Dodaj do ulubionych

GRUDZIEN 2005 !

• rysia_mama_wiktorka Re: PLAMIENIE!!!!!!!!!! 16.04.05, 08:20
      Moje odczucia są różne chyba w zależności od dniasmile Nie leżę plackiem, bo
      lekarz powiedziała, że mam "polegiwać"smile więc owszem poleguję ale też i pranie
      wywiesiłam, obiad muszę ugotować no i sama jeszcze nie wiem co. Ale w sumie
      większość dnia leżę. Robię tylko to co muszę i leżę. Mój mąż dzisiaj pracuje
      więc trzeba dziecku coś ugotować na obiadeksmile
      A w poniedziałek jadę znowu zrobić betę i jeszcze do dwóch innych lekarzy ale
      na szczęście w tej samej przychodni. Jedyne czego nie robię, no może się
      dopiero odważę, to nie wychodzę z dzieckiem na dwór. Tutaj mąż przęjął
      inicjatywę. Zresztą dziecko pokasłuje coraz bardziej więc nawet dobrze, żeby
      weekend spędziło umiarkowanie na podwórku.
      Czekam na wizytę środowąu mojej pani doktor i na wyjaśnienie skąd te plamienia.
      pozdrawiamsmile
    • rysia_mama_wiktorka Re: PLAMIENIE!!!!!!!!!!- do Bashy 16.04.05, 13:14
      Dziękismile
      • mamuniazu Zawroty głowy 16.04.05, 14:34
        Już powoli zaczynam oswajać się z myślą o nowym dzidziusiu.Czuję sie znakomicie
        w porównaniu z pierwszą ciążą.Gdyby tylko nie zawroty głowy czy któraś z was ma
        takie objawy? aaaaaaaa i jeszcze pytanko do mam które już mają jedno (lub
        więcej)dziecko.Kiedy zamierzacie powiedzieć ze w brzuchu jest dzidziuś.
        Pozdrawiam grudniówki
    • ewetka Założyłam forum GRUDZIEŃ 2005 - Zapraszam 16.04.05, 23:01
      Trochę łatwiej poruszać się po konkretnym forum niż szukać informacji w
      kilkuset odpowiedziach do jednego wątku. Pzrynajmniej tak mi się wydaje.
      Za namową mamy-alusi założyłam forum. Zapraszam. Zakładajcie swoje wątki,
      bedzie nam trochę łatwiej.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28826
      • takaja3 Re: Założyłam forum GRUDZIEŃ 2005 - Zapraszam 21.04.05, 16:01
        ja mam termin na 13.XII wink
    • asieksan5 Re: GRUDZIEN 2005 ! 17.04.05, 11:58
      Byłam w piątek u gina widziałam serduszko, dziecko bardzo dobrze rośnie, ale ja
      nadal mam plamienia, więc leże.
    • kawka74 Witam i dołączam się :) 17.04.05, 14:00
      dziś zrobiłam test, są dwie krechy smile Termin mam na 6 grudnia, ale na pewno urodzę później, bo owulacja i zagnieżdżenie było później. Więc może nie na Mikołajki, ale na Gwiazdkę... smile
    • mbm76 Re: GRUDZIEN 2005 ! 18.04.05, 09:27
      Witam!
      I niepewnie się do Was dopisuję. Ciąża potwierdzona jedynie testem. Na wizytę u
      lekarza za wcześnie. Jestem szczęśliwa i pełna obaw. Mam nadzieję, że
      szczęsliwie doczekamy razem do grudnia.
      Pozdrowienia
    • variacja Mam straszne mdłości... 18.04.05, 21:30
      Pisałam Wam niedawno, że jest super, że nie mam mdłosci, ale niestety dopadło
      mnie..... nie wymiotuję, ale strasznie mnie mdli....

Jakieś wskazówki???
      To tak w ciągu dnia...nawet po jedzeniu,,,
      • a_sia_g Re: Mam straszne mdłości... 19.04.05, 08:54
        Mnie też stale mdli, głównie po południu i wieczorami. Czasami pomaga mi
        wypicie mięty lub zjedzenie trochę płatków kukurydzianych a czasami nie pomaga
        mi nic. Mam tylko nadzieję że podobnie jak w poprzedniej ciąży miną po 12 tyg.
        Jakoś musimy wytrzymać.
    • muszka_tse_tse Mdłości :(( 20.04.05, 17:29
      Mnie dziewczyny również strasznie mdli i teraz już codziennie wymiotuję.
      Dzisiaj rano wstałam do pracy, zakręciło mi się w głowie i od razu zrobił
      słabo. Zaczęło mnie też strasznie mdlić. Nie byłam w stanie nawet się ubrać,
      więc zadzwoniłam do pracy i poprosiłam o urlop. Może jutro będzie lepiej.
      Poradźcie mi co jest dobre na mdłości, ja już ledwo wytrzymuję. Męczy mnie
      zapach jedzenia, nie mogę nawet otwierać lodówki.
      Współczuję wszystkim mamusiom które mają mdłości, to jest takie okropne.
      Pa mamusie-brzusie
      • rzukers Re: Mdłości :(( 22.04.05, 18:45
        witam dzis ja zrobilam test i są dwie cudne kreseczkismile)))) termin wychodzi mi
        na koniec grudnia początek stycznia ale wolałabym prezent na gwiazdkę niź na
        nowy rok więc zostaję z wami
        • gosia_grabosia Re: Mdłości :(( 22.04.05, 20:49
          więc wskakuj na forum prywatne grudzień 2005 smile
          • ewetka Re: Mdłości :(( 22.04.05, 22:04
            GRUDZIEŃ 2005
    • aaamagdalenka Re: GRUDZIEN 2005 ! 25.04.05, 15:40
      Witam goraco!

w piatek bylam u ginekologa i wyszlo nam, ze moj temin porodu ma byc na 7.12smile
      Gratuluje wszystkim przyszlym mama i zycze powodzenia w tym pierwszym
      trymestrzesad Ja osobiscie czuje sie nienajlepiej, a w domku mam jeszcze jedna
      dzidzie, ktora ma 10 miesiecy - wiec prosze trzymajce za mnie kciuki by Kamilek
      byl grzeczny i sam zaczal sie soba zajmowacwink
      Mama Kamilka big_grin
      • ewdik Poronienie 26.04.05, 08:05
        Witajcie dziewczyny i zarazem żegnajcie. Miałam mieć dzieciątko na święta
        Bożego Narodzenia ale niestety . Jeszcze 2 tygodnie temu się cieszyłam bo
        zobaczyłam bijące serduszko, ale zaczełam plamić. Poszłam do szpitala tam
        leżałam i czekałam na cud.Przestało bić serduszko,w środe poroniłam. To już
        drugi raz,jestem podłamana. Już sama nie wiem co mam robić. Bo już nie jestem
        taka młoda mam 32 lata. Znowu trzeba będzie porobić badania. Tak więc opuszczam
        Was iżycze Wam dużo zdrówka i szczęścia. Trzymam za Was kciuki.
        • j.malgorzata Re: Poronienie 26.04.05, 12:35
          Cześć Ewdik,
          bardzo mi przykro. Mój lekarz mi mowił, że pierwszym sukcesem jest zajście w
          ciąże, kolenym jej donoszenie, a ostatnim urodzenie zdrowego dziecka. Więc
          należy cieszyć się ostrożnie.

Pozostaje nam tylko starać się dalej i mimo wszystko nie tracić nadziei. Moje
          pierwsze dziecko zmarło po porodzie. Teraz spodziewam się maleństwa w grudniu.
          Myślę, że do samego końca będę się bać. Ja mam 33 lata.

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia

Gosia
        • mama_alusi1 Re: Poronienie 26.04.05, 21:20
          Bardzo ale to bardzo mi przykro sad(( Życzę Ci na 2006 rok upragnionego zdrowego
          maleństwa.
    • agunia1980 Re: GRUDZIEN 2005 ! 26.04.05, 14:05
      helo,
      moje male Bejbi ma tez byc grudniowe.cos ok 16.za dwa dni wizyta u pana doktora
      i bedziemy wiedzieli wiecej.fajnie tak na Boze Narodzenie mic juz swojego
      malego szkraba co?
      pozdro dla wszystkich szczesliwych posiadaczek malych robaczkow w brzuszku
    • bizu Re: GRUDZIEN 2005 ! 26.04.05, 14:26
      Witajcie, jestem już po wizycie, miałam USG i widziałam bijące serduszko, to
      było bardzo wzruszające. Termin na 5 grudnia, męczą mnie mdłości i zapachy -
      gotuję wychodząc z kuchni. I mam ochotę spać non stop. Pozdrawiam wszystkie
      małe brzuszki-Dorota
    • muszka_tse_tse do Ewdik 26.04.05, 20:08
      Bardzo mi przykro, trzymam za Ciebie kciuki i życzę wszystkiego najlepszego.
    • bartys79 Grudniowa mama - Kraków 27.04.05, 20:59
      Hej,według moich obliczeń też będę mieć termin na grudzień,z tego co obliczają
      kalkulatory na stronkach dla przyszłych mam,to będzie jakiś 10 grudzień.Więc
      wychodzi na to,że to jakiś 6 tydzień (a licząc od OM to 8 )Nie byłam jeszcze u
      ginekologa,mam "pecha"- moja ginekolożka też spodziewa się dziecka więc muszę
      szukać innego lekarza.Jeśli jest wśród Was jakaś przyszła mama z Krakowa (lub
      okolicy-Wieliczka) i może polecić dobrą lekarkę z okolic Kozłówka,Kurdwanowa
      czy Prokocimia to niech koniecznie da znać!Z góry dzięki smilePozdrawiam smile
      • variacja Re: Grudniowa mama - Kraków 05.05.05, 14:52
        src="lilypie.com/days/051206/2/21/1/+1"
        alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a>

U mnie 9 tydzień wink Mam termin na 6-7 grudnia.... cZYŻBY TO BYŁ MIKOŁAJKOWY
        PREZENT???
        • variacja warszawa 05.05.05, 14:55
          Kochane....
          Zamartwiam się trochę tym, że musiałam dopochwowo brać przez 14 dni antybiotym
          (AMOKSYCYLINĘ), że względu na paciorkowca z grupy B, który mógłby się przyczynić
          do wczesnego porodu i powikłań u dziecka przy porodzie.
          Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze...
        • ankat80 mikołajki - prezencik:)) 06.05.05, 16:01
          No, variacja, znaczy, że jedziemy na tym samym wózkuwink))
          Ja też amm termin na 6-7 grudzień...
          Życzę dużo szczęścia i cierpliwości dla wszystkich grudniowych ciężaróweczekwink)

Pozdrawiam, Ania.
          • variacja DO ANKIT80 07.05.05, 23:31
            Hej! To super wiedzieć, ze termin mamy ten sam!
            Ja chciałabym na Karowej....bo tam najlepszy oddział neonatologiczny...
            Zobaczymy!
            Tymczasem mam wahania nastrojów...mdłości trochę....przewrażliwienie na zapachy...

W pracy jeszcze nie powiedziałam, wiedzą na razie tylko rodzice i teściowie, a
            Babciom powiem dopiero ok. 20 maja jak miną te 3 miesiące!
            A jak Ty? Powiedziałaś już wszytskim?
          • pszczolka81 Re: mikołajki - prezencik:)) 08.05.05, 19:20
            Ja też mam termin na 6-7 grudzień 2005 ale niespodzianka od Mikołaja pozdrawian
            trzymaj się cieplutko .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka