.Przyda nam się taki wyjaz bo w listopadzie czeka nas dużo zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
marcia81 Re: LISTOPAD 2005!!! 28.03.05, 20:35 Jak tam samopoczucie listopadowki??? Jak tam wasze objawy, bo ja ich prawie wogole nie mam oprocz spania )) i wiekszych piersi. marcia 6 tc Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LISTOPAD 2005!!! 29.03.05, 12:47 marcia81 napisała: > Jak tam samopoczucie listopadowki??? Jak tam wasze objawy, bo ja ich prawie > wogole nie mam oprocz spania )) i wiekszych piersi. > U mnie rowniez piersi, od kilku dni mdlosci rano i wieczorem, oraz sennosc. Poza tym generlanie niespecjlane samopoczucie. Ale te pozapiersiowe objawy dopiero od kilku dni. Jutro wybieram sie ponownie do gina: beda wyniki badan i dostane karte ciazy. Ciekawa jestem jak tam rozwoj maluszka i ktory tydzien wg USG teraz wyjdzie. Co do wakacji, ja raczej spokojnych nie planuje, prawdopodobnie zagle albo jakas dalasza podroz. Zobaczymy jak sie pierwszy trymestr skonczy. Jak na razie zaliczylam jedna ponadtygodniowa wyprawe do rodzicow i czuje sie ok. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mzzz Re: LISTOPAD 2005!!! 29.03.05, 09:43 Dopisyje się bo ja również mam termin na listopada.Wsztstko jest fajnie ale męczą mnie troche mdłości i ciągle spanie ale jakoś da się przeżyć.Pozdrawiam wszystkie listopadówki. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LISTOPAD 2005!!! 30.03.05, 11:27 Donosze, ze bylam u gina, widzialam serduszko i maluszka, ktory ma juz 13 mm. Wszystko w porzadku, tylko niestety hemoglobiny malo. Aha, termin potwierdzony na 12 listopada. A co u was? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin78 Re: LISTOPAD 2005!!! 30.03.05, 14:19 Super . Mamy ten sam termin i jutro idę ponownie do gina (będzie7t5d). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LISTOPAD 2005!!! 30.03.05, 14:36 kathrin78 napisała: > Super . Mamy ten sam termin i jutro idę ponownie do gina (będzie7t5d). > Powodzenia w takim razie!!!I czekamy na relacje. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
marcia81 Re: LISTOPAD 2005!!! 30.03.05, 15:04 Dziewczyny ja mam wizyte na 6 kwietnia, w tym czasie bede w 7tc i 3dni. Zobacze juz serduszko??? marcia 6tc Odpowiedz Link Zgłoś
marcia81 Re: LISTOPAD 2005!!! 30.03.05, 15:02 A moge sie spytac w ktorym jestes tygodniu aniu???? marcia 6tc Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LISTOPAD 2005!!! 30.03.05, 15:34 marcia81 napisała: > A moge sie spytac w ktorym jestes tygodniu aniu???? > > Jestem w 7 plus 4 czyli w 8 tygodniu. Odpowiadajac na twoje drugie pytanie, mysle, ze na 99% zobaczysz serduszko. Powodzenia! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
marcia81 Re: LISTOPAD 2005!!! 30.03.05, 15:39 Wielkie dzieki )) Przyznam ze sie troszke denerwuje, czytam tutaj na forum rozne rzeczy i coraz bardziej sie boje. marcia 6tc Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: LISTOPAD 2005!!! 30.03.05, 15:55 marcia81 napisała: > Wielkie dzieki )) Przyznam ze sie troszke denerwuje, czytam tutaj na forum > rozne rzeczy i coraz bardziej sie boje. > Ja swego czasu tez czytalam. Ale nie boje sie, od poczatku mam wewnetrzne przekonanie, ze wszystko jest ok i nadal tak bedzie. A przy poprzedniej ciazy, ktora 30.12 poronilam, od poczatku czulam, ze cos jest nie tak. Tak wiec wsluchaj sie w siebie, sprobuj znalezc wewnetrzny spokoj i rownowage a na pewno wyjdzie to Tobie i maluszkowi na zdrowie! Glowa do gory i przeslyam Ci pozytywne mysli! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
coco14 Re: LISTOPAD 2005!!! 30.03.05, 16:13 ja właśnie też mam takie dziwne przekonanie że wszystko będzie dobrze.Nie tak jak w tych poprzednich które poroniłam.To dobrze że nie tylko ja mam takie odczucia.Ja jestem w 7 tc i dzidziuś malutki ale sreduszko jeszcze niewidoczne . ( a Odpowiedz Link Zgłoś
madziagirl Re: LISTOPAD 2005!!! 05.04.05, 19:41 no to i ja do was dołącze jestem w 8 tc a moja dzidzia ma 1 cm i 7 mm no i maleńkie serduszko Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
marcia81 Ale numer :)))) 06.04.05, 19:25 Listopadoweczki w poniedzialek mialam wizyte a tu niespodzianka!!! Dwa bijace serduszka ))) Na pierwszym usg (5tc) bylo tylko jedno, a teraz (7tc) juz dwa. Niesamowite!!!! Nawet nie wiecie jak sie ciesze ))) marcia 7tc Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek7 Re: Ale numer :)))) 06.04.05, 20:37 bardzo Ci gratuluję !!! Mój mąż też marzył o dwójce, a przede mną własnie dziewczyna też dowiedziała się , że zostanie mamą bliźniaków, u mnie będzie jedno dzieciątko, ma teraz 18,5 mm Trzymajcie się wszystkie trzy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcia81 Re: Ale numer :)))) 07.04.05, 10:00 Dzieki wielkie )) Ty tez sie trzymaj cieplutko z dzidzia. marcia Odpowiedz Link Zgłoś