monika-wit 21.10.05, 19:23 Czy zaglądają tu przyszłe mamy z Płocka??? Czekam na odpowiedzi - byłoby fajnie pogadać. To moja pierwsza ciąża i już nie mogę się doczekać. Chętnie porozmawiam z innymi mamusiami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja1212 Re: Przyszłe mamy z Płocka 21.10.05, 21:39 cześc , ja też z Płocka. Na razie czekam na wynik starań i jestem dobrej myśli. poza tym jestem już mamą rozbrykanego 3 - latka. W którym tygodniu jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
agamagafon Re: Przyszłe mamy z Płocka 05.12.05, 21:13 dziewczyny bardzo proszę poleccie mi dobrą położną z Winiar.Z gÓry wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Przyszłe mamy z Płocka 22.10.05, 12:48 Witajcie! Ja również jestem z Płocka i chętnie porozmawiam z płocczankami! Jestem w 10 tygodniu i też jest to 1 ciąża, jeśli macie ochote piszcie na e- mail agnes31@wp.pl. Jakiego lekarza wybrałyście, który szpital? Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 22.10.05, 19:36 Hej, hej. Ja jestem w 20 tyg. Dzisiaj jakoś nie wcale nie czuję dzidziusia, ale czasami już daje się we znaki. Pozdrawiam Cię alicja mam nadzieję, że wynik będzie po Twojej myśli. Ja wybrałam szpital Św. Trójcy, a Ty agnes? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Przyszłe mamy z Płocka 24.10.05, 16:33 Witajcie! Ja również wybrałam ten szpital co Ty Moniko, a chodzę do Juchnowicza. Planuję tez zapisac sie do szkoły rodzenia w tym szpitalu. Monika w którym tygodniu zaczęłas czuc ruchy dzidziusia? Ciekawe jakie to uczucie Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 22.10.05, 19:45 A w ogóle bardzo sie cieszę, że odpowiedziałyście. Naprawdę. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
arkarusia Re: Przyszłe mamy z Płocka 22.10.05, 21:57 halo,halo, melduje się starająca płocczanka - wyniki przytulanka będę znała za ok tydzień- mam nadzieję że się udało Odpowiedz Link Zgłoś
alicja1212 Re: Przyszłe mamy z Płocka 23.10.05, 09:30 Witam płocczanki, Ja też poznam wynik starania za ok. tydzień. Trzymajmy więc razem kciuki, Arkarusia. A jak byłam w pierwszej ciąży to chodziłam do dr. Muchametczyna i rodziłam w św. Trójcy. Bardzo miło wspominam panującą tam atmosferę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: 23.10.05, 15:12 Oj, to bardzo miła informacja. Ja trochę się obawiam jak to będzie. Otoczenie ma dla mnie bardzo duże znaczenie. Ale.... jeszcze mnóstwo czasu, więc na razie o tym nie myślę. Jak sądzicie - warto zainteresować się szkołą rodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja1212 Re: 23.10.05, 20:57 W szkole rodzenia nauczysz się jak oddychać w trakcie porodu - to bardzo się przydaje. Reszta jak dla mnie była mało uzyteczna. już wcześniej wiedziałam jak się kąpie czy przewija noworodka. Ale miło było spotkać się z przyszłymi mamami i wymieniać informacjami. no i najważniejsze dla mnie było to, że mój mąż mógł dzięki temu być ze mną przy porodzie i wiedziłmniej więcej jak to będzie wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
jolasoch Re: Przyszłe mamy z Płocka 24.10.05, 12:25 Cześć, Wprawdzie nie mieszkam w Płocku, ale niedaleko. Obecnie rozpoczynam 10tydz., czuję się bardzo róznie. Czasami jestem tak zmęczona i mam takiego doła, że mam dość. Dobrze, że nie zdarza się to bardzo często. Moją ciążę prowadzi Muchametczyn. Jestem z niego zadowolona. Chodziłam do niego również w czasie studiów. Zawsze jest sympatyczny i bardzo ciepły, a przy tym rzeczowy. Poród planuję na Winiarch. Niewiem czy dobrze robię. Gdzie w Płocku jest szpital ŚW. Trójcy? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Przyszłe mamy z Płocka 24.10.05, 16:49 Hej, ja mam podobne odczucia, też czasem mam płaczliwy nastrój. Z tego co kojarzę to Muchametczyn pracuje w Św. Trójcy, więc moim zdaniem lepiej rodzić u swojego lekarza. Ten szpital jest na ul.Kościuszki. Pozdrawiam przyszłe mamusie i oczywiście starajace się! Odpowiedz Link Zgłoś
anja66 Re: Przyszłe mamy z Płocka 20.01.06, 23:00 witaj muchametczyn z tego co wiem jest w szpitalu swietej trojcy wiec chyba lepiej rodzic w szpitalu lekarza prowadzacego pozatym jest lepiej i fajniej polozne super moj porod odbierala polozna Malgorzata Dymowska super kobitka polecam goraco a lekarz ktory byl podczas porodu i ktory mnie szyl to Macjek Słodku jestem bardzo zadowolona nie mogla trafic w bardziej fachowe rece pozdrawiam i powodzenia ania mama 7 miesiecznej oliwki Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Witam jeszcze raz i pewnie już z Wami zostanę:) 21.01.06, 21:41 pIsałam tu jak jeszcze nie byłam w ciąży a teraz mogę się pochwalić że będę miała druga dzidzę) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 24.10.05, 18:02 Ja do tej płaczliwości jeszcze byłam strasznie senna. Dosłownie oczy zamykały mi sie na stojąco, bardzo ciężko było mi wytrzymać 8 godz. w pracy. Teraz już mi to przeszło - od ok. 3tyg aż tak tego nie odczuwam, choć popołudniowe spanko jest niezbędne. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
goniusia1977 Re: Przyszłe mamy z Płocka 25.10.05, 09:42 Witam Dolaczam do grona. Jestem w 15 tc. Ja planuje rodzic na Winiarach, czyli inaczej jak poprzedniczki ))Pozdrawaim. Odpowiedz Link Zgłoś
a.na Re: Przyszłe mamy z Płocka 25.10.05, 11:54 A ja mieszkam na Imielnicy. Rodzę pod koniec lutego-to już 23 tydzień! Chodzę do dr Kisielewskiego a on pracuje na Kościuszki więc tam będę rodzić. A wy na jakich ulicach mieszkacie? Pozdrowienia)) Odpowiedz Link Zgłoś
jolasoch Re: Przyszłe mamy z Płocka 25.10.05, 12:43 Pomimo tego, że chodzę do Muchametczyna rodzić będę raczej na 90% na Winiarch. Decyzja moja wynika z tego, że na Kościuszki nie mają odziału intensywnej terapi dla maleństw. W sytuacji, gdy będzie dziło się coś złego dziecko przeworzone jest na Winiary.Wiadomo, że wówczas jest ważna każda sekuda, dlatego wolę nie ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Przyszłe mamy z Płocka 25.10.05, 13:47 dziewczyny czy udało Wam sie znaleźć jakies ładne ubrania ciażowe w Płocku? Głównie chodzi mi o spodnie, bo jak siedzę cały dzien w pracy przy biurku to już mi trochę ciasno pozdrówka!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 25.10.05, 15:03 Wygodne spodnie kupiłam w Taygerze - na piętrze po prawej stronie ruchomych schodów. Były jeszcze z letniej kolekcji więc zostało tylko kilka sztuk. Materiał jak w bojówkach ale jakiś delikatniejszy - pewnie z dodatkami. W każdym razie strasznie mi w nich wygodnie. Ściągam z tyłu gumkę bo na razie nie potrzebuję tak szerokiego obwodu w pasie. Do siedzenia przy biurku idealne, na tyle cienkie, że nic nie uwiera. Z tym, że do zimowych wędrówek się nie nadają. Poza tym z tego co oglądałam do tej pory pozostają sztruksy, jest ich cała gama - do wyboru. Nic więcej nie zwróciło mojej uwagi. ) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Przyszłe mamy z Płocka 25.10.05, 15:24 O dzięki! Myślałam, ze w Taygerze tylko na dole są tego typu ubrania, ale tam te spodnie sztruksowe były już raczej dla osób z dużym brzuszkiem, ja jeszcze takich nie potrzebuję, coś takiego jak piszesz byłoby fajne. A te sztruksy też na górze są? Pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 25.10.05, 19:05 Też są na górze. Chyba takie same jak na dole - chociaż zdaje się, że widziałam też z taką elastyczną, szeroką wstawką na brzuszek. Pa, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
jolasoch Re: Przyszłe mamy z Płocka 26.10.05, 10:41 Wczoraj byłam u lekarza. Byłam strasznie ciekawa czy już coś widać na USG. Zgodnie z moimi oczekiwaniami zobaczyłam już rączki, zalązki paluszków, nózki pępowinę i bijące serduszko. Moje 9tyg. maleństwo przypominało juz dziecko, a ma dopiero 2cm. Super widok. Lekarz polecił mi zrobienie USG genetycznego. wprawdzie wskazń medycznych nie ma, ale dla własnego spokoju.Co o tym myślicie? Czy wasi lekarze również wam xapproponowali zrobienie tego badania? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Przyszłe mamy z Płocka 26.10.05, 13:24 Mój lekarz- Juchnowicz również skierował mnie na to badanie- właśnie jutro na nie idę, więc będe mogła o nim napisać cos więcej. Przy kazdej wizycie robi mi króciutkie zwykłe USG, ale nie pokazuje mi szczegółów, tak jak piszesz, bo mówi, ze nie ma badań, które mówia czy usg nie jest szkodliwe dla dzidzi. A te genetyczne przede wszystkim ma wykazać zdrowie dziecka i pokazac dokładnie jak ono wygląda, pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
anna.w771 Re: Przyszłe mamy z Płocka 26.10.05, 11:57 Hej ! Melduję się: 6 tc, jestem w trakcie robienia sobie pierwszych badań, nie wiem jakiego lekarza wybrać do prowadzenia ciąży. Może mi kogoś polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
jolasoch Re: Przyszłe mamy z Płocka 26.10.05, 12:48 Polecam szczerze dr Muchametczyna (tel.601950135). Jest bardzo symaptyczy i rzeczowy. Idąc do niego na wizytę nie myśli o tym jak najszybciej pozbyć się pacjentki z gabinetu. Zawsze dokładnie odpowie ci na dręczace cię pytania. Ja ostanio byłam u niego ponad pół godziny. Wizyta u niego kosztuje 70zł, jeżeli jesteś studentką to mniej. W cenie jest już cytologia i usg. Myślę więc , że to nie jest dużo. Przyjmuje na Łukasiewicza (Politechnika W-wska) i na Podolszycach. Umawiasz się z nim telefonicznie. Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.w771 Re: Przyszłe mamy z Płocka 26.10.05, 14:30 Do Muchametczyna nie pójdę. Kompletnie nie sprawdził sie przy porodzie mojej przyjaciółki - dopóki chodziła na wizyty była zachwycona ale jak zaczął się u niej trudny poród to lekarz uciekł z sali i kompletnie sobie nie radził. Odpowiedz Link Zgłoś
arkarusia Re: Przyszłe mamy z Płocka 26.10.05, 17:21 Dziś bylam pierwszy raz u pani Marzenny Lemiec-Brzóski -przemiła i bardzo troskliwa- będę chodziła do niej nadal. Z tego co wiem pracuje w szpitalu św Trójcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Ale Wam zazdroszę:)) 26.10.05, 21:23 Hej! Ale wam zazdroszę że jesteście w ciązy to chyba najwspanialsze uczucie na świecie mam synka Mateusza ma 13 miesięcy myślimy z mezem o jeszcze jednej dzidzi więc może już niedługo dołaczę do Wam Też jestem z Płocka moją ciążę prowadził Marek Muchametczyn i jestem bardzo zadowolona( Mateusz do 8 miesiąca był dziewczynką heheh bo nie chciał się ujawnić wcześniej) chodziłam do szkoły rodzenia i rodziłam w szpitalu św. Trójcy jak dla mnie połozne rewelacyjne a nio i Muchametczyn był przy porodzie bo akurat był w szpitalu poród trwał 3 godzinki pozdraiam przyszłe mumusie i całuję maleństwa Odpowiedz Link Zgłoś
jolasoch Re: Ale Wam zazdroszę:)) 27.10.05, 09:21 Dziękuję ci za tą pozywtywną opinię dotyczącą M. Muchametczyna. Ja rónież do niego chodzę i jestem na razie bardzo zadowolona. Zaczęłam się już martwić czytając post Anny, w którym napisała, że Muchametczyn nie sprawdził się przy porodzie jej przyjaciółki.Wiem, że ile osób to tyle jest opinii. Jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 27.10.05, 12:26 Ja chodzę do dr. Majewskiego. Zawsze wszystko dokładnie sprawdzi, przegląda wyniki i analizuje sytuację. Poza tym dobrze mi robi jego spokój i rzeczowość. Zgóry uprzedza mnie co byłoby dobrze zrobić w niedalekiej przyszłości więc niczym nie jestem zaskoczona. Jeśli chodzi o USG genetyczne - zrobiłam pełne badania razem z testem PAPP-A (tzn. wykrywające całą gamę wad genetycznych). To się robi do 14tyg. bo wtedy są najskuteczniejsze. Niestety w Płocku nikt ich nie wykonuje. Na te badania składa się także USG genetyczne więc można się ograniczyć tylko do tego. Bardzo polecam. Ja poczułam się spokojniejsza. A poza tym jak to fajnie zobaczyć tak dokładnie maluszka, który jeszcze nie daje znaków swojego istnienia. Dla mnie to było coś niesamowitego - brzuszka nie ma, ani innych dowodów jego obecności a tu... widzi się każdy narząd, paluszki, oczy, uszy, bijące serduszko. I to zaledwie na kilku centymetrach. Byłam zachwycona. Teraz zaczęłam 21tydz. i czuję go bez USG, więc jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Przyszłe mamy z Płocka 29.10.05, 11:10 USG genetyczne i testy PaPP-A są wykonywane w Pocku, bo je właśnie robiłam. W Nowym Rynku jest 1 z punktów pobrań, tam własnie ja byłam. Wyniki wyszły bardzo dobrze, zgadzam się Moniką że cudownie było zobaczyć swojego maluszka- moja dzidzia taka maleńka, a juz ssała palca- jak ją podglądaliśmy to akurat brała go do buźki- super! Ostatnie zdjęcie miałam tym samym urządzeniem w trójwymiarze- bardzo fajnie widac caładzidzię jak sobie wypoczywa i mam to nagrane na płycie Chociaż tak szczerze to zastanawiam się czy zwykłym usg, które nie jest tak kosztowne nie można zrobic takich pomiarów dzidziusia? Miłego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 29.10.05, 21:22 Hej! Witam serdecznie. Ja sobie dzisiaj odpoczywam. Zupełnie nic nie robię. Co u was? Alicja i Arkarusia - jak sprawa Waszych wyników? Wiecie już? Pozdrawiam Was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja1212 Re: Przyszłe mamy z Płocka 30.10.05, 20:01 Witam. Test robię jutro rano. Już kupiłam, ale poczekam do rana. Dziś 26 d.c. przy 26-28 dniowych cyklach. Bolą mnie piersi, czego miesiąc temu nie czułam, więc jestem dobrej myśli. Ale czekam do rana. Jutro napiszę co wyszło. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
arkarusia Re: Przyszłe mamy z Płocka 30.10.05, 21:00 czuję, że tym razem lipa będzie - @ nadchodzi wielkimi krokami (((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
alicja1212 Re: Przyszłe mamy z Płocka 31.10.05, 07:28 przed chwilą robiłam test. Wyrażna jedna kreska, ale jak się dobrze przyjrzeć to widać jescze jedną bladziutką różowiótką. mój mąż też ją widzi. jeśli do jutra nie będzie @, to mam spore szanse. Tym bardziej, że w pierwszej ciąży test zrobiony w 26 d.c. nie wykazał nic, a 6 dni później już były 2 kreseczki. Teraz ta 2 kreseczka siedzi w wannie i głośno śpiewa oraz robi powódź w łazience. Muszę kończyć. Pa. Arkarusia, jeszcze nic straconego. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka841 Re: Przyszłe mamy z Płocka 08.11.05, 09:32 Hej dziewczyny mam do was pytanko.Napiszcie może w jakim czasie robiłyście testy...Nadal bolą mnie jajniki,biegam pisiuchoć czasem nic nie piję,piersi nic choć zawsze przed @ tak było.Gdy robiłam test to był mój 40 dzień cyklu. A dziś jest 47 bez @ i zazwyczaj nie miałam dłuższego cyklu niż 34. Czy jest to możliwe żeby test nie wykrył ciąży gdyby była w tym dniu? Dodam że robiłam "pre-test" a jaki wy dziewczyny miałyście?jaki jest najlepszy? Prosze napiszcie coś...Pozdrowionka dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
anna.w771 Re: Przyszłe mamy z Płocka 31.10.05, 09:02 dziewczyny jaki jest koszt wykonania testu PAPP-a prywatnie i USG trójwymiarowego? Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 31.10.05, 12:35 Ja zapłaciłam 350 zł za test PAPP-a, usg genetyczne i konultację ale jechałam do prywatnego labolatorium w Łodzi żeby mieć wszystko w jednym miejscu, bez żadnego przesyłania próbek (no i oczywiście całe badanie nagrane na płytę - ale to już chyba standard). Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Przyszłe mamy z Płocka 31.10.05, 14:32 Ja w Płocku płaciłam 55zł za test, a za usg genetyczne, gdzie ostatnie ujęcie było 3D 100zł- jednocześnie lekarz wpisał wyniki testu do komputera i podał wyniki. Pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: PrzyszłeCzy teraz wszystkie dziewczyny 01.11.05, 13:42 Chodzi mi o testy genetyczne robicie to z własnej ciekaośći dla spokoju czy lekarz zaleca pytam bo ja nic takiego nie robiłam nie miałam zaleceń od lekarza w rodzinie też nie było takich przypadków więc nie robiłam i zastanawiam się czy przy drugim dziecku robic czy też nie Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 02.11.05, 10:02 Gdzie taki test robią, jaki lekarz? Jakich chorób dotyczy wynik? Ja szukałam bardzo długo i nie trafiłam tam gdzie Ty. Krew badają na miejscu czy wysyłają gdzieś? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Przyszłe mamy z Płocka 02.11.05, 12:25 Tak jak wyzej pisałam chodzę do dr Juchnowicza- Bierbasz i to on zlecił mi te badania. USG genetyczne wykonuje on w przychodni Roka- po drodze do winiar taki nowy budynek, natomiast badanie krwi robiłam na ul.Nowy Rynek 8- tam jest punkt pobrań i wydaje mi się, że chyba nie wysyłają tego do W-wy, bo jednego dnia było pobranie, a na drugi dzień rano wyniki był to test Papp-a i jeszcze jakiś na W chyba ( nie znam się na tym dokładnie), potem w Roce dr wprowadzał te dane do komputera, z danymi z usg, pomiarami i wydrukował raport z wynikami. Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: Przyszłe mamy z Płocka 02.11.05, 20:27 Hej Dopisuję się do Płockich ciężarówek mam córeczkę niespełna 2,5 letnią i jestem w 19 tygodniu ciąży Moją ciążę prowadzi dr Majewski, poprzednią również on prowadził i byłam zadowolona Zamierzam rodzić w szpitalu Sw. TRójcy przy ul. Kościuszki Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 03.11.05, 08:27 Hej! Witam Cię serdecznie. Ja też do dr. Majewskiego. Może spotykamy się tam? Kto wie? Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Ile macie lat? 03.11.05, 08:32 I jeszcze jedno. Zastanawiałam się ile lat mają dziewczyny kiedy decydują sie na pierwsze dziecko. Jak to jest u Was? Tak mnie naszło, bo właśnie dzisiaj są moje 30 urodziny. Tym bardziej się cieszę z mojego rosnącego brzuszka, bo tak właśnie sobie to wszystko ułożyłam. No i udało się... tzn. prawie, bo chciałam przed urodzinami urodzić - ale to w sumie drobnostka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: Ile macie lat? 05.11.05, 13:28 Ja mam 27, ale z doświadczenia wiem że młodzi ludzie świadomie raczej się nie spieszą do tego zeby mieć dzieci. Większość moich znajomych w moim wieku w ogóle o tym nie myśli, choć w sumie to indywidualna sprawa każdego. Ja swoją córcię rodziłam mając 25 lat i nie żałuję że nie czekałam Wczoraj byłam na wizycie u Majewskiego, kolejka niesamowita, wyszłam po 20, a siedziałam tam chyba od 16.30 wrrr Miałam robione usg i dr Majewski stwierdził że będzie synuś))) Ciekawe hihi z moją Olą się nie pomylił, zobaczymy jak teraz będzie Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: 05.11.05, 17:42 O kurczę. Tyle czasu czekałaś!? Ja mam wizytę we wtorek - chyba nie będę się spieszyła. MIłego wieczoru i reszty weekendu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Ile macie lat? 05.11.05, 18:48 Hej Monika! Ja też mam 30 lat, tylko skończyłam je w czerwcu Wszystkiego najlepszego!! Odpowiedz Link Zgłoś
alicja1212 Re: Ile macie lat? 05.11.05, 20:09 cześć dziewczynki, z radością oznajmiam, ze się udało. Ponownie wykonany test pokazał już grubą wyrażną 2 kreskę. jestem więc teraz w 5 t.c. i wg moich wyliczeń urodzę w 1 połowie lipca. Aha, ja też mam 30 lat (ur. 1 maja) , a pierwsze dziecko urodziłm w wieku 27 lat. Pozdrawiam Was serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Ile macie lat? 05.11.05, 21:01 hej ja miałam 24 jak urodziłam synka przemyslana zapanowana ciąza i prawie rok starań aż w końcu się udało teraz zaczynam łykać kwas foliowy i niedługo zaczynamy się starać o rodzeństwo ale pewnie Wy juz będziecie mieć swoje kruszynki w ramionach jak ja będę w ciązy ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Alicja1212 05.11.05, 22:14 Gratulacje Alicjo!!! Pewnie radość w domu? A po sobie coś czujesz? Podobno przy drugim dziecku wcześniej odbiera sie sygnały, prawda to? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja1212 Re: Alicja1212 06.11.05, 11:28 Dziękuję za gratulacje. Radość jest taka, że mąż z radości już powiedział naszym znajomym, chociaz ja chciałam poczekać z tym do wizyty u lekarza. Teraz trzeba będzie powiedzieć rodzicom i troche się boję jak zareagują. Co do objawów, to mdłości zadnych nie mam ( wtedy też nie miałam), ale bardzo często boli mnie podbrzusze, czuję takie kłucia. Nie przypominam sobie, zebym czuła się tak przy 1 ciąży. Może jest to związane z powiększaniem macicy, tylko czy nie za wczesnie? Na dodatek już teraz czściej czuję głod i efekt jest taki, że nie dopinam się w dzinsy. A co u ciebie, który to tydzeń i jakie objawy? Pozdrawiam. Lepiej być nie może ... Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Alicja1212 06.11.05, 17:40 U mnie teraz jest 22 tydz. Od początku miałam ogromna ochotę na jedzenie. Na początku, gdy jeszcze nie wiedziałam od czego, kombinowałam jak mogłam żeby nie zmieniać diety, bo mam tendencję do tycia. Potem już nie mogłam sie opanować. Mdłości miałam wieczorem więc nie jadłam nic, ale rano wstawałam z wilczym apetytem i do południa nadrabiałam straty z nawiązką. Efekt jest taki, że teraz jest mnie więcej o 9 kilogr. Nie całkiem się poznaję, ale nie martwię się tym, - na razie. Powiedzcie mi - co ze sportami? Ja uwielbiam pływanie i trochę tęsknię za basenem. Wprawdzie to niezły sport dla kobiet w ciąży, ale obawiam się czystości wody w naszych basenach. Jak myślicie, jest to jakieś ryzyko czy można się tym nie przejmować i spokojnie pójść popływać? Mój lekarz nie polecał mi tego tylko w I trymestrze, a teraz nie widzi przeciwskazań. Mam jednak mieszane uczucia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alicja1212 Re: Alicja1212 06.11.05, 21:16 Pamiętam z pierwszej ciąży, że też miałam ten problem. lekarz powiedział mi wtedy, ze jeżeli ciąża nie jest zagrozona, to nie ma żadnych przeciwskazań. Do środka nic nie ma prawa przeniknąć, więc istnieje jedynie ryzyko takie samo jak byś w ciązy nie była. Ja rodziłam we wrześniu, więc całe lato pływałam w jeziorach i morzu. teraz może też będę chodzić na basen, ale jeszcze nie teraz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edyla1 Re: Przyszłe mamy z Płocka 07.11.05, 13:56 witam wszystkie mamy! ja również spodziweam się dzidziusia i mieszkam w Płocku. To będzie moje drugie maleństwo! Chetnie porozmawiam z przyszłymi mamami i podzielę się swoją wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 08.11.05, 09:09 Cześć Edyta. W którym tyg. jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka841 Re: Przyszłe mamy z Płocka 08.11.05, 09:34 Dziewczyny odpiszcie....prosze czy ktoś miał taki przypadek że 40 dnia cyklu test nie wykryłby ciąży gdyby już istniała? A może ze mną jest coś nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
edyla1 Re: Przyszłe mamy z Płocka 08.11.05, 13:09 cześć! 21 tydzień -termin mam na 22 marca Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 08.11.05, 13:35 A ja 11 marzec. Jest szansa, że się spotkamy. Jaki szpital wybrałaś? Ja Św. Trójcy. Odpowiedz Link Zgłoś
edyla1 Re: Przyszłe mamy z Płocka 08.11.05, 14:47 chyba, że poza szpitalem, bo ja wybrałam Winiary. Pierwszy raz też rodziłam na Winiarach i było ok. Poza tym mam tam zaprzyjaźniona położną (mogę polecić) i chodzę do lekarza, który jest na Winiarach. Odpowiedz Link Zgłoś
goniusia1977 Re: Przyszłe mamy z Płocka 08.11.05, 16:33 ja z checia bym dowiedziala sie o poloznych z Winiar. mam termin na 23 kwietnia jeszcze sporo czasu ale dobrze cos wiedziec. ja tylko slyszalam o pani Sabinie. jakby co to jestem na gg 1755329. aha i chodze do dr Białeckiego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna.w771 Re: Przyszłe mamy z Płocka 09.11.05, 07:23 Witam, Może któras z Was mogłaby polecić mi dobrego lekarza do prowadzenia ciąży, który pracuje na Winiarach i jakąś sprawdzoną położną. Na razie chodzę na wizyty do szpitala na Winiarach i trafiam na różnych lekarzy i z przykrością musze stwierdzić, że chyba prywatnie pacjentki traktują inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
edyla1 Re: Przyszłe mamy z Płocka 10.11.05, 10:23 ja chodzę do dr. Panka i jestem zdowolona. Znajome też tam chodziły i też mówiły że jest ok. Mam też kontakt do super położnej z Winiar. Jeśli będziesz chciała bliższych inforamcji to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.w771 Re: Przyszłe mamy z Płocka 14.11.05, 07:58 edyla - jeżeli mogłabys polecić mi położną z Winiar to byłabym Ci wdzięczna. Chyba zdecyduję się rodzić na Winiarach mimo że są tam gorsze warunki bytowe niż na Kościuszki - przekonało mnie to, że na Winiarach mają podobno lepszy sprzęt. Czy myślicie, że warto z tego powodu rezygnować z komfortu, jaki zapewniają na Kościuszki i czy rzeczywiście jest tak że nie ma profesjonalnego sprzętu do ratowania maluszków na starym szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
edyla1 Re: Przyszłe mamy z Płocka 14.11.05, 08:57 jeśli chodzi o warunki bytowe - to może nie jest luksus, ale ogólnie jest ok. Oczywiście chętnie polecę Ci położną, ale nie chciałabym podawać jej danych na forum - nie wiem czy ona by sobie tego życzyła. Proponuję, że skontaktujemy się na maila - podaj mi swój adres a po południu poda Ci dane. Nie mam ich przy sobie - jestem w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.w771 Re: Przyszłe mamy z Płocka 15.11.05, 07:17 Jężeli mogłabyś podać mi te namiary na adres anna.w77@interia.pl Z góry dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 09.11.05, 08:42 Witam serdecznie. Właśnie wczoraj uzyskałam potwierdzenie - będzie synuś!! Mąż skacze z radości i dumy - choć od początku powtarzał, że na pewno będzie chłopczyk. Moja dzidzia ma się dobrze i jest całkiem spora jak na "swój wiek" - to dlatego tak szybko rośnie mi "plecaczek" na brzuchu. Co u was? Jak sobie radzicie? Milutkiego dzionka. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Przyszłe mamy z Płocka 09.11.05, 11:53 Oo gratuluję! A wybraliście juz imię? Masz już jakieś zakupy zrobione- łóżeczko, wózek, czy jeszcze o tym nie myślisz? Bo ja wczoraj 1 raz byłam w sklepie, ale nie wiem co lepiej kupić- łózeczko drewniane czy turystyczne i gdzie w Płocku jest największy wybór... chociaż jeszcze mam sporo czasu Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: Przyszłe mamy z Płocka 09.11.05, 19:59 Serdeczne gratulacje Monika)) U mnie też synuś i też mąż skacze hihi Na 19 skończony tydzień wymiary nóg maluszka są o 2 tygodnie większe Mam nadzieję że nie urośnie mi taki kolos jak moja córeczka która ważyła 4220g i 58 cm Napisz czy znasz może na Kościuszki jakąś dobrą położną? Ja pierwsze dziecko rodziłam bez opłacania położnej, ale teraz jednak wolałabym mieć tam taką "swoją". Dziewczyny kiedy zaczynacie robić jakieś zakupy? Ja jak na razie tylko nieśmiało oglądam, sporo rzeczy mam po Oli, ale i tak trzeba jeszcze troche dokupić, w marcu i kwietniu raczej będzie jeszcze chłodno. I pozostał mi także wózeczek do kupienia Ogólnie samopoczucie świetne, poza bólem kręgosłupa, gdyby nie to w ogóle nie czułabym że jestem w ciąży A co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 10.11.05, 11:51 Hej! Jeśli chodzi o położną, jeszcze sie nie zastanawiałam. Mam kilkoro znajomych, których żony albo ciocie są położnymi w szpitalu na Kościuszki, więc pewnie później zajmę sie jakimś wywiadem - też chcę mieć "swoją" położną. Byłam w czasie porodu u mojej siostry i wiem, że taka położna to duży komfort. Zakupów jeszcze nie robiłam. Mam od siostry sporo ważnych rzeczy - nie zastanawiam sie nad łóżeczkiem, bo dostałam drewniane razem z materacykiem z kokosa i czegoś tam jeszcze; odziedziczyłam też trochę ubranek, bo taki maluch rośnie z prędkością wykluczającą ich zużycie. Będę musiała jednak wybrać jakiś wózek. To dopiero orzech do zgryzienia. Współczuję Ci bólów kręgosłupa. Ja na razie nie mam z tym problemu. Za to kondycja porzuciła mnie całkowicie. Muszę ciągle zachowywać tempo spacerowe, bo zbyt daleko bym nie doszła - sapię jak parowóz, a na 4 piętro wchodzę z odpoczynkiem. Trochę mnie to denerwuje, bo mam taką pracę, że muszę dożo chodzić i teraz zajmuje mi to strasznie dużo czasu. A po takich wędrówkach wieczorami nie mam na nic siły - całe szczęście, że mąż mnie wyręcza ) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Przyszłe mamy z Płocka 10.11.05, 21:32 mój ma 14 miesięcy) i tez marze o jeszcze jednym ale się trochę boję czy dam radę jeśli bedziesz miała ochotę napisz na GG Odpowiedz Link Zgłoś
edyla1 Re: Przyszłe mamy z Płocka 14.11.05, 12:58 Dziewczyny jak się czujecie? Pracujecie nadal? Ja się czuję nieźle i nie mogę już sie doczekać marca -choc to już moja druga dzidzia. Pozdrawiam1 Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: Przyszłe mamy z Płocka 14.11.05, 15:22 Hejka Ja jak narazie odpukać czuję się świetnie Jestem na zwolnieniu od 2 m-cy i siedzę w domku z moją 2,5 letnią córcią Czas mi teraz upływa o wiele szybciej niż w 1 ciąży pewnie dlatego że mam więcej zajęć w domu Edyla1 w jakim wieku masz pierwsze dziecko? Ja się obawiam jak sobie poradzę z dwójką, tym bardziej że prawie całe dnie jestem sama, mąż cały czas pracuje niestety Odpowiedz Link Zgłoś
edyla1 Re: Przyszłe mamy z Płocka 15.11.05, 08:40 Na pewno sobie poradzisz- 2,5 letnia córka to już duża dziewczynka! Nie myslałaś żeby poszła do przedszkola? To bardzo dobre dla rozwoju dziecka. Ja mam 16 miesiecznego synka i wierzę dam sobie radę.Na razie jeszcze pracuję ale też myślę o pójściu na zwolnienie - może od stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 14.11.05, 18:41 U mnie właściwie OK. Ciągle pracuję choć już mnie to trochę męczy. Na szczęście nie mam takiego "nawału", więc mogę zwolnić i robic sobie częste przerwy. Teraz już jest 6 miesiąc więc myślę, że niedługo pójde trochę odpoczywać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewamisztalska Re: Przyszłe mamy z Płocka 16.11.05, 13:57 witam wszystkie oczekujace z plocka. wlasnie przez przypadek zajrzalam na forum a tu cos o moim rodzinnym miescie. fajnie bylo poczytac, szczegolnie ze mieszkam za granica i sama jestem w ciazy z drugim dzieckiem. moj synek ma juz 8 lat a data planowanego porodu to juz w sobote!!!! (19-11). pozdrawiam wszystkich a jesli ktoras z was mialaby ochte to piszcie na gg 3065368.. bedzie super pogadac z kims z plocka i w dodatku tez w ciazy. buziaki dla wszystkich!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jolasoch Re: Przyszłe mamy z Płocka 17.11.05, 12:34 Ja jestem obecnie w 12 tc.Mdłości mam prawie od początku c., a na dodatek od dwóch tyg. pojawiły się wymioty. A już się cieszyłam, że zbliza się koniec mdłości i złaego samopoczucia a tu niespodzianka. Mam nadzieję, że niedługo przejdą, bo przez te ciagłe mdłości mam wstret do jedzenia co jest dziwne, bo ja zawsze lubiłam sobie podjeść. Teraz niestety nie. Narazie schudłam 2kg, z czego wcale sie nie cieszę. Najwazniejsze , że dzidzia rośnie bo brzuch mam juz duży i nie da się ukryć , że jestem w ciąży. Zastananwim się jak będę wyglądała w 9 m., jeżeli w teraz mam taki duży brzuch. Dziś idę do szpitala Św. Trójcy na badania przezierności karku dzieciątka. Mam nadzieje , że wynik będzie w normie i wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.w771 Re: Przyszłe mamy z Płocka 21.11.05, 07:47 dziewczynki u kogo w Płocku można zrobić USG genetyczne 3D i jaki jest to koszt? Z góry dziekuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Przyszłe mamy z Płocka 21.11.05, 09:37 Witaj! Tak jak pisałam wyzej, ja robiłam u mojego lekarza- Juchnowicz- Bierbasz i on robi te usg w przychodni Roka, koło Winiar, a płaciłam 100zł. Do tego dochodzi badanie krwi genetyczne 55zł. Czy słyszałyście o zajęciach jogi dla kobiet w ciąży? Mają być organizowane w szkole jogi na Rembielińskiego- jest dzis o niej artykuł na stronach płockiej wyborczej. Co o tym myślicie? A może słyszałyście o aerobiku, albo innych zajęciach dla przyszłych mam w Płocku? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.w771 Re: Przyszłe mamy z Płocka 21.11.05, 10:47 Witam, dziękuję bardzo za informację - ja też szukam jakis zajęć dla siebie. Tą jogę wypatrzyłam już wcześniej i dzis własnie zamierzam się tam przejśc i dowiedzieć czegoś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 23.11.05, 08:54 Napisz, proszę jak się czegoś dowiesz. Ja też bardzo chętnie bym się gdzieś udała. Na razie nie znalazłam nic zorganizowanego dla kobiet w ciąży. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.w771 Re: Przyszłe mamy z Płocka 24.11.05, 09:46 zajęcia zaczynają się od grudnia - mają mnie poinformować o terminie rozpoczęcia mailowo. Ogłaszają się na plocmanie w dziale zdrowie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 28.11.05, 09:53 Hej, hej. Jak wasze samopoczucie? Czy któraś w Was wybiera się w czwartek na jogę? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.w771 Re: Przyszłe mamy z Płocka 29.11.05, 07:18 czy to znaczy, że joga rozpoczyna się już w ten czwartek? A mieli do mnie wysłać maila.... Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 29.11.05, 08:33 Dostałam informację, że pierwsze zajęcia planowane są na 1 grudnia. Musze to jeszcze potwierdzić - może coś się zmieniło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pataya Re: Przyszłe mamy z Płocka 28.11.05, 14:49 czesc dziewczyny, znalazlam Was przez przypadek, tez jestem z Płocka, nawet nie wiedzialam, ze tak nas duzo milo bedzie z Wami pogawedzic czasem Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 01.12.05, 08:59 Hej, hej. Poradźcie mi, proszę - jak sobie radzić z krwawiącymi dziąsłami? Może spotkałyście się z tym. Kurcze, szczoteczkę do zębów zmieniłam na miękką a i tak nic to nie pomogło. Zdarza się, że nawet podczas jedzenia rozrażają mi się dziąsła. No nie wiem - można to jakoś złagodzić? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: Przyszłe mamy z Płocka 02.12.05, 21:21 Hejka Monika nie mam pojęcia co z tymi dziąsłami Ci poradzić, moje też mi krwawiły w pierwszej ciąży ale tak raczej pod koniec, 8-9 miesiąc, myłam je wtedy tak delikatnie tylko Dziś się wybrałam do Majewskiego na umówioną wizytę ale niestety wisiała tylko kartka ze 2.XII go nie będzie A ja mam zwolnienie lekarskie do wczoraj, mam nadzieję że jak pójdę we wtorek wypisze mi kolejne wstecz We wtorek tam pewnie będzie ogromna kolejka, nie wiem czy wszyscy mają takie warunki jak Majewski, to dobry lekarz ale to czekanie po 2-3 godziny jest dobijające Do tego mój poziom cukru po wypiciu glukozy jest 11, a norma jest do 7,99 Pozdrówka serdeczne dla wszystkich mamuś z Płocka)) Odpowiedz Link Zgłoś
tzaba Re: Przyszłe mamy z Płocka 02.12.05, 22:12 hej, jestem z Płocka, mój dzidziuś ma już 22 tygodnie Chodzę do Majewskiego, wydaje mi się, że to dobry lekarz i człowiek, ale kompletnie niezorganizowany. Zgadzam się, ze czekanie po kilka godzin na wizytę to przesada. Też byłam dzisiaj u niego i odeszłam z niczym. Bardzo się w kurzyłam, bo wyniki mam kiepskie, chciałabym zobaczyć mojego maluszka. Nie rozumiem, dlaczego nie postepuje tak, jak inni lekarze: wystarczyłoby po prostu zapisywać wszystkie pacjentki. Z niepokojem myslę o wtorku, bo wizyta tam to po prostu mordęga. Pozdrawiam wszystkie mamusie z Płocka. Może jakieś innformacje na temat szkoły rodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: Przyszłe mamy z Płocka 04.12.05, 22:06 Hej dziewczyny próbowałam dodzwonić się na komórkę do Majewskiego wczoraj i dziś ale niestety cały czas nie odbiera A mnie skończyło się zwolnienie lekarskie 1 grudnia Czy wiecie może na ile wstecz może mi wypisać to zwolnienie żeby nie było problemów? Zgadzam się że Majewski to dobry lekarz, i to mnie przy nim trzyma prowadził moją pierwszą ciążę i byłam zadowolona, ale warunki u niego są naprawdę kiepskie, to kilkugodzinne czekanie, zamknięta łazienka czy zimno to naprawde żadne rewelacje Aha napiszcie jeśli można w jakich godzinach jest prowadzona joga?? Odpowiedz Link Zgłoś
tzaba Re: Przyszłe mamy z Płocka 05.12.05, 13:00 hej, ja sie dodzwoniłam, ale kosztowało mnie to sporo nerwów. Nie martw się o to zwolnienie - ja mam taką samą sytuację jak Ty. Na razie nie wybieram sie do pracy z zagrożoną ciążą - duża ilość pacjentek nie oznacza, że lekarz nie ma obowiązku martwienia się o poszczególne kobiety. Chyba tego właśnie oczekujemy: poczucia, że ta nasza ciąża jest wyjątkowa. Pozdrawiam gorąco. Do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
karo7805 Re: Przyszłe mamy z Płocka 27.01.06, 15:51 Hej Tak się składa, że prowadzę jogę dla kobiet w ciąży... Zajęcia odbywają się w Płockiej Akademii Jogi ul.Rembielińskiego 8 Czwartki 16:45 do 17:50 tel 0504-110-475 Pozdrawiam Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
karina127 Re: Przyszłe mamy z Płocka 05.12.05, 16:43 Hej! Moje maleństwo ma dopiero 6 tyg. U lekarza byłam zaledwie tydzień temu. Też jestem z Płocka i chciałabym przyłączyć się do tego Waszego grona oczekujących. Następną wizytę mam za tydzień. Chodzę do Piechny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Przyszłe mamy z Płocka 02.12.05, 11:20 Cześć dziewczyny! Czy byłyście na jodze? Jakie wrażenia? Dla mnie niestety jest za wczesna godzina- jeszcze wtedy jestem w pracy. Miłego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 03.12.05, 19:22 Hej. Ale się wystraszyłam wieściami o przewidywanej wtorkowej kolejce do Majewskiego. Miałam sie u niego pojawić, ale teraz się zastanawiam. Moje wyniki są dobre, cukier po glukozie też więc może warto przesunąć sobie trochę wizytę. Albo nie.. to się spotkamy. Jogę polecam. Po tych pierwszych zajęciach okazało się, że bardzo zastały mi się mięśnia - pewnie bardzo mi sie przyda trochę je rozciągnąć. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
sylwuniaw Re: Przyszłe mamy z Płocka 06.12.05, 15:11 hej dziewczyny. Jestem z okolic Płocka. Jestem w 21 tygodniu ciąży. Chodzę do dr Muchametczyna i zamierzam rodzić w szpitalu Św. Trójcy. pozdrawiam was serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 07.12.05, 10:49 A jak Twoje samopoczucie? Dzidziuś skacze? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwuniaw Re: Przyszłe mamy z Płocka 07.12.05, 11:19 Hej !!!! Skacze, skacze. Czasami ma długie przerwy, ale kilka razy na dzień sie odezwie. Jestem juz na zwolnieniu od prawie trzech tygodni i dostałam wezwnaie do Zusu na kontrolę. Jescze mnie stresują..... Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: Przyszłe mamy z Płocka 07.12.05, 12:03 Hej dziewczyny byłam wczoraj u Majewskiego okazało się że mam za wysoki cukier po obciążeniu glukozą 50g, już mnie chciał położyć do szpitala, ale uprosiłam go żeby jeszcze powtórzyć to badanie z 75 g glukozy Norma jest do 7,99 a ja mam 11,0 mmol(( tzaba a jak u ciebie? co ci powiedział?? odezwij sie chocby na gg 432533 Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 08.12.05, 09:45 Hej!! Czy to stała praktyka, że ZUS wzywa na kontrolę? I to już po 3 tygodniach??? Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwuniaw Re: Przyszłe mamy z Płocka 08.12.05, 12:40 Hej. lekarz powiedział mi,że teraz wzywają często. I oczywiście ja mam takie szczęście. Nie wiem co oni ode mnie chcą, ale się stresuję.I jeszcze jak na dodatek lekarz Majewski nie wpisał mi tej wizyty (na którą specjalnie przyszłam, bo mnie złapały bóle brzucha) do karty ciąży. A to jest właśnie przyczyną mojego zwolnienia, bóle brzucha nasilające się podczas dłuższego stania. Jak to Majewski, chciał mnie do szpitala nawet położyć, ale zapytałam czy to jest konieczne bo w szpitalu to ja w ogóle oszaleję. No i siedze sobie w domku, i teraz ten zus. Co za paranoja,że trzeba się tłumaczyć tym baranom,że lekarz wysłał mnie na zwolnienie, bo się źle dzieje... Tak w ogóle to na ostatniej wizycie byłam u Muchametczyna, nie wiecie dziewczyny gdzie i kiedy on przyjumuje poza Politechniką? Słyszałam,że na Podolszycach, ale kiedy i gdzie. Pilne. Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
tzaba Re: Przyszłe mamy z Płocka 09.12.05, 18:33 hej, ja dłuuuuuuugo czekałam we wtorkowej kolejce. Na razie - mam nadzieję, że już do końca - jest dobrze. Majewski powiedział, ze to prawdopodobnie chłopiec. Teraz jestem jakaś taka ociężała i senna. Mam nadzieję, ze to stan przejsciowy. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: Przyszłe mamy z Płocka 09.12.05, 20:54 Hejka ja dziś odebrałam swój wynik cukru po 75g glukozy i znów jest bardzo wysoki Rozmawiałam z dr Majewskim i idę do szpitala we wtorek w celu zrobienia krzywej cukrowej Dziewczyny może coś wiecie na temat cukrzycy ciążowej, czy długo trzymają na to w szpitalu itd, i jak to się odbywa? Moje dzieciątko w brzuszku wierci się nie daje spać i ogólnie ma fazy niesamowitej aktywności Za to drugie dzieciątko to 2,5 letnie zaczyna przechodzić tzw bunt dwulatka chyba i momentami jest nie do zniesienia Pozdrówka wszystkie mamusie i brzuchatki z Płocka) tzaba jednak się załapałam w piątek na kfc)) Odpowiedz Link Zgłoś
tzaba Re: Przyszłe mamy z Płocka 09.12.05, 22:33 Hej, nie wiem, ale chyba mam cos nie tak ze wzrokiem - napisałam dwa razy to samo. Mlemaniak, smutne wieści na temat Twojego cukru. Trzymaj się. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
tzaba Re: Przyszłe mamy z Płocka 09.12.05, 22:25 hej, napisałam cos przed paroma godzinami, teraz patrzę i nic nie ma - mam ciagłe problemy z komputerem. Więc jeszcze raz: dłuuuuuugo czekałam u Majewskiego. Ta kolejka nie miała końca - jestem o tym przekonana. Powiedział, ze prawdopodobnie będzie synek. No i dobrze. Jeśli okaże sie, ze będzie córeczka, też będzie dobrze. Teraz dokucza mi troche złe samopoczucie - mam nadzieję, ze to tylko przejściowe. Pozdrawiam serdecznie)) Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 12.12.05, 07:55 Witam wszystkich w poniedziałkowy ranek. Ja już w pracy. Miałam dzisiaj burzliwą podróż, jeszcze mi emocje nie opadły. Wymusiłam pierwszeństwo i tylko myślałam sobie "żeby nie w moje drzwi" - te od stony kierowcy. Na szczęście ten drugi kierowca też zachował przytomność umysłu i jakoś się minęliśmy. A już czekałam na uderzenie. Teraz z wrażenia poczułam się tak głodna, że od rana wcinam bułkę. UFF.. Moje dzieciątko właśnie usnęło i rano mi tak nie dokucza - może trochę popracuję.. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwuniaw Re: Przyszłe mamy z Płocka 12.12.05, 10:21 Hej! Ja już jestem po wizycie w zusie. Nie było źle. Czysta formalność. Lekarz orzecznik (kobitka, całkiem przyjemna) pytała o powód zwolnienia, dane osobowe, tydzień ciąży, wagę itd. Wzięła ksero książeczki ciąży. Wszystko trwało może 5 minut. Miałam wrażenie,że to tylko jest na sztukę. Byle im się sprawdzała ilość wezwanych osób. i byle szybciej... Ale dla mnie to dobrze,że mnie nie wałkowali. U mnie już się zacznie 22 tydzień, i nie mogę się już doczekać, kiedy ujrzę mojego Aniołka. Dzidzia kilka dni temu mocno mnie kopała cały dzień. A teraz przez kilka dni trochę odpoczywa, bo tak nie szaleje. Już się zaczęłam martwić,ale to podobno normalne na tym etapie ciąży. Czuję jak sobie pływa... A u was jak samopoczucie? Jak dzidzie? Buziaczki dla wszystkich.... Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 13.12.05, 11:04 Moje maleństwo też ma napady niezwykłej aktywności. Fajne jest to uczucie "pływania". U mnie zaczął się już 28 tydz. i coraz częściej czuję, że maleństwo jakoś się rozciąga - nagle wyrasta mi "guz" w której części brzucha. Jeszcze nie jestem w stanie odróżnić jaka to część dzidzi - ale wrażenie niesamowite. Oglądam sobie ten brzuch z podziwem, cały czas jest to dla mnie coś nowego - ciekawe.. można się do tego przyzwyczaić? Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 pytanie o dr Muchametczyna 14.12.05, 12:58 Dziewczyny może wiecie czy nadal przyjmuje w środy jeśłi tak od w jakich godzinach jak dobrze pójdzie to w przyszłym miesiącu dołacze do Was jeśli oczywiście można Odpowiedz Link Zgłoś
sylwuniaw Re: pytanie o dr Muchametczyna 14.12.05, 14:36 Hej Aniu. właśnie dziś u niego byłam. W środy przyjmuje właściwie od 9.00 do 13.00 -Politechnika, i potem po południu od 16- 18.00 na Czwartaków 4. A inne dni wtorek i piątek od 16 do 19.00 w gmachu Politechniki. On umawia na godziny tel. do gabinetu: 367-22-30 i komórka 601-95-01-35 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: pytanie o dr Muchametczyna 15.12.05, 16:43 Hej dziewczyny wróciłam wczoraj ze szpitala, cukier mam w porządku, zalecona tylko dieta bezcukrowa i to wszystko na szczęście uff W szpitalu (ul. Kościuszki) jakieś przepełnienie chyba mają na ginekologii, jedne wychodzą następne przychodzą Mój maluszek waży wg usg 1018g (jestem w 25tyg) i termin wg usg na 22 marca zobaczymy Pozdrowionka serdeczne już z domku Monika z Oleńką (11.VI.2003) i marcowo-kwietniowym Syneczkiem 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: pytanie o dr Muchametczyna 16.12.05, 07:51 Bardzo się cieszę, że u Ciebie już OK. A jak Oleńka to przyjmuje, gdy jesteś w szpitalu? Ściskam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: Przyszłe mamy z Płocka 16.12.05, 12:48 Na szczęście to była tylko jedna doba, więc nie było tak źle, przyjechała moja mama i została z małą, wieczorem był też tatuś więc już w ogóle dobrze. Ja bardziej chyba tęskniłam za nią Przy okazji pobytu w szpitalu umówiłam się już z położną na poród, dostałam od niej telefon itd, rodziły z nią już moje koleżanki i były bardzo zadowolone. Po rozmowie z nią jestem o wiele spokojniejsza i jakoś tak mniej się boję chyba Miałam też robione usg, wyszło że mój dzidziuś waży 1018g (a jestem w 25tyg) i termin porodu wyszedł mi na 22 marca Więc znowu rośnie mi wielkoludek A jak u Was? Pozdrówka serdeczne Monika z Oleńką i marcowo-kwietniowym Syneczkiem 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Remont na Kościuszki 17.01.06, 13:13 Jeśli chodzi o planowany remont porodówki w szpitalu na Kościuszki - dowiedziałam się wczoraj od położnej, że faktycznie ma byc on przeprowadzony, nikt dokładnie nie wie kiedy (ale robią już jakieś przygotowania)ale ma on trwać 2-3 dni bo będzie polegał na zwyczajnym odmalowaniu ścian. Na dodatek w salach porodowych ma to się odbywać po kolei tzn. w danym czasie wyłączona będzie tylko jedna sala a cały oddział będzie pracować normalnie. Sądzę więc, że nie ma się czym martwić - no poza tym, że pewnie jakieś niedogodności z tego tytułu da się zauważyć. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Pozdrawiam serdecznie. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 22.12.05, 13:02 Powiedzcie, gdzie należy się zgłosić w razie nagłego złego samopoczucia? Gdy coś zaczyna się dziać i to nie z dzidziusiem tylko ze mną? A na dodatek jeśli to będzie późny wieczór albo noc??? Gdzie iść? Co zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
mlemaniak Re: Przyszłe mamy z Płocka 23.12.05, 11:41 Hej Moniu a co się dzieje? Jesteś w ciąży więc sądzę że najprędzej w szpitalu albo ewentualnie możesz dzwonić do swojego ginekologa o ile chodzisz prywatnie Pozdrówka serdeczne i dużo zdrowia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Przyszłe mamy z Płocka 23.12.05, 18:47 W środę wieczorem i czwartek miałam straszne duszności i bóle w klatce piersiowej. Potem jednak trochę ustąpiło, pod warunkiem że grzecznie siedziałam lub leżałam. Inaczej znowu nie mogłam oddychać. Dzisiaj, gdy już byłam zdecydowana pójść do lekarza właściwie mi przeszło. No ale.. nie byłam już w pracy - Święta, więc więcej spałam i odpoczywałam. Teraz myślę, że może za dużo ostatnio było spraw i to taki efekt. Trochę się jednak zastanawiam - gdyby coś takiego działo się znowu, muszę chyba od razu reagować. Boję się, że coś zaniedbam. Na dodatek Święta.. wolałabym te dni spędzić w domu, więc z rajdem do szpitala mi się nie spieszyło. Pozdrawiam i życzę cieplutkich, wesołych pełnych uśmiechu i radości Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja1212 Re: Przyszłe mamy z Płocka 27.12.05, 19:26 Cześć ciężarówki jak tam po świętach, pewnie trochę przytyłyście? Monika, ja jestem w 12 t.c. i z powodu takich właśnie duszności ( brak tchu, przyspiesone bicie serca oraz ból w klatce persiowej) siedzę sobie od 2 tygodni w domku na zwolnieniu. Gin powiedział, że w tak wczesnej ciązy, nie są to na pewno objawy ciąży lecz nerwicy. A że pracę mam stresującą i męczącą to chyba sobie posiedzę dłuzej na tym zwolnieniu. Tym bardziej , ze po tych 2 tyg. widzę znaczną poprawę w zachowaniu mojego synka. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 jeszcze raz Muchametczyn 27.12.05, 21:20 Przepraszam żwe ciągle zawracam głowe tym samym ale powiedzcie mi gdzie mogę liczyć na miejsza liczbę kobiet w kolejce z pierszy m dzieckiem mogłam siedzieć a Polotechnice od 16-19 a teraz zależy mi na czasie co do ciązy to w tym miesiącu niestety się nie udało((( Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 sylwuniaw 29.12.05, 14:23 teraz trzeba dzwonić zeby iść na wizytę?? ja na Politechnike szłam o której chciałam i wszystkie miały na 18 hehehe co się zmieniło? z gory dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
sylwuniaw Re: sylwuniaw 06.01.06, 14:32 Hej. No niby trzeba. Ale jak sie przyjdzie nie na godzinę , to może ktoś cię wpuści. Ja wiadomo teraz nie dzwonię, bo wizyty mam ustalane na konkretny dzień i godzinę co miesiąc. I babki sie pytają, np. która pani jest z godziny 15, bo ja mam na 15.15. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś