Dodaj do ulubionych

fotelik samochodowy

22.03.05, 09:27
jaki byscie poleciły pierwszy fotelik? Czy jeśli ma takie funkcje:
przeznaczony dla niemowląt 0-13 kg
fotelik posiada: 3 punktowe pasy bezpieczeństwa
zdejmowaną budkę
ruchomą raczkę - mozliwość blokady hustania
osłonki na pasy
wkładka dla noworodka
łatwo zdejmowalna tapicerka
z tyłu praktyczny schowek

Fotelik posiada atest
bezpieczeństwa
i jest nowy

to OK? Czy to wystarczy? Cena jest podejrzanie atrakcyjna (na Allegro 100 -
130 zł). Myślałam, żeby nie inwestować przesadnie w pierwszy fotelik, ale mąz
mnie wczoraj nastraszył, że to za tanio. Fotelik jest firmy Sena (?).

Aha, i czy kazdy fotelik pasuje do każdego samochodu? Ja mam Forda Ka i chce
w nim wozić małą, czy fotelik nalezaloby przedtem przymierzyć, czy zmieści
się w takim małym aucie, czy nie?
Obserwuj wątek
    • gosia152 Re: fotelik samochodowy 22.03.05, 11:02
      nie przesadzaj za nadto nie wiem co to za firma Sena ale ja niedawno chciałam
      sprzedać taki fotelik Chicco za sto zł w bardzo dobrym stanie,jak masz
      wątpliwości to kup w sklepie
      • czaroduszka Re: fotelik samochodowy 22.03.05, 21:21
        gosia152 napisała:

> nie przesadzaj za nadto nie wiem co to za firma Sena ale ja niedawno chciałam
        > sprzedać taki fotelik Chicco za sto zł w bardzo dobrym stanie,jak masz
        > wątpliwości to kup w sklepie

Ale co to ma do mojego pytania? Fotelik, o którym piszę jst NOWY, a ty
        sprzedawałas używany. Jak nie masz nic do napisania na temat, to nie odpowiadaj.
    • limes1 Re: fotelik samochodowy 22.03.05, 11:09
      Z opisu ten fotelik jest prawie taki sam, jak mój, ale ja mam deltim. bardzo go
      sobie chwalę. Natomiast moi znajomi mają chicco i ich maleńka córeczka nie
      mieści się w skafanderku do niego, niestety. Wymyślają jakieś okrycia polarkowe
      i ubranka polarkowe dla małej, żeby tylko ją w tym foteliku uplasować.
      Chyba najlepiej zrobić tak, jak mój mąż: pojechał samochodem do sklepu i ze
      sprzedawcą przetestowali w samochodzie kilka fotelików.
      • alfred79 Re: fotelik samochodowy 23.03.05, 15:30
        I jak sprawuje się Deltim? Sama astanawiam się nad kupnem (razem z wózkiem). On
        ma wkład dla noworodka?
        • julkowamama Re: fotelik samochodowy 23.03.05, 17:12
          koniecznie przymierz fotelik do samoczhodu (zwłaszcza 3-drzwiowego). ja mam
          troszke wiekszy samochod i zeby zainstalowac fotelik peg-perego (z baza) musze
          przesunac przdnie siedzenie do przodu.
        • limes1 Re: fotelik samochodowy 30.03.05, 08:50
          Moim zdaniem deltim to jeden z lepszych foteli. Ma wkład dla noworodka. Jest
          praktycznie rozbieralny (wczoraj zdjęliśmy pokrowiec i wypralismy go w pralce -
          wysechł na rano), bo mała już w nim je zupki, a jeszcze sama nie siedzi. No i
          przy jedzeniu straty muszą być. Kiedy była młodsza, lubiła usypiać w foteliku.
          Żeby jednak jej pozycja nie była zbyt wymuszona, wkładałam jej mały jasiek tak,
          że cała na nim lezała. Wtedy jeszcze się tak nie wierciła, więc nie musiałam
          jej przypinać. Regulowana w trzech pozycjach rączka pozwala na ułożenie
          fotrelika pod różnymi kątami. Siedzisko zamontowane w samochodzie można
          dowolnie pochylić tak, że dziecko jest w pozycji bardziej siedzącej lub
          bardziej leżącej.
    • pasmois Re: fotelik samochodowy 23.03.05, 19:55
      czaroduszka,
      wiekszosc fotelikow jest ok, jesli maja atesty itp. Ja sie kierowalam tym, zeby
      fotelik 0 -9 kg pasowal mi do stelaza wozka glebokiego. A ze kupuje emmaljunge
      to fotelik MUSIAL byc z MAXI COSI. Jednakze nie mialam ochoty wydawac 1600 za
      wozek i 500 za Maxi, i ten pierwszy fotelik kupilam na allegro za 200 zl. Pan
      ktory mi go sprzedal powiedzial ze jego synek ma 8 m-cy i juz nie chce w nim
      jezdzic... Mysle ze ten pierwszy mozna kupic uzywany, pod warunkiem ze nie mial
      wypadku i wyglada przyzwoicie. A jesli Ci nie zalezy na dopasowaniu fotelika do
      wozka, to praktycznie kazdy jest ok, pamietaj tylko o wkladce dla niemowlaka!!!
      Ja jezdze corsa, wiec tez nie jest to limuzyna, maxi wchodzi bez problemu.
      Pamietaj ze fotelik montujesz TYLEM do kierunku jazdy.
      A zobacz jaki jest material, czy nie bedzie sie mechacil, czy nie
      jest "plastikowy" czy mozesz polozyc malucha np w samych body na nim. Czy da
      sie prac obicie. Cechy ktore wymienilas ma prawie kazdy. Roznia sie szczegolami.
      Pozdrawiam
      • mirelak Re: fotelik samochodowy 30.03.05, 10:03
        Polecam Maxi Cosi,wcześniej kupiliśmy tańszy i niestety materiał "puszczał
        farbę" do tego stopnia, że mały miał niebieskie skarpetki po 15 minutach.
        Następne foteliki sprawdzałam pocierając materiał husteczką higieniczną, 3/4
        fotelików miało tę wadę i o zgrozo, nie ma gwarancji na materiał i nie można go
        reklamować, sporo się namęczyłam zanim udało mi się zwrócić pierwszy fotelik.
        • kasia_wp Re: fotelik samochodowy 31.03.05, 14:08
          Kupiłam fotelik 0-13 kg w markecie za 150 zł, wyglądał fajnie, miał atesty,
          pasy 5-punktowe itp. Kiedy urodził sie Adas okazało się że fotelik jest
          fatalnie wyprofilowany, tzn dziecko przybierało pozycję półsiedzącą i
          zjeżdzało, było mu niewygodnie,płakał,trochę pomogło podłozenie złozonego
          ręcznika pod materiał w miejsce pupy. Teraz czekam na drugie dziecko i musze
          kupic nowy fotelik, dlatego będę zwracać uwagę aby był wyprofilowany jak
          najbardziej na leżąco. Widziałam takie foteliki róznych firm, jeszcze sie nie
          zdecydowałam jaki kupię. Pozdr, Kasia
    • elmika Re: fotelik samochodowy 29.04.05, 08:59
      Witaj,
      Myślę sobie, że może zanim zakupisz fotelik przez internet, obejrzyj go w
      jakimś sklepie z akcesoriami dla dzieci, no i przymierz do autka!!! Sama sporo
      rzeczy kupowałam przez allegro i niestety zdarza się, że opis i zdjęcia różnią
      się od wyglądu przedmiotu w rzeczywistości sad((
      Piszę to, bo sama zakupiłam nowy wózek przez allegro. Po otrzymaniu przesyłki
      okazało się, że wózek był nowy, ale uszkodzony (miał pękniętą wewnętrzną rurkę,
      czego nie było widać na pierwszy rzut oka). Na szczęście udało mi się ten
      felerny wózek zwrócić, ale koszty przesyłki (wcale nie takie małe) ja pokryłam -
      czyli na całym interesie i tak pozostałam stratna.
      Idealnym rozwiązaniem jest zakup w sieci i następnie odbiór osobisty - w razie
      czego możesz odmówić zakupu.
      Pozdrawiam Ciebie bardzo serdecznie, Elmika
      • sylwiawm Re: fotelik samochodowy 29.04.05, 11:27
        Znalazłam ci ofertę ze sklepu. Nowiutki kosztuje 111 zł. Więc na allegro to
        żadna rewelacja. Wklejam link:
        www.naszedzieci.pl/index.php?cPath=13_26&sort=1a&page=2&osCsid=b6f904d9ca2443c4d25b8ca291a7dc43
    • lusia79 Re: fotelik samochodowy 29.04.05, 11:43
      Ja polecam Maxi Cosi Cabrio. Jest supppper, tylko że drogi (ok. 600 zł). Jest
      bardzo bezpieczny i posiada wszystkie cechy wymienione przez Ciebie. No i nie
      warto kupować fotelika używanego - bo nie wiesz czy nie uczestniczył w wypadku.
    • aga.79 Re: fotelik samochodowy 29.04.05, 12:06
      Ja też planowałam zakup tego fotelika z Allegro, bo wygląda fajnie i wydaje mi
      się, że byłby dobry, ale kuzynka nam pożyczy, więc odpada taki zakup.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka