rysia_mama_wiktorka Re: PLAMIENIE!!!!!!!!!! 16.04.05, 08:20 Moje odczucia są różne chyba w zależności od dnia Nie leżę plackiem, bo lekarz powiedziała, że mam "polegiwać" więc owszem poleguję ale też i pranie wywiesiłam, obiad muszę ugotować no i sama jeszcze nie wiem co. Ale w sumie większość dnia leżę. Robię tylko to co muszę i leżę. Mój mąż dzisiaj pracuje więc trzeba dziecku coś ugotować na obiadek A w poniedziałek jadę znowu zrobić betę i jeszcze do dwóch innych lekarzy ale na szczęście w tej samej przychodni. Jedyne czego nie robię, no może się dopiero odważę, to nie wychodzę z dzieckiem na dwór. Tutaj mąż przęjął inicjatywę. Zresztą dziecko pokasłuje coraz bardziej więc nawet dobrze, żeby weekend spędziło umiarkowanie na podwórku. Czekam na wizytę środowąu mojej pani doktor i na wyjaśnienie skąd te plamienia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamuniazu Zawroty głowy 16.04.05, 14:34 Już powoli zaczynam oswajać się z myślą o nowym dzidziusiu.Czuję sie znakomicie w porównaniu z pierwszą ciążą.Gdyby tylko nie zawroty głowy czy któraś z was ma takie objawy? aaaaaaaa i jeszcze pytanko do mam które już mają jedno (lub więcej)dziecko.Kiedy zamierzacie powiedzieć ze w brzuchu jest dzidziuś. Pozdrawiam grudniówki Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Założyłam forum GRUDZIEŃ 2005 - Zapraszam 16.04.05, 23:01 Trochę łatwiej poruszać się po konkretnym forum niż szukać informacji w kilkuset odpowiedziach do jednego wątku. Pzrynajmniej tak mi się wydaje. Za namową mamy-alusi założyłam forum. Zapraszam. Zakładajcie swoje wątki, bedzie nam trochę łatwiej. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28826 Odpowiedz Link Zgłoś
takaja3 Re: Założyłam forum GRUDZIEŃ 2005 - Zapraszam 21.04.05, 16:01 ja mam termin na 13.XII Odpowiedz Link Zgłoś
asieksan5 Re: GRUDZIEN 2005 ! 17.04.05, 11:58 Byłam w piątek u gina widziałam serduszko, dziecko bardzo dobrze rośnie, ale ja nadal mam plamienia, więc leże. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Witam i dołączam się :) 17.04.05, 14:00 dziś zrobiłam test, są dwie krechy Termin mam na 6 grudnia, ale na pewno urodzę później, bo owulacja i zagnieżdżenie było później. Więc może nie na Mikołajki, ale na Gwiazdkę... Odpowiedz Link Zgłoś
mbm76 Re: GRUDZIEN 2005 ! 18.04.05, 09:27 Witam! I niepewnie się do Was dopisuję. Ciąża potwierdzona jedynie testem. Na wizytę u lekarza za wcześnie. Jestem szczęśliwa i pełna obaw. Mam nadzieję, że szczęsliwie doczekamy razem do grudnia. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
variacja Mam straszne mdłości... 18.04.05, 21:30 Pisałam Wam niedawno, że jest super, że nie mam mdłosci, ale niestety dopadło mnie..... nie wymiotuję, ale strasznie mnie mdli.... Jakieś wskazówki??? To tak w ciągu dnia...nawet po jedzeniu,,, Odpowiedz Link Zgłoś
a_sia_g Re: Mam straszne mdłości... 19.04.05, 08:54 Mnie też stale mdli, głównie po południu i wieczorami. Czasami pomaga mi wypicie mięty lub zjedzenie trochę płatków kukurydzianych a czasami nie pomaga mi nic. Mam tylko nadzieję że podobnie jak w poprzedniej ciąży miną po 12 tyg. Jakoś musimy wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
muszka_tse_tse Mdłości :(( 20.04.05, 17:29 Mnie dziewczyny również strasznie mdli i teraz już codziennie wymiotuję. Dzisiaj rano wstałam do pracy, zakręciło mi się w głowie i od razu zrobił słabo. Zaczęło mnie też strasznie mdlić. Nie byłam w stanie nawet się ubrać, więc zadzwoniłam do pracy i poprosiłam o urlop. Może jutro będzie lepiej. Poradźcie mi co jest dobre na mdłości, ja już ledwo wytrzymuję. Męczy mnie zapach jedzenia, nie mogę nawet otwierać lodówki. Współczuję wszystkim mamusiom które mają mdłości, to jest takie okropne. Pa mamusie-brzusie Odpowiedz Link Zgłoś
rzukers Re: Mdłości :(( 22.04.05, 18:45 witam dzis ja zrobilam test i są dwie cudne kreseczki)))) termin wychodzi mi na koniec grudnia początek stycznia ale wolałabym prezent na gwiazdkę niź na nowy rok więc zostaję z wami Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_grabosia Re: Mdłości :(( 22.04.05, 20:49 więc wskakuj na forum prywatne grudzień 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
aaamagdalenka Re: GRUDZIEN 2005 ! 25.04.05, 15:40 Witam goraco! w piatek bylam u ginekologa i wyszlo nam, ze moj temin porodu ma byc na 7.12 Gratuluje wszystkim przyszlym mama i zycze powodzenia w tym pierwszym trymestrze Ja osobiscie czuje sie nienajlepiej, a w domku mam jeszcze jedna dzidzie, ktora ma 10 miesiecy - wiec prosze trzymajce za mnie kciuki by Kamilek byl grzeczny i sam zaczal sie soba zajmowac Mama Kamilka Odpowiedz Link Zgłoś
ewdik Poronienie 26.04.05, 08:05 Witajcie dziewczyny i zarazem żegnajcie. Miałam mieć dzieciątko na święta Bożego Narodzenia ale niestety . Jeszcze 2 tygodnie temu się cieszyłam bo zobaczyłam bijące serduszko, ale zaczełam plamić. Poszłam do szpitala tam leżałam i czekałam na cud.Przestało bić serduszko,w środe poroniłam. To już drugi raz,jestem podłamana. Już sama nie wiem co mam robić. Bo już nie jestem taka młoda mam 32 lata. Znowu trzeba będzie porobić badania. Tak więc opuszczam Was iżycze Wam dużo zdrówka i szczęścia. Trzymam za Was kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
j.malgorzata Re: Poronienie 26.04.05, 12:35 Cześć Ewdik, bardzo mi przykro. Mój lekarz mi mowił, że pierwszym sukcesem jest zajście w ciąże, kolenym jej donoszenie, a ostatnim urodzenie zdrowego dziecka. Więc należy cieszyć się ostrożnie. Pozostaje nam tylko starać się dalej i mimo wszystko nie tracić nadziei. Moje pierwsze dziecko zmarło po porodzie. Teraz spodziewam się maleństwa w grudniu. Myślę, że do samego końca będę się bać. Ja mam 33 lata. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_alusi1 Re: Poronienie 26.04.05, 21:20 Bardzo ale to bardzo mi przykro (( Życzę Ci na 2006 rok upragnionego zdrowego maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
agunia1980 Re: GRUDZIEN 2005 ! 26.04.05, 14:05 helo, moje male Bejbi ma tez byc grudniowe.cos ok 16.za dwa dni wizyta u pana doktora i bedziemy wiedzieli wiecej.fajnie tak na Boze Narodzenie mic juz swojego malego szkraba co? pozdro dla wszystkich szczesliwych posiadaczek malych robaczkow w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
bizu Re: GRUDZIEN 2005 ! 26.04.05, 14:26 Witajcie, jestem już po wizycie, miałam USG i widziałam bijące serduszko, to było bardzo wzruszające. Termin na 5 grudnia, męczą mnie mdłości i zapachy - gotuję wychodząc z kuchni. I mam ochotę spać non stop. Pozdrawiam wszystkie małe brzuszki-Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
muszka_tse_tse do Ewdik 26.04.05, 20:08 Bardzo mi przykro, trzymam za Ciebie kciuki i życzę wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
bartys79 Grudniowa mama - Kraków 27.04.05, 20:59 Hej,według moich obliczeń też będę mieć termin na grudzień,z tego co obliczają kalkulatory na stronkach dla przyszłych mam,to będzie jakiś 10 grudzień.Więc wychodzi na to,że to jakiś 6 tydzień (a licząc od OM to 8 )Nie byłam jeszcze u ginekologa,mam "pecha"- moja ginekolożka też spodziewa się dziecka więc muszę szukać innego lekarza.Jeśli jest wśród Was jakaś przyszła mama z Krakowa (lub okolicy-Wieliczka) i może polecić dobrą lekarkę z okolic Kozłówka,Kurdwanowa czy Prokocimia to niech koniecznie da znać!Z góry dzięki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
variacja Re: Grudniowa mama - Kraków 05.05.05, 14:52 src="lilypie.com/days/051206/2/21/1/+1" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a> U mnie 9 tydzień Mam termin na 6-7 grudnia.... cZYŻBY TO BYŁ MIKOŁAJKOWY PREZENT??? Odpowiedz Link Zgłoś
variacja warszawa 05.05.05, 14:55 Kochane.... Zamartwiam się trochę tym, że musiałam dopochwowo brać przez 14 dni antybiotym (AMOKSYCYLINĘ), że względu na paciorkowca z grupy B, który mógłby się przyczynić do wczesnego porodu i powikłań u dziecka przy porodzie. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
ankat80 mikołajki - prezencik:)) 06.05.05, 16:01 No, variacja, znaczy, że jedziemy na tym samym wózku)) Ja też amm termin na 6-7 grudzień... Życzę dużo szczęścia i cierpliwości dla wszystkich grudniowych ciężaróweczek) Pozdrawiam, Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
variacja DO ANKIT80 07.05.05, 23:31 Hej! To super wiedzieć, ze termin mamy ten sam! Ja chciałabym na Karowej....bo tam najlepszy oddział neonatologiczny... Zobaczymy! Tymczasem mam wahania nastrojów...mdłości trochę....przewrażliwienie na zapachy... W pracy jeszcze nie powiedziałam, wiedzą na razie tylko rodzice i teściowie, a Babciom powiem dopiero ok. 20 maja jak miną te 3 miesiące! A jak Ty? Powiedziałaś już wszytskim? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka81 Re: mikołajki - prezencik:)) 08.05.05, 19:20 Ja też mam termin na 6-7 grudzień 2005 ale niespodzianka od Mikołaja pozdrawian trzymaj się cieplutko . Odpowiedz Link Zgłoś