althea35 08.06.05, 16:49 Jakie wymiary maja body dla noworodka (dlugosc, szerokosc)?? Moja kolezanka robi body dla noworodka i nie wie jakie maja byc wymiary. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: Body dla noworodka. 09.06.05, 07:33 najlepiej iść do sklepu z ciuszkami dla dzidziusiów i wymierzyć - dla noworodka to rozmiar 56/62 ponoć najlepiej polskie bo trzymają wymiary a te zagraniczne czasem są mniejsze albo większe (z tego co gdzieś wyczytałam) Odpowiedz Link Zgłoś
szyman33 Re: Body dla noworodka. 09.06.05, 08:25 Ja widzialam tez 50/52 takie malenkie sa dla wczesniaczkow no i malenstw jak sa naprawde malutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Body dla noworodka. 09.06.05, 10:47 Dziewczyny, chozi mi o dlugosc takiego body. Moze macie w domu i mozecie zmierzyc. Body na 68 ma 32 cm, a ile ma takie najmniejsze, powiedzmy 56. Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: Body dla noworodka. 09.06.05, 19:54 Jeżeli mogę wtrącić, to body dla noworodka to poroniony pamysł. A co z pępuszkiem????? Kupiłam body 57, których nie ubrałam mojemu dziecku ani razu, bo pępuszek odpadł po miesiącu. Dopóki się trzymał używałam koszulek. No i jak kikut odpadł to body rozmiar 57 było dużo za małe Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Body dla noworodka. 09.06.05, 21:40 Tez mi sie wydaje, ze to dziecko sie nie nachodzi w tym doby, bo po pierwsze body na drutach z czego by nie bylo jest za cieple i moze draznic skore... ale to nie ja decyduje, tylko mama tego ninarodzonego malenstwa. Ja tylko pytam bo zostalam o to poproszona. Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: Body dla noworodka. 15.06.05, 06:53 O matulu na drutach robione!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Może nakierunkujesz tak delikatnie koleżankę, że to kompletna klapa? Ja już w myślach widzę, jak włókna chaczą o kikiucik, brrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Body dla noworodka. 15.06.05, 15:40 Nie rozumiem jak body moze zachaczać o kikut? Jeżeli założycie Pampersa to kikut jest w pieluszce. Co do wymiaru to moja Wiktoria ma już miesiąc i nie wyrosła z najmniejszych body. Z niczego jeszcze nie wyrosła. Jak założyłam jej pajacyka na 62 to nogi jej z nogawek powypadały i się wszystko poplątalo. Do tej pory kożystamy tylko z 56. Podaje wymiary: dł 29cm szer 19cm dl rękawka 15 cm Nie wiem co jeszcze się podaje Odpowiedz Link Zgłoś
goczis Re: Body dla noworodka. 15.06.05, 16:39 Body na 62 -dł. 34 -szer.20 - krótki rękawek 9 Ale może jednak uda ci się przekonac koleżankę, że wełenka na body, to nie najlepszy pomysł. W końcu to jest najbliżej ciałka, a np.ja też nie wyobrażam sobie dla siebie wełnianej bielizny, nawet z najdelikatniejszej wełenki... Pozdrowionka! Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Body dla noworodka. 15.06.05, 17:38 Dziekuje wam za wszystkie odpowiedzi! Body juz zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś