Dodaj do ulubionych

miesiączka i potem jednak ciąża?

06.05.05, 15:19
Drogie koleżanki, powiedzcie czy moge jednak zrobić test (boję sie
rozczarowania), jezeli miesiaczka przyszla trochę po terminie, trwała 2 dni i
utrzymuje się tempka 37 stopni. przed @ już byłam pełna nadziei ze się uda, a
jednak przyszła... I troch bolało jak zwykle przy @ bywa. Miałyście tak?
Obserwuj wątek
    • michalina761 Re: miesiączka i potem jednak ciąża? 06.05.05, 15:26
      Dorro, jeżeli @ była inna, to nie obawiaj się zrobić testu. Tak dla
      bezpieczeństwa fasolki.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki.
      • dorro1 Re: miesiączka i potem jednak ciąża? 06.05.05, 17:51
        dzięki Michalinko, bo wiesz, miesiac temu przed @ robiłam test i wyszedł
        bledziutki (wiec jakby pozytywny), a potem i tak przyszła @, i teraz
        najnormalniej w świecie boję sie sięgnąc po test. A tempka jest, tylko nie
        wiem, jak powinna się kształtować temperatura z końcem @ i po. Chyba powinna
        być w granicach 36,6... Więc...
        • vikiko Re: miesiączka i potem jednak ciąża? 07.05.05, 12:11
          jeśli nie mierzyłaś tempki podczas całego cyklu to trudno powiedzieć jaką masz
          przed i po @ natomiast co do krwawień to ja miałam przez pierwsze dwa miesiące
          ciąży najnormalniesze "okresy" a może nawet bardziej obfite z tym,że ból
          brzucha był zdecydowanie mniejszy.Teraz zaczęłam 14 tc i "okres" ani,żadne
          plamienie już się nie pojawiło i chwała Bogu.Tak więc jak widzisz różnie to z
          Nami bywa,acha co do testów to jeszcze dzisiaj czyli w 14 tc test sikany nie
          chce mi pokazać za Chiny kreseczki tej drugiej gdyby nie to ,że widziałam
          swojego maluszka na ekranie monitora to pewnie nie wiedziałabym ,że jestem w
          ciąży chociaż teraz to brzuszek już rośnie w zawrotnym tempiewink.
          Pozdrawiam.
          • dorro1 Re: miesiączka i potem jednak ciąża? 07.05.05, 15:16
            vikiko - rzeczywiscie to różnie bywa z nami kobietami. I gratuluję, że mimo
            niby-miesiączek dzieciaczek w brzuszku i jak piszesz, rośnie i ma sie dobrze.
            Życzę Ci spokojnej ciąży i zdrowego dzidziusia!
            • vikiko Re: miesiączka i potem jednak ciąża? 07.05.05, 22:57
              dziekuję i nawzajemwink
              • mmmmadzia Re: miesiączka i potem jednak ciąża? 09.05.05, 16:54
                Vikiko, a Ty mierzyłaś temperaturkę?
                Ja mam podejrzenie ciąży, ale miałam 5 dniowe krwawienie (zwykle bardzo obfite
                conajmniej 3 dni): 4 dni małe (cały dzień na 1 podpasce), jeden dzień obfita.W
                tym cyklu temperatura: 36,8 (dziś 16 dzień cyklu- cykle 28 dniowe). Zwykle w
                pierwszej fazie max 36,6, a w drugiej 36,9 i więcej. Potwornie bolą mnie jednak
                sutki - budzę się z bólu w nocy. Bolą mnie też jajniki.Śluz dziwny - zazwyczaj
                do 17 dnia cyklu był śluz płodny, a w tym miesiącu od 13 dnia śluz niepłodny.
                Nie wiem co myśleć, boje sie testu, co jeśli okłamie?
                Opisz szczegółowo, proszę, jak to było z Tobą.
                Pozdrawiam
                Magda
                • mycha79 Re: miesiączka i potem jednak ciąża? 10.05.05, 18:34
                  Ojojoj Madziu, zrob test koniecznie!!!! Albo idz do lekarza. Trzymam kciuki!!!!
                  • mycha79 Vikiko!!! 10.05.05, 18:47
                    Hej mam do ciebie pytanko. Czy mogłabys cos wiecej napisac o tym jak dokladnie
                    wygladaly te @ i jakie jeszcze mialas objawy. Czy mierzyłas tempkę?? Bardzo
                    prosze o odpowiedź. Pozdrawiam cieplutko ciebie i maluszka!
                    • vikiko Re: Vikiko!!! 10.05.05, 21:09
                      @ jak każda inna tyle,że przed ciążą miałam 7 dniowe a te były po trzy góra
                      cztery dni teraz jestem w 14 tc i wczoraj znowu pojawiło się krwawienie ale
                      trawło jeden dzień nawet nie poszłam do lekarza bo było w przeciweństwie do
                      normalnego okresu bezbolesne.Co do tempki to mierzyłam ale nie regularnie wiem
                      o co Ci chodzi czy spała tak, otóż nie od początku ciąży utrzymuje się na tym
                      samym poziomie 37-37,2.Testy ciążowe jak już gdzieś pisałam wynik zero.Ot cała
                      moja historia.
                      • mycha79 Re: Vikiko!!! 11.05.05, 19:41
                        dziekuje smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka